byte av förgasare toyota motor 22r

Historien om 22R & 22RE Toyota Motor

March 9

Toyota Motor Corporation producerade 2,4-liters 22R fyrcylindrig motor 1981-1995, och lanserade sin bränsleinsprutning 22RE version 1982. turboladdade 22RTE hade en kort 1985 till 1988 produktionskörning. Motorn genomgick en betydande redesign 1985 för att lösa tidsproblem kedjan. Som ett resultat av många 22RE delar är inte kompatibla med pre-1985 22R och 22RE motorer. Det fanns några skillnader mellan efter 1984 andra än 22RE med bränsleinsprutning 22R och 22RE motorer.

Bakgrund

22R var efterföljaren till den 2,2-liters 20R motor. Den 20R, 22R och 22RE haft enorma populärt med Toyota ägare i Nordamerika för sin arbetshäst pålitlighet och rimliga makt packade i trånga fyrcylindriga block. Genom 1985 20R och 22R drivs de Celicas, som var en av Toyotas främsta säljare i slutet av 1970 till mitten av 1980-talet. Motorerna presenterade halvsfärisk, snurra framkallande förbränningsrum inte olik den Hemi motorkonstruktion av Chrysler. De hade effektiva tvärströms huvuden och långa 3,5-tums slag för att ge höga betyg vridmoment på upp till 187 foot-pounds. 22R hade runt avgasportar och 22RE hade nyckelhålsformade avgasportar. Den 22RTE, som drivs vissa mickar och 4Runners, som härrör från 22RE, men med en annan huvud och block kupade kolvar och förbränningskammare formade annorlunda. Den 22RTE presenterade också olika oljekanalerna.

tillämpningar

Förutom den Celica, 22R drivs 1981 Toyota Corona, 1981-1988 Hilux pickup, 1981-1985 pickup och 1984 4Runner. Den 22RE drev 1985-1995 Hilux, den 1985-1995 standard pickup och 1985-1995 4Runner.

Tävlings

Toyota Celica GTS in i 1985 Macao Grand Prix med en modifierad 22RE motor, även om racing team för avsikt att använda en japanska inhemska 140-hästkrafter, hög komprimering 18RG motor. Men Celica in i loppet hade en amerikansk fordonsidentifieringsnummer eller VIN, så tävlingsreglerna endast tillåtet en amerikansk motor. Laget tappade 22RE i Celica, kvalificerade för tävlingen, och sedan slutade trea bakom två sexcylindriga BMW. Det var den högsta finish för alla 22RE drivna Toyota.

specifikationer

Den förgasare 22R, 1981-1990, utvecklade 72 hästkrafter och 174 foot-pounds av vridmoment. Den 1990-1995 22R genererade 81 hästkrafter och 187 foot-pounds av vridmoment. Den 22RE 1983 producerade 78 hästkrafter och en 185-fot-pund vridmoment, och sedan såg utgångs klättra i 1985-84 hästkrafter och 192 foot-pounds av vridmoment. Toyota husbilar hade olika hästkrafter betyg. Den turboladdade 22RTE genererade 101 hästkrafter och en jättestor 234 foot-pounds av vridmoment. Både 22R och 22RE hade en 9-till-1 kompressionsförhållande. Förgasare varierade genom produktionskörning. 22R initialt innehöll en lager enda fat 326 cfm carb. Däremot kan ägarna också passa deras 22RS med en enda trumma 325 cfm Weber, dubbla Webbers med 390 eller 405 CFM, eller dubbla Mikuni 40 PHH eller 44 PHH med 724 CFM och 844 CFM respektive.

Hur man byter kamremmen på en Toyota T100

July 18

Hur man byter kamremmen på en Toyota T100


Kuggremmar bör bytas ut 60.000 miles på en Toyota T100. Om du misslyckas med att reparera eller byta ut kamrem, du riskerar att orsaka allvarliga skador på din Toyota motor. Dessutom kan du hamna strandsatta med lastbil i ordning på grund av en trasig kamrem. Din kamrem förmodligen behöver bytas ut om du hör slapping eller skrikande ljud som kommer från din motor. Att hålla ett schema för rutinunderhåll rekommenderas, och byte av kamrem är lätt.

Instruktioner

demontering

1 Ta bort motorns hemlig.

2 Ta bort kylarlocket under bilen, som liknar ett hushåll tapp. Medan handskar, dränera motorns kylmedel från kylarens avtappningsventilen genom att ta bort kylaravtappningspluggen.

3 Ta bort den övre kylarslangen med hjälp av en skruvmejsel för att lossa slangklämma. Lossa klämman och skjut ner slangen, skärpa den något för att hålla den på plats. Ta bort slangen.

4 Koppla de två servostyrningsslangar från luftintagskammaren genom att helt enkelt ta bort strömklämbulten. Slangarna ska vara lätt att dra på sin plats. Flytta servostyrningstrycket badkar nära ramen. Ta bort servodrivremmen genom att helt enkelt unbolting bältet från servopumpen och lossa den nedre monteringsbulten. Detta gör att du kan dra remmen från remskivan. Slutligen, lossa justeringsmuttern med en skiftnyckel, skruva isär justeringsfästet från vattnet pumphuset och ta bort pumpen genom att sakta dra ut i området.

5 Hitta sugslangen som passar på kompressorn och ta bort den. Lossa kompressorns elektriska kontaktdon och fästbultar med din nyckel. Detta bör frigöra kompressorn och tillåter dig att dra den ut ur området. Ta ut kompressorn.

6 Ta bort bulten, oljestickan, oljesticksröret och O-ringen. Dessa är lätta att identifiera eftersom du använder dem när du kontrollerar din olja nivåer. Det bör finnas en O-ring fäst vid ett rör som indikerar olja och oljestickan är fäst till att O-ringen för att göra att ta bort det enkelt. Använd din nyckel för att ta bort skruven som håller dessa poster på plats, och sedan sakta ut dem.

7 Demontera kamremmen locket genom att dra ut fyra tändkabeln klämmor liksom de sex bultarna runt locket med din nyckel. Om det finns några tecken på läckage från tätningar av tidpunkten remskivor, såsom sprickor och tårar, slutar arbeta och ringa en professionell mekaniker. Om tids remskivor är i gott skick, ta bort fläkten fästet och vevaxelns remskiva. Dessa poster är fästa till motorns vibrationsdämparen. Helt enkelt ta bort bultarna som håller dem på plats med skiftnyckel, sedan bort från området. Ta bort de två skruvarna på start bygeln samt de fyra skruvarna på omslaget av antalet en remkåpan.

8 Demontera kamremmen guide, som liknar en stor bricka, på vevaxeln.

9 Demontera kamremmen spännaren, kamremmen och kamaxeln tids remskivor genom att sakta dra dem på sin plats.

Montering

10 Installera vevaxel timing remskivor med hjälp av 130 ft.-lbs. vridmoment med momentnyckel. Rikta remskivan set med nyckelspåret tidsplan remskivan och skjut den på timing remskiva, se till att flänsen är vänd inåt.

11 Montera kamremmen. Se till att inget vatten eller olja är på bandet. För att starta, möta fram märke kamremmen framåt, och sedan installera kamremmen till den vänstra timing remskiva. Se till att inriktningen markerar på remskivor och toppen av vevaxeldrevet matchen. Upprepa denna process med den högra trissan.

12 Ställ kamrem spännare, och installera den med din insexnyckel. Tryck långsamt på tryckstången, rikta in hålen i tryckstången och huset. Byt dammbagageutrymmet på spännaren, och sedan installera de två bultarna som hade tagits bort från början.

13 Kontrollera ventiltiderna. Montera kamremmen guide med koppen sidan vänd framåt och den släta sidan är vänd mot bandet. Vrid vevaxeln medurs och rikta in inställningsmärkena på vevaxeln timing remskiva till oljepumphuset. När tidsmärken i linje, ta bort vevaxelns remskiva bulten. Installera transmissionsremmen styrplåten, vilken håller bandet på plats medan bandet rör sig.

14 Montera kamremskåpan med vridmoment på 80 pund. med hjälp av din momentnyckel på de fyra skruvarna som håller den på plats. Montera fläkthållaren, remskyddet, oljestickan och guide, och se till att O-ringen är på plats för att täta oljesticksröret. Montera fläkthållaren med en skruv och mutter, och installera kamremskåpan med sex bultar. Montera oljestickan, vägleda och O-ringen genom att fästa enda bult på vardera till generatorn fästet.

fortsatt Assembly

15 Installera A / C kompressor fäste med ett vridmoment på 35 pund. med hjälp av din momentnyckel.

16 Montera fläkthöljet och generatorremmen med hjälp av din nyckel. Åter bultarna du bort vid demontering.

17 Dra åt fläkten med vätskekopplingen och fläkthjulet med 65 pund. vridmoment med hjälp av momentnyckel.

18 Anslut A / C kompressorn till motorn med 18 pund. vridmoment med hjälp av din momentnyckel på de fyra bultarna avlägsnas under demontering. Installera och justera bältet med 31 pund. vridmoment med momentnyckel, och anslut servopump till motorn.

19 Anslut den övre kylarslangen genom att sätta den på plats och dra åt slangklämman. Fyll motorn med ny kylvätska och leta efter läckor, som kommer att indikeras av vätska som kommer genom sprickor och tårar runt kamremmen. Om det inte finns några läckor, installera motorn under locket genom att snäppa den på plats.

20 Utför en provkörning för att se om det finns några onormala ljud. Om du inte märker några onormala ljud, du har ersatt kamremmen av din Toyota T100. Om det finns några indikationer på problem såsom buller, chock eller glidning, kan du behöva upprepa denna process.

Det bästa sättet att hitta begagnade Toyota Motors

March 31

Det bästa sättet att hitta begagnade Toyota Motors


På grund av kostnaden för nya fordon och reservdelar, installation begagnade delar är ett bättre alternativ till att köpa nya i vissa situationer. När du köper en begagnad bil del, vill du få det från en känd källa till att det är kvalitet. Nätverk av återförsäljare, rädda varv och auktions finns på Internet och lokalt som håller begagnade Toyota motorer.

typer

Det finns flera typer av begagnade motorer som du kommer att vilja vara medveten om innan du köper. OEM delar står för "Original Equipment Manufacturer" och är generellt den dyraste. OEM delar ofta inte har använts, och så att du inte kan hitta dem i bärgning varv eller på auktioner. OEM delar också ibland komma omonterad, så du kan sluta göra arbetet själv.

Ombyggd eller renoverade delar är ofta tillgängliga via återförsäljare, rädda varv och auktioner till ett lägre pris än OEM delar.

Begagnade LKQ delar tidigare ägs och används, och omodifierad. De är tillgängliga från auto återvinnings samt återförsäljare, rädda varv och auktioner, och är nästan alltid billigare än andra typer av begagnade bildelar.

rädda varv

Rädda varv och butiker är användbara platser för att börja leta efter en begagnad Toyota motor, eftersom de vanligtvis har ett stort urval. Enligt Auktion Auto Wreckers, när du köper en begagnad motor från en bärgning gård eller butik, kan du räkna med att få den kompletta monteringen, inklusive grenrör, ett oljetråg, kuggremmar och omvandlare, och bränsleinsprutning eller en förgasare. Emellertid kan andra tillbehör, såsom luftkompressorn, generator, och styrservopump, kanske inte är tillgängliga med motorn.

Om du inte kan hitta rädda varv eller butiker i ditt område, det finns sökmotorer tillgängliga på nätet för att hjälpa dig. Fördelen med att använda en online-sökmotorn är att du kan begränsa dina sökord så att motorn söker bara för begagnade Toyota motorer. Du kan bläddra lokala rädda varv och butiker, eller titta på några onlinebutiker som kommer fartyget motorn till dig.

De flesta rädda varv och butiker håller nu en mycket kortfattad inventering, som låter dig söka speciellt för Toyota motorer i stället för att behöva gå igenom allt på gården eller butiken råkar ha till hands vid den tidpunkten.

auktioner

Överväga att köpa på en automatisk auktion. Sök på nätet för att lära sig om deras är Toyota motorer till salu. Dock vara medveten om att du kan få betala höga fraktkostnader eftersom motorer är stora och tunga.

Felsökning en Toyota Motor ljus

March 29

Introduktion

Kontrollera motorn ljus på en Toyota är en indikator på att en av sensorerna eller system som drivs eller övervakas av datorn är trasig. Datorn hanterar motorfunktioner och utsläppskontroller samt flera andra system. Alla dagens fordon har samma typ av reglerande system som används för att aktivera funktionen av drivlinan.

Historia

Sedan 1973, då den automatiska tillverkar först började använda utsläppskontroller på fordon, datorer, fortfarande i sin linda, kom på scenen. Deras första uppgift var att övervaka avgasutsläppen och göra korrigeringar i tidpunkter och förgasaren blandningen för att begränsa utsläppen.

En god förståelse för den primära funktionen och styra datorn har på effekterna av fordonets prestanda tjänar till att ge förutsägbarhet i frågan. Datorer är vanliga och blir mer och mer avancerade med ökande ansvar i driften av fordonet.

funktioner

Toyota dator fungerar inte bara som en motor centrum, men det styr utsläpp, säkerhetssystemet, luftkonditionering, fjädring, nya Trac system, transmissionsfunktioner och mycket mer. Det betyder dock inte har något att göra med de inre komponenterna i Toyota motor. Toyota kontrollera motorn ljus inte tala om för operatören om motorn är låg på olja eller av en viss felfunktion på grund av slitage.

Toyota har en dator som kallas en motorkontroll Management (ECM) dator som styr motorstyrningen. Det finns en automatiserad Fria bromsar (ABS) dator som driver funktion av bromsarna, en Body Ride Control som driver en mängd tillbehör alternativ såsom elektriska fönsterhissar, lås, säten och så vidare. Det finns ett luftkonditionerings dator för användning av dubbla luftkonditionering, en överföring dator, och en del som fungerar tillsammans med huvud ECM dator för styrning av avstängning.

diagnostisera

Köp en dator OBS scanner från en delar butik. OBS-scanner är ett krav för diagnos. Det är relativt billigt men en nödvändighet. Datorer Butiks fel i minnet och belysa kontrollera motorn ljus på instrumentbrädan. Datorn kommer att avstå dessa koder i form av en serie tal som liknar en streckkod. Att hämta och förstå dessa koder, behöver du en scanner. Skannern kommer med en kod ark för att motsvara de koder.

Fästa koden skannern till OBS uttaget under förarsidan streck. Vrid tändningsnyckeln på tills lamporna tänds på instrumentbrädan. Inte starta bilen. Skannern vid denna tid kommer att visa lästa koder. Tryck på knappen för att läsa och scannern kommer att börja förhöra datorn. Det tar bara några sekunder och skannern kommer att svara med en kod eller koder om mer än en. Skriv dessa koder ner, såsom P1425 och leta upp koderna på arket föreskrivs en definition.

Bara för att datorgenererade en kod för syresensorn (syresensor fel), betyder inte nödvändigtvis att det är dåligt och bör bytas ut. Syresensorn mäter mängden syre i avgassystemet genom att producera en mycket liten spänning att datorn ser som en indikation på bränsleblandningen är att fett eller magert. En mångfald av saker kan orsaka syresensorn för att indikera fel blandningen. Till exempel en dålig tändstift, tråd, luftläckage i grenröret, dålig termostat eller dålig gas. Om bilen körs tillräckligt bra och du ser att denna kod kom upp, vet att ingen katastrof är nära förestående och att fortsätta att köra tills den kan repareras eller så kan du kolla upp det själv. För att korrekt diagnostisera en kod, även med en dator, hjälper det att läsa manualen så att du vet vad varje sensor gör och vad på fordonet kan orsaka att sensorn för att generera en kod.

Hur man byter bromsljuset på en Toyota Scion

April 10

Hur man byter bromsljuset på en Toyota Scion


Scion fordon konstrueras och tillverkas av Toyota Motor Corporation. Scion modeller inkluderar Scion xA, xB, tC och xD. Bromsljus är naturligtvis en mycket viktig säkerhetskomponent på bilen. Kontrollera dina lampor på en regelbunden basis. När en bromsljus brinner ut, ersätta det omedelbart. Byte av Scion bromsljus kräver minimal verktyg. Du kan göra det själv och avstå från besök till en professionell.

Instruktioner

1 Parkera Scion och stänga av motorn. Ta ur nyckeln ur tändningslåset.

2 Öppna bakluckan på Scion. Lokalisera bakljus motsvarar med bromsljuset som behöver bytas ut. Koppla bort den elektriska kontakten från toppen av bakljus.

3 Använd en platt skruvmejsel och bänd de två nedre bromsljuset täcker bort. Du kommer nu att ha tillgång till bromsljusen.

4 Koppla ur den nedre elektriska anslutningsdonet; tryck ned frigöringsfliken samtidigt som du drar den ur selen.

5 Vrid bromsglödlampan ett kvarts varv motsols. Detta kommer att låsa upp lampan från sockeln. Ta bort glödlampan ur bakljus enheten och kassera den.

6 Sätt en ersättningsbroms glödlampa och vrid den medurs tills du hör att den låses på plats. Anslut den nedre elektriska kontaktdonet igen, följt av den övre kontakten. Upprepa stegen för det motsatta broms glödlampa, om det behövs.

Byta torkarblad på en Toyota

November 19

Byta torkarblad på en Toyota


Toyota Motor Corporation, mer känd helt enkelt som Toyota, har gjort bilar sedan 1936. Populär Toyota bilar inkluderar Corolla, Camry, och Prius. Lyckligtvis, för alla dessa modeller, som ersätter torkarbladen är en mycket liknande process. Torkarbladen svepa bort regn och annat skräp från bilens vindruta, samt dispers rengöringslösningsmedel på vindrutan från bilens spolarsystem. Torkarbladen bör bytas ungefär var 6000 miles. Processen är enkel och kan åstadkommas utan verktyg i ungefär en minut.

Instruktioner

Instruktioner

1 Håll ett torkarbladet armen vertikalt så långt det går. Torkararmen är monterad till skott av bilen, och torkarbladet är fäst till torkararmen.

2 Trycka ned kvarhållningsfliken med tummen vid korsningen av torkarbladet och torkararmen. Med den fria handen, sänka torkararmen under slutet av kroken i slutet av torkararmen.

3 Dra torkarbladet undan av torkararmen. Upprepa steg 1 till 3 för den andra torkarbladet.

4 Håll torkararmen vertikalt. Med den fria handen, sätter det nya torkarbladet över kroken av torkararmen. Sätt det nya torkarbladet i 45 graders vinkel mot torkararmen. Dra torkarbladet uppåt för att fånga på kroken av torkararmen och lyssna efter "klick" ljud som indikerar torkar sitter fast på armen. Upprepa detta steg för den andra torkararmen.

Felsökning en överhettning Toyota Motor

April 3

Felsökning en överhettning Toyota Motor


Den normala temperaturen hos en Toyota motor när du kör bör vara mellan 195 och 220 grader Fahrenheit, och måste vara konsekvent för optimal prestanda och gas effektivitet. Överhettning minskar bränsleekonomin och kan orsaka allvarliga skador på motorn. Kolvar, stänger, lager och packningar är bara några saker som är känsliga för överhettning. Kokande kylmedel kan förstöra kylaren och slangarna. Aldrig ignorera en hög temperaturavläsning på instrumentbrädan mätaren.

Instruktioner

1 Se till att termostaten fungerar korrekt. Dra runt motorn och känna den övre kylarslangen. När motorn värms upp, kommer termostaten att öppna för att lindra värmen, vilket kylarslangen blir obehagligt varm vid beröring. Om slangen inte blir varm, är termostaten inte öppnar.

2 Kontrollera kylvätska nivåer. Låg kylvätska innebär att motorn inte kan skydda sig mot överhettning ordentligt. Använd rätt blandning av kylmedel och låg mineralvatten, aldrig ren frostskyddsmedel.

3 Kontrollera om kylvätska eller vattenläckor. Toppa din kylvätska och starta motorn tills den når normal arbetstemperatur. Slå på luftkonditioneringen och gå för en kort bilresa. Stanna och inspektera kylaren, vattenpumpen och slangar för läckor. Ta inte bort kylarlocket när motorn är varm.

4 Kontrollera din radiator för tecken på korrosion eller blockering. Smutsiga radiatorer är värt att reparera. Svårt korroderade radiatorer bör bytas ut. Överväga att köpa en starkare, mer varaktig (och dyrare) kylare.

5 Kontrollera alla remmar och slangar. Slangar bör vara fast och öppet. Kollaps, sprickor, bulor och mjuka fläckar finns allvarliga tecken på försämring. Bälten bör hålla fast spänning och visar inga tecken på nötning eller bryta.

6 Ta en titt på bromsarna. En parkeringsbroms som inte kommer att släppa eller ett bromsok fastnar kan göra att motorn arbetar för hårt för att övervinna motståndet.

Tips

  • Kontrollera temperaturmätaren själv om du inte hittar några problem att indikera överhettning - din mätare kan helt enkelt vara felaktig.
  • Överbelastning bilen kan leda till att motorn går varm. Överdriven körning, klättring uppför i en tid eller dra vikt inte avsedd för din bil innebär en påfrestning på din motor.

Hur byter jag en 2006 Toyota 4Runner är bromsbelägg?

February 21

2006 Toyota 4Runner är utrustad med alla hjul, låsningsfria skivbromsar som standard säkerhetsfunktion. Toyota rekommenderar att ersätta de bromsbelägg var 40.000 miles för att säkerställa att dynan material är tillräckligt för att bromsa och stanna fordonet som avsett. Slitna bromsbelägg kan inte hantera värmen och stress som alstras under bromsning. Byt ut kuddar när slitagevarnare börjar skrapa mot bromsskivan för att eliminera risken för bromsfel.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna på hjulet för bromsbeläggen du tänker ersätta med ett däck järn eller 17 mm hylsa och breaker bar. Placera en domkraft under ramen nära baljan och lyft 4Runner däck från marken. Placera jack står under axlarna och sänka bilen på läktaren.

2 Ta bort muttrarna och ta av hjulet. Ta bort bromsok glid bultar / stift med en 13 mm hylsnyckel. Bultarna är placerade på baksidan av bromsoket, nära den yttre kanten. Lyft tjocklek från rotorn och vila den på toppen av styrarmen ovanför hjulnavet.

3 Dra bromsbelägg från spåren av bromsok fästet. De två dynorna sitta inne de Bromsokshållare slitsar på vardera sidan av bromsrotorn. Inspektera rotorn för förvrängning eller tunga poäng. Dåligt skårade rotorer kommer att urholka nya bromsbelägg i förtid. Skeva rotorer bör bytas ut omedelbart.

4 Applicera kopparbaserad bromsen fett (anti-squeal förening) på de bakre sidorna av de nya bromsbelägg. Sätt i de nya kuddar i spåren av bromsok fästet.

5 Placera en C-klämman över bromsok kolv och baksidan av bromsoket. Kolven är ansvarig för att klämma bromsbeläggen mot rotorn under bromsning. Kolven kommer att utvidgas på grund av att de tunnare bromsbelägg som kräver utbyte. Tjockare nya bromsbelägg behöver utrymme så skruva C-klämhandtaget för att tvinga öppna kolven. Ta bort klämman när väl kolven är helt intryckt i den sida av bromsoket.

6 Placera bromsok tillbaka över bromsbelägg och rotor. Skruva i bromsok bultar med 13 mm nyckel. Sätt tillbaka hjulet på hjulnavet och skruva på muttrarna för hand. Lyft 4Runner med domkraften och ta bort domkraften. Sänk fordonet till marken och dra åt muttrarna med däcket järn eller uttag och brytare bar.

7 Upprepa steg 2 till 6 för varje extra uppsättning av bromsbelägg du behöver för att byta.

8 Starta Toyotas motor. Pumpa på bromspedalen tills pedalen svaret återgår till det normala.

9 Ta bort huvudcylinder lock som är till höger om 4Runner motor. Kontrollera nivån av bromsvätska i behållaren. Fylla behållaren, vid behov, med en tratt och DOT-3 bromsvätska. Avlägsna tratten och sätta tillbaka locket när huvudcylindern är full. Stänga 4Runner huva.

Toyota Motor Identifiering

May 27

Toyota Motor Identifiering


Sedan starten på 1930-talet, har japanska Toyota Motor Corporation producerat en mängd olika fordonsmotorer för lastbilar och bilar i sin egen linje och för andra tillverkare.

effektivt system

Inte överraskande, använder den oljerika Toyota Motor Corporation en av de mest effektiva identifieringssystem motor bland biltillverkarna. Företagets metod innehåller varje fordons chassinummer, eller VIN, vilket gör det nästan omöjligt att köpa fel motor för en viss modell.

Hitta din VIN

Din Toyota VIN är en kombination av 17 siffror och bokstäver. Du hittar den på följande platser: på din försäkring kort; på fordonsregistrering; på "FIN-plåten" som finns på den nedre instrumentpanelen som ligger närmast närmast vindrutan på förarsidan; och tryckt på certifikatet etiketten på förarsidan dörrkarmen.

Identifiering

När man ser på VIN, notera de första numeriska tecken som anger motorblocket generation. De närmaste en eller två bokstäver ange motorfamilj. Suffixet, som är åtskilda av ett streck, anges de funktioner hos motorn. Till exempel, "C" anger "utsläppskontroll systemet", medan "E" anger "elektronisk bränsleinsprutning."

Hur man byter en Buick fönsterhiss Motor

August 4

En fönstermotor i en Buick ger de åkande med tryckknapp bekvämlighet. Genom att trycka en fönsterkontakt kan Buick förare eller passagerare att öppna eller stänga fönstret omedelbart. När omkopplaren trycks, stängs den fönsterkretsen, som skickar ström till fönstermotorn. När motorn ger energi, visar det en växel på fönsterhiss, som flyttar fönstret. Du kan byta ut en Buick fönster motor med grundläggande auto-reparationsförmåga och en timmes tid.

Instruktioner

1 Ta bort fönster övergången från Buick dörr panel med trimverktyget. Koppla ur Buick dörr sele från växeln för hand. Ställ omkopplaren åt sidan.

2 Ta bort skruvarna från Buick dörr panel med en stjärnmejsel. Sätt skruvarna åt sidan och hålla dem tillsammans.

3 Bända upp Buick dörr panel utanför dörren med trim verktyg, flytta runt kanterna på dörrpanelen, några inches i taget, avsätta trim stift. Lyft Buick dörr panel upp och utanför dörren för hand.

4 Höj Buick fönster för hand. Fäst fönstret till toppen av dörren med packning tejp för att förhindra den från att falla medan du fortsätter reparationen.

5 Avlägsna Buick dörr kabelnät från fönstermotorn, manuellt. Unbolt Buick s fönster motorn från fönsterhiss och dörr fästet med sockeln set.

6 Byt Buick gamla fönster motor med den nya hand. Bolt nytt fönster motor förhållande till dörrdelen och fönster regulator. Anslut Buick dörr kabelnät i det nya fönstret motor.

7 Installera om Buick s dörrpanelen genom att vända borttagningsproceduren.