byta bakljus s60

Hur man byter bakljus Säkringar i en 2000 Chevy Malibu

March 26

En trasig säkring är vanligtvis den andra sak att kontrollera om dina bakljus inte fungerar. En bränd glödlampa är oftast orsaken till inoperabla bakljus; Men, kan du behöva byta bakljus säkring om du redan har inspekterat lampan. Det finns tre säkrings fack i din 2000 Chevrolet Malibu; varje fack innehåller säkringar för olika objekt. Malibu svans ljus säkring ligger i förarsidan inre säkringsdosan.

Instruktioner

1 Förvandla din motorn och ta ur nyckeln. Öppna huven och leta reda på motorutrymmet säkringslådan; Det är precis intill luftfiltret. Lyft locket från facket och titta i det nedre högra hörnet för att hitta den lilla säkringen avdragare. Du kommer att använda detta verktyg för att ta bort säkringen.

2 Öppna förarsidan dörren helt. Undersöka det område på förarsidan kanten av instrumentbrädan. Du kommer att se ett litet hål; detta är handtaget för din inredning säkringsfacket. Sätt fingret i hålet; Dra säkringsfacket bort.

3 Titta på det nedre vänstra sidan av det inre säkringsutrymmet; Det finns en säkring märkt "Stp Lps" (står för stopplyktor). Ta tag i säkringen med säkrings avdragare; dra den rakt ut.

4 Använd säkringen avdragare för att infoga nya säkringen. Tryck in den helt. Snäpp inre säkringsfacket säkring igen, och sedan sätta in säkringen avdragare i dess fäste i motorrummet säkringslocket.

Tips

  • Säkrings amp rating och storlek kan variera beroende på Malibu konfiguration. Typen nya säkringen inte finns i bruksanvisningen. Se till att du byter ut säkringen mot en av en identisk storlek och amp rating (10A, 20A och så vidare).

Hur man byter bakljus på Fender av Lexus IS300

October 31

Hur man byter bakljus på Fender av Lexus IS300


När den bakre bakljus i din Lexus IS300 går ut, finns det ingen anledning att ta den till återförsäljare för att få den utbytt. Du kan enkelt byta ut glödlampan själv och spara på bekostnad av att ha någon annan göra det åt dig. Det är viktigt att se till att alla dina bilens ljus fungerar. Byt alltid utbränd bakljus omedelbart för säkerhets skull.

Instruktioner

1 Öppna bagageluckan.

2 Dra försiktigt på bålen foder trim ligger på översta insidan av stammen.

3 Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva fyra plastclips från bagagerumsinsatsen.

4 Dra bagagerumsinsatsen bort från stammen ramen för att exponera bakljus tillgång.

5 Skruva fyra muttrar från bakljus huset panelen med en hylsnyckel.

6 Avlägsna bakljus huset panelen för att avslöja bakljus lampor.

7 Dra utbränd glödlampa och uttag från sin docka genom att vrida den en aning. Det kommer fortfarande att vara ansluten med sina ledningar.

8 Skruva den utbrända lampan från sockeln.

9 Skruva ersättningslampa i sockeln.

10 Tryck lampan och sockeln i sin docka genom att vrida något.

11 Byt bakljus huset panelen.

12 Säkra bakljus huset panelen med de fyra muttrarna med hjälp av en hylsnyckel.

13 Ersätta stammen foder.

14 Skruva fyra plastclips på plats med en stjärnskruvmejsel.

15 Skjut tillbaka stammen fodret på plats.

Hur man byter Bakljus på en 1998 Suzuki Esteem

July 29

Hur man byter Bakljus på en 1998 Suzuki Esteem


Att ha två fungerande bakljus är en mycket viktig aspekt av körsäkerhet. Bakljus måste bytas ut när lökarna bränner ut eller bakljus enheten har skadats. Avlägsnandet och ersättningsförfarandet för 1998 Suzuki Esteem är enkel och okomplicerad och bör ta bara några minuter.

Instruktioner

Byt bakljus församling

1 Öppna bakluckan av din 1998 Suzuki Esteem.

2 Lokalisera de två skruvarna som håller bakljus på plats. Du hittar dessa mellan gummi bakluckan packningen och strålkastare enheten.

3 Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa och ta bort dessa två skruvar. Lägga dessa åt sidan.

4 Ta bakljus med båda händerna och dra det ur sitt läge. Om det fäster, ge det en bra ryck tills den lossnar. Dra inte för långt, eftersom den är ansluten till ledningar.

5 Rotera bakljus så att du kan se baksidan av bakljus församling. Att ersätta den gamla aggregatet med en ny, helt enkelt lösgöra lednings kontakterna från baksidan av enheten och ansluter ledningarna till den nya monterings.

6 Fäst den nya monterings med de två skruvarna du tidigare borttagna.

Byt ut glödlampan

7 Följ steg 1 till 4 från ovan.

8 Vrid lätt montering så att du kan komma åt baksidan av det.

9 Ta bakljus glödlampa, vrid den medurs och dra tillbaka. Koppla bort glödlampan från ledningsnätet genom att vrida den moturs.

10 Placera en ny glödlampa i ledningsnätet, placera den tillbaka in i enheten och fäst enheten med de två skruvarna du tidigare borttagna.

Hur man byter bakljus Globes i en VW

June 22

Byta bakljus kloten i en VW är inte så svårt som att veta att ljuset har brunnit ut i första hand. Bakljus kloten måste bytas ut så snart som möjligt för att undvika risken för en kostsam biljett, eller åtminstone den tid och försämringen att bevisa att din Volkswagen baklykta har reparerats. Antingen kontrollera ditt ljus med jämna mellanrum själv eller be en vän att se över dina lampor en gång i månaden eller så. För de flesta nyare VW-modeller, inga verktyg krävs för att ändra bakljuset glober.

Instruktioner

1 Kontrollera med din lokala auto delar butik eller titta i din bruksanvisning för att hitta rätt modell av ersättningsbakljus världen.

2 Öppna bakluckan eller lyfta kombi. Hitta locket bara på insidan av bilen bredvid den utbrända lampan.

3 Vrid de två spärrarna moturs för att öppna dem så locket kan tas bort. I de flesta fall kan du vända spärrarna med fingrarna; i vissa fall kan du behöva ett mynt eller en skruvmejsel för att slå dem. Ta bort locket.

4 Tryck på flikar som gör att du kan ta bort facket som håller bakljuset glober. Det finns fyra flikar på de flesta VW-modeller. Varje flik måste tryckas för att frigöra magasinet. Dra ut magasinet några inches, såvitt ledningarna tillåter.

5 Tryck ned något på utbränd världen och vrid den moturs med tummen och fingrarna. Det ska släppa lätt och sedan dra rakt ut. Tryck ersättningslampa och vrid den medurs tills den låses på plats.

6 Snäpp bakljusfacket på plats igen. Facket bör helt enkelt trycka tillbaka på plats och de fyra flikarna ska "snäppa" i sitt låsta läge. Sätt tillbaka lucka och vrid dörrlås medurs. Testa din lampa för att se att det fungerar.

Tips

  • Inte tvinga något. Om en del inte kommer ut lätt, leta efter en anledning varför.

Hur man byter Volvo S60 stereohögtalare

April 26

Hur man byter Volvo S60 stereohögtalare


Byte av fabriken HT eller Dynaudio högtalare i Volvo S60 kan hjälpa dig uppgradera ljudkvaliteten i din stereo. Bäst av allt, kan ersättnings göras hemma. Eftermarknads högtalare kan du anpassa bilens ljudsystem för att passa. Volvo S60 har antingen fyra eller sex fabriks högtalare, beroende på trim nivå.

Instruktioner

1 Stäng av motorn och koppla den negativa (-) batterikabeln med tången.

2 Ta bort de två skruvarna som är placerade bakom det inre dörrpanelen pull. Använd kåpa verktyg eller platt skruvmejsel för att bända upp fönsterkontakt och dörrlås panel. Koppla den elektriska modulen från undersidan av panelerna och ställ dem åt sidan.

3 Dra det inre dörrhandtaget mot dig och kräng av fästplattan. Skjut plattan bort från dörrhandtaget.

4 Ta dörrpanelen och pop varje klipp från dörren. Det finns åtta clips som håller panelen till dörren, tre på varje sida och två på topp. Var noga med att inte skada klipp när du tar bort panelen.

5 Skruva loss dörrhögtalare och koppla anslutningarna från baksidan. Anslut den nya högtalaren och montera den i högtalarrummet. Upprepa processen för alla fyra dörrpaneler.

6 Bända bort högtalargaller i främre och bakre (inte alla modeller har). Skruva högtalarna och koppla modulen.

7 Anslut nya högtalare och montera. Byt ut högtalargallret.

Tips

  • Om du installerar olika storlekar högtalare, kommer du antagligen att köpa lämplig högtalare fästen för storlek.

Byta bakljus församlingen på Santa Fe

April 2

Byta bakljus församlingen på Santa Fe


Om du har en spricka eller avbrott i bakljus locket på din Hyundai Santa Fe, bör du byta ut det. Sprickor och hål i bakljus enheten kan tillåta vatten att komma in i ljusenheten, kortsluter ljus och orsakar elektrisk skada. Du kan köpa en ny bakljus enheten från en bildelar återförsäljare eller Hyundai återförsäljare. Byte av locket är en sammanfattning av jobb som du kan fylla i minuter i din egen uppfart.

Instruktioner

1 Öppna den bakre lyft porten din Hyundai Santa Fe. Lokalisera de två skruvarna på den bakre luckan för bakljus enheten. Ta bort skruvarna med en Phillips-skruvmejsel.

2 Dra försiktigt utåt på ljusenheten att dra fri från den bakre delen av bilen. Det kan ta lite ansträngning, eftersom en åtsittande gjuten ring hjälper till att säkra den till kroppen. Dra rakt ut för att ta bort det. Om du vrider enheten, riskerar du att bryta låsringen.

3 Koppla bort kablage från lampan uttagen i bakljusenheten. Ta bort hela bakljus enheten från din Santa Fe.

4 Anslut kablage till lampan uttagen på nya bakljus enheten. Sätt den nya enheten i Santa Fe kropp och tryck fast i den gjutna ringen. Du kommer att känna monterings klick när det är säkert på plats.

5 Sätt tillbaka de två skruvarna på ljusenheten. Upprepa proceduren på den andra sidan om det behövs. Testa bakljusen för att bekräfta att de fungerar som avsett.

Hur man byter bakljus linser

March 27

Hur man byter bakljus linser


Byta en bakljus lins är inte en komplicerad process, men det kräver att ha rätt ersättningslinsen och några verktyg. Varje fordon har en annan bakljus aggregat, som kräver olika verktyg för borttagning och tekniker, men den grundläggande processen är densamma. Innan du börjar måste du få en lämplig ersättning bakljus lins. Det kan behöva specialbeställda, så planera i förväg. För att beställa den högra linsen, kommer delar butik behöver veta året, märke och modell och ditt fordon, plus om du behöver höger eller vänster bakljus lins. I de flesta moderna bilar (producerade under 1980-talet eller senare) för bakljus lins är en del av bakljus montering och hela aggregatet måste bytas ut.

Instruktioner

1 Titta på bakljus och bestämma vilket verktyg är nödvändigt för att ta bort den befintliga bakljus lins. Det är ofta synliga skruvar eller fästelement som skall avlägsnas.

2 Använd lämpligt verktyg bort för att ta bort fästena som håller bakljus lins till fordonet. Var noga med att inte förlora de fästen.

3 Dra ut linsen och anslutna aggregatet. Gör så försiktigt, så att du inte bryter kablarna anslutna till enheten.

4 Koppla trådarna vid monteringen du tar bort. Detta innebär vanligtvis att ta bort ljusuttaget från aggregatet genom att vrida ljusuttaget ett kvarts varv åt vänster.

5 Ställ den gamla bakljus lins undan.

6 Håll den nya bakljus monteringen nära bakljus.

7 Byt ut ljusuttaget och vrid den ett kvarts varv åt höger för att säkra den till enheten.

8 Ställ bakljus på plats, passa in fästhålen.

9 Byt ut fästen, åtdragning tills ordentligt, men inte för hårt.

Hur man byter Bakljus av Lexus ES300

April 25

Underhålla bakljus för din Lexus ES300 är viktigt för mer än en anledning. Förutom att vara en viktig del av säker bilkörning, är det olagligt att köra ett fordon utan fungerande signaler och ljus. När du inser att dina bakljus behöver bytas, har till uppgift utförs vid din Lexus återförsäljare, eller gör det själv.

Instruktioner

1 Koppla bort den negativa batterikabeln (eller jordkabel) från batteriet. Jordkabeln är den svarta batterikabeln som ansluter från den negativa batterikabeln till ram eller chassi hos fordonet. Med hjälp av en 10 mm nyckel, lossa bulten som håller batteriet kabelklämman runt batterikabeln. Ta bort klämman.

2 Öppna bagageluckan för att få tillgång till bakljushuset grupp.

3 Ta stammen foder trim på bakre kanten av stammen interiör. Trim är en plastremsa som löper över hela bredden av den stammen. Du kan ta bort detta för hand med en måttlig mängd kraft.

4 Ta bort bagagerumsinsatsen för att komma åt bakljuset. Fodret hålls på plats av fyra klämmor som kräver lossnar med en stjärnmejsel. När klämmorna lossas, skala fodret bort från den bakre väggen av stammen inre.

5 Ta bort de fyra muttrarna som håller locket på bakljushuset panel på plats. Nötterna kan tas bort med en 8mm djup socket och ratchet. De två nedersta muttrar finns i hörnen; de bästa nötter är 1/4 av vägen inåt från hörnen av bakljushuset.

6 Dra bakljuset gruppen panelen från bakljusen att avslöja glödlampor.

7 Identifiera vilket ljus behöver bytas ut. Vrid och dra ljuset från sin docka. Ljuset kommer att hänga fritt av anslutningstrådarna.

8 Skruva lampan från sockeln. Byt ut glödlampan med en lämplig ny glödlampa. Reservlampor bör vara förenliga med den typ som anges i reparationshandboken Lexus. Om du inte har en manual, konsultera en Lexus återförsäljare för rätt lampa.

9 Byt ut ljus sin docka genom att trycka och vrida tillbaka den på plats.

10 Återbakljushuset panelen till bakljushuset. Rikta panelen och använda en 8mm hylsa och spärrskaft för att dra åt de fyra muttrarna på bultarna.

11 Byt ut bagagerumsinsatsen och dra åt med hjälp av linje klipp. När fodret är på plats, dra åt klämmorna med en stjärnmejsel.

12 Byt stammen foder trim till den övre, bakre kanten av stammen interiör. Trim kommer fästa på plats med hjälp av en måttlig mängd kraft för hand.

13 Sätt tillbaka jordkabeln till batteriet. Montera klämman runt minuskabeln och dra åt skruven med en 10 mm nyckel. Bulten ska dras åt precis tillräckligt så att klämman inte kunna flyttas för hand.

Tips

  • Vid användning av halogenlampor, handskar. Oljor från din hud kommer att äventyra integriteten i glaset och leda till skador på glödlampan.

Byta bakljus täcker på en 2005 Ford F-150 Lariat

July 6

Byte av bakljus lock eller linsen på din 2005 Ford F-150 lastbil kräver att byta ut hela bakljus enheten. Monteringen och linsen är gjutna tillsammans och kan inte separeras. Ersättnings bakljus heter finns från Ford, de flesta bildelar butiker, rädda varv och vissa special delar återförsäljare. Ersättande av aggregatet tar ca 10 minuter med användning av grundläggande verktyg. Kontrollera lamporna när du har bakljus täcker bort, och ersätta glödlampor som inte fungerar.

Instruktioner

1 Öppna bakluckan av din 2005 F-150, vilket gör att bakluckan för att vila på stödkablarna. Lokalisera de två skruvarna i sängen där bakluckan stängs. Fästskruvarna gängas i bakljus enheten.

2 Ta bort de två skruvarna med en stjärnskruvmejsel och ställ dem åt sidan. Ta tag i bakljus enheten bakifrån och dra den rakt bakåt, ta bort den från trucken. Dra inte ut så långt att du skadar trådarna bakom det.

3 Leta lampan uttagen på baksidan av enheten. Vrid lampan uttagen moturs och ta bort dem från enheten. Kasta det gamla aggregatet.

4 Installera lampan uttagen i den bakre delen av den nya bakljus montering, vrida dem medurs för att låsa dem på plats. Skjut den nya monterings på plats på lastbilen. Skjut enheten tills är sätena helt.

5 Montera de två skruvarna och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel. Dra inte åt skruvarna så mycket att de tråd i plast, vilket skulle kunna knäcka huset. Stäng bakluckan.

Hur man byter Bakljus Lampa för en 2005 Toyota Tacoma

August 13

Hur man byter Bakljus Lampa för en 2005 Toyota Tacoma


Byte av bakljus lampor på Toyota Tacoma pickup är ett enkelt projekt att genomföra i uppfart eller garage hemma. Tacoma s bakljus lampor sitter i plastanordningar; Du kan nå en glödlampa bara genom att ta bort motsvarande bakljus enheten från lastbilen. Det finns två bultar som håller varje bakljus montering på plats, och det finns två envisa stift på baksidan av enheten som snäpper in klipp på den yttre kanten av bakljus. Hela processen tar ungefär 10 minuter; Det kräver bara grundläggande handverktyg för att slutföra.

Instruktioner

1 Öppna bakluckan av din Tacoma och lokalisera de två 10mm bultar som håller bakljus enheten genom sidan av flaket. Det finns flera bultar i det; du vill skruva dem som inte har en bricka under dem.

2 Ta bort fästbultarna med en 10 mm hylsa och spärrskaft, sedan ta tag i bakljus enheten med båda händerna och dra det rakt bakåt. Det kommer inte lossnar lätt, men det kommer att lossna.

3 Leta reda på de tre glödlampa uttag på baksidan av bakljus församling; centrum en är bakljus / broms-glödlampa. Vrid sockeln moturs sedan dra den rakt ut ur aggregatet. Dra ut glödlampan ur sockeln och kassera den.

4 Skjut en ny glödlampa i sockeln. Se till att det är säkert. Installera uttaget i den bakre delen av bakljus aggregatet. Vrid den medurs för att låsa den på plats, skjut sedan enheten tillbaka på baksidan av lastbilen, skjuta in den tills fäststiften på enheten snäpper in i kroppen och skruvhålen i linje med hålen i lastbilskroppen.

5 Montera de två fästbultarna och dra åt dem med en socket och ratchet. Do inte åt skruvarna eller du kommer att spricka plast bakljus enheten. Stäng bakluckan.