Vilka är de olika typer av bromsledning Beslag?

May 16

Bromsledningar är en av de viktigaste delarna av varje fordon, men de är också en av de minst förstådda och mest ofta förbises delar av fordonets anatomi. Det finns ett antal olika typer av bromsledningar, liksom olika typer av bromsledningen rördelar, och många av dem är specifika för vissa bromssystem och är inte utbytbara mellan olika fordon eller till och med mellan olika sektioner av bromsledningen systemet på samma fordon.

flänsmuttern

En av de viktigaste typerna av bromsledningen beslag är flänsmuttern. Flare nötter används i VVS och i andra tillämpningar där en vattentät eller lufttät tätning behövs. En flänsmuttern är en gängad, fasad mutter som är placerad på en bromsledningen, då bromsledningen är blossade runt det så muttern är fånge och kommer inte att lossna. Den avfasade delen av flänsmuttern är en liten konform och denna kon motsvarar den klockformade flare gjort i bromsledningen. Flänsmuttern trådar till nästa avsnitt av bromsledning, tätning anslutningen genom att komprimera bromsledningen flare mot konen formen på flänsmuttern.

Banjo Bolt

En annan typ av bromsledningen montering är nippelskruven. En banjobult är en speciell bult som har ett hål borrat i det att låta vätska passera genom huvudet av bulten och ner genom axeln av bulten utan fly systemet eller låta luft i systemet. Banjo bultar används för att montera bromsok; de är gängade genom en kvadratisk montering på änden av en bromslang som har en rund öppning, vilket tillåter bulten att passera igenom. Krossa brickor eller brickor som är avsedda för att komprimera under belastning, är placerade runt båda sidor, och beslaget sedan åt tills den är lufttät och ingen bromsvätska kan fly.

Union Fitting

En annan typ av bromsledningen montering är förbundet. En union är en typ av flare montering som används för att ansluta två kortare stycken av bromsslangen för att skapa en längre sträcka. Flare nötter är gängade i vardera änden av facket, då bromsledningen blir lufttät och vattentät när du är klar.