banankontakt 3.5mm

Hur konvertera banankontakter till 3.5mm

April 14

Hur konvertera banankontakter till 3.5mm


Stereohögtalare ansluter till ljudmottagare, förstärkare och tv via en kabelanslutning. Nackdelen med detta sammanhang är att endast högtalare använder den. Denna ledaranslutning är känd som en banankontakt. Om du vill koppla in en stereo till någon annan enhet som tar en annan anslutningsmöjlighet, måste du konvertera trådarna till en kabel-format, såsom 3,5 mm - samma storlek som används av hörlurarna-uttag.

Instruktioner

1 Anslut banan änden av adaptern till trådanslutningsportar på din stereohögtalare.

2 Sätt ena änden av den 3,5 mm-kabeln till 3,5 mm anslutningssida adaptern.

3 Anslut den andra änden av den 3,5 mm-kabeln till ingångsanslutning port du vill ansluta stereohögtalare till.

Hur konvertera Banankontakt till RCA

March 3

Hur konvertera Banankontakt till RCA


Banankontakter är ett enkelt och bekvämt sätt att ansluta dina högtalare direkt in i ditt hem ljudutrustning med hjälp av högtalarkabeln och en enkel plug. Vissa äldre eller billigare system kan inte acceptera banankontakter eller högtalarkabeln direkt. Dessa system använder ofta RCA-kontakter som kommer att kräva en extra adapter för att ansluta med dina banankontakter. En enkel banankontakt till RCA adapter enkelt ansluta till denna typ av förstärkare, stereo eller ett hemmabiosystem.

Instruktioner

1 Skär högtalarkabeln till önskad längd.

2 Dra högtalarkabeln isär för att separera varje sida i två-tums sektioner.

3 Ta bort 1/2 tum av isoleringen från varje tråd med hjälp av Avisoleringstänger.

4 Placera varje avskalade högtalarkabeln till baksidan av banankontakten och linda tråden medurs tills det är säkert.

5 Anslut banankontakten i RCA adapter.

6 Anslut båda de röda och vita ljudkablarna till den andra sidan av RCA adapter.

Hur man gör en 3.5mm ljudkabel

August 2

Hur man gör en 3.5mm ljudkabel


Eftersom fler och fler människor köper elektroniska enheter såsom MP3-spelare och mobiltelefoner som kan spela ljudfiler, 3,5 mm ljudkablar är något som många befinner sig behöva vid en eller annan punkt. Många nya bilar kommer även med en kvinnlig 3,5 mm ljudutgång som gör du ansluter ljudenheter till bilstereon snabbt och enkelt.

Medan 3,5 mm ljudkablar är billiga, kan det komma en tid när du behöver en bråttom eller helt enkelt inte vill besöka den lokala elektronikaffär för att köpa en. Om så är fallet, och du har ett par uppsättningar av gamla öronproppar kringspridda, kan du skapa din egen 3.5mm ljudkabel i några minuter.

Instruktioner

1 Klippa av kabeln bort ett par öronsnäckor eller minihörlurar med en sax. Klippa av kabeln nära hörsnäckan eller pannband. Göra samma sak med den andra uppsättningen av knoppar eller hörlurar.

2 Använd Avisoleringstänger att band av omkring en tum av isoleringen vid den avskurna änden av varje 3,5 mm kabel. Detta kommer att exponera de inre trådarna hos kabeln.

3 Använd en cigarettändare för att bränna bort lackskyddet på de inre trådarna i ljudkabel. Gör detta noggrant och inte hålla lågan till ledningarna för länge. Det ska bara ta en sekund eller två för att smälta lackbeläggning på trådarna och exponera koppar inuti.

4 Twist ändarna av de exponerade koppartrådarna så att de är snyggt och rakt. Om du kommer att använda krympslang för att täcka den skarvade anslutningsområdet av kabeln, skjut röret över en av de bitar av ljudkabel. Om du använder eltejp för att täcka skarven, inte installera krympslang.

5 Matcha färgerna på den första kabeln till motsvarande ledningar på andra. Försiktigt vrida trådarna att tillsammans tills anslutningarna är täta och producera en enda ljudkabel med manliga 3,5 mm adaptrar i båda ändarna.

6 Anslut lödkolven och låt den värmas upp. Löd en liten fläck av flussmedel på de punkter där du tvinnade

7 Använd eltejp för att isolera de enskilda trådskarvar. Applicera inte för mycket tejp eller kablarna att bukta och vara ful. Linda bandet två eller tre gånger för att isolera de inre ledningarna från varandra.

8 Skjut krympslangen över skarvområdet och värme med en hårtork. Värma slangen på en låg inställning tills röret är tätt runt den skarvade området av kabeln. Alternativt, linda skarvade området av kabeln snyggt med eltejp.

Hur man fäster en Banankontakt till en högtalarkabel

August 9

En banankontakt är ett tillbehör som används för att ansluta högtalarkabeln till en högtalare eller en ljudmottagare. Även om du kan ansluta högtalarkabeln direkt till högtalare och ljudmottagare kan banankontakter bidra till att förbättra ljudanslutningen och förbättra ljudkvaliteten. Dessutom, banankontakter gör det lättare att göra dessa ljudanslutningar.

Instruktioner

1 Skär högtalarkabeln vertikalt med avbitartång för att separera de positiva och negativa högtalarkablarna.

2 Skala ca 0,5 inches av anläggningen runt båda högtalarkablarna med kabelskalare.

3 Twist varje högtalarkabel medurs så att varken positiva eller negativa högtalarkabeln har några lösa trådar.

4 Skruva på baksidan av båda banankontakter genom att vrida på baksidan av banankontakt med en moturs rörelse.

5 Sätt den positiva högtalarkabeln i övre delen av den röda banankontakt.

6 Dra åt skruven på den övre delen av den röda banankontakt med skruvmejseln för att säkra högtalarkabeln i banankontakt.

7 Sätt den negativa högtalarkabeln i den övre delen av den svarta banankontakt.

8 Dra åt skruven på den övre delen av den svarta banankontakt med skruvmejseln för att säkra högtalarkabeln i banankontakt.

9 För in den främre delen av den positiva högtalarkabeln banankontaktanslutningen i den bakre delen av den röda banankontakt. Vrid den bakre delen i en medurs för att dra åt banankontakt.

10 För in den främre delen av den negativa högtalarkabeln banankontaktanslutningen i den bakre delen av den svarta banankontakt. Vrid den bakre delen i en medurs för att dra åt banankontakt. Du har nu fäst högtalarkablarna till banankontakter.

Hur man byter 3.5mm Stereo Jack

September 16

Hur man byter 3.5mm Stereo Jack


Hörlurarna är utformad för dig att lyssna på musik på språng. Men det är lätt, när du kör på stan för fäst vid headsetet att skadas. Oftare än inte felet kommer att vara med minikontakt. Massor av människor bara kasta trasiga hörlurar när detta händer. Detta är synd eftersom minijack kan ofta rättas till.

Instruktioner

Strippning och förbereda tråden

1 Hur man byter 3.5mm Stereo Jack

3.5mm minijack finns på de flesta hörlurar

Skruva den nya ersättningsminijack, som kommer att lämna dig med två delar: ytterhöljet och mini jack själv. Skär hörlurskabeln så nära den gamla skadade mini jack som möjligt.

2 Trä nyklippt tråd genom ytterhöljet, kommer detta senare användas för att säkra minijack.

3 Remsor om 15 mm av den yttre isoleringen på avstånd från änden av kabeln med de kabelskal. Du kommer att se fyra trådar. Två har isolering (vanligen färgad röd och grön) och två är exponerade.

4 Vrid de två exponerade trådar tillsammans. Detta lämnar dig med tre trådar totalt: en oisolerad, två med färgad isolering.

Fästa 3.5mm minijack till ledningarna

5 Hur man byter 3.5mm Stereo Jack

Philips skruvmejsel talet har tvärstycket som behövs för att dra åt trådterminalerna i en minijack

Lossa skruvarna på de tre trådterminaler ersättningsminijack använder Philips skruvmejsel.

6 Linda oisolerad tråd runt den översta terminalen. Fäst kabeln i terminalen genom att dra åt skruven med skruvmejseln.

7 Wrap en av de två isolerade ledningar runt lossade skruven för en av de två nedre anslutningar (om inte spelar någon roll vilken du väljer.) Dra åt skruven för att fästa terminalen. Upprepa processen med den kvarvarande isolerade tråden.

8 Coat exponerad tråd i nagellack. Låt torka i 10 minuter.

9 Refasten ytterhöljet som du trädde tråden genom vid start till mini jack.

Tips

  • Beläggning av trådarna i nagellack hindrar trådarna från att röra varandra och kortslutning hörlurarna.
  • Anslut mini jack in till enheten för att kontrollera att du har rewired det korrekt innan återförsluta det yttre höljet.
  • När stripp tråd dra Avisoleringstänger bort från kroppen.

Banankontakt Instruktioner

October 15

Banankontakt Instruktioner


Banankontakter är en typ av kontakt för att koppla upp elektronisk utrustning. De metallstift används nästan uteslutande för att ansluta högtalarkablarna från en förstärkare eller mottagaren till hemmabio eller stereohögtalare. De ursprungliga stift namngavs för den distinkta formen av frukten de liknade, men banankontakter i dag kan vara avsmalnande metall eller pläterad med ädel metall, såsom guld, som ger överlägsen ledning av ljudsignalen. Banan-insticksklämmor är normalt återfinns på high-end stereoanläggning.

Instruktioner

1 Anslut banankontakter i ena änden av varje högtalarkabel till terminalerna på baksidan av varje högtalare genom att trycka kontakten rakt in i terminalen. Pluggen med röd rand eller röd ändkåpa ansluts traditionellt till den positiva (röda) post eftersom det är lätt att matcha färgen på kontakten till terminalen. Pluggen med det svart band eller svart ändkåpa ansluts till den negativa inlägget.

2 Sätt i kontakterna på den andra änden av varje högtalarkabel till motsvarande positiva och negativa terminaler på baksidan av förstärkaren eller mottagaren. Var noga med att matcha högtalarkabeln till rätt anslutning; till exempel, måste kabeln från vänster fronthögtalare anslutas till motsvarande uttag märkt för vänster kanal på förstärkaren eller mottagaren.

3 Kontrollera anslutningarna för att bekräfta polariteten av trådarna är konsekvent från högtalaren till förstärkaren eller mottagaren. Till exempel måste den röda banankontakt i varje ände anslutas till de röda kontakterna på högtalarna och förstärkare eller mottagare för talaren att vara i fas och utför normalt. Av misstag reversera kablarna kommer att påverka stereoljudet och i vissa fall kan orsaka en kortslutning.

Tips

  • Koppla ur förstärkaren eller mottagaren från el vid anslutning högtalare.

Hur konvertera ljud ut från en RCA till 3.5mm

November 18

Hur konvertera ljud ut från en RCA till 3.5mm


Konvertera en ljudsignal från en RCA till 3.55mm kräver en adapter som finns i elektronikaffärer. Anpassning en RCA-uttag till 3.5mm, som också kallas en mini-plugg, kan vara önskvärt att använda en äldre ljudkomponent med nyare utrustning såsom hörlurar som vanligtvis använder mindre jack storlek. Dator ljudkort och hörlursuttag använder också mini-pluggar, så det är nödvändigt att använda en minikontaktadapter för dessa enheter när du ansluter med komponenter såsom bandspelare och skivspelare.

Instruktioner

1 Kontrollera baksidan av ljudkomponenten för att avgöra om det finns stereo RCA-uttag eller en enda monojack. Detta avgör vilken typ av adapter som ska användas.

2 Sätt i pluggar (eller plugg) i ena änden av RCA-kablarna i Audio OUT på en komponent, med den röda kontakten till den högra stereokanalen och den vita kontakten för vänster.

3 Anslut kontakterna på den andra änden av RCA-kablarna till uttagen i Y-adapter med 3,5 mm minikontakt i den andra änden, eller infoga en enda RCA monokontakt till en metall adapter med en RCA-uttag i ena änden och en 3,5 mm plugg på den andra.

Tips

  • Adaptrar för RCA till 3.5mm finns antingen med mini-pluggar eller mini-jack, beroende på användarens behov. Till exempel bör adaptern har en 3,5 mm-uttag för användning med hörlurar, men en adapter med en 3,5 mm kontakt behövs för anslutning till en dator ljudkort.

Hur man ansluter en Banankontakt till en TV

December 14

En banankontakt används vanligen för att ansluta ljudenheter. Till exempel, är propparna används för att ansluta förstärkare till högtalare. Om du vill ansluta en enhet med en banankontakt till en TV, kan du göra det genom att konvertera din banankontakt signal till en koaxial signal. Med rätt utrustning, kan du snabbt utföra den här proceduren.

Instruktioner

1 Anslut banankontakten slutet av konverteringskabel till rätt port på ljudenheten.

2 Anslut koaxial änden av adapterkabel till koaxial porten på baksidan av din tv.

3 Slå på TV: n och ändra det till kanal 3 eller 4 (i enlighet med inställningarna för din konverteringskabel). Du bör kunna höra signalen från ljudenheten på högtalarna.

Hur man Löd en banankontakt

June 12

En banankontakt är en hankontakt som används för att ansluta högtalare och förstärkare. De används också för anslutningar av testutrustning. Den banankontakt utmärker sig genom sin något fläns form som böjer något utåt. Detta ger en tät passning i skruvterminaler. Banankontakter kan vara antingen skruv-on eller lödda typer, men lödning är alltid att föredra som en överlägsen anslutning. Plug storlek ska vara standardiserade, men detta är inte alltid fallet med tillverkarna. Banankontakter uppfanns 1924 av Richard Hirschmann.

Instruktioner

1 Skär isoleringen från en halv till två inches av 16- till 22-gauge högtalarkabel. Vrid trådändarna tillsammans.

2 Hetta upp tråd med lödkolven, och tenn tråden med lod.

3 Skjut banankontakt hylsan på högtalarkabel, utöver den längd bara konserverad tråd.

4 Värm banankontakt med lödkolven och fylla kontakten halvvägs med lod.

5 Sätt i konserverad tråden i banankontakt och värm kontakten tills lodet liquefies.

6 Blåsa luft på den uppvärmda kontakten till hastighets kylning.

7 Fäst hylsan banankontakten när kontakten och tråd är sval vid beröring.

Tips

  • Banankontakter är tänkt att vara en standardstorlek. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bredda plug flänsarna om passningen är lös.
  • Vänta tills lödning och plugg är ordentligt kyld innan monteringen plasthylsa.

Gold banankontakt användningar

June 18

Gold banankontakt användningar


Guld banankontakter används i en mängd olika ljud och tekniska områden. De får sitt namn från den breddade delen av hankontakten. Detta centrala parti av stiftet vidgas av fjädrar. Denna banan formad hjälper kontakten vistelse i uttaget förhindrar en oavsiktlig frånkoppling. Det driver även kanterna på stiftet utåt skapa en bättre förbindelse mellan kontakten och uttaget. Detta och guldplätering ger större trohet till ljud- eller videosignalen än andra stickpropp och uttag kombinationer.

högtalare

Många talare kräver användning av banankontakter. Se till att högtalaren har den kvinnliga bananuttag. Banankontakter, liksom alla andra elektriska kontaktdon, fungerar bara när manliga och kvinnliga kontakter är kompatibla. Högtalare kan ofta använda oisolerade banankontakter. De är lätta att installera i slutet av högtalarkabeln. skurits kabeln till rätt längd. Skala av plasten från halv tum. Skruva den nedre delen eller "slug" av banankontakt. Peta tråden genom hålet i botten av pluggen. Sprid trådarna och vik över metallen. Clip några kablar som når ner till gängorna. Skruva toppen tillbaka på banankontakt.

kOAXIAL~~POS=TRUNC

Guld banankontakter används också för koaxialkabel. Eftersom koaxialkabel bär en spänning, är det viktigt att ha dessa pluggar installeras av en professionell. Burns och olyckor kan inträffa när felaktigt avskärmade pluggar används. Det är också viktigt att vara säker på att en banan uttaget är färdigt. De flesta hem kabelprodukter idag använder RCA eller HDMI-anslutningar. Om du försöker installera en banankontakt hemma, se till att kontakten är isolerad och bred nog att rymma den tyngre koaxialkabel.

Patch Cords

Guld banankontakter fortfarande ofta används i musikbranschen att lappa ljudutrustning tillsammans. Ett sätt banankontakter används är att ansluta två separata ledningar i en plugg. Detta är lätt och en process som liknar installation av högtalarkabeln i en banankontakt. I detta fall är emellertid två trådar sätts in i en dubbel botten slug. Trådarna sprids och en enda banankontakt toppen sitter fast till toppen.