AIRTL SEGNL STEG

Hur man använder två steg Paint

May 26

Hur man använder två steg Paint


Tvåstegs färg består av en bas färg målar scenen och en klarlack måla scenen, och används ofta för metalliska eller specialfärger. Den klara toppbeläggningen skyddar specialitet färg från UV-strålar, som kan orsaka drastiska blekning. Tvåstegs färg används efter att bilen är helt förberedd med primer, har slipat och är ren.

Instruktioner

1 Häll basfärgen färg i en fordons mätglaset. Lägg reduktion, som tunnar färgen något. De flesta grundfärg färger använder ett förhållande av två delar färg till en del Reducer, men följ exakta instruktioner på färgbehållaren. Tillsätt en uns av härdare, som hjälper färgen torkar snabbare. Rör om blandningen väl och häll det i sprutpistolen kapseln.

2 Spraya basfärgen färg på bilen. Håll färg spruta 16 till 20 inches från ytan av bilen och spraya från sida till sida med något överlappande drag. Börja på toppen av bilen och arbeta dig ner, måla botten av bilen sist. Tre skikt är tillräckligt för basbeläggningen, även om fyra eller fem kan användas.

3 Blanda klarlack med härdare i ett förhållande av 00:56. Lägga den i en ren färg pistol kapseln och använder samma sprutteknik som för basfärgen färg. Den klara beläggningen måste appliceras inom en timme av din spraya den slutliga basfärgen päls.

4 Den sist klarlack torka i flera timmar före hantering ytan. Automotive torknings lampor kan användas för att avsevärt minska torktiden.

Tips

  • Använd alltid en ansiktsmask och andningsskydd vid blandning och sprutning färg.

Steg-för-steg Gör det själv TV Repair

July 13

Många människor är beroende av sina TV-apparater hela dagen som en källa till nyheter, information och underhållning. Detta gör det särskilt frustrerande när ett problem uppstår med din TV. Oavsett om tv: n är en traditionell projektion modell eller en nyare platt-enhet, kan du ta några grundläggande steg för att få din TV tillbaka i funktionsdugligt skick.

Säkerhetsåtgärder

Förstår att du arbetar med en potentiellt farlig elektronisk anordning. Placera TV: n på en gummi eller matta innan du arbetar på det. Om du planerar att öppna fallet med TV: n, stäng av den, koppla ur den och låt den vila i minst en timme för att låta eventuellt kvarvarande elektrisk urladdning. Håll en av dina händer i byxfickan när du arbetar på insidan av TV för att hindra kroppen från att agera som en krets. Använd gummisulor.

Gemensam Projektions Problem

Det vanligaste problemet med en projektion tv är visuell distorsion, ofta presenterar sig som felaktiga färger, skev geometri, eller en blå eller grön båge på skärmen. Detta orsakas vanligen av ett problem med konvergens chips, elektronik inne i din tv som styr den visuella displayen. Börja med att trycka på knappen "Meny" på fjärrkontrollen och hitta avsnittet "konvergens". Försök med att justera färgnivåer. Om detta resulterar i ingen förändring av utseendet på TV display, måste du köpa en konvergens chip utbytessats. Kontakta din lokala elektronik leverans butik för att hitta ett kit som är specifik för din TV.

Vissa ägare av äldre projektions tv märker luktar bränt efter att ha använt sin TV under en längre tid. Detta är vanligtvis ett resultat av överhettning, som orsakas av damm och skräp ansamlas inuti enheten. Ta bort bakstycket från din TV och använda en burk med tryckluft för att blåsa bort damm och smuts borta från TV-konsolen.

Platt-problem

Det är mycket svårare att arbeta på de interna delarna av en platt-tv, på grund av den kompakta karaktären hos de delar som berörs. Om du slår på din platt-tv och det visar inte några bilder, använda fjärrkontrollen för att ändra ingångsinställningarna för TV: n. Det är möjligt den valda ingången motsvarar en motordriven ner set-top box.

Försök att ta bort och placerat alla kablar på baksidan av tv-apparaten. Om detta inte fungerar, byta i en annan uppsättning kablar för att se om det löser problemet. Om du kan utesluta inställningarna på TV och kablarna du använder för att ansluta den till en signalkälla, det finns en god chans att dina problem till följd av en felaktig strömförsörjning. Detta kommer att kräva en professionell reparation som kan kosta $ 400 eller mer. För en äldre platt-tv, kan det vara mer kostnadseffektivt att helt enkelt byta ut TV: n.

Hur fungerar en 2-stegs NOS systemet att fungera

April 14

Hur fungerar en 2-stegs NOS systemet att fungera


NOS, eller Nitrus oxid, system lägga hästkrafter till bil motorns effekt genom att injicera dikväveoxid in i luft / bränsleblandningen som går in i motorn. Tvåstegs NOS system fungerar genom ledningar två NOS-system i en bil.

2-Stage Systems

En enda steg NOS systemet bara matar NOS från en enda flaska i din motor. Två-stegs-system är konstruerade för att anslutas till två NOS flaskor på en gång, och att mata gasen från båda flaskorna in i motorn.

fördelar

Med hjälp av en två-stegssystem kan öka motorns hästkrafter och acceleration mer än vad ett enda steg system kommer att leverera. Det kan också behålla det "öka" längre, för med två flaskor av lufttrycket som matar gas in i motorn kommer att vara stabil under längre tid än en enda flaska nedbrytande själv.

farorna

NOS-system, av ett eller två steg, kan allvarligt skada motorn om de används eller felaktigt installerad. Felaktig användning inkluderar engagera NOS systemet när motorn är vid en hastighet och växel, där motorn inte kan snurra fritt. Dessutom, se till att du köper din NOS kit från en seriös återförsäljare.

Varning och laglighet

NOS system ökar bilens hastighet. Street racing på allmänna gator är både olagligt och farligt. Använd aldrig NOS-system för racing utanför privata spår särskilt utformade för detta ändamål.

Hur man installerar Side steg på en 1993 Pathfinder

April 25

Installera sidosteg på 1993 Nissan Pathfinder erbjuder enkel avstigning på fordonet samt förbättrad exteriör. Sido steg också öka andrahandsvärde, till skillnad från många andra uppgraderingar eftermarknads. Det finns en litania av eftermarknadssidostegtillverkare, och Nissan själva erbjuder flera sidosteg du kan köpa. Kontrollera innan du köper din sida steg de är utformade för att passa på 1993 Pathfinder. Alla som har fast bilverkstäder skicklighet kan installera sidosteg på en Pathfinder under 60 minuter.

Instruktioner

1 Lyft den vänstra sidan av 1993 Nissan Pathfinder med hjälp av domkraft. Placera en jack står under framlyft punkten, direkt bakom den främre hjulhuset. Placera en annan jack ställning under den bakre lyftpunkten, som ligger precis framför den bakre hjulhuset.

2 Sänk Pathfinder på domkraften använder ordet jack. Position ytterligare två pallbockar ungefär en fot utanför den Pathfinder vänstra sidoramen.

3 Lyft vänster sida steg på de två pallbockar och justera läktaren och sido steg tills sido steg parentes i linje med monteringshålen i Pathfinder ram eller kropp järnväg, beroende på utformningen av din visst märke sidosteg.

4 Bolt sidostegfästen till Pathfinder ram eller kropp järnväg med den medföljande hårdvara och en socket set. Lyft Pathfinder av domkraften står med ordet jack. Flytta alla pallbockar bort från Pathfinder innan sänka den till marken.

5 Flytta domkraft och fyra pallbockar till höger sida av Pathfinder. Upprepa de fyra första stegen för att installera den högra sidan steg.

Tips

  • Vissa märken av sidosteg kan kräva att du skruva sidostegfästen på kroppen järnväg eller ram först och sedan skruva sidosteg till konsolerna. Kontakta din sidosteg specifika instruktioner om detta om du är osäker.

Hur man lägger Steg på Go Kart

May 11

Hur man lägger Steg på Go Kart


Gå kart kommer i en mängd olika former, storlekar och utföranden. De kan vara motor mindre Soapbox derby förare eller 250 cc konkurrenskraftiga höghastighetståg racing maskiner. Go kart däck är typiskt slicks, vilket innebär att de inte har någon slitbanan. Däremot kan krävas regummerade däck för vissa villkor, spår eller ligor. Det kan vara lättare att köpa regummerade däck för kart, snarare än att tillverka dem själv. Men för dem upp till utmaningen att minska sina egna trappsteg, är jobbet inte intellektuellt utmanande men tar lite fysisk ansträngning.

Instruktioner

1 Välj en slitbana för kart. Undersök regummerade racingdäck och välj ett mönster av slitbanan du vill efterlikna. Olika slitbanemönster producera olika prestanda under olika förhållanden. Gör din forskning när du väljer den lämpligaste slitbanan för din kart, spår och villkor.

2 Rita slitbanan på go kart däck med krita.

3 Värm go kart däck. Den mjukare slitbanan, desto lättare blir det att hugga in. Upphettning kan göras genom en mängd olika sätt. Normalt är elektroniska däckvärmare används. Dock kan dessa vara dyra. En kraftfull hårtork, ugn eller varmvatten kan också användas. Om varmt vatten används, kan däckmönstret måste läggas på igen.

4 Skulptera slitbanelinjerna in i däcket i enlighet med krita mönster med en gummi skulptera kniv. Inte gå djupt. Bara tillräckligt för att markera slitbanelinjerna. Detta är i fallet ett misstag är att göra.

5 Gå över slitbanelinjerna flera gånger lyfta ut bara lite mer från däcket. Detta kommer att hjälpa dig noggrant mäta djupet av slitbanan. När en tillräckligt djup nås, sluta. Djupet kommer antingen regleras av racing league eller så kan du använda ditt exempel däck från steg ett för en idé om hur djupt att gå.

6 Upprepa denna procedur för varje däck.

7 Pop däcken på go kart och testa kart på banan.

Steg-för-steg hur du ersätta gamla dubbla avgasrör

May 28

Steg-för-steg hur du ersätta gamla dubbla avgasrör


Dubbla utblås är tillämplig på motorcyklar, lastbilar och personbilar. Byte av dubbla utblås med ett eftermarknadssystem kan öka motoreffekten, bränsleeffektivitet och ger ett bättre ljud. Estetiskt tilltalande eftermarknads dubbla avgasrör kan också ersätta tråkiga och åldrade komponenter. Bucklor i rörledningar, korrosion, åldersfläckar och saknade hårdvara är också skäl för dubbla avgasrör ersättning. Äventyras dubbla avgasrör kan öka mottryck inom rörsystemet, vilket minskar prestanda och kväver motorn. Varje utbytesavgassystemet omfattar installationsinstruktioner specifika för fordonet, men det finns allmänna steg varje process kräver.

Instruktioner

Ta bort gamla Dual Exhaust

1 Öppna huven och koppla den negativa batterikabeln. Denna svarta kabeln är märkt med en negativ symbol. Följ även detta steg när du arbetar på en motorcykel. På så vis kan fordonsdatorn för att återställa och känna igen de nya dubbla avgasrör efter avslutad installation.

2 Lyft fordonet från marken med hjälp av domkraften. För fyrhjuliga fordon placera parkeringsbromsen på. Lämna tillräckligt utrymme under för att ta bort avgaskomponenter effektivt.

3 Lägg den nya dubbla avgasrör i anslutning till bilen och jämför den med den gamla avgaserna under fordonet för hänvisning till var varje ny del kommer att gå.

4 Spraya flänsbultarna och klämmor avgas parning de avgaskomponenter tillsammans med penetrerande olja. Detta kommer att lossa dem och göra bort lättare.

5 Unbolt avgasröret från ljuddämparen förekommande fall med socket och skiftnyckel set. Vissa fordon har en kvarhållande klämma som klämmer runt Y-röret och ljuddämparen. Om så är fallet, böja klippet tillbaka med en skruvmejsel.

6 Koppla avgassensor placerad på rörledningen mellan ljuddämparen och katalysatorn i förekommande fall. Sensor platser varierar beroende på fordon.

7 Ta bort avgasröret och ljuddämparen montering efter unbolting varje mutter och från dess bult. Leta avgas galgar och lyft den dubbla avgasrör undan vid behov. Du kan också använda bågfil och skär genom den främre ljuddämparen rörledningar, mot framsidan av bilen, för att avlägsna. Se de nya installationsavgas instruktioner för detaljerna.

8 Låt gummibussningarna på avgas galgar när du tar bort avgaskomponenter. Om du instruerades att skära gamla rörledningar av, spraya nyklippt avsnittet med olja, vilket kommer att göra att skjuta nya dubbla avgasrör på plats lättare.

Installera nya avgassystem

9 Installera de nya komponenter från framsidan av fordonet bakåt. Följ den nya avgas bruksanvisning för riktningar.

10 Häng de nya komponenterna på deras motsvarande galgar och sedan dra åt de nödvändiga flänsmuttrarna. Inte vridmoment dem till specifikationen som anges i fordonsägaren manual ännu.

11 Centrera nya komponenter innan du drar åt varje bult till önskad specifikation.

12 Anslut avgassensorn och negativa batterikabeln.

13 Starta bilen och lyssna efter avgasläckor, som gör ett väsande ljud. Du kan också starkt lukta avgaser under fordonet om det läcker.

Hur man kan sänka en lastbil Steg

June 17

Hur man kan sänka en lastbil Steg


Lastbils steg inte bara klä din upphämtning men kan ge praktisk skydd för din bil och familj. Lastbil steg hålla penslar och förgrenar sig din lastbil exteriör när 4-Wheeling, och för lastbilar med hiss kit installerade kan ett steg hjälpa din familj komma in och ut utan risk för att falla. Du kan sänka en lastbil steg med några verktyg och lite extra hårdvara vanligtvis finns på järnhandeln.

Instruktioner

1 Mäta hur mycket lägre du vill steget att vara från det sista hålet på fästet av befintliga steg. Sedan mäter från där du vill att steget till marken. Du vill inte att placera din steg lägre än mitten av däck eftersom steget kunde fånga när du är terrängkörning. Om du vill sänka dina steg mindre än två inches, kommer du att använda mellanläggsplattor för att sänka lastbil steg. För att sänka den större än två inches, använder en förlängningsfästet.

2 Kontrollera dina steg. Om din är utformade för att svänga ner, lossa hållbultarna i konsolen med en hylsnyckel och tryck steget ner till önskad höjd. Dra åt bultarna och du är klar. Om steget inte vridas, fortsätter till nästa steg.

3 Mät längden på den befintliga bulten och lägga till ytterligare en mätning av hur mycket du vill sänka dina steg till den. Detta är längden på den nya bulten som du behöver.

4 Hitta vinkeljärnen, för rör runner steg endast, som är installerade för att stabilisera steg och mät "triangeln" att vinkel blanketter till steget med ytterkanten av vinkeln. Föreställ dig nu den nedre delen av röret steg är på höjden du önskar och förlänga mått på vinkelfästet att möta det. Detta är längden på den nya vinkeln fästet du behöver.

5 Med hjälp av en hylsnyckel. Unbolt steg från dess fästena och ta bort den.

6 Montera mellanläggsplattor, eller stora brickor, mellan fästet och kroppen av lastbilen, stapla dem tills du har uppnått det mått du behöver för att sänka lastbil steg. Pass din nya bulten genom detta och bifoga en låsbricka och mutter och dra åt. Om du använder ett nytt tillägg fäste, ta bort den gamla och ersätta det med det nya.

7 Lyft och bifoga steget till dina fästen. Om du har rörformiga steg, bifoga de nya vinkeljärnen.

Tips

  • Spraya lite WD-40 på bultar och muttrar innan du försöker ta bort de ursprungliga; Detta kommer att underlätta processen.
  • Kontrollera, när du trär muttrarna på dina nya bultar, att du använder Lock-Tite att se till att det inte finns någon chans att dina bultar lossnar på grund av vibrationer och dina steg misslyckas, vilket någon att falla.

Steg-för-steg Car Cleaning

June 28

Rutinunderhåll är det bästa sättet att hålla bilen ren. Ta ut soporna varje gång du lämnar bilen, hålla en behållare i bilen för lösa föremål som inte passar i ett handskfack eller lagringsutrymme. Håll en gammal handduk till hands att placera på golvet för att skydda mattor från lera och vägsalt under dåligt väder. Steg-för-steg bil rengöring börjar med uppgifter om insidan av bilen, sedan rengöring av stammen och motorutrymmet och tvätta utsidan av bilen.

Interiör

Ta bort allt som är löst i bilen. Kolla under sätena, mellan sätena och konsolen och över visir. Tomma förvaringsutrymmen. Ta bort mattor och dammsuga dem utanför bilen. Vakuum insidan av bilen noggrant. Flytta justerbara säten hela vägen framåt när du dammsuger ryggen och hela vägen tillbaka när du dammsuger fronten. Använd en skreva verktyg för att få mellan sätena och dörrar samt i förvaringsfack och under sätena. Vakuum klädsel och om området genom bakrutan är matta, vakuum som liksom.

Torka ur förvaringsfack med en fuktig trasa. Torka ventiler och instrumentpanel med en fuktig trasa eller en invändig rengöring produkt. Testa alltid en liten, diskret område vid användning av en ny produkt för att vara säker på att det inte kommer att skada inre yta av bilen. Rengör insidan av fönstren med fönsterputs eller vinäger och vatten. Tvätta dörrar och dörrposter med tvålvatten och skölj med rent vatten.

Trunk och Hood

Töm och vakuum stammen. Detta behöver inte göras ofta, men det är lättare att göra det innan du tvättar bilen. Öppna och rengöra kanterna av motorrummet. Detta är ett bra tillfälle att kontrollera vätskor för rutinunderhåll. Torka bort eventuella synliga vätskor. Tvätta kanterna på huven och motorrummet med en fuktig tvål trasa. Torka igen med rent vatten. Stäng bakluckan och motorhuven.

Exteriör

Blanda vatten med bil tvål. Börja från toppen av bilen och tvätta i sektioner med en mjuk trasa eller biltvätt svamp. Blöt ner varje avsnitt och sedan tvål varje och skölj helt för att förhindra tvättmedels fläckar innan vi går vidare till nästa avsnitt. Använd en mjuk borste på hjulen för att ta bort bromsrester och vägsmuts i hjulen. Om hjulen är mycket smutsiga, använda bakpulver som en mild slip med en borste för att lysa fälgarna eller navkapslar.

Använd en ren, mjuk handduk eller sämskskinn för att torka bilen helt för att undvika vattenfläckar. Rengör utsidan av fönstren med fönsterputs eller vinäger och vatten. Om så önskas, är vax efter att bilen helt torr. Upprepa processen med att arbeta från toppen till botten, en sektion i taget. Följ tillämpningsanvisningar tryckta på produkten.

Hur man målar med två steg uretan

July 3

Hur man målar med två steg uretan


Tvåstegs uretan färg består av en baslack, som är den färg och en klar beläggning, som går på toppen av basbeläggningen för skydd och glans. Tvåstegs uretan är inte en svår färg att arbeta med, men det tar lite skicklighet och erfarenhet för att göra den färdiga lack ser professionella ut. Målning med tvåstegs uretan kräver förbereder bilens yta, blanda färg och sedan tillämpa båda stegen av färgen till bilen.

Instruktioner

1 Sand hela bilen med 320-slippapper. Sand jämnt så att hela bilen är matt och slät. Detta jämnar ytan och tar bort alla små repor eller brister som kan skada den färdiga lack. Den nya primern och färgen kommer inte hålla sig till den ursprungliga klarlacken, så 320-slippapper tar att rocken.

2 Placera maskeringstejp och papper över alla delar av bilen som inte ska målas. Detta inkluderar däck, fälgar, trim, fönsterglas, grill, ljus, nyckelhålen och dörrhandtag.

3 Spraya ett tjockt lager av primer över den slipade ytan på bilen. Spray vänster och höger, inte upp och ner. Håll sprutan 12 till 16 inches från ytan vid sprutning. Låt grundfärgen torka i 30 minuter.

4 Sand den torkade primer med hjälp av 600-grit sandpapper för att jämna ut grundfärg. Denna nivåer lager primer och jämnar grov struktur för färgen.

5 Blanda uretan färg och klarlack med lämpliga mängder av härdare och förtunning. Häll bas uretan färg i en blandningskopp. Lägg reduktion till färgen för att få ett förhållande av 2: 1 av färg och reducering. Tillsätt 1 oz. av härdare till blandningen. Blanda tillsammans med en omrörningsstav. Det kan hällas in i sprutpistolen koppen. Blanda klarlack måla med ett förhållande av 4: 1, vilket är fyra delar klarlack färg och en del klarlack reducering. Blanda väl och förvara i en sluten behållare tills det behövs.

6 Spraya basfärgen päls på bilen med samma spruttekniker som med primer. Använd tre till sex tunna lager av färg för att minska risken för körningar. Låt varje skikt torka i fem minuter innan nästa skikt. Den sist coat torr under sex timmar.

7 Tillsätt klarlack färgen till den torkade basfärgen päls. Använd samma spruttekniker som med färgen. Använd tre till fem rockar. Låt varje skikt torka i fem minuter och därefter låta den slutliga coat torka i en fullständig 24 timmar före hantering ytan.

Steg för steg däckmontering procedurer

July 23

Steg för steg däckmontering procedurer


Ett däck bibehåller en fast tätning med en hjulfälg med en metallsträng, kallad vulst, som är inbäddad i läppen av däcket. Vulsten är dimensionerad för att specifikt passa den inre diametern hos en fälg och att sitta mellan läppen av fälgen och vulsten läpp på fälgen - en bula på det inre aspekt av fälgen. Den exakta dimensioneringen av vulsten innebär att montering av ett däck kan vara svårt. Du har två alternativ för montering av ett däck - för hand eller med en maskin.

Instruktioner

Däckmonteringsmaskin

1 Placera fälgen på däckmonteringsmaskinen med klämmorna fullt utsträckta. Tryck på pedalen för att stänga klämmorna på utsidan av fälgen, säkra fälgen på maskinen.

2 Spraya de inre och yttre pärlor av däcket med fönster renare, som verkar som ett smörjmedel som man monterar däcket.

3 Placera däcket på fälgen i en vinkel, och sänka plast kanten guide, som är armen på högra sidan av monteringsmaskinen som ansluter till kanten. Låsa armen på plats genom att dra låsspaken på toppen av armen.

4 Placera den inre pärla på den bortre sidan av fälgen guide, och tryck ner på kanten av däcket närmast maskinens framsida. Tryck på pedalen för att rotera klämmorna. Däckvulsten kommer att pressas över läppen av fälgen från kanten guide som du håller ned däcket.

5 Upprepa steg 4 för den yttre pärla. Lås och frigöra armen. Släpp klämmorna.

6 Ta bort ventilkärnan med hjälp av en ventil kärna borttagningsverktyg. Pumpa luft i däcket upp till fabriks rekommenderat tryck. Ersätta ventilkärnan och ventilhatten.

För hand

7 Lägg kanten på en plan yta, uppåt.

8 Spraya fönsterraka på vulsten på däcket.

9 Luta däcket mot fälgen i en vinkel. Placera ett knä på kanten av däcket närmast dig, och dina händer på de övre kanterna. Rock hjulet i en cirkelrörelse för att få lägre pärla över läppen av fälgen.

10 Placera en spett genom den yttre pärla och under läppen av fälgen. Dra brytjärnet utåt och nedåt för att dra pärlan över läppen. Placera en andra spett ungefär sex inches bort på samma sätt. Tvinga den andra spett runt kanten av fälgen, dra pärlan över läppen några inches i taget bibehållen trycket på första spett. Pärlan kommer att dyka på plats när du har ungefär tre fjärdedelar av pärlan dras över.

11 Ta bort ventilkärnan, och pumpa luft i däcket upp till fabriks rekommenderat tryck. Ersätta ventilkärnan och ventilhatten.