bygga mikrofonförstärkare

Hemlagad Mikrofonförstärkare

March 26

Hemlagad Mikrofonförstärkare


En mikrofonförstärkare omvandlar ljud våg till en elektrisk signal, därefter förstärks den och omvandlar den tillbaka till ljudvågen. De flesta förstärkare kan vara för stark eller för stor för personligt bruk. Att bygga din egen hemmagjorda mikrofonförstärkare kan vara det bästa alternativet.

Steg 1

Sju trådar kommer att användas som anslutningar mellan alla komponenter. För att ansluta mikrofonkabeln tips till transistorn basen bly, koppla den phonouttag. För att ansluta minuspolen, koppla hylsan terminalen på phonouttag.

Steg 2

En av de 300 Ohm motstånd leads måste anslutas till den positiva polen, den andra till transistorns kollektor bly och en av kondensator leder. Anslut den fria kondensatorn leder till utsidan leder på potentiometer sedan potentiometer torkar leda till högtalaruttagen. Anslut den negativa kraftförsörjningsanslutningen till högtalaruttagen.

steg 3

En av de 100 Ohm motstånd leads måste anslutas till transistorn emitter ledningen och den andra till den negativa polen.

Hur Custom Design och reparation en gitarrförstärkare

November 23

Hur Custom Design och reparation en gitarrförstärkare


En gitarrförstärkare är ett elektroniskt instrument som är utformat för att maximera volymen av en elektrisk eller akustisk gitarr, så att det kommer att producera ljud genom en högtalare. Förstärkare kan skräddarsys för hand, men var försiktig när du väljer en designer. Utforska dina alternativ. Underhåll kan vara hårdare delen av två, vilket resulterar i dyrbara reparationer om den inte hålls upp.

Instruktioner

Reparera

1 Stäng av och koppla förstärkaren.

2 Ta bort den bakre panelen. Beroende på märke och modell, är detta vanligtvis ett enkelt fall av skruva tillbaka träpanel från förstärkaren huset.

3 Kontrollera förstärkarens strömförsörjning och säkring om din förstärkare inte fungerar helt eller strömmen. Kraften kontroll kommer att kräva dig att identifiera de likströmsspänningar.

4 Sök efter transformatorn. Detta är vanligtvis belägen omedelbart efter det att strömmen säkringen på din kretskort. Testa utspänningar med din spänningsprovare. Utspänningarna ligger generellt i intervallen 12-0-12 V / 0-12 V och 42-0-42 / 0-80 V.

5 Flytta från punkt 4 till 6 på spänningsprovare om strömkontrollen ger ingen spänning ,.

6 Titta på de stora kondensatorerna - finns det några tecken på en "burn-out?" Detta är ibland möjligt med förstärkare. Avsnittet kan också ha en bränd lukt till den. En expert är brukar kunna lukta ut den förstörda delen.

7 Kontrollera transformatorn med hjälp av ett enkelt kontinuitetstest av de primära och sekundära spolarna. Applicera huvudströmmen och testspänning över de sekundära spolarna. Om ingen huvudtillförsel mottages i sekundärspolen, har transformatorn bytas ut.

8 Ta reda på om likriktaren är dis-funktionell. Likriktare vanligtvis serveras antingen i enskilda dioder eller likriktare förpackningar. Applicera matningsspänningen till ingången och mäta utspänning.

9 Kontrollera kontinuiteten i högtalaren med multimetern.

10 Använd en testare att exakt peka på nollpunkten. Nollpunkten är den punkt som matar din gitarr signal. Denna punkt hålles vid 0 V. Den positiva delen av din inspänning matas genom en effekttransistor och den negativa delen genom sina par.

11 Testa Zero Point för "jord buller", som låter mer-så som en mjuk gnälla. Om buller inte är hörbar, måste du testa varje transistor på detta avsnitt för en övergående egenskap kontroll.

12 Bestäm kärnan i förförstärkaren transistor. Använder multimeter för att bestämma den övergående egenskap hos dess halvledare och passiva komponenter. Kontrollera också kretskortet för sprickor och raster.

Specialdesignad

13 Undersök din förstärkare. Välj vilken typ av skåp du vill ha gjort. Många alternativ är tillgängliga som skåp sträcker sig från olika typer av material, såsom lövträ, täckt, modern eller vintage.

14 Ta en titt på en anpassad design företag för prover av de typer av material som de erbjuder för att bygga förstärkare. Välj ett hus som du tror kan passa din förstärkare.

15 Ta din egen design till en lokal musikaffär som gör reparationer. De kan bygga din egen förstärkare för dig. Ta inte din förstärkare till en detaljist, såsom Guitar Center. De erbjuder inte denna typ av tjänster. Du kanske också vill forskning online alternativ. Många anpassade design företag kan du skicka din förstärkare till deras lager för processen.

Hur man bygger en mobil HF-förstärkare

April 20

Hur man bygger en mobil HF-förstärkare


Amatör eller "skinka" radio är en givande hobby som låter dig kommunicera med andra radioentusiaster. Höga förstärkare frekvens öka styrkan i din signal, så att du kan skicka och ta emot meddelanden över ett större område. Om du gillar att resa med din skinka radioutrustning, behöver du en mobil HF-förstärkare. Du kan bygga din egen kompakt och lätt förstärkare. Detta är en billig metod för att förvärva en del av anpassad radioutrustning byggd för att din personliga specifikationer.

Instruktioner

1 Markera varje komponent, dess motsvarande torn på kretskortet och symbolen på den schematiska med en färgad märkpenna. Färgkoda de återstående komponenterna på samma sätt. Detta gör korsreferenser den schematiska och kretsen snabbare.

2 Montera motstånd, kondensatorer, reläspolar och transformatorer i den aktuella styrelsen torn. Om du använder en självmonteringssats styrelsen typiskt förborrade till rätt storlek, så det är omöjligt att montera fel komponent i ett torn. Om du köpt dina delar separat, använd schemat som en guide när fylla styrelsen. Eftersom motstånden är låg spänning, de tillåter en större ström att passera från kondensatorerna, vilket är det som gör förstärkaren hög frekvens.

3 Placera brädan sidan nedåt och platta kontaktstiften mot kopparledarremsan på basen av styrelsen.

4 Värm kontaktstiften genom att trycka på untinned spetsen av lödkolven mot dem under några sekunder.

5 Smälta en liten mängd av kolofonium kärna löda på spetsen av järnet. Detta kallas tinning. Tryck på förtent spetsen mot kontaktstiftet och kopparbandet på samma gång. Detta smälter komponenten till styrelsen. Gör detta för varje komponent. Detta ansluter komponenterna till styrelsen. Den fullbordade kretsen är lätt och liten, vilket gör den lämplig för användning i ett mobil amp.

6 Montera frekvensmätare fönster in i förborrade rektangulärt hål i chassits framsida. Skruva in på insidan av frontpanelen med kretskort skruvar.

7 Montera en RCA-jack i de mindre hålen på vardera sidan av chassit. Fäst på utsidan av domkraften fat till chassit med den medföljande brickan.

8 Skär tre 2-tums bitar av tråd. Trim 1/8 tum från varje ände för att exponera flätade metall. Detta gör det lättare att löda.

9 Skruva eluttaget i det fyrkantiga hålet på baksidan av chassit.

10 Löda en tråd till utklämman hos varje domkraft och en tråd till utgångsuttaget hos frekvensmätaren fönstret.

11 Löda frekvensmätare fönstret tråd till öglan bredvid närmaste kondensator.

12 Löd kabeln ansluten till uttaget på höger av chassit, som ni ser på framsidan, till ögla framför den närmaste motståndet.

13 Löda vänster jack tråden i öglan direkt bakom närmaste resistor.

14 Löd den röda tråden fäst vid varje batteri snäpp till den positiva öglan på kretskortet. Löda svarta trådarna till den negativa öglan. Med hjälp av en tre 9-volts batterier i stället för en DC-adapter jack innebär att du kan driva denna förstärkare som helst, vilket gör den lämplig för mobil användning.

15 Skruva ner chassit topp för att innesluta chassit.

Tips

 • Ta alltid reservbatterier med dig på resor.

Hur man bygger en 4 Utgångsdistributionsförstärkare

April 29

Hur man bygger en 4 Utgångsdistributionsförstärkare


distributionsförstärkare tar en signal och skicka den i fyra olika riktningar. Denna konfiguration är praktiskt när mer än en person behöver samma hörlurs-mix eller ljuduppspelning när högtalarna inte är lämpliga. distributionsförstärkare fungerar på samma sätt som ljudförstärkare, den enda skillnaden är att det finns fyra utgångar i stället för en. Detta betyder inte att signalen är fyra gånger svagare. Att bygga en distributions fyra utgångsförstärkare är inte mer komplicerat än att bygga en typisk en-utgångsförstärkare.

Instruktioner

1 Borra chassit. Om chassit är inte förborrade, sedan skapa monteringshålen. Använd en ¼-tums borr för att göra fem hål på sidan. En på höger sida och fyra på den vänstra sidan. Mät basen av IEC kraftenheten och använda en dremel för att skära ut en fyrkant monteringshål för nätuttaget.

2 Slå på lödkolven och låt den värmas upp.

3 Montera kretskortet. Placera den tomma torn ombord sidan uppåt, så att metall spår är på botten. Tryck varje kretskortsmonterade komponenten i tornet så att kontaktbenen sticker ut från botten. Börja med motstånden, sedan kondensatorer, transistorer och chips.

4 Ansluta kretsen. Placera brädan sidan nedåt så att kontaktstiften och metall spår är vänd uppåt. Tryck försiktigt kontaktstiften så att de ligger plant mot metallspår på kortet bas. Doppa lödning i lod och placera spetsen över anslutningsstift och metall spår, så att lodet smälter de två tillsammans. Metallspårremsor ansluter kretsmonterade delar.

5 Ladda och anslut strömförsörjningen. Montera IEC eluttaget i det fyrkantiga hålet. Klipp en bit strömkabeln (röd) och en bit av jordkabel (svart). Använd avbitare för att skala en liten mängd av isoleringen från varje ände så att metallen exponeras. Vrid metall tätt så det kan lödas på lätt. Löd båda ledningarna till utgången på IEC eluttaget. Löda strömkabeln till den positiva öglan på kretsen och jordledningen till den negativa öglan.

6 Ladda ingången. Slot den i hålet till höger om chassit. Klipp en bit strömkabeln. Löda den mellan utklämman hos domkraften och den första kondensatorn på tavlan.

7 Fyll de fyra utgångarna. Slot dessa i hålen på den vänstra av chassit. Skär fyra bitar av strömkabeln och löda varje mellan utgången på en domkraft, och öglan, direkt på det slutliga motståndet i kretsen.

8 Skruva på chassit locket.

Tips

 • Välj en överdimensionerad chassi om du planerar att uppgradera delar i framtiden.

Hur man bygger Tube gitarrförstärkare

June 18

Hur man bygger Tube gitarrförstärkare


Att bygga din egen rörförstärkare är ett bra sätt att få en förstärkare till din egen specifikation för mindre pengar. Du kan köpa en självorganisering amp kit eller du kan rädda delar från gamla eller trasiga förstärkare. Hursomhelst är billigare än att köpa från en återförsäljare eller med en rörförstärkare specialbyggd. Det finns tre huvudsakliga delar till en rörförstärkare: pre-amp, kraften amp och högtalare. Den förförstärkare och slutsteg båda innehåller olika rören.

Instruktioner

1 Anskaffa delar till din rörförstärkare. Du kan få självorganisering förstärkare kit som är utformade för att efterlikna kända rörförstärkare av det förflutna. Om du väljer att bärga vissa delar för din förstärkare, se till att de är förenliga med rör förstärkning. Solid state (transistorteknik) amp delar kanske inte fungerar med rördelar. Det är osannolikt att du kommer att kunna bygga en hel förstärkare från endast bärgade delar, så överväga att köpa det nödvändigaste, såsom utgångstransformatorer, från en förstärkare kit specialist.

2 Upprätta en lämplig arbetsyta. Din arbetsplats måste vara väl upplysta, väl ventilerad och har en strömkälla för lödkolv.

3 Kontrollera delar för skador och slitage. Det kan vara värt att ersätta en del av de bärgade delar för nya om de är betydligt slitna.

4 Anpassa amp chassi. Du kan behöva expandera vissa fack för att rymma icke lagerförda delar.

5 Konsultera den schematiska och lägga delar i ordning. Amp kit bör komma med en schematisk. Om du räddade delarna, kan du använda generiska rörförstärkare scheman.

6 Montera förförstärk i chassit. Sätt i det i avsatsen eller delområdet i toppen av chassit. Säkerställa att de rattar och ingång är exponerade vid fronten.

7 Installera effektförstärkaren i chassit. Montera denna komponent ovanför eller vid sidan av förförstärkaren, där det passar bäst.

8 Fäst högtalaren i chassit. Högtalarkonen kommer att ha en serie av hål runt kanten; skruva högtalaren i chassit genom dessa hål.

9 Anslut signalkedjan. Löd trådarna så att de ansluter förförstärkaren till slutsteg och slutsteg till högtalaren. Konsultera den schematiska om du är osäker.

10 Montera rören i effektförstärkaren och förförstärkare. Se till att du sätter rätt rören i rätt uttag.

11 Testa amp genom att koppla din gitarr i det. När du är nöjd att det är allt arbete, bifoga baksidan.

Tips

 • Öva lödning på metallskrot innan du försöker ansluta din förstärkare komponenter.
 • Se till att förstärkaren är säkerheten kopplad innan du sätter upp.
 • löda alltid i ett väl ventilerat utrymme.

Hur man bygger en egen RF Antennförstärkare

July 19

Hur man bygger en egen RF Antennförstärkare


En radiofrekvent (RF) antennen är en struktur som används för sändning och mottagning radiofrekvenssignal. Ett programföretag använder en antenn för att skicka AM- och FM-signaler. Dessa signaler plockas upp av antennen på radion. Om du plockar upp endast svaga signaler, kan en RF-antennförstärkare användas för att öka styrkan av signalen. Du kan bygga din egen förstärkarkrets som antingen kan fästas på din antenn eller integreras i din radioapparaten.

Instruktioner

1 Förvärva delar. Du kan göra detta på två sätt. Köpa delar separat från en elektronikaffär eller köpa delar som ett komplett paket. Fördelen med den senare är att alla de delar och kretskortet kommer att göras för att mäta, så ingen extra borrning krävs.

2 Studera den schematiska. Detta dokument illustrerar layout och anslutningarna i kretsen. Använd tuschpennor att färgkoda delar på den schematiska med de fysiska komponenter och deras plats på kretskortet.

3 Hur man bygger en egen RF Antennförstärkare

Öppna tillbaka och leta reda på antennanslutningen.

Demontera radion. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort baksidan av radio chassi. Koppla bort antennen ingång från kretskortet. Smält lödfog förbinder basen av antennen och styrelsen genom att trycka på en ren lödkolv över kontaktstiften. Koppla bort mottagarens ingångsanslutningen intill antenningången på samma sätt. Förstärkarkretsen kommer att ligga mellan dessa två komponenter.

4 Hur man bygger en egen RF Antennförstärkare

Remsorna på basen ansluta kortet monterade delar.

Montera kretskortet. Skjut varje komponent i sitt torn med tillräckligt tryck att kontaktstiften peta genom basen. Börja med transistorer, sedan kondensatorer, motstånd och reläspolar. När du är klar, vänd brädan över och tryck försiktigt kontaktstiften mot metalledare remsan.

5 Hur man bygger en egen RF Antennförstärkare

Handlingen att doppa järnet i lod kallas "tinning."

Ansluta kretsen. Doppa lödkolven i lod, vänta överskottet att droppa av och sedan trycka spetsen mot anslutningsstiftet och metallband.

6 Hur man bygger en egen RF Antennförstärkare

Vissa radioapparater kommer att vara för liten för att rymma en extra krets.

Montera styrelsen i ett chassi. Om det inte finns något utrymme för att montera kortet inne radion, skruv kretsen in i botten av ett separat chassi. Använd en 0,8-tums borr för att skruva två hål för att mata tråden genom.

7 Anslut antennen. Om det finns utrymme, skruva den nya kretsen i radio chassit innan du ansluter och sedan löda antennbasen direkt till styrelsen. Om det inte finns utrymme, ansluta antennen till styrelsen genom lödning en tråd mellan antennbasen och ingångs ögla på tavlan.

8 Anslut radion. Om kortet är monterad inuti chassit, löda radiomottagarin direkt till utgången öglan på tavlan. Detta placerar förstärkarkretsen mellan antennen och mottagaren. Den är placerad för att förstärka den signal som mottas av antennen innan de passerar det vidare till mottagaren.

Tips

 • Om inrymt i ett separat chassi, använd elektrisk tejp för att fästa förstärkarkretsen till radion. Detta förhindrar trådarna dras.
 • Rör aldrig spetsen på en lödkolv när den är påslagen.

Hur man bygger en egen basförstärkare

September 7

Hur man bygger en egen basförstärkare


Det finns en mängd olika bas amp kit som finns på nätet, men där är det roliga i att använda ett kit? En hand-wired förstärkare är en relativt enkel gör-det-själv-projekt. Det roliga är inte nödvändigtvis i byggnaden, det är att hitta de delar. Det pedagogiska värdet av att bygga din egen bas amp är oumbärlig. Bara förstå hur återkoppling sker gör övningen värt. Varje person med en mekanisk sinne kan bygga sin egen basförstärkare. Kompetens kring el är också nödvändigt.

Instruktioner

1 Besluta om vilken typ av ljud du vill. En tappning Kay amp har en söt ljud och ger nästan 80 procent utgång när man använder en 6V6 power rör.

2 Köp 50L6 rör från någon elektronikaffär. Dessa rör är riklig och används oftast i radioapparater. Varnas, de är inte billiga.

3 Välj de komponenter som bygger på nödvändighet. Jaga inte ett ljud du tror att en tub ger. Få det bästa röret för priset och bygga önskat ljud runt ditt val röret.

4 Öka den praktiska bas amp genom att integrera off-the-shelf motstånd i förstärkaren konstruktion.

5 Bestäm wattal för effektröret, strömförsörjningen och vad som återstår wattal är. För en bas amp strömröret effekt är mellan 5 och 10 watt. Nätaggregatet är mellan 2 och 5 watt. Det finns en halv watt finns kvar i denna ekvation.

6 Hitta en platt stycke stål. Klämma en sida av stålplåten till arbetsbänk. Tryck ner på stålet tills den är i 90 graders vinkel. Detta är chassit på bas-amp. Skarpare vinkel genom bultande toppen av stålplåten vid kanten av arbetsbänken. Använd en gummiklubba för att bilda en vinkelhake.

7 Borra hål i chassit. Dessa hål håller kraftrören och är en tum bred. En nibbling verktyg krävs, eftersom dimensionen är alltför stor för att borra. Göra resten av hålen i chassit med en stans.

8 Välj rätt krafttransformator. Läs datablad för kraftrören och bestämma lämplig spänning. Den vanligaste spänning är 200V.

9 Utforma kretsarna på detta sätt: B.1: 190V, B.2: 180V och B.3: 120V. Skapa en falsk mittuttag och bara tända huvudtransformatorn och strömrören i basförstärkare.

10 Montera plattan motstånd och katodmotståndet genom lödning varje enskild komponent i chassit. Tone kommer från dessa två komponenter.

11 Sätt tonen vredet och volymratten i de stansade hål i chassit. Sätt i klass A röret nu. En klass A förstärkare ger ett varmt fylligt ljud och minskar feedback.

12 Läs databladet för slutrören och bestämma ohm behövs för rören. Utbudet av ohm är 1711 och 1805. Använd inte en enkelsidig transformator. Mättnad är mycket snabbare när man använder en klass A förstärkare.

13 Formulera en punkt-till-punkt kopplingsschemat. Twist trådarna tillsammans på chassit. Vrida trådarna minskar bullret.

14 Lätta den fyllda och ej chassi i en plywood skåp. För detta chassi använda halv tum plywood för basen och sidorna och 3/8 tum plywood för framsidan av skåpet.

Tips

 • Använd gummigenomföringar för att skydda trådarna från nötas eftersom de trär genom chassit.
 • Töm ut all ström från kretsen innan du vidrör. Koppla ur strömkällan innan du hanterar rör och motstånd.

Hur man bygger en förstärkare och brusfilter

October 31

Hur man bygger en förstärkare och brusfilter


Ett brusfilter är en krets som dämpar signaler över en viss frekvens eller tröskel. Buller filterkretsar typiskt består av filterkondensatorer och induktorer. Kapacitansen hos filterlocket dikterar hur mycket brus filtreras. Brusfilter kretsar är integrerade i förstärkare för att skära ut brus och störningar från elnätet. Ju mer kraftfulla strömmen, desto mer kapacitans som krävs för att filtrera bruset. När man bygger en förstärkare, välj filterkondensatorer som dämpar signalen till önskad tröskel buller.

Instruktioner

1 Källan dina delar. Det finns två sätt att göra detta. Du kan köpa alla förstärkaren delar separat, eller köpa ett kit. Fördelen med den sistnämnda metoden är att alla de förstärkare delar är gjorda för att mäta, vilket eliminerar behovet av borrning. Köpa extra filterkondensatorer för brusfilter kretsen, eller använda en brusfilterkrets kit.

2 Konsultera en schematisk. Detta illustrerar layouten och egenskaperna hos en krets. Identifiera filterkondensatorerna på den schematiska. Kondensatorer betecknas med bokstaven "C" och ett nummer, till exempel "C5". Numret hänvisar till ordningen av kondensatorn i kretsen signalkedjan. Så "C5" är den femte kondensator i kretsen, som arbetar från strömförsörjningen till utgången. Antingen ersätta dessa med högre värde filterkondensatorer, eller montera dem enligt den schematiska. Om anpassning av varorna enligt den schematiska, är det nödvändigt att konstruera en separat brusfilterkrets på kortet.

3 Ladda de förstärkar- och filterkretskomponenter. Placera den medföljande motstånd, dioder, transistorer, transformatorer, reläspolar, potentiometrar, utgångstransformator och kondensatorer på revolverkortet. Skjut varje komponent i tornet så att kontaktstiften sticker igenom basen. Ladda de extra kondensatorer och induktorer på kretskortet mellan krafttransformatorn lödstift och det första motståndet efter lödstift i signalkedjan. Vänd på fullt befolkade bräde över, och löda kontaktstiften till metalledarremsan på basen av kretskortet.

4 Montera kretskortet. Skruva helt monterat kretsen i botten av förstärkaren chassit.

5 Skruva i chassimonterade komponenter. Slot eluttaget och uttagen i sina förborrade monteringshål på chassit. Löd en effekttråd till utgångsuttaget hos varje chassimonterad komponent. Löd en jordkabel till den andra utgångsanslutningen på nätuttaget.

6 Löda ingången tråden i öglan direkt framför det första motståndet i signalvägen. För att hitta motstånd, spåra signalen från strömförsörjningen. Löda utgång kabeln till öglan direkt bakom slut motstånd i signalkedjan. Att lokalisera detta motstånd, spåra kretsen bakåt från utgångstransformatorn. Löda eluttaget strömkabeln till den positiva öglan på kretskortet. Löda jordledningen till jordstiftet på chassit.

Hur man bygger Tube HF-förstärkare

December 4

Hur man bygger Tube HF-förstärkare


En hög frekvens (HF) förstärkare fungerar mellan 3 MHz och 30 MHz frekvenser. Amatören och skinka radiobolag använda dessa frekvenser. Förstärkaren förstärker signalen så den är stark nog för sändning. De två metoderna för förstärkning är rör förstärkning och solid-state (transistor) förstärkning. Du kan bygga din egen rör HF förstärkare med triode rör, som är ganska lätt att arbeta med. Andra rörtyper kräver en mer komplex design.

Instruktioner

1 Befolka kretsen. Placera den tomma kretskortet sidan uppåt i en bänk klämma, så att det finns ett gap mellan din arbetsbänk och basen av kretsen. När du trycker komponenten i tornet, kontaktstiften skjuter fram till basen av styrelsen, så du behöver utrymme mellan botten av brädet och bänken. Installera varje kretskortsmonterade komponenten i sitt torn. Följ schemat för referens. Ladda motstånd, filterkondensatorer och transformatorer först. sedan installera röret uttag och reläspolar.

2 Hur man bygger Tube HF-förstärkare

Rör aldrig spets lödkolven.

Rengör lödkolv tips om du har använt järn innan. Använd en våt svamp för att avlägsna löda återstod. Torka med en ren bomullsduk. Slå sedan på lödkolven.

3 Förbereda chassivägg. Beräkning av ytan i IEC nätuttaget och frekvensmätare genom att multiplicera längden med bredden av varje del. Skissa fotavtryck av IEC nätuttaget på den bakre delen av chassit inneslutningen. Upprepa med frekvensmätare och skiss på framsidan av chassit. Ta en av ingångarna och använda den som en mall för att skissa ett monteringshål på sidan av chassit. Upprepa med potentiometrar och rita sina monteringshål på framsidan.

4 Hur man bygger Tube HF-förstärkare

HF-förstärkare förstärker sändningssignalen.

Använd en vanlig borrmaskin och ¼-tums borr för att borra ett hål för varje jack och potentiometer pol. Använd en dremel verktyg för att skära ett rektangulärt hål runt konturerna du drog för IEC eluttaget och frekvensmätare, respektive.

5 Hur man bygger Tube HF-förstärkare

Smälta kontaktstiften till styrelsen.

Anslut kretsen genom att försiktigt trycka kontaktstiften mot metallbandet som löper längs botten av styrelsen, sedan löda stiftet till styrelsen.

6 Skruva den färdiga kretsen i botten av chassit inneslutningen. Fyll rören i röret bas.

7 Montera uttagen, potentiometrar, IEC eluttaget och frekvensmätare i sina respektive monteringshål.

8 Hur man bygger Tube HF-förstärkare

Skala av tråd för att exponera metallen. Detta gör lödning enklare.

Skär fyra bitar av röd strömkabeln och en bit svart jordledning. Strippa varje bit i båda ändar med hjälp av trådtrimmare. Löd ena änden av varje del till utgångsklämman på domkraften, potentiometer, strömförsörjning och frekvensmätare. Anslut den svarta kabeln till elnätet utgång.

9 Löd domkraften tråden till den första öglan på kretskortet. Löda potentiometer kabeln till ingången på frekvens likriktare. Löda frekvensmätare tråden till utgångsklämman på likriktaren. Löd strömförsörjningsströmkabeln till den positiva öglan på tavlan. Löd strömförsörjningen svarta kabeln till den negativa öglan på tavlan.

10 Skruva på chassit locket. Montera rattarna på potentiometer stolpar.

Tips

 • Följ alltid elektriska säkerhetsprocedurer. Dessa förstärkare har potentiellt dödliga spänningar om inte hanteras korrekt.
 • Placera inte huvudet direkt ovanför järn vid lödning. Röken från flödet är en potentiell irriterande vid inandning.

Hur man bygger en förförstärkare

December 9

Förförstärkare, mer känd som "förförstärkare," har blivit ganska enkla enheter så att du kan lägga till rum till ett surroundsystem, installera kringutrustning såsom mikrofoner och skivspelare eller helt enkelt att du kan förbättra ljudet av ett befintligt system. Bygga din egen kan leda till stora besparingar över detaljhandeln modeller.

Instruktioner

1 Lägg ut din förförstärkare genom att rita ett diagram eller schema som visar där allt går. Kolla in länken till ett prov schema i avsnittet Resurser.

2 Lägg ut din krets efter den schematiska, vilket skapar dina två kretskort. Löd inte någonting på plats ännu.

3 Placera motstånd, kondensatorer och in- och utgående RCA-kontakter och LED-lampor (för att ange om din förförstärkaren är på eller av) på dina kretskort, efter utformningen på ditt schema.

4 Löd en PIN-kod RCA-kontakter och motstånd till kretskortet och de andra stiften i dina motstånd till RCA-kontakter. Dessa är på samma kort.

5 Lödstift för dina väljar växlar till en andra kretskort, vilket gör att du också löda en jordledning på ca 28 mm till botten av brädet. Du kan också ansluta kablarna för din LED-lampor till stiften.

6 Fäst omkopplarna till stiften och fäst lysdioderna på det andra kortet, återigen efter den schematiska.

7 Löda kablar för strömförsörjningen, som beskrivs i listan över delar, som är kopplad till i avsnittet Resurser. Dessa bör isoleras med värmekrympslangar för att minska risken för överhettning.

8 Anslut stift E, F, G, 0 och +, i enlighet med den schematiska, till samma stift på huvudkretskortet.

9 Montera två kretskort - ett som innehåller din produktion och ingångar och strömförsörjning och andra som innehåller dina omkopplare - bredvid varandra om 20 mm från varandra med hjälp av särskilda fästskruvar.

10 Designa din box och sätt dina avslutade kretsar i det.