bladet thetford toalett felsökning

Felsökning en Dodge Neon motor

March 29

Felsökning en Dodge Neon motor


Felsökning en Dodge Neon motor sker i steg, beroende på vad problemet är. Felsökning för en no-startvillkoret skiljer sig från felsökning av ett tillstånd där motorn går, men går dåligt. En motor behöver tre saker för att köra ordentligt - luft, bränsle och gnista. Om ens en av dessa saker saknas eller är i fel kvantitet, kommer motorn inte att kunna köras, och i de flesta fall, kommer inte att starta.

Instruktioner

1 Se till att batteriet har batterispänningen (12 volt). Om batteriet har mindre än 12 volt, ladda batteriet. Om fordonet startas, kontrollera generatorn genom att trycka på voltmeter svarta ledningen till den negativa inlägg och den röda kabeln till den positiva inlägg. Vrid lampor och luftkonditionering eller värme. Om voltmetern visar mindre än 14 volt, och batteriet är fulladdat, byt generatorn. Växelströmsgeneratorn är placerad på framsidan av motorn. Neon använder en serpentin bälte, så se till att du har ett bälte diagram (klistermärke på huven, eller användarhandboken om etiketten saknas) så att du kan styra bandet ordentligt.

2 Kontrollera om fordonet är ur gas. Om fordonet har gott om gas, kontrollera om gas blir upp till insprutarna och in i motorn genom att ta bort locket från Schrader ventilen på bränsleledningen (ligger nära ventilkåpan på en Neon). Lägg trasan enligt Schrader. Skjut ventilen i, med hjälp av stjärnskruvmejsel. Har en vän vev motorn. Om bränslet skjuter ett par fötter i luften, är problemet inte i bränslepumpen, bränslepump relä eller elektriska komponenter för bränslesystemet.

3 Öppna tanklocket om bränsle inte skjuter ut eller om det bara droppar ut när du är klar med föregående test. Sätt örat nära den öppna bränsledörren. Har en hjälpare vrida om nyckeln på. Om bränslepumpen fungerar, kommer du att höra det i två sekunder. Om du inte hör det, vrida om nyckeln av i fem sekunder, sedan tillbaka i två sekunder. Neon dator stängs bränslepumpen efter två sekunder om den inte känner ett starttillstånd. Om du inte hör bränslepumpen, kontrollera bränslepumprelät genom sondering dess anslutningar med voltmetern. Bränslepumpreläet på en Neon ligger nära förarsidan fenderwell. En terminal bör ha makt endast med nyckeln i två sekunder eller konstant effekt om motorn startar.

4 Kontrollera om gnista om bränslesystemet checkar ut OK. Ta en av tändkablarna. Klistra fast den kontakten i slutet av tändkabeln. Lägg tändstiftet på en god jord. En god jord är något som är av metall, så länge som det inte är krom eller aluminium. Vissa Neons har en ventilkåpan aluminium, så om du inte ser en gnista när ventilkåpan, prop pluggen på motorblocket. Har en hjälpare veva Neon över medan du tittar för gnista. Om du ser gnistan överslag är tändsystemet fungerar.

5 Kontrollera kamremmen genom att öppna påfyllningslocket på ventilkåpan. När man tittar på insidan, kan du se kamaxeln. Ha en hjälpare vända bilen över. Om kamaxeln roterar, inte bryts kamremmen. Kontrollera om kamremmen är avstängd en tand genom att ta bort kamremskåpan (på en Neon, är det på framsidan av motorn, som är vänd mot passagerarsidan fenderwell) och foder tidpunkten markerar upp till markeringarna på huvudet. När motorn är i övre dödpunkt (kolven i # 1 cylindern är hela vägen till toppen av cylinderloppet), bör inställningsmärkena radas upp. Linje tidpunkten markerar upp av "stöta" motorn över med nyckeln.

6 Kontrollera datorn om alla andra system checka ut, och bilen startar men går dåligt. Anslut kodläsare in i pluggen under instrumentpanelen (under eller precis till vänster om ratten på en neon). Tryck på "Läs". Matcha koden på läsaren med koden på koden bladet som medföljer läsaren. Reparera vid behov.

Felsökning Automotive datorkretsar

October 5

Introduktion

Felsökning fordonsdatorkretsar har blivit lite lättare under åren med tillkomsten av några av de mer avancerade diagnostiska verktyg, men mekanikern måste fortfarande vet vad varje krets gör och hur det påverkar bilen. Datorn kommer att berätta vilken sensor är dålig, men mekaniker måste komma ihåg att när man arbetar med bilens datorsystem och sensorer, kommer varje problem alltid att påverka något annat.

Med hjälp av en skanner

De avancerade skannrar är ganska dyra och bara stora affärer har dem, men en liten scanner kan köpas på någon stor låda fordons butik. Denna lilla scanner kan hjälpa en liten mekaniker eller en bakgård mekaniker med att diagnostisera problem med datorkretsar. Anslut skannern i porten under förarsidan streck. Vrid nyckeln på och tryck på "Läs" -knappen. Skannern kommer att läsa koderna. Matcha koder till koden bladet som medföljer skannern.

Om Använda skannern

Om motorn inte lyser, i de flesta fall inte kommer att kunna dra en kod. Motorn ljus endast tänds när en av sensorerna inte fungerar korrekt. Om du ser motorn ljuset tänds och släcks av sig själv, i de flesta fall är detta syresensorn. Syresensorn avkänner det bränsle / luftförhållandet. Bara för att du får en syresensor kod, betyder det inte syresensorn är dålig. Detta är ett klassiskt exempel på en komponent som påverkar en annan komponent. Om du får en syresensor kod, bör du alltid kontrollera pluggar och ledningar (i förekommande fall), fördelarlocket och rotorn (i förekommande fall). Det finns andra saker som kan påverka luft / bränsleförhållandet, men tänd komponenter är vanligen misstänker.

Ett annat exempel på en sensor som påverkar en annan är MAP-sensor och EGR-ventilen. Båda kan orsaka bilen för att skicka svart rök ut ur avgas. Ibland kan du få en MAP-sensorn kod, men EGR-ventilen är sensorn orsakar problemet. Innan du köper MAP-sensorn (om det var koden du fick), vara säker på EGR inte fastnar.

Felaktiga koder och Bad datorer

Om du får "konstiga" koder - koder som inte finns - i de flesta fall är datorn misstänkt. Datorn kan inte diagnostisera sig, så det kommer att sända felaktiga uppgifter till läsaren. Om datorn är dålig, kommer det i allmänhet skicka information till skannern som inte existerar. Koderna kommer inte att listas på koden bladet.

Ibland datorn skickar fler koder än vad som är fel med bilen. Om du ser alltför många koder men vet att fem olika sensorer inte kan vara dåligt, är datorn också misstänkt. När du ser detta, kan du ta en chans och ersätta datorn eller så kan du ta bilen till återförsäljaren eller en betrodd professionell mekaniker att dubbelkolla din diagnos. Om datorn är inte dyrt, kan du försöka ersätta det själv - men om du har en dyr dator, är det bättre att ha en professionell kolla upp det.

Slutsats

Det finns många saker som kan gå fel med fordonsdatorkretsar. Kontrollera alltid med en professionell mekaniker om du är osäker på att byta ut delar. Betala någon för att diagnostisera datorn och sensorer när du är osäker på vad problemet är kan du spara pengar, eftersom många av sensorerna och datorn är inte returneras. När du arbetar med datorn, kan även statisk elektricitet bränna en krets - så alltid försiktig när du arbetar med datorn.

Felsökning en Chevrolet fordon

October 5

Felsökning en Chevrolet fordon tar tid, beroende på problemet. Chevrolet har tre stora system som ska kontrolleras först att utesluta onödiga steg: datorn, tändsystem och bränslesystem. Komponenter inom varje system kan leda till Chevrolet inte att starta eller fungerar dåligt.

Instruktioner

Datorsystem

1 Starta motorn. Om det inte går att starta, kontrollera bränsle- och antändningar system först.

2 Kontrollera att se om motorn lyser. Om det inte är på, är troligen i tändningen eller bränslesystem problemet. Hoppa över resten av detta avsnitt. Om motorn ljuset är på, koppla koden skanner i dataporten, som är belägen under instrumentpanelen och till vänster om rattstången.

3 Tryck på "Läs" knappen för att läsa koderna. Skriv ner de koder och jämföra dem med koden bladet som medföljer läsaren. Koppla ur koden skannern.

4 Reparera problemet komponenten. Anslut läsaren tillbaka till dataporten. Tryck på "Radera" -knappen. Starta fordonet. Testkör det att vara säker på att motorn ljuset stannar och du har åtgärdat problemet. Om motorn tänds igen, upprepa processen.

Tändningssystem

5 Dra en av tändkablarna utanför ett tändstift. Stick ett nytt tändstift i tråden. Lägg tråden på en god jord - någon metall del av motorn fungerar så länge det inte är aluminium.

6 Be en medhjälpare för att starta motorn över medan du tittar på tändstiftet. Om du kan se en gnista, är tändsystemet fungerar. Om inte, krävs ytterligare tester.

7 Testa tändningslåset, spole, fördelare och tändkablarna. Testa batteriet, generatorn och starter. Varje Chevrolet fordon har sina egna specifikationer för tändsystem. Du kan testa systemet med en dator och voltmeter, eller så kan du ta med den till en butik eller återförsäljare.

Bränslesystem

8 Ta bort ventilkåpan på bränsle järnväg Schrader. Placera trasor nedanför schraderventilen. Pressa ventilspindeln nedåt och har en hjälpare vev fordonet. Om bränslet skjuter ett par fötter i luften och fortsätter att göra så när motorn dras igång, är problemet inte i bränslesystemet. Om bränsle droppar ut eller bromsar, kontrollera resten av bränslesystemet.

9 Testa reläet. Leta reda på reläboxen på eller i närheten av förarsidan fender väl. Använda diagrammet på undersidan av locket, lokalisera bränslepumpreläet. Varje relä har en uppsättning siffror på den. Om siffrorna på pumpreläet matcha numren på en annan relä (säga fläkten) byta reläer. Om fordonet startar, är problemet med reläet. Byt ut relät. Om fordonet inte startar, byta reläerna tillbaka till sina ursprungliga positioner. Slå inte med startrelä eftersom du behöver att reläet att starta fordonet.

10 Testa bränslepump och bränslepumpen ledningar med hjälp av voltmeter. Varje komponent för varje modell har sina egna parametrar. Rådgör med din bil reparationsmanual, eller så kan du ha en automatisk tekniker diagnostisera bilen ytterligare.

Tips

  • I vissa modeller kan en kraftigt igensatt bränslefilter orsaka en no-start problem eller orsaka fordonet att köra dåligt. Byt bränslefilter om det inte har ersatts i 30.000 miles eller tre år.

Felsökning en VW TDI

September 21

Om du inte vill ta din TDI i Volkswagen-återförsäljare varje gång det är en fråga, kan det vara fördelaktigt att lära sig att göra en del felsökning av bilen hemma. Även om det finns många funktioner på en VW TDI som kan gå illa, har TDI några vanliga problem. Några av dessa är små nog att fixa på egen hand. Andra kommer att kräva expert reparation. Hursomhelst, kommer du att få en inblick i problemet.

Instruktioner

1 Vet vad som finns under huven och kroppen av din TDI. TDI har turboladdade dieselmotorer, men det finns olika versioner. En 1996 eller 1997 Passat TDI i USA kommer att ha en B4 chassi, A3 motor och Garret GT15 turbo. En 1997 genom 1999 Jetta TDI har en A3 motor och förmodligen en KKK K03-006 Turbo. Komponenterna i bilen kommer att visas i instruktionsboken, eller kontrollera build bladet som ligger i bagageutrymmet, nära reservdäcket. Detta ark kommer att berätta motorkod. En "1Z" kod står för en A3 motor med en Garret GT15 turbo.

2 Test för effekt om motorn inte startar eller är trög i starten. Att kontrollera strömförsörjningen, ställa bilen i friläge och kopplingen till golvet om bilen har en manuell växellåda. Vrid tändningen till "Kör" -läge. Titta på streck för "kontrollera motorn" och "glödstifts" tänds. Om de inte kommer på, du får ingen ström till motorn. Mer än sannolikt, behöver bytas ut batteriet.

3 Ta reda på om motorn dras igång. Om "kontrollera motorn" och "glödstift" tänds i effekttestet, är problemet förmodligen inte själva batteriet. Vrid tändningen till "start" läget. Om motorn gör ett ljud som man försöker starta, kan du ha brutna förbindelser mellan motorn och batteriet. Kontrollera kablarna som ansluter batteriet till motorn för korrosion. Om det finns korrosion, bör trådarna ersättas. Det är också möjligt att anslutningarna helt enkelt har lossnat. Dra åt anslutningarna och försöker starta din TDI igen. Detta är också ett symptom på låg bränslenivå, så fyller upp innan du testar igen.

4 Kontrollera om "relä 109" misslyckande. Om antingen "glödstiftet" eller "kontrollera motorn" ljus har kommit på för några sekunder i taget och sedan gå ut igen, kan det tyda på ett relä 109 fel. Detta relä ger ström till alla en TDI: s motorbaserad elektronik. Att diagnostisera problemet ytterligare måste du först byta reläet. Om lamporna fortsätter att komma på, de vanligaste orsakerna är tändningslåset eller säkerhetssystem. Om "glödstiftet" tänds intermittent av sig själv, kontrollera dina bromsljus. En utbränd glödlampa kommer att orsaka "glödstiftet" indikatorlampan tänds.

5 Var uppmärksam på ditt lystmäte-ups om din TDI röker vid full fart. Denna fråga är ofta ett problem med bränslekvaliteten. Växla till biodiesel och med hjälp av en diesel injektor ibland på påfyllningar kan upphöra med rökning.

6 Oroa dig inte om alla konstiga ljud. Om du är ny på din TDI, kanske du har märkt några ljud som du inte har hört tidigare bilar. Många av dessa ljud är normala. TDI är kända för att göra en svischande ljud när motorn stängs av. Detta är den anti rysning ventil arbetsdag. Klickande ljud från motorrummet är styr laddtryck och EGR-ventiler, som slås på och av regelbundet som en del av normal drift. Du kan också höra några rutin klick i din TDI rattstången. Alla dessa ljud innebära att TDI fungerar precis som det ska vara.

Felsökning Varför torkarblad fungerar inte

January 13

Eftersom det inte finns någon enda torkarbladet som passar varje bil, det finns ingen exakt metod för felsökning när ett torkarblad system misslyckas. Det finns dock några allmänna åtgärder för att försöka hjälpa till att diagnostisera orsaken till att dina torkarbladen inte kommer att fungera. Några av de möjliga problem kan härröra under huven på fordonet, med de elektriska komponenterna, eller med torkararmen eller själva bladet.

Instruktioner

1 Kontrollera säkringar om torkarna inte rör sig alls. Rådgör med din bil bruksanvisning för placeringen av säkringsdosan samt ett diagram som anger läget för säkringen som överensstämmer med torkarna. Om du har en dålig säkring, byt ut den och se om torkarna fungera igen. Om de fortfarande inte rör sig, kan det vara en ledningar eller relä fråga som bör diagnostiseras av en professionell mekaniker.

2 Vända bilen på och lyssna torkar motor. Om du hör något ljud från motorn eller torkarna flytta oregelbundet, kommer det sannolikt måste bytas ut eller fast. Andra än buller från dåliga vindrutetorkare gnugga mot vindrutan, kan de flesta andra ljud tillskrivas torkarmotorn eller andra komponenter under huven.

3 Kontrollera båda torkararmarna. Detta är den del som ansluter torkarbladet till motorn. Om de är böjda på något sätt, ersätta dem. Ersättning innebär att ta bort locket på basen och ta bort dem med en hylsnyckel.

4 Undersöka hur torkarbladen är monterade på torkararmen. Beroende på typen av anslutning, kan bladen inte monteras på rätt sätt. Lyft bladet från vindrutan och kontrollera om monterings anslutningen är lös. Undersök säkerhetsmekanism i centrum av torkar. Denna mekanism har vanligtvis antingen en knapp eller en flik, och skiljer sig med varumärket och anslutningstypen. Om anslutningen är lös, se om du kan trycka den på plats igen. Om du hör ett klickljud, då mekanismen är engagerad och har säkrat torkar till armen. Om du inte hör ett klickljud, är säkerheten / utlösningsmekanism sannolikt brutit; Om så är fallet, byt torkarbladet.

5 Undersöka torkarbladenheten, vilken är fäst vid armen, men är inte en del av själva armen. Om det är böjd på något sätt, ta bort och byta ut hela torkarbladet. Bent torkarbladenheterna kommer att snedvrida den verkliga gummi eller silikon blad används för att avlägsna regn eller snö från vindrutan.

6 Kontrollera gummiinsatsen i torkarbladet. Om det har slitits ned, skall det tas bort och ersättas. I samma fall, är det lättare att bara ersätta hela bladenheten.

Tips

  • Har bilen undersökas av en mekaniker om källan till problemet är fortfarande svårt att hitta.

Felsökning en Pansat 3500SD

August 21

Felsökning en Pansat 3500SD


Pansat är känd för sin höga kvalitet free-to-air mottagare, och 3500SD lever upp till företagets rykte. Felsökning bör vara minimal. En av de vanligaste problemen med någon FTA-system är antennen eller parabolen. Ett annat vanligt problem är kabelanslutningarna, särskilt utanför de som är föremål för att få lossas av väder och vind.

Instruktioner

Kraftkälla

1 Kontrollera att enheten är ansluten till en polariserad AC 120V / 60 Hz. Nätsladden är utrustad med en polariserad stickkontakt för växelström som har ett blad bredare än det andra. Klipp inte bladet att passa in i en icke-polariserat uttag.

2 Kontrollera att se till att enheten är påslagen. Kontrollera att strömindikatorn är tänd Om enheten är ansluten och påslagen och det svarar inte kontrollerar strömmen till uttaget eller anslut enheten till ett annat uttag.

3 Kontrollera sladden och se till att det inte finns några avbrott. Titta på strömindikatorn och se till att det inte flimrar. En flimrande ljus kan innebära att det finns trasiga eller lösa trådar.

Ingen bild eller ljud

4 Kontrollera video och ljud kabelutgång till TV-ingången. Mottagaren ska anslutas till TV: n med SCART-kabel, RCA-kabel eller RF-kabel.

5 Kontrollera antennkabeln. Justera riktningen av antennen. Om signalen är fortfarande svag, kontrollera Low Noise Block converter, kabelanslutningarna och all utrustning mellan LNB och mottagaren. Var uppmärksam på externa anslutningar, som kan ha lossnat från väder och vind.

6 Kontrollera menyskärmen se om den högra kanalen inställningsvärdet har skrivits in, korrigera det om det behövs.

Fjärrkontroll Problem

7 Kontrollera batterierna och ersätta dem om det behövs. Svaga batterier kan orsaka återkommande problem.

8 Stäng av alla lysrörsbelysning, eftersom det kan störa fjärrkontrollen.

9 Kontrollera om det finns hinder mellan fjärrkontrollen och mottagaren.

andra problem

10 Kontrollera TV-läge om du får en svart-vit skärm eller vertikal grepp. Du kan behöva ansluta till en annan TV eller installera en NTSC / PAL konverterare.

11 Justera ljusstyrka och kontrast om du får en förvrängd meny.

12 Koppla mottagaren och koppla in den igen om enheten är helt enkelt inte fungerar. Vissa miljöer, som heltäckningsmatta rum, är benägna att generera statisk elektricitet. Om du känner en statisk urladdning och enheten slutar fungera, eller om du misstänker att det kan ha varit zapped med statisk, avstängning enheten genom att koppla ur den, vänta 10 sekunder och koppla in den igen.

1989 S-10 Felsökning

July 11

De två dörr modell av 1989 Chevrolet S10 kom utrustade med en 2,8 liters sexcylindrig motor. Motorn producerade 125 hästkrafter och 160 foot-pounds av vridmoment. Det kom standard med en fem växlad manuell växellåda och fyra hjul låsningsfria bromsar. Lastbilen har plats för upp till fem personer. Eftersom S10 lastbilen är byggd med så många olika delar, system och komponenter kan det vara svårt att veta vad som behöver vara fast eller ersättas för att lösa ett problem du har med fordonet. Ett sätt att felsöka S10 är genom att undersöka tillverkarens minns information och kontroll för att se om det matchar de problem du har med lastbilen.

Instruktioner

1 Kontrollera övre och nedre bultar på lastbilens styraxeln om ratten inte blir framhjulen utan en massa extra ansträngning eller hjulen inte svara på rattvarv ordentligt. Anslutningen mellan den mellanliggande styraxeln och styrväxel kopplingen inte svetsas samman på rätt sätt och kan lossna. När detta sammanhang lossnar oket nypa bulten kan bära på räfflorna i styraxeln. Slitaget på de styr axelräfflorna så småningom kommer att leda till att styraxeln helt skild från styrväxeln och öka chanserna för en olycka. De övre och nedre bultar på styraxeln bör åter åtdragna tillverkarens specifikationer.

2 Titta på strålkastarna på din lastbil om den främre änden av fordonet har en dålig sikt från sidan på natten. Strålkastarna kan vara eftermarknaden delar som tillverkas av K2 Motor Corporation och inte överensstämmer med de federala motorfordon säkerhetsnormer som fastställts av United States Department of Transportation. Dessa strålkastare har inte de nödvändiga sido reflektorer bärnsten och kommer att minska synligheten av S10 under natten körning. Byt strålkastarna med en uppsättning som innehåller dessa sido reflektorer.

3 Inspektera motorns kylfläkt bladaggregat inuti motorn i din lastbil om du ser delar eller bitar av blad saknas. Den konstanta stress på fläkten när motorn är igång kan orsaka vissa eller alla av fläktbladen för att bryta. Om någon av dessa blad bryta medan huven på lastbilen är öppen och en individ står nära fläkten de kan träffas av den trasiga bladet och bli skadade. Installera en ny motor kylfläkt bladenheten för att undvika detta resultat.

Tips

  • Rådgör alltid med en kvalificerad mekaniker om du är osäker på om du har korrekt felsökning fordonet.

Felsökning en Apple iPod Nano

February 14

Felsökning en Apple iPod Nano


Medan grundläggande felsökning för iPod nano ingår starta det att frigöra enhetens hårddisk hangups, Du kan också korrigera vanliga problem med enheten genom att uppdatera nano firmware via iTunes och slutligen återställa den till originalinställningarna. Medan uppdateringen inte påverkar din nano innehåll, raderar en restaurering dina data. Enligt Apple, återställa iPod nano bort alla dina användaruppgifter och media från enheten och kräver att synkronisera din information tillbaka till iPod nano.

Instruktioner

Återställ och uppdatera Nano

1 Håll "Meny" och "center" knappar tills nano skärm stängs av och startas om. Anslut dockningskontakten kabeln till iPod nano och till USB-porten på datorn.

2 Öppna iTunes. Välj iPod nano fliken i sidorutan programmets och klicka på "Sammanfattning" -fliken. Klicka på "Leta efter uppdatering" i version delen av iPod nano preferenser.

3 Klicka på "Update" och lämna iPod nano ansluten till datorn tills uppdateringen är klar.

4 Klicka på "Kontroller" på iTunes "-menyn och" Mata iPod. "

återställa Nano

5 Anslut dockningskontakten kabeln till iPod nano och till USB-porten på datorn.

6 Öppna iTunes. Välj iPod nano fliken i sidorutan programmets och klicka på "Sammanfattning" -fliken. Klicka på "Restore" och lämna iPod nano ansluten till datorn tills iTunes har åter din iPod nano till fabriksinställningarna.

7 Klicka på "Eject" -knappen på iPod nano fliken i sidomenyn iTunes.

DIY Auto Felsökning

February 15

DIY Auto Felsökning


De flesta auto problem kan troubleshooted baserat på tidiga varningstecken. Att lära sig att identifiera de tecken är ett kritiskt steg mot att hitta och fastställande enkla problem. Lär känna din bil när det är i skick, och du kommer att kunna upptäcka förändringar i fordonets prestanda.

Instruktioner

auto Felsökning

1 Kontrollera kabelanslutningarna för batteriet för att säkerställa att de inte är löst om bilen är kört. Lösa kabelanslutningar kan orsaka vibrationer när bilen kör. Detta kan leda till ett elsystem uppsving, vilket gör att bilen att stanna. Rengör batteripolen, och dra åt eventuella lösa kabelanslutningar med en skiftnyckel.

2 Bestämma nivån på kylvätskan i bilen, om din bil är överhettad. Kylvätskenivån måste vara tillräcklig för att överföra värme från motorn till kylaren. Tillsätt mer kylvätska till oljebehållaren. Nivån av kylmedel bör vara mellan den varma och kalla märke.

3 Om du startar motorn och lampor och radio plötsligt avstängd, leta efter korrosion runt batterianslutningarna. Ren, och fäst alla anslutningar ordentligt. Leta efter tecken på utbuktning i batteriet. Om detta händer, ta bilen till en mekaniker butik, så att de kan ta isär batteriet.

4 Kontrollera drivremmarna för sprickor eller andra typer av skador. Byt remmarna om det behövs. Leta efter kompressorkopplingsingrepp genom att vrida på luftkonditioneringen till den kallaste inställningen. Starta bilen och låt den gå på tomgång under några minuter. Kontrollera om kopplingen roterar. Om det cykler av och på med en tickande ljud, är det låg köldmedium och bör fyllas.

5 Om det finns en kvittrande ljud under körning, titta på Serpentine belt för ett blankt utseende eller sprickor i bältesodlingar. Byt ut remmen för att stoppa kvitter ljud.

Tips

  • Av säkerhetsskäl, kontrollera kylvätskenivån när motorn är avstängd och sval.

Felsökning en Ford Explorer XLT

February 16

Felsökning en Ford Explorer XLT


Ford Explorer XLT är en fyrdörrars, fyrhjulsdrift sport fordon. Explorer finns i flera olika stilar, inklusive XLT och Eddie Bauer begränsad upplaga som båda erbjuder extra funktioner som fönsterhissar, makt speglar och lädersäten. Den XLT har också en fyra-liters V-6 motor. Felsökning fordonet kräver grundläggande mekaniska kunskaper och förmågan att göra detaljerade observationer.

Instruktioner

1 Vrid nyckeln och försöka starta bilen. Testa innerbelysningen och elektronik om motorn är död. Om fordonet inte har makt, fästa startkablar till batteriet och en kör fordon. Låt batteriet laddas i flera minuter och starta bilen. Om batteriet inte håller laddningen, ersätta den med en ny.

2 Använd en voltmeter för att testa generatorn om batteri avlopp på regelbunden basis. Om generatorn fortsätter drain-laddningscykler på batteriet, kommer det så småningom förstöra batteriet. Ersätta en defekt generator så snart som möjligt.

3 Öppna huven och försök att starta fordonet. Om motorn inte vev och det gör ett klickande ljud, måste start bytas ut. Hit the starter med en hammare för att låsa upp tänderna och ersätta startmotorn så snart som möjligt.

4 Kör fordonet på en jämn yta och känsla för överspänning. Om motorn inte alltid svarar på trycket på gaspedalen, är bränslepumpen svag och kan behöva bytas ut. Om fordonet är svår att styra, kan styrservopumpen också kräva ersättning.

5 Kör med variabla hastigheter för att testa överföringen. Om sändningen tvekar eller stötar medan flytta, kräver service. Transmissionen kan vara låg på vätskor eller begära mindre reparationer. Sluta köra Explorer tills problemet är löst.

Tips

  • Bibehålla vätskenivåer och övervaka fordon för förändringar. Göra reparationer så snart problemet blir uppenbar.
  • Låt aldrig vätskor körs tom på fordonet. Underlåtenhet att upprätthålla vätskenivåer kommer att orsaka omfattande skador på motor och transmission.