Hur man kan förbättra MPG på en Astro Van

April 14

Hur man kan förbättra MPG på en Astro Van


Chevy Astro är en tung passagerare och last van, som liknar en sport utility vehicle i storlek och specifikationer. Med tanke på dess storlek och kraftfull motor, använder detta fordon massor av bränsle för att fungera effektivt. Som en Astro ägare, kan frekventa resor till bensinstationen motivera dig att hitta sätt att förbättra din Astro genomsnittliga miles per gallon.

Instruktioner

1 Minska vikten i din van. Med stora fordon såsom skåpbilar, SUVs och pickup lastbilar, ägare tenderar att dra fördel av den mängd lagringsutrymme. Men varje extra pund av tyngd annan pund att din motor arbetar för att bära. Ju mer ansträngning som krävs från motorn, desto mer bensin den drar från bränsletanken för att fungera effektivt. Rensa din van från allt som inte är nödvändigt för att underlätta belastningen på motorn.

2 Kontrollera lufttrycket i däcken. Ett tungt fordon såsom Astro kräver robusta däck som är korrekt uppblåsta. Genom att kontrollera din lufttrycket regelbundet, kan du identifiera läckor och skador och reparera dem innan de blir ett problem.

3 Utvärdera dina körvanor. Kraftfull acceleration efter starter och stopp använder extra gas. Genom att successivt trycka din gaspedalen på varje acceleration och tillåter motorn att sakta bygga upp fart, kommer du att förbättra din genomsnittliga miles per gallon.

4 Använd farthållare när det är möjligt. Om din Astro van har denna funktion, använd den för att placera minimal belastning på motorn när du kör på uncrowded motorvägar eller på långa resor. Om du inte har farthållare, utrullning med en konstant hastighet förbrukar mindre bränsle än att ständigt påskynda och bromsa.

5 Ta din van i för rutin optimeringar. Under din Astro s tuneup kommer en mekaniker avgöra om bilen behöver ett oljebyte, nya luftfiltret eller andra reparationer som bidrar till förbättrad gas körsträcka. Du kanske behöver nya däck eller att rotera dina befintliga däck. En trimmad upp Astro behöver mindre bränsle för att utföra upp till förväntningarna. Om motorn är ansträngande, kommer den att använda mer bränsle.