byta generator honda cr v

Hur man byter en Honda Civic transmissionsrem

June 13

Hur man byter en Honda Civic transmissionsrem


Byta en Honda Civic kamrem säkerställer exakt timing och bränning av din Civic cylindrar, vilket resulterar i en mjukare, mer bränsleeffektiva och mindre skadliga ride. Även ersätta din Civic s kamrem kräver avlägsnande av många omgivande motorkomponenter kommer framgångsrikt slutförande av denna uppgift resultera i förbättrad prestanda på vägen. Dessutom kan underlåtenhet att ersätta din kamremmen vid den rekommenderade tiden resultera i Civic motor brist i ett katastrofalt sätt.

Instruktioner

1 Lyft den främre änden av din Civic med en 2 1/2 ton jack hiss.

2 Ta hjulet och den svarta plastbaljan plåten från förarens sida av din Civic använda däck järn.

3 Ta bort tändstiftet luckan med en spärrnyckel förlängning.

4 Markera tändstiftskablarna 1 till 4 med en märkpenna.

5 Ta bort tändstiften. Komma åt tändstiften från toppen av motorblocket genom att först avlägsna det skyddande plastlocket över motorn, då den 10 mm bult som håller tändspolen till varje plugg.

6 Lossa något svängbulten och nypa bulten som håller kamremmen till servopumpen.

7 Demontera kamremmen från servopumpen genom att svänga pumpen på sin plats och haka bältet.

8 Lossa något svängbulten och nypa bulten som håller kamremmen till generatorn innan du tar bort kamremmen från generatorn.

9 Skruva skruvarna som håller förarsidan motorfäste på plats och ta bort den övre kamremskåpan. Locket bör enkelt knäppte från sin placering genom att lossa två plast spärrarna.

10 Vrid remskivan tills tändstiftskabeln märkt med ett nummer 1 i linje med distributör rotor.

11 Skruva skruven som håller remskivan på plats och ta bort remskivan och Woodruff nyckel. Woodruff nyckel är den lilla halvcirkelformad bit metall som vilar på insidan av remskivan.

12 Lossa bulten som styr kamremmen s spänning innan du tar bort kamremmen sig helt från motorn.

13 Installera den nya kamremmen genom att fästa den till komponenterna i omvänd ordning hur du tog bort den gamla remmen.

Tips

  • Använd skyddsglasögon.
  • Använd Hondas nätet Ägare Länk till fråga professionella Honda mekaniker för att hjälpa dig i ditt gör-det-själv kamrem byte, om så önskas. Alla Honda ägare, oavsett om de köpte sin Honda nya, begagnade, från en återförsäljare eller från en oberoende säljare, är berättigade att delta Hondas Ägare Link.
  • Se till att kamaxeln drevet märket pekar på oljepumpen pilen vid alla tidpunkter under installationen av den nya kamremmen.

Hur man byter en Honda ATV Seat

July 18

Honda ATV platser kan bli rippade, trasiga och spruckna över tiden. Omslagen på sätena kan bli spruckna med ålder och blir våt och sedan sitta i solen. Honda ATV säte så småningom kommer att bli platt och hårt och inte längre mjuk nog att sitta på under långa turer. Lär hur man byter en Honda ATV säte så att du kan vara bekväm på spåret igen.

Instruktioner

1 Ta bort det gamla sätet från Honda ATV. Sätet lyfter från den bakre och unsnaps helt med en lätt ryck. Använd en platt skruvmejsel eller nåltång ta bort den gamla klädseln och dyna. På undersidan av sätet, det finns häftklamrar som håller sittdynan och täcker på plats.

2 Lägg den nya klädseln i direkt solljus eller använda en hårtork för att värma upp så att den sträcker sig. Detta kan bidra till att sträcka materialet att häfta det och när det svalnar, kommer det att dra åt en aning och göra en smidig, åtsittande säte.

3 Placera den nya dynan på toppen av sätet och täck den med den nya klädseln material. Börja på framsidan och hålla rynkor ur sätet genom att dra den mot den bakre delen av sätet när du häfta. Stapel kanten av den nya materialet på samma sätt som det ursprungliga materialet var häftade till sätet. Vänd stolen över och snäpp tillbaka den på plats. Vissa klädslar (inte faktiska platser) kan träs på över befintliga sätet genom elastisk. Detta är bara omslag och är inte att användas som ett säte, eftersom de inte kommer med kudde eller skum.

Tips

  • Se till att häftklamrar inte gå igenom stolen helt.

Hur man byter en Honda Ignition Switch

May 27

Hur man byter en Honda Ignition Switch


Byte av tändningslåset i din Honda kommer att bli nödvändigt om du inte kan starta bilen. Medan Honda tändningen bör ge dig många år av problemfri användning är omkopplaren på tändningen cylindern en elektrisk komponent och kan kortsluta eller misslyckas när som helst. När detta händer, behöver du en ny switch. Eftersom många Hondas använder en transponder nyckel, måste du byta ut nyckeln eller har det omprogrammeras när du köper en ny övergång från Honda återförsäljare.

Instruktioner

1 Öppna säkringspanelen och ta bort den elektriska kontakten som är ansluten till säkringsdosan som driver tändningslåset. Tändningslåset strömkontakten går från gruppcentralen till tändningslåset. Kontrollera att du har rätt plug and tråd genom att spåra tråden tillbaka till rattstången.

2 Ta bort de två skruvarna på undersidan av rattstången som håller täckpanelen på plats. Denna panel täcker tillgång till tändningslåset.

3 Ta bort de två skruvarna som håller tändlåset på plats. Vissa Honda fordon har tomma skruvar eller runda skruvar. I detta fall kommer du behöva skära ett spår i mitten av bultskallen med en dremel och använda en platt skruvmejsel för att ta bort skruven. Eller så kan du prova att ta bort skruven med hjälp av en körnare och en hammare för att vrida skruvbult moturs.

4 Dra i tändningslåset ut av styrkolonnen och installera den nya växeln. Installationen är baksidan av borttagning. Dra tändningslåset fästskruvarna för hand.

Tips

  • För specifik information om hur du byter din Honda bilens tändningslås, kontakta det aktuella fordonet handbok.

Hur man byter Generator på en 1992 Honda Accord LX

May 10

Generatorn är en mycket viktig del av det elektriska systemet i 1992 års Honda Accord LX. Denna komponent bidrar ladda Accord batteri genom att omvandla den mekaniska energin från den Accord drivrem till elektrisk energi. Generatorn driver också de flesta av fordonets elektriska tillbehör. En inte generatorn kommer inte att kunna driva dessa system eller ladda batteriet, vilket gör att batteriet att tömma sig själv som den försöker att axla effektkrav gång hanteras av generatorn. Ersätter generatorn är en relativt enkel process som bör ta mindre än en timme att slutföra.

Instruktioner

Borttagning av Generator

1 Öppna huven genom att dra huven frigöringsspaken nära det nedre vänstra sidan av förarsidan fotutrymmet. Flytta till framsidan av Accord och låsa huven genom att trycka på spärren under huven medan huven uppåt. Koppla minuspolen kabeln från batteriet.

2 Lokalisera remsträckarremskiva nedanför generatorn. Bifoga en spärr och uttag för att bulten ovanpå spännarremskivan och vrid spärr moturs. Skjut remmen från generatorn remskiva och släpp remskivan tillbaka på plats.

3 Leta upp ledningsnätet på baksidan av generatorn och koppla bort den från sockeln. Ta den positiva batterikabeln från sin stud genom att ta bort fästmuttern med en spärr och uttag. Skjut kabeln bort från tappen.

4 Ta bort monteringsbultarna på toppen och botten av generatorn med hjälp av en spärr och ingångar. Lyft generatorn ur motorrummet.

Installerar Generator

5 Manövrera nya generatorn på plats inom monteringsområdet. Sätt tillbaka nedre monteringsbulten för hand för att säkra generatorn på plats. Sätt den övre monteringsbulten och dra åt båda bultarna med en spärr och uttag.

6 Skjut den positiva batterikabeln över bulten på baksidan av generatorn och säkra kabeln på plats med fästmuttern. Anslut ledningsnätet i behållaren på baksidan av generatorn.

7 Vrid remsträckarremskiva moturs och placera remmen på generatorn remskiva. Släpp spännaren och låt den gå tillbaka till sin position. Inspektera bältet att se till att det är uppradade och dirigeras på rätt sätt. Anslut minuspolen kabeln till batteriet och stäng huven.

Tips

  • Kom ihåg att återlämna det gamla generatorn till bildelar utlopp där den nya generatorn köptes för att lösa kärn laddning. Denna avgift läggs till priset av nya generatorer och återbetalas när den gamla generatorn byts ut.
  • Koppla alltid minuspolen kabeln från batteriet vid arbete på motorkomponenter. Detta kommer att minska risken för stötar och allvarliga skador.

Hur man byter Generator på en 1990 Honda Accord

October 3

Hur man byter Generator på en 1990 Honda Accord


Generatorn på 1990 Honda Accord ligger på passagerarsidan av motorn framåt. Generatorn är fäst vid motorn med en bult på den övre bakre och nedre bakre delen av ramen hos generatorn. Byte av generatorn är lite utmanande eftersom det sitter i en mycket snäv utrymme, vilket innebär att du inte kommer att kunna få hela varv på nyckeln när du tar bort fästskruvarna. Utöver detta är jobbet ganska okomplicerad.

Instruktioner

1 Lossa skruvarna som håller batterikablarna till batteriet. Dra kablarna från batteriet och flytta dem åt sidan så att de inte vidrör batteri när du byter generatorn.

2 Lossa sladdkopplingsdonet på sidan av generatorn med hjälp av skruvmejseln och dra tråden bort av generatorn. Anslut skiftnyckeln till armen på spännrullen och dra åt skiftnyckel. Dra skiftnyckel mot framsidan av motorn för att lossa drivremmen. Dra remmen från remskivan på rullen och generatorn.

3 Ta bort de övre och undre bultarna från baksidan av generatorn med hjälp av Ratchet och uttag. Dra generatorn av av motorn. Ansluter remskivan remover till borrmaskinen och placera remskivan remover på muttern i centrum av remskivan på generatorn. Sätta borrmaskinen i omvänd och dra i avtryckaren tills remskivan lossnar från generatorn.

4 Fäst generatorn remskiva till den nya generatorn på motsatt sätt som du tog bort det. Placera den nya generatorn på motorblocket och säkra den med bultarna. Dra åt skruvarna så hårt som möjligt med spärr.

5 Byt drivremmen till spännrullen och generator remskiva på motsatt sätt som du tog bort det. Anslut batterikablarna. Stäng huven.

Hur man byter Generator av en 2000 Honda Accord

January 29

Generatorn i 2000 Honda Accord kanaler el i batteriet, hålla batteriet laddat och driver det elektriska systemet. Generatorn levererar också ström till innerbelysningen, strålkastarna, vindrutetorkarna och radio. Om generatorn inte fungerar korrekt, kan du märker ett avlopp på någon av dessa komponenter, såsom mörkläggning ljus eller intermittent radio. Om generatorn misslyckas helt, kommer batteriets laddning vara uttömda och din Honda Accord startar inte. För att få din 2000 Honda Accord tillbaka på vägen, måste du byta ut generatorn.

Instruktioner

Borttagning av Generator

1 Skaffa radions stöldskyddskoden. Du kommer att behöva detta senare.

2 Lyft huven och stötta upp den. Koppla bort den negativa batterikabeln, följt av den positiva batterikabeln.

3 Placera en 16-mm nyckel på mittmutter remspännaren. Flytta den moturs för att frigöra spänningar från bandet. Ta bort bandet när det är slak.

4 Avlägsna kylaren fläktmotorn kontakten från kondensorn fläkthöljet.

5 Ta kondensorfläkten / kåpenheten.

6 Koppla bort fyra stift och den svarta kabeln från generatorn.

7 Ta bort fästet bult, generator konsolmontage bult och selen klämman från generatorn fästet med hjälp av en 16 mm nyckel.

8 Ta bort generatorn.

Installating den Generator

9 Placera den nya generatorn i motorrummet.

10 Med hjälp av en 16-mm nyckel, fästa och dra åt monteringsbulten, generatorn fäste monteringsbult och selen till generatorn.

11 Fäst fyra stift och den svarta kabeln till generatorn.

12 Sätt tillbaka kondensorn fläkt / kåpenheten.

13 Åter kondensorn fläktmotorn kontakten till kondensorn fläkthöljet.

14 Sätt tillbaka generatorrem.

15 Anslut den positiva batterikabeln, följt av den negativa batterikabeln.

16 Ange radions stöldskyddskoden.

Tips

  • Undersök generatorremmen för slitage, sprickor eller skador. Om några tecken på slitage, sprickor eller skador upptäcks, måste bytas ut bältet.

Hur man byter Generator på en Honda 2003

May 20

Generatorer är installerade på nästan varje 2003 Honda ATV, bil, lastbil, motorcykel och SUV. Förfarandet för att byta ut en växelströmsgenerator är en universell process för samtliga av dessa fordon. Placeringen, bult storlek och komponenter dölja generatorn kommer att skilja sig från modell till modell. Också processen från att ta bort bandet kommer att vara olika för nästan varje modell. Du kommer att behöva mekaniker verktyg och en grundläggande kunskap om det fordon som du arbetar med.

Instruktioner

1 Ta bort remmen från generatorn med hjälp av skiftnyckel. På de flesta 2003 Honda motorer är en spännrullen som spänner och lossar generatorremmen. Anslut nyckel till spännrullen och dra eller skjuta på spärrhandtaget tills bandet lossnar. Ta bort remmen från generatorn.

2 Avlägsna kabelstammen från sidan av generatorn med hjälp av skiftnyckel. Lossa muttern säkra selen till generatorn och dra selen bort av ramen hos generatorn.

3 Ta bort skruvarna som håller fast generatorn till motorn med spärr set. Två bultar fästa vanligen generatorn till motorn och de är vanligen placerad på den övre och den nedre bakre delen av generatorn. Dra generatorn av av motorn. Byt ut den gamla generatorn med den nya motsatt sätt som du tog bort den gamla från motorn.

Hur man byter Generator på en 2001 Honda Accord

December 23

2001 Honda Accord kommer med antingen fyra dörrar eller två dörrar, och standardmotorn är en V-6. Växelströmsgeneratorn är placerad på den övre vänstra sidan av motorn, och spännrullen som frigör generatorremmen är strax under generatorn. Generatorn är mycket tillgänglig, vilket gör att ersätta det något lättare än på andra fordon. Med lite tid och några grundläggande verktyg, bör du kunna ändra generatorn på 2001 Accord.

Instruktioner

1 Ta bort de båda batterikablarna från batteriet genom att lossa anslutningarna med hjälp av en tång. Skjuta ifrån dem åt sidan. Låsa tången på armen på spännaren.

2 Dra tången mot framsidan av motorn för att lossa spänningen på remmen. Dra av remmen från remskivorna på generatorn och spänn.

3 Dra slangen framför generatorn från klämman med hjälp av handen och skjut slangen åt sidan. Ta bort de övre och nedre monteringsbultarna från baksidan av generatorn med hjälp av spärruppsättningen.

4 Dra generatorn från motorblocket. Placera den nya generatorn på motorblocket och rada upp monteringshålen på motorblocket med de på den nya generatorn. Sätt tillbaka och dra åt skruvarna till den nya generatorn.

5 Byt remmen och batterikablarna på motsatt sätt som du tog bort dem och stänga huven. Starta motorn för att tillåta den nya generatorn för att ladda i ca 10 minuter.

Hur man byter Generator på en 1990 Acura

January 26

Acura är lyx raden av bilar som tillverkas av Honda Motor Company. Lyx betyder inte att dessa bilar kommer att vara för evigt, men, och vid någon tidpunkt du kommer att behöva ersätta generatorn. Generatorn producerar och distribuerar ström hela bilen till tillbehör och andra områden som behöver det för drift, såsom lampor, vindrutetorkare och klimatkontroll. Utan en fungerande generator, skulle batteriet rinna snabbt, så att du strandsatta på vägen. Det är lätt att byta ut generatorn i en 1990 Acura och kan göras av någon utan föregående bilreparationer erfarenhet på mindre än en timme.

Instruktioner

1 Öppna motorrummet och koppla den negativa batteripolen genom att lossa terminal muttern med en skiftnyckel.

2 Vrid generatorn justeringsbulten motsols med en spärr och uttaget tills bandet är löst nog att dra bort från generatorn remskiva. Dra bältet bort av generatorn. Koppla de elektriska ledningarna genom att lossa muttern med en skiftnyckel dra ut ledningsnätet från generatorn.

3 Ta bort generatorn bultar med en socket och ratchet dra sedan ut ur bilen.

4 Installera den nya generatorn i bilen och glider bandet över remskivan. Dra åt monteringsbultarna med sockeln och spärr. Anslut de elektriska ledningarna och dra åt muttrarna med skiftnyckel. Anslut generatorn ledningsnätet i den nya generatorn. Justera remspänningen genom att vrida justeringsbulten medsols med sockeln och spärr tills du kan trycka bandet endast omkring en fjärdedel av en tum på sin längsta span med fingret.

5 Anslut batteripolen och dra åt muttern med skiftnyckel.

Tips

  • Underlåtenhet att ta bort batteriet terminal, enligt instruktionerna, kan orsaka en elektrisk stöt.

Hur man byter 2004 Honda Civic transmissionsrem

April 5

Hur man byter 2004 Honda Civic transmissionsrem


2004 Honda Civic kan använda antingen en kamrem eller kedja. Bandet kommer på en modell med en enda överliggande kamaxel (SOHC) motor. Detta bälte positionering är exakt, och varje ändring av sin ställning kan orsaka allvarliga problem med motordrift. Detta är anledningen till att förändra en kamrem på egen hand är en mycket svår procedur, förutom de många andra komponenter som du måste ta bort för att byta bältet. Prata med din mekaniker i förväg.

Instruktioner

Tillgång

1 Koppla bort bilens negativa batterikabeln.

2 Lyft den främre änden och stödja den på pallbockar, och se till att transmissionen är i neutralläge och parkeringsbromsen är aktiverad. Demontera vänster framhjul, sedan skruva isär och ta bort stänkskyddet från motorn med din nyckel.

3 Lossa monteringsbulten och låsmutter för var och en av drivremmen styrda komponenter (servostyrning pump, generator, etc.), sedan vrida justeringsbultarna för att lossa remmar och ta bort dem.

4 Unbolt och ta bort styrservopump, med hjälp av din nyckel, utan att koppla ledningarna. Koppla trådarna för generatorn och sedan skruva isär och ta bort den.

5 Lossa spiral täcka fästen med en skruvmejsel och ta av locket, sedan koppla de elektriska kontakterna för tändspolar, ta bort spolarna "fästmuttrarna och ta bort spolarna.

6 Mark och ta bort alla slangar som är i vägen för ventilkåpan och skruva isär och ta bort oljestickan. Torka av ventilkåpan med en trasa, sedan unbolt och ta bort ventilkåpan.

7 Höj domkraft med ett block av trä på den under oljetråget för att stödja motorn.

8 Unbolt och ta bort vänster motorfäste.

avlägsnande

9 Ta bort tändstiftet från nummer ett cylinder med en skiftnyckel och tändstift uttag, sedan sätta en kompressionsmätare i tändstiftshålet.

10 Vrid vevaxeln i den främre skruven medurs med en brytare bar och uttaget tills det är en komprimerings läsning på mätaren, slå sedan vidare tills den övre dödpunkten notch ställer upp med pekaren på kamremskåpan.

11 Unbolt och ta bort sidomotorfästet, sedan skruva isär och ta bort den övre kamremskåpan med din nyckel.

12 Håll vevaxelns remskiva stadigt med en bandnyckel och sedan lossa remskivan på bulten med en brytare bar och uttag. Skjut remskivan från vevaxeln.

13 Unbolt och ta bort den nedre kamremskåpan.

14 Koppla de elektriska kontakterna för vevaxeln lägesgivare, sedan bort sensorns fästbulten med skiftnyckel och ta bort sensorn.

15 Lossa bulten på kamrem spännare med breaker bar, tryck på spänn att frigöra remspänningen och sedan dra åt skruven. Glida av remmen.

Installation

16 Rada upp hålen på kamremmen spännaren och spänn bas, sedan in en 3 mm diameter stift i hålen för att hålla remskivan på plats.

17 Installera det nya kamremmen genom att linda det tätt runt vevaxeldrevet och sedan spännarremskivan, vattenpump remskiva och kamaxeldrevet. Lossa spänn s bulten ett halvt varv så det kommer spänna remmen något.

18 Vrid vevaxeln moturs med två varv och se till att tidsmärken och kamaxel drev indexmarkeringar är uppradade.

19 Dra spännfästbulten till 33 foot-pounds och ta bort stiftet från spännaren.

20 Installera vevaxeln lägesgivare, kamremmen täcker, vevaxelns remskiva, nummer ett tändstift, motorfästena, ventilkåpan, motoroljestickan, tändspolar, servopumpen och generatorn.

21 Sätt tillbaka drivremmar, efter exakt samma väg de följde på remskivorna innan. Vrid justeringsskruvarna för att ställa in rätt spänning, sedan dra komponent fästen.

22 Sänk motorn ordet jack, installera det vänstra framhjulet och sänka bilen utanför domkraften.

23 Anslut batterikabeln.