byta bromsklossar hd

Hur man byter bromsklossar bak på en 1999 Beetle

May 11

Med tiden, bromsbelägg på din VW Beetle slits och kommer att behöva bytas ut. Hur ofta de behöver bytas ut beror på hur mycket körning du gör och hur snabbt du gör dina stopp. Bromsbeläggen ska bytas ut innan de är ned till 1/4-tum tjock. Eventuella ytterligare och dina rotorer kan skadas och behöver bytas ut också. Detta är en ekonomisk aktivitet som du kan göra på ett säkert sätt själv.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna med lug nut skiftnyckel på de bakre däck. Ta inte bort dem helt och hållet. Placera domkraften under mitten av den bakre änden av din Beetle. Se till att det är under ramen så att den inte kommer att skada något under bilen. Jack upp tillräckligt så att du kan glida jack står under varje sida framför hjulen. Sänk bilen på läktaren.

2 Ta bort muttrarna på ett hjul och dra däcket utanför axeln. Leta upp bromsbelägg, bromsok och rotor. Använd skiftnyckel för att ta bort bromsok från bromsklossen och rotorn. Försiktigt sätter ned den. Du vill inte att skada den eftersom den är ansluten till bromsledningar.

3 Sätt på masken och handsken att undvika exponering för bromsklossen damm. Ta bort de gamla bromsbeläggen. Applicera C-klämma för att dra in bromskolven. Detta kommer att återställa bromssystemet eftersom du installerar nya kuddar.

4 Sätt nya bromsbelägg på plats. Ta bort C-klämman från bromskolven. Skruva bromsok tillbaka över bromsbelägg. Skjut hjulet tillbaka på axeln. Byt ut muttrarna.

5 Göra samma process för att byta ut bromsbeläggen på det motsatta hjulet. jack sedan upp bilen för att ta bort jack står från under varje sida. Släpp domkraften och ta bilen tillbaka ner till marken. Använd lug nut skiftnyckel för att dra åt muttrarna.

Tips

  • Detta bör göras på ett plant underlag så det finns ingen chans att bilen luta bort av domkraften och möjligen orsakar skador.

Hur man byter bromsklossar bak på en 2001 Mustang Ford

April 23

De bakre bromsbelägg på en 2001 Ford Mustang är inte de primära kuddar för bromsning, så de måste bytas ut mycket mindre ofta än fram kuddar. De bakre dynorna har dock ett extra ansvar att frambromsarna inte har - de fungerar som parkering och nödbromsen. På grund av denna extra funktion, kan de bakre bromsarna vara lite svårare, eftersom de har en "ingen push back" lås på bromsok kolv. Detta kräver ett specialverktyg, känd som en bakre bromsok kolv justering, för att komprimera bromsok kolv. Lyckligtvis har de flesta delar butiker hyra det här verktyget med endast en deposition.

Instruktioner

1 Lossa, men ta inte bort, de bakre hjulmuttrarna med hjälp av en Ratchet och uttag.

2 Palla upp den bakre delen av fordonet och säkra den med pallbockar.

3 Ta bort de bakre muttrarna och dra bakhjulen från fordonet.

4 Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera de två bromsok bultar.

5 Lossa och ta bort de två bromsok bultar med hjälp av en spärr och uttag.

6 Dra bromsok från bromssystemet och hänga den från en suspension komponent med hjälp av bungee bandet.

7 Komprimera bromsok kolv tills den är inne i caliperkroppen, med hjälp av bromsok kolv justerings. Olika juste varierar i drift och instruktioner kommer att hänvisa dig hur man använder denna verktyget.

8 Ta bort bromsbeläggen genom att dra dem för hand, från bromsok fästet.

9 Placera nya kuddar i bromsok fästet; det finns slitsar i konsolen för att vägleda dynorna på plats.

10 Placera tjocklek över de nya bromsbelägg och dra åt bromsok bultar.

11 Vridmoment bromsok bultar till 24 foot-pounds med hjälp av en momentnyckel och en socket.

12 Upprepa steg 4 till 11 för dynorna på den andra sidan av fordonet.

13 Placera bakhjulet tillbaka på fordonet och dra åt muttrarna.

14 Sänk fordonet till marken och dra åt muttrarna till 95 foot-pounds med hjälp av en momentnyckel och uttag.

15 Pumpa bromspedalen tills den är fast och provköra bilen.

Hur man byter bromsklossar bak på en 1995 Cadillac STS

May 7

Hur man byter bromsklossar bak på en 1995 Cadillac STS


1995 Cadillac STS är utrustad med fyra hjul skivbromsar som ger lyxbil med bättre bromsprestanda än fordon som har bakre trumbromsar. Medan de främre bromsbelägg bör bära ut ungefär dubbelt så snabbt som de bakre, på grund av den ökade ansträngning på fronterna, de bakre bromsarna fortfarande behöver servas intermittent. Byte av bromsbelägg på de flesta fordon är en av de vanligaste gör det själv-projekt som genomförs av bakgård mekanik. Cadillac STS är inget undantag.

Instruktioner

1 Sätt på dig skyddsglasögon. Blockera framhjulen genom att placera en chock i fram- och baksidan av ett hjul. Lossa de bakre hjulmuttrarna på båda bakhjulen med rörtång.

2 Lyft den bakre änden av Cadillac upp med domkraft, placera pallbockar under den bakre ramen och sänka Cadillac på pallbockar.

3 Ta bort den högra bakre hjulmuttrarna och hjul hand. Placera dropplådan under bromsanordningen och spraya bromsarna ner helt med broms ren för att ta bort bromsdamm. Undvik att lämna damm bakom; andas bromsdamm är farligt för hälsan.

4 Ta bort bromsok bultar med Hylsnyckelsats flyttar tjocklek åt sidan och stödja den i den bakre upphängningen så att den inte hänger från bromsledningen. Vilket gör att bromsoket att hänga från bromsledningen kan skada gummislangen delen av linjen, vilket i sin tur kan leda till plötslig bromsfel under körning.

5 Ta bort bromsok fästet med sockeln set och lägga den åt sidan.

6 Ta rotorn för hand och antingen har den bearbetade eller ersätta det, sedan om det. De flesta lokala verkstäder och reparationsmöjligheter kommer maskin rotorer för en liten avgift.

7 Dra de gamla bromsbelägg ur bromsoket för hand. Spraya bromsok glider med broms ren för att avlägsna eventuella byggt upp bromsdamm och gunk. Smörj bromsok glider med vit litiumfett.

8 Sätt bromsok kolv verktyget i bromsoket och använda den för att dra tillbaka bromsok kolv. Ta bort verktyget och infoga ersättningsbromsbeläggen när du är klar.

9 Bolt bromsok fästet igen och sedan installera bromsoket i baksidan av hur du tog bort det.

10 Upprepa steg tre till nio på vänster bak.

11 Sätt tillbaka hjulen och muttrarna. Sänk Cadillac bort domkraften och på marken med ordet jack. Dra åt muttrarna till 85 lbs / ft med momentnyckel.

Hur man byter bromsklossar bak på en Audi A4

July 3

Byte av bromsbelägg på Audi A4 är en rutinmässig del av underhåll. Byte av bakre bromsbelägg är ett jobb som kan göras av en butik på bekostnad av flera hundra dollar (eller mer), men kan också göras av ett hem mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Det bör noteras att bromsarna är en extremt viktig aspekt av din A4 säkerhet. Om du inte är säker på din mekanisk förmåga, bör du antagligen ha en professionell butik göra jobbet.

Instruktioner

1 Parkera din A4 på en plan yta. Placera fordonet i växel om det är en manuell; om det är en automatisk, att transmissionen är i "Park".

2 Lossa muttrarna som håller bakhjulen på. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Har tagit bort hjulen och ställ dem åt sidan.

3 Spraya broms renare på rotorn, tjocklek och närliggande områden och torka dem med en ren, torr trasa.

4 Ta bort de två stora hex bultar som håller bromsoket till bromsoket fästet. Dessa är placerade på toppen och botten av tjocklek på den sida som är vänd mot hjulhuset. Använd rätt hex bit och en spärr att ta bort dessa skruvar. Du kan behöva en brytare bar (en förlängning på sockeln) för att avlägsna bultarna.

5 Skjut bromsok från rotorn. Stödja tjocklek medan du arbetar med en bit ståltråd knuten till suspensionen eller på en plattform av något slag för att förhindra skador på bromsledningen.

6 Ta bort dynorna från bromsoket. De kan helt enkelt falla ut när du tar bort bromsok från rotorn. Öppna locket till bromsvätskebehållaren, som ligger i motorrummet. Ta del av bromsvätska med en kalkon baster eller spruta. Ta inte bort så mycket vätska att luften tillåts komma in i hålet i reservoaren att vätskan går igenom.

7 Använd speciella Audi bromsok kolv verktyg (se Resurser) för att dra in kolven i tjocklek för att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg. Placera verktyget i indrag i kolven och sedan försiktigt vrida verktyget. Kolven ska dras som det visar.

8 Installera de nya bromsbelägg i bromsoket. Skjut bromsok över rotorn och montera de två sexkantiga skruvarna som håller den på. Dra åt skruvarna. Sätt tillbaka hjulen. Sänk fordonet till marken. Pumpa på bromspedalen några gånger eller tills den känns fast igen. Kontrollera nivån på vätska på behållaren och fyll på vid behov.

Hur man byter bromsklossar bak i min Dodge Avenger

September 4

Dodge Avenger har fyra hjul skivbromssystem som ger överlägsen bromsslitage och prestanda jämfört med äldre trumstil bromssystem. De bakre bromsarna ge lateral stabilisering för Avenger när du stoppar. Utan fungerande bakbromsarna, förlorar du kontrollen över bilen varje gång du kommer till ett stopp. Bromsbeläggen slits med tiden som en del av sin konstruktion funktionalitet. När de har slitna tunnare än 3 mm du behöver byta dem. Vem som helst med grundläggande auto-reparationsförmåga kan ersätta de bakre bromsbelägg på en Dodge Avenger.

Instruktioner

1 Shove stoppklossar mot framsidan och baksidan av höger framdäck. Lossa Avenger bakre muttrarna med rörtång genom att vrida dem moturs.

2 Lyfta den bakre änden av den Avenger med ordet jack. Stödja den på pallbockar. Ta de bakre hjulmuttrarna och hjul utanför Dodge hand.

3 Ställ in långpannan under Avengers höger bakre bromsaggregat och tvätta bromsdamm från rotorn och bromsok med broms renare.

4 Ta bort bromsok bultar med socket set. Lyft tjocklek från fästet och ta bort de gamla bakre bromsbelägg för hand. Kasta de gamla kuddar.

5 Tvätta bromsok kolvarna och diabilder med broms renare. Lube glasen med en generös mängd vitt litiumfett.

6 Skjut kolvarna tillbaka i tjocklek med bromsok verktyget. Installera den nya bakre bromsbelägg för hand.

7 Ställ bromsok i fästet och skruva den på plats med socket set. Sätt tillbaka rygg däck och muttrarna.

8 Sänk Avenger av domkraften. Dra de bakre hjulmuttrarna till 85 ft.-lbs. med din momentnyckel. Flytta stoppklossar innan du använder bilen.

Hur man byter bromsklossar bak på en 2000 VW Jetta

February 3

2000 Jetta är den fjärde generationen av denna populära sedan görs av tyska biltillverkaren Volkswagen. En av de rutinmässiga aspekterna av Jetta underhåll se till att bromsarna är i gott skick och fungerar ordentligt. Det rekommenderas att bromsarna på en Jetta bytas ut 10.000 miles. Byte av fjärde generationens Jetta bromsar kan göras genom ett hem mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Det bör noteras att om du är osäker på att utföra din egen broms jobb, bör du lämna den till en professionell.

Instruktioner

1 Parkera Jetta på en plan yta. Se till att transmissionen är i växel eller i parken (för en automatisk). Ställ inte nödbromsen. Använd en rörtång för att lossa de bakre hjulens muttrarna. Höj baksidan av fordonet med tunga domkraft. Sänk den på pallbockar sedan avsluta ta bort bakhjulen.

2 Spraya bromsoket, rotor och närliggande delar med broms renare och torka allt ned med en trasa. Ta bort de 13 mm bultar som fäster bromsoket till bromsoket fästet med en socket och ratchet. Använd en öppen nyckel för att hålla plana skaft varje bult på plats medan du lossa och ta bort den. Skjut tjocklek bort från rotorn och stödja den med en bit ståltråd knuten till en suspension del eller på en plattform. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsrotorn. Rengör rotorn med broms renare igen.

3 Använd speciella VW bromsok verktyget (tillgänglig online eller på din lokala återförsäljare) för att vrida kolven medurs och komprimera det i bromsoket så att det finns tillräckligt med utrymme för de nya, tjockare bromsbelägg. Placera verktyget i de två spåren i bromsok kolv och vrid för att dra in kolven. Konsultera de instruktioner som följde med bromsok verktyg för mer detaljerad vägbeskrivning.

4 Installera de nya bromsbelägg på rotor i samma orientering som de gamla kuddar. Skjut bromsok över bromsbelägg, se till att de sitter ordentligt under oket. Tråd i bromsok bultar för hand och dra sedan åt dem ordentligt med sockeln och spärr. Bolt hjulen tillbaka till bilen och sänka den till marken med domkraften.

Hur man byter bromsklossar bak på en 2002 Mazda Protege

February 18

Slitna bromsbelägg på 2002 Mazda Protege avger en skrika att varna föraren att bromsarna är i behov av ersätter. Ljudet kommer från slitagevarnare inbyggda i bromsbeläggen 'yta exponeras. När utsatt indikatorerna kontakt med rotorerna för att orsaka buller. Byt bromsbeläggen så snart som möjligt för att undvika bromsfel på grund av brist på bromsbelägg material, samt skador rotorn från långvarig mejsling från slitagevarnare.

Instruktioner

1 Använd en rörtång för att lossa muttrarna på de bakre hjulen på Mazda.

2 Lyft den bakre änden av fordonet med domkraften och placera pallbockar under ramen för Mazda.

3 Ta bort muttrarna och bakre hjulen hos fordonet.

4 Använd en 14 mm nyckel för att ta bort bromsok glidstiften från de bakre bromsoken.

5 Lyft tjocklek från rotorn. Bända bromsbeläggen från vardera sidan av bromsoket med en vanlig skruvmejsel eller en annan plan pry verktyg.

6 Placera 4,5 mm insexnyckel i bromsok kolv i tjocklek. Vrid nyckeln medurs för att skruva kolven in i sidan av bromsoket. Kolven måste vara helt öppen för att rymma de nya bromsbelägg.

7 Sprid ett tunt lager av broms fett på baksidan av nya bromsbelägg och klipp dem till bromsok väggarna. Metallklämmorna kan fästas till sidorna av bromsoket för hand.

8 Placera tjocklek över rotorn och skruva i bromsoket glidstiften med 14 mm nyckel.

9 Placera hjulet på hjulbultarna och skruva på muttrarna. Lyft den bakre änden av Mazda med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bakdäcken tillbaka till marken.

10 Tryck på bromspedalen och håll den intryckt i 10 sekunder. Släpp pedalen och upprepa depression tillbaka den bakre bromsok kolv till rätt startposition.

11 Dra huven frigöringsspaken under instrumentpanelen på förarens sida av fordonet och motorhuven.

12 Ta bort huvudcylinder lock som är beläget på baksidan, högra sidan av motorutrymmet.

13 Kontrollera nivån av bromsvätska i behållaren och lägga till nya DOT-3 bromsvätska som behövs. Byt huvudcylinder GJP och stäng Mazda huva.

Hur man byter bromsklossar bak skivan i en Lincoln Continental

April 25

Moderna Lincoln Continental har fyra hjul skivbromssystem. Fördelarna med fyrhjuliga skivbromsar över främre skiva / bak trumma uppställningar gamla inkluderar bättre bromsprestanda, bättre hantering vid inbromsning och längre bromsbelägg slitage på grund av den självjusterande karaktär bromsbelägg. Ersätter bakre bromsbeläggen är också en enklare, mindre tidskrävande jobb än att byta ut bromsbackarna. Vem som helst med grundläggande bilverkstäder erfarenhet kan ersätta de bakre bromsbelägg på en Lincoln Continental i cirka två timmar.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna på båda bakhjulen med rörtång. Ta inte muttrarna av vid denna tid, men se till att de är löst nog för att ta bort för hand.

2 Jack den bakre änden från marken med ordet jack. Placera domkraften under bakaxeln, ut av hjulen. Sänk Lincoln på pallbockar.

3 Ta muttrarna och tillbaka däck av för hand och ställ dem åt sidan.

4 Skjut dropptråget under vänster-bak bromsar och sedan spraya obromsad helt med bromsrengöringsmedel för att ta bort bromsdamm. Lämna aldrig bromsdamm på, som andas det är mycket skadligt för din hälsa.

5 Ta bort bromsok bultar med uttaget set. Lyft tjocklek av rotorn för hand och sedan dra bromsbelägg ur bromsok. Rengör bromsok med broms renare, inifrån och ut.

6 Lube bromsok glid stift med vit litiumfett innan du trycker bromsok kolvarna tillbaka i tjocklek med bromsok verktyget.

7 Sätt i de nya bromsbelägg, skjut bromsok tillbaka på plats över rotorn och sedan skruva tillbaka den med sockeln set.

8 Flytta till höger bak och utför steg fyra till sju på den sidan.

9 Sätt tillbaka däcken och lug nötter, sänka Lincoln av domkraften med ordet jack och sedan dra åt muttrarna till 95 ft-lbs med momentnyckel.

Tips

  • Överväg bearbetning eller ersätta de bakre bromsen rotorer när du byter bakre kuddar på din Lincoln Continental. Även om du inte har att göra så, kommer det att säkerställa längsta möjliga liv för din nya bromsbelägg.

Hur man byter bromsklossar bak på en 2006 Ford F-150

May 10

Hur man byter bromsklossar bak på en 2006 Ford F-150


Byte av bakre bromsbelägg på en 2006 Ford F-150 är en nödvändig del av lastbilens regelbundet underhåll schema. Bromsbelägg bära ut som en del av deras normala funktion. Bakre bromsbelägg endast utföra cirka 25 procent av bromsverkan. Som sådan, bakre kuddar är mindre än fram kuddar. Med detta i åtanke, kan du räkna med att byta ut de bakre bromsbelägg gång för varje två till tre gånger du ersätter de främre kuddar. Vem som helst med grundläggande fordonsreparations erfarenhet kan ersätta de bakre kuddar på en 2006 Ford F-150 på mindre än två timmar.

Instruktioner

1 Sätta stoppklossar framför framhjulen för att förhindra att F-150 från att rulla. Lossa de bakre muttrarna med rörtång.

2 Lyft den bakre änden med domkraften och placera två jack står under bakaxeln. Sätt domkraften ut av bladfjäderpinnar för bästa stabilitet.

3 Ta bort muttrarna och bakhjulen för hand.

4 Sätt dropptråget på marken under den vänstra bakre bromsaggregatet. Spola bort bromsarna med broms renare att ta bort så mycket bromsdamm som möjligt.

5 Unbolt bromsoket från navet med hjälp av socket set. Lyft tjocklek av bromsrotorn och sedan dra de gamla bromsbelägg ur bromsok för hand.

6 Spraya insidan av bromsoket med broms renare att rensa ut bromsdamm. Smörj bromsok glider med vit litiumfett.

7 Sätt i de nya bromsbelägg i samma position och orientering som de gamla kuddar. Skjut bromsoket tillbaka över rotorn och skruva tillbaka på plats med Hylsnyckelsats.

8 Utför steg fyra till sju på rätt bakbromsarna.

9 Sätt hjul och muttrarna igen för hand. Dra åt muttrarna ner så långt som möjligt för hand. Sänk F-150 av domkraften står med domkraften och sedan dra åt muttrarna till 140 ft-lbs. med momentnyckel.

Hur man byter bromsklossar bak på en 2007 FLHTC

October 25

2007 FLHTC "Electra Glide" är en av Harley-Davidson mest omhuldade modeller, fyller rollen som företagets primära touring motorcykel. Med en totalvikt på 772 pounds, kräver FLHTC en inspektion av dess bromsbelägg och skivor var 2500 miles för att se till att bromsarna fungerar som ett säkert och effektivt som möjligt. Harley-Davidson kräver byte av bromsbelägg så snart som det är mindre än 1/16 tum av material kvar. Medan de främre bromsbelägg är lätta att komma åt från framgaffeln är de bakre bromsbelägg dold bakom FLHTC rätt löstagbara sadel.

Instruktioner

1 Parkera din motorcykel på sidostödet. Öppna höger sadel lock, sedan vrida snabbfrigör stiften på sadel innervägg moturs ett kvarts varv. Dra rätt sadel off av sadel fästet är monteringsnitarna.

2 Skruva skruvarna från den bakre huvudbromscylindern vätskebehållaren lock, som ligger under den bakre bromspedalen och framåt på höger fot ombord, med en stjärnskruvmejsel. Dra i locket och det inre membranet ut ur behållaren.

3 Hävert en liten mängd bromsvätska ut ur den bakre bromshuvudcylinder s vätskebehållaren med en spruta. Detta kommer att förhindra ett överflöd av bromsvätska samtidigt dras tillbaka bromsok kolvarna.

4 Slip en liten, tunn-blad spett mellan bromsbeläggen och bakhjulet på bromsskivan. Tryck försiktigt bromsbeläggen mot bromsoket kropp för att sätta tillbaka bromsok kolv i sina hål i bromsoket kropp.

5 Skruva av bromsbelägg stiften från den yttre ytan av den bakre bromsoket, som ligger mellan den högra bakre stötdämparen och motorcykelns ram, med hjälp av en 1/4-tums 12-punkters uttag och en hylsnyckel. Cup handen under baksidan av bromsok, sedan dra båda stiften halvvägs ut ur bromsoket för att frigöra den inre bromsklossen. Ta bort bromsbelägg stiften helt och dra den yttre bromsklossen ur bromsoket.

6 Ta en närmare titt på bromsskivan yta för poängsättning - djupa urgröpningar eller repor i ytan - orsakas av metall mot metall-kontakt med en sliten bromsbelägg metallstödplatta. Byt bromsskivan innan du fortsätter om det finns repor eller urgröpningar djupare än 0,015 tum, precis tillräckligt djup för att fånga en nagel på.

7 Smeta en liten mängd silikonfett på mitten av de nya bromsbelägg "metallfästplattor. Slip den nya yttre bromsklossen i bromsoket, sedan in båda bromsbelägg stiften halvvägs in i tjocklek för att hålla dynan på plats. Nå runt den bakre bromsskivan och glida inre bromsklossen på plats. Skjut bromsbelägg stiften helt i tjocklek, sedan skruva stiften på plats med en 1/4-tums 12-punkters uttag och en hylsnyckel. Dra åt bromsbelägg stiften till 180 tum-pounds med en momentnyckel.

8 Pumpa den bakre bromspedalen tills du känner motstånd, vilket innebär att bromsok kolvarna har satt mot broms underlag plattor.

9 Lyft motorcykeln utanför dess sidostödet och hålla den i ett vågrätt läge. Fyll den bakre huvudbromscylindern vätskebehållaren med bromsvätska DOT 5. tills vätskenivån är inom 1/8 tum från behållarens överkant. Sätt tillbaka behållarens lock och membran, sedan skruva lockets bultar på plats med en stjärnskruvmejsel. Ställ motorcykeln på sidostödet.

10 Håll den högra sadel mot sidan av motorcykeln. Tryck sadel på stödkonsolens monteringsnitarna. Öppna sadel lock och vrid snabbkopplingar medurs för att låsa sadel på plats. Stänga sadel lock.

Tips

  • En motorcykel bromsar generera en betydande mängd värme under drift, skapar risk för svåra brännskador om du hanterar bromsskivorna eller kuddar omedelbart efter en åktur. Om du har ridit cykeln, låt bromsarna svalna i minst 30 minuter innan du byter bromsbeläggen.