bose rengöring

Optisk rengöring

March 31

Optisk rengöring


Kameran spelar en avgörande roll i den färdiga produkten en fotograf skapar. Den fungerar som hans främsta verktyg. Utan det upphör arbete.

En bit, men har mer värde än de flesta andra: linsen. Linsen är särskilt utsatta för damm, smuts och oljor, och dess skick direkt påverkar fotokvalitet. Därför fokuserar kameran underhåll kraftigt på linsen.

Förebyggande

Det bästa tips för rengöring av en optisk lins låter lite fånigt, men alla professionella fotografer betona det. I huvudsak är det bästa brottet ett bra försvar. Vakt mot smuts och repor genom att alltid använda ett motljusskydd och linsskyddet. Även gå över ett fält sparkar upp damm. Linsskyddet garanterar inget damm når linsen. Samtidigt hjälper motljusskyddet för att blockera föremål, såsom trevande fingrar, från att röra linsen.

En annan förebyggande åtgärd innebär att köpa en UV-filter för att placera över linsen. UV-filter kan kosta så lite som $ 10, som är ett litet pris att betala för att skydda en $ 500 linsen från direkt exponering för allt från vattendroppar till flygande stenar.

När man rengör

Erfarna medarbetare betonar minimal rengörings. Rengöring, säger de, för med sig risken att repa linsen och lämnar rengörings ränder, som sprider ljus och orsaka kontrast frågor. Plus, några fläckar av damm sällan kompromissa om kvaliteten på ett foto.

När en fotograf anser det nödvändigt att rengöra en lins kräver uppgift ibland lite mer än en puff av luft för att avlägsna lösa dammpartiklar. Faktum är att många fotografer behålla sina lins främst genom att blåsa på dem för att skapa kondens och sedan torka av dem med en lämplig mjuk trasa.

Lite luft går långt

När en optisk lins måste verkligen uppmärksamhet, processen börjar oftast med luft. En liten ihålig kula, ofta säljs på kameraaffärer och ibland säljs i varuhus, fungerar bra för jobbet. Många lampor har en mjuk borste för att hjälpa till med att ta bort skräp från linsen. Använd inte trycklufts burkar, eftersom de innehåller drivmedel som kan skada kameran.

Om löst damm är den enda frågan är inga ytterligare åtgärder krävs, men vissa linser behöver allvarliga rengöring på grund av uppbyggnad av oljor och andra ämnen. För att ta bort oljor och andra ämnen, använda en lämplig vätska och ett lämpligt torkmaterial.

Fluid

Vissa fotografer föredrar metanol för rengöring av en lins, men det kan vara giftiga och svårt att få. Således, de flesta fotografer använder etanol eller isopropanol, vanlig tvättsprit. De flesta kamera butiker erbjuder alkoholbaserade rengöringsvätskor.

Undvik aceton, som avlägsnar fett och tjära men kan upplösa plaster och färger. Undvik också rengöringsmedel, varav många innehåller färgämnen och ammoniak.

Om du vill använda en vätska, placera några droppar på trasan eller mjukpapper. Lägg aldrig direkt på objektivet. Vätska kan tränga in i kamerahuset och orsaka skador. Torka alltid från centrum till ytterkanterna i en cirkelrörelse.

Torka linsen

Innan torka linsen, ta en sista gång för lösa partiklar som kan repa linsen eller linsbehandling. För att lämna en repa, partiklarna behöver bara ha en större hårdhet än linsen eller beläggningen. Var medveten om att äldre kameror, särskilt från 1960-talet och 1950-talet, tenderar att ha mjukare linsmaterial och beläggningar som inte följer väl till linsen.

Microfiber rengöringsdukar och special mjukpapper är särskilt utformade för att vara mjukare än en lins. De har inte repa en lins men tar bort oljor och andra fläckar. Fortfarande, torka med minimalt tryck för att undvika att repa linsen.

Kontrollera mjukpapper och mikrofiberdukar för renlighet före användning. Ibland innehåller de lösa partiklar. Efter att ha använt en lins vävnad, kassera den, och alltid tvätta mikrofiberdukar efter varje användning. Lagra både i rena områden.

Super 8 Film Rengöring Tips

May 7

Super 8 Film Rengöring Tips


Super 8-film, men nu länge föråldrad, är där många människors barndomsminnen lagras. Släpptes ursprungligen 1965 av Kodak, Super 8 var en 8 mm filmformat som används plast patroner av film för att förenkla lastning och lossning av film från videokameran. Nu när Super 8 är en teknik i det förflutna, att bevara befintliga Super 8 filmer är särskilt viktigt. Regelbunden rengöring med rätt kemikalier är viktigt.

Film Rengöring Chemicals

Det är möjligt att köpa speciella film städare. Dessa inkluderar FilmGuard, FilmRenew och Vitafilm. FilmGuard är utformad för att smörja kommersiella filmer som passerar genom smutsiga projektorer och kommer inte att göra ett bra jobb att skydda film på lång sikt. Båda de andra produkter fungerar bättre för konsument film, med VitaFilm förångning något snabbare (och därmed gör att du kan rengöra din Super 8 film snabbare.

andra kemikalier

Kodak rekommenderas en gång metylkloroform, men detta har tagits bort från marknaden på grund av den skada som den gör på ozonskiktet. Om du inte hittar några, bör det endast användas i ett väl ventilerat utrymme. En ersättare och mer tillgänglig kemikalie perchlorethyline; men det är oklart hur farligt detta är för människors hälsa. Med både kemikalier, handskar, en mask, skyddsglasögon och ett väl ventilerat utrymme är viktigt. En mycket säkrare idé är att använda standard gnidning (isopropyl) alkohol, som kommer att rengöra film adekvat utan säkerhets- eller ventilationsproblem.

spooling Utrustning

Det enklaste sättet att exponera filmen som skall rengöras är att placera kassetten i en projektor, och sedan rengöra det som det går. Detta är besvärligt, men eftersom de flesta projektorer inte har en hel del utrymme för att komma åt filmen, och kan inte spolas manuellt. Om du kan, köpa en super 8-film redaktör; Dessa kan ibland hittas på nätet eller via lokala filmklubbar. Denna utrustning kommer att låta dig buffra filmen från kassetten för att ta upp rulle manuellt med utrymme för att rengöra det som det går.

Film Rengöring Metod

Fukta en mjuk, luddfri trasa med rengörings kemikalie ditt val, sedan viker runt filmen och buffra filmen långsamt genom tyget. Du måste spolen det sakta nog att alla kemikalien har torkat innan filmen sveper runt upptagningsrullen. Om du inte gör det kommer det hålla sig till sig själv. Ändra dukar om det du använder blir synligt smutsiga, och torka sedan filmen ner med ett smörjmedel, såsom .59 gram pentaerytritol tetastearate blandas i en liter lösningsmedel, såsom isopropylalkohol.

rengöring Frekvens

Rengör inte filmen alltför ofta, eftersom det kommer att försvaga och missfärga den. En gång vart åren borde räcka. Det är viktigare att rengöra all utskjutande utrustning du använder filmen med, eftersom denna utrustning skadar filmen som du spelar upp inspelningar på den.

Rengöring en traktor förgasare

May 18

Ta bort förgasaren

Hitta luftintaget på sidan av motorn. Det är oftast en bred öppning metallrör med en armbåge böja längs mitten. Det driver luft direkt genom förgasaren montering och bör låste och ställ åt sidan. Det finns fästen som håller toppen av förgasaren till sidan av motorn i de flesta traktorer; Dessa fästen bör tas bort också. Därefter bör de kablar som är anslutna till förgasaren tas bort. Dessa inkluderar gasvajern, bränsleledning och koppling som förbinder förgasaren till guvernören. Använd en öppen nyckel för att ta bort dessa, och har några trasor praktiskt att fånga upp eventuellt överskottsbränsle dribbling från frånkopplat bränsleledningen. Ta bort de små skruvarna som håller förgasaren på plats och ta bort förgasaren.

Rengör förgasaren

Förgasaren bör ha ett antal skruvar stickning av den. Utsidan höljet ska se ut som en cylinder med ena sidan saknas; det kommer att ha en nål jet sticker ut det. På den motsatta sidan av nålen trålen är choken. Bredvid choken är hög tomgång skruv, och mittemot det är låg tomgång skruv. Notera den exakta placeringen av dessa skruvar för enklare reassembly.Remove hög tomgångsskruven för att tillåta nålen strålen och dess hölje för att komma bort från förgasaren. Skruva nålen trålen från dess cylindriska huset. Skruva låg tomgång skruv gör det möjligt för gasreglaget lossna. Alla dessa delar ska blötläggas i förgasaren lösningsmedel och torkas sedan över natten innan du försöker sätta förgasaren tillbaka.

Åter Instal förgasaren

Förgasaren bör återmonteras i omvänd ordning där det isär. Gasreglaget passar på förgasaren huset och bör fästas med låg tomgång skruv. Strålen Nålen ska monteras tillbaka till sitt hus och sedan höll på med hög tomgång skruv. Förgasaren bör skruvas på plats och alla kopplingar kopplas. Starta traktorn innan montering av luftintaget och konsoler. Det kommer att tomgång ungefär eftersom tomgångs skruvar sannolikt inte exakt i samma position som de var före rengöring. Använd en skruvmejsel för att dra åt och lossa dem genom steg tills traktorn går på tomgång utan problem. Slutligen, skruva luftintaget och konsoler igen.

Diesel Bränsletank Rengöring

July 4

Diesel Bränsletank Rengöring


Enligt dieselbränslen webbplats. uppbyggnaden av slam och smuts i en dieseltanken är en normal del av nedbrytningen av dieselbränsle som sitter i bränsletanken i ett fordon.

Bränsle

Båt US rapporterar det mest effektiva sättet för rengöring av en dieseltanken är att förhindra så mycket av den uppbyggnad av material i bränsletanken som möjligt. Detta kräver användning av det renaste dieselbränsle tillgänglig eftersom cirka 90 procent av problem med dieselmotorer är resultatet av kontaminering bränsle.

Putsning

Ett vanligt sätt att rengöra en dieselmotor är polering. Bränslet från en dieseltank cirkuleras genom ett filtreringssystem för att avlägsna huvuddelen av föroreningar som har byggts upp i bränsletanken.

filter

Varje dieselmotor måste använda en primär och sekundär filter för att hålla bränsle som passerar genom motorn så rena som möjligt. Genom att rengöra och byta ut igensatta filter, är det bränsle som passerar genom en bränsletank rengöras innan den används.

Canon rengöring

July 9

Canon rengöring


Normal rengöring av din Canon-objektiv är absolut nödvändigt för att skapa tydliga bilder, smidigt autofokus funktion och livslängd av linsen. Rengöring av en lins tar inte lång tid, och kan lätt uppnås med en mikrofiberduk, engångslinsrengöringsdukar, linsrengöringsvätska, ett suddgummi och komprimerad luft. Dessa linsrengöringsverktyg kommer i små behållare, och kan lagras i kameraväskan för snabba, oväntade sanering av regndroppar och fingeravtryck.

Förberedelser för rengöring

Ta bort både bakre och främre locket från Canon-objektiv. Om ett filter har placerats på änden av linsen, kan det tas bort för en grundlig rengöring, men kom ihåg att också rengöra filtret om det är anbringas på nytt till linsen.
Applicera linsrengöringsvätska på en engångslinsrengöringsservett. Använd aldrig vätskan direkt på objektivet, eftersom det kan sippra in i linsen och störa smörjningen på de inre delarna.

Rengöring av objektiv

Använd den fuktiga rengörings vävnaden i en cirkelrörelse på slutet av linsen. Torka i cirklar för att avlägsna uppenbara smuts såsom fingeravtryck, vattendroppar eller fläckar. Använd en torr trasa för att rensa bort all överflödig rengöringsvätska. Använd en torr mikrofiberduk, i en cirkelrörelse, för att slutföra den främre rengörings. Samma procedur kan upprepas på objektivfilter för att säkerställa tydliga bilder.

Använd konserverad luft för att rengöra den bakre delen av Canon-objektiv. Luta konserverad luft, och rikta munstycket i den bakre delen av linsen, och försiktigt på korta skurar av luft för att få bort små bitar av skräp. Eftersom det bakre glaselementet är försänkt i Canon-objektiv, bör fingeravtryck aldrig landa på denna yta. Om de gör det, kan du försiktigt bort dem med samma teknik som används på framsidan av linsen.

Rengöring kontaktpunkter

Använd suddgummi på en penna för att försiktigt ren korrosion bort från kontaktpunkterna på en autofokus Canon-objektiv. Hittades nära den bakre delen av linsen kan metall fyrkantiga kontaktpunkter rengöras genom att långsamt gnugga radergummit över dem. Använd en liten mängd av konserverad luft för att avlägsna eventuella överblivna suddgummi bitar. Denna rengöring håller autofokus mellan linsen och kamerahuset, flödar fritt.

Avgas Hood Rengöring Verktyg

February 24

Fläktkåpor används i både bostäder och restauranger. I själva verket, om en restaurang har en öppen rad överst som används, ange koder kräver att restaurangens kök utrustas med en industriell fläktkåpa. Huvar är utformade för att uttömma värme, rök och fett från köksmiljön, vilket gör uppgiften att laga mat i köket enklare. Men kanalen arbete och fläkt som avgas huva behov samlar grus och fett, som med tiden kan bygga till den grad att en allvarlig brandrisk skapas. I själva verket finns det brandföreskrifter i varje stat som kräver årliga eller vartannat år rengöring av industrifläktkåpor och kanalsystem. Hemanvändare bör också tänka på att rengöra sina kåpor regelbundet.

högtryckstvätt

På grund av arten av det material som håller på att avlägsnas från kanalen och huven, kräver rengöringsprocessen hett trycksatt vatten för att bryta ned och avlägsna fett från kanalsystem. Med hjälp av en högtryckstvätt som ökar vattentrycket till en psi över 3000 pund. är ofta nödvändigt. Ofta är fettskär kemikalier och tvålar som används i samband med högtryckstvätten för att öka effektiviteten i reningsprocessen.

Skyddsutrustning

Det är viktigt att se till att den person som rengöring huven är säker. Kemikalier som ofta används för att skära fett och bryta oljor ned inuti kanal arbete anses vara frätande. Det är viktigt att alla som arbetar med dessa grundämnen är både välutbildad och bär full kroppsskydd för att undvika allvarliga brännskador från kemiska rengöringsmedel. Även i stora byggnader såsom hotell som har mer än en våning med ett kök på dem, kan reningsprocessen kräver en serviceperson att sänkas ned i kanalen arbete för att få tillgång till vissa områden. I dessa fall måste korrekt sänkning och lyftanordningar användas.

standard~~POS=TRUNC

Alla fläktkåpa städning måste också ha en grundlig leverans av vardagliga verktyg som finns också. Skrapor, stegar, hammare, skiftnycklar, skruvmejslar och bänd barer är alla vanliga verktyg som huva städning människor använder varje dag för att utföra sina arbetsuppgifter.

Bildäck Rengöring Tips

February 26

Bildäck Rengöring Tips


Att hålla dina däck ren kan förlänga deras livslängd och håller dig säker på vägen. Rengöring dina däck innebär mycket mer än att spraya ner dem med en slang, flera bildäck rengöringstekniker kan hålla dina däck i optimal form. Var uppmärksam på slitage på däcken. Synliga nedbrytning eller märkbara trådar stickning av ytan indikerar ett behov av nya däck. Håll dina däck i funktionsdugligt skick och fri från uppenbara brister som kan försämra prestanda.

avspolning

Besprutning ner bildäck med vatten avlägsnar ytan skräp. För bästa resultat, använd en trädgårdsslang utrustad med en tryck spolhandtaget. När du har våt däcken helt lämna vatten i flera minuter för att lossa ytan skräp. Skrubba däcken med en stålborste för att avlägsna envis smuts och ljusare vita bokstäver däckets företagets logotyp.

Special Tire Tvål

leverans butiker Automotive säljer special tvålar tillverkade speciellt för rengöring av bildäck. Använd dessa tvålar i stället för en vanlig tvål, som kan innehålla däck skada syror. Också undvika hjulrengöringssprayer som hävdar att avsluta jobbet snabbare; de flesta innehåller fluorvätesyra som skadar gummit. Används i enlighet med tillverkarens anvisningar, kommer däck tvål att ta bort smuts och skräp från dina däck. Använd en hård borste belagda i tvål för att ta bort skräp från trappstegen.

UV Protectant Spray

Ozon och ultraviolett (UV) ljus försämra bildäck genom att bryta ner kolvätena i gummit. För att förhindra att däcken spricka eller förlora elasticitet, päls däck med en speciell skyddande när de har torkat när du tvättar dem. leverans butiker automotive bär UV skyddande sprayer med olika grad av styrka. När du handlar för en spray, undvika produkter som innehåller råa silikonolja eller formaldehyd, som kommer att äta borta på gummit på dina däck. En bil specialist eller mekaniker kan rekommendera de bästa märke för dina däck.

Insprutnings Test & Rengöring

March 17

Insprutnings Test & Rengöring


Även om moderna bilar har flera filter för att hålla skräp ut ur bränsleinjektorerna, kommer en del oundvikligen göra det genom åren. Detta problem förvärras genom att använda billig gas och kan drastiskt minska fordonets prestanda och bränsleekonomi och samtidigt öka utsläppen. Bränsleinsprutnings testning och rengöring kräver vissa specifika verktyg, men är lätt (om inte snabbt) genomförbart med den genomsnittliga mekaniker.

Planen

Det är omöjligt att korrekt testa bränsleinjektorerna individuellt medan de fortfarande är i bilen. Utan att ta bort dem och sätta spridarna på en speciellt utformad provbänk, bränsleinsprutningsfunktion kan endast bestämmas indirekt genom att testa utsläpp och motorns prestanda. Lyckligtvis kan en provbänk kan du testa och rengöra injektorer samtidigt utan att tvinga dig att bygga var och en individuellt.

Att få en bänk

Du kan köpa en injektor bänk testare eller bygga en själv. Bänk testare fungerar som surrogat motorer och består av alla de saker som gör dina injektorer arbetar i kör fordonet. För att bygga en du behöver en bränsleskena som är avsedda för injektorer, en injektor föraren kan öppna och stänga dem (som du också kan köpa eller bygga), en bränslepump och ett antal bränsle "fångst rör" som kommer att tjäna både för att mäta bränsle utgång och retur bränsle till pumpen. Dessa bänkar är ganska billigt att bygga om du använder rätt delar och kan vara en rolig helg projekt om du har tid. Men om du har råd med det, gärna betala $ 6500 till $ 10.000 för en professionell enhet.

Testning

När du tar bort injektorer från bilen och montera dem på provbänken, kör dem genom bänken testare tillräckligt länge för att fylla någon av provrören till toppen. Även om inte ett kvantitativt test (särskilt på en hemmabyggd enhet), kommer detta att ge dig en referensram för att avgöra vilka strömmar bäst och som inte är det. Röret som fyller upp den snabbaste har den renaste injektorn och röret som fyller långsammaste husen smutsigaste. Insprutningssprutmönster bör vara en jämn, konisk dimma; en injektor som sprutar bränsle i en smal ström behöver rengöras eller ombyggnad.

Rengöring

För att rengöra injektorer, först prova att byta ut bensinen i provbänk bränsletank med ett flytande lösningsmedel som utformats speciellt för att rengöra bränsleinjektorerna. Du kan använda Aceton, Seafoam renare, behandling bränslekoncentrat, toluen eller butylcellosolv (varav ingen kommer att skada nylon tätningar i injektorn, om någon). Försiktighet bör iakttas vid användning av toluen; denna kraftfulla lösningsmedel (används som en tunnare i bilfärg) är bra på att eliminera avlagringar, men det är också cancerframkallande, speciellt vid inandning. Om ett lösningsmedel rengöring inte fungerar, måste du ta isär injektorn och byt ut filterinsatsen inuti.

Audi Spjällhus Rengöring

March 21

Spjällhuset på en Audi motor är belägen på inloppssidan av motorn. Om spjällhuset blir smutsig från motorolja och kolväten, kan det orsaka grov tomgång och dålig gasrespons från motorn. Det kan även leda till sämre bränsle körsträcka. Rengöring av spjällhuset på de flesta Audi tar en timme eller så med rätt inställning.

Instruktioner

1 Öppna huven. Lokalisera spjällhuset, som är bultad till motorns insugningsgrenrör.

2 Ta bort alla vakuumledningar som går till spjällhuset genom att försiktigt dra dem klämmorna som håller dem på. Detta kommer att variera beroende på Audi modell som du arbetar med.

3 Lossa klämman på slangen som är fäst vid den sida av spjällhuset mitt emot inloppsröret med skruvmejseln. Dra slangen bort från spjällhuset och pressa den ur vägen.

4 Koppla ur ledningsnätet från spjällhuset och tryck selen ur vägen. Ta bort skruvarna som håller spjällhuset till insugningsröret. Det kommer sannolikt att hållas med fyra Allen bultar. Ta bort spjällhuset från insugningsröret.

5 Placera spjällhuset på en ren trasa. Frikostigt spraya spjällhus rengöringsmedel eller förgasarrengöring på insidan av spjällhuset. Torka av insidan av spjällhuset med en ren trasa för att avlägsna eventuell olja och kolrester.

6 Spraya mer renare på plattan i spjällhuset och rengör det med Q-tips. Rengöra plattan och insidan av spjällhuset tills de är helt fria från olja och rester.

7 Sätt tillbaka spjällhuset när du har rengjort den. Om du väljer, kan du installera en ny packning mellan spjällhuset och insugningsröret. Om du inte använder en ny packning, helt enkelt skruva spjällhuset tillbaka på med Allen bultar.

8 Anslut ledningsnätet och vakuumledningar som kopplat bort. Sätt tillbaka slangen på insugningssidan av spjällhuset och dra åt slangklämman. Stäng huven.

Auto bandspelare Rengöring

March 22

Auto bandspelare Rengöring


Om du upplever ljud svårigheter med bilens bandspelare, det finns en god chans att det bara behöver en rengöring. Använda kassetter av sämre kvalitet - eller till och med växla mellan märken av bandet - kan täcka tonhuvudena i oxid och bindemedel, som tar bort från kassettdäck ljudkvalitet. Använda även högsta kvalitet kassetter, men kommer inte att förhindra förlust av kvalitet över tiden. Effekter varierar från slöhet och förlust av frekvensområdet till en spröd, statisk ljud.

Vad ska man köpa

Även kan rengöras de flesta fristående bandspelare som finns i system hem komponent med alkohol och en bomullstuss kan bildäck vara svårt att serva på detta sätt. Eftersom det är svårt att komma till bandhuvudena och klämrullarna, är det oftast nödvändigt att köpa antingen en "torr" eller "våt" kassett huvudet renare. Flera stora elektroniktillverkare - inklusive Maxell och Sony - göra dessa, och de är enkla att använda.

Torra Head Cleaners

En torr kassett huvudet renare gör sitt jobb genom att passera över huvudet och gnugga smuts ut som det går. Med hjälp av en torr kassett huvudet renare är vanligtvis så enkelt som att vrida din stereo på, sätta renare kassetten i din bandspelare, låta den gå i fem sekunder eller så och mata ut den. Du kan upprepa processen vid behov.

Våta Head Cleaners

Våta kassett huvudet städare fungerar på ett liknande sätt för att torka dem, men en rengöringslösning på kassetten faktiskt löser smuts och rester när den berör huvudet. Denna typ av adapter kommer vanligtvis med en separat flaska lösning som man måste vända sig till renare kassetten innan du använder den. I de flesta fall kommer de riktningar berätta för dig att borsta lösningen på "band" sidan av renare kassetten och placera kassetten i däck och låt den gå i fem sekunder.

varningar

Både torra och våta huvud städare kommer ofta med varningar att inte låta dem springa för mer än den angivna mängden tid och inte trycka "Rewind" medan kassetten är i spelaren. Annars kan spilla skräp i däcket.

Hur ofta man använder dem

Professionella inspelningsstudior rengöra huvudena på alla kassettdäck efter 20 till 30 timmars användning, men det finns ingen anledning att vara så noggranna med din bilstereo huvudet renare. Använd bara enheten när du märker dina band inte låter bra.