byta glödlamp dodge ram

Hur man byter en 2004 Dodge RAM 2500 strålkastare Bulb

December 21

Av strålkastarnas lampor i 2004 Dodge Ram 2500 är 9004-stil strålkastare, med en glödtråd i lampan och en räfflad lins som sprider ljuset som skapas av strålkastaren. När glöd raster, eftersom det så småningom kommer att göra, strålkastaren kommer att bränna ut. Även om det är ovanligt för båda strålkastarna bränna ut samtidigt, kan detta hända. Som en förebyggande åtgärd, kan du byta ut dina strålkastare vartannat år. Ersättnings strålkastare för Dodge Ram kan köpas på de flesta bildelar butiker, eller direkt från din Chrysler återförsäljare.

Instruktioner

1 Öppna huven på bilen och ta bort skruvarna för strålkastarna. Det kommer att finnas två ligger på den inre kanten av varje strålkastare, i riktning mot gallret. Den tredje bulten ligger på den yttre kanten av strålkastare montering.

2 Skjut strålkastarhuset framåt.

3 Koppla den elektriska kontakten från baksidan av strålkastaren.

4 Vrid strålkastare kragen moturs och ta bort den från strålkastarhuset.

5 Sätt den nya strålkastare i strålkastarhuset och rotera strålkastare kragen medsols för att fästa det till strålkastarhuset.

6 Anslut den elektriska kontakten tillbaka till strålkastaren.

7 Skjut strålkastare montering tillbaka in i chassit och fäst den med fabriksmonteringsbultar, med hjälp av en hylsnyckel.

Tips

  • Rör aldrig glaset del av en ersättningslampa med bara händerna, som oljor från din hud kommer att orsaka glödlampan att bränna ut i förtid och även att explodera under normal drift.

Hur man byter en 2002 Dodge Ram Door Actuator

July 13

Hur man byter en 2002 Dodge Ram Door Actuator


2002 Dodge Ram lastbil bygger på stöldskydd ställdon för att låsa eller låsa upp dörren när du trycker på låsknappen. Dörrlås ställdon är en cylindrisk, elektronisk anordning som rymmer en kolv som är ansluten till dörrens låsstången. När låsknappen aktiverar ställdonet flyttas kolven uppåt eller nedåt, för att låsa eller låsa dörren respektive. När manövrerings raster, måste du byta ut den innan du kan njuta av din makt lås gång. Om du har ett fast grepp om grundläggande bilverkstäder, kan du utföra denna uppgift i ungefär en timme.

Instruktioner

1 Bända upp RAM dörrlås och fönsterkontakt knappar från dörrpanelen med hjälp av en trim verktyg. Dra dem ut genom dörren, vänder dem, och koppla bort dem från kabelnätet för hand.

2 Skruva loss Ram dörrpanelen från dörren med en stjärnskruvmejsel. Lyft upp panelen tills det klarnar låsvredet och dra sedan bort porten för hand.

3 Nå in dörren med Hylsnyckelsats. Unbolt låsaktivator från dörren med sockeln.

4 Haka låsstången från låset manöverdonet för hand. Dra den gamla ställdon ur porten för hand.

5 Haka det nya låset ställdonet på låsstången för hand. Bolt nytt ställdon till dörren med Hylsnyckelsats.

6 Sätt tillbaka dörrpanelen i omvänd vilken metod som används för att ta bort den.

Hur man byter en 2000 Dodge Ram 1500 Bumper

March 18

Hur man byter en 2000 Dodge Ram 1500 Bumper


De främre och bakre stötfångaren är fästa vid ramen hos Dodge Ram på höger och vänster sida. Vissa Dodge baggar har dragkrokar som måste tas bort innan du kan ta bort stötfångarna från ramen. Du behöver några grundläggande verktyg för att ta bort och ersätta stötfångarna från ramen. Du kan slutföra ersättningsprocessen i din uppfart i ungefär en timme med hjälp av en vän.

Instruktioner

1 Ta bort skruvarna som håller fast dragkrokar till stötfångaren genom att ta tag i fästmuttern på bultarna och använder spärr och uttag för att ta bort skruven. Dra krokarna bort från ramen och ställ in dragkrokar undan.

2 Ta bort fästskruven från höger och vänster sida av ramen på framsidan av Dodge Ram. Det finns tre bultar på varje sida som kommer att vara i vanlig syn när du får på ryggen och glider under den främre stötfångaren. När du tar bort bultarna, har din vän håller stötfångaren för att hålla den från att falla på dig.

3 Skjut under den bakre stötfångaren och har din vän håller den bakre stötfångaren. Ta bort skruvarna med hjälp av Ratchet och uttag. Skjut den bakre stötfångaren bort av ramen som din vän drar stötfångaren. Förvara den bakre och främre stötfångaren och fästbultar i en ren och torr plats.

Hur man byter en 2008 Dodge RAM Tändstift

November 14

Hur man byter en 2008 Dodge RAM Tändstift


Välskötta tändstift och tändkablarna är synonymt med total maskin hälsa. Detta är särskilt sant med 2008 Dodge RAM, vilket beror på fast motorprestanda för att genomföra flera av de tunga uppgifter den används för. Det bidrar till att inspektera tändstift från tid till annan för att mäta deras tillstånd också, eftersom några tecken på slitage eller feltändning kan tyda på att andra delar är i behov av reparation eller underhåll. För att förhindra skador på motorn eller eventuella olyckor bör du endast försökt ändra tändstift när motorn är kall.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Dodge RAM och lokalisera tändstiften på ovansidan av motorn. Du kommer att märka tändkablarna är anslutna till dessa kontakter.

2 Ta bort en enda tändstiftskabeln genom att ta tag dess start- och dra försiktigt på det. Ta bort samma tråd vid dess motsatta ände genom att dra den från spolarna motor. Ta bara en tråd i taget. Annars riskerar du att ha dina pluggar eld på fel platser.

3 Använd en socket förlängning och spärr att ta bort tändstiftet genom att vrida den i en moturs riktning. Använd en stålborste för att rensa ut huvudet innan du sätter den nya tändstift.

4 Skruva den nya tändstift i huvudet med händerna så långt det går. Använd sedan din Ratchet och Hylsnyckelsats att dra åt tändstiftet.

5 Anslut tändkabeln genom att snäppa den på plats på tändstiftskontakten och knäppa den på plats i tändspolarna. Upprepa denna process för de återstående tändstift.

Hur man byter en 2004 Dodge RAM 2500 Side Mirror

June 1

Hur man byter en 2004 Dodge RAM 2500 Side Mirror


2004 Dodge Ram 2500 använder en stor plasthölje för att hålla spegel ställdon (motor) och stora plast spegel på plats. Höljet skyddar ställdonet och spegeln från små stötar. Men även om spegeln är skyddad, är det fortfarande möjligt för plast spegel att knäcka om påverkade tillräckligt hårt. Lyckligtvis ersätta spegeln omfattar inte ta bort ställdonet eller plasthölje för att slutföra reparationsarbete. Detta gör att ersätta plast spegeln en relativt enkel uppgift.

Instruktioner

1 Starta Dodge Ram. Justera plast spegeln så ansiktet på spegeln ställer upp med kanterna på plasthöljet.

2 Glida ett finger bakom spegeln på både vänster och höger sida. Dra rakt ut på spegeln för att frigöra monteringsflikarna. Flikarna presspassad runt manövreringsorganet för att hålla spegeln på plats.

3 Centrera flikarna på nya spegel på Ram spegel ställdon. Placera din handflata i mitten av spegeln och tryck inåt för att fästa flikarna på plats.

4 Justera spegeln i alla riktningar för att säkerställa att den passar i huset korrekt.

Hur man byter en '97 Dodge Ram Air temperaturgivare

June 27

Dodge sålt sin första lastbil tillbaka 1917, men dess mest kända namn, Ram, inte anländer förrän 1981 års modell. År 1994 Dodge omgjorda helt sin Ram lineup, släppa den klassiska pickup utseende till förmån för en "stor rigg" utseende, som var en stor framgång. Den 1997 Ram 1500, fortfarande bär denna rigg-liknande utseende, kom standard med en 175-hästkrafter, 3,9-liters V-6 motor. Insugningslufttemperatursensorn mäter temperaturen av luften när den kommer in i insugningsröret och levererar denna information till drivlinan styrmodul i form av en spänning oavgjort. PCM använder sedan denna information för att justera bränsle och tändsystem, efter behov.

Instruktioner

1 Skjut luftintagsröret, röret är ansluten till passagerarsidan av luftrenaren, mot passagerarsidan av motorrummet för att frigöra den från luftrenarhuset, sedan bort inloppsröret.

2 Lossa slangklämman säkra luftrenarhuset till toppen av spjällhuset med hjälp av en platt skruvmejsel.

3 Hitta den ventilationsslang, den lilla gummivakuumslang, på baksidan av luftrenarhuset. Dra ventilationsslangen från den bakre delen av luftrenarhuset. Lyft hela luftfilterhuset uppåt och bort spjällhuset. Lägg märke till att en tapp på insugsgrenröret säkrar den främre delen av luftrenaren, genom att sätta in i en gummitätning på framsidan av luftrenarhuset. Ställ in luftrenarhuset på en säker plats.

4 Titta under spjällhuset fästet, konsolen som kommer från spjällhuset och säkrar gasvajern och hitta insugsluftens temperatursensor, som skruvas in i insugningsröret.

5 Lyft uppåt på låsspärren på IAT sensorns kabelnät med fingret eller en liten spårskruvmejsel och dra kablaget. Ta IAT sensorn från insugningsröret med en spärr och uttag.

6 Trä en ny IAT-givaren i insugningsröret och dra åt den till 20 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Anslut ledningsnätet i IAT-givaren.

7 Samtidigt anpassa det stora hålet i den bakre delen av luftrenarhuset med inloppet på spjällhuset, och genomföringen på framsidan av luftrenarhuset med tappen sticker ut från insugningsröret. Tryck nedåt på luftrenarhuset som sittplats den på plats.

8 Dra åt slangklämman som håller fast luftrenarhuset till spjällhuset med hjälp av en platt skruvmejsel. Anslut ventilationsslangen till dess inlopp på luftrenarhuset. Skjut luftintagsröret på inloppet på passagerarsidan av luftrenarhuset.

Hur man byter en hjulbult i en Dodge Ram

April 7

Om du upptäcker att en hjulmutter inte stanna tätt på din Dodge Ram, måste du byta reglarna på lastbil. Ibland klä dig dubben när du byter däck. Den lösa muttern sätter extra stress på andra reglar, så det är en bra idé att kontrollera dem. För att byta ut tappen du behöver någon mekanisk förmåga, men mestadels tålamod och rätt verktyg.

Instruktioner

1 Köp en ny tapp för hjulet. När du byter tappen på Dodge Ram måste du vara säker på att du har rätt storlek stud. Om du inte vet vad det är, vänta tills du tar bort tappen och ta den till butiken med dig.

2 Kontrollera under passagerarsätet för domkraften och verktyg. Du måste jack upp bilen för att byta ut tappen på en Dodge Ram. Var noga med att blockera den diagonala däck innan du jack upp.

3 Ta av däcket. Ta bort bromsok och rotor av hjulet med den brutna stud för att få tillgång till navet. Det finns två typer av bakbromsarna. Om du har skivbromsar, följa de förfaranden som används på de främre bromsarna. Om du har trumbromsar, ta bort trumman.

4 Kontrollera om ett område på baksidan av navet som låter dig ta bort tappen enkelt och en ny sättas tillbaka in i området. Rada upp öppningen med tappen som behöver bytas ut. Om du inte lätt kan ta bort tappen bort navet och placera den i ett skruvstäd.

5 Hit hjulbulten med en klubba så den driver tappen bakåt och ut på baksidan av navet. Sätt den nya hjulbulten i öppningen där du tog bort den gamla stud.

6 Placera två hjulbultar på stud, vinklade uppåt, för att dra ned tappen. När du dra upp dem, de drar tappen genom hålet. Kontrollera ryggen och sluta när du ser huvud plant mot navet. Använd en mutterdragare om du har en, så att jobbet lättare

7 Lossa och ta bort båda bultarna när tappen är igenom. Starta processen att ersätta de delar som du tog av hjulet. När du byter tappen på din Dodge Ram, är det en bra idé att ändra hjulmuttern samtidigt.

Hur man byter en karta glödlampa i en Dodge Ram 1500

September 11

Hur man byter en karta glödlampa i en Dodge Ram 1500


Dodge Ram 1500 serie pickuper har två kart lampor i takkonsolen. Lamporna har en låg uteffekt lampa i dem för att göra det möjligt för passagerare att använda ljus utan blända föraren men ger tillräckligt med ljus för att läsa en karta eller se andra objekt i hytten på natten. Om lampan brinner ut, kan det vara lätt ersättas med en 168 glödlampa kan erhållas från någon auto-delar butik.

Instruktioner

1 Sätt en liten, platt skruvmejsel i springan i ytterkanten av linsen på kartan ljus och push in på fliken på linsen. Inte bända för hårt eller så kan du bryta fliken på linsen.

2 Dra objektivet ner och svänga den ur vägen. Ta tag i lampan och dra ut den ur fattningen, sedan kasta glödlampan.

3 Skjut en ny 168 glödlampa i fixturen, att se till att den sitter helt sedan svänga linsen stängd. Tryck upp på linsen att engagera låsfliken. Upprepa processen på andra kartan ljus om det behöver bytas också.

4 Tryck upp på linsen för att sätta ljuset på, se till att det fungerar korrekt, tryck sedan igen för att stänga av den.

Hur man byter en Dodge RAM Tail glödlampa

December 15

Hur man byter en Dodge RAM Tail glödlampa


Lampbyte är en rutin fordonsunderhållsåtgärd. Varje fordon bruksanvisning innehåller en lista över lampan siffror och färger som behövs för att ersätta varje ljus i fordonet, och Dodge RAM är inget undantag. Som ett exempel, är ersättningslampa notering för 1995 Dodge RAM skrivs i underhållsavsnittet i handboken på sidorna 193 och 194. Byte en utbränd bakljus kräver ett enkelt handverktyg.

Instruktioner

1 Öppna och sänka bakluckan. På ömse sidor om den vertikala inre kanten av bakluckans ram, hittar du två Phillips skruvar.

2 Ta bort skruvarna, som håller baklampan enheten på plats. Sätt skruvarna åt sidan och vara noga med att inte förlora dem.

3 Ta tag i svansen lampenheten med båda händerna. Dra bort från fordonet kroppen med hjälp av en hård snabb dragkraft. På baksidan av enheten hittar du två skruv i lamphållare.

4 Vrid den övre uttaget 1/4 varv motsols och dra uttaget från baklampan enheten. Den översta ljuset är svansen glödlampan.

5 Dra den gamla glödlampan rakt ut från sockeln och tryck din klara ersättnings 3157 lampan i lampsockeln. Som en snabb kontroll, slå på fordonsbelysningen och visuellt kontrollera att den nya lampan lyser.

6 Sätt i lampsockeln tillbaka in i hålet där du tog bort den. Rotera sockeln 1/4 varv i medurs rörelse för att låsa den tillbaka in i svansen lampenheten.

7 Med båda händerna, tryck baklampan enheten på plats.

8 Rada upp bakljusenheten med skruvhålen på kanten av bakluckan.

9 Med hjälp av skruvmejsel, installera de två krysskruvarna du tidigare borttagna. Dra åt dem ordentligt, men inte för hårt dem eller så kan du remsa ut plasttrådar i baklampan enheten.

Tips

  • Om du har förlorat eller tappat bort bruksanvisningen för din Dodge RAM, kan det vara klokt att försöka få en annan kopia.

Hur man byter en glödlampan i en Dodge Ram

October 26

Strålkastarna på din Dodge Ram pickup ger viktiga synlighet och hjälpa till att hålla dig säker när du är på väg. Du bör kontrollera dem ofta för att se till att de arbetar på rätt sätt. När en brinner ut, byte av glödlampan själv är en enkel reparation som kan spara tid och pengar. Dessa steg kommer att hjälpa dig att ändra en glödlampan på en 2002 eller nyare Dodge Ram.

Instruktioner

1 I parkerings paus och ta bort nycklarna från tändningen innan eventuella reparationer. Se till att du har vänt strålkastarna omkopplaren till läget.

2 Öppna huven genom att först dra den inre huven spaken placerad under ratten under instrumentpanelen. Då, gå runt till framsidan av pickup och driva upp på säkerhetsspärren belägen i öppningen nedanför mitten på grillen. Lyft huven och säkra den.

3 Skruva den expanderande fäst från strålkastare welt, om sådan finns. Använd en skruvmejsel för att ta bort de tre skruvarna som håller den på plats. Men inte alla Dodge baggar i denna generation har denna funktion.

4 Ta bort de två första bultarna från strålkastare montering med en hylsnyckel. Dessa två bultar kommer att vara på insidan i närheten av gallret.

5 Ta den tredje bulten ligger på utsidan botten av strålkastare montering nära fender. Det kan vara lättare att komma åt denna bult från fender väl där du hittar en tillgång hål efter avlägsnande av fender kontakten. Använd en hylsnyckel med en spärr extender för enklare borttagning.

6 Dra strålkastare församling bort från framsidan av pickup, med särskild kraft på fender sidan. Var noga med att inte repa lacken eller trängs enheten för mycket. Du vill inte att behöva justera din strålkastare mål när du är klar.

7 Koppla den elektriska kontakten genom att ge den ett kvarts varv och dra rakt ut från basen av lamphuset. Detta bör ta bort den helt från huset, så att du kan komma åt glödlampan.

8 Vrid kragen på glödlampan ett kvarts varv för att ta bort den från lampan basen.

9 Installera den nya lampan i lampan enheten, anslut den elektriska kontakten och placera den tillbaka i strålkastarhuset. Byt strålkastare enheten i omvänd ordningsföljd. Se till att alla skruvar är säkra innan du stänger huven.

10 Slå på Dodge Ram och se till att strålkastarna fungerar.

Tips

  • Hantera aldrig en ny halogenlampa med bara händerna. Oljor från din hud kommer att förkorta livslängden på lampan och eventuellt orsaka den att brista. Använd handskar eller en ren trasa när man installerar en ny glödlampa.