briggs and stratton 8 hp förgasare

Hur man bygger en Briggs & Stratton motor

November 23

Hur man bygger en Briggs & Stratton motor


Briggs och Stratton-motorer finns på ett stort antal trädgårdsredskap. Gräsklippare, flishuggar och motorsågar är grundpelare för Briggs och Stratton-motorer och kan pågå i år underhållsfria. Men på grund av den långa livslängden för dessa motorer är det ibland nödvändigt och billigare att bygga om motorn än det är att helt enkelt köpa en ny bit av maskiner. Briggs och Stratton motorer är relativt lätt att bygga och denna artikel kommer att visa dig hur i så få som tre steg.

Instruktioner

1 Använd tång för att koppla elektriska anslutningar på motorn och ta bort tändstiften med spärr set. För det mesta motorn kan byggas sitter i sin nuvarande ram, så det finns ingen anledning att ta bort den från dess maskiner om du inte vill. Om så är fallet, ta bort det nu genom att lossa motorfästen och allt kopplade till kraftuttaget och dra motorn ur motorsätet. Montera det säkert till en arbetsbänk.

2 Tappa av oljan och ta bort motorhuset bultar från toppen av motorn. Dra i höljet och beger av motorn, utsätta kamaxeln och kolvarna. Avlägsna de kamaxel pluggarna och dra kamaxeln ur motorn (kolvarna kommer med det). Ombyggnaden kit bör komma med nya kolvar och ringar. Ta bort de gamla kolvarna genom att köra ut kolvstängerna och installera nya kolvar genom att vända på processen. Montera ringarna på de nya kolvarna genom att använda en tång för att glida ringarna i de grunda spåren som omger toppen av kolvarna.

3 Ta bort alla gamla packningar inuti motorn (bostäder, interna och oljepluggen). Ersätt dem med motsvarande packningar från din ombyggnadssats och sedan installera om kamaxel och kolvstänger. Montera kolvarna och skjut huvudet bakåt över kolvarna och ner på motorhuset. Sätt tillbaka övre huset, installera nya tändstift, sätta olja i motorn, installera förgasaren och sedan starta upp att göra en testkörning.

Tips

  • Om möjligt försök att återuppbygga motorn på maskinen det körs eftersom detta kommer att göra ombyggnaden snabbare och få dig igång snabbare.
  • Dra inte åt bultarna på någon del av motorn. Håll tillverkarens nära till hands och hänvisar till det ofta för specifikationer.

Briggs & Stratton 22 HP Twin Specifikationer

June 2

Briggs & Stratton grundades av Stephen Briggs & Stratton Harold 1908. Företaget började i bil tillverkande företag, och sakta började fokusera på motorer. På 1960-talet, Briggs och Stratton började att koncentrera sig på att producera små motorer och utomhus gräsmatta och hemsjukvård utrustning. 22-HP Tvåcylindrig Intek motorn är konstruerad av Briggs och Startton för användning för en mängd olika friluftsutrustning, och det levereras som standard på många produkter.

motor Specifikationer

Briggs & Stratton 22 hästkrafter är 721 cc och har två cylindrar. De två cylindrarna i denna motor är inneslutna i en gjutjärnshylsa som ger skydd och hållbarhet. Denna motor cylinderhålet har en diameter på 3,1 inches och dess slag kolven är 2,9 inches lång. Denna motor ventil tåg är en överliggande kamaxel som styr två ventiler per cylinder.

fler Specifikationer

Briggs & Stratton 22-hästkrafter motor har Intek teknik och säljs utan en bränsletank. Denna motor använder en luft-kylsystem, och smörjsystemet är full-tryck och har ett oljefilter. Denna motor avgasgrenrör är förkromad, som ger hållbarhet och förhindrar motorn från överhettning. Bränslefilter av denna motor är konstruerad för att hålla och oljepåfyllningsröret är avsedd att vara lätt att använda även för en nybörjare.

överväganden

Briggs & Stratton 22 hästkrafter Intek motor är gjord för att användas med en tryck gräsklippare, en ridning gräsklippare, en elgenerator, en högtryckstvätt, en snöslunga och annan utrustning som används utomhus. Även denna motor inte säljs med en bränsletank, fungerar den på 87-oktanig bensin. Denna motor bör installeras professionellt, och bruksanvisningen bör läsas och förstås innan den tas i bruk.

8 HP Briggs & Stratton specifikation

January 21

8 HP Briggs & Stratton specifikation


Briggs & Stratton är en tillverkare av små motorer för kommersiell och bostäder i utomhuskraftutrustning såsom gräsklippare, traktorer, käckt fragmentering och vedklyvar. Briggs & Stratton Corporation har producerat ett antal olika serier av motorer i en mängd av hästkrafter storlekar och axelkonfigurationer. En av deras senaste modeller, som av 2010, är ​​Intek serie av motorer, som finns i en mängd olika hästkrafter. Den Intek serien finns i horisontella och vertikala axelmotorer - vertikala schakt används vanligtvis för trädgårdstraktorer, medan horisontella axel motorer används ofta för snöslungor eller flis fragmentering och andra typer av utrustning.

Hästkraft

Den maximala märkeffekt av Briggs och Stratton 8 hästkrafter är åtta hästkrafter; dock rekommenderade maximala hästkrafter av denna motor är bara ca 6,5 ​​hästkrafter. Detta utgör en skillnad mellan hur liten motoreffekt har fått betyget utan last kontra rating under driftsförhållanden och under belastning. Briggs & Stratton Intek 8 hästkrafter har en högsta reglerade topp varv per minut rating 3600, så att motorn inte kan vara över revved eller överskridande av operatören eftersom det är mekaniskt styrd.

Bore Strokes och mekaniska specifikationer

Briggs och Stratton 8 hästkrafter är en encylindrig, L-head stil motor med en gjutjärns Ärmfoder aluminiumcylinderlopp för maximal motorlivslängd. Motorn har en borrning av 3,12 inches och en stroke, eller maximal rörelse hos kolven, av 2,43 inches. Förskjutningen av denna motor är 18,6 cubic inches, eller 305 kubikcentimeter. Den har ett internt oljetråg som rymmer 28 uns av motorolja. Utöver dessa specifikationer den Intek 8 hästkrafter har en overhead ventilsystem för kallare drift och minskade utsläpp, liksom en två års kommersiell garanti på alla mekaniska delar i motorn.

Horisontell eller vertikal axel

Briggs och Stratton 8 hk motor finns med antingen en horisontell eller vertikal axel, och med standardmonteringsbult platser kastas i botten av motorn så att den kan monteras på en mängd olika kraftutrustning som utnyttjar vanliga monteringshål. Kroppen hos motorn är gjuten aluminium, vilket gör det lätt, men eftersom cylindern är fodrad med gjutjärn, den har en lång livslängd.

Vad är skillnaden mellan en Briggs & Stratton 450 Series Motor & en 500-serien motor?

May 25

Vad är skillnaden mellan en Briggs & Stratton 450 Series Motor & en 500-serien motor?


Grundat i Milwaukee, Wisconsin, 1908, har Briggs och Stratton varit att tillhandahålla motorer och motorkomponenter praktiskt eftersom förbrännings uppstod. Men B & S verkligen gjort sitt namn i den lilla motorindustrin under andra världskriget, då det skickade otaliga generatorer utomlands för att hjälpa krigsinsatsen. Den 450- och 500-serien är två av de senaste i B & S långa raden av kompakta, kraftfulla och pålitliga gräsklippare motorer.

Grunderna

B & S 450 och 500 motorer är två av företagets mest prototypiska offer; De är specialbyggda gräsklipparmotorer som syftar till att ge konsekvent makten i en lätt och prisvärt paket. Motorerna får sin nomenklatur från sina vridmoment betyg: 4,5 foot-pounds för 450-serien och 5,00 foot-pounds för 500-serien. Dessa motorer är inte avsedda för något annat än att använda push gräsklippare. Motorerna är utbytbara för alla avseenden, men 500 är ett bättre val för medeltunga applikationer.

specifikationer

450 och 500 är båda encylindriga vertikala axelmotorer mäter 12,8 inches i längd, 11,5 inches i bredd och 9,5 inches i höjd, och har en torrvikt av 19,8 pounds. Båda använder splash smörjsystem pumpar 20 uns av olja (utan filter inline) och har 0,225-gallon bränsletankar, spola tillbaka förrätter och runda ljuddämpare. 450 mäter 148 cc i förskjutning, och har en 2,56-tums borrning och 1.75-tums slaglängd. 500 har en extra 10 cc deplacement (158 cc totalt) och en något längre (1,88 tum) stroke.

Egenskaper och tillbehör

Båda motorerna har en EZ-pull startsystem som pumpar en korrekt mängd bränsle till förgasaren under start. Båda erbjuder aluminiserade ljuddämpare och olje skum luftfilter för att fånga små dammpartiklar innan de gör det i motorn. För tillvalsutrustning, B & S erbjuder en lugnare Super Lo-Tone ljuddämpare för både 450 och 500-serien, men erbjuder en tyngre svänghjul för endast 500. Den tyngre svänghjulet fungerar som en lagringsenhet energi som kan hjälpa motorn att driva igenom tjocka, vått gräs och mindre borste.

underhållsscheman

B & S listar samma underhållsschemat för båda motorerna. Du bör byta olja efter de första fem timmars användning (motorns inkörningsperiod), kontrollera det var fem timmar därefter och ändra det var 50: e timme. Du bör byta ut skum luftrenare, skum förrenare eller papper luftrenare var 35 timme eller varje säsong, beroende på vilket som kommer först. Vid 100 timmar, måste du byta ut filtret och förfilter, tändstift och in-line bränslefiltret. Normalt skulle du också måste byta ut oljefiltret på 100 timmar, men 450 och 500 inte har en.

Hur man justerar en 8HP Briggs motor

February 22

Du hittar 8 HP Briggs & Stratton motor på en mängd olika serviceverktyg och mekaniska system, inklusive vattenpumpar, elektriska generatorer, traktorer och bangårdar. Briggs och Stratton 4-taktsmotorer använder förgasare-uppmätt bensin att avfyra encylindriga motorer. De flesta justeringar på 8 HP-modell innebär bränslesystemet och guvernör setup.

Instruktioner

Modern 8 HP Briggs & Stratton motor

1 LOSSA kåpan fallet om motorn sitter under huven på en traktor eller generatorhuset. Använd en skruvmejsel för att ta bort luftrenarlocket, eller vrida på ratten handtag för hand. Dra luftrenarhuset från toppen av förgasaren och Spraya vissa förgasarrengöring ner i halsen öppningen. Vänd gasspjället öppet med fingret, och låta renare sippra ner venturiröret.

2 Dra repet start eller aktivera elektrisk startmotor för din motor. Håll den i snabb tomgång tills motorn värms upp, sedan stänga av motorn.

3 Se din bruksanvisning för placeringen av tomgångsblandning skruv. Den sitter i sidan av förgasaren och har en slits skruvjusterare huvudet. Hook ett klipp ledning av en liten motor varvräknare runt kabeln. Haka den andra takometer leder till jord. Använd en spårskruvmejsel för att vrida tomgångsblandning skruven medurs tills nålen rör lätt sätet, vrid sedan skruvmejseln moturs 1 1/2 varv. Starta motorn.

4 Titta på behandlingen av varvräknare, uttryckt i varv per minut (RPM). Vänd tomgångs blandning skruven medurs tills motorn börjar att snubbla och du märker en nedgång i RPM. Vrid långsamt skruven i motsatt riktning tills du når den högsta RPM numret på varvräknaren mätaren.

Äldre 8 HP Briggs & Stratton motor

5 Göra justeringar i höghastighets blandning skruv, om du har en äldre Briggs och Stratton motor. Starta motorn och höja hastigheten till "hög" eller "snabbt" inställning och stänga av motorn. Vrid höghastighetsskruven medurs tills nålen rör lätt sätet. Vrid skruven moturs en fjärdedel till en 1/2 varv, och sedan stanna. Starta motorn och ställ in hastigheten till "hög" eller "snabbt".

6 Vrid höghastighetsskruven medurs tills motorn börjar bara att sakta ner. Omvänd riktning mot skruven tills motorn saktar, vrid sedan skruven tillbaka till mittpunkten mellan de två stöte positioner. Observera varvräknare som du gör Tillväxt justeringar för högsta varvtal.

7 Håll motorn. Leta reda på choken på motorsidan fallet eller om de manuella motorvarvtalskontroller, och dra ut den. Ställ hastighetsreglaget till "hög" eller "snabbt" med motorn avstängd. Leta upp chokekabeln där den fäster till förgasaren kopplingen. Använd en skruvmejsel för att lossa fästet skruven som håller kabeln på plats nära kopplingen.

8 Skjut kabeln framåt eller bakåt i hållaren tills chokeventilen stänger inne i halsen av förgasaren. Dra åt kabelfästet skruven med en skruvmejsel. Arbetet choken fram och tillbaka för att testa hela sitt utbud.

9 Leta guvernören armslänk och våren som fäster vid gaslänken. Rådgör med din bruksanvisning. Se till att regulatorn kopplingen rör sig fritt på gaslänken. Att justera regulatorn till fabriken specifikationer, lossa muttern på regulatorn arm med en liten sockel och tryck ner regulatorn armen i medurs riktning. Håll den där. Vrid regulatoraxeln medurs sedan åt muttern med en socket.

Briggs motor Compression Specifikationer

May 8

Briggs och Stratton-motorer erbjuder hästkrafter som sträcker sig från 3,5 hästkrafter mer än 25 hästkrafter för alla typer av applikationer, inklusive gräsklippare, snöslungor och snöslungor, ridning traktorer, jordfräsar och flishuggar och vedklyvar. Kunskap om kompressions specifikationerna för Briggs och Stratton motorer du använder kommer att hjälpa dig att avgöra problem med motorn, samt reparationer som behövs. Två huvudtyper av komprimering specifikationer gäller för Briggs och Stratton motorer.

Briggs & Stratton L Head kompressions Specifikationer

Briggs och Stratton L huvud motor är en slitstark och långvarig motor som kan ha en horisontell eller vertikal vevaxel. L huvudet motor har ventilerna till den sida av cylinderhuvudet; Det är ett original Briggs och Stratton motor. Utsläppsbestämmelser har begränsat användningen av L huvudet motor på många ställen, eftersom det inte är lika effektiv med sina avgasutsläpp som andra typer av motorer. Kompressionsförhållandet av alla Briggs och Stratton L huvud Motorn ska vara 6: 1.

Briggs & Stratton Overhead Valve OHV Motorkompressions specifikation

Briggs & Stratton Overhead Valve, eller OHV motor, är ersättning för L huvud serie motorer. Dessa motorer är mer effektiva med bränsleförbrukning samt utsläpp, och ventilerna är direkt över cylinderhuvudet, drivs med en kamaxel. Den OHV serie motorer har också en högre kompressionsförhållande än L huvud motorer, med ett kompressionsförhållande på 8,5 till 1 kommer som standard på dessa mönster.

Andra Briggs Motorer

Eftersom dessa två huvudtyper av motorer är de enda två Briggs gör, bör du upptäcker att din egen Briggs & Stratton motor faller inom en av dessa kompressionsförhållanden. Du måste konsultera din manual för att avgöra vilka kompressioner specifikationer gäller. Oavsett, är en viktig del av kompressionstester för att fastställa trycket i pounds-per-square-inch i cylindern för din motor. Om det är ur spec, kommer du vill bygga om eller byta ut motor för optimal drift.

Så här ändrar Seat i en Briggs 12H802 Mower

August 19

Du kommer att hitta en Briggs och Stratton 12H802 motor på ett antal Craftsman gräsklippare. Om du vill byta ut sätet på grund av skada eller bara för att ge den ett nytt utseende, är ersättningsproceduren ganska enkelt och tar dig mindre än en halv timme att slutföra. Typ och storlek av säte du installera beror på vilken modell av Craftsman gräsklippare du har.

Instruktioner

1 Placera din kropp så att du kan se botten av sätet på Craftsman gräsklippare.

2 Använd en hylsnyckel för att ta bort skruvarna som håller denna plats i stället. Dessa bultar är inskruvade i undersidan av sitsen. Sätt skruvarna på ett säkert ställe, såsom fickan. Antalet bultar beror på vilken modell du har.

3 Tar tag i sidorna av sätet och dra i riktning mot den främre delen av gräsklipparen. Detta glider sätet bort från säteskonsolen.

4 Ta bort skruvarna som håller säteskonsolen till gräsklipparen. Dra fästet från gräsklipparen och lägga den åt sidan. Hoppa över detta steg och gå vidare till steg 6 om du byter bara sätet och inte hela sätesenheten.

5 Placera den nya säteskonsolen på gräsklipparen så att bulthål stämmer. Fäst den på plats med skruvarna som följde med den nya sätesenheten eller gamla bultar som du tog bort från den gamla konsolen.

6 Placera din plats så de glider på undersidan av sätet radas upp på fästet. Skjut det nya sätet på konsolen. Fäst den på plats med bultar på undersidan av det nya sätet. Använd en hylsnyckel och bultarna du bort eller de nya med sätet.

Vanguard Motorspecifikationer

March 16

Vanguard Motorspecifikationer


Briggs & Stratton Commercial Power tillverkar premium kvalitet Vanguard motorer. Grundades 1908, introducerade företaget den första toppventils kamaxel, den första vertikala axeln aluminium block motorer, den första V-twin aluminiumblock motor, och den första 31-hästkrafter luftkyld V-twin. Briggs och Stratton samarbetar med företag som Toyota att designa och distribuera nya kommersiella kraftlösningar.

Single Cylinder

Från och med 2010, Vanguard erbjuder 10 encylindriga motorer som producerar 2,4-15 hästkrafter. 2,4-hästkrafter mäter 8,9 från 11,77 från 11,61 inches och väger 21 pounds. Dess bränsletanken rymmer 1,7 liter, och det förskjuter 4,94 cubic inches. Den har en cylinder, en luftkylningssystem, ett Magnetron tändningssystem, och ett stänk smörjsystem. Dess hål är 2,05 inches, dess slag är 1,5 inches och dess kompressionsförhållandet är 8,5-1.

V-Twin horisontell och vertikal axel

10 V-Twin Horisontella och vertikal axel motorer som erbjuds av Vanguard 2010 producera 14-23 hästkrafter. Den 14-hästkrafter motor förskjuter 29,23 cubic inches och har ett kompressionsförhållande på 8,2 till 1. Dess borrningen åtgärder 2,68 inches, och dess slag mäter 2,6 inches. Den använder en magnetron tändning, ett enda fat float-feed förgasare, en full-trycksmörjningssystem och ett luftkylningssystem. Den har två cylindrar, väger 72 pounds, och mäter 16,89 från 15,91 med 12,2 inches.

Luftkyld V-Twin Big Block horisontell och vertikal axel

Hästkrafter av 11 luftkyld V-Twin Big Block motorer varierar från 25 till 36 hästkrafter. Mätning 14,92 från 19,53 från 28,54 inches, väger 25-hästkrafter 125 pounds och förskjuter 54,68 cubic inches. Den har två cylindrar och ett kompressionsförhållande på 8,2 till 1. Dess borrningen åtgärder 3,37 inches, och dess slag mäter 3,07 inches. Med hjälp av en magnetändsystemet, har denna motor ett fullständigt trycksmörjningssystem, en två-fat float-feed förgasare och en luftkylningssystem.

Trecylindriga Vätskekyld

Från och med 2010, Vanguard erbjuder sex tre-cylindriga vätskekylda motorer som producerar 23,6-34 hästkrafter. Den 23,6-hästkrafter mäter 17,13 från 17,44 från 21,38 inches och väger 185 pounds. Förskjuta 51,87 cubic inches, har tre cylindrar med en kompressionständningssystem, ett komplett trycksmörjningssystem, och en vätske kylsystem. Med hjälp av dieselbränsle, har denna motor ett kompressionsförhållande på 24,4 till 1. hålet åtgärder 2,68 inches, och dess slag mäter 3,07 inches.

Hercules motorkomponenter

November 29

Founded in 1915, Hercules Engine Company startade sin verksamhet som syftar till lastbilsindustrin. Under årens lopp, företaget högkvalitativa motorer för den amerikanska militären. År 1999 hade företaget att lägga ned verksamheten efter att ha förlorat sin militära segmentet. Tillgångar i denna slutna företag så småningom förvärvades av Hercules motorkomponenter. För närvarande har verksamheten expanderat till andra motorprodukter som inkluderar Perkins, Industri GM och MWM motorer.

Militära och Civila Flygmotorer

Hercules har länge förknippats med förse militären med renoverade motorblock och delar. Dessa motorer är oftast utformade för att användas i jeepar, generatoraggregat, PT båtar och 2,5 ton till 5-tons lastbilar. På den kommersiella fronten, är modeller som G1600 / CAT1404 och GTA4800 används för gaffeltruckar, generatorer, kompressorer, fragmentering och kylning. D2300 modeller används i pumpar och utrustning för markservice, medan D4800 / D5000 används för konstruktion och svetsutrustning.

Perkins

Hercules erbjuder nya och renoverade motorer och delar under Perkins etiketten. Perkins har ett brett utbud av motorer med hästkrafter, från fem till 2600 hästkrafter. Deras 8.2-49.2KW 400-serien är en vattenkyld motor med två till fyra cylindrar, insug, turbo och lämpade för en mängd olika användningsområden som inkluderar jordbruk och allmänna industriella ändamål.

4000-serien är en sex till 16 cylindrig dieselmotor och gnisttänd motor, som är en mycket slitstark och ekonomisk motor avsedd för kraftproduktion marknaden. Bortsett från Perkins, Hercules erbjuder även renoverade motorer från Detroit Diesel och Cummins. Deras verkstad tillgodoser också till Briggs och Stratton och Waukasha motor

nya motorer

GM aggregat, som Generator Drive, har gnisttända motorer med en kontinuerlig produktion av 95 hästkrafter vid 1800 rpm på vilken typ 7.4L V8. Dess reservkraft vid 1800 rpm kan nå 117 hästkrafter. Andra motortyper är 3,0-liters I4, den 4.3L V6 och 5,7 V8. Alla motortyper finns i antingen naturgas eller gasol modeller.

Industriaggregat kommer också i 3.0L / 4-cylindern 7.4L / V8 motortyper och kan nå 169 hästkrafter vid 2600 rpm på 7.4L LPG modell. Den 3.0L motorn har en cylindervolym på 181 cc, medan 7.4L V8 har 454 cc. Den 7.4L naturgasmotor kan generera 343 fot-pund på 1800 varv per minut, medan LPG variant kan generera 343 fot-pund.

Vad är en vanlig motor?

December 25

En vanlig motor avser en vintage typ av bensinmotorer där insugningsventilerna och avgas finns i motorblocket intill sina motsvarande cylindrar, och faktiskt mynnar i en sido urtag i cylinderhuvudet på sidan av cylindern. Eftersom cylinderhuvudet inte har någon manövermekanismen ventil, såsom i toppventil och overhead cam designer, är huvudet praktiskt taget en plan gjuten platta med enbart gängade hål för tändstift, och därmed platthuvudet namn. Denna motor är också kallad en L-head eller sidoventilsmotor.

Historia

Även om det försvann från fordons användning över 50 år sedan på grund av prestandabegränsningar, den flathead fortfarande hittade senare acceptans som en mindre motor i traktorer, gräsklippare och några motorcyklar på grund av sin relativa enkelhet, tillförlitlighet och enkel tillverkning.

kända Flatheads

Den mest ikoniska flathead bilmotor någonsin producerats var Ford flathead V-8 som produceras från 1932 till 1953. Dess robusthet gjort det till en favorit för omarbetning för hot rods. Militära Jeepar används platthuvudet designen i årtionden för såväl sina fyra och sex cylindriga motorer. Harley-Davidson gjorde sin flathead V-formad motorcykel motor känd från 1929 till 1974. Legendary Briggs och Stratton gräsklippare motorer som tillverkas i nästan 100 år ständigt demonstrerade tillförlitligheten av designen.

prestandabegränsningar

Medan denna motor visade sig vara en obevekliga arbetshäst, sidoventilorienterings predicated prestandabegränsningar som eliminerades genom mer avancerad overhead ventil och overhead cam konstruktioner. Den inkommande bränsleluftladdningen var tvungen att ta två 90 graders svängar när den strömmade in i cylindern, liksom avgas som det lämnade. Layouten motor komplicerade ändringar.

värme Begränsningar

På Ford V-8s, ventil i mitten av V krävde heta avgas att strömma till avgasgrenröret utanför V genom passager gjutna i motorblocket, vilket ökar belastningen till kylsystemet. Under ihållande hög belastningsförhållanden, såsom släpa upp en lång backe, dessa motorer var känsliga för överhettning.

Living Legends

Den spår motorn alltid förfalskade sin väg in i Americana med otroliga legender om vad dess ägare kunde göra med det. Vissa Ford V-8 ägare visade nästan tyst tomgång vid 300 varv per minut, vilket är en häpnadsväckande påstående för någon av motorerna. Idag finns det fortfarande flathead motorklubbar och föreningar för att förebåda denna fantastiska motor.