Hur vet jag om min iPhone använder Wi-Fi?

May 9

Hur vet jag om min iPhone använder Wi-Fi?


Din iPhone gör sitt yttersta för att visa och berätta. Till exempel, det ger dig "Visual Voicemail" i stället för bara en typisk röstmeddelanderuta. Så, om du vill veta om du framgångsrikt har ansluten med en Wi-Fi-nätverk, eller om din iPhone är faktiskt använder den för att ansluta till Internet snarare än 3G eller Edge, helt enkelt leta efter ledtrådar. Du hittar dem i vanlig syn på statusfältet eller undanstoppad i din iPhone inställningar.

Instruktioner

1 Tryck på "Sleep / Wake" -knappen på övre högra kanten på din iPhone för att väcka den.

2 Observera statusfältet längst upp på skärmen. Om "Wi-Fi" radio-våg ikon visas bredvid "AT & T" eller "Verizon" på vänster sida, då din iPhone via Wi-Fi. Om inte, kommer den att visa "3G" eller "E" i stället.

3 Tryck på "Inställningar" på startskärmen för att ytterligare bekräfta Wi-Fi-användning.

4 Beakta "Wi-Fi" ikonen på inställningar. Om ett nätverksnamn visas bredvid sin riktnings pilen till höger, sedan din iPhone använder Wi-Fi. Knacka "Wi-Fi" om du vill se mer information om Wi-Fi-anslutning.

Tips

  • Ju fler staplar som visas på "Wi-Fi" -ikonen, desto starkare och mer tillförlitlig signal.
  • Du kommer inte att kunna använda Wi-Fi om inställningen "Wi-Fi" växlas "Off". Att slå på den, trycker "Inställningar", "Wi-Fi" och tryck sedan på "Wi-Fi" för att slå den "On". Välj sedan ett nätverk.
  • Du kanske inte kan använda Wi-Fi även med inställningen "Wi-Fi" kopplas på om du är i en död zon, som vanligen orsakas av dålig täckning eller omgivande byggnader.
  • Om du plötsligt förlorar anslutning till Internet när du använder en bekant Wi-Fi-nätverk, prova uppdatera din iPhone IP-adress. Tryck på "Inställningar", följt av "Wi-Fi" och sedan den aktiva nätverkets riktnings pilen till höger. Tryck på "Förnya Lease" och sedan "Förnya Lease?"