bubblor glasfiber

Hur man får ut bubblor i glasfiber

May 2

Hur man får ut bubblor i glasfiber


I bilreparationer är glasfiber lager över allt från under lådor till bilens paneler. Den används även på hyllor och för högpresterande delar som spoilers. Många anpassade delar görs med glasfiber med professionella resultat. Dock kvarstår ett problem med så gott som varje applikation. När glasfiber harts målade på en yta, bildas bubblor ofta inne. Dessa bubblor förblir när hartset torkar och bildar luftfickor i den slutliga produkten. För att ta bort dem, använda några enkla knep. Förblir patient; arbetar för fort orsakar fler bubblor i harts.

Instruktioner

1 Applicera en generös mängd av harts till glasfiberarket innan du använder den till kroppspanelen eller formulär. Måla harts på remsorna med jämna även stroke av pensel. Denna teknik kommer att eliminera närvaron av bubblor och instängd luft inuti hartset innan det anbringas.

2 Borsta det område där bubblorna är mest koncentrerad med en mjuk pensel. Placera borsten i en vinkel och noggrant fjäder det genom hartset över bubblorna. Dra borsten försiktigt genom bubblorna, extrahera dem från hartset. Denna rörelse driver också bubblorna ur hartset.

3 Skrapa bort plasten från glasfiber ark om alltför många bubblor är närvarande vid början av processen. Applicera hartset mer noggrant. Ladda borsten med fler glasfiber och sakta sprida harts på remsor av glasfiber. Ett annat alternativ är att muddra glasfiber ark genom hartset för hand, vilket eliminerar risken för luftfickor bildas. Hand tillämpa remsorna och borsta endast om luftbubblor börjar dyka upp.

Hur man gör en glasfiber Amp Rack

February 14

Hur man gör en glasfiber Amp Rack


Glasfiber är ett vanligt material i bilstereo tillverkning. Glasfiber är gjuten runt befintliga former och fordons konturer, vilket möjliggör en riktigt passform. Med tanke på att glasfiber är relativt billigt jämfört med förformade delar, vilket gör saker som rack och höljen förstärkare är ofta ett logiskt steg.

Instruktioner

1 Maskera hela området att behöva kopieras i bilen med målartejp. Detta kan vara ett reservdäck väl, bagageutrymmets eller annan plats. Se till att det inte finns några skrynklor, bubblor eller luckor i bandet som kan ge harts igenom.

2 Lägga glasfiber harts på målartejp. Måla tillräckligt harts in i mattan, så att glasfiber blir våt och glänsande.

3 Mät runt varje förstärkare. Överföra dessa mätningar till 2x4 trä plankor. Skär fyra sektioner för att bilda runt förstärkaren med hjälp av cirkelsåg.

4 Lägga amp (er) i önskad position i amp rack s slutliga läge. Lägg de fyra trästyckena runt förstärkaren, och skruva ihop dem. Ta bort ampere och träramar.

5 Ordna träramar som önskas på förstärkaren rack plats. Varmt lim dem på plats.

6 Lägga glasfibermatta över bildrutorna. Applicera varm lim inuti ramarna och runt omkretsen för att tillfälligt säkra mattan före häftning. Tryck på glasfibermatta på klibbig harts och till den varma limmet. Se till att mattor som passar runt varje ram.

7 Staple runt insidan och omkretsen av varje amp ram.

8 Sätt på respirator och gummihandskar. Måla glasfiber harts hela övre täckning av mattan tills mattan är våt och glänsande.

9 Tillåta mattan att torka. Sand glasfibermattan tills den är slät med hjälp av 80-slippapper.

10 Re-tillämpas så många lager till den övre delen av kuggstången vid behov tills den önskade tjockleken uppnås. Sand mellan varje lager.

11 Sprid auto spackel över den slutliga översta lagret av racket för att fylla hål och andra defekter. Sand tills slät.

12 Borra 1/2-tums hål längs de inre sektionerna av varje förstärkare ram för att rymma högtalar och strömkablar.

Tips

 • Du kan blanda spackel och harts till en 5: 1-förhållande som du går, vilket förhindrar behovet av att tillämpa varje separat. Detta kräver flera beläggningar.

Hur man bildar en Glasfiber bilkaross

May 2

Hur man bildar en Glasfiber bilkaross


Glasfiber bilkarosser hitta vanligtvis används i bilspel och designprojekt prototypfordon. Eftersom kroppen i bilen, eller hud måste helt enkelt vara tillräckligt stark för att ge vindskydd och göra bilen aerodynamiska, kan glasfiber organ användas för alla typer av experiment. För delarna att arbeta måste de formas så att de kan skruvas på och fästas till bilen ramen korrekt. Detta tar lite arbete i design för att se till att mätningarna är korrekta.

Instruktioner

1 Utforma karossen med penna och papper. Planera mätningar med hjälp av ett måttband, kalkylator, och den befintliga korgramen. Förutse i din design där avbrott i kroppen måste ske så att du kan montera kroppsdelar senare skruvade till bilen ramen.

2 Samla tillräckligt skum från en material eller konst butik för att skapa formen på karossen överens med din design. Limma olika skumstyckena ihop för att göra större sektioner. Klipp och sand skummet för att matcha formen på din bildesign.

3 Skär plywoodskivor med en såg att skapa delar som är nödvändiga för att bygga en falsk bil ram. Bygg ramen för att anpassa bilen att glasfiber kroppen i slutändan kommer att gå vidare till. Anslut trästyckena ihop med grundläggande muttrar och bultar hårdvara, säkra hårdvaran med en hylsnyckel, skiftnyckel, skruvmejslar och en hammare.

4 Sätt skumbitar inom ramen och på utsidan av den för att skapa formen glasfiber kroppsdelar kommer att forma till. Använd lim för att hålla skummet till träram. Skär skum som behövs med vass kniv eller rakblad. Ytterligare sand och trimma skummet för att möta dina designkrav.

5 Börja beläggning ramen och skum med ett laminat harts medan du arbetar vid inomhus rumstemperatur. Låg på ark av glasfiber som du är klar beläggning av avsnittet. Måla mer laminat på glasfiber med en pensel. Upprepa arket och hartsprocessen tre till fyra gånger alla över skummet och ramen. Låt den torka när du är klar.

6 Använd en kvarn och slipmaskin för att trimma bort och forma den torkade glasfiber kropp. Kontrollera din design för att bekräfta den rätta formen för karosserisektionerna. Följa processen steg två till fem för varje kroppsdel ​​behövs. Borra nödvändiga hål och håligheter för bilagor och ansluta kroppsdelar till själva bilen ramen.

7 Sand ner och runt kanterna med lera så att de inte grov. Vaxa hela kroppen del insamling och täcker det igen med en annan hartsbeläggningen. Låt delarna torka igen. Ta bort de färdiga kroppsdelar från skummet och träram. Börja med att montera karossen när du är klar.

Tips

 • Var särskilt uppmärksam på ytan av kroppen för att säkerställa att den är jämn och inte har bubblor. Använda en vals för att jämna ut eventuella luftfickor medan glasfiber fortfarande är våt.
 • För personligt skydd aldrig arbetar med glasfiber utan handskar, en kropp kostym, skyddsglasögon och en skyddsmask. Glasfiber harts rök är giftiga.

lappning Glasfiber

May 28

lappning Glasfiber


Glasfiber används ofta för kropparna av båtar och bilar. Trots sin varaktig karaktär, kan glasfiber ibland punktera, orsakar läckage och förringa fordonets utseende. Enligt gör-det-själv-författaren Don Casey kan du reparera en glasfiber hål med en stark, långvarig lapp med tanke på de lämpliga leveranser, noggranna förberedelser och noggrann tillämpning. Om möjligt bör glasfiber lagas från insidan av ett fordon för att minska plåstret exponering för vatten och vind.

Instruktioner

1 Tvätta glasfiber ytan runt punktering på båda sidor med vax avlägsnande av lösningsmedel för att gynna vidhäftning av plåstren.

2 Sätt på skyddsglasögon och en ansiktsmask för att skydda dig när du använder slipmaskinen.

3 Sand en 12 till en avfasning runt hålet omkrets med en 36-grit slipskiva. När du är klar med omkretsen, sand en rektangulär fläck av den inre ytan flera inches bortom avfasning.

4 Torka målområdet med en trasa indränkt i aceton för att rengöra området och avlägsna slipdamm.

5 Generously belägga ytan runt hålet, men inte inuti, med ett skikt av klistra vax.

6 Klipp en bit plastlaminat eller akryl en fot större än punktering. Applicera pasta vax på baksidan och spraya den med PVA.

7 Tejpa plast eller akryl på utsidan över hålet.

8 Mäta tjockleken på glasfiberytan för att avgöra hur många skikt av glasfiberväv du behöver reparera. Du behöver ett lager för varje 1/32 tum. Klipp tillräckligt glasfiber 1-½-uns matta och sex uns glasfiber duk för dina behov; det första lagret bör matta klippa en tum större än hålet. Det andra skiktet bör också vara matta, följt av alternerande skikt av tyg och matta. Varje lager ska klippas ½ tums större än det föregående lagret.

9 Blanda harts med MEKP katalysatorn och laminering harts enligt förpackningens anvisningar. Använd polyester eller vinylester harts, i kombination med laminering harts, för ovan vattenlinjen reparationer och epoxiharts för nedan-vattenlinjen reparationer.

10 Spraya eller borsta 20 mm. av gelcoat till vaxbelagda baksidan av laminatet eller akryl tejpade till ytan. Vänta tills gelcoat att ställa in.

11 Blöt gelcoaten med harts. Tillämpa de första tre skikten, en i taget, med en hartsrulle för att avlägsna bubblor och säkerställa en smidig tillämpning. Vänta på att hartset att hårdna, fyra flera skikt. Fortsätt tills alla lager appliceras.

12 Skära en annan bit av glasfibermatta i form av en rektangel. Och en större bit av glasfiberväv och placera dem över plåstret med hartsvalsen. Applicera PVA om det finns laminat harts för att tillåta den att härda.

13 Avlägsna tejpade-on patch från utsidan. Åtgärda eventuella brister med målade gelcoat. Sand och polera området för en slät yta.

Så här ansöker Glasfiber Wood

July 31

Så här ansöker Glasfiber Wood


Trä och glasfiber tyckas något av en perfekt match. Glasfiberharts är utformad för att suga in i en materialmatrisen för att stärka och försegla det, vara att matrisen av glasfiber eller växtcellulosa. Glasfiberharts kan täta trä för att bilda ett skal som skyddar träet, och ger en jämn målning yta. Den fyller också i några brister. Glassing över trä kräver några försiktighetsåtgärder och tekniker för att säkerställa enhetlighet, styrka och bindning.

Instruktioner

1 Sänk värmen i din butik fram till rummet når ca 90 grader, och gör det möjligt att behålla denna temperatur under 20 minuter innan glasfiber förfarande. Placera hartset framför din värmare vent att ta upp till omkring 85 till 90 grader. Värma rummet på detta sätt kommer att öppna trä porerna för att förbereda dem för glasfiber ansökan.

2 Blanda bas och härdare enligt tillverkarens rekommendationer. Blanda inte mer än en kopp i taget, eftersom harts / härdare reaktion kommer att skapa sin egen värme och hastighet härdning. Häll harts i engångsrullfacket. Blötlägg skumhuvudvalsen med harts mycket noga, men rulla ut i pannan efteråt för att avlägsna överskott.

3 Rulla hartsindränkta vals direkt på träytan för att täta den. Använda mycket långsam, även, diagonala streck för att applicera hartset utan att förorsaka den att skumma upp. Täck hela träytan, och sedan öppna din butik dörr för att snabbt ventilera varm luft. Detta kommer att orsaka träporerna att krympa medan hartset sätter upp, suga hartset in i träet och förhindrar bubbelframkallande "out-gasning" från träet. Låt massan att inrätta helt tills den är helt hårt.

4 Slipa hela ytan med 120-grit sandpapper för att hjälpa nästa skikt av glasfiber pinne.

5 Upprepa steg 1 och 2. Klipp din glasfibermatta i sex-tums remsor och lägg dem på ytan. Kör harts dränkts vals över glasfibermatta, blötläggning det ordentligt, men inte så mycket att plasten bygger upp och körs. Du kanske frestas att helt enkelt hälla hartset över mattan och sprida det, men inte; glasfibermattans kommer att flyta till toppen av hartset och synas igenom den färdiga ytan.

6 Blötlägg din skum pensel i harts och mycket försiktigt köra det över fiberglassed ytan för att få bort eventuella bubblor. Låt massan inrättas för att en liten klibbighet och tillämpa en annan kappa med skum rulle, sedan följa den med borste för att avlägsna eventuella bubblor. Låt glasfiber att härda helt - åtminstone två timmar för att säkerställa att den är helt inställd.

7 Sand ytan med 500-grit sandpapper, och sedan 1000-grit sandpapper. Våt sand den färdiga harts med 1000-slippapper för att lämna en vacker, genomskinlig yta som kommer att föra fram träets ådring och hålla den från skada.

Tips

 • Om du planerar att glasfiber en gammal träbåt att återställa det, tänk på att glasfiber hartset tätar in i träet fukt, bakterier eller mögel som det innehåller. Dessa saker kommer så småningom att leda till att träet ruttna inuti glasfiberskal, lämnar den visuellt acceptabelt men strukturellt osund.

Hur Lay Marine Glasfiber

August 9

Hur Lay Marine Glasfiber


Marina glasfibermatta, när den används med epoxiharts, bildar en slitstark, väderbeständig skal. Det används ofta för att producera båtskrov, däck, tvärposter, hytter och andra strukturella watercraft delar. Glasfiber håller upp väl mot tjat spänningar och flex, och härdar till en hård glans som kan målas och vaxat till en mycket jämn glans. Om marina glasfiber på någon del av en båt kräver några allvarliga förberedelser för att säkerställa bindningen förblir läckagesäker och robust. Korrekt installerad glasfiber kan pågå i åratal, och är lätt att underhålla och rengöra. Alla båtägare som vill lägga marina glasfiber bör ta sin tid och följ ansökningsprocessen.

Instruktioner

1 Placera maskeringstejp runt omkretsen av det område som du vill glasfiber. Om du arbetar med hela skrovsektioner, använd maskeringstejp avsnitt av områden som inte kommer att få glasfiber eller epoxiharts, såsom båt skenor, bommar och beslag. Blanda en lösning av skrovet renare i en hink med vatten, enligt anvisningarna, och rengör området med en pensel, ta bort alla vax, alger, oljor och oxidation. Torka området med trasor.

2 Anslut en 80 eller 120-grit slipskiva till en planslip och kör slip över ytan med hjälp av cirkulära rörelser. Om området är trä, sand ner i ytan jämnt, utan alltför mycket tryck. Om ytan är glasfiber, att slipa ner tillräckligt långt bort det översta lagret av den gamla hartset, men inte tillräckligt djupt för att störa mattan fiber. Blås området rent av alla slipdamm med tryckluft, och sedan torka den med denaturerad alkohol och en trasa.

3 Blanda en sats av epoxiharts och härdare i en behållare med en blandnings pinne, som ger tillräckligt med hartsblandningen för att täcka området med åtminstone två lager. Blandningsförhållandet är cirka fem delar harts till en del härdare, eller i enlighet med instruktionerna från ditt varumärke av harts. Använd en skum rulle att tillämpa ett jämnt, tunt lager av harts över området. Använd upp och ner, fram och tillbaka stroke med rullen. Ta bort alla luftbubblor, men arbeta snabbt för att få en jämn skikttjocklek. Detta är tätningen pälsen, och du kommer att låta det torka och härda i 24 timmar.

4 Lägg en del av glasfiber över det område du vill täcka, vilket innebär att ungefär fyra inches av överlappning på alla sidor. Skär ut sektionen med sax och lägga glasfibersektion undan. Anslut en 400-grit slipskiva till planslip och sand området mycket lätt med hjälp av cirkulära och korsstrecks rörelser med slipmaskinen. Sand upp till kanten av din maskeringstejp på alla sidor.

5 Blåsa bort slipdammet med tryckluft och torka av ytan med denaturerad alkohol. Blanda en annan sats av harts och härdare, med användning av samma formel som tidigare. Använd en skum rulle och fastställa ett jämnt lager, som är bindskiktet, över området. Sträck glasfibermatta över området och tryck ner den med en torr skum rulle, med början i mitten och fanning utåt. Se till att mattan ligger plant, utan rynkor eller bubblor. Blanda en annan sats av epoxiharts, som du gjorde tidigare.

6 Applicera ett tjockt, jämnt lager av epoxiharts på toppen av glasfibermatta, som omfattar väven. Använd en plastsprid skrapa på ytan, med början i mitten av glasfiber sektionen och arbeta utåt mot alla ändar. Lägg glaset över några varv, leder eller hörn, vilket gör 2 inches av överskott. Låt det in i fem till tio minuter, sedan kontrollera luftbubblor. Köra spridaren över några höga eller låga fläckar i glasfiber. Låt hartset torka och härda i 24 timmar. Detta är den fyllnadsbeläggningen.

7 Sand området mycket lätt med planslip, med hjälp av 400-grit skiva. Du kanske vill använda en finare slipskiva, såsom en 800 eller 1000-grit konsistens, beroende på hur smidigt du vill finish. Blås med tryckluft och torka med denaturerad alkohol och en trasa. Blanda din sista omgången epoxiharts, som kommer att vara för täckfärg.

8 Applicera täckfärg harts med en skum rulle, lägga till några höjd till den torkade underull. Täckfärg bör vara tillräckligt tjockt för att höja ytan höjd över glasfibermatta. Du kan låta pälsen torr, sand, ren och sedan använda en andra täckfärg, om du vill. Du behöver inte sand den första eller andra täckfärg. Låt glasfiber härda i minst 48 timmar eller mer.

Tips

 • Efter täckfärg har härdat, kanske du vill tillämpa flera lager av polyuretan eller lack till ytan, för att lägga till en extra glans. Bestämma rätt vikt av glasfiber som gäller för jobb du utför. Glasfiber kommer i uns vikter, såsom 12 och 20 oz. Ju högre siffra, desto tjockare glasfiber.
 • Om du är känslig för kemiska ångor, bära en respirator och handskar. Utför alltid glasfiber arbete i en väl ventilerad plats, eller använda några fans att inducera frisk luft i arbetsområdet.

Hur man bygger en glasfiber Sub Box

August 19

Glasfiber baslådor kom till framträdande någon gång under 1990-talet, när entusiaster räknat ut att sätta en stor trälåda i bagaget inte exakt kommer att dra den typ av uppmärksamhet som de ville. Glasfiber sub lådor är enkla att konstruera om du har viss erfarenhet i träbearbetning och glasfiber. Förfarandet innebär att tillämpa vad du redan känner till och följer de grundläggande stegen som det tar att gå från en tom stammen till en helt anpassad kapsling.

Instruktioner

1 Bestäm var du vill att din subwoofer box, och täcka hela stammen golvet runt området med ett skikt av aluminiumfolie tejpade ihop i kanterna och plastfolie för att hålla glasfiber fastnar din matta. Lägg en bit av affisch styrelse på golvet i bagageutrymmet, och noggrant trimma den att passa in i det område som du vill att din subwoofer rutan för att sitta. Ta bort kortet mallen affischen och spåra mallmönster på din 3/4 tums medel density fiberboard. Klipp och trimma MDF så att den sitter tätt, men inte för hårt, i din tilldelade området.

2 Bygg själv en ram längs sido konturer bålen och i mitten av ramen med delar av MDF-skiva. Använd en cyanoakrylat baserat lim, (även känd som superlim) att binda delar till BMC. Klipp ut en monteringsring till dina subbasens monteringsfläns. Avbryta denna ring i det öppna utrymmet ovanför bottenplatta, och högre än din högsta sido ram, genom att ansluta den till BMC med två tum breda "ben" gjorda av MDF. Vid det här laget har du grundläggande "skelett" av din subwoofer box.

3 Svepa hela rutan i färdigköpta fleece. Börja från botten av din box, häftning ullen till träet längs hela längden av BMC. Nu drar ullen så hårt som du kan över rutan utan att rippa den. När du har ullen lindade hela vägen runt rutan, häfta det till botten av Baseboard. Ullen kommer att bilda "hud" av din box, och fungera som ett substrat för glasfiber själv.

4 Blanda upp ett parti av glasfiber harts och härdare enligt förpackningens anvisningar och använda en kvalitet naturlig hår pensel för att mätta fleece noggrant med harts. Låt massan att sätta en bit - sätta din pensel i en burk av aceton för att hålla hartset hårdnar på det - blanda upp en annan sats av harts och åter belägga fleece med det. Håll åter beläggning av fleece tills det jämnt lyser med harts; detta tyder på att duken är ordentligt mättade. Låt 30 till 40 minuter för hartset att härda.

5 Applicera ett lager harts till ett litet område av din box, och hålla en stapel med tre skivor av glasfibermatta till det. Mätta mattan med harts och använda en glasfiber rulle, som finns på någon hårdvara eller båt-leverans butik, för att platta mattan och pressa ut eventuella bubblor. Upprepa en eller två gånger med ytterligare skikt. Applicera upp till tolv lager av glasfiber, fyra lager tre ark, om du använder en riktigt tung och kraftfull sub, men sex är tillräckligt för de flesta.

6 Låt glasfiber flera timmar för att bota helt och börja slipa den platt med en dubbelverkande slipmaskin och en 80-grit pad. När du har lådan smidig och väl profilerade - du kommer att ha några gropar och depressioner, men inte över-sand rutan för att bli av med dem - det är dags för spackel. Från denna punkt framåt, är det standard kaross saker. Applicera filler, sand det smidigt med 180-grit, applicera fläck kitt; sand det smidigt med 400-grit, grundfärg och måla. Vänta tills du är helt klar med lådan för att skära ut högtalarhålet med ett roterande verktyg.

En guide om hur man bearbeta Glasfiber

October 11

En guide om hur man bearbeta Glasfiber


Glasfiber är ett mångsidigt material som kan användas i många bil-, bostads- och konstprojekt. Vad de flesta människor tänker på som "glasfiber" är faktiskt består av två delar: glasfibermaterial (allmänt tillgänglig i tyg och matta former) och den kemiska harts som binder lager av glasfiber ihop till ett solitt stycke. Om du aldrig har bearbetat glasfiber tidigare praxis på en bit plast eller kartong innan vi går vidare till projekt som bilen eller hemmet.

Instruktioner

1 Lägga plast eller kartongarket på golvet i ett väl ventilerat utrymme.

2 Borsta ett tunt lager av vaselin på arket för att verka som ett släppmedel. Torka bort överflödigt med en pappershandduk. Du behöver inte mycket, bara en mikro-tunt skikt för att förhindra hartset från bindning med arket.

3 Sätt på skyddshandskar, skyddsglasögon och kläder. Glasfibrerna och damm som kommer att skapas är hudirriterande. Var noga med att skydda dig.

4 Skär eller riva glasfiberväv eller matta i rutor. Storleken på rutorna kommer att variera beroende på vilket projekt du arbetar på, men fem eller sex inches är en bra storlek för övningsändamål.

5 Blanda en sats av glasfiber harts med dess katalysator enligt instruktionerna på hartsbehållaren. Använd en engångs hink, som torkade hartset är svårt att ta bort från en behållare som du vill använda igen.

6 Borsta ett skikt av katalyserad harts på den frigjorda området av arket.

7 Lägg rutor av glasfiber i hartset på arket, överlappande dem med en fjärdedel tum att säkerställa att inga fläckar missas.

8 Knacka mer harts i glasfiber med borsten, mätta fibrerna helt. Knacka hjälper kraft ut eventuella luftbubblor som kan fastna; dessa bubblor försvaga den färdiga produkten. Se till att du har alla bubblor avlägsnas.

9 Lägga till en andra och tredje skikt av glasfiber rutor på arket, vardera mättad med hartsskiktet. Fortsätt att peka ut eventuella luftbubblor mellan skikten.

10 Låt glasfiber att härda. Detta kommer att ta flera timmar. Du vet att det är komplett när glasfiber har hårdnat och är inte längre klibbigt.

11 Avlägsna glasfiberarket från plast eller kartong.

12 Sätt på en ansiktsmask för att skydda lungorna från varje glasfiberdamm du håller på att skapa.

13 Trimma de grova kanterna på glasfiberarket med ett roterande verktyg.

14 Sand glasfiberarket smidigt med en elektrisk slipmaskin. Börja med ett grovt sandpapper, sedan flytta till en finare grus.

Tips

 • Glasfiberväv är tillverkad av vävda glasfibrer, som måste skäras med en sax. Det ger större styrka men kan vara svårare att arbeta med.
 • Glasfibermatta är ett nät av hackade bitar av glasfiber. Det kan rivas och är mycket lättare att arbeta med, men det är inte lika stark som trasa.
 • När du väl har lärt sig att skapa ett plant ark av glasfiber, försöka arbeta på en låda, kula eller annan tredimensionell form för att få kläm på kurvor och hörn.
 • Resin rök är stora lung irriterande. Arbetet med god ventilation.

Hur man bygger Solobaric Glasfiber

December 13

Hur man bygger Solobaric Glasfiber


Kicker Solobaric subwoofers tenderar att kräva mindre utrymmen än många av sina konkurrenter, utlåning sig väl för att bygga snygga glasfiber enclosures.The Solobaric bashögtalare 'minsta kapsling kravet är mindre än en kubikfot av luftrummet, som är mindre än rutan woofer förpackning. Oavsett vilken enhet du äger, är stelhet nyckeln när man bygger något glasfiber baslåda.

Instruktioner

1 Maskera av området av stammen eller avsedda installationsplats med aluminiumfolie, förseglades kring kanterna med målar tape.Ensure folien pressas in kurvorna i panelen för att skapa en exakt form.

2 Borsta på glasfiber hartset tills den mättar mattan. Svepa över mattan med borsten för att avlägsna eventuella bubblor i hartset.

3 Trycker den impregnerade mattan till aluminiumfolien, som bildar den till formen av panelen. Detta möjliggör en tät passform när mattan och harts kombination torkar. Fortsätta med ytterligare lager tills uppnå den önskade tjockleken.

4 Vänta formuläret för att torka. Lossna formuläret från aluminiumfolien release. Detta kommer att bli baksidan av höljet.

5 Skära de individuella pluggar så att de är tillräckligt långa för att höja Solobaric föraren tillräckligt för att tillåta den rekommenderade luftrum, som tillhandahålls av kicker. Varmt lim pluggarna på plats vid de önskade vinklar.

6 Limma bärringen till toppen av dymlingar. Sträcka de övre lagren av mattan över ringen, runt baksidan av den hårdnade baksidan av glasfiberinneslutningen. Lim och häfta mattan på baksidan av höljet för att säkra den.

7 Staple runt ringen för att säkerställa mattans övre halvan. Blöt mattan med hartset tills den är mättad. Avlägsna överskott av bubblor som tidigare med borsten. Upprepa tills den önskade tjockleken uppnås.

8 Skära insidan av trä ring med det roterbara skärverktyget för att skapa en öppning för Solobaric föraren.

9 Fylla ojämnheter på den övre ytan av inneslutningen med kroppsfyllmedel. Sand ytan slät med 400-grit sandpapper.

10 Skär ett litet hål i den bakre delen av höljet för att rymma högtalarkabel. Måla eller matta inneslutningen enligt önskemål.

Tips

 • Arbeta alltid med glasfiber i ett väl ventilerat utrymme.
 • En perfekt övre yta är mindre kritisk när heltäckningsmattor inneslutningen snarare än när man målar.
 • Svart stam liner färg är hållbara och bra för att dölja ytdefekter. Tänk på detta om du är en nybörjare med glasfiber.
 • Du kan sträcka gammal tröja material över höljet i stället för glasfibermatta i en pinch.You kan finna det lättare att arbeta med om du är relativt oerfaren.

Hur man gör Glasfiber karosseridelar för bilar

February 6

Genom att göra din egen glasfiber karosseridelar kan du drastiskt ändra utseendet och prestanda på din bil. Många bilägare som vill skapa anpassade karossdelar väljer glasfiber. Materialet är enkel att använda, lätt och hållbar. Samt karossdelar, kan glasfiber användas för att göra stötfångare, spoilers och omfattar för talare.

Instruktioner

1 Designa dina karosspaneler och göra en full-size modell av första skär och sedan slip skum. Denna skumform kommer att vara i formen.

2 Vax formen för att skydda den under användning. Täck formen med gel och vänta på att torka.

3 Blötlägg glasfibermatta i plast.

4 Placera glasfiber över formen och avlägsna eventuella bubblor med hjälp av glasfiber rullar.

5 Edge formen med kartong och stärka genom att täcka med glasfiber.

6 Skär glasfiber med hjälp av en kvarn för att komma till önskad form och storlek.

7 Upprepa dessa steg för alla de delar du behöver. När du har en full, skruva ihop bitarna och placera lera över sömmarna.

8 Vaxa kroppspanel och täck med gel. Låt stå i några dagar för att torka.

9 Ta ut skruvarna och ta bort mögel från glasfiber.