byta bromsar suzuki swift

Hur man byter Suzuki Swift Auto Bromsar

November 11

Suzuki Swift är en kompakt bil som tillverkades med en hydrauliskt manövrerad bromssystem, som kräver rutinunderhåll. Du kan enkelt ersätta eller dyka upp igen friktionsytorna på bromskomponenter. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta bromsarna på en Swift i cirka två timmar.

Instruktioner

frambromsarna

1 Höj framsidan av Swift med golvet jack, placera domkraften på en rambalk och pumpa spaken tills hjulet är i luften. Placera jack ställning på ramen skena för stöd. Placera inte domkraft eller stödfoten på suspensionen eller kroppen.

2 Ta hjulet genom att vrida muttrarna i en moturs riktning med rörtång. Dra hjulet från navet och placera den åt sidan.

3 Ta bromsok med en hylsnyckel för att stänga den bakre dubbla montera bultar i en motsols riktning; skjut sedan bromsok från rotorn. Ta bort kuddarna från bromsok kolvarna genom bända hållaren klipp med en skruvmejsel och dra dynan gratis. Ställ in tjocklek på styrarmen för stöd; låt det inte dingla från bromsledningarna.

4 Ta rotorn genom att dra det fritt från navet. Ersätt den med en ny eller resurfaced enhet genom att skjuta den över navet.

5 Byt ut kuddar i tjocklek genom att trycka dem till kolvarna och säkra håll klipp. Skjut bromsok över rotorn och vrid bakre montera bultar medurs tills de ligger tätt.

6 Byt hjulet genom att vrida muttrarna medurs i ett alternerande mönster.

7 Sänk Swift från domkraften använder ordet jack.

8 Upprepa hela proceduren på den motsatta framhjul.

Bakbromsar

9 Lyft Swift på en rambalk precis framför bakhjulet, sedan placera en domkraft stå på en ram skena för stöd.

10 Ta hjulet genom att vrida alla muttrarna moturs med rörtång, sedan sätta hjulet åt sidan.

11 Avlägsna trumman genom att vrida målvakten skruven moturs och dra trumman från bromsaggregatet.

12 Ändra skorna genom bända de långa fjädrar från skon krokar med en broms verktyg, sedan vrida den primära kolven moturs. Skjut skorna bort från fästplattan.

13 Byt ut skor med nya enheter genom att skjuta dem på bromsenheten, sedan vrida den primära kolven medurs. Lyft de långa fjädrar tillbaka till skon krokar med en broms verktyg. Kontrollera hjulcylinder för läckor och kontrollera justeringsbulten i botten för stort spel. Byt trumman genom att trycka på den över skorna och säkra målvakten skruven medsols. Byt ut hjulet och sänka Swift från domkraften. Upprepa hela processen på den motsatta bakbromsen.

Tips

  • Du bör rensa bromsledningarna med färsk vätska, även om detta inte krävs.
  • Var extremt försiktig när du arbetar på ett upplyft fordon.

Specifikationer för Maruti Suzuki Swift

May 30

Maruti Suzuki Swift är den indiska producerade olika Suzuki Swift, en kompakt, femdörrars halvkombi som produceras i Japan sedan 2000. Den finns med antingen en bensinmotor eller en dieselmotor.

Motor

Både bensin- och diesel sorter av Maruti Suzuki Swift har en fyrcylindrig, 16-ventilsmotor, en femgradig manuell växellåda och ett distributionssystem bränslemulti injektion. Bensinmotorn har en maximal effekt på 85 hästkrafter (hk) vid 6000 varv per minut (rpm) medan dieselmotorn har en maximal effekt på 75 hk vid 4000 rpm.

Bromsar och fjädring

De främre bromsarna på båda typerna av Maruti Suzuki Swift är ventilerade skivor, och den bakre är trummor. Båda har MacPherson fjäderben och spiralfjäder framvagn och vridning balk och spiralfjäder bakhjulsupphängning.

andra specifikationer

Bränsletanken kapacitet båda typerna av bil är 43 liter. De kör i genomsnitt 42 miles per gallon. Båda har rack-and-pinion servostyrning, och deras maxhastighet är 165 kilometer i timmen. Deras minsta vändradie är 4,7 meter, och markfrigången är 170 millimeter.

1997 Suzuki Swift Specifikationer

January 25

1997 Suzuki Swift delar mycket av sin makeup med Geo Metro, som också är en liten, två-dörrars halvkombi fordon. Swift levereras som standard med en motor som kommer endast som en uppgradering i tunnelbanan. 1997 modell år är det tredje året av den omgjorda modell.

Motor och transmission

Suzuki erbjuds 1997 Swift med endast en motor alternativ, en 1,3-liters, inline fyrcylindrig blocket. Denna lilla motorn ger totalt 70 hästkrafter och 74 ft.-lbs. av vridmoment. Swift motor har ett hål som mäter 2,91 inches och en stroke 2.97 inches.The Swift var utrustad med antingen en femväxlad manuell växellåda eller en valfri tre-växlad automatlåda. Bilen får uppskattningsvis 39 miles per gallon i staden körning och 43 miles på motorvägen.

Exteriör

De två-dörrars halvkombi Swift tips på skalan till endast 1936 pounds. Bilen mäter 149.4 inches i total längd och har en hjulbas som sträcker 93.1 inches. Bilen är 54,7 inches hög och 62,6 inches bred, vilket gör det lättare att parkera i trånga stads parkering bås. Bilen har en något bredare front spår som mäter 54,5 inches, jämfört med den bakre spår som mäter 53,5 inches. Bilen har 6,3 inches av markfrigång, hjälper föraren att inte bottna vid körning över gupp eller av infarter.

Interiör

Trots sin ringa storlek, har Swift 77,4 kubikfot passagerarvolym. Lastvolymen på baksidan av bilen uppgår endast 8,4 kubikfot, vilket innebär att du kommer att behöva vika ner baksätet om du behöver bära något stort. Framsätespassagerarna få gott om benutrymme totalt 42,5 inches medan baksätespassagerarna hantera en trånga 32,2 inches av benutrymme. De främre passagerare har 39,1 inches av utrymme medan baksätespassagerarna får 36 inches. Skulder rum är densamma i de främre och bakre sätena, mäter 48,9 inches. De främre passagerare får 47,2 inches av hip rum mot 43,9 inches för baksätespassagerarna.

1989 Suzuki Swift Group Specifikationer

March 13

1989 Suzuki Swift finns som både en tvådörrars coupe och fyradörrars sedan. Swift gruppen ingår GLX och GTI-modeller. När de kom ut, Swift modellerna bar en prislapp mellan $ 7495 och $ 8995. Swift-gruppen infördes först på 1980-talet och återvände 2004 efter en kort paus.

mätningar

GLX är 150 inches lång, 62,6 inches bred och 54,3 inches tall. GTI är 146,1 inches lång, 62,4 inches bred och 53,1 inches tall. Hjulbasen är 93,1 inches för GLX och 89,2 inches för GTI. Den främre spår mäter 53,7 inches och den bakre spåret mäter 52,8 inches. Vänd diameter är 31,4 fötter för GLX och 30,2 fot för GTI. GLX väger 1741 pund och GTI väger 1768 pund

Utrymme

Båda Swift modeller plats för upp till fyra personer. Takhöjd mäter 37,8 inches i framsätet och 36,5 inches i baksätet. Benutrymme är 42,5 inches i fronten och 29,8 inches i ryggen. Axel rum är 51,6 inches i framsätet och 50,5 inches i baksätet.

Kraft

GLX har en 1,3-liters I-4-motor med 70 hästkrafter. Kompressionsförhållandet är 9,5-till-1 och motorvolym på är 1298 cc. Borrningen och stroke åtgärd 2,91 inches och 2,97 inches. GLX levereras endast med en tre-växlad automatlåda. GTI motorn är en 1,3-liters I-4-motor med 100 hästkrafter och ett kompressionsförhållande på 10,0-till-ett. Hålet, stroke och cylindervolym alla matcha dem i GLX. GTI är utrustad med en fem-växlad manuell overdrive växellåda, men en tre-växlad automatlåda är ett alternativ.

Bränsle

Båda 1989 Swift grupp modeller har en 10,6-liters bränsletank. GLX får 31 miles per gallon i staden och 34 mpg på motorvägen. GTI får 29 mpg i staden och 36 mpg på motorvägen.

Suzuki Swift GTI Turbo Information

April 26

Suzuki Swift GTI Turbo Information


Suzuki Swift GTi turbo tillverkades av Suzuki. Den har sitt ursprung som Cultus modell 1983 för den japanska hemmamarknaden innan det importerades till Nordamerika som Swift. Beskrivs som en super, var det erbjuds som en sedan och kombi. Den byggdes på en General Motors plattform och rebadged som en Chevrolet Swift, Pontiac Firefly, Geo Metro, Subaru Justy, Holden Barina och Maruti Suzuki 1000 i olika internationella marknader.

motorprogram

Suzuki Swift GTI Turbo Information


Swift GTi var en bränsleinsprutning hög kompression version av standarden Swift modell. Den hade en 93,1-tums hjulbas. Standardmodellen, tillsammans med GTI, erbjöds som en 3-dörrars halvkombi eller 4-dörrars sedan. Standardmodeller presenterade blygsamma motorer: en 1-liters rak 3-cylindrig genererar 41 hästkrafter; 70 hk 1,3-liters inline-4; och 79 hk inline-4. GTI var utrustad med en trimmad turboversion av 1,3-litersmotorn.

Första generationens Swift GTi

Suzuki Swift GTI Turbo Information


Swift GTI debuterade i de europeiska och Asien-Stillahavsregionen, tillsammans med GLX, som en halvkombi och sedan 1989. Det var helt enkelt en namnskylt förändring från den inhemska Cultus modellerna. Den första generationen GTi var inte tillgänglig för försäljning i Nordamerika.

Swift Specifikationer

Suzuki Swift GTI Turbo Information


GTI presenterade en dubbla överliggande kamaxlar, 16 ventiler 1,3-liters inline-4. Motorn hade ett aluminiumblock och aluminium huvuden med smidda stål vevaxel och vevstakar. Kompressionsförhållandet var hög för 1,3-liter vid 10: 1. Den höga kompressionen gjorde det möjligt att generera 101 hk. Halvkombi var 149.4 inches lång och sedan 164 inches lång. Swift var utrustad med antingen 5-växlad manuell eller 3-växlad automatlåda.

Andra generation

Den andra generationens Swift GTi turbo började anlända i Nordamerika ungefär samtidigt som den första generationen slår Europas kuster. Det delade samma hästkrafter som dess europeiska och asiatiska Stilla motsvarighet, men det också innehöll en starkare motorblock, ihåliga kamaxlar och all-wheel skivbromsar. GTI namn ändrades till GT 1990.

ansiktslyftning

Swift GT / GTi fick en liten ansiktslyftning 1992 med nya stötfångare, taillamps och en uppgraderad interiör. Mekaniskt, kamaxlarna var återigen fast och krängningsstänger gjordes större. Produktion, men slutade 1994 för den nordamerikanska marknaden.

stadig Eddie

Swift GTi livslängd på den nordamerikanska marknaden varade bara fem år, men det hade en 11 år körning på andra marknader. Det innehöll i princip samma motor under hela sin produktionskörning och kropp styling var begränsad till ansiktslyftning. Det var slitstarkt men aldrig spännande och dess 101 hk motor prestanda har förbättrats genom Swift lätt kamerahus och ramkonstruktion.

Konkurrens

En avstämd turboladdad inline-fyra Swift GTI är kapabel att en topphastighet på 150 km / h, även om produktionsmodeller uppnå 105 mph i bästa fall. Det kan drabba 0-60 mph i 6,4 sekunder till stor del på grund av sin lätta konstruktion leder till en 1896-pound tjänstevikt. Den låga vikten ger den utmärkta köregenskaper. Dess World Rally Championship rekord är bara rättvist. Det postade 13: e plats 1996 på WRC Rally i Indonesien.

Maruti Suzuki Swift specifikation

August 9

Maruti Suzuki Swift specifikation


Maruti Swift är baserad på Suzuki Swift, den populära japanska super som säljs över hela världen. Maruti versionen men säljs uteslutande i Indien.

Kraft

Det finns för närvarande två versioner att välja mellan i Indien - bensin och diesel. Den bensindrivna bilen har aa 16-V 1.2 liters K-serie motorn med 84 hk vid 6000 varv per minut (rpm) som genererar 83 foot-pounds av vridmoment vid 4500 rpm. Bilen erbjuder en fem-växlad manuell med synkronisering.

Dieselmodellen drivs av en 16-V 1.3 liter 74 hk vid 4000 rpm dieselmotor som genererar 140 foot-pounds vridmoment vid 2000 rpm. Luftkonditioneladdningssystemet är en fast geometri turboladdare med intercooler. Liksom bensinversionen, är bilen endast tillgänglig i fem-växlad manuell växellåda.

Mått

Total längd för både bilar är 148 inches, med bredd och höjd av 66 inches och 60 inches, respektive. Swift hjulbas mäter 94 inches och erbjuder en markfrigång på sju inches.

Tjänstevikt beror på trim valts - för bensinversionen väger LXI 2.160 pounds, de VXI 2,204 pounds och ZXI 2,226 pounds. Lastkapaciteten är 13 cu. ft. med sätena nedfällda eller 8,2 cu. ft. med sätena i upprätt läge. För dieselversionen, har LDI en tjänstevikt på 2.348 pounds och VDI väger 2,370 pounds. Båda versionerna kan hålla 11 liter bränsle.

utföranden

Det finns tre utföranden för bensinversionen av Swift - den LXI, den VXI och top-of-the-range ZXI. Alla varianter har servostyrning, manuell luftkonditionering, en värmare, en tre-ekrad uretan ratten och grönfärgat glas. Standard med ZXI komma extrafunktioner som en integrerad stereo med rattmonterade reglage, en automatisk klimatsystemet, lutning styrning och inställning av förarstolen.

Dieselversionen har två utföranden - LDI och top-of-the range VDI; den senare erbjudande främre och bakre elektriska fönsterhissar, centrallås, klocka, varvräknare, fåfänga speglar, Dimstrålkastare och anti-bromsstyrning.

1993 Suzuki Swift Förgasare omvandlingar

August 26

1993 Suzuki Swift Förgasare omvandlingar


1993 Suzuki Swift är en liten, sportig bil; Det är utformat för att ta emot ett stort antal förgasare alternativ och relaterade konverteringar som ökar dess prestanda. En högpresterande förgasare konvertering bidragit till att förbättra gas körsträcka. Suzuki Swift prestandauppgradering delar såsom racing sidhuvud, turbo kit och högpresterande motor fans hjälpte optimera prestandan hos fordonet som hade anpassats till den högpresterande förgasare.

förgasare omvandlingar

En högpresterande förgasare från Edelbrock eller Holley förgasare företag skapar en bättre bränsle-luftblandning att strömma in i motorns cylindrar. En förgasare-uppgradering ökar bränsleeffektiviteten och förbättrar bilens hästkrafter utgång. Resultaten är bättre gas körsträcka, lättare start, jämnare tomgång och acceleration. Dessa ersättnings förgasare är utformade för att möta eller överträffa originaltillverkarens specifikationer.

Hi Performance Racing Heads

För att dra nytta av den ökade prestanda som skapats av ersättnings förgasare, kan 1993 Suzuki Swift modifieras med en högpresterande tävlings rubriker. headers rostfritt stål är lägre vikt och ger bättre intag och avgasflöde, vilket förbättrar prestanda Suzuki Swift. Dessa racing rubriker kan ge ungefär sex eller sju hästkrafter vinst och en ökning med fyra eller fem foot-pounds av vridmoment till det ändrade fordonet.

turboladdning Kit

En turbo kit kan också hjälpa 1993 Suzuki Swift fordon få maximal prestanda, kontroll och tillförlitlighet. Turbo kit fungerar hand i hand med förgasaren uppgradering, och gör bilen passar både gatbruk och racing konkurrens. De kritiska komponenterna i satsen innefattar turboaggregatet, en racing gjutjärnsavgasgrenrör, målade rör och höga flödes luftfilter som arbetar tillsammans för att optimera prestanda.

High Performance Motorkylfläkten

När Suzuki Swift motorn har uppgraderats med högpresterande förgasare, huvuden eller turbo utrustning, kommer motorn att köras vid högre temperaturer, vilket kan minska fordonets prestanda. Installera en högpresterande elektrisk fläkt i Swift kan förbättra sin prestanda och skydda prestandaförbättringar genom att förbättra motorns förmåga att kyla sig själv. Högpresterande fläktar ger mer kraft och bättre kylning på grund av användningen av ultratunna högt flöde elektrisk fläktblad. Fläkten roterar med hög hastighet hjälper till att hålla motorn sval och förhindra den från att överhettas.

Hur man byter bromsar på en 2005 Chrysler Town & Country

February 26

Hur man byter bromsar på en 2005 Chrysler Town & Country


Även de främre bromsbelägg på din 2005 Chrysler Town & Country förmodligen kommer att behöva bytas ut oftare än de bakre bromsarna, kommer det troligen att komma en tid när du behöver byta både bakre och främre bromsarna samtidigt. Du kan spara en avsevärd summa pengar genom att ersätta bromsarna själv så länge du har några måttlig mekanisk förmåga och en ledig eftermiddag. Det rekommenderas också att du tar lite extra tid att kontrollera rotorerna, när du byter dynorna, eftersom dynorna fungerar bäst med jämna rotorer.

Instruktioner

1 Parkera minibuss på en plan, asfalterad yta och ställa i nödbromsen.

2 Dränera de flesta, men inte alla, av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon baster och sätta vätskan i ett uppsamlingskärl för omhändertagande.

3 Ta bort de främre hjulkapslar med ett däck verktyg sedan lossa muttrarna med däck verktygets rörtång. Höj framsidan av minibuss med en domkraft, står plats jack under axeln på vardera sidan och sakta sänka domkraften tills fordonet står på läktaren. Ta bort muttrarna med rörtång sedan bort framhjulen.

4 Unbolt de två primära bromsok monteringsbultar, som ligger på toppen och botten av en sida av bromsok, med en spärr och uttag.

5 Ta bort bromsslangen från bromsoket och skjut tjocklek upp och från bromsrotorn manuellt.

6 Ta bort bromsbelägg från bromsoket.

7 Dra tillbaka bromsok kolv med en C-klämma. Använda en av de gamla bromsbeläggen placerade mellan de C-klämman och botten av kolven för att skydda kolven.

8 Sätt den nya bromsbelägg och släpp C-klämman från kolven.

9 Installera bromsok på bromsrotorn och sätt tillbaka bromsslangen.

10 Upprepa ovanstående steg för bromsarna på den andra framhjulet, sedan montera hjulen, ta bort domkraften och sänka bilen på marken med domkraften.

11 Upprepa ovanstående steg för att byta bromsar på bakhjulen.

12 Fyll huvudcylindern med bromsvätska, starta sedan minibuss och pumpa bromsen flera gånger för att ge plats bromsbelägg.

Suzuki Swift GTI specifikation

May 4

Japan-baserade Suzuki först tillverkade sin Swift GTI modell 1984 för 1985 års modell. Denna bil lekte en lätt, men ändå kraftfull motor som gav det ett rykte om snabbhet i subcompact bil klassen. Suzuki fortsatte att producera dessa bilar i tre på varandra följande generationer, 1984-1988, 1989-1992 och från 1992 till 1999.

Motor

Suzuki utrustat alla generationer av sin Swift GTI med en 1,3-liters, förskjutning in-line, fyrcylindrig motor. Denna motor används dubbla överliggande kammar och elektronisk bränsleinsprutning till tratt bensin tråg fyra ventiler per cylinder, för sammanlagt 16 ventiler. Hålet mätt 2.91 inches och dess slag mätte 2,97 inches. Företaget officiellt kallas denna motor G13B, som enligt "Redline GTI" hemsida, förblev oförändrad under de 15 åren av GTI modellens liv.

Överföring

Suzuki parade sin G13B motorn till en fem-växlad manuell växellåda, men köpare kan välja valfria tre-växlad automatlåda. Alla årsmodeller av Suzuki Swift GTI används framhjulsdriven.

Prestanda

Suzukis 1,3-litersmotor vevas ut 100 hästkrafter vid 6600 rpm och 83 foot-pounds vridmoment vid 5500 rpm. Inuti varje cylinder, insprutningssystemet uppnått ett kompressionsförhållande på 10,0-till-ett. Denna motor gav Suzuki Swift GTI en effekt i förhållande till vikten av 6.86 hästkrafter per pund, mer än tre gånger så produceras av 2010 Ferrari 458 Italia.

Den "Suzuki Swift GTI" hemsida rapporterar att Swift GTI kan accelerera från noll till 60 mph i 8,3 sekunder och korsar kvartalet mil märke i 16,6 sekunder med en hastighet av 84,7 km / h. En Swift GTI kunde nå en toppfart på 121,8 km / h.

En 1999 Suzuki Swift GTI använder denna motor och en fem-växlad manuell tjänade en bränsleekonomi 32 mpg under staden körning och 44 mpg när den körs på motorvägarna.

Mått

Suzuki erbjuds alla generationer av Swift GTI som en tvådörrars, fem passagerare halvkombi. Måtten på Swift GTI varit tämligen konsekvent genom loppet av sin modell livslängd. En 1986 Suzuki Swift GTI sträckte en längd av 146,1 inches med en hjulbas på 89,2 inches. Det årets Swift GTI stod 53,1 inches i höjd och hade en total bredd av 62,4 inches och en tjänstevikt på 1,768 pund.

En Swift GTI 1999 sträckt 147.4 inches i längd, stod 53,1 inches tall och hade en bredd av 62,4 inches. Den 1999-modellen hade en tjänstevikt på 1.839 pund.

Suzuki Swift Tekniska specifikationer

April 24

Suzuki Swift är en subcompact bil som såldes i USA från 1989 till 2001. Den första generationen tillverkades 1989-1994 och den andra generationen från 1995 till 2001. Suzuki är inställd på att erbjuda en tredje generationens modell från och med 2010 .

motor Specifikationer

2001 Suzuki Swift är utrustad med en fyrcylindrig, 1,3-liters bensinmotor. Den producerar 79 hästkrafter vid 6000 varv per minut och 75 ft.-lbs. av vridmoment vid 3000 varv per minut. Motorn är bränsleinsprutning. En standard femväxlad manuell växellåda erbjöds samt en valfri tre-växlad automatlåda. Swift är en framhjulsdriven bil.

interiör Specifikationer

2001 Suzuki Swift har 39,1 inches av främre utrymme och 42,5 inches av främre benutrymme. Det erbjuder baksätespassagerarna 36 inches av utrymme och 32,2 inches av benutrymme. Den har en kapacitet på fyra passagerare.

exteriör Specifikationer

2001 Suzuki Swift mäter 149.4 inches i längd, 62,6 inches i bredd och 54,7 inches i höjd. Den har en markfrigång på 6,3 inches och en hjulbas på 93,1 inches. Tjänstevikt Swift är 1,895 pounds.

Bränsleförbrukning

2001 Suzuki Swift med manuell växellåda har en bränsleekonomi rating 31 MPG i staden och 38 mpg på motorvägen. Swift kan hålla upp till till 10,3 liter bränsle.