buick riviera 1997 elso fényszóró

Hur man byter en Luftmasse sensor på en '97 Buick Riviera

March 25

Massluftflödessensorer registrera den mängd luft som kommer in i en motor och överföra dessa data till motorns elektroniska styrenhet. Om en luftmassemätaren blir förorenat eller fel av någon anledning, kan det påverka en bils körbarhet och bränsleekonomi. Om detta inträffar till 1997 Buick Riviera, kan du byta ut givaren själv på mindre än trettio minuter om du har några grundläggande verktyg och en liten mekanisk lutning.

Instruktioner

1 Höja Riviera huva och ta bort muttern från toppen av motorkåpan med hylsan uppsättningen. Ställ in muttern åt sidan och dra motorhuven av för hand.

2 Lokalisera höljesenheten luftfilter. På baksidan av aggregatet är ett rör som leder till luftmassemätare. Använd socket inställd för att lossa klämman som håller luftfilteraggregatet röret till luftmassemätare. Lossa klämman på den andra sidan av den luftmassemätaren också.

3 Använd fickan skruvmejsel för att trycka ner fliken på ledningsnätets kontaktdon där den parar med luftmassemätare. Dra försiktigt kabelnät av luftmassemätaren. Dra rören utanför båda ändarna av sensorn och lyft sedan ut ur motorn väl.

4 Installera sensorersättningsmass luftflöde mellan rören där den gamla satt. Dra åt klämmorna ner på sensorn, och se till att rören täta ordentligt. Låt inte rören får böjd eller tillåta sina ändar för att vika över eller inte ordentligt täcka läppen av luftmassemätaren på vardera sidan.

5 Anslut ledningsnätets kontaktdon i ersättningsmassluftflödessensorn. Sätt motorkåpan igen genom att rikta in flikarna på undersidan med sina fästen på motorn, och tryck tills locket snäpper på plats. Sedan tillbaka fästmuttern.

Tips

  • De två största fiender Luftmassegivare är förorenade luftfilter och "olja" luftfilter (återanvändbara luftfilter som tvättas och behandlas med en olja före installation). Byt ut din luftfiltret så ofta det behövs, som ofta varierar beroende på din körning och miljö, för att undvika skador på den kostsamma luftmassemätare.

Hur återställer jag ABS Ljus på min 1995 Buick Riviera?

February 22

ABS ljus på 1995 Buick Riviera tänds när det finns ett problem med ABS-systemet. ABS-eller låsningsfria bromsar, på din Riviera hjälp för att förhindra hjullåsning vid kraftig inbromsning. Även om detta system lider sällan ett fullständigt misslyckande, kan det fungera. När den gör det, normalt måste du ha det betjänas av en professionell mekaniker. När problemet är löst, kan du återställa ABS ljus. Men om du inte har åtgärdat problemet, ABS kommer helt enkelt att komma igen.

Instruktioner

1 Öppna säkringspanelen genom att dra ner på den med fingrarna.

2 Leta upp säkring för Rivierans ABS, med hjälp av säkringsförteckningen på undersidan av gruppcentralen.

3 Dra säkringen för ABS, med hjälp av säkringen avdragare i gruppcentralen.

4 Vänta fem minuter och sätt i säkringen för ABS. Vänd sedan din tändningsnyckeln till "II" och kontrollera att ABS ljus har gått ut.

1980 Buick Riviera Motorspecifikationer

December 26

1980 Buick Riviera Motorspecifikationer


1980 Buick Riviera följde designen av R-typ motor Oldsmobile, med fyra hål smog huvud. Den hade en ansenlig motorn som kan leverera en hel del hästkrafter och vridmoment. 5,7 L, 350-kubik-tums motor tillverkades mellan 1977 och 1980. Det har varit lika populär idag som den gjorde med sin debut. Prestanda var särskilt bra på grund av sin bensin förgasaren. Det speglade Chevrolet V-8 350 motorn i konstruktionsdesign med undantag för några borrning och slaglängd skillnader.

Buick 350 Concept

Buick 350 V-8 var ett avsteg från den ursprungliga Buick rak åtta "nailhead" design. Buick antog 5,7 L, 350-kubik-tums i den senaste versionen av sin familj av V-8: s, installera dem i Riviera från 1977 till 1980. Den Buick motor jämfört med förskjutningen av Chevy små block motor men visade några skillnader, såsom 3,8-tums cylinderdiameter, och en längre slaglängd 3,85 inches.The trend av denna borrning och slaglängd designen faktiskt började 1968 och varade fram till 1980. distributören var också bakmonterad, kopiera Oldsmobile.

Buick och motor Chevy Specification Skillnader

Jämfört med GM V-8-tals sin tid, Buick 350 innehöll en djupare kjol-blockkonstruktion. Den hade också en externt monterad oljepump. Vevaxeln tråkigt storlek Buick motorn var 3 inches. Vevstakarna mätte 6,5 inches. Buick motorer var också lite ljusare. Dessa stäm funktioner består de verkliga stora skillnader mellan Buick 350 och Chevy 350 V-8. Några av Buick s 350 motor funktioner har införts i den moderna GM motorer, liksom de 231 V-6 och 3800-serien V-6-talet.

Buick Riviera 350 Storlek och hästkrafter.

Buick Riviera 350 motor kom i 5,7 L, 350 kubiktum, förskjutning. Den hade en rating på 140-180 hästkrafter vid 4000 rpm, med 300 till 2400 foot-pounds av vridmoment (beroende på förgasaren installationen). Fordonet kan accelerera från 0 till 60 i 9 sekunder. Från 0 till 100, förfluten tid var 16,9 sekunder. Den hade en top-end-rankade kvarts mil hastigheten 81,7 km / h, vilket bättre jämfört med Chevy 350 motormodeller.

Förgasare

Buick Riviera kom lager med en fyra-fat Rochester bensin förgasare, även om det fanns alternativ i två fat ansökan. De fyra fat konstruktion samlat 18 till 19 mpg i staden och landsvägskörning. Holly förgasare skulle kunna monteras på grenröret med en adapterplatta.

1980 Buick Riviera motoralternativ

Motoralternativ fanns tillgängliga för 1980 Riviera som inkluderade en 231-kubik-tums V-6 turbo modell, som bedömdes på 185 hästkrafter och är utrustade med en fyra-FAT förgasare. Ett annat alternativ var V-8 307-kubik-tums motor, har en effekt på 140 hästkrafter. Det kom med en fyra-FAT förgasare. V-8 350-kubik-tums motor kom också i en dieselalternativ, med full elektronisk bränsleinsprutning.

Så här ändrar Serpentine Belt på en 1989 Buick Riviera

January 4

Ormliknande bältet ger drivkraften driva tillbehör motor såsom generator, vattenpump, luftkonditionering och servostyrning med en enda rem. Ormliknande bältet kan bara konfigureras en korrekt vägen på tillbehörs remskivor. Detta är anledningen till att varje fordon kommer med en serpentin bälte dirigeringsschema att följa när dirigering den nya remmen. Vevaxelremskivan driver ormliknande bältet, vilket i sin tur driver alla de tillbehörs remskivor.

Instruktioner

1 Öppna huven på 1989 Buick Riviera och leta efter serpentin remföringsdiagrammet. Detta diagram finns på undersidan av huven eller nära kåpan spärren på toppen av plastfläkten svepning.

2 Inspektera framsidan av motorn för spänn enheten. Denna anordning håller ormliknande bältet dras åt runt remskivorna. Spännaren anordningen remskivan kommer att ha en bult i mitten av spännanordningen remskiva som används för att vrida spännaren.

3 Placera 3/8-tums enhet breaker bar och en 3/8-tums enhet socket på bulten i mitten av spännanordningen remskiva. Vrid remskivan moturs tills remmen lossnar. Sedan når ner med din fria hand och dra remmen från spänn enheten remskiva.

4 Ta ormliknande bältet från remskivorna. Därefter väg remmen runt fläktbladen och ut ur motorområdet.

5 Route den nya remmen runt fläktbladen och på remskivor som illustreras av ormliknande bältet routing diagram.

6 Vrid spänn enheten remskiva moturs igen med breaker bar och uttag. Når ner med den lediga handen och placera den nya remmen på spänn enheten remskiva. Släpp spänn enheten och ta bort brytfältet.

7 Inspektera den nya remmen för att se till att den är korrekt dirigeras runt remskivorna. Sedan starta motorn och låt den gå i ungefär 30 sekunder. Stäng av motorn och inspektera bältet igen för att se till att det har hållit sitter inne i varje remskiva. Sedan stänger huven.

Tips

  • Efter en tid kommer serpentin remföringsdiagrammet blekna och du kommer inte att kunna läsa den. I det här fallet använder en penna och ett anteckningsblock för att dra ut dirigerings riktning av den gamla remmen.
  • Håll händer och fingrar borta från rörliga remskivor.

1969 Buick Riviera Strålkastare Monteringsanvisningar

February 7

Byta en bil eller lastbil strålkastare i en 2011 fordon oftast innebär att ta bort en enda liten lampa från den bakre delen av strålkastare montering och ersätta den. Äldre modell bilar - som 1969 Buick Riviera - används antingen en stor, rund eller rektangulär strålkastare med en glasfront som ligger lampan inuti. Den 1969 Buick Riviera hade rektangulärt formade strålkastare monterade på vardera sidan av gallret och under huven.

Instruktioner

1 Ta bort de fyra skruvarna i varje hörn av Buick Riviera s strålkastare ram. Den strålkastare ram är en metallbygel som håller strålkastaren på plats.

2 Dra strålkastare ram framåt och efter att ta bort skruvarna.

3 Dra strålkastare framåt tills du ser anslutningskontakt till dess baksida. Dra ur kontakten från baksidan av den gamla strålkastare. Kasta det gamla strålkastaren.

4 Ställ in nya strålkastare på plats. Sätt trådkontakten i de tre stiften på baksidan av den nya strålkastare.

5 Skjut strålkastare på baksidan av monteringshålet och placera strålkastare ram tillbaka till sin position. Sätt i de fyra skruvarna i din Rivieras strålkastare ram. Dra ner dem med din skruvmejsel.

1971 Buick Riviera Specifikationer

February 14

1971 Buick Riviera var ett fullskaligt personlig lyxbil. Den första Riviera var 1963-modellen och designades av General Motors att konkurrera direkt med Ford Thunderbird. Riviera var helt omgjorda 1971 och hänvisade till några som "akterkon" på grund av dess bakre styling som liknade fören på en båt. Från och med 2010, det finns klubbar som tillgodoser ägare och entusiaster av "akterkon" Riviera.

utmärkande egenskaper

1971 Riviera har en grill med horisontella staplar. Den främre stötfångaren är en vanlig krom-affären, som saknar den svarta gummilisten av de senare Rivieras. Den bakre bagageluckan har ventilationsöppningar, en funktion som inte överförts till senare modeller. 1971 Riviera hade en mer uttalad "båt svans" i den bakre än 1973 och senare modeller.

alternativ

1971 Buick Riviera kom välutrustade men fortfarande hade en betydande alternativlistan. Några av de mer populära alternativ var en vinyl topp, elektriska fönsterhissar, elmanövrerade stolar, stereo kassettdäck, krom hjul, full tonade glas och luftkonditionering. Vissa alternativ som kan vara mer sällsynt inkluderar klä upp hjulsidor, en tonad vindruta, skålade säten och begränsad slip differential.

Motorer och transmissioner

Standarden motorn i 1971 Riviera var 455-kubiktum V-8 med en fyra-FAT förgasare. Utgången av denna motor är 315 hästkrafter vid 4600 rpm och 455 foot-pounds vridmoment vid 2800 varv per minut. Borrningen och stroke är 4,3125 med 3,9, och kompressionsförhållandet är 8,5: 1. En högre effekt 455-cubic inch motorn kom standard på GS-modeller och tillval på alla andra. Den enda tillgängliga överförings var General Motors Turbo Hydramatic 400, en tre-växlad automatlåda.

allmänna specifikationer

1971 Riviera är 217.4 inches i längd, 79,9 inches bred och 54 inches hög. Bilen tips skalorna på 4,428 pounds.

GS Option Package

1971 Riviera fanns med GS resultatorienterade paket. Erbjudandet lagt till en mer kraftfull 455-kubiktum motor som producerade 330 hästkrafter, en kromluftrenarkåpan och en positiv dragkraft bakaxeln. Det fanns också en speciell "GS" märke på den nedre delen av framskärmarna strax under "Riviera" namnskylt.

Färger

Riviera fanns i sju yttre nyanser som också användes på alla andra 1971 Buick. Dessa val ingår: Arctic White, Cascade Blue, Willowmist Green, Verdemist Green, Platinum Mist, Sandpiper Beige och Silver Fern. Det fanns sex färger som var särskilt endast Rivieran, och dessa var Pearl Beige Deep Chestnut, koppar Mist, Sunset Mist (en mellanbrun), Vintage Röd och Bamboo Cream.

Hur man installerar en Buick Riviera s bränslepump

August 10

Bränslepumpen i Buick Riviera är ansvarig för att skjuta bränsle från bränsletanken till motorn. Utan bränslepumpen skulle motorn inte får bränsle behövs för att starta. När bränslepumpen går dåligt, kommer du inte få mycket långt. Tills du byter pump med en ny, är bilen ur spel. Byte av bränslepumpen kräver avlägsnandet av bränsletanken. Detta gör processen arbetsintensiv.

Instruktioner

1 Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet terminalen på Buick med hjälp av en socket och ratchet.

2 Lokalisera bränsleskenan på förarens sida av motorn. Bränsleskenan löper parallellt med ventilkåpan packning. Du kommer att hitta en Schrader-ventil på änden av bränslefördelningsröret. Placera en butik handduk över ventilen och tryck ner den övre av ventilen med spetsen på en skruvmejsel för att frigöra trycket på bränslesystemet.

3 Placera en sifon in i gasen påfyllningspipen och sifon gasen från tanken in i en bensindunk.

4 Höj din Buick med hjälp av en domkraft och placera den på pallbockar för säkerhet.

5 Koppla bultarna som håller bränsletanken banden med hjälp av en hylsa och spärr. Försiktigt sänka bränsletanken till marken.

6 Ta bort bränsleslangar anslutna till bränsle sändande enheten med hjälp av en tång och dra ut ledningsnätet från bränslet sändande enheten.

7 Vrid kamlåset ringen ligger på toppen av tanken moturs genom att slå den upphöjda fliken med en mässingsstav och en hammare. Använd inte en metallstav som detta kan orsaka gnistbildning.

8 Dra den sändande enheten ur tanken och dra ut bränslepumpen från den sändande enheten.

9 Ta bort den gamla sändarenhet O-ringen och placera en ny O-ring på plats. Snap den nya bränslepumpen på den sändande enheten.

10 Placera den sändande enheten på bränsletanken, placera kamringen ovanpå den sändande enheten och lås den på plats med hjälp av mässingsstång och hammare.

11 Anslut slangarna och kabelstammen till bränsle sändande enheten. Höj bränsletanken upp och säkra den med hjälp av tankband, bultar, socket och ratchet.

12 Dränera bränslet tillbaka in i bensintanken. Anslut den negativa batterikabeln till batteriterminalen med hjälp av en hylsa och spärr.

Hur man byter en Crank sensor på en 1995 Buick Riviera

October 31

Motorn på en 1995 Buick Riviera innehåller ett omfattande nätverk av sensorer som samlar in data om motorns drifttillstånd. Vevaxeln lägesgivare är en del av detta nätverk. Den samlar in data om positionen av vevaxeln i förhållande till motorblocket och kamaxeln. När denna sensor börjar misslyckas kan motorn stanna, spotta eller vev men inte eld. Nya vevaxeln lägesgivare finns från bildelar butiker och certifierade Buick delar återförsäljare.

Instruktioner

1 Placera spaken Buick transmission växelväljaren i läge "P" och döda motorn. Tryck ner parkeringsbromsen och öppna huven. Koppla bort den negativa batterikabel med en 8 mm box fast nyckel.

2 Lyft den främre delen av Riviera ca 6-inches från marken med hjälp av en bil jack. Stödja fordonet med domkraften och chocka bakhjulen.

3 Lokalisera vevaxelsensor. Det är under fordonet på den bakre sidan av motorblocket, intill motorn brandvägg. Det är fäst vid motorblocket med en metrisk stålbult och har en dubbel-trådig kontakt fäst vid den.

4 Tryck på låsfliken på sensorns kontakt och koppla bort den. Ta bort fästbulten från sensorn med hjälp av en 10 mm-uttag och en 3/8-tums Ratchet. Ta bort sensorn från motorn genom att dra och vrida på samma gång.

5 Applicera en lätt film av ren motorolja till den nya sensorn. Installera den i motorblocket genom att trycka och vrida samtidigt. Sätt tillbaka givarens bulten med hjälp av en 10 mm-uttag och en 3/8-tums Ratchet.

6 Sänk fordonet till marken och ta bort domkraften. Anslut den negativa batterikabel med 8 mm box fast nyckel. Starta motorn och kontrollera att den fungerar normalt.

Tips

  • Vänta minst en timme för att fordonet svalna innan du arbetar på det.

Värmefläkten fungerar inte i en 1989 Buick Riviera

December 13

Din Buick Riviera s värmefläkten drivs av en fläktmotor, som i sin tur drivs av en fläktmotor motstånd. Motståndet är en liten elektrisk komponent som också reglerar fläkthastigheter hos fläktmotorn. Liknande någon del, bränner fläkten ut från gång till gång och måste bytas ut. Ersättningsfläktmotor motstånd kostar ca $ 50. Det tar ungefär 30 minuter att installera ett nytt i din Buick Riviera.

Instruktioner

1 Öppna huven och koppla den negativa batterikabeln på din Buick Riviera med ditt uttag set. Du behöver en 10mm uttag för att lossa batterikabelbulten.

2 Ta bort plastpanelen under handskfacket på passagerarsidan av din Riviera.

3 Lossa och ta bort skruvarna som håller fläktmotståndet på plats på Rivieran.

4 Koppla ur ledningsnätet från den gamla fläkten motstånd och sedan ta bort motståndet helt.

5 Anslut ledningsnätet i din Buick nya motstånd. Också dra åt skruvarna för att hålla motståndet på plats.

6 Sätt tillbaka negativa batterikabeln på Riviera och dra åt den med din socket set.

Hur tar jag bort en 1994 Buick Riviera dörrpanelen?

June 25

Du måste ta bort din Buick Riviera dörrpaneler om du installerar ett billarm, nya dörr högtalare eller automatiska dörrlås. De kan också behöva ta av om glasrutan behöver bytas ut eller om det finns ett problem med dörrhandtag, fönsterhiss eller automatiska dörrlås. Spara både tid och pengar på reparationer genom att ta bort dörrpanelen själv.

Instruktioner

1 Öppna dörren så bred som möjligt. Kontrollera att fönster rullas upp. Ta bort Philips skruvarna bakom dörrhandtaget dra och inifrån armstödet. Ta bort de två skruvarna längs framsidan av dörrpanelen och de tre som är längs baksidan av panelen.

2 Dra bort panelen från dörren, med början vid den nedre kanten. Dra bort från dörren och skjut sedan upp till haka upp panelen från dörren.

3 Titta bakom luckan och lossa ledningsanslutningar från dörrlås och ljus. Skruva glödlampan helt och ta bort det. Dra metallstången ur plastkontakten bakom dörrhandtaget för att helt ta bort panelen.

Tips

  • Förvara alla smådelar och skruvar tas bort dörrpanelen i en liten behållare så att du inte förlorar dem.