batteri kabel anslutning

Amp Batteri Kabel Tips

August 24

När routing eller ansluta batterikablarna, gör det på rätt sätt kommer att ge år av problemfri drift. Gör det på fel sätt kommer att leda till huvudvärk snabbt. En mängd saker kan gå fel, från tråd skav till avbruten strömflöde. Genom att planera och tänka först, är du säker på att jobbet är gjort på rätt sätt.

Batteri Kabel ändhylsor

Byte av batteripolerna är ett enkelt jobb, men vissa saker måste göras först. Koppla ur marken, eller negativa, kabel först och den positiva sekund. Först efter båda terminalerna kopplas bort ska du byta kabeländarna. Skär den gamla kabeländarna av kabeln, med hjälp av stora avbitare, så nära slutet som möjligt. Strippa en tum av isoleringen från trådarna. Nya ändar har oftast två små skruvar, som håller en rem. Placera den avskalade kabeln i det nya slut, under bältet, och dra åt bultarna ordentligt med hjälp av lämplig storlek skiftnyckel. Försök inte att ersätta en kabelände med den andra terminalen fortfarande är ansluten till batteriet. Risken för elstötar är bra om du lämnar en terminal fortfarande är ansluten. Efter slutänden ersättning, rengör batteripolerna innan du fäster den nya terminalen slutar vid stolparna.

kabel Securing

Om du routing i en ny kabel, se till att kabeln inte skramlar runt. Om det gnuggar upp mot en yta, kommer den konstanta fram och tillbaka orsakar isoleringen att nötas sönder. Om integriteten för isoleringen äventyras kan ett kortslutningstillstånd utvecklas, vilket orsakar Ijusbågsbildning. Detta är ett allvarligt problem, eftersom överslag kan starta bränder. Använd plast buntband eller remmar för att förhindra att kabeln skramla runt.

Ledningsdragning

Försök alltid att dirigera kablarna på det mest effektiva konfigurationen. Till exempel skulle du inte dra kablarna direkt över en varm motor eller en kör fläktrem. Dra ledningen så att den är ur vägen och säkert fastsatt med elektriska band så att den inte lossnar.

Tillåt slack

Aldrig rutt eller position kablarna för hårt. Låt ett litet rum i kabellängden för slack. En stram kabel leder till interna trådbrott. Genom att låta vissa slack, har batteri utrymme att röra lite, och kablarna kommer inte att vara under spänning stress.

Batteri Kabel storleksguide

February 19

Batteri Kabel storleksguide


Oavsett om du ändrar eller ändra storlek på ditt bilbatteri eller en djupurladdningsbatteri bank för ett system för förnybar energi, är det viktigt att använda rätt storlek batteri för att optimera den el som går in och kommer ut ur batteriet.

Renewable Energy Systems

De flesta batteribanker som används för förnybara energisystem har korta trådlängder och utnyttja antingen sex-, 12- eller 24-volts batterier. Normalt är åtta-gauge tråd som används för att koppla batteribanken i en seriekrets för system för förnybar energi, såsom sol- och vindturbingeneratorer. Otherpower rekommenderar användning av # 2/0 svetskabel, även om det är mycket dyrare än vanliga AWG (American Wire Gauge) kabel.

wire Sammansättning

Tråden sammansättning, om aluminium, koppar, silver eller annan metall används, kommer att bidra till att bestämma storleken på batterikabeln. Koppar är den vanligaste tråd för batterier och elektriska system, även om du kanske vill använda en trådkomposition typ som har en större effektivitet, såsom silver, beroende på ditt projekt.

andra överväganden

Normalt måste ledningar och kablar vara dimensionerad för att strömstyrkan av batterisystemet och önskad längd för ledningarna att resa från punkt A till punkt B. Consulting en trådstorlekstabell kommer att bidra till att avgöra rätt storlek kabeln som ska användas för batterisystem .

Problem med en HDMI-kabel-anslutning

March 21

Problem med en HDMI-kabel-anslutning


HDMI, eller high definition multimedia interface, är kabel som vanligen används för HD-TV. En anledning HDMI-anslutningar infördes var att göra det svårare att kopiera innehåll olagligt. Det är därför många säga att HDMI gynnar upphovsrättsinnehavare mer än konsumenter. Som med alla kabelanslutning, ibland problem kan uppstå med denna typ av anslutning. Dessa kan orsaka allt från dålig videokvalitet på en total brist på video.

Fördelar med HDMI-anslutningar

Den främsta fördelen med HDMI-kablar jämfört med andra typer av ljud och videokablar är enkel anslutning. Förr i tiden, haka upp ett / videosystem ljud krävs en mängd olika kablar. Med HDMI, hanterar en kabel alla anslutningar ljud och video. HDMI är också kompatibel med DVI eller digital videogränssnitt, kablar. Slutligen, HDMI stöder tvåvägskommunikation mellan en TV och videomottagare. Detta gör det möjligt att enkel användning av avancerade funktioner med endast en kabel.

Long Kabeldragning

HDMI är i allmänhet inte en pålitlig kabelanslutning över längre sträckor. Även om detta varierar beroende på kabeltyp och kvalitet, HDMI-kablar är mest tillförlitliga i längder på tre till sex fot. Vissa högre kvalitet kablar stöder längre längder, men i inget fall bör kabeln vara längre än 50 fot. En stor del av längd och kvalitet förhållande beror på vilken typ av videosignal 720, 1080i eller 1080p. Med längre kabellängder, faller signalkvaliteten som djupet av färg eller upplösningen ökar. Externa förstärkare kan kompensera för signalförlust över längre kabeldragningar, men kan också införa brus i överföringen.

onödiga Adaptrar

HDMI-kabel kräver extremt snabb dataöverföring för en tydlig signal. Det är känsligt för adaptrar och dåliga anslutningar. Använd en enda kabel för att ansluta TV: n till videoruta för bästa signalkvaliteten.

Dålig Cable Kvalitet

Med höghastighets krav HDMI transmissioner, kan dålig kvalitet kabel orsaka problem. Många tillverkare gör kablar med en betoning på lågt pris, och inte högsta kvalitet. Du betalade bra pengar för din TV, och du betalar bra pengar för kabel eller satellit tjänst. Kompromissa inte med anslutningar: Köp högsta kvalitet kablar.

Konfiguration

Om du inte får en videosignal till din TV från din kabelbox, DVD eller Blu-ray-spelare, kan du ha en konfigurationsproblem. Många videoapparater har HDMI-anslutningen avstängd som standard. I det här fallet måste du antingen stänga av anslutningen på, eller köra ett konfigurationsprogram som startar signalöverföring via HDMI-kontakten.

Hur man tillbaka Bolt i 8mm Batteri Kabel

January 26

Hur man tillbaka Bolt i 8mm Batteri Kabel


På en sida post eller Top Post batteri är själva kabeln hålls på batteriet med en 8 mm bult. I många fall kan metallen på bulten ätas bort av år av syra ackumulering, så småningom gör den ineffektiv i att hålla kabeln på plats. I andra fall, kan bulten förloras under processen av att ta bort och ersätta batteriet. Ersättare för dessa skruvar är mycket lätt att hitta och ännu enklare att installera.

Instruktioner

Instruktioner för Top Post Batteri

1 Koppla bort kabeln från batteriet. Använd en spärr och uttag för att lossa bulten på terminalklämman.

2 Hålla muttern på klämman änden av den övre postterminalen med en låda fast nyckel, medan man avlägsnar den kvarhållande muttern från bulten. Dra bulten ur klämman slut efteråt.

3 Trä den nya 8 mm bult i klämman änden av den övre postterminalen. Fästa den kvarhållande muttern på den andra änden av bulten och placera terminalen över batteripolen. Dra åt muttern för en säker passform.

Instruktioner för Side Post Batteri

4 Koppla bort kabeln från batteriet. Använd spärr och uttag för att skruva skruven från batteriet och dra både terminalen och blixt från batteriet.

5 Dra bulten ut terminalen. Ställ terminalen undan och kasta den gamla bulten.

6 Placera terminalen över batterikontakt och för in nya bulten genom terminalen och den försänkta tråden. Dra åt bulten för en säker passform.

Tips

  • Om din batteripolerna behöver rengöras, är det nu dags att göra det. Använd en gammal tandborste och en lösning av bakpulver och vatten för att rensa bort syra och korrosion på en batteripolen.
  • Var försiktig när du arbetar på eller i närheten av ett bilbatteri. Inte bara batteriet utgör en stöt, men det kan också explodera när inte ordentligt ventilerad.

Batteri Kabel Säkerhet

January 6

Batteri Kabel Säkerhet


En batterikabel är, i huvudsak, varje tråd ansluten till ett batteri. Många människor är mest bekant med batterikablarna i bilar och bil startkablar, som används för att starta en bil med ett urladdat batteri genom att länka till en annan bils batteri. Vid hantering eventuella batterikablarna är det viktigt att följa grundläggande säkerhetsregler.

Explosion

Eftersom de avger brännbar vätgas som de tar ut, kan batterierna och exploderar. Som skall skyddas i händelse av en explosion, aldrig luta sig över ett batteri när du monterar eller tar bort kablar.

Etiketter

När det är nödvändigt att ta bort kablarna från ett batteri, eventuella omärkta kablar skall alltid vara tydligt märkta som positiva eller negativa när de tas bort. Etiketterna behöver inte vara komplicerat. Färgning av positiva tråd röd eller placera en bit eltejp på det kommer att räcka. Batteripolerna använda färgkodning.

Startkablar

Automobile startkablar används ofta, men det är viktigt att koppla dessa i rätt ordning. Först anslut den ena änden av den röda kabeln till den positiva inlägg på det urladdade batteriet. Fäst sedan den andra änden till den positiva på bra batteri. bifoga sedan den svarta kabeln först till den negativa sidan av bra batteri och sedan till stötfångaren av bilen med det urladdade batteriet för att tjäna som grund. Startkablar ska aldrig vara fäst till högspänningsbatteri på baksidan av av en hybridbil.

Running Engine

Batterikablarna i en bil eller annan motor får aldrig brytas medan maskinen är igång.

Hur man installerar en Ford F250 Batteri Kabel Byte

January 26

Skadade batterikablarna kan begränsa bilens förmåga att ta ut startsystemet. Du bör övervaka dina Ford F-250 batterikablarna för tecken på slitage eller skador. Kontrollera kablarna vid varje oljebyte och ersätta dem när du märker sprickbildning eller korrosion. Köp ersättnings kablar för din lastbil på en bildelar återförsäljare eller Ford-återförsäljare och ändra dem själv för att hålla din lastbil igång som bäst.

Instruktioner

1 Öppna huven på F-250. Lossa den negativa batterikabeln från terminalen med en skiftnyckel och säkra den från batteriet.

2 Lossa kabeln på den positiva batteriterminalen med en skiftnyckel. Ta bort kabeln från batteriet. Rengör batteripolerna med en terminal borste för att avlägsna eventuellt kvarvarande korrosion eller rost.

3 Följa den negativa kabeln till den motsatta änden, där den monterar till jordpunkten. F-250 negativ kabel skäl att antingen ramen eller motorblocket. Demontera fästbulten med en skiftnyckel för att ta bort kabeln. Installera den nya negativa kabeln och fäst den med fästbulten. Dra åt bulten med en skiftnyckel.

4 Spåra positiva batterikabeln till start. Ta bort muttern att fästa kabeländen till startern med en skiftnyckel. Ta bort den gamla kabeln från posten. Montera den nya kabeln och fäst den med muttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel.

5 Fäst den positiva kabeln till batteriet. Dra åt anslutningen med en skiftnyckel. Upprepa processen med minuskabeln. Stäng huven.

Hur man byter en Toyota Camry Batteri Kabel

May 20

Hur man byter en Toyota Camry Batteri Kabel


När din Toyota Camry inte startar och du har försökt starthjälp och laddar batteriet är det oftast säkert att säga anslutningarna till batteriet är felaktiga. Byta en batterikabel är ibland nödvändig för att upprätta en god kontakt mellan bilens batteri och starter eller batteriet och jord. Följ dessa steg för att ersätta din Toyota Camry s batterikablarna för en god kontakt och att få bilen igång igen.

Instruktioner

1 Hitta det år din Toyota Camry i bilens bruksanvisning eller på en ny bilförsäkring halka. Gå till din lokala auto reparation butik. Ge butiksbiträde år, märke och modell av bilen och berätta för dem du behöver köpa en ny positiv och negativ batterikabeln för bilen.

2 Ta nycklarna från din tändning och nå ner under instrumentpanelen på förarsidan och pop motorhuven.

3 Om batteriet under huven. I en Toyota Camry, det ligger på förarsidan precis bakom strålkastare.

4 Ta bort den röda pluskabeln och svarta negativa kabelanslutningar från batteripolerna med en tång eller skiftnyckel.

5 Ta kopplad svarta kabeln och köra din hand längs den tills du kommer till den andra änden. Den svarta minuskabeln är ansluten till ramen i bilen med en enda mutter. Använd rätt storlek skiftnyckel för att skruva muttern. Sätt muttern i en säker plats och dra den svarta negativa batterikabeln ut från under din huva.

6 Ta kopplad röda kabeln och köra din hand längs den tills du kommer till den andra änden. Den röda pluskabeln är ansluten till fordon starter med en enda mutter. Använd rätt storlek skiftnyckel för att skruva muttern. Sätt muttern i en säker plats och dra den röda positiva batterikabeln ut från under din huva.

7 Ta den nya röda positiva batterikabeln ur förpackningen. Placera den platta ögla slutet av den nya röda pluskabeln på bilarna starters bult, där den gamla kabeln används för att fästas, och åter skruva fast muttern på plats.

8 Ta det nya svarta negativa batterikabeln ur förpackningen. Placera den platta ögla slutet av den nya svarta minuskabeln över bilarna jord ram bult, där den gamla kabeln används för att fästas. Åter skruva fast muttern på plats.

9 Åter den nya röda positiva batterikabeln till den positiva polen på batteriet och dra åt med en tång eller skiftnyckel. Åter det nya svarta negativa batterikabeln till den negativa polen på batteriet och dra åt med en tång eller skiftnyckel. Stäng huven.

Hur att rengöra en Copper Batteri Kabel

May 27

Hur att rengöra en Copper Batteri Kabel


batterikablarna Automotive är typiskt konstruerade av isolerad koppartråd. När ett batteri är laddat, är koppartråden utsätts ofta för svavelsyraångor. Svavelsyran omvandlar en del av koppartråden (som har låg elektrisk resistans) i kopparsulfat (som har hög elektrisk resistans).

Som en del av regelbundet underhåll av fordon måste batterikablarna rengöras med jämna mellanrum för att ta bort kopparsulfat insättningar.

Instruktioner

1 Placera bakpulver i en av de dryckeskärl. Häll cirka åtta uns av vatten i koppen och rör blandningen med tandborsthuvudet.

2 Häll långsamt bakpulver lösning på sulfatebatterikabeldelar. Skrubba avlagringar från kabeln med tandborsten.

3 Häll cirka åtta uns av vatten in i den oanvända dryckesbägare. Skölj tandborsthuvudet i koppen. Skölj batterikabeln genom att långsamt hälla innehållet i denna kopp på batterikabeln. Borsta eventuella kvarvarande kopparsulfat skräp bort med hjälp av tandborsten.

4 Torka batterikabeln med hushållspapper.

Min gamla TV har inte kabel Anslutning, Hur kan jag få en maträtt?

March 29

Om din TV är mycket gammal och har inte en koaxial ingång, betyder det inte nödvändigtvis betyda att du inte kan få mottagning genom en parabolantenn. Äldre TV använder en 300 ohm ingång som ansluter till två ledningar med hjälp av anslutningsskruvar på baksidan av tv-apparaten. Du kan använda en adapter för att ändra den koaxiala ingången på din maträtt mottagare till det dubbla elektrodanslutning.

Instruktioner

1 Stäng av och koppla ur TV.

2 Lossa polskruvarna på baksidan av TV: n med en skruvmejsel.

3 Montera ledningarna under terminalen skruvarna och dra åt skruvarna som håller fast adaptern på plats.

4 Anslut den koaxiala utgången från parabolantenn mottagare till koaxialingången på adaptern.

Hur man använder digital-TV utan kabel Anslutning

March 3

Hur man använder digital-TV utan kabel Anslutning


Som den 12 juni 2009 alla fulla effekt TV-stationer i USA gått över till sändning digital-TV (DTV). En av de stora fördelarna med DTV övergången från konsumentsynpunkt är bättre ljud- och bildkvalitet. Sedan övergången till DTV, konsumenterna får mer over-the-air kanaler än tidigare. För att titta på "fria" over-the-air TV, måste du ha en digital omvandlare eller en digital-TV. Per den 1 mars 2007 alla TV-apparater med en analog mottagare som säljs i USA måste också komma integrerad med en inbyggd digitalmottagare.

Instruktioner

1 Bedöm din utrustning. Om du har en äldre TV, kommer du inte att kunna titta på tv utan en digital omvandlare. En digital omvandlare kan kosta allt från $ 40 till $ 60. Stationer inte längre sända analoga signaler, vilket gör analoga TV ett minne blott. Om du har en digital-TV, se till att du har en inbyggd digital tuner, också känd som en ATSC (Advanced Television Systems Committee) tuner.

2 Anslut antennen till converter box eller TV: n. Du kan använda en utomhusantenn placerad på taket av ditt hem, eller så kan du välja en inomhusantenn. Inomhus antenner har den traditionella "kaninöron" som tillåter dig att placera antennen för att få bästa möjliga mottagning. Se till att du väljer en kvalitet antenn som ger bra mottagning på både VHF och UHF-kanaler. Kvaliteten på inomhusantenner varierar. Du kan behöva experimentera med två eller tre inomhusantenn innan du hittar antennen som ger optimal mottagning.

3 Logga in på antennaweb.org eller dtv.gov. Dessa webbplatser ger dig en lista över stationer som sänder en digital signal i ditt område. Du kommer att förses med resurser för vilka antenner producera den bästa mottagningen för den station som du försöker att titta på.

4 Använd webbplatser som netflix.com och hulu.com att titta på TV-program och filmer på din dator. Kontrollera att se vilka kablar du behöver för att ansluta datorn till TV: n så att du kan titta på en större skärm.