cadillac dts vilken olja

Var Är oljefilter på en Cadillac DTS?

March 4

Var Är oljefilter på en Cadillac DTS?


Oljefiltret är ungefär som bilens njure. Bearbetning av föroreningarna i olja, samlar filtret och lagrar dem tills det ersätts. Cadillac DTS använder ett oljefilter placerat under motorblocket.

motor~~POS=TRUNC

Börja med att öppna dina Cadillac DTS huva. Hitta din motorblocket är viktigt eftersom filtret är direkt under den. Din motorblocket kommer att vara i centrum under ditt huva.

Stänkskydd

Leta reda på stänkskyddet på förarsidan. Detta är en plastgjutning direkt framför förarsidan hjul på framsidan av bilen.

Under bilen

Med utgångspunkt från stänkskyddet, går under bilen och bege dig till där du såg motorblocket på toppen av bilen. Oljefiltret ligger direkt intill din stänkskydd under din motorblocket. Det kommer att bli en cylinderform. Du behöver inte ta bort något för att se oljefiltret på din Cadillac DTS.

2005 Cadillac DTS Färger

July 19

2005 Cadillac DTS ursprungligen endast hade tre färger när konceptet först kom ut. När det var i full produktion har fler färger läggs till totalt 10 tillgängliga exteriörfärger. De är oftast ljusa färger, men ett par sticker ut mot resten. Spridningen är stor.

ursprungliga färger

De ursprungliga tre färger för Cadillac DTS var Grön Siden, ljus Cashmere och Glacier guld. De två första är nyanser av grönt. Grön Silk är en vis-liknande grönt och ljus Cashmere är en blandning mellan salvia och grått. Glacier Gold var en ljus guld färg som avbröts.

ljusa färger

Fem av de tillgängliga färgerna är ljusa färger, av vilka endast variera något. Glacier White är den mörkaste vitt. Detta är nära vad Glacier Gold såg ut. Vit Lightening är nästa i lätthet. Denna färg är vit med en mycket liten skiftning av guld. Bara tillräckligt för att få det att se gråvit. Åska Gray, trots namnet, är det vitaste av alla färger. Denna färg är ljust vitt. Ljus Platinum Metallic är en ljusgrå färg som inte har någon annan anstrykning av färg förutom grått. Blue Ice tar Light Platinum grå och lägger till en antydan till blått till det så det verkar gråblå.

andra Färger

De andra tre färger som finns tillgängliga är mycket ljusa och fetstil. Crimson Pearl är en djup, fyllig röd färg, inte klarröd, som brandbil röd, men crimson rött, som en rubin. Blue Chip är en klarblå färg som liknar färgen på himlen på en klarblå dag. Black Raven är svart som en korp, men med en opalskimrande, glänsande nyans till det som minskar skarp mörker svart.

Hur du aktiverar XM Radio i en 2007 Cadillac DTS

December 6

Hur du aktiverar XM Radio i en 2007 Cadillac DTS


2007 Cadillac DTS inkluderar inbyggd XM Satellite Radio som standard. Vissa återförsäljare erbjuder en gratis provabonnemang till tjänsten, men satellitradio är inte gratis. Du kan aktivera radion att använda prov eller köpa en prenumeration på nätet eller via telefon. Du kan välja mellan ett antal paket, som du kan skräddarsy utifrån dina lyssnarvanor och intressen.

Instruktioner

1 Trimma din XM bilradion att kanalisera 0 för att visa enhetens ID-nummer och skriva ner det.

2 Bestäm vilket paket du vill (se Resurser).

3 Samtals lyssnare vård på (800) 967-2346 för att aktivera radion via telefon. Tala om för operatören vilket paket du valt och ger radio ID-nummer och din kreditkortsinformation.

4 Gå till XM Radio webbplats (se Resurser) och klicka på "Aktivera Radio" längst upp på sidan för att prenumerera på nätet. Ange din radio-ID när du blir ombedd och ange vilket paket du valt. Ange din kontakt- och faktureringsuppgifter för att slutföra köpet.

5 Slå på radion och vänta på att förvärva satellitsignalen.

Tips

  • För att undvika missförstånd, do XM ID-nummer inte innehålla bokstäverna "I", "O", "F" eller "S"
  • Din XM radio kanske inte visar alla tillgängliga kanaler för flera timmar efter aktivering.
  • Om de kanaler du har valt inte visas på din XM radio fyra timmar efter aktivering, ring lyssnare vård.

2008 Cadillac DTS Specifikationer

February 10

2008 Cadillac DTS Specifikationer


Cadillac introducerade full storlek DTS sedan för 2006 års modell för att ersätta deras utgående Deville lyx fordonet. DTS är faktiskt prissatt något mindre än märkets STS flaggskepp sedan, men är en längre fordon. Cadillac valde DTS nomenklatur för att passa med CTS och STS modeller i sitt sortiment. DTS styling speglar också samma tema som de andra fordonen i Cadillac lineup vid den tiden.

Basmotor

Basen motor erbjuds i Cadillac DTS är faktiskt motorn driver de flesta av DTS lineup, med undantag för DTS prestandamodell. Basen Motorn är en 4.6L V8-motor. Denna 32-ventiler DOHC motor har en 3,30-tums borrning, en 3,30-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 10: 1. Utgång för denna motor är 275 hk vid 6000 rpm och 295 foot-pounds vridmoment vid 4400 rpm.

prestanda Engine

DTS Performance modellen har samma 4.6L V8-motor som resten av DTS lineup, men med en annan elektroniskt chip. Denna prestations trimmad motor genererar 292 hk vid 6300 rpm och 288 foot-pounds vridmoment vid 4500 rpm.

Yttermått

DTS: s 4009-pound tjänstevikt rider på en 115,6-tums hjulbas med en 62,5-tums främre spår och 61,7-tums bakre spår. Fordonets kropp är 207.6 inches lång, 74,8 inches bred och 57,6 inches i höjd. Detta Cadillac sedan har 5,3 inches av markfrigång. Detta fullstor sedan girar diameter är 42 fot.

Interna mått

2008 DTS hytt ger 115.3 kubikfot passagerarvolym och bilens bagageutrymme erbjuder 18,8 kubikfot av lastrummet. Kabinen av fordonet har 39,2 inches av främre utrymme och 38,6 inches av bakre utrymme. Benutrymme mäter 42,5 inches upp framför och 41,6 inches i baksätet. Fordonet erbjuder 60 inches av främre axeln rum och 59,2 inches av bakre axel rummet. Hip rum är 56,9 inches för främre passagerare och 56,7 inches för baksätespassagerarna.

Crash testdata

DTS samlat ett femstjärnigt betyg för förarskydd och fyra stjärnor för passagerarskydd i National Highway Traffic Safety Administration s frontalslagprovningar. Fordonet samlade också en fyra stjärnor i NHTSA: s vältningstest och en fyra stjärnor för främre och bakre sidokollisioner.

Bränsleekonomi

Den 4.6L 275 hk V8 ger bränsleekonomi 15 mpg stad och 23 mpg highway, medan 292 hk V8 ger 15 mpg stad och 22 mpg highway.

Hur man byter en fotocell i en 2008 Cadillac DTS

October 12

Under 2006 års modell, en ny typ av Cadillac, DTS, ersatt åldrande DeVille. Det var inte riktigt lika mycket ersättning som det var en redesign och kondensering av namnet - "DTS" står för DeVille Touring Sedan. 2008 DTS kom med ett brett utbud av hög-lyx funktioner, inklusive automatisk temperaturkontroll. En fotocell, eller solsensor, läser intensiteten från solen och justerar temperaturinställningen och fläkt för att kompensera för solens intensitet. Byte denna sensor kräver delvis demontering av instrumentpanelen, men det är fortfarande en ganska enkel uppgift.

Instruktioner

1 Öppna förarsidans dörr och hitta vänster ytterbeklädnad, panelen på slutet av instrumentbrädan. Dra panelen utåt ordentligt för att frigöra dess klämmorna och ta bort den. Öppna passagerarsidan dörren och hitta rätt sida ytterpanel. Dra panelen utåt ordentligt för att frigöra dess klämmorna och ta bort den.

2 Sätt bladet av en skruvmejsel i ena änden av vindrutan defroster gallret och bänd uppåt för att frigöra sina snäpplåsen. Fortsätt att bända uppåt på mitten av gallret och den andra sidan av gallret för att lösgöra alla dess snäpplåsen. Ta bort defroster gallret.

3 Bända utåt längs sidorna av vindrutan pelare garnering gjutning, att beklädnadspanelen som omfattar A-stolpen, med hjälp av en vanlig skruvmejsel lossa sina båda klämmorna. Dra klädseln uppåt och bakåt för att ta bort sina flikar från instrumentpanelen och ta bort den. Upprepa detta steg på vindrutan pelare garnering gjutning på den andra sidan av DTS.

4 Ta bort instrumentpanelen center ram, trim pjäs som omger radion, går sedan över till passagerar änden av instrumentpanelen, genom att bända längs hela längden av trim stycke med en skruvmejsel.

5 Hitta de fyra skruvarna som omger centrum luftutsläppet panelen, panelen i mitten av instrumentpanelen med två öppningar i det. Ta bort dessa fyra skruvar med Ratchet och uttag och bänd panelen utåt med en skruvmejsel för att lossa sina snäpplåsen. Ta bort mittluftutsläppet panel.

6 Ta bort de sex skruvarna som håller fast övre instrumentpanelen pad - tre i vindrutan defroster hålighet, en på vardera sidan av dynan och en i mitten av plattan - med hjälp av en spärr och uttag. Dra uppåt på dynan ordentligt för att frigöra sina båda klämmorna.

7 Lyft den övre instrumentpanelen pad precis tillräckligt långt för att få tillgång till solen lastsensorn. Tryck och håll upplåsningsknappen på solen last sensorns kabelnät och koppla selen. Ta bort instrumentpanelen dynan från Cadillac.

8 Vrid moturs för att låsa upp den och ta bort den från instrumentpanelen dynan. Sätt i en ny sol lastsensor i instrumentplattan och vrid den medurs för att låsa den på plats.

9 Rikta in klämmorna på undersidan av den övre instrumentpanelen pad med spåren i instrumentpanelen. Tryck nedåt på plattan för att låsa den på instrumentbrädan. Spänn de sex övre instrumentbrädan pad skruvar till 80 tum-pounds med hjälp av en tum-pund momentnyckel och uttag.

10 Rada upp klipp på baksidan av mittluftutsläppet panel med spåren i dess hålrum i instrumentpanelen och tryck panelen inåt för att engagera klippen. Dra åt centrum luftutsläppet panelens fyra skruvarna till 18 tum-pounds.

11 Placera instrumentpanelen center panelen på instrumentbrädan så att dess klämmorna i linje med sina slitsar i instrumentpanelen. Tryck på instrumentpanelen center infattning på instrumentbrädan för att engagera klämmorna.

12 Skjut flikarna i botten av vindrutan pelare garnering gjutning i sina springor i instrumentpanelen, sedan rikta in klämmorna på baksidan av vindrutan pelare garnering gjutning med spåren i A-stolpen. Tryck på vindrutan pelare garnering gjutning på A-stolpen för att engagera sina klämmorna och låsa den på plats. Upprepa detta steg för att installera vindrutan pelare garnering gjutning på den andra sidan.

13 Rada upp klämmorna på undersidan av vindrutan defroster grillen med sina slitsar i instrumentpanelen. Tryck nedåt på gallret för att låsa den på plats.

14 Rikta in vänster ytterpanel klämmorna med sina spår på förarsidan av instrumentpanelen och tryck sedan på panel på instrumentbrädan för att låsa sina klämmorna, säkra panelen. Upprepa detta steg för att installera den högra sidan ytterpanel på den högra sidan av instrumentpanelen.

Hur Återställ däcktrycksindikatorer på 2007 Cadillac DTS Cars

July 30

Hur Återställ däcktrycksindikatorer på 2007 Cadillac DTS Cars


Cadillac DTS kan utrustas med ett system för övervakning av däcktryck eller TPMS. Den upptäcker onormalt däcktrycket i varje däck och varnar föraren genom att visa ett meddelande på förarinformationscentret, eller DIC. När detta händer kommer däckets tryck behöva justeras och systemet kommer att behöva återställas. När däcktrycket är korrekt och inställd på fabriks specifikationer, det tar bara några sekunder för att återställa systemet.

Instruktioner

Korrigera Tire Pressure

1 Kontrollera trycket i varje däck med en lufttrycksmätare och notera trycket för varje.

2 Få rekommenderat däcktryck från dekalen på förardörrtröskeln.

3 Justera trycket i varje däck som behövs för att säkerställa varje däck är inställd på fabriks rekommenderade specifikationer. Lägg till luft med en luftkompressor eller låta en del av luften ut med den bakre änden av däcket mätaren vid behov.

Återställa systemet

4 Hur Återställ däcktrycksindikatorer på 2007 Cadillac DTS Cars

Det viktiga är allt som behövs för att återställa däcktryckssensor.

Vrid tändningsnyckeln till "Kör" -läge, men inte starta fordonet.

5 Tryck på knappen fordonsinformation tills "Tryck på SET / RESET för att återställa däcksystemet" visas i instrumentpanelen monterade förarinformationscentret gränssnitt.

6 Tryck och håll / återställningsknappen DIC set i fem sekunder. Displayen visar nu "däcktryckssystemet RESET."

7 Vrid nyckeln till "Off". Systemet är nu återställt och fordonet är klart att köras.

Tips

  • Enligt EPA, kan låga däcktrycket resultera i för tidig däckslitage och upp till en minskning av bränsleekonomin 3 procent. TPMS anger när ett däck är 25 PSI, eller 7 PSI lägre än fabriks rekommenderade inställningar. Även en 1 PSI nedgång i däcktryck kan leda till en minskning av bränsleekonomin 0,03 procent. Kontrollera däckens tryck varje gång du tankar bilen med gas.

2004 Cadillac DTS Specifikationer

October 29

2004 Cadillac DTS Specifikationer


Cadillac har varit ett namn synonymt med lyxbilar sedan denna linje lanserades 1902. 2004 Cadillac DTS innehar en distinkt plats i historien som det var bilen som används i invigningen parad för president George W. Bush. Det är den traditionella stora bil, erbjuder en mjuk och bekväm åktur med massor av kraft, god hantering och exakt teknik.

Motor och prestanda

2004 Cadillac DTS sedan har en dubbel överliggande kamaxlar, V-8 motor med fyra ventiler per cylinder och en flerpunktsbränsleinsprutningssystem. 4,6-litersmotorn ger 300 hästkrafter vid 6000 rpm och 295 foot-pounds vridmoment vid 4400 rpm. Bränsleeffektivitet körs vid 18 mpg i staden och 27 mpg på motorvägen. Bränsletanken rymmer 18 liter blyfri bensin.

interiör Specifikationer

Cadillac DTS har farthållare, luftkonditionering med klimatkontroll och bakre styrning, och en färddator för att övervaka medelhastighet, återstående körsträcka baserad på den aktuella bränslenivån och genomsnittlig bränsleförbrukning. Fram skålade säten är uppvärmda och inställbara i höjdled, lutning och ryggradens komfort. En Internet-anslutning ombord finns med röstaktiverings telefon och e-postsystem. En Bose ljudsystem med AM / FM-radio och CD / kassettspelare ger ljud genom åtta högtalare.

Mått

2004 Cadillac DTS erbjuder förare och framsätespassagerare i 39,1 inches av utrymme, 56,4 inches av hip rum och 42,4 inches av benutrymme. Passagerare i ryggen har 38,4 inches av utrymme och 43,2 inches av benutrymme. Den totala inre volymen är 115.3 kubikfot. 2004 DTS har yttre dimensioner av 207.2 inches i längd, 74,5 tum i bredd, 56,7 tum i höjd och en svängradie på 41,4 fot.

Säkerhet

Krockkuddar är utrustade för förare och framsätespassagerare. begränsningar power-justerbar huvud finns i både fram och bak. Säkerhetsbälten införliva bältessträckare och är justerbara i höjdled i en trepunkts rullsystemet. Detta Cadillac har även fyra hjul låsningsfria bromsar och elektronisk antispinnsystem med stabilitetskontroll och automatisk bakre fjädring utjämning. 2004 DTS sedan presterar bra i krocktester, med den övergripande bedömningen av fyra fem stjärnor för främre och sidokollisioner som involverar både fram- och baksätespassagerarna.

Hur man tar bort den ytterspegel på en Cadillac DTS

June 20

De yttre speglar på din Cadillac DTS hjälper dig att se blinda fläckar bredvid bilen. Speglarna fäster en motor som ligger inne i en stor plasthölje målas för att matcha färgen på Cadillac. Om du vill ta bort den yttre spegeln, måste du leta panelen för monteringsmuttrarna innanför dörren tillgång. När du har hittat panelen, du är bara några minuter från att ta bort ytterspegel.

Instruktioner

1 Öppna dörren till DTS och rulla ner rutan. Detta kommer att ge dig tillgång till panelen och spegelhuset.

2 Leta reda på åtkomstpanelen på insidan av dörren. Detta är motsatsen till där spegelhusets bultar på utsidan av dörren och är triangulär till formen. Ta bort panelen åtkomst från DTS genom att dra i det. Detta kommer att utsätta kablaget spegeln och monteringsmuttrarna.

3 Leta efter trådarna som sträcker sig från insidan av spegelhuset och spåra dem till den plats där de ansluter till det elektriska systemet. Anslutningen är bakom luckan. Ta bort trådarna från elsystemet genom att dra selar isär.

4 Ta bort de tre muttrarna som håller fast spegeln till dörren. Håll dörren när du tar bort den sista bulten.

5 Dra spegeln ut ur dörren.

De specifikationer på 2003 Cadillac DTS

July 14

Cadillac Deville DTS var den största sedan säljs av General Motors 'lyxvarumärke för 2003 års modell. Deville DTS produktion slutade efter 2005 års modell, ersätts av en helt ny modell helt enkelt kallade DTS.

Motor

Deville DTS drivs av Cadillacs 4,6 L L37 Northstar V8-motor. Denna 32-ventiler DOHC motor har en 3,66-tums borrning, 3,31-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 10 till 1. Utgång för denna motor är 300 hk vid 6000 rpm och 295 ft.-lbs. vridmoment vid 4400 rpm.

extern Dimensioner

Deville DTS 4047 pund tjänstevikt sitter på en 115,3-tums hjulbas. Detta sedan mäter 207.2 inches lång, 74,5 inches bred och 56,7 inches i höjd.

interna Dimensioner

Kabin detta sedan ger 115.3 kubikfot passagerarvolym och 19,1 kubikfot av last volym. Takhöjd mäter 39,1 inches upp framför och 38,4 inches i baksätet. Detta fordon har 42,4 inches av främre benutrymme och 43,2 inches av bakre benutrymme.

Bränsleekonomi

Kombinationen av Northstar V8 och 4-växlad automatlåda ger 18 mpg stad och 27 mpg highway.

Hur man gör en Cadillac Stop brinnande olja

May 31

Hur man gör en Cadillac Stop brinnande olja


Om kryss motorn tänds på instrumentbrädan i en Cadillac eller om luktar bränt kommer från huven, kan det vara en indikation på att bilen brinnande olja. Detta orsakas av en mängd olika skäl, av vilka några innefattar slitna ventiler, klibbiga oljeringar, vittrade kolvringar och en skadad ventilationssystem. En korrekt underhåll rutin kan garantera en bil kommer inte att bränna olja; men om den gör det kan lätt åtgärdas.

Instruktioner

1 Identifiera att Cadillac brinner olja. Varningsskyltar inkluderar uppkomsten av svart rök, luktar bränt och ett behov av att ofta fylla på olja.

2 Dränera befintlig olja från bilen. Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av motoroljetråget och låt oljan rinna ut i en kastrull. Ta bort den befintliga oljefiltret och ersätta den med en ny. Oljefiltret ligger intill oljetråget på undersidan av motorn.

3 Lokalisera källan till den brinnande olja. Bedöma kvaliteten på alla ventiler, oljeringar, kolvringar och ventilen för den positiva vevhusventilation (PCV) systemet, samtliga belägna i motorn. Om dessa delar sträcks, slitna eller spruckna, kommer olja att läcka igenom och bränna.

4 Ta bort och byt ut ventiltätningar, oljeringar, kolvringar och PCV-ventilen om de är skadade. Ta bort befintliga tätningar och ringar med en skiftnyckel eller tång om det behövs. Torka området väl med en ren trasa och montera nya tätningar, ringar och PCV-ventilen.

5 Fyll Cadillac med den rekommenderade mängden olja för modellen; detta kommer att sträcka sig från fyra till sju kvarts. Tillsätt olja långsamt, en quart i taget. Använd oljemätstickan att säkerställa tillräckligt med olja tillsattes.

6 Byt olja och oljefilter var 3000 till 5000 miles och serva Cadillac en gång om året. Detta kommer att säkerställa att de delar av motorn som orsakar olja att läcka och bränna identifieras och bytas ut innan någon skada kan uppstå.