atv kabel fiber plöja

Hur Tune en digital antenn

January 13

Hur Tune en digital antenn


Den digitala TV ålder visades i den 12 juni 2009, då de flesta analoga TV-sändningar i USA slutade. Men denna förändring inte påverka dig om du köpt din TV efter mars 2007, eftersom alla TV-apparater som tillverkats efter detta datum var utrustade med ATSC (Advanced Television Systems Committee) tuner. Du var också opåverkad av denna förändring om du hade kabel, fiber eller satellit-TV-tjänst. Trimma din digitala antenn med jämna mellanrum ser till att du får klara och skarpa kanaler.

Instruktioner

1 Dra upp AntennaWeb i en webbläsare för att komma åt webbplatsens kartprogram. Ange din geografisk information, och programmet kommer att visa rätt digital antenn för din plats och i vilken riktning det bör påpekas.

2 Anslut antennen till TV: n genom att ansluta koaxialkabeln från antennen till TV: ns "In".

3 Slå på TV: n och aktivera området signal scan med TV: ns inbyggda digital tv-mottagare. Gör detta från tid till tid för att hitta digitala kanaler som inte kan ha varit tillgängliga i ditt område bara några veckor sedan.

Hur man byter kabel på en ATV vinsch

April 4

En ATV vinsch är ett bra tillbehör för din utomhus maskin. Det kan dra en kompis ATV ur ett dike, dra en last upp en ravin eller ens få dig borta från problem om det behövs. Men oavsett hur kraftfulla vinschen är, behöver du en stark kabel, utan veck eller krökar för att hantera lasten. Du kan ersätta en kabel som har skrapats längs en sten, eller börjar striden för att förhindra en katastrof innan det händer.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla kabeln genom att vrida på ATV, sedan sätta vinschmotorn i framåt och sedan starta vinsch åtgärder. Medan handskar, dra kabeln handen över handtaget som vinschen lindas, och linda den på marken.

2 Skjut en U bult i botten av en mjölkkartong, sedan trä ändarna av U bult med matchande muttrar, tills nötterna är ungefär 1/2 tum upp U skruven (en på varje sida). Gör detta för en andra mjölkkartong samt. Placera dem ungefär två bredbent framför ATV vinsch med bottnarna uppåt.

3 Skjut en kvastskaftet genom en spole av 1/4 tums ståltråd, och skjut sedan den ena änden av kvastskaftet genom en av U-bultarna på mjölkpaketet, och den andra änden genom den andra U bult. Detta kommer att hålla spolen på plats medan vinschen är lindad. Fastställa konkreta aska block framför och bakom mjölkkartonger.

4 Dra av ca 3 fot av ståltråd. Trä tråden i vinschkabellåset receptor och dra åt med en spärr. Om det inte finns något sådant på vinschen, linda kabeln runt vinschen, och sedan klämma den med en stålvajer klipp. Detta passar över tråden och krimpas med ett par stora tänger.

5 Ställ vinschen i backen eller "haul". börjar sedan långsamt linda kabeln tillbaka på spolen. Använd en annan kvastskaftet att styra kabeln jämnt över vinschen.

Twisted Pair kabel Vs. Koaxialkabel Vs. Fiber Optics Cable

March 20

Twisted Pair kabel Vs. Koaxialkabel Vs. Fiber Optics Cable


Partvinnad kabel, koaxialkabel och fiberoptisk kabel är tre media som vanligtvis används i trådbundna nätverk. Populariteten av varje typ har varierat över tiden. Den vanligaste formen av kabel för närvarande används i nätverk är oskärmad partvinnad.

Oskyddat tvinnat par

De mest genomförda normer för de fysikaliska egenskaperna hos nätverk är Ethernet uppsättning standarder som publicerats av Institute of Electrical and Electronics Engineers. Ett antal hårdvaruelement som vanligen används för nätverk får ofta märkta med namnet "Ethernet". Oskärmad partvinnad, eller UTP, är så nära identifieras med Ethernet implementeringar som det ofta kallas "Ethernet-kabel." Denna form av kabel kan innehålla vilket antal trådar, men den vanligaste formen som används för nätverk innehåller åtta trådar, konfigurerade som fyra par, med de två trådarna i varje par tvinnade runt varandra för längden av kabeln. Konfigurationen och prestanda förväntan om olika kvaliteter av UTP definieras av Telecommunications Industry Association. Den klassificerar kabel som ett kategorinummer. Cat 5 och Cat 5e (förstärkt) är de mest genomförda kvaliteter av UTP. Cat 6 rekommenderas av IEEE för sina nyaste, snabbare normer för Ethernet-nätverk.

Partvinnad

Partvinnad kommer i en mängd olika konfigurationer. Standarden STP är kategoriseras under IBM kablage systemspecifikationerna i en rad "typer" som lämpar sig för användning med symboliska ringnät. Kabeln har två tvinnade par vilket innebär att det inte är lämpligt för Ethernet-nätverk, som kräver fyra tvinnade par. I denna konfiguration varje par är insvept i folie och hela paketet har en vävd metallhölje under den yttre manteln av kabeln. En variant av STP partvinnade eller SCTP. Denna kategori kan användas som ett substitut för UTP-kabel i Ethernet-nätverk, eftersom den har fyra tvinnade par. Var och en har en folie, eller vävda metallskärm under plastbeläggning av kabeln.

kOAXIAL~~POS=TRUNC

Koaxial, eller koaxialkabel var den ursprungliga kabel som används av de första implementeringar av Ethernet-nätverk. Det är lite används i nätverk nuförtiden och är vanligare i TV-antenn-anslutningar. Koaxialkabeln har en solid metallkärna som är omgiven av en stoppning av isolator och sedan har också en metallskärm under den yttre plastbeläggning. Ethenet rekommendationer gör innefatta användning av tenn-axial kabel, som är densamma som koaxiella, men den har två metalledare i stället för en kärna av koaxiella.

Fiberoptik

Alla Gigabit Ethernet rekommendationer omfattar versioner med två typer av fiberoptisk kabel. Dessa är multi-mode fiber och single-mode fiber. Multi-mode är den vanligaste av de två typerna, därför att den överför data som ljus som kommer från en LED källa, som är billigare att genomföra än single-mode fiber. Den single-mode fiber är den dyraste mediet av alla nätverkskablar och så är mindre ofta genomförs. Det kräver en liten laser som en ljuskälla för datasignaler.

Kabel Vs. fiber TV

April 18

Kabel Vs. fiber TV


I dagens digitala tidsåldern, många människor tillbringar tusentals dollar på hemunderhållning. Höghastighets funktioner såsom fiberoptisk kabel har gripit uppmärksamheten av konsumenterna - men vissa människor kanske inte förstår skillnaden mellan den gamla och den nya tekniken.

Historia

Kabel Vs. fiber TV

Fiberoptisk kabel.

Landets första gemenskap antenn-TV-system, eller kabel-TV, inleddes i juni 1948 i Commonwealth of Pennsylvania John Walson, Sr. Fiberoptiska TV, var dock inte allmänt tillgängliga för konsumenter tills Verizon Communications började erbjuda tjänsten i 2005 .

Hur det fungerar

Kabel Vs. fiber TV

Ett knippe av optiska fibrer.

Fiberoptisk kabel överför data genom att sända pulser av ljus genom en tunn optisk fiber, som är mindre i diameter och väger mindre än koppar koaxialkabel. Detta innebär att fibern kan skicka stora mängder information över större avstånd, och vid mycket högre hastigheter.

Geografi

Till skillnad från vanliga kabel-TV, är fiberoptisk kabel fortfarande inte allmänt tillgängliga. Tillbaka i 1995, Verizon var tvungen att gräva upp gatorna i samhällen över hela landet för att börja om sitt fibernät. Redan nu måste potentiella kunder logga in på företagets hemsida för att se om fiberoptiska tjänsten är tillgänglig i deras område.

Fördelar med Fiber

Enligt Fiber för alla organisation innebär glasledaren fiber är immun mot många typer av störningar, såsom blixtnedslag. Fiberoptisk kabel-TV erbjuder också en överlägsen bildkvalitet till koaxialkabel och tekniker kan använda existerande koaxialnätet i ett hem för att slutföra installationen av fiber, som är i slutändan billigare för konsumenten. Slutligen, signaler som skickas över fibern inte nedbrytas nästan lika snabbt som de som skickas över kopparledningar.

expert Insight

Enligt söka alfabetisk, en ledande webbplats för börs yttrande och analys, skiftade kärna tillväxten fiberoptiska tv tjänsteleverantörer från mars 2007 till juni 2009. I oktober 2010, en JD Power and Associates undersökning tilldelades Verizon FiOS "högsta i bostäder TV tillfredsställelse i region öst. " AT & T U-vers tog översta fakturering i kundnöjdhet bland konsumenterna i North Central, söder och väster regioner.

Fiber Optic Vs. Kabel Vs. Maträtt

September 30

Fiber Optic Vs. Kabel Vs. Maträtt


Varje hushåll har olika TV-behov. Vissa är nöjda med grundläggande kabel, och andra vill de internationella kanaler och ett sportpaket. Fiberoptik, standard kabel och parabolantenner överföra en TV-signal i vad vi ser på skärmen. Var och en har sina egna egenskaper och fördelar.

Funktioner

Fiberoptiska kabelsignaler gör ingen försämra på grund av yttre väderförhållanden. Fiberoptik och kabel-leverantörer hyra också deras utrustning till kunder, som skär ner på uppstartskostnader. Varje option kräver professionell installation. Parabolantenner tillgång till ett brett utbud av HD-kanaler och programmering.

skillnader

Parabolantenn signaler vackla under tung molntäcket och under tjocka stormar. Fiberoptiska och kabel kanske inte har tillgång till HD-kanaler skålen nätverk gör.

Pris

Priserna varierar beroende på tjänsteleverantören och tillgängliga rabatter. Skålen nätverk kan tvinga köpare till långa kontrakt och priset för att köpa parabolantenn. I september 2010, kabel priserna är på uppgång. Parabol Tjänsten erbjuder den bästa totalpriset om en kund följer på avtalsvillkor.

Kommer ljudkabel störa Fiber kabel?

August 31

Olika typer av kablar kan användas för att ansluta de olika audio / video-komponenter som kan hittas i ett hem. En fördel med att välja kablar av en fiberoptisk design är att de inte är mottagliga för störningar som kan förekomma med andra typer av kablar i vissa situationer.

Interferens

Signalstörningar i ljudkablar orsakas av elektromagnetiska eller radiofrekventa strömmar som passerar genom andra kablar eller enheter inom en närhet. Detta kan orsaka en surrande ljud som påverkar audiosignalen som sänds av den första kabeln. Fenomenet uppstår med obalanserad, koppar trådbaserade kablar, såsom komposit RCA, koaxialkablar och även koaxiala digitala ljudkablar med otillräcklig skärmning.

Fiberoptisk

Fiberoptiska kablar är inte beroende av trådar av koppar eller någon annan metall källa för sändning, utan snarare består av små delar av glas som överför information via ljusstrålar. Detta gör det möjligt för signaler som skall vidarebefordras med högre hastigheter över längre avstånd med mycket låg signalförlust. Det gör också dessa kablar är immuna mot att producera eller vara mottaglig för eventuella störningar.

TOSLINK

Bristen på störningar gör optiska ljudkablar, även känd som Toshiba-Link (TOSLINK) eller Sony / Philips Digital Interface (S / PDIF), den föredragna kabel för anslutning av digitala ljudkomponenter. Dessa fiberoptiska kablar överföra ljudsignalen genom pulser av röda LED-baserade ljus, vilket eliminerar inte bara störningar utan också distorsion som orsakas av motstånd, induktans och kapacitans, som kan förekomma med koppartråd-baserade ljudkablar.

Fiber Optic Vs. Kabel

June 16

Tekniken ständigt framåt och tillsammans med förbättringar i bil och mobiltelefon teknik är framsteg i hur våra hus är kopplade till världen. Kabelteknik verkar vara bleknande i bakgrunden som fiberoptisk teknik stadigt göra sitt namn känt, erbjuder en rad fördelar som du kan aldrig ha med traditionell koppartråd och kabel.

Resistens mot Interferens

Medan kopparkablar är föremål för störningar från andra ledningar, radiosignaler och andra former av elektromagnetisk avbrott, hittar du inget av detta med fiberoptik. Detta beror på fiberoptiska kablar arbete med användning av ljuspulser, vilket innebär att kablarna inte är av metall, men är i stället gjorda av glas. Det är därför inte omfattas av samma frågor som traditionella kopparkablar.

Bandbredd

Fiberoptiska kablar sägs ha "obegränsad bandbredd." Även om detta är inte bokstavligen sant, det är nära, med mer bandbredd än de flesta människor någonsin skulle hoppas att använda. Detta resulterar i en supersnabb anslutning som kör cirklar runt bandbredden tilldelas av kabelanslutningar.

Underhåll

Eftersom fiberoptik är gjorda av glassträngar snarare än dyra metallmaterial, det kostar mycket mindre att underhålla och service. Vanliga kablar dock inte har denna förmån.

bild~~POS=TRUNC

Även om det är möjligt att få hög definition bild med kabel, inte jämföra med hög kvalitet av en fiberoptisk inrättas. Detta är på grund av kraften av tekniken på toppen av bristen på yttre störningar finnas med fiberoptiska kablar.

Andra fördelar

Med tanke på att folk sakta gör övergången till fiberoptisk kabel-teknik, är fördelen med att konvertera så snart som möjligt att du kommer att vara redo för förändring om det någonsin blir obligatorisk. Tillsammans med detta, kommer du att vara i framkant, har högsta möjliga kvalitet för din hemtelefon, TV och internet.

Hur Koppla en FiOS kabel från en Fiber Optic Box

July 3

Verizon FiOS tjänsten ger en bredbandsanslutning till Internet och tv-tjänst till ditt hem eller kontor med hjälp av en serie av fiberoptiska kablar för att leverera tjänsten. FiOS box installeras av teknikern tjänar som både ett bredbandsmodem och en kopplingspunkt för din TV-tjänst. Om du inte längre använder din FiOS tjänst eller om du planerar att åka på semester under en längre tid, kan du koppla bort FiOS kablar för att stänga av TV-tjänsten och internet medan du är bortrest.

Instruktioner

1 Stäng av FiOS mottagaren och dra ur strömkabeln från baksidan av enheten.

2 Vrid fästelement på änden av koaxialkabeln är ansluten till FiOS mottagaren motsols för att lossa anslutningen. Dra kabeln bort från mottagaren.

3 Ta tag i änden av telefonlinjen ansluten till "DSL" port på FiOS gateway. Nyp plastfliken på kontaktänden att koppla loss kabeln och sedan dra telefonlinjen ut ur porten för att koppla lådan FiOS.

Hur man tar bort kopplingsplattorna från en Yamaha Warrior ATV

February 11

Yamahas Warrior 350 serie av alla terrängfordon använda en friktionsbaserad koppling för att överföra motoreffekt till transmissionen och bakhjulen. En serie av fiber- och stålplattor hålls tätt tillsammans inom kopplingen under normal drift. Dessa plattor separera när kopplingsspaken dras in, isolera motorn från transmissionen. En slirkoppling är ett vanligt problem, som hindrar kopplingsplattorna från att bibehålla sitt grepp mot varandra. Detta beror ofta på slitage och kan avhjälpas genom att ersätta kopplingsplattorna som en uppsättning.

Instruktioner

Borttagning och byte

1 Parkera ATV på en plan yta och låt motorn svalna i minst 30 minuter.

2 Skruva av oljelocket från toppen av den högra vevhuset kåpan. Placera ett oljeuppsamlingskärl under motorn, skruva avtappningspluggen från botten av motorns vevhus, med hjälp av en 22 mm socket och en hylsnyckel. Låt oljan rinna av tills flödet av olja minskar till en ljus dropp. Skruva avtappningspluggen i vevhuset och dra den till 31 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.

3 Ta bort den högra foten vakt och rätt fotpinnen med den bakre bromspedalen, med hjälp av en 12 mm-uttag och en stjärnskruvmejsel. Dra returfjädern utanför den bakre delen av bromspedalen, med användning av nål-tång.

4 Lossa kopplingsvajern lägre justerings låsmutter, som ligger ovanför den högra vevhuset kåpan nära avgasröret med hjälp av en 12 mm gaffelnyckel. Vrid kabeljusterings medurs för hand för att lossa kopplingsvajern och dra kabeländen av kopplingen frisläppningsarmen ovanpå vevhuset locket. Ta bort höger vevhuset lock och packning, med hjälp av en 10 mm-uttag.

5 Ta bort alla fem fjäderbultar från kopplingstryckplatta, som ligger i centrum av kopplingsenheten, med hjälp av en 10 mm-uttag. Dra i kopplingstryckplatta, tillsammans med dess centrala lagret och kopplingstryckstång, av kopplingsaggregatet. Dra kopplingsfjädrarna off fjädertornen ingjutna i kopplings boss platta vid mitten av kopplingsaggregatet.

6 Böja låsbrickan s flikarna bort från den stora muttern vid centrum av kopplingen boss plattan, med en platt skruvmejsel. Håll kopplingsenheten på plats med hjälp av en rotorhållare verktyg. Skruva muttern, med hjälp av en 27 mm-uttag. Dra kopplingen chef plattan ur kopplingsaggregatet.

7 Dra alla 13 kopplingsplattorna ur kopplingsaggregatet. Avlägsna par fjäderplattor från kopplingsplattan stack.

8 Blötlägg nya fiberfriktionsplattor och stålkopplingslameller i SAE 10W-30 motorcykel-grade motorolja under minst en timme. Lägg märke till att två av de fiberfriktionsplattorna är tunnare än de andra fem plattor.

9 Skjut en tjockare fiberfriktionsplattan i kopplingsenheten, följt av en stål kopplingslamell, en tjock fiberfriktionsplatta och en annan stål kopplingslamell. Placera en fjäderplatta in i kopplingsenheten, följt av en tunn friktionsplatta, en stål kopplingslamell, den återstående tunna friktionsplattan och den andra fjäderplattan. Placera de återstående friktions och stålkopplingsplattorna i kopplingsenheten, omväxlande mellan friktion och stålplattor.

10 Skjut kopplingen chefen plattan över kopplingsskivorna och skjut en ny låsbricka på kopplingsenheten centrala axeln. Skruva fast kopplingsmuttern på plats. Håll kopplingsenheten på plats och dra åt kopplingsmuttern till 58 foot-pounds.

11 Driva kopplingsfjädrarna på kopplings boss plattfjäder torn, följt av tryckplattan. Skruva kopplingsfjädern bultarna på plats och dra åt skruvarna till 7,2 foot-pounds. Trycker kopplingstryckstången och bäring in i centrum av tryckplattan om endera bit avlägsnades.

12 Installera den högra vevhuset locket och packningen på motorn. Dra åt lockets bultar till 7,6 foot-pounds. Slip kopplingskabeländen i urkopplingsspaken, vrid sedan den nedre kabeljusterings moturs för hand för att dra åt kopplingsvajern. Dra åt kabeljusterings låsmutter.

13 Sätt tillbaka höger fotpinnen och fotskydd på ATV. Dra fotpinnen och fotskydd bultar till 40 foot-pounds. Krok returfjädern på den bakre av bromspedalen.

14 Fyll motorn med 2,25 liter SAE 10W-30 motorcykel-grade motorolja, sedan skruva oljelocket på plats. Starta motorn och låt om tomgång på plats i tre minuter, sedan stoppa motorn och låt oljan sedimentera i fem minuter. Kontrollera oljenivån med hjälp av oljestickan ansluten till oljelocket. Tillsätt en till två uns av motorolja om oljenivån är under mätstickan nedre märket. Skruva mätstickan och oljelocket på plats om oljenivån ligger mellan övre och nedre märken.

Tips

  • Återanvänd inte motorolja efter tömning den från ATV motor. Använd olja kan innehålla skräp som kommer att skada motorn och transmissionen.
  • Store används motorolja i en sluten behållare, utom räckhåll för barn och djur, tills den kan tas till en Yamaha reparationsverkstad eller ett oljeåtervinningscenter för omhändertagande.

Hur man ansluta en elektrisk hastighetsmätare till en ATV

May 29

Både tre- och fyrhjuliga terrängfordon (ATV) åtnjuts av off-road entusiaster varje år. Terrängfordon är utrustade med sina egna mätare, som gas mätare och takometrar. Emellertid kan fordonets ägare vill uppgradera eller lägga till en eftermarknad hastighetsmätare. Detta är vanligt, särskilt bland de ATV ägare som är medlemmar i racing ligor. Eftermarknads racing mätare finns på motorcykel delar butiker. Installera en eftermarknad hastighetsmätare tar cirka 15 minuter.

Instruktioner

1 Leta reda på ATV batteri. Platsen kan variera med olika ATV men batterierna är vanligtvis installeras under ATV sätet. Slip uttaget ned över ATV negativa batterikabeln mutter. Vrid muttern åt vänster tills det är löst och lyft sedan kabeln från batteripolen. Batterikabeln tas bort som en försiktighetsåtgärd för att förhindra elektriska brist samtidigt som du arbetar på hastighetsmätaren. Det är inte en del av hastighetsmätare eller hastighetsmätare kabel.

2 Använd en mutter föraren att ta bort kabeln muttern fästa hastighetsmätare kabeln till baksidan av den gamla hastighetsmätare.

3 Leta upp en plats på styret för att montera den nya hastighetsmätare. Slip fästet av den nya hastighetsmätare på styret och dra fästet skruven med en stjärnskruvmejsel.

4 Anslut hastighetsmätare kabeln till baksidan av den nya hastighetsmätare med mutterdragare.

5 Sätt tillbaka ATV kopplad batterikabeln till den negativa inlägg på batteriet. Slip uttaget satt över batteriet kabelns låsmutter och vrid sockeln till höger för att dra åt skruven.