anslutning av centerhögtalare

Hur man använder en TV som en centerhögtalare på ett hemmabio

November 30

De flesta surround ljudsystem har en enda, mellersta kanal som kallas "Center." Denna högtalare är vanligtvis direkt under en tv-apparat och producerar ljud som kommer från mitten av videoinnehållet (i stället för från vänster eller höger i bilden). Använd TV: n som en centerhögtalare, utan att använda några speciella adaptrar eller alternativa anslutningar.

Instruktioner

1 Anslut de röda och vita RCA ljudkablar till "Center Out" portar på baksidan av surroundsystem.

2 Anslut den andra änden av RCA-kablarna i "Ljud In" portar (del av "Video In" anslutning).

3 Slå på surround ljudsystem och den anslutna TV.

4 Tryck på "Input" alternativet på TV (ibland kallad "Source"), välj sedan "Video" för att spela ljudet från surroundsystem genom hakade upp TV.

Hur man lägger en centerhögtalare i en bil

March 7

Hur man lägger en centerhögtalare i en bil


Center kanalhögtalare är en stapelvara i moderna hemmabiosystem. Lika viktigt i miljöer mobila teater, är centrum kanaler utformade för att förankra dialogen på skärmen och undvika påverkan på skärmen från klingande osammanhängande. Placera en centerhögtalare direkt ovanför eller under in-dash-skärm i en dubbel-DIN-utrustade fordon härmar den metod som används oftast i ett hem-system, upprätthålla röst klarhet och korrekt effekter positionering.

Instruktioner

1 Ta bort drivs in-dash skärm från den befintliga streck kit. Ta bort skruvarna som håller radion i satsen. Dra ut kabelhärvorna som leder in i baksidan av enheten. Undersök märkningen på enhetens kablaget för att hitta trådarna tilldelas för att driva en extern centerkanalen.

2 Dra av pre-terminerade isolering på ändarna av mittkanalens trådarna. Vrid de blottade trådarna hårt för att förhindra oavsiktliga shorts.

3 Skjut centerkanalen chassit i dess monteringskassetten. Säkra enheten genom något trycka in fyra av de små triangulära flikarna på hylsan, med hjälp av den lilla stjärnskruvmejsel.

4 Slip den motordrivna övervaka huvudenheten och centerkanalen i den nya dubbel DIN streck kit. Mittenkanalen ska monteras under huvudenheten för att förhindra att hindras av monitorn vända upp och ut.

5 Återanslut kabelhärvorna till in-dash-monitorn. Tryck högtalarkabeln flikar för att exponera hålen på baksidan av centerkanalen. Sätt i trådarna driver centerkanalen. Släpp flikarna för att fästa ledarna.

6 Skjut nya streck satsen i fordonets öppning. Säkra nya kit med skruvar som används för att hålla den gamla satsen på plats, och en lämplig skruvmejsel.

Hur man monterar en centerhögtalare

November 19

Centerhögtalaren av en fler högtalare surroundsystem skickar viktig information till användaren; dialog i en film och många av sången och huvudinstrumentala i musiken. Positionering av en centerhögtalare ordentligt är viktigt, och det är ofta nödvändigt att montera högtalaren på en vägg för bästa effekt.

Instruktioner

1 Markera platsen på väggen där du vill att centerhögtalaren skall monteras. Helst talaren bör vara ungefär öronhöjd av lyssnaren, men det är okej att montera högtalaren lite högre om du kan vinkla högtalaren ner mot lyssnaren.

2 Montera basen av högtalaren montera på väggen. För den säkraste inställningen, skruva basen i en stud. Om det inte fungerar, använd lämplig hårdvara för vikten av högtalare och materialet i väggen. De flesta högtalarfästen komma med monteringsverktyg och monteringsanvisningar.

3 Montera högtalaren till den yttre delen av väggfästet. Svängbara väggfästen har oftast en platta som klämmer på, eller skruvas in, högtalaren. Följ fästen instruktioner om hur man gör detta på rätt sätt. Test för att vara säker på att högtalaren är ordentligt och säkert monterad.

4 Anslut de två delarna av högtalarfästet tillsammans så att högtalaren är nu ansluten till väggfästet.

Hemlagad centerhögtalare

January 14

Hemlagad centerhögtalare


Centerhögtalaren är huvudtalare i en hemmabio, eftersom det är tal om att all dialog kommer igenom. Vad mer, det mesta i frekvensen av den mänskliga rösten, i princip mellan 1 kHz och 2 kHz, kommer genom centerhögtalaren, alltför. Av den anledningen är det fördelaktigt om centerhögtalaren har samma mellanregister (och diskant) komponenter som vänster och höger högtalare. På så sätt finns det en jämn ljud övergång tvärs etappen av hemmabiosystemet.

horisontell Design

Horisontella centerhögtalare kan lätt placeras under eller ovanför huvudskärmen. Det gör det möjligt att intrycket av att folk på skärmen talar direkt till betraktaren.

Horisontella mönster, dock lider av off-axis frekvens avbokningar, vilket innebär att de på sidorna av högtalaren hör en annan karaktär till ljudet än den person som sitter direkt framför högtalaren. Trots detta, i de flesta hemmabiomiljöer, är en horisontell centerhögtalare fint.

Vertical Design

Den som har sett högtalare i en biograf vet att centerhögtalaren är vertikal och är i allmänhet samma talare som vänster och höger huvudhögtalare. Det ger en smidig övergång från vänster till höger av alla ljud, och lider inte den asymmetriska avbrott som kan vara en del av en övergripande design. I stora hemmabiosystem och bakom skärmen placeringar är det alltid klokt att bygga en hemmabiocenterhögtalare med komponenterna vertikalt anordnade. Tidsförskjutningen av höga och låga frekvenser är då inte ett problem. Vad har varit bra för filmer och konsertsalar i årtionden är också bäst för hemmabiosystem.

DIY centerhögtalare

Att bygga en hemmagjord mitthögtalare på egen hand, måste du bygga ett skåp först. Använda antingen plywood eller Medium Density Fibreboard, som är en pricier men stadigare alternativ.

Om du väljer plywood, använd 3/4 tum. Du kan göra en enda hölje för att hålla alla talare, eller en mer ljudmässigt isolerade konstruktion där varje komponent har sitt eget fack. När det gäller komponenter, ta en gratis nedladdningsbar programvara från winISD.

Ett bra alternativ är att köpa avslutade skåp, så allt du behöver göra är att installera komponenterna och tillämpa bets eller lack till skåpet själv. Gå den vägen kommer att spara en hel del pengar över kostnaden för att köpa en ny centerhögtalare. Delar Express är ett utmärkt omfattande och prisvärda källa, och Madisound är en högkvalitativ tillverkare av möbler kvalitet skåp.

Anpassa en Färdiga centerhögtalare

En kompromiss är att modifiera en befintlig centerhögtalare med förare och crossover av vänster och höger fronthögtalare. Det kan göra ett annat märke högtalarljudet anmärkningsvärt som de viktigaste vänster och höger högtalare. Ett exempel är en Mitsubishi centerhögtalare med JBL vänster och höger högtalare. Byte av diskant i mitthögtalaren ger mycket goda ljudegenskaper, och allt som behövs är att köpa en separat högtalare komponent på samma sätt som i de befintliga högtalarna, och installera den i centerhögtalaren skåpet.

Felsökning en Kenwood VR 407 Centerhögtalare

July 25

Kenwood VR-407 är en 5.1-kanals hemmabiomottagare. Det har stängts högtalarutgångar för fem högtalare: två bakre omger, fram till höger, vänster och en mittkanal. Om du inte får den prestanda du vill ha ut av högtalaren är ansluten till mittkanalen utgången på mottagaren, finns det flera sunt förnuft saker du kan göra för att felsöka VR-407 och dess centrumkanalprestanda.

Instruktioner

1 Tryck på tangenten Inställning, ligger nära centrum av VR407 fjärrkontrollen upprepade gånger tills displayen på mottagaren säger CNTR. Använd multikontroll - en uppsättning av fyra knappar grupperade i mitten av fjärrkontrollen - för att bläddra igenom mittkanalinställningarna. Den rätta inställningen bör vara CNTR LRG, för en stor centerhögtalare eller CNTR NML, för en vanlig storlek högtalare. Det bör inte vara inställd på CNTR OFF. När du har rätt inställning, tryck SETUP.

2 Tryck på tangenten Inställning på VR407 fjärrkontrollen upprepade gånger tills displayen på mottagaren säger testtonen. Lyssna på testtonen - det ljuder i flera sekunder på varje högtalare, med display, som visar motsvarande högtalare. Använd flera kontrollknapparna för att justera volymen uppåt eller nedåt när centerkanalen visas på displayen.

3 Om du har ingen ton alls, kontrollera anslutningarna tråd på baksidan av högtalaren. Se till att varje tråd är ordentligt fäst vid en högtalarterminal, och att ledningarna inte vidrör varandra och kortsluter signalen.

Hur man ställer in en centerhögtalare

August 17

Hur man ställer in en centerhögtalare


En mitthögtalare är en av de centrala delarna i ett hem-ljudsystem. Center högtalarna är placerade mellan de två främre högtalarna, direkt framför lyssnaren. En centerhögtalare är ansvarig för att producera ljud som uppstår direkt framför betraktaren. Dessa ljud kommer i form av dialog eller ljudeffekter. Att veta hur du ställer in din centerhögtalare garanterar att du får ut det mesta av ditt ljudsystem.

Instruktioner

1 Placera högtalarna på en plan yta direkt framför din primära lyssnings plats. Centerhögtalarna bör vara nära samma höjd öronen när du lyssnar.

2 Ställ laserpekaren ovanpå centerhögtalaren så att laserpunkter i samma riktning som högtalaren. Har en vän placerat i den primära lyssningspositionen. Använda pekaren rikta talare vid lyssnarens öron. Använd kuddar för att hålla högtalaren på plats.

3 Aktivera ljudmottagare att använda mitthögtalaren genom att vrida på surroundljud alternativ. Surround-alternativ kan anges som 5,1 eller 3,1 ljud.

Tips

  • Du kan använda en linjal, pinne eller ens en spegel för att sikta din centerhögtalare. Allt som hjälper dig rikta talare vid lyssningspositionen kommer att fungera.
  • Var försiktig när du väljer en plats för din högtalare. Centerhögtalare är ofta tunga och bör säkras ordentligt. Var särskilt försiktig när du sätter en centerhögtalare på ett väggfäste.

Hur man bygger centerhögtalare Lådor

December 25

Hur man bygger centerhögtalare Lådor


Centerhögtalaren är den viktigaste hemmabio eftersom det är den som alla dialogen kommer igenom. Även de flesta allt i frekvensen av den mänskliga rösten, mellan 1 kHz och 2 kHz, kommer genom centerhögtalaren också. Av denna anledning är det bäst om centerhögtalaren har samma mid-range (och diskant) komponenter som vänster och höger högtalare. Sedan finns det en jämn ljud övergång tvärs etappen av hemmabiosystemet. Eftersom många webbkällor ger vägledning för att hjälpa dig att bygga centerhögtalare lådor, det är ett enkelt och roligt DIY uppgift.

Instruktioner

1 Få lite design mjukvara. I vår dataåldern, är ett program som skapar högtalardesign utmärkt. En välkänd gratisprogram för Windows PC är winISD. Ladda ner den på www.linearteam.org.

2 Bestäm din högtalardesign. Kontrollera butiker, Web bygg exempel och chat board för idéer och förslag på komponenter och box / låda byggnad.

3 Få dina högtalarkomponenter. Dubbla mellanregistret med en enda diskant (aka MTM), spegling komponenterna i de viktigaste vänster och höger högtalare, är de mest populära designval.

4 Köp färdiga lådor. Allt från billiga skåp till fina möbler ädelträ är färdiga. Kolla www.partsexpress.com för stort urval, eller www.madisound.com för utmärkt kvalitet. Det finns också många andra källor.

5 Bygga anpassade skåp. Använd 3/4 tum plywood på alla ytor. Om att gå denna väg, köpa virke på Home Depot, Loewe s eller någon brädgård, och få dem klippa din paneler till storlek för dig. Om du har en tabell såg eller en vän med möbel erfarenhet, utnyttja det istället.

6 Skruv och lim med trälim alla anslutningspaneler. Klämma med C klämmor eller hörn klämmor alla gått ytor tills de är helt torra.

7 Applicera silikon täta till alla förenade ytor i skåpet innan du installerar högtalarna i skåpet. Silicon täta avger gaser när det torkar som kan skada högtalare omger.

8 Fyll alla skruvhål med Elmers Trälim eller trä kitt.

9 Sand och avsluta alla skåp ytor med ditt val av färg eller fanér.

10 Montera högtalarkomponenter och terminalen koppen på baksidan, kontakt med ledningar terminalen kopp och högtalare.

Tips

  • En kompromiss är att modifiera en befintlig centerhögtalare med förare och crossover av vänster och höger fronthögtalare. Det kan göra en annan varumärken högtalarljudet anmärkningsvärt som de viktigaste vänster och höger högtalare. Ett exempel är en Mitsubishi centerhögtalare med JBL vänster och höger högtalare. Byte av diskant i mitthögtalaren ger mycket goda ljudegenskaper, och allt som behövs är att köpa en separat högtalare komponent som är densamma som i de befintliga högtalarna, och installera den i centerhögtalaren skåpet.

Hur man monterar centerhögtalare på Wall

April 18

Center kanalhögtalare måste monteras korrekt för att uppnå bästa möjliga ljudkvalitet. En väggfästet som håller högtalaren i rätt läge ovanför eller nedanför TV-skärmen är det bästa sättet att gå för att få rätt plats. Några enkla steg kommer att se till att du monterar högtalaren i den optimala positionen.

Instruktioner

1 Välj en monteringsbygel som högtalaren. Det finns flera faktorer att tänka på att välja en konsol, inklusive hur mycket vikt den är utformad för att hålla, dimensioner högtalaren det kan hålla, och vilken typ av monteringssystemet. Rådgör med din högtalare bruksanvisning för information om dessa frågor, och välja en konsol som kommer att matcha behoven i din centerhögtalare.

2 Håll basplattan av högtalarfästet mot väggen och markera platser där skruvhålen är.

3 Förbered väggen med ihåliga väggankare vid behov. Placera ankare i väggen på platser du markerat i steg 2. Detta steg är inte nödvändigt om du kan montera fästet i en stud i väggen.

4 Skruva konsolens monteringsplåten i vägg- eller väggankare med hjälp av lämpligt verktyg - oftast en Phillips skruvmejsel, även om detta kan variera beroende på den specifika högtalare monteringsfäste du använder.

5 Montera resten av högtalarfästet på monteringsplattan och placera högtalaren i konsolen.

Hur man ansluter en centerhögtalare

May 6

Hur man ansluter en centerhögtalare


Den centrala högtalare i ett surroundsystem är direkt under TV. Den producerar majoriteten av ljudet som det är direkt placerad framför betraktaren. Centerhögtalaren ansluts till surround ljudsystem precis som alla andra talare. Men om du råkar ansluta den till fel högtalarportarna, kommer du att höra ljudet avsedd för en annan högtalare i stället för den centrala kanalen.

Instruktioner

1 Placera centerhögtalaren direkt under TV-systemet. De flesta nöjesdistrikt och TV står har centralt tillgängligt utrymme. Placera alltid centerhögtalaren här eftersom det tillåter ljud att nå dig direkt från mitten av skärmen.

2 Kör trådarna från baksidan av centerhögtalaren mot baksidan av surroundmottagaren. Högtalaren har dessa två trådar hårdkodade. Har mottagaren på samma underhållning enhet som mitthögtalare så att du bara behöver en kort sträcka att köra trådarna.

3 Leta upp "Center" högtalaranslutningen på baksidan av surroundmottagaren. Det finns flera högtalare anslutningsportar på surroundmottagaren, till var och en med sitt eget platsnamn hjälpa till att identifiera högtalaranslutning (t.ex. "back vänster" eller "höger fram"). Centerhögtalaren är faktiskt kallas "Center."

4 Sätt trådarna i "Center" högtalaranslutning. Dessa är cirkulära öppningar, som liknar en kabelanslutning port, som tillåter dig att skjuta kabeln på plats. Skjut de små plastlåsen ligger intill anslutningarna nedåt. Detta låser tråden på plats, vilket förhindrar den från att glida ut ur förbindelse när den används. Vissa surround ljudsystem har en cirkulär ratt (ligger direkt runt anslutningsport) du slår för att utföra samma låsning alternativet.

5 Slå på surroundmottagaren. Ljudet från mottagaren kommer att gå igenom den anslutna centerhögtalaren.

Det korrekta Anslutning av högtalare för ett hem surroundljud

November 26

Lägga ett hemmabiosystem till ditt vardagsrum är en av de mest underhållande uppgraderingar du kan ge ditt hus. Oavsett om du är en enda film entusiasten eller har ett hushåll biograf älskare, kan en surround-högtalarsystem underhålla på ett roligt och mångsidigt sätt. När du ansluter flera högtalare i systemet, är det viktigt att förstå några grundläggande begrepp om högtalarkablarna och placering för att få ut det mesta av moderna, flerkanaliga ljudspår.

Placering

När du placerar dina surroundhögtalare, vänster och höger högtalare sitter på vardera sidan av TV: n. Centerhögtalaren bär det mesta av dialogen i filmer, så uttryckte det under eller över TV: n. De bakre och bakre surroundhögtalarna placeras till vänster och höger och bakom lyssnaren. Slutligen kan subwoofern placeras var som helst i rummet (även utom synhåll) men bör förbli mot framsidan för bästa effekt.

När ledningar högtalare i komplicerade inställningar som dessa, är det viktigt att förvalta kablarna så att de inte orsakar säkerhetsfrågor. Om du bygger ett system med i-vägg ledningar, är det vettigt att tillämpa detta på surroundhögtalarna samt och installera i-vägg högtalarkontakter. Annars kan du köra trådarna nedanför mattor, möbler eller fästa den i golvet eller väggen för att hålla den ur vägen och estetiskt tilltalande.

polaritet

När du ansluter högtalare till och från mottagaren, se till att du får polariteten rätt. Högtalarterminaler har en röd (positiv) och svart (negativ) uttag för båda ändarna av högtalarkablarna. Högtalarkabel är helt enkelt två koppartrådar sammankopplade under ett yttre skyddande skikt, så varje tråd är ansluten till en positiv och negativ terminal. Självfallet måste du hålla anslutningarna konsekvent från mottagaren till högtalarna för att säkerställa optimal ljudkvalitet och säkerhet. Märkning högtalarkabeln eller installerar färgade banankontakter rekommenderas så att du enkelt kan hålla koll på polaritet över långa trådbackar.

Säkerhet

Ansluta högtalare till hemmabiosystem för långvarigt bruk kräver lite förberedelser. Mätaren av tråd du väljer beror på längden av körningen. Lägre spårvidd (tjockare) högtalarkabeln rekommenderas för längre körningar, medan högre gauge tråd är bra för de flesta hem uppställningar. Varje längd högtalarkabel måste noggrant mätas, klippa och ändarna avskalade. Dessa avskalade ändar är perfekta för att fästa banankontakter, stiftskontakter eller flatstift. Varje metod kommer att ansluta säkert till dina högtalare och mottagare bindande inlägg och garantera en säker anslutning för år. Blank tråd kan emellertid användas, men risken för att det glider löst eller bryta är mycket större.