buick 215 v8 motor dubbla fögasare

61 Buick 215 V8-motor specifikation

April 2

61 Buick 215 V8-motor specifikation


Medan Buick var mycket en del av "större är bättre" bil rörelse av 1960-talet var företaget också verksamt inom skapa mindre bilar. 215-kubik-tums V-8 erbjöds i Skylark, en relativt liten bil med dagens standard.

Motorn

Den 215,27-kubik-tums V-8 hade 155 hästkrafter och 220 foot-pounds av vridmoment, vilket gör det en ganska kraftfull motor i en mindre bil som Skylark. Motorn används hydrauliska lyftare, hade fem ramlager och hade en borrning och slaglängd 3 1/2 och 2 51/64 inches. Motorns kompressionsförhållande var 8,8-1.

drivlina

Motorn använde en två-fat Rochester "dubbla halsen" förgasare. En tre-växlad manuell växellåda var standard och en automatisk växellåda var ett alternativ. Servostyrning var också ett alternativ.

användningar

215 användes främst i sånglärka, men det användes också i Invicta. En ovanlig egenskap hos denna motor var att den hade ett aluminiumblock.

Hur man byter en Buick fönsterhiss Motor

August 4

En fönstermotor i en Buick ger de åkande med tryckknapp bekvämlighet. Genom att trycka en fönsterkontakt kan Buick förare eller passagerare att öppna eller stänga fönstret omedelbart. När omkopplaren trycks, stängs den fönsterkretsen, som skickar ström till fönstermotorn. När motorn ger energi, visar det en växel på fönsterhiss, som flyttar fönstret. Du kan byta ut en Buick fönster motor med grundläggande auto-reparationsförmåga och en timmes tid.

Instruktioner

1 Ta bort fönster övergången från Buick dörr panel med trimverktyget. Koppla ur Buick dörr sele från växeln för hand. Ställ omkopplaren åt sidan.

2 Ta bort skruvarna från Buick dörr panel med en stjärnmejsel. Sätt skruvarna åt sidan och hålla dem tillsammans.

3 Bända upp Buick dörr panel utanför dörren med trim verktyg, flytta runt kanterna på dörrpanelen, några inches i taget, avsätta trim stift. Lyft Buick dörr panel upp och utanför dörren för hand.

4 Höj Buick fönster för hand. Fäst fönstret till toppen av dörren med packning tejp för att förhindra den från att falla medan du fortsätter reparationen.

5 Avlägsna Buick dörr kabelnät från fönstermotorn, manuellt. Unbolt Buick s fönster motorn från fönsterhiss och dörr fästet med sockeln set.

6 Byt Buick gamla fönster motor med den nya hand. Bolt nytt fönster motor förhållande till dörrdelen och fönster regulator. Anslut Buick dörr kabelnät i det nya fönstret motor.

7 Installera om Buick s dörrpanelen genom att vända borttagningsproceduren.

Hur identifierar jag en Buick V-6 motor?

June 4

Hur identifierar jag en Buick V-6 motor?


År 1962 Buick introducerade 196-kubik-tums "Fireball" motor, den första amerikanska V-6 som ska erbjudas på en modern fordonsproduktion. Buick utvecklats sedan 225 och 231-kubik-tums V-6-motorer. 1966 sålde Buick V-6 rättigheter Kaiser-jeep, som byggde versioner av 225-kubik-tums V-6 för sina jeepar. År 1974 köpte Buick tillbaka V-6 rättigheter och producerat flera gas- och dieselmotorer, inklusive 3,8-liters, 231-kubik-tums motor; en 4,1-liters, 256-kubik-tums motor; och en 4,3-litersmotor. Dessa Buick V-6 motorer kan lätt identifieras genom gjutningsnumren på motorblocket.

Instruktioner

1 Leta motorvolym gjutning den. Titta på baksidan av blocket på förarsidan. Det är normalt framför klockhuset montera vid botten av motorblocket. slagvolymen kan anges i cubic inches på motorn byggda före 1980 eller i liter på motorer som produceras från 1980 om - till exempel "231" eller "3.8".

2 Leta motor gjutning numret. Titta i endera av två platser - på toppen av blocket, bakom insugningsröret och förgasare, eller intill motorvolym gjutning den. motor gjutning Numret består av sex till åtta siffror, till exempel "25506818."

3 Skriv ner motor gjutning numret och referens till en Buick V-6 gjutning nummer notering såsom de som finns i de tidiga cj5 och Buick Gud webbplatser (se Resurser). När korshänvisningar till noteringen på tidig cj5 sida, till exempel, "25.506.818" betecknar en turboladdad 3,8-liters Buick V-6 byggdes 1982.

Hur man reparerar en 1987 Buick Regal vindrutespolarens motor

June 26

Hur man reparerar en 1987 Buick Regal vindrutespolarens motor


Vindrutetorkarna på din 1987 Buick Regal drivs av en motor som också pumpar spolarvätska. Om dina vindrutetorkare inte fungerar, kontrollera först säkringen i bilens säkringsbox att vara säker på att den fungerar som den ska. Om säkringen fortfarande fungerar, kan du anta att torkarmotorn behöver bytas ut. Denna ersättningsproceduren är lätt nog att du kan utföra det själv utan att behöva anlita en mekaniker.

Instruktioner

1 Leta upp både torkarmotorn under huven på brandväggen och ledningsnätet strax under torkarmotorn.

2 Koppla bort kablaget från det elektriska kontaktdonet.

3 Koppla de individuella elektriska anslutningar genom att lyfta den anslutande flik för varje anslutning och dra var och en från kontakten med dina händer.

4 Placera ett uppsamlingskärl precis nedanför spolar slangarna fånga spolarvätska när du tar bort slangarna.

5 Lossa de två tvättmaskiner slangar med händerna. Var noga med att märka dem för enkel ominstallation.

6 Ta bort de tre skruvarna som förbinder torkarmotorn till brandväggen med hjälp av en spärr och uttag.

7 Dra torkarmotorn fri från brandväggen med händerna.

8 Montera den nya torkarmotorn och följ de tidigare stegen i omvänd för att slutföra installationen.

9 Fyll på spolarvätska tanken.

Hur man byter en Buick Park Avenue Motor Mount

February 18

Motorfästen på en bil behöver sällan tjänsten. Det är dock möjligt att de kan försämras eller spricka med tiden, i synnerhet om en bil som din Buick Park Avenue är en äldre modell. Park Avenue använder individuella motorfästen som är anslutna till stöden vid olika ändar av motorrummet. Du måste byta ut en skadad montering, snabbt, för att undvika motor belastning på chassit. Du måste också ordentligt stöd bilen, under förfarandet, av samma skäl.

Instruktioner

1 Lyft den främre änden av den vård och stödja den på pallbockar.

2 Placera ett träblock eller ombord på domkraft, och höja den under oljetråget något för att höja motorn.

3 Höj och stöd, motorn vidare med en motorfästet fixtur, som du kan behöva få från en hyra gården. Den här enheten använder vanligen en kombination av krokar och strut torn för att stödja motorn.

4 Lossa motorfästet som behöver bytas ut, och koppla bort den från motorn fästet. Ta bort monteringsskruvarna med skiftnyckel och ta bort den från motorblocket.

5 Fäst ersättningsmotorfästet till motorblocket med hjälp av skiftnyckel, och anslut fästet till fästet med fästelement.

6 Lägre, och försiktigt bort motorn från stöd fixturen, och sänka den från domkraften, med hjälp av domkraft.

Felsökning en Buick 3,8 Motor

May 28

För mer än tre decennier Buick s 3.8l (231 kubiktum) V6-motor har tjänat en mängd olika fordon, ger år av tillförlitlig service och god bränsleekonomi för bilar som drivs med denna ärevördiga arbetshäst. Liksom alla motor som har plågats upp många miles, kan problem uppstå, varav några kan handhas av ägarna själva. Denna artikel täcker versioner av motorn finns i 1975 års modell eller senare gm fordon.

motor Historia

Buick 3.8l V6 introducerades 1962 av General Motors, men sålde fem år senare till Kaiser-jeep, föregångaren till American Motors Company (AMC). GM köpte motorn tillbaka från AMC 1975 som böljande gaspriser tvingade automaker att leta efter mer energieffektiva kraftverk för sina bilar. GM slutade produktionen av motorn i 2008.

Felsökning

Vissa 3.8l V6 ägare har klagat över en effektförlust i sin motor. Om du äger en turboladdad version av denna motor lösningen är enkel: använd premium bränsle. Premium bensin kommer att hjälpa din motor köra mer effektivt och ge den kraft som behövs.

Senare modell motorer, inklusive de som finns i Buick Lucerne, har identifierats som vibrationsfrågor när föraren accelererar. Om bilen har detta problem utfärdade GM en flera servicebulletiner som går tillbaka till 2006 ta itu med denna fråga. Kontakta din GM återförsäljare och referens NHTSA item # 10018914 för vägledning.

Om du hör en knackar buller från motorn kan det vara ett antal olika problem. Din bil kan behöva en melodi upp. Det kunde ha tagit i någon dålig gas. Eller knackningssensorn kunde bäras ut. Byt ut defekta delar; välja en bättre blandning av bensin. I vissa fall kan problemet vara allvarligare än så. Enligt AERA (Motor Builders Association) "överdriven clearance olja vid den främre huvudlager" kan vara en brottsling. "AERA föreslår bearbetning vevaxelns huvudlagertappar och huvudlagerhuset hålet så att minsta tillåtna spelrum bibehålls, undvika möjligheten att huvudlager knackning.

Det finns ett antal olika skäl till varför Buick motorn plötsligt stannar. Diagnostisera problemet genom att kontrollera olika komponenter. Att tänka på: bränslefiltret kan behöva bytas ut. Din bil kan använda en melodi upp - byt tändstift och tändkablar, ange tidpunkt och mer. Kontrollera bilens vakuumledning eller slang - dessa delar tenderar att slitas ut på äldre bilar; Använd en skanning verktyg som hjälper dig att hitta läckor. Dessutom kontrollera avgassystemet som en säkerhetskopierad avgaserna kan stall bilen.

Slutsats

Som motorer ålder, kan problem dyker upp oavsett tillverkare, motortyp eller förskjutning. Nyare motorer bör vara under garanti; Kontakta därför din Buick eller GM återförsäljare för vägledning. Äldre motorer kan hållas eller byggas om, beroende på dina färdigheter och intressen.

Så här ändrar Freeze Plug på en Buick 3,8 Motor

March 22

Buick 3,8-litersmotorn är vanligt förekommande i GM medelstora och full storlek sedans, inklusive Pontiac och Oldsmobile modellerna. Motorn innehåller två frysa pluggar, en en vardera sidan. De är belägna mellan kärnstiften på motorblocket. Borttagning av frys pluggarna är relativt rättfram. Men se till att inte skjuta frys kontakten i motorblocket, eftersom det kommer att göra bort mycket svårare.

Instruktioner

1 Positionera en stans vid ytterkanten av fryspluggen. Peka på den med en hammare så att den roterar på dess mitt. När kanten av pluggen går fri från motorblocket, grepp den med en tång och ta bort den från motorblocket.

2 Torka insidan av hålet med en liten bit av smärgelduk. Torka framåt med snabba slag för att se till att ingenting fastnar inuti motorn.

3 Coat kanterna på nya frys kontakten med ett tunt lager av shellack.

4 Ställ fryskontakten ordentligt i en tätning förare. Skjut tätningen föraren mot hålet i motorblocket och vrid den moturs tills frys kontakten sitter.

Tips

  • Mässing frysa pluggar håller längre än stål frysa pluggar eftersom de inte rostar.

Min 430 Buick Motor omsätter Men startar inte

July 14

Min 430 Buick Motor omsätter Men startar inte


Buick 430 V8-motor tillverkades från 1967 till 1969. Den användes i flera modeller av full storlek och lyxbilar. Om din Buick 430 blir över men inte starta, det finns flera vanliga problem som du kan kontrollera för att diagnostisera problemet. Beroende på din nivå av mekanisk kunskap, kanske du kan lösa problemet själv. Om du inte kan diagnostisera eller reparera problemet, måste du ha det granskas av en kvalificerad fordons mekaniker.

Instruktioner

1 Kontrollera att din Buick inte har slut på bränsle. En felaktig bränslemätare ger en felaktig tolkning. Sätt en till två liter bränsle i tanken och försöker starta bilen igen. Om bränsleledningarna har gått helt torr, kan det ta några försök innan det nya bränslet kan arbeta sig till motorn.

2 Kontrollera om tillräckligt bränsletryck i 430 Buick. Bifoga en bränsletrycksmätare till bränsleledningen. Låt en medhjälpare starta motorn medan du övervaka tryckmätare. Mätaren ska mäta 5-6 PSI. Om det inte finns någon läsning på tryckmätaren, kan du behöva byta ut bränslepumpen. Om PSI är låg kan bränslefiltret behöver bytas ut.

3 Använd en tändstiftsnyckel för att ta bort pluggarna. Kolla efter tecken på tunga kolavlagringar eller oförbränt bränsle på tändstifts tips. Detta är tecken på att tändstiften inte kan ge rätt gnista för att tända bränslet. Byt dem vid behov.

4 Kontrollera motorn komprimering. Ta bort tändstiftet från den första cylindern och infoga en motorkompressionsmätare i hålet för tändstiftet. Har din assistent starta motorn medan du övervakar mätaren. Kompressionsmätare bör läsa mellan 140 och 160 PSI. Upprepa processen med varje cylinder och notera varje avläsning. Den lägsta mätning bör vara inom 10 procent av den högsta läsningen. Om mätklockan visar en avläsning som är mindre än 140 PSI eller skillnaden mellan mätningarna cylinder är mer än 10 procent, kan du behöva byta eller justera kamremmen.

Historien om Buick Regal

March 12

Historien om Buick Regal


Buick Regal, som tillverkas av General Motors, infördes 1973 som en personlig mid-size lyx tvådörrars coupe att tävla mot Oldsmobile Cutlass Supreme. Regal också ibland delade samma organ som den mindre lyxiga Buick Century. Sin debut var den sista av en kampanj av GM för att utveckla avancerade kupéer att tävla mot sportiga lyx import. Regal följde Chevrolet Monte Carlo, Pontiac Grand Prix och Cutlass.

Uppfattning

Historien om Buick Regal


Regal följde samma grundfilosofi som dess GM syskon, och hade en lång huva, kort akterdäck och krom blomstrar antyda Cadillac-stil kvalitet, och en plysch interiör med träfibrerna trim. Ett billigare Buick Century Regal var också tillgängliga.

I GRUND OCH BOTTEN

Historien om Buick Regal


Regal drevs av en 350-kubik-tums Buick V-8 motor som kom som standardutrustning. En valfri 455-kubik-tums version var också tillgängliga. 1973 och 1978 oljekriserna krusade Regal prestanda när GM började använda 231-kubik-tums V-6 efter 1975.

utformning Shift

Historien om Buick Regal


Genom 1981, Regal erhållit en betydande ansiktslyftning för att förbättra aerodynamiken, vilket gör det till ett populärt val för NASCAR racing. Den fyradörrars sedan kombi Buck-talet avbröts när talet och helt enkelt rebadged som Regal. Nu Regal erbjöds som en coupé, sedan och kombi, men sedan och vagnen trotsade Buick ursprungliga begreppet en personlig lyxbil.

Grand National

Historien om Buick Regal


Grand National Regal debuterade 1982 för att hedra NASCAR racing serien, och innehöll en valfri turboladdad 4,1-liters V-6 motor som genererade 175 hästkrafter och 275 foot-pounds av vridmoment. Endast 16 turboladdade modeller såldes bland de 215 Grand Nationals produceras i 1982. En mindre 3,6-liters Grand National version infördes 1984, men packade mer dänga med 200 hästkrafter (se Resurser).

GNX

Historien om Buick Regal


År 1987 genomfördes en separat prestanda paket som produceras av McLaren / ASC, en gemensam insats av McLaren Automotive, en Formula One racing team och amerikanska specialbilar, som utförs anpassade karosseri. Den nya Buick Regal GNX var en separat version av Grand National med en turboladdad V-6 för att generera 276 hästkrafter. Bilen var också utrustad med dubbla avgasrör och en Turbo Hydramatic växellåda. Krom accenter och badging hölls till ett minimum. Ventiler sattes till framskärmarna, och instrumentpanelen presenterade Stewart-Warner mätare (se Resurser).

1990

Historien om Buick Regal


Regal 1991 drevs av en solid 3,8-liters V-6 som gav 170 hästkrafter, vilket ger bilen en betydande fördel i prestanda jämfört med andra GM personliga lyxbilar som var utrustade med V-6s mindre. Muskel i Regal V-6 höjdes med ytterligare 35 hästkrafter 1996. Regal behöll sin inre lyx status, men det började att förlora sin identitet som talet och Regal var i huvudsak samma bil med endast smärre yttre styling förändringar.

Slutet av produktion

Historien om Buick Regal


Buick fortsatte att experimentera med snabbare Regals, inklusive en överladdad version och en GNX konceptbil i slutet av 1990, men produktionen avbröts 2004. Regal namnskylten återuppstod 2008 som en rebadged Opel Insignia, som är tillverkad i Kina för den europeiska försäljningen (se Resurser).

Buick Turbo V6 Prestanda

January 13

Frågar de flesta bil buffs om dagen att muskel bilar dog och de kommer att säga att det var 1972, när förändringar i EPA regelverk och företagens bränsleekonomi standarder tvingat tillverkarna att ändra det sätt de gjorde affärer. Debuten av Buick lilla 231 kubiktum (3.8l) turboladdad V6 var en av de första tecknen på ett lyckligt slut till de mörka dagarna av smog pumpar och OPEC oljeembargon.

Historia

Turbo 6 är en mycket äldre och längre levde motorkonstruktion än de flesta inser. Den första av Buick s "Fireball" V6-motorer tillverkades 1962, och var i huvudsak en helt i aluminium Buick 215 V8 med två cylindrar hamlade bort för att göra det en V6. Buick säljs både 215 (nu uttråkad ut till 300 kuber) till MG Rover och dess V6 variant (nu 231 cubic inches) till Jeep 1967, men köpte V6 designen tillbaka 1974. Rover fortsatte att använda Buick V8 för nästan 35 år i sina V8 Land Rover och MGB sport bilmodeller.

De första motorerna

Buick debuterade den första av sina Turbo 3.8Ls i deras 1978 flaggskepp Riviera och Regal modeller. Den första av de Turbos var lite låg effekt av senare standarder (endast 175 hästkrafter) och låg på vridmoment, vilket gjorde dem mindre än perfekt för större Riviera. Dock 3100 lb. Regal var en perfekt passform för Turbo 6. Buick kallas paketet Turbo Sport Coupe, ett namn som skulle hålla fram till 1982 när linjen åter döpt och delas upp i T-Type och Grand Nationella variationer.

Kraft

Med tillkomsten av sekventiell flerpunkts bränsleinsprutning 1984 och kylning 1986 började GM: s nyaste muskel bilar regelbundet förmörka företagets flaggskepp Corvette i mer än bara acceleration. Bas 1987 Grand Nationals kom färsk från utställningslokalen golvet skryter 245 hästkrafter och fjärdedel mil Timeslips av 14,23 sekunder, jämfört med top-line Corvettes 14,8 sekunder. Kanske ännu mer imponerande, kan samma Buick "båtar" kör en slalombana på 65 km / h medan Chevys några år "sportbil" kan endast hantera 63,8 i samma test.

potential

Även om dessa Turbo 3.8Ls var kraftfull från fabriken, den lilla motorn som verkligen kunde gjort sitt namn genom eftermarknads tuning. Turbo 6 turbo, dator tuning, stout block och starka kolvar gjort ökande hästkrafter helt enkelt en fråga om att veva upp uppsving. Annars lager Turbo 6-talet har varit kända för att göra mer än 350 hästkrafter med lite mer än en manuell uppsving styrenhet ventil. För närvarande är 1000 + hästkrafter väl uppnås med en eftermarknad block och en riktigt stor turboladdare.

Arv

Buicks Turbo 6 aldrig riktigt dött; det utvecklats till att bli GM: s linje av "corporate" 3800-serien V6-motorer. 3800 utvecklades till 3800 Series-II i 1997 och in i Serie III 2004 (en motor som användes över GM: s hela modellprogram). Överladdning såg ett uppsving i Buick lilla V6 kraftpaket med 260 hästkrafter, laddade L32 version som används i 2004-2007 Pontiac GT och GTPs.