Ordningen om hur man byter Power Bromsar på en F-250

December 13

Kraft bromsarna på din Ford F-250 pickup multiplicerar den kraft du ansöka om att bromspedalen för att hjälpa dig långsam eller stoppa fordonet. Systemet åstadkommer detta genom vakuum booster på bensinmotorer, eller vattenkraft öka, om din F-250 är utrustad med en dieselmotor. Båda komponenterna ansluter direkt till bromspedalen via en tryckstång och till huvudbromscylindern inuti motorrummet. Oavsett om du har en bensin- eller dieselmotor modell, kan du byta ut servobromsar hemma med några vanliga verktyg.

vakuum Booster

Vakuum booster på din Ford F250 monteras mellan brandväggen, på förarsidan av motorrummet och huvudbromscylindern. För att ta bort booster utan möjlighet att skada bromsledningarna på huvudcylindern, koppla bort bromsledningarna från huvudcylindern med hjälp av en rad skiftnyckel för att undvika skador på fästmuttrarna. Anslut sedan bromsledningar för att förhindra kontaminering av systemet och skruva isär huvudcylindern från bromsbooster.

Tryckstången, på den andra sidan av bromsbooster, ansluter till bromspedalen. Arbeta inifrån hytten och under ratten, hitta slutet av boostertryckstången är ansluten till stiftet på bromspedalen. För att koppla bort tryckstången, måste du dra och ta bort bromskontakten också, som grenslar på tryckstången och säten på bromspedalen pin.

Efter frånkoppling av tryckstången från stiftet, kan du skruva bort fyra booster monteringsmuttrarna framför bromspedalen. Då kommer du att kunna ta bort den booster från motorrummet. Installera nya booster är baksidan av borttagningsproceduren. Däremot måste du blöder bromssystemet och provköra din F250 för att se till att bromsarna fungerar.

hydro Boost

För att ta bort vatten uppsving på din Ford F250 dieselmotor, först avlasta trycket inuti ackumulatorn av vattenkraft uppsving genom att trycka på bromspedalen flera gånger med motorn avstängd. Då kan du ta bort den vänstra batteriet och luftrenarhuset för att få fullständig tillgång till bromskraftförstärkare.

När du kopplar bromsledningarna från huvudcylindern och styrslangen bildar booster, använder en rad skiftnyckel för att undvika skador på fästmuttrarna. Anslut sedan bromsledningar och styrslangen för att förhindra kontaminering av systemet.

Den maser cylindern monteras på effektförstärkare med två muttrar som du kan ta bort nu att flytta cylindern åt sidan. På vissa modeller, en styrslanghållaren fäster också till huvudcylindern. Om det behövs, ta bort denna konsol bildar huvudcylindern.

Arbeta inifrån hytten på din F250, ta bort öppningslocket från instrumentpanelen och rattstången. Detta kommer att ge dig tillgång till bromspedalarmen. Bromsomkopplaren och boostertryckstång ansluta till tappen på den övre sidan av bromspedalarmen. När du tar bort växeln och tryckstången, kan du skruva booster monteringsmuttrar framför bromspedalen och tar bort booster från motorrummet.

När du har installerat den nya vattenkraft booster, kontrollera styrservovätskenivån och tillsätt vätska vid behov. Sedan lufta bromssystemet och testa bromsarna på din pickup truck att se till att de fungerar som de ska.