bättringsfärg u8555

Hur bättringsfärg på bil med Rust

March 23

Hur bättringsfärg på bil med Rust


Återförsäljare, mekaniker butiker och Bildelsaffärer bör kunna hjälpa dig att avgöra den exakta färgen på bilens färg med hjälp av VIN. Måla pennor, flytande färg och sprayfärg bör finnas i rätt färg. Använda metoden för att måla du känner dig mest bekväm med eller den som rekommenderas av återförsäljaren eller mekaniker.

Instruktioner

1 Besök en återförsäljare eller mekaniker för märke på fordonet målas och bestämma den exakta färgen på färg du behöver.

2 Sand och ren plats som håller på att repareras. Avlägsna all rost som även en liten fläck kommer att gå igenom i framtiden

3 Applicera bättringsfärg endast i omålade området. Låt inte färgen blöda för långt in i den gamla färgen på bilen. Blanda kanterna i något så att det inte ser ut som bara en fläck av färg.

4 Sand det första skiktet efter att det har torkat och applicera ett andra skikt. Följ tillverkarens rekommenderade instruktioner på färgburken eller paket för hur många skikt rekommenderas.

Hur hitta bättringsfärg för min bil

April 30

Även den mest försiktiga förare är inte immuna från vardagens stötar och repor som kan fördärva bilens lack. Kundvagnar, andra bilar som drar in och ut ur parkeringsplats bredvid dig eller grannens unge gungade runt en boll på gatan kan alla fläck bilfärg. Lyckligtvis är det inte alltför svårt att hitta bättringsfärg som är en exakt matchning för bilens originalfärg.

Instruktioner

Att hitta Bättringsfärg för din bil

1 Skriv ner märke och modell av bilen. Till exempel, du kör en 2006 (år), Honda (göra) Accord (modell).

2 Leta reda på färgkoden för din bil. Det lättaste stället att hitta detta är vanligtvis på en etikett som är placerad på insidan av dörrkarmen av förarens dörr. Dekalen eller metallbricka har en hel del information om bilen, inklusive information som när och var bilen gjordes. Du kanske vill ta ett foto av taggen för referens istället för att skriva ner all information.

3 Ring din biltillverkare eller återförsäljare. Du kan beställa bättringsfärg direkt från tillverkaren av bilen genom att ge dem din färg kod. Eftersom platsen och betydelsen av koderna varierar beroende på märke och modell, kommer en kund servicetekniker från din bil företag hjälpa dig att hitta rätt kod för den färg du behöver. Paint koder kan finnas flera siffror följt av en bokstav. Om bilen är tvåfärgad, kommer det att finnas två färgkoder och en U (för övre) eller L (för lägre).

4 Beställ din färg. Din färg kommer brukar komma i vad som ser ut som en liten lim eller nagellack flaska, och det kommer att bli en pensel i locket för ansökan.

5 Gå till en Biltema om din biltillverkare eller återförsäljare inte kan beställa din färg för dig. Varje bättringsfärg varumärke kommer att ha en bok där du kan slå upp år, märke och modell av bilen och vilken färg är närmast vad du letar efter.

Tips

  • För större repor, kanske du vill ha en professionell auto kroppen reparerar dem att få den bästa färgen match.Try färgen på en undanskymd plats på din bil. Vänta på att torka och kontrollera färgen innan det till större synliga områden.

Hur bättringsfärg Chips

February 24

Repor och färgflagor är två vanliga problem som de flesta bilägare har haft att göra med åtminstone en gång. Det finns många anledningar till att bilens lack kan vara i behov av lite freshening. Det kan bero på att killen parkerade bredvid dig beslutat att öppna sin bildörr utan att titta, eller kanske ni misslyckades med att hålla på i kundvagnen när du laddade matvaror i bilen. Oavsett vad som orsakade färgen marker i bilen, det finns ett sätt att du kan bli av med dem.

Instruktioner

1 Välj en bättringsfärg färg som matchar din bil perfekt.

2 Blöt en bomullstuss med alkohol och rengör området runt färg chip för att ta bort all smuts.

3 Lätt sand det område där färgen är flisas för att jämna ut den.

4 Skaka bättringsfärg tills den är ordentligt blandat.

5 Doppa penseln i bättringsfärg och lätt sandskädda det område där färgen saknas. Om chipet är mycket liten, använder en tandpetare i stället för en pensel. Låt färgen torka helt.

6 Doppa sandpapper i en hink med vatten för att fukta den. Med hjälp av en horisontell rörelse, lätt sand det område där du repar färgen chip.

7 Använd en hög kvalitet vax eller polish för att lägga glans till det område du målat.

Hur bättringsfärg Nicks på en lastbil

March 12

Hur bättringsfärg Nicks på en lastbil


Fordons färg tar ofta ganska stryk. Flygande stenar och skräp, repor från passerande fordon eller fotgängare, eller en dåligt syftar bilnyckel kan alla nick färgen. Bortsett från att vara fula, kan måla nicks leda till rost som det skyddande skiktet av färg och vax avlägsnas från metallen i kroppen. En lastbil som kör över ojämn mark eller grus på en regelbunden basis kommer att vara särskilt utsatta för dessa typer av hack. Med lite omsorg, men färg hack kan åtgärdas för att återställa utseendet och skydd av den ursprungliga finish.

Instruktioner

1 Köp bättringsfärg som matchar bilens yta färg exakt från en bil återförsäljare delar avdelning. Även en något annorlunda nyans kommer att stå ut. För att beställa rätt färg, leta efter bilens färg kod. Det kan vanligtvis hittas i bilens handskfack, i motorrummet eller under mattan nära reservdäck i bagageutrymmet. Om du fortfarande inte hittar det, kontakta en bilhandlare som säljer din modell och ger bilen identifieringsnummer (VIN). De kan sedan beställa färgen för dig.

2 Torka området runt nick ren med tvättsprit.

3 Ta bort rost med hjälp av ett suddgummi, och rengör området igen med tvättsprit.

4 Skaka behållaren bättringsfärg mycket noggrant för att se till att det är helt blandat. En hel minut skaka är en bra idé.

5 Doppa i slutet av en trä grill spett i färgen. En liten droppe av färg kommer att vara tillräckligt.

6 Kontrollera om färgmatchning genom att badda lite färg på en dold del av karossen. Om du är nöjd, doppa spett igen i färgen.

7 Dab centrum av hacket med änden av spettet. Färgen rinner in för att delvis fylla i hacket.

8 Lämna hacket torka under en timme, därefter torka med het luft från en hårtork i 30 sekunder. Tillsätt mer färg och upprepa målningen processen tills nick fylls i och den nya färgen stiger strax ovanför ytan hos lastbilskroppen.

9 Blöt en slipkloss, linda in det i 1.500 eller 2.000 sandpapper, och lätt sand nick nedåt tills den nya färgen är i jämnhöjd med karossen.

10 Applicera scratch remover eller vax för att återställa glansen runt nick.

Tips

  • Slipa en nick är en känslig process. Du kanske vill hoppa över steg helt i fallet med små hack. Detta kommer att lämna en något upphöjd plats i lack, men kommer inte att riskera slipning bort för mycket av klarlacken runt nick området.

Hur man använder bättringsfärg på stora repor

August 25

Stora repor är ful och kan tillåta fukt att tränga in i färgen, vilket rost och försämring. Små repor är enkla att röra upp eftersom reparationerna är inte mycket märkbara, men stora repor kan stå ut mycket mer. Använd bättringsfärg på stora repor och göra reparationen blandas med den ursprungliga färgen, vilket ger bilen en mer professionell finish. Bättringsfärg som passar din bil kan hittas på återförsäljare och på Internet.

Instruktioner

1 Använd en röd tröskeldyna, som är medelkvalitet, noggrant scuff metallen i grunden och längs de kanter scratch. Detta jämnar kanten där färgen har skrapats bort och bereder den nakna metallytan för färg.

2 Applicera bättringsfärg på grunden med hjälp av en medelstor hobby pensel, flyttar borsten längs från ena änden av repa till den andra, inte från sida till sida. Ju högre kvalitet borsten, desto bättre blir slutresultatet att bli. En högre kvalitet pensel inte lämna penselavtryck lika lätt som billigare, styva borstar. Använd tunna skikt så att färgen inte köra. Måla en totalt tre lager, låta varje skikt torka i 30 minuter innan nästa.

3 Scuff den torkade bättringsfärg med en grå tröskel pad. Försiktigt gnugga området på och runt den reparerade scratch. Inte scuff tillräckligt hårt för att skada den nya färgen. Området kan bli lite tråkig.

4 Applicera tre lager klarlack bättringsfärg över området, väntar bara några minuter mellan varje lager. Den sist coat torka i fem timmar.

5 Polera området på och runt den reparerade grunden med hjälp av bil polska och handduk. Applicera en kvarts storlek mängd polish till handduken och polera området med hjälp av små, cirkulära rörelser. Detta kommer att ge en glans på ytan och hjälpa blandning i den nya bättringsfärg. För bästa resultat, polera hela bilen.

Hur för att beställa Bättringsfärg

September 23

Oavsett om du har en repa eller buckla i din annars skinande ny bil, eller du återställer din dröm klassisk bil, är det viktigt att exakt matchning av bättringsfärg. Bara att vara en svag nyans av kan göra en verklig skillnad, så du kommer att vilja följa dessa steg för att beställa rätt färg och typ av färg att korrekt korrigera och visa upp din prisade bil.

Instruktioner

1 Leta upp din färg / färg kod. Om du inte vet var på din bil för att hitta detta nummer, det finns guider tillgängliga på webbplatser som Express Paint eller Automotive Touchup som kan hjälpa dig. Du kan också kontakta tillverkaren eller återförsäljaren med VIN-nummer. Du vill inte att gissa detta är mycket viktigt en exakt matchning.

2 Lista märke, modell och år på din bil. Återigen, vara korrekt, är detta viktigt för korrekt matchen. Du hittar den här informationen i bruksanvisningen.

3 Välj typ och storlek av färg som du behöver. Den bättringsfärg erbjuds i olika storlekar beroende på dina behov, också kan du bara få en touch-up penna för små repor eller aerosolburkar för stora jobb. Rim färg erbjuds också, så du bör kunna enkelt beställa vad du behöver.

Tips

  • Tänk på att för ett riktigt jobb, kan du också behöva primer, klarlack, och andra tillbehör för att slutföra bättrings jobb. De flesta av platserna kan sälja byggsatser med din lacken som innehåller allt du behöver för att slutföra jobbet och få din bil ser nya igen.

Hur bättringsfärg på din bil eller lastbil

October 18

När din nya bil blir en irriterande repa i det, vad kan man göra? Du vill att det ska se bra ut, men tar det till en body shop och betala en stor notan för en repa är bara inte rimligt. Automotive bättringsfärg är en lösning som, trots att skys av vissa, kan fungera bra om du tar dig tid att tillämpa det på rätt sätt. Köp bättringsfärg direkt från din bilåterförsäljare. Kvaliteten är bättre, och färgerna är mycket mer benägna att matcha färgen på din bil.

Instruktioner

1 Tvätta området som ska målas, med hjälp av biltvätt tvål och vatten. Använd en fin mikrofiberduk eller mjuk svamp så att du inte repa lacken medan tvätt. Torka området noggrant.

2 Skaka flaskan med bättringsfärg väl, och tillämpa en mycket tunt skikt av färg till skrapat området. Låt färgen torka i 10 till 20 minuter, och applicera ett andra skikt till chipet eller repa.

3 Låt färgen torka i minst 24 timmar, sedan använda två tunna lager klarlack över basfärgen färg. Tillåta den klara beläggningen att torka i 10 till 20 minuter mellan lagren, och tillåt sedan sista lagret torka i tre dagar.

4 Polera område du målat med lite gnugga förening och en trasa. Applicera gnugga föreningen till en mjuk trasa och gnugga den i en cirkelrörelse för att få glans tillbaka och blanda nya och gamla färgen.

5 Låt färgen härda under 30 dagar efter polering den med gnugga förening, sedan tvätta bilen väl och lägg på en hög kvalitet fordonsindustrin vax.

Hur bättringsfärg på en motorcykel Fender

February 1

Även den minsta repa på någon del av en motorcykel kan vara mycket märkbar. Skärmarna är de största målade delar av motorcykeln. Det är där repor kommer att vara den mest märkbara. Stora, djupa repor eller urgröpningar kan målas, men det kan bli dyrt. Om repa eller chip är liten, är det mycket billigare att använda bättringsfärg för att reparera fender.

Instruktioner

1 Sand problemområdet med 300 grit sandpapper. Sand precis tillräckligt för att jämna ut hård kant som skapats av färgen där den möter den synliga bare metal. Färgen fäster mycket bättre att en slipad yta och kommer att pågå längre.

2 Torka området med vax och fett remover och en mikrofiberduk för att ta bort eventuellt skräp eller olja från fingeravtryck. Dessa saker kan orsaka defekter i färgen eller inte gör det möjligt att ansluta sig till ytan.

3 Applicera bättringsfärg till området med en liten hobby pensel. Dessa borstar är högre kvalitet än de flesta fordons touch-up borstar. Använd tre eller fyra tunna lager, vilket gör att varje skikt torka i 15 minuter.

4 När färgen har torkat, sand området med våt 900 grit sandpapper. Kom också ihåg att hålla sandpapper våt som du arbetar. Denna nivåer färg och gör det smidigt. Skölj området och låt den torka.

5 Applicera en liten mängd flytande polerföreningen till området. Använda en kretsande polermaskin för att arbeta i föreningen. Detta polerar färg och blandar rörd bebyggt område med stänkskärmen. För bästa resultat, polera hela fender.

Tips

  • Klara alla reparationer bort från solen så att solen inte värmer ytan, vilket kan skada resultaten.
  • Aldrig sand eller färg utan att bära en respirator mask.

Hur man ansöker bättringsfärg för bil repor

April 6

Hur man ansöker bättringsfärg för bil repor


Färgen på bilen utsätts för otaliga faror. Med tiden, damm i vinden producerar hårfina repor som detaljlösningar kan bli av med. Men det är en kollision med en vagn i snabbköpet parkeringsplatsen en annan historia. Följ den här guiden och lära sig att tillämpa bättringsfärg till bilen och bli av med paint marker och de större repor.

Instruktioner

1 Parkera bilen på ett säkert ställe och se till att temperaturen inte understiger 40 grader Fahrenheit. Lokalisera alla repor du behöver för att bättra på din bil så att du kan arbeta med dem alla under hela denna process.

2 Tvätta repor och omedelbara omgivningen med tvål och vatten, sedan använda vax och fett remover. Täck området runt repa med fordonsmaskeringstejp. Om scratch visar den nakna ytan av metall eller plast område du behandlar, gå till steg 3. Om inte annat, gå till steg 4.

3 Spraya scratch med tunna skikt av primer och låt den torka enligt instruktionerna från tillverkaren. Torktiden kan variera beroende på omgivningens temperatur. Sand primer med 220-grit sandpapper och avsluta med 600-grit vått och torrt sandpapper.

4 Rengör grundade området damm före målning. Tryck på spetsen av ritpennan på en ren, hård yta för att starta färgen flyter. Rengör överskott av färg från spetsen med en ren trasa; sedan använda tre eller fyra tunna lager till repad området. Låt färgen torka helt efter produkt tillverkarens rekommendation.

5 Spraya målade med fordons klarlack. Applicera flera tunna lager och låt den torka efter produkt tillverkarens rekommendationer. Sand området med hjälp av 1000-grit sandpapper och vatten. Arbeta målade området till en slät yta.

6 Rengör området av damm. Tillämpas gnugga förening till den målade området för att ge den en glans.

Tips

  • Du kan beställa rätt ritpennan för just din bilmodell på nätet eller via en lokal bil kroppsfärg utlopp.

Hur gör jag Match Exteriör Bil bättringsfärg?

April 10

Hur gör jag Match Exteriör Bil bättringsfärg?


Rock chips, dörr stötar och repor på bilens exteriör är bara några skäl att behöva bättringsfärg för ditt fordon. Men att hitta rätt bättringsfärg som matchar din bil kan ibland vara en utmaning eftersom det finns så många olika färger av bilar. Om din bil är ett ursprungliga fabriken färg, kan jakten för att matcha bättringsfärg vara så enkelt som att gå till din lokala delar butik, eller ens Walmart. Om det är en anpassad färg, eller bilen har målats, kan sökandet efter bättringsfärg som matchar bli svårare.

Instruktioner

Matcha bilens exteriör för bättringsfärg

1 Ta bilen till din lokala Biltema. Butiker som Auto Zone och avancerade bildelar sälja bättringsfärg. Om bilen är den ursprungliga färgen är en Biltema kommer att vara det bästa stället att leta efter din fabrik färg. Om du inte vet om bilens målats, gå till en delar butik är ett bra ställe att börja eftersom de oftast kommer att ha kunskap för att berätta för dig om din bil kom i sin lacken ursprungligen.

2 Kontrollera färgen delen av butiken som vanligtvis bestånd interiör färg, motor emalj och bättringsfärg. Plocka ut bättringsfärg som är gjord för märke på din bil. Olika biltillverkare använder olika nyanser av färger för sin billack. Medan basfärger som svart och vitt kan tyckas lätt att matcha, det finns olika nyanser av dessa färger som används på olika bilmärken. För att du har den bästa matchningen till bilens färg, gå med samma tillverkare av billack är din bästa insats.

3 Kontakta din bilhandlare eller biltillverkarens servicekontor att ta reda på om det finns en särskild färg ordernummer, delar nummer eller färg namn för dig bilmodell. Det kan vara möjligt för den bättringsfärg du behöver direkt från din bilhandlare eller biltillverkare. Du kan också hitta billack leverantörer på nätet (se Resurser).

4 Kontrollera bättringsfärg bredvid bilen. De flesta delar butiker kommer att låta dig ta bättringsfärg för att sätta upp bredvid bilens färg för att se om det matchar. Färger kan se mycket olika ut i solen än de gör i butiken. Om färgen inte stämmer, valde en annan nyans som kan fungera bättre. Matcha färgen tills du hittar den som passar bäst.

Tips

  • Om bilen inte har målats, är ett annat sätt att matcha bättringsfärg för att leta upp VIN för din bil och få färgkoden. Du kan beställa färg genom detta nummer på nätet eller via din lokala återförsäljare.
  • Kontakta den plats som målade bilen om det målats för bättringsfärg. Speciellt för anpassade färger kan målarna vara din bästa tur på att matcha bilens färg.
  • Vissa billack kan vara omöjligt att matcha, speciellt om det målades i en egen färg. För att få den bästa matchningen, gå till en butik eller bil målning som specialiserat sig på bilfärg och de kan foto matcha bilens färg färg som bäst som möjligt.
  • På grund av blekning med tiden, kan röra upp färgen inte stämmer exakt även med fabriksfärger. Plocka bättringsfärg som bäst motsvarar. Om det används sparsamt, bättringsfärg kommer inte vara lätt upptäckas även om det är en något annorlunda nyans.