Vad som orsakar en Rattle under en bil vid växling och snabbare?

March 18

Vad som orsakar en Rattle under en bil vid växling och snabbare?


En av de vanligaste sätten bil problem är märkt är när fordonet börjar producera ovanliga ljud. Ett vanligt en är ett rasslande ljud under bilen som hörs när du växla eller accelerera. Dessa ljud är oftast en aning om att något under fordonet har lossnat eller skadats och rör sig runt överdrivet och att ta kontakt med andra underredskomponenter.

lös Avgas

Avgassystemet på de flesta fordon är ansluten till motorn, och sedan löper under hela fordonets längd, där den slutar i ett ändrör baktill. Detta system är upphängd i fordonets chassi eller underrede av metall galgar och gummifästen. Dessa tillåter avgassystemet för att flytta en mycket liten mängd för att kompensera för vibrationer och rörelse som orsakas av motorn, som annars kan skada avgassystemet om det stelt fäst vid fordonet. Om någon av dessa hangarer eller fästen lossnar eller skadas, kommer överdriven rörelse av avgassystemet inträffa, vilket gör att delar av systemet att kontakta bilens underrede under acceleration eller växling.

värmesköldar

Vissa avgassystem har metallvärmesköldar som skyddar fordonets underrede komponenter från värmen som utstrålas av heta katalysator eller ljuddämpare. När dessa sköldar skadas eller lösa, kan de kontakta katalysator eller ljuddämpare och orsaka skrammel eller näven ljud.

U-fogar

U-fogar ansluta drivaxeln till överförings och drivhjulen. Dessa fogar tillåter drivaxeln att röra sig med suspensionen då fordonet färdas på ojämna underlag. Som u-lederna blir slitna, spelen i sina lager ökar, vilket gör att lederna att lossa och låta drivaxeln för att skaka och röra sig överdrivet. Detta är vanligtvis märkt som clunking när fordonet sätts i växeln, vibrationer när fordonet accelererar och skramlande som fordonet körs.