Nissan Brake Problem

May 4

I mars 2010 utfärdade Nissan Motor Co. ett återkallande av över 500.000 fordon för två stora skäl - gas gauge problem och problem med bromspedalerna. Vid tidpunkten för återkallandet hade inga olyckor resulterade från antingen del; återkallelsen var rent förebyggande.

broms Issue

Återkallelsen specifikt riktar sig felaktiga bromspedalen stiftaggregat. I tre rapporterade fall, var bromstappen lossnat, vilket resulterar i en förlust av bromsförmåga eller en minskning av bromskraft. Nissan återkallade 540.000 fordon - sport nyttofordon, pick-up lastbilar och minibussar - i båda återkallelser.

drabbade modeller

Broms minns specifikt relaterade till fyra modeller av fordon med tillverknings år från 2008 till 2010. De modeller som berörs var Nissan Titan, Nissan Armada, Nissan Quest och Infiniti QX56. Modeller av Nissan Frontier, Pathfinder och Xterra tillverkade mellan januari och mars 2006 och oktober 2007 och januari 2008 kan komma att påverkas av återkallelsen.

Vad ska man göra

Nissan hävdar att problemet orsakas av dess leverantörer, men täcker alla reparationer för fordon som berörs av återkallelsen. Ägare av berörda fordonen kommer att kontaktas av Nissan och veta när att få bilen för reparation. I händelse av att din bromspedalen vinglar eller känns löst, kontakta din Nissan-återförsäljare.