bygga ett eget lackeringsbås

Hur man bygger ett eget Mobiltelefon antenn

December 14

Hur man bygger ett eget Mobiltelefon antenn


Mobiltelefoner har snabbt blivit det främsta sättet människor kommunicerar i dagens snabba samhälle. En mobiltelefon mottagning är absolut nödvändigt när så många människor använder mobiltelefoner som sin primära, och ibland bara, telefonlinje. När en telefon inte håller ett tillförlitligt stark signal, problemet med största sannolikhet ligger i kvaliteten hos antennen. Intressant nog kommer många mobiltelefon företag inte lätt ersätta antenner utan laddning en betydande pris. Lyckligtvis kan bygga din egen mobiltelefon antenn vara en snabb och enkel lösning på detta dilemma.

Instruktioner

1 Avslöja och mäta minst 16 cm för din elektrisk tråd på ett bord och, med hjälp av en penna, markera 16 cm punkten. Med vass tång, skär tråden på detta märke. Eltejp eller en liten bit tejp kan användas för att täcka den ena änden så att metalltråd inte utsätts där du antennens topp kommer att bli.

2 Skala gummi täcker från drygt 1 cm i den andra änden av kabeln med rak kant rakkniv. Var försiktig att inte skära själva tråden när du strippa. Detta kommer att vara den del av kabeln som kommer att införas i mobiltelefonen.

3 Linda den centrala delen av tråden runt en liten skruv minst fem gånger. Krökningen av tråden ökar antennens prestanda genom att locka en starkare signal. Försiktigt bort skruven från tråden, så att antennen kommer att vara kvar med en spiral utseende i dess mittsektion.

4 Sätt den avskalade änden av antennkabeln till den externa antennen öppnandet av telefonen. Denna öppning är oftast diskret täckt av en liten gummiflik som kommer att smälta in i ryggen eller sidan av din mobiltelefon. Tryck försiktigt gummiskyddet tillbaka på plats för att säkra kabeln. Dina barer skulle ha ökat avsevärt med din nya antenn.

Hur man bygger ett hemmabio Subwoofer

November 17

Hur man bygger ett hemmabio Subwoofer


Högtalardesign, trots så många tekniska framsteg, bygger fortfarande på 60-åriga utvecklingen. Det faktum att du kan bygga ett hemmabio subwoofer att konkurrera legendariska "Voice of the Theater högtalare" används i så många biografer för mindre än 10 procent av deras pris är övertygande.

Att bygga ett hemmabio subwoofer tillför de dramatiska low-end effekter till någon existerande system och ger en sann teater eller konsertupplevelse i ditt eget hem teater.

Instruktioner

Planera Subwoofer

1 Välj en 12-tums eller 15-tums högtalare / förare. Högtalaren är alltid det viktigaste steget i subwoofer konstruktion.

2 Hämta högtalare bygga programvara. Program finns för både PC och Mac, men winISD är gratis för Windows-baserade datorer. Se Resurs för nedladdning.

3 Få Thiele / Small parametrar. Detta steg kan hoppas över om T / S-parametrar är försedda med högtalare / föraren. Om de inte är, hämta dem från Thiele / Small webbplats som anges i avsnittet Resurs.

Bygg Box

4 Köp björkplywood för skåpet. Få skåpmått från högtalar bygga mjukvara. Har panelerna kapas där virket köptes eller minska dessa paneler själv.

5 Limma sidor, botten (eller överst) och stag. Bracing finns ytterligare en bit används för att öka styvhet och minimera vibrationer. Det är samma storlek som bottenstycket. Dessutom, säkra lederna med träskruvar. Änka skruvarna. Kläm fast montering med möbler klämmor, och låt den torka i sex till åtta timmar.

6 Gör baksidan utskärning. För en driven sub, klippa ut utrymme för en platta förstärkare. För en icke-Amped sub, klipp ut utrymme för terminalen koppen. Lim, skruv och klämma detta stycke, och låt den torka i sex till åtta timmar.

7 Fäst den övre panelen. Den övre panelen är av samma storlek som den stag och bottenstyckena. Fäst trälim, skruva i träskruvar varje 3 inches, klämma och låt torka enligt ovan.

8 Göra utskärningar för frontpanelen. Utskärningar är för högtalaren och hamnen. Innan fästa denna panel, täta alla skåp i sömmarna med silikon täta.

Låt 15 timmar för täta för att torka. Silikon täta avger gaser under torkningen, som urholkar högtalare omger.

9 Bygg hamnen från 3-tums eller 4-tums PVC-rör. Limma porten på baksidan av frontpanelen och låta limmet att ställa; sedan täta runt hamnen för att göra en fullständig tätning. Efter täta torkar, lim, skruva fast och klämma frontpanelen till skåpet. Genom öppningen i de främre och bakre paneler, gäller silikon täta till alla sömmar i frontpanelen. Låt torka i 15 timmar.

10 Sand skåpet medan täta torkar. Fyll försänkta skruvhål med trä kitt. Sand en andra gång. Kantar de inre ytorna för skåp med isolerande material.

11 Installera terminalen kopp eller platta förstärkare. Notch ut stag vid behov för godkännande tallrik förstärkare. Fäst denna bakstycket med lim. När limmet torkar, caulk runt omkretsen av terminalen kopp eller platta förstärkare. Ger tillräckligt med tid för att täta torka.

12 Fästa anslutningstrådarna från terminalen koppen eller förstärkaren till högtalaren. Fäst högtalaren till skåpet. Använd träskruv, då en icke-tork täta runt könens omkrets för att göra en lufttät tätning.

13 Avsluta subwoofern skåpet med antingen träfanér, färg eller tyg.

Tips

  • Överväga skåpet en bit av fina möbler, och låta tiden för lim och täta torka helt.

Hur man bygger ett ankare

December 12

Hur man bygger ett ankare


Om du är ute på vattnet regelbundet på alla typer av hantverk, är ett ankare en viktig del av utrustningen för att ha med dig. Havet ankare har många användningsområden, men i första hand är till för att hjälpa till att stabilisera en farkost hackig väder. Ankare inte sitta på havsbottnen, utan är tänkt att förankra båten till en plats i vattnet, eller att sakta ner dess rörelser avsevärt. Ankare är också kända som drogues.

Instruktioner

1 Skär ett rep av rätt längd för att distribuera ett ankare. Det finns olika riktlinjer som finns för hur mycket rep du vill, och en erfaren användare av din modell kan ge dig råd om kortare eller längre rep baserat på hur din båt hanterar i hård sjö. Spärr att välja en lina som är lika med 10 fot av längd för varje fot i längden på din båt.

2 Gör ankaret sig ur en bit av duk, eller köpa en premade fallskärm ankare. Drivankaret själv är en bit av tunga duk eller tyg som fungerar som en fallskärm släpas bakom båten för att bromsa dess rörelse. Om du vill göra din egen mycket enkel drivankare, kan du klippa en triangel av duk. Gör det en liksidig triangel som mäter 3m per sida. Annars kan du köpa en mer sofistikerad fallskärm ankare.

3 Vikt botten av havet ankare om du inte använder en färdiga ankare. En färdiga ankare fallskärm kan ha vikter redan i det att se till att den ena sidan av ankaret stannar nere. Du kan vika över tyget och sy ett rör i det och kör en stålstav genom att väga ditt eget. Sedan bifoga sänken i varje ände av stången. Detta bör hålla ankaret i rätt riktning. Böja stången vid slutet för att hålla den från att falla ut ur slingan och för att skapa fästpunkter för linor.

4 Bifoga en tygel till ankaret själv. Du kan köpa en tygel som redan görs för att fästa din ankare. Annars kan du bifoga rep för att fungera som betsel till öglorna på ditt spö. Vik över tyget igen och skapa loopar på de två andra sidorna för att trä repet genom och skapa en ögla i toppen av ankaret. På de två nedersta hörnen, bifoga betsel rep till loopar i metallstången och fäst sedan tredje betsel repet till slingan på toppen av ankaret. Fäst alla betsel rep till en vridbar. Om du använder prebought element för att bygga ett ankare, kommer du att hitta din fallskärm och betsel har många fler än tre fästpunkter. Vrid ansluter till din primära ankarlina.

5 Knyt en hämtning linje på toppen av ankaret. Bifoga det till samma topp slinga som du använde för att fästa betsel eller till rätt plats för hämtning linje som du hittar på en köpt ankare. Bifoga en flottör till toppen av raden så att du kan hämta drivankaret.

6 Kör en linje från flottören och flyt repet tillbaka till båten, så att du kan kollapsa och dra seglet in när du är klar med ankaret.

Tips

  • Du kan använda så många hemlagad eller prepurchased element som du vill, eller använda en kombination av dem för att bygga ett ankare. När du gör dina egna komponenter, se till att alla anslutningspunkter på enheten är starka innan du använder ankaret. Din säkerhet kan lita på det.

Hur man bygger ett surroundsystem

May 21

Hur man bygger ett surroundsystem


Att bygga ett surroundsystem innebär noggrant urval av varje komponent, med respekt för utrymme och budgetbegränsningar. Även i situationer där pengar inte är ett problem, placera felaktig produkt i ett givet utrymme är ett recept för besvikelse. Även om en uppsjö av informationskällor finns, inget slår förstahandserfarenhet med demonstrationer av produkten när det är möjligt. Använda online och lokala resurser kommer att hjälpa i valet av produkter och tjänster, vilket gör systemet skapande processen lite enklare.

Instruktioner

Val av komponenter

1 Välj huvud (vänster och höger) högtalare. Används för rak stereo lyssna, de flesta tillverkare alar basera sina center och surroundhögtalare från kärnan utformningen av sina elnätet val. Se till att valet innefattar det faktum att de flesta designers högtalare avsikt för sina produkter för att vara öronhöjd när du sitter.

2 Välj mittenkanalen till närmast matchar elnätet. Helst skulle enheten faktiskt vara en tredje talare, identisk med den främre vänster och höger. Om detta inte är praktiskt på grund av visnings val och placering, bör en horisontell centrum matcha vad gäller förarens storlek och material.

3 Välj surroundhögtalare på samma sätt som centrum. I väggen finns högtalare som kan matcha föraren komplementet elnätet och centrum, om rums proportioner eller trafikmönster diktera. Dipol och bipolära omger bör endast övervägas om området viktigaste sittplatser är skäligen parallell till högtalarna när den är monterad.

4 Välj en subwoofer nästa. Subs producera "0,1" kanal i ett surroundsystem. Större bashögtalare kommer att producera mer golv skakar åtgärder, lämpliga för att återskapa den olycksbådande förebådade i filmljud samt explosioner och något som kräver ökad taktil återkoppling. Subwoofers, som talare, typiskt överleva andra systemkomponenter och bör väljas med denna nivå av vård.

5 Peka ut mottagaren baserat på aktuella behov och framtida överväganden. Har tillräckliga digitala och HDMI-ingångar är ett måste, eftersom de flesta komponenter är inriktade för det. Det är också bra att ha en 7,1-kanaliga analoga extern i kluster på baksidan, som syftar till att ta itu med eventuella framtida format som av någon anledning kanske inte är ansluten via gällande normer. En 5,1-mottagaren kan väljas om en 7,1 högtalarpanelen är inte i den omedelbara planer, men se till att mottagaren har RCA lågnivåutgångarna att lägga till en stereoförstärkare senare att ta itu med dem tillbaka två surroundkanalerna.

6 Välj HDMI och digitala ljudsammankopplingar. Detta bör grundas på mätaren. Ju tjockare mätaren, kan längre kabel sikt vara. Detta gäller även för högtalarkabeln. Digital och HDMI-kablar ska vara 24 till 22 gauge om körningarna överstiger 20 fot. Högtalarkabel kan vara så liten som 16 gauge upp till cirka 50 fot innan behöva öka till 14 eller 12 gauge. Signal avbrott på digitala kablar eller tunn basåtergivning från högtalarna är resultatet av att välja en alltför liten mätare för avstånd som krävs.

7 Välj en optisk skiva videoformat. Att välja den mest up-to-date optiska skivformat är klokt. Eftersom dessa format framsteg, alla tidigare standardformat är bakåtkompatibel. Blu-Ray-spelare kan spela DVD-skivor och CD-skivor, till exempel, men inte det omvända.

8 Välja en TV eller någon annan typ av display. Bildskärmstyper bör grundas på visningsmaterial och förhållanden. LCD-TV kan inte "bränna in" som plasma och CRT-skärmar, och tenderar att vara mindre känsliga för omgivande ljus i rummet (fönster och andra ljuskällor.) Plasma erbjuda bättre kontrast och svärta, men kan drabbas av permanent bildkvarhållning. Projektorer och separata skärmar erbjuder de största skärmstorlekar, men är optimerade för mörkare miljöer med mindre konkurrerande ljus. DLP-tv erbjuder larges skärmstorlekar på mellan tv per dollar, men kan drabbas av från axeln mörkfärgning av bilden.

Anslutningar och placering

9 Placera komponenterna i ett rack eller skåp med tillräcklig kylning. Detta definieras som en pjäs som är öppen på alla sidor, eller inte kräver öppna skåpdörrar för att förhindra överdriven värmeuppbyggnad. Leta reda på TV ovanpå TV monter, ögonhöjd med tittarna. Placera centerhögtalaren direkt under TV, i ett utrymme i montern, eller framför enhetens monteringsbasen.

10 Ställ in vänster och höger högtalare ungefär tre till fem fot vid sidan av TV: n, vinklade i huvudrummet utrymme ungefär 30 grader. Placera sidosurroundhögtalarna parallellt med lyssningspositionen. Leta reda på bakre surroundhögtalarna (om den används) till den bakre delen av lyssningsutrymme, i en liten vinkel mot varandra; någonstans från 150 till 135 grader.

11 Koppla in nätkablarna från alla teater komponenterna till en kvalitet överspänningsskydd, konditionering mindre än ideala växelström förhållanden och skydda mot alla utom de mest katastrofala spänningsförhållanden.

12 Route en HDMI-kabel från Blu-Ray, satellit eller kabelbox till de utsedda HDMI-ingångar på mottagaren. Anslut en extra HDMI-kabel från mottagarens HDMI "Bildutmatning" jack till en öppen HDMI-port på displayen.

13 Leta reda på "SUB" utgång på baksidan av mottagaren. Anslut sub RCA-kabel från denna utgång till ingången "LFE" porten på baksidan av under förstärkare. Vrid undervolymknappen till 12-klockan, och slå på enheten via enhetens omkopplaren på baksidan av förstärkaren. Placera enheten omedelbart till vänster eller höger om TV-bänken.

14 Klipp längder av högtalarkabel är tillräckliga för att nå alla icke-bashögtalare, med hjälp av trådklipp. Strip en halv tum av isolering från båda ändarna av alla talare körs använder kabelskalare.

15 Skruva skruvklämman lock på alla högtalare och motsvarande högtalarkontakter på mottagaren, utsätta sina anslutningsöppningar. Sätt den bara tråden i dessa hål, observera att trådarna valt att representera positiv och negativ polaritet matchen från högtalaren till mottagaren. Dra åt skruvklämman locken tillbaka på högtalarna och mottagare för att säkra dessa ledningar.

Tips

  • Högtalare inte bli föråldrade så snabbt på grund av tekniska förändringar och kommer att förbli i systemet långt efter två eller tre mottagare har gått igenom det.
  • Det är viktigt att höra talare före köp. Ingen annan komponent i alla system har så mycket ljud påverkan som talare, med tanke på de inneboende uppmätta likheterna i de flesta teater elektronik.
  • Vissa talare kan ha flikar i stället för Terminal lock. Tryck bara på flikarna för att exponera hålet, sätt den bara tråden i hålet och släpp fliken så att den kan säkra kabeln.

Bygg ett hörn TV Stand

November 23

Har du och din familj och vänner spenderar tid framför TV och filmer? Ett hörn TV-ställ kan vara ett bra komplement till alla rum i ditt hem. Den här artikeln går igenom steg-för-steg-instruktioner om att bygga ett hörn TV står för din TV och annan elektronik. Allt du behöver för denna uppgift är några snickeri verktyg, plywood, trä fläck eller måla och hårdvara --- och naturligtvis lite tid.

Instruktioner

Skära stycken för Your Corner TV Stand

1 Dra en linje längs mitten av en av de ark av plywood, som delar upp den i två 4-fots fyrkantiga sektioner. Nästa dra en diagonal linje genom en av rutorna, dela torget i två rätvinkliga trianglar. Skär dessa trianglar med cirkelsågen för toppen och botten av montern.

2 Använd den andra halvan av samma bit plywood att skära ut mitten hyllan. Börja i ett hörn och mäta två tre fot med 9-tums långsidor, som bildar det hörnet. Rita en diagonal linje, slutföra triangeln och skär sedan längs den diagonala linjen.

3 Klipp ut två tre fot 8 tum lång och två fot breda rektangulära bitar från den andra plywoodskiva för sidorna av hyllan.

4 Sand alla ojämna kanter utanför de fem skära bitar. Applicera bets eller färg och låt torka.

Montering Din TV Stand

5 Samla de två sidostyckena och en stor triangulär bit på botten av montern. Från det högra hörnet av den triangulära bit, mäta 2 inches ner varje sida och göra en markering: detta är utrymmet på baksidan av din monter mellan sidorna för sladdar.

6 Stå botten triangulära bit på en av kanterna bildar det högra hörnet och bifoga en sidostycke. Låg sidostycket på golvet med den 3 fot 8-tums kant mot den triangulära stycket. också linje upp kanten av sidostycket med märket. Driva fyra skruvarna genom botten av hyllan i sidan.

7 Fäster den återstående sidostycket på den andra vinkelräta sidan av bottenstycket förbi två-tum märke.

8 Stå den färdiga delen av montern på botten och skruva fast överdelen på. Linje denna bit över sidorna och sedan köra fyra skruvar ner genom det i varje sida.

9 Installera mitthyllan i montern på höjden du vill. Kör fyra skruvar genom varje sida av stativet i hyllan.

Tips

  • TV: n går ovanpå hyllan och eventuella ytterligare komponenter gå på hyllorna.
  • Var försiktig när du använder elverktyg.

Hur man bygger ett däck Rack

May 30

Hur man bygger ett däck Rack


Garage och affärer kan lätt bli rörigt med många objekt i dem. Hyllor kan lösa en hel del av dina problem genom att rensa upp golvyta; men sedan finns det reservdäck som tar upp en hel del utrymme och inte sitter bra på vanliga hyllor. Du kan bygga en egen däck rack hylla med några verktyg och förnödenheter som passar fem standarddäck eller fyra racingdäck som står upprätt på varje hylla.

Instruktioner

Att bygga ett däck Rack

1 Skär sex 22-tums två med 4 bitar. Skär sex 5-fot 2 x 4 bitar.

2 Placera bitarna för att bilda tre 62 med 22-tums rektangulära mönster (placera 22 tums bitar som ändarna på rektanglarna). Skruva två 2 1/2-tums skruvar genom slut 22-tums lederna, gör detta till varje hörn och bygga alla tre trä rektanglar.

3 Skär fyra 6-fot 2 av 4 bitar.

4 Hur man bygger ett däck Rack

Lägg en rektangel platt på golvet. Stå upp en 6-fot 2 av 4 bara 2 inches i från sidan på en 22-tums änden av rektangeln. Använd en nivå för att se till att sex fot två av fyra är nivå upprätt och klämma den på plats. Skruva två 3-tums skruvar genom sex fot två av fyra i den 22-tums två av fyra slut. Upprepa dessa steg på den andra sidan av samma ände av rektangeln. Upprepa vad du gjorde på detta slutet av rektangeln på den andra änden.

5 Sänk nästa trä rektangel i ramen. Mät upp 34 inches från golvet. Använd nivå till nivå nästa hylla. Klämma alla fyra 6-fot 2 av 4s på plats. Skruv två tre-tums skruvar genom varje av de fyra sex-fots 2 genom 4s in i 22-tums 2 av 4 trä rektangel ändar. Upprepa detta steg för att skruva på översta hyllan jämn och i jämnhöjd med toppen av 6-fots 2 genom 4s.

Hur man bygger ett spår bil

May 29

Hur man bygger ett spår bil


Att bygga en dedikerad bil att använda på banan, känd som ett spår bil, är ett roligt sätt att skapa en egen maskin som ska användas i amatörtävlings ligor. Beroende på din budget, kan du utrusta din spår bil med ett antal prylar och avancerade fjädring och motorkomponenter, men det är fortfarande lätt att bygga ett spår bil som budget vänliga.

Instruktioner

1 Installera säkerhetsselar som är säkrade på fyra eller fler poäng. Dessa starka begränsningar kommer att hålla dig säkert sitter när du går igenom svängar och inbromsningar. Par installationen av säkerhetsselar med installationen av en störtbåge för att göra bilen säkrare om det någonsin inblandad i en olycka. Rullburar och störtbågar styvare chassi på bilen och skydda sina passagerare i händelse av en krasch.

2 Uppgradera suspension av bilen genom att installera styvare stag och stötar, tillsammans med fjädrar som är styvare. Detta kommer att hjälpa till att hålla bilen mer stabil när man går igenom svängar och under tyngd övergångar. Kombinera uppgraderad fjädring med uppgraderade bromskomponenter, såsom större bromsok och broms rotorer. Större broms rotorer kan ge en större yta för bromsok att haka på och därmed minskar broms gånger.

3 Installera en kalluftsintag och avgas till banan bilen för att förbättra sin motorprestanda. Ett avgassystem kan lägga till mer hästkrafter genom att öka kapaciteten för ny luft att komma in i motorn genom att öka den hastighet med vilken den lämnar motorn. Kallluftintaget gör att luft kommer in i motorn mer effektivt genom att ta bort den restriktiva luftflöde plastfabrik luftlåda.

DIY: Hur man bygger ett hörn TV Stand

September 14

DIY: Hur man bygger ett hörn TV Stand


Hörn ofta oanvänt utrymme i ett rum eftersom standard möbler inte är utformad med dem i åtanke. Du kan göra bättre användning av utrymmet i rummet genom att bygga ett hörn tv-ställ. Hörn TV stativ består av sidor, en topp, mitten och nedersta hyllan. Att bygga en hörnmonter ökar dina möjligheter för rumsindelningen och skapar mer väggyta för dina möbler.

Instruktioner

1 Placera 3/4-by-32-by-36-tums plywood panel på en arbetsyta med 3/4-by-36-tums kant platt på ytan. Rikta 3/4-by-32-by-35 1/4-tums ombord på arbetsytan och rumpa 3/4-by-32-tums kanten upp mot ena änden av 32-by-36-tums ansikte längs kanten för att bilda en rät vinkel. Se till utsidan 32-för-35 1/4-tums panel är i jämnhöjd med änden av 3/4-gånger-32-by-36-tums ombord.

2 Kör flush trim träskruvar genom utsidan av 3/4-by-32-by-36-tums ombord i 3/4-by-32-tums kant var 2 inches längs hela höjden av styrelsen med hjälp av en skruvdragare . Detta sidoenheten.

3 Rikta en 3/4-by-36-by-36-tums panel över de översta ändarna av sidoenheten så att ett hörn av panelen är i jämnhöjd med den bakre hörnet av montering och 36-tums sidor är i jämnhöjd med sidorna av aggregatet.

4 Rita en jämn kurva över panelen från den främre kanten på en sida av sidoaggregatet till den främre kanten på den motsatta sidan. Detta är den främre ytan av den övre, mellersta och nedre hylla paneler.

5 Överför framsida kurvan på de två återstående 3/4-by-36-by-36-tums paneler med en penna och flexibel kurva linjal.

6 Skär den främre kurvan ut från varje panel på en bandsåg. Sand kanten med en kant bandslip tills varje framkant är slät.

7 Mät, märk och såga 3/4 tum av varje rak sida av en hylla panelen med en tabell såg. Detta är den mellersta hyllan. 3/4-tums cut off av varje sida kommer att tillåta hyllan för att passa mellan sidorna.

8 Lägg en hylla panelen över de övre kanterna av sidoenheten så att sidorna är i jämnhöjd och rundade framsidan står inför öppnandet av aggregatet. Driva flush trim träskruv var 3 inches genom toppen av hyllpanelen in i de övre kanterna på sidorna.

9 Centrera en hyllplanet i mitten av sidoaggregatet. Rikta två jämnt fördelade L-fästen på undersidan av hyllan vid skarven mellan hyllan och sidorna. Skruva fast konsolerna på plats med en skruvdragare och de medföljande skruvarna.

10 Vrid stativet och rikta den återstående hyllplanet över sidorna. Kör flush trim träskruvar i de nedre kanterna av sidorna var tre tum för att fästa i botten på plats.

11 Vänd stå upprätt. Applicera en trä finish på stativet och låta målet att torka före användning.

Tips

  • Måla stativet samma färg som trim eller väggfärg i rummet så att det smälter in i den övergripande rummet design.
  • Använd skyddsglasögon när träbearbetning. Applicera trä finish i ett väl ventilerat utrymme.

Hur man bygger ett litet block Chevy för lågt vridmoment

November 19

Från daglig pendlare till full-ras, det finns bokstavligen hundratals olika sätt att bygga ett litet block Chevrolet. Medan noviser kan frestas att helt enkelt släppa de största huvuden på motorn och hugg i en enorm cam, verkliga växlar vet att topp hästkrafter räcker inte för att vinna något annat än ett internetforum argument. Hästkrafter siffror är imponerande, men faktum är att du kör på styrkan i din motorns lågvarvsmoment. Att bygga ett litet block tung med däck fragmentering kraften är inte särskilt svårt, förutsatt att du börjar med rätt foundation.

Instruktioner

1 Förvärva Camaro / Corvette Tuned Port Injection (TPI) 350 V8 producerats sedan 1985. Kompletta motorer är inte dyrt eller svårt att hitta; bara se till att du får hela motorn inklusive huvuden, övre / lägre intag och sensorer. GM gjort en hel del förändringar i TPI small block under sin produktionskörning, så delar från en motor inte nödvändigtvis byta med en annan från samma årsmodell.

2 Riv av motorn och återuppbygga den med någon av de commerciallyavailable 383 Stroker kit på marknaden. Dessa paket kommer att innehålla en ny vevaxel och stavar och kan även innefatta allt från lager till kolvar om du anger dem. Du behöver inte nödvändigtvis behöver använda smidda kolvar eller stavar, men de kan inte skada och ger dig möjlighet att köra lustgas för fler hästkrafter. Installera en uppsättning kolvar med cirka 10-till-1-komprimering.

3 Utför en mild porter jobb på huvudet. Åtminstone du vill använda en formkvarn till packnings match insugsportarna till insugningspackningen och blanda ventilsätena i cylinderhuvudet. Dessa packningsmatchning och skålblandningsförfaranden är alltid bra för större flöde vid lägre ventillyft, vilket är vad hjälper till att bygga vridmoment.

4 Skicka övre och lägre intag till en butik som specialiserat sig på extrudera bryn. Extrude bryning innebär skjuter stora mängder slipmaterial genom portarna vid mycket högt tryck, utvidga och jämna dem. Extrude bryning är inte billigt och det är inte något du kan göra själv, men det är absolut nödvändigt om du vill TPI intag relativt små löpare att mata din 10% större förskjutning.

5 Glida in i blocket en kamaxel med ca 214/220 grader av intag / utblås varaktighet på 0,050 tum ventillyft. Ventillyft bör vara ca 0,452-tums intag och 0,465 tum på avgas; en 112-graders lob separation vinkel som fungerar bäst för denna applikation. Installera en eftermarknad dubbla gnista distributör. Aktie datorn inte har en tillräckligt bred avstämnings kuvert för att rymma extra förskjutning, så använd en eftermarknad bränsleförvaltningsenhet för att styra gnista och bränsle.

Tips

  • En motor byggd för att denna spec bör leda till en respektabel 350-plus hästkrafter vid ca 4700 rpm och en massiv 470 ft-lbs vridmoment vid 3400 rpm. Bränsleekonomin bör vara ganska bra för en nästan 400-kubik-tums motor, speciellt om du använder en overdrive överföring för att hålla motorvarvtalet låg. Idle kvalitet och motor vakuum bör vara nära lager.

Hur man bygger ett mål i Pro-E 4.0 för undervattenskameror to Go 150 FT

February 11

Pro-E Wildfire 4.0 är en design mjukvara som hjälper dig att bygga produkter lättare genom att skissa sina konstruktioner och dimensioner som en guide för dig att montera dem med. Du kan skapa allt från överföringar till kameror med denna programvara. Det är idealiskt för att bygga ett fall för undervattenskameror, så att de kan gå 150 fot djup och gör att du syns bättre.

Instruktioner

1 Lansera Pro-E Wildfire 4,0. Klicka på "Ny fil." Klicka på "skissar." Skissa en cirkel för banan.

2 Klicka på "Infoga". Klicka på "Model Datum." Klicka på "Graph." Mata in ett namn för diagrammet i textrutan som visas.

3 Skissen läge visas. Rita en graf över om du vill skapa din undervattenskamera. Klicka på "Koordinater" och ange "150,00" i textrutan för att säkerställa att kameran kan gå 150 fot djupt i fallet.

4 Klicka på "Sweep" -ikonen. Klicka på banan. Klicka på "skissar." Skissa en rektangel runt cirkeln du redan har skissat.

5 Klicka på "Verktyg". Klicka på "Relations." Input "sd # = evalgraph (" graph_name ", trajpar * graph_X)" i textrutan.

6 Markera kryssrutan på skissen läge verktygsfältet för att bekräfta skissen. Klicka sedan på bocken på instrumentbrädan för att bekräfta funktionen. Ditt fall för undervattenskamera byggs nu i Pro-E 4.0.