åtdragningsmoment drivaxel pt cruiser

Hur man tar bort CV Joints i en PT Cruiser

October 1

PT Cruiser melded klassisk skåpbil styling med dagens teknik. När Cruiser infördes först i 2001, ställer den auto världen lågor. Olika versioner av PT Cruiser har inkluderat en vagn, den ursprungliga tvådörrars coupé och en två-dörrars cabriolet. PT Cruiser är en framhjulsdriven bil, vilket innebär att motorn stöds av en transaxel som driver ett par axelhalvaxlar. Dessa drivaxlar använder drivknutar för att tillåta dem att rotera i valfri vinkel när du kör bilen. När en CV-leden misslyckas, byt ut den eller halvaxel.

Instruktioner

1 Blockera en bakhjuls fram och bak. Lossa muttrarna på hjulet som bearbetas genom att vrida dem moturs med rörtång utan att ta bort muttrarna.

2 Placera domkraften under ramen bakom framhjulet och höja fordonet tills framhjulet rensar marken. Placera jack ställning under ramen bakom framhjulet och sänka bilen på ställningen. Ta bort framhjulet.

3 Räta och ta bort sprintarna från drivaxeln och från kulleden muttern med plattång.

4 Avlägsna navmuttern lås och fjäderbrickan från navet, dra dem rakt ut för hand. Ställ dessa åt sidan för återanvändning.

5 Ta bort navmuttern moturs med hjälp av en stor socket och ratchet. Om utrustad med ABS-bromsar, ta bort hastighetssensorn genom att trycka låsclipset och dra kontakten rakt ut sensorn. Fäst kontakten ur vägen genom att linda den runt lägsta strut polen.

6 Ta kulleden låsmuttern genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Sätt i brytjärnet mellan den undre styrarmen och styrspindeln. Bänd styrarmen nedåt samtidigt som du trycker upp på styrspindeln med spett. Använd tråd för att stödja axelhalvaxel från lägsta strut polen.

7 Drar ut den styrspindeln och navaggregatet samtidigt trycka inåt på axeln tills styrspindeln rensar änden av axeln axeltappen.

8 Ta bort axel halv axeln från växellådan. För sidoaxeln passagerare, placera drift punch mot stativ leden, mellan leden och växellådan. Strike stansen kraftigt med hammaren för att avlägsna skarven från växellådan .För förarsidan drivaxeln, sätt stansen i spåret på den inre stativ leden och slå stansen kraftigt med hammaren för att driva bort leden från sidodrevet. Denna process underlättas genom att dra utåt på axeln medan slående stansen. Ta bort drivaxeln från fordonet.

9 Sätt stativet gemensamma splinesaxel i växellådan axelöppningen och rikta in räfflorna på drivaxeln med splines sidodrevet. Skjut drivaxeln ordentligt i växellådan tills ordentligt. Test drivaxel låsringen placering genom att försöka ta bort drivaxeln från växellådan. Om låsringen är korrekt installerad och aktiverad kommer du att kunna ta bort axeln.

10 Rengör all smuts, skräp och fukt från navet räfflorna i styrspindeln och navaggregatet. Dra knogen ut tillräckligt långt för att sätta axeln påbörjad genom öppningen navet. För att avsluta installationen, omvänd steg 1 till 6. Momentkulleden muttern till 70 foot-pounds. Vridmoment axelstumpen muttern till 180 fot-pounds och muttrarna till 100 foot-pounds.

Tips

  • Fastän det är möjligt att bygga om CV-leden själv, är det mer effektivt att ersätta drivaxeln som en enhet.
  • Parkera din PT Cruiser på plan mark och stadigt i parkeringsbromsen innan du påbörjar den här typen av arbete.

Min PT Cruiser startar inte

February 23

Min PT Cruiser startar inte


Elektronik och fordon är upprörande, i bästa fall, när de misslyckas. När slår på strömbrytaren, vrida en nyckel, eller vända en switch, något förväntas ske. När ingenting händer, är det frazzling, frustrerande och nedslående. Bilar, speciellt PT Cruisers, är en del elektronisk, så att de kan och kommer att ge vika för problem och helt enkelt inte göra någonting när nyckeln varv. Det finns några svar på varför detta händer. En del av dessa svar involverar elektroniken i bilen; andra svar innebär anslutningar under huven.

Instruktioner

1 Kontrollera batteriet. Leta reda på batteriet och kontrollera sedan om det har en fabrik genererade termisk wrap. Batterier startar inte under extremt kalla förhållanden, och Cruiser verkar vara särskilt kräsen. Kontrollera ledningarna mellan batteriet och startmotorn. Om detta verkar bra, kan problemet vara en intern kort i batteriet.

2 Kontrollera oljan. Batterier och förrätter är beroende av olja för att hålla bilen från överhettning. Cruisers tenderar att vara ökända för läckande olja, så kontrollera oljan på en regelbunden basis.

3 Kontrollera kylarlocket. Användarbruksanvisningen för att lokalisera kylarlocket. Dessa tenderar att försvagas i Cruisers, vilket gör att bilen att överhettas och misslyckas med att starta. Om locket sitter löst eller svag, byt ut den eller helt enkelt dra åt den. Kontrollera kylarlocket och oljelocket efter ett besök till mekaniker för att säkerställa att det har installerats ordentligt.

Tips

  • Om bilen inte startar efter att ha kontrollerat dessa punkter, kan det behöva en mekaniker. Om mekanisk kunskap är begränsad, inte försöka fixa bilen.

Hur man installerar en Metric Cruiser Riser

March 31

Hur man installerar en Metric Cruiser Riser


Styret stiger upp är tornliknande klämmor som fäster din metriska cruiser s styret åt framgaffeln. Medan aktie riser är utformade för att placera styret i en bekväm ställning för de flesta ryttare, kan personer med olika kroppstyper tycker att räckvidden orsakar obehag på långa turer. Installera nya Pigga kan föra styret närmare dig, minska avståndet mellan dig och handtagen. De flesta japanska gjorda kryssarna använder liknande post-typ monteringssystem, så att stammarna som skall kopplas relativt snabbt och med endast ett fåtal verktyg.

Instruktioner

1 Lägg en tjock handduk över motorcykelns bensintank. Skruva av styret stigarbultar, med hjälp av antingen en insexnyckel eller en hylsnyckel. Dra stigar caps utanför styret, lyft sedan styret från stigar baser. Försiktigt ställa in styret på handduken täckta gastank.

2 Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa skruvarna från den nedre kanten av strålkastarens trimringen. Dra trimringen och strålkastarglas av strålkastaren skal, dra ut uttaget från lökens stift på baksidan av strålkastare linsen.

3 Använda en hylsnyckel för att skruva åt bultarna förenade sidorna av strålkastaren skalet till den gaffelmonterade strålkastare fästet. Om motorcykeln är utrustad med en bottenmonterad strålkastare, skruva loss gångjärnsbulten fästa i botten av strålkastare till lägre gaffelklämman.

4 Använd tång för att dra sprintarna ut från ändarna av styret stigar baser "gängade inlägg, som ligger under den övre gaffelklämman. Skruva muttrarna från stigar bas inlägg. Dra stigarbaser ut från toppen av den övre gaffelklämman.

5 Dra gummimonteringskuddar ut från toppen och botten av den övre gaffelklämman, om något. Byt ut kuddar, om de är spruckna, trasiga eller om nya monterings dynor är försedda med ersättnings styret stammarna. Tryck kuddarna i den övre gaffelklämman.

6 Skjut de nya styre riser bas inlägg i monterings kuddar och genom den övre gaffelklämman. Skruva löst stigar bas muttrarna på plats. Lyft styret i stigar baser, sedan löst installera nya stigar lock.

7 Vrid styret stigar baser tills styret sitter tätt i basen, sedan helt åt stigar bas nötter. Skjut en ny saxpinne genom hålen i slutet av stig bas inlägg, sedan använda en tång för att böja stiften ben runt basen.

8 Sitt på motorcykeln i normal körställning med båda händerna på styret. Tryck eller dra styret tills du känner dig bekväm med placeringen, sedan åt stigarbultar helt.

9 Montera strålkastarhuset skalet på gaffelmonterade strålkastare parentes eller på den ledade fästet fäst vid den nedre gaffelklämman. Anslut uttaget i glödlampan stift, sedan tillbaka strålkastarglas och trimringen på strålkastare skal.

Tips

  • Vridmomentspecifikationer samt borttagning och monteringsanvisning, som är specifika för ditt märke och modell av motorcykel kan hittas i en fabrik servicemanual, som är tillgängliga från din lokala motorcykel återförsäljare.

Hur man byter PT Cruiser Airbag Sensor

April 14

Hur man byter PT Cruiser Airbag Sensor


Krockkudden sensor för PT Cruiser är en del av SRS-styrenheten. Denna modul levererar elektrisk ström till det kompletterande fasthållningsanordning. Det lagras under Cruisers mittkonsolen mellan de två framsätena. Ersätter krockkudden sensororgan som ersätter den fulla styrmodulen. Du måste vara mycket försiktig när du byter denna komponent på grund av trycket av krockkuddar är under. Se till att systemet är helt stängas av innan du arbetar på någon del av den.

Instruktioner

1 Koppla bort Cruiser negativa batterikabeln och vänta två till tre minuter för krockkuddar att slut på ström. Koppla pluskabeln kan hjälpa; koppla bort den efter minuskabeln.

2 Höj parkeringsbromsen och dra sedan bort den övre knoppen på växelspaken. Du måste ta bort en fästskruv på en automatisk växellåda

3 Ta bort skruvarna --- två på framsidan och två på baksidan --- för mittkonsolen med skruvmejsel och lyft konsolen ut.

4 Koppla bort den elektriska kontakten i den bakre delen av styrmodulen.

5 Skruva muttrarna montering av modulen till golvplattan med hjälp av en skiftnyckel och ta bort modulen från golvet.

6 Installera modulen till plåt med sina muttrar och anslut den elektriska kontakten.

7 Sätt tillbaka mittkonsolen med skruvar och anslut ratten för växling.

8 Anslut batteriet; Om du kopplas bort båda kablarna, anslut den positiva batterikabeln först och sedan minuskabeln.

De delar av en drivaxel

May 14

Ett fordon drivaxel ansluter relaterade motorkomponenter i drivlinan. Denna anslutning är nödvändig för att medge relativ rörelse av mekaniska delar som inte kommer i kontakt med varandra. Drivaxeln överför vridmoment och rotation. De flesta drivaxlar använder U-fogar för att överföra roterande rörelse och som ett medel för att böja en stång på alla möjliga håll. U-leden har ett par gångjärn fast vid 90-graders vinkel från varandra med en tvärgående axel anslutning.

Utanför Låsring

En utanför låsringen är en komponent av drivaxeln på U-fog tillgänglig med antingen standard smörjbara eller icke-smörjbara gemensamma funktioner för bättre lagerglidsulan skydd. Det rekommenderas att matcha mätning av U-fog med utsidan låsringen innan du installerar den.

Inuti Låsring

Inuti snäppringar används vanligen i äldre modeller av Chevrolet, Dodge och GM-fordon. En inre låsringen är en U-fog med improviserade lageröverfall tätningar innehåller låsringar. Med U-bultar eller remmar, kan de kardanknutar hållas i oket antingen på den utgående axeln av en momentfördelare eller på kugghjulsaxeln hos en bakaxel. Till skillnad från utanför låsringen oken, har insidan oket inga flikar längst ner i de gemensamma cap hålen.

Konvertering U-led

Konverterings U-fogar används mest vid uppgradering en äldre modell av drivaxeln till en bättre och starkare en. Konvertering U-fogar matchar din bil, säkerställa en noggrann mätning över U-leden i båda riktningarna med fullt komprimerade lock. Mätning alla fyra cap diametrar bl.a. rekommenderas även vid konvertering.

Slip Oket

Eftersläpnings oket ligger internt på det roterande spline röret som glider in och ut ur fördelningsväxeln utgångshuset för att stödja den konstanta förändringen av drivaxelns längd. Sen modell, är 4x4 fordon typiskt utrustade med denna typ av drivaxeln. Eftersom slip oken har en liten U-joint storlek, liten slang och är begränsade i rörelse, gör maskinister och service mekanik inte alltid rekommendera dem till kunder.

hårdvara Kit

Drivaxel hårdvara kit innehåller bultar och muttrar som är väsentliga för både den bakre leden och den främre flexskivpunkt. Dessa kit är mycket användbara vid byte av fuktvalsen med nya bultar och kan användas för att förbättra axeleffekt och även utseendet på drivaxeln. Om du vill använda en hårdvara kit, måste du känna till mätningar av både bulten och satsen.

U-bult

Som namnet antyder, är U-bultar formade som bokstaven U och är tillverkade av galvaniserat eller rostfritt stål. På grund av spänn verkan av vridmoment, är stift nålar bryts ned, och U-leden smälter så småningom. En U-bult kan hjälpa till att förhindra detta.

bärande Strap

Lager bandet ser ut som en långsträckt rem tillverkad av flexibelt stål. Talrika lagerknapparna är fästa från den andra sidan av bandet som kan fästas vid den motsatta sidan för att hålla remmen stadigt på plats.

Konstant hastighet (CV) Gemensamma Delar

Denna del av drivaxeln består av flera bultar som sänder vridmoment från en del av bilen till en annan. Detta överförda vridmomentet, men kan vara en nackdel när hög prestanda och höga hastigheter krävs.

1978 Toyota Land Cruiser Specifikationer

May 25

Toyota Motor Corporation har på uppdrag av den kejserliga japanska armén för att tillverka en fyrhjulsdriven bil som liknar den amerikanska armén Jeep. I början av 1940-talet, Toyota utvecklat modell AK prototypen. Som utvecklingen av lätta lastbilar fortsatte, blev den japanska biltillverkaren är intresserade av konsument fordon av samma slag. Om ett decennium efter dess militära starten, var BJ Land Cruiser utformad för den publika marknaden. Genom 1978, Land Cruiser 40 och 50, FJ och BJ, seriefordon presenterade flera motoralternativ och utseende paket för att hålla konsumenterna nöjda.

Prestanda

1978 Toyota Land Cruiser-modeller kom med två tillgängliga motorer, inklusive en inline sex-cylindrig, 4,2-litersmotorn kom standard med en overhead ventil, OHV, förgasarmotorer design. Denna speciella motor namngavs 2F motorn, eftersom det var efterföljaren till F motorn. Att sätta ut en annonserade 125 hästkrafter och 200 foot-pounds av vridmoment, presenterade denna bensindriven motor större uttråkade cylindrar än F-serien, vilket ger bättre prestanda för en liknande storlek komponent. En inline, fyrcylindrig, var dieseldriven motor erbjuds konsumenter i BJ-serien fordon. Denna 3,0-litersmotor liknade bensinversionen i att det var en enda ohv konstruktion med liknande kolvslag och cylinderloppet längder, men effekten var endast omkring 80 hästkrafter och 141 foot-pounds av vridmoment. Som en dieselmotor, var bränsleeffektiviteten mycket större än den för de bensinbensinmotorer.

drivlina

Basen överföring i 1978 modellen Land Cruisers var Toyota H41, fyra-hastighet standard, manuell. Överförings fall innehöll en låg utväxling av 1,959: 1. Med dieselmotor utrustade modeller, kan konsumenterna välja den H42, fyrväxlad, standard växellåda, ökad bränsleeffektivitet med lägre utväxling under varje växel. Den parade överföringsfallet till H42 hade också en utväxling av 1,959: 1, samma som den H41 överföring. Emellertid H41 överföring såg en utväxling av 4,925: 1 i första växeln, medan H42 standarder började på 3,55: 1. Dessa siffror hänför sig till antalet varv utförda av motorn för varje varv av transmissionen. Den lägre växeln indikerar snabbare acceleration och högre effekt uppnås.

Axlar och Suspension

Fram- och bakaxlar på Land Cruisers 1978 tillverkades av Toyota Motor företaget självt. Med genomsnittliga bakaxelutväxlingar av 4,111: 1 i de flesta modeller, var en 4,875 utväxlingsförhållande erbjuds i BJ-44 modeller som hade de H42 manuell växellåda. De främre och bakre fjädring av alla modell Land Cruisers 1978 var en grundläggande halv elliptiska bladfjäder design. Varje fjäder är monterad på ramen med hjälp av en bygel, men samtidigt fäster till axeln vid den givna kontaktpunkten. De flesta modeller av Land Cruisers presenterade både främre och bakre trumbromsar, men BJ-44 modeller med dieselmotorer hade ventilerade skivbromsar fram.

Hur man installerar en Sirius Starmate 4 på en PT Cruiser

June 6

Lägga Sirius-satelliten radio till PT Cruiser ljudsystem ger dig tillgång till hundratals ocensurerade, reklamfri musik och underhållningskanaler. PT Cruiser ägare som vill undvika instrumentbrädan ändringar kan välja att använda Sirius plug-and-play-mottagare som Starmate 4. Anslut Starmate 4 plug-and-play-mottagaren till din PT Cruiser stereo genom sin dockningsstation. Alla nödvändiga material ingår i Sirius-satelliten radioanläggning hårdvara kit.

Instruktioner

1 Anslut Sirius satellitradio dockningsstation till fordonets makt. Sätt i dockningsstation strömkabeln till PT Cruiser cigarettändaruttag. Sätt i DC-adapter änden i motsvarande porten på dockningsstationen.

2 Fäst Sirius satellitradio magnetiska antennen till PT Cruiser tak. Stoppa antennkabeln till PT Cruiser främre vindruta gummihölje. Skjut sladden ned höljet och in i sidodörr passagerarens väder strippa ner till golvet. Dra sladden i bilen --- under mattan om möjligt --- och nära det område där du planerar att installera Starmate fyra mottagare.

3 Sätt in antennkabeln i docknings vaggan "Antenna In".

4 Anslut den medföljande sugkoppen din dockningsstation. Stick sugkoppen och dockningsstation någonstans inne i PT Cruiser som inte hindrar föraren eller passageraren vision eller rörelse. Sirius rekommenderar fastnar sugkoppen bakom backspegeln.

5 Skjut Starmate fyra mottagare i dockningsstationen. Om du gör det ger mottagaren både kraft och en satellitsignalen.

6 Vrid PT Cruiser marksänd radio till stationens frekvens visas på Starmate fyra mottagare för att höra Sirius ljud via din befintliga stereosystem.

7 Ring Sirius kundtjänstnummer visas på Starmate fyra mottagare och skriven i sin bruksanvisning. Om du gör det aktiverar din Sirius Satellite Radio Service. Du kan också aktivera tjänsten från Sirius hemsida.

RV Specifikationer för 2007 Cruiser 27Rl

June 11

RV Specifikationer för 2007 Cruiser 27Rl


Crossroads har producerat många av högsta kvalitet Cruiser modell vändskivor, som var femte hjul måste passera en omfattande 96-punkters inspektion innan de lämnar fabriken. Cruiser är tillverkad av robust aluminium. På grund av det faktum att Cruiser modeller är så lätt, kan dessa typer av vändskivor dras med en halv-tons pickup.

detaljer

Tillverkaren av 2007 Cruiser 27Rl är vägskäl, modellen är Minglare 27RL och typen är en vändskiva. Aktienummer är C101. Den ursprungliga MSRP var $ 36,068. Den 2007 Cruiser 27R skapades med en glasfiber exteriör, hängda väggar, aluminium och en i ett stycke gummi tak.

Funktioner

2007 Cruiser 27Rl har en sovande kapacitet på sex personer. Det finns bara en slide-out på 27Rl vändskivan. Enligt Crossroads RV hemsida är Cruiser signatur inredningsstil kända för att ge en rymlig och bekväm vardagsrum. De vanliga funktionerna inkluderar toskanska lönn finish, med designade tyger.

Mått

2007 Cruiser 27Rl är 29 fot lång och åtta fot bred. Cruiser 27Rl har sammanlagt två axlar. Den totala vikten av 2007 Cruiser är 6,824 pounds.

Fordonets storlek Specifikationer för 1994 Toyota Land Cruiser

June 21

1994 Toyota Land Cruiser är en SUV som stöder plats för upp till åtta personer. Land Cruiser infördes 1951 och produktionen fortsätter i dag. 1994 Land Cruiser är en del av 70-serien, en generation som innehåller de senaste modellerna.

Interiör

1994 Land Cruiser har en maximal lastkapacitet på 91 kubikfot, eller tillräckligt med utrymme för att ge plats åtta personer. Främre och bakre takhöjd åtgärd ca 40 inches. Främre benutrymme mäter 42 inches, medan bakre benutrymme är ca 33 inches.

Exteriör

1994 Land Cruiser har en hjulbas på 112 inches och en tjänstevikt på över 4,700lbs. Längden av fordonet mäter 188 inches, med en bredd och en höjd av 76 inches och 73 inches, respektive.

2011 Land Cruiser

Den 2011 Land Cruiser är något större än den 1994-modellen, med en längd av 195 inches, bredd av 77 inches, och höjd av 74 inches. På insidan, 2011 främre och bakre utrymme är lite mindre än 1994-talet, som mäter cirka 38 inches. Den maximala lastkapacitet av 2011-modellen är 82 kubikfot.

Hur man installerar en Sonoma Drivaxel

July 1

Drivaxeln på en GMC Sonoma ansluter överföring till bakaxeln av lastbilen. Denna drivaxel har kardanknutar i båda ändar, vilket låter axeln flytta upp och ner i harmoni med den bakre upphängningen, samtidigt vrida hjulen. Dessa kardanknutar kan gå sönder eller slits, och bör det ske, kommer drivaxeln inte att kunna göra sitt jobb. När reparationer görs, måste du installera en ny drivaxel i Sonoma.

Instruktioner

1 Lyft den bakre änden av Sonoma och sätta axeln på pallbockar. Rulla drivaxel under lastbilen för att förbereda den för installation och pekade änden med universalleden till axeln och änden med 3-tums lång rör som har splines internt pekade mot transmissionen.

2 Lyft drivaxel i ramen och skjut driv änden i transmissionen. Lyfta den andra änden av drivaxeln upp i oket på axeln.

3 Installera drivmonteringsbanden över drivknut på drivaxeln och på oket på axeln med hjälp av hårdvara på axeln och 3/8-tums Ratchet och uttag.