borra ur punktsvets

Hur man tar bort en punktsvets

October 15

Hur man tar bort en punktsvets


Om du är en bil restaurering entusiast eller en auto organ reparation expert, ta bort punktsvetsar är en del av jobbet. Men vad händer om du har en annan metall arbetande projekt för att fylla i och du är unworried om stans några extra hål i metall? Bara borra genom punktsvets är den mest tidseffektiva och kostnadseffektivt sätt att göra jobbet. Men om det undre skiktet av plåt måste förbli intakt, med hjälp av en Blair Spotweld Cutter, eller något annat märke av spotweld cutter, är rätt väg att gå. A spotweld cutter nedskärningar runt spotweld instrad av genom den, så att metallen kommer att bibehålla sin användbarhet och kommer sannolikt inte behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Mät diametern på de punktsvetsar som skall borras ut med ett måttband. Leta upp och köpa en metallborr 1/8 till 1/4 tum större än diametern av punktsvetsar.

Om du vill använda ett mer specialiserat verktyg som kommer att hålla tillbaka metallstycke intakt, använd en Blair Spotweld Cutter. Flera storlekar finns, så välj storlek närmast storleken på punktsvets (istället för att välja en som är 1/8 till 1/4 tum större).

2 Gör en liten divot i svetsen med en spetsig metall punch. Detta kommer att hjälpa borrkronan vistelse på plats över svetsen medan borrskäret roterar.

En Blair Spotweld Cutter måste snurra i ett stansat hål samt. Men en punktsvets cutter skär runt svetsen i stället för genom svetsen som en vanlig metallborr kommer.

3 Placera toppen av borrkronan eller punktsvets cutter i det stansade divot och börja borra. När borrkronan eller punktsvetsskär har skurit igenom metallen, hålla borrkronan eller punktsvetsskär spinning när du tar bort det från metallen.

4 Upprepa steg 1-3 för varje efterföljande punktsvets som måste tas bort.
Ta bort metall skräp och spån med ett vakuum (antingen en vanlig hushålls vakuum eller butik vakuum).

Tips

  • Punktsvetsar kan vara antingen i nivå med resten av metallytan eller höjas ovanför metallytan. I båda fallen kommer stans en torva i metallen bättre låta borrkronan att börja borra metallen out.Use en Blair Spotweld Cutter om du är intresserad av att hålla ett av metallagren intact.Always skyddsglasögon vid borrning av metall för att undvika möjligheten till en ögonskada.

DIY Punktsvets

April 28

Punktsvetsmaskiner används i stor utsträckning i fordonsindustrin reparationer för att svetsa små och stora bitar av plåt och komponenter tillsammans. Spot svetsare värmer bara två områden som skall svetsas, vilket ytterligare områden kyla, så det är lämpligt för precisionskomponent svetsning. En plats svetsare är också en DIY projekt, och det finns många metoder för att bygga din egen.

Driver Punktsvets

Punktsvetsmaskiner använda en transformator för att omvandla den tillförda effekten som matas till svetshuvudena. Detta är en viktig del av enheten, därför att den förändrar den direkta 110 volt A / C ström från hemmet för användning i svetsaren. Det är bäst att använda en befintlig omvandlare från en elektrisk apparat i hemmet, eller köpa en genom en apparat delar butik. En mikrovågsugn omvandlare är ett utmärkt alternativ. Denna transformator modifieras genom att avlägsna kärnan med en motorsåg och installera en kabel tråd genom kärnan och sedan till cheferna för en plats svetsare. Använd tre eller fyra-gauge tråd i kärnan installationen.

Att skapa Jaws

Käftar plats svetsare är ytterligare ett viktigt steg. Det finns många sätt att skapa dem. Ett alternativ är att använda ihåligt stålrör av antingen en halv eller tre fjärdedelar av en tum. Storleken kan variera beroende på storleken på din plats svetsare. Ett annat alternativ är att använda plywood eller träskivor. I detta fall är ledningarna fäst vid änden av käftarna med hjälp av en konsol och skruv. Med stålrör, att borra genom ändarna av röret bifoga dina koppar huvuden. I ett kopparrör, bara borra ett hål och skruva bultarna igenom. Du kommer att finna att köpa en uppsättning av punktsvetsbultskallar är det snabbaste och enklaste sättet att avsluta det här projektet.

Borra hål för skruvar i slutet av käftrören; dessa kommer att agera som axlar. Borra matchande hål i två träklossar och installera skruvarna i hålen och fäst sedan de två blocken tillsammans på en solid plywood bas. Nu har du två fungerande käft huvuden.

Gör det allt arbete

Det är bäst att testa din plats svetsare med hjälp av en plåtbit att säkerställa att el är korrekt uppvärmning av svetshuvudena. När transformatorn är avslutad och kabel tråd installerat göra en test svets för att säkerställa att systemet är korrekt inställt. Det är knappast meningsfullt att fortsätta bygga svetsaren om elsystemet är inte korrekt.

Storleken på din tråd, eller transformatorn själv, kan förhindra systemet från att arbeta. Om ledningarna inte värma upp, byt transformator och tråd med nya delar och sedan utföra testet igen. Spot svetsare ska värma upp och utföra en svets utan problem när allt är på plats.

Hur man borra upp punktsvetsar och Ta Frame

July 10

Motstånd eller punktsvetsar smälta metallen vid lokaliserade punkter. Flera punktsvetsar hålla två bitar av metall säkert tillsammans utan övervikt. Försöker olika ställen svetsar med kraft kommer att skada både metallbitar. När en ram och metallpanel är punktsvetsad, kommer ramen ofta förvränga, gör den oanvändbar. Borrning genom punktsvets på ramen gör att du kan separera bitarna utan att förstöra någon pjäs. Hålet kvar av borrningsprocessen möjliggör en plugg svets vid monteringen metallstycken.

Instruktioner

1 Mäta diametern på den punktsvets med ett måttband.

2 Ange punkten av en körnare på mitten av punktsvets. Slå centrumstöten med en hammare.

3 Välj en borr två gånger diametern av punktsvets från borrkronan set. Säkra borrskäret i chucken hos en variabel hastighet borrmotor. Belägga spetsen av borrkronan med skärvätska.

4 Placera centrum av borrkronan på fördjupningen skapas av körnare. Pumpa in avtryckaren på borrmotor för att borra in i punktsvets. Sluta borra ofta för att kontrollera djupet av det borrade hålet. Fortsätt borrning tills du märker en spricka bildar längst ned i det borrade hålet. Upprepa borrningsproceduren vid varje punktsvets.

5 Skjut slutet av en skruvmejsel i ett borrat punktsvets. Slog i slutet av skruvmejseln med en hammare för att "pop" spot svetsen. Flytta skruvmejseln längs ramen att separera ramen från panelen.

Tips

  • Använd skyddsglasögon för att skydda dina ögon vid borrning i punktsvetsar.

Hur man installerar Dish Satellite utan att borra hål

March 25

Satellit installation, för vissa, är en stor negativ att köpa satellit-TV eftersom det kräver installatören att borra hål och montera parabolen. Men innovationer gör det möjligt för dig att ha satellit-programmering från en parabolantenn utan att borra hål som en del av installationsprocessen. De två alternativen du kan överväga om du vill installera skålen satellit utan att borra hål är icke-penetrerande fäste och mastfästet.

Instruktioner

Pole Mount

1 Gräva ett hål åtminstone en fot djupt på den plats där du vill installera parabolantenn.

2 Ställ en 1 5/8 tums diameter pol i hålet så att den står minst åtta fot lång.

3 Borra ett långt, metallskruv i sidan av stolpen där den sitter i hålet. Detta kommer att bidra till att förhindra stången från att snurra efter gjutningen.

4 Blanda snabbtorkande betong med vatten i en hink. Lägg bara tillräckligt med vatten för att göra det tjockt så det torkar snabbt.

5 Pour din betongblandning i hålet.

6 Använd en nivå för att se till polen inte luta, och säkra pole i den nivån läge tills betongen torkar.

7 Montera parabolen efter gjutningen. Parabolantenn kommer att glida ner på stolpen. Fäst den med skruvar så att den inte rör sig.

Icke-Penetrating Mount

8 Använd en icke-penetrerande montera om du har ett platt tak och du inte vill borra hål.

9 Skjut satellit pol i släden.

10 Dra åt säkerhetsbultar, som ingår på baksidan av parabolantenn, att hålla satellit pole på plats.

11 Placera sex betongblock jämnt runt basen av den icke-penetrerande mount för att ge trygghet, även i hård vind.

Hur punktsvets med ett bilbatteri

May 10Förpackning för en off-road utflykt? Överväga att sätta ihop en svets kit för trasiga konsoler, ATV slangar och fjädringskomponenter som kommer att ge ett terrängfordon till ett stopp. När bruten, få ett fordon tillbaka hem kan vara omöjligt om du inte kan reparera skadan. Batterikablar, kommer en elektrod "stinger" och svetstrådar kan du punktsvets med ett bilbatteri om du vet hur. Anslutning bilbatterier tillsammans kan ge dig tillräckligt med spänning för att bränna svetstråd och sammanfoga de delar som är trasiga.

Instruktioner

1 Ordna tre 12- eller 16-volts bilbatterier inom räckhåll för de trasiga delar som behöver repareras. Placerad på en plan yta, måste batterierna vara fri från vatten och smuts under svetsning. Rengöra brutna metalldelar med en stålborste. Ta bort så mycket smuts och färger som möjligt från de områden som ska svetsas. Använda extra bitar av metall för att skapa ett fäste om två metalldelar som inte kan svetsas direkt till varandra på grund av skador. Rengör tillsatta materialet helt innan du punktsvets med ett bilbatteri.

2 Anslut jordkabeln till nej. 3 batteriets positiva inlägg. Anslut en kortare batterikabeln till nej. 3 batteriets negativa pol och batteriet inte. 2 positiva inlägg. Anslut en kort batterikabeln till batteriet inte. 2 negativa inlägg, och anslut den till batteriet inte. 1 positiva inlägg. Avsluta batterikretsen genom att ansluta svets staven för att batteriet inte. 1 negativa inlägg. Batterierna är nu anslutit sig parallellt. I stället för ett stort batteri som ger 12 eller 16 volt makt, kommer de tre batterierna vara producera 36 eller 48 volt svetseffekten. Du kan använda en voltmeter för att kontrollera hur mycket el som produceras. Använd bara mätaren leder röra jordkabel och svetsstav "stinger" för att få en spänning läsning. Trettioåtta volt är gott om kraft att upptäcka svetsa med ett bilbatteri som strömkälla.

3 Anslut jordkabeln till fordonets ram repareras. Använda jordklämma för att ta tag i ramen hos fordonet nära reparationen. Se till att du ansluter jordledningen så att när svetsstaven och elektroden vidrörs till reparationsytan, kan den elektriska strömmen att flyta genom de metalldelar till marken klämma. Utan en sluten krets med både svetsstaven och jordklämma, kan svetsningen inte åstadkommas. Klämma marken så nära till reparation som möjligt utan att hindra det område som behöver som skall svetsas. Vidröra marken klämma med svetsstången endast svetsa jordklämma och inte det område som behöver repareras.

4 Sätt på kraftiga handskar och skyddsglasögon. Lödning glasögon kan bäras om skyddsglaset har bytts ut mot svetsning kvalitet skyddande avskärmning. Hårdlödningsglasögon har inte en svetskvalitet skyddsglas för att skydda ögonen från skador. Om en svets huva är inte något du vill ta med dig på resan, använda lödning glasögon och svetsglas under off-road punktsvetsning med ett bilbatteri. Sätt i en svetstråd i stinger staven och dra åt. Täck ögonen med skyddssvetsglas och skyddsglasögon och tryck på elektroden i Stinger till reparation. Om elektroden producerar tillräckligt med kraft för att börja svetsa, kommer den att producera en ljus elektrisk gnista och hålla fast vid metallen har smält. Nu kan reparationen börja.

5 Weld ett fäste över den trasiga inramning eller gå metalldelar direkt på terrängfordon. Håll bit på plats och knacka på svetstråd till kanterna på metallen där de möts. Du måste hålla svetstråd stadigt på plats tillräckligt länge för de två metallerna som skall smältas och elektroden för att åstadkomma sammanfogningen av reparation metaller och de delar av svetstråd. Gång en svets har startat, för elektroden ner längden på sömmen stadigt och med tillräckligt kontroll och snabbhet för att smälta sömmen samman jämnt. Med hjälp av ett bilbatteri att punktsvets inte ger de bästa resultaten. Kom ihåg att reparera trasiga delar tillräckligt för att få fordonet hem för en professionell fix senare.

Tips

  • Hammer svetsen när du är klar. Detta slår bort slaggen att visa svetsen under. Mal en svets med en hammare kommer också att orsaka några sprickor att visa upp i svetsen. Spruckna svetsar är inte bra svetsar, så har en hammare för att testa din fix efter det är gjort.
  • Brännskador! Lämplig glasögon måste bäras under svetsningsprocessen. Det ljus som avges från svetsning är stark nog att bränna näthinnor, orsakar svåra synproblem i framtiden. Svetsning kan också bränna huden. Endast svetsa med glasögon för en kort period. Allvarliga frätskador på hud kan resultera från svetsning utan ordentlig öga och ansikte täcker.

Hur man borra och gänga ett trasigt Bolt

June 18

Hur man borra och gänga ett trasigt Bolt


När en bult snaps medan du arbetar, är det mer än en källa till frustration: Det är också en fördröjning i efterbehandling jobbet eller projekt. Snabb extraktion av den trasiga axeln är det bästa sättet att komma tillbaka till arbete. Om du har tur, kommer bulten ge efter för en generös tillämpning av penetrerande smörjmedel och ett par låsande tänger. Om du inte är lycklig, men du kommer förmodligen att hamna borrning ut den felande bult. Endast i ett värsta scenario kommer du bli tvungen att retap bulthålet.

Instruktioner

Extraktion

1 Mal huvudet av den trasiga axeln slät med en elektrisk eller luftdriven kvarn. Detta förhindrar borren från att glida. När du är klar med slipning, applicera en generös mängd genomträngande smörjmedel.

2 Punch ett intryck i mitten av bulten med en hammare och metall punch. Borra ett pilothål så rak som möjligt i mitten av bulten med 1/8-tums bit (mindre för skruvar med liten diameter).

3 Växla borren till "Reverse" och ladda med en vänsterhänt borr 3/16 eller 1/8 tum mindre än diametern på fast bulten. Borra rakt ner pilothålet med vänsterhänt bit för att inte av misstag skära i metallen som omger trådarna.

4 Tillåta vänsterhänt bit för att lossa bulten på egen hand. Upprepa processen med allt större vänsterhänta bitar tills bulten kommer gratis. När bulten är fri, smörja bulthålet och rensa ut rost. Du kan sedan använda en annan bult av samma storlek och tråd räknas som originalet utan modifikation.

borrning Out

5 Mal huvudet av den trasiga axeln slät med en slipmaskin för att hålla borren glider. Vid slipning är klar, tillämpa en liberal mängd genomträngande smörjmedel.

6 Punch ett intryck i mitten av bulten med en hammare och metall punch. Borra ett pilothål så rak som möjligt i mitten av bulten med 1/8-tums bit (mindre för skruvar med liten diameter).

7 Välja en borrkrona som är något större än diametern av den ursprungliga bult, inklusive gängor. Borra rakt ner i mitten av bulten, efter det att pilothålet, till fullt djup.

8 Sätt en HELICOIL eller annan typ av tråd-reparationssats, efter instruktionerna på förpackningen. Detta gör att du kan använda en bult av samma storlek som originalet.

Knacka nya ämnen

9 Välja en kran för att matcha diametern på det nya hålet. Välj en kran med tråd räkna samma som eller liknande den för den ursprungliga bulten.

10 Montera kranen i sin nyckel eller handtag. Applicera smörjolja till hålet och sätt kranen.

11 Räta kranen i hålet och starta vrida medurs. Axeln för kranen måste vara samma som den för pilothålet.

12 Ta bort kranen efter några varv. Blås eller borsta ut metallspån som skapas av skärverkan.

13 Sätt tillbaka kranen och fortsätta att vrida den tills hålet avtappas till sitt erforderliga djupet, att hålla hålet rena och smorda under hela processen. Rengör bulthålet av spån och smörjmedel innan du sätter i bulten för att testa hålet.

Skillnaden mellan Cross borras & Diamond borras bromsskivor

February 21

Högpresterande broms rotorer är en vanlig Förutom fordon som behöver mer bromsförmåga. En av de största problem med rotorer är den intensiva uppbyggnaden av värme att rotorerna är föremål för när bromsarna ansätts. I ett försök att minska uppbyggnad av värme, har ingenjörer kommit med flera lösningar. Rotorer har ibland ventiler i deras yttre kant, och även ibland har slitsar som maskinbearbetats in i ytan, hål borrade genom rotorn och diamantformade mönster som maskinbearbetats in i ytan.

Cross-borrade Rotorer Fördelar

Tvär borrade broms rotorer har hål borrade genom rotorn. Hålen avleda värme och minska uppbyggnaden under upprepad kraftig inbromsning. Detta leder i sin tur till mindre broms blekna och en bromspedal som stannar fastare. Bromsförmåga på vått väglag förbättras också. Tvärborrade rotorer används ofta på högpresterande fordon som ett sätt att förbättra bromsförmågan.

Cross-borrade rotorer Nackdelar

Tvär borrade rotorer har varit kända för att spricka i förtid på grund av att hålen försvagar metallen. Detta är inte ett utbrett problem och förekommer inte ofta. Tvär borrade rotorer är dyrare än andra typer av rotorer.

Diamant Borrat Rotorer Fördelar

Diamond borrade rotorer har små diamantformade indrag maskinbearbetade in dem att avleda värme. Strecksatserna inte gå hela vägen genom rotorn. Diamond borrade rotorer har inte samma benägenhet för sprickbildning som tvär borrade rotorer, eftersom hålen inte gå hela vägen genom rotorn, lämnar mer metall i stället.

Diamant Borrat Rotorer Nackdelar

Även diamant borras - eller etsas, som de kallas till - broms rotorer har liknande kylningsegenskaper som tvär borrade rotorer, är värmeavledning inte riktigt lika effektiva, eftersom hålen inte gå hela vägen genom rotorn.

Välja mellan de två

Både kors borras och diamant borrade rotorer har fördelar. De båda ger ytterligare kylning för mindre broms blekna och de båda ser ganska bra bakom ekrarna i hjulet, lägga till ett resultat titta till bromsarna. Om du är orolig för en borrad rotor sprickbildning från hålen, kanske du vill använda diamant borras men om du letar efter maximal värmeavledning från bromsarna, då tvärborrade rotorer är ett bra val.

Hur man borra ett hål i taket på en bil för att montera en antenn

March 23

Hur man borra ett hål i taket på en bil för att montera en antenn


Montering tillbehör antenn på taket av bilen för bästa mottagning för mobiltelefoner, CBS och skinka radioapparater. Vid montering av icke-magnetiskt antenn på ett fordon, måste du borra ett hål genom fordonets tak för att ge en startpunkt för antennkabeln. Borra hål på rätt sätt kommer att se till att du inte skadar den del av taket som omger hålet. Kontroll av området nedanför hålet kommer att eliminera risken för skadliga elektriska ledningar som löper under hålet plats.

Instruktioner

1 Täck den plats du behöver för att borra hål i taket med maskeringstejp. Markera mittlinjen på hålet på maskeringstejpen med en penna.

2 Ställ poängen med en körnare på den markerade hål plats. Knacka på baksidan av körnare med huvudet av en hammare.

3 Fäst 1/8-tums borr i chucken av en variabel hastighet borrmotor. Placera spetsen hos borrkronan i fördjupningen som gjorts av körnare. Borra genom taket med hjälp av ett lätt tryck för att undvika denting taket och att undvika att borra genom det inre headliner.

4 Dra inredningen bort från innertaket. Dra innertaket ner från taket. Inspektera det område där 1/8-tums hål ligger i taket. Flytta några kablar i närheten av hålet.

5 Byta 1/8-tums borr för ett steg ner lite. Läs installationsinstruktionerna som medföljer antennen för att bestämma rätt hålstorlek. Markera den korrekta storleken steget av steg ner borrkrona med en färg markör.

6 Borra genom taket - genom att använda 1/8-tums hål som en guide - med steget ned borrkronan. Stoppa borrningen när den markerade steg tränger taket.

Tips

  • Använd skyddsglasögon för att undvika att få metallspån i ögonen.

Hur man borra upp en chef Bolt

March 26

Hur man borra upp en chef Bolt


Blotta tanken på en trasig huvudbult är tillräckligt för att förstöra hela dagen, och högt kick av en bult som ger upp andan har avskräckt många en amatör mekaniker. Lyckligtvis, trasiga bultar är vanliga nog att ett brett utbud av verktyg har tagits fram för att råda bot på situationen.

Om kläm en uppsättning av lås tång på den utskjutande axeln inte göra trick, är nästa logiska steg för att borra ut bulten.

Instruktioner

1 Skapa en jämn, plan yta på den trasiga änden av bulten med kvarnen. Detta förhindrar borren från att glida runt på en ojämn yta.

2 Stansa en starter intryck vid centrum av den exponerade huvudet med centrumstöten och hammare.

3 Borra ett pilothål rakt ner i mitten av bulten med borrmaskin och liten bit. Pilothålet hjälper till att hålla större diameter vänsterhänta bitar rakt.

4 Ladda borrmaskin med en vänsterhänt borrkrona 3 / 16- till 1/8-tum mindre än den frusna bulten. Ställ in borr för att "omvända" och börja borrning, efter pilothålet. Håll bit borra rakt in bulten för att förhindra skador på gängorna i huvudet.

5 Tillåta vänsterhänt bit att arbeta bulten lös. I de flesta fall kommer borr extrahera den trasiga bulten under borrning eller som det lite penetrerar änden av bulten.

6 Byta ut vänsterhänt bit för nästa storlek större och upprepa borrning. Upprepa med större bitar tills bulten kommer gratis.

Tips

  • Använd skyddsglasögon vid borrning och slipning.
  • Mäta djupet av andra bulthål och ange ett djup stopp på borren för att undvika att borra i huvudet.
  • Om vänsterhänt bit inte extrahera bult, prova en extraktor såsom en offentlig spiral Easy-Out. Om fläkten inte fungerar, borra ut bulten och åter peka på hålet. En tråd-reparationssats eller HELICOIL tillåter användning av samma bult storlek som borrades ut.
  • Borra långsamt och använda rätt smörjoljor, eller riskera att skada borren och arbetsstycket.

Hur man borra Hood Pins

July 24

Hood stift är populära modifieringar för folk som ska bygga en resultatorienterad bil, eftersom installera en uppsättning gör att öppna huven snabbare och enklare. Installera dem är skrämmande i början, men bör bara ta ungefär en timme att göra.

Instruktioner

1 Pop huven och leta upp en plats på kärnan stöd där du vill montera din huva stift. Detta bör vara en plats som har tillräckligt djup under det att hålla stiftet, och vara så långt mot utsidan som möjligt. Markera denna plats med en märkpenna.

2 Överför din mätning för huven stift till den andra sidan av fordonet med hjälp av ett måttband och märkpenna. Detta kommer att ge dig symmetriska huva stift.

3 Sänk huven försiktigt ovanpå huven stift och markera den punkt där hood pins träffar huven. Det är där du kommer att borra hål för stiften.

4 Borra ett litet testhål i mitten av märket för stiften från botten av huven upp med borren.

5 Sänk huven ner på stiften igen och se till att hålet är centrerad på tappen. Om det inte är, borra ett andra hål i enlighet därmed.

6 Applicera maskeringstejp över toppen av huven, som täcker upp hålet du just borras. Du vill ha minst 6 inches av tejp runt hålet.

7 Borra köksfläkten med successivt större bitar för att rymma huven stift.

8 Sänk huven på stiften och se till att allt passar ordentligt.

9 Placera hood pins trim bit ovanpå motorhuven och markera monteringshålen för trimningsstycket med hjälp av permanent markör.

10 Borra hål du just markerade med borrmaskin. Dessa hål bör vara av samma storlek som de nitar som du använder för att fästa dem till huven.

11 Ta bort trimringen och ta bort maskeringstejpen från huven. Placera trimringen på huven igen och nit trimringen till huven med hjälp av nitar och nit pistol.

12 Stäng huven och sätt in fäststiftet i huven stiftaggregatet. Om hood pins behöver sänkas eller höjas för att säkra huven hårdare, justera stiftet med hjälp av en gaffelnyckel.

13 Öppna huven och unbolt huven spärren med hjälp av 3/8-tums harskramla och ingångar. Huvan spärr kabeln kan tas bort med händerna.

14 Stäng huven och sätt låsbultarna.