cadillac northstar överhettning

Cadillac Northstar 1997 Starter Plats

August 19

I 1997 års Cadillac använder en Northstar motor känd för sin komplicerade konstruktion och teknik. Startmotorn på Northstar är inget undantag eftersom den är installerad i till motorn och inte på utsidan som andra General Motors fordon.

Ta bort intag

För att få tillgång starter på en 1997 Cadillac med Northstar motor, har den övre delen av motorn demonteras. Detta innebär att ta bort alla komponenter ner till insugningsröret, såsom bränsleinsprutning, luftrenare, sparkplug trådar och många andra delar för att få tillgång till motorkomponenten. Startmotorn är placerad inuti motorn på insugsgrenröret.

Byta Starter

Ersätter den starter själv är en lätt uppgift gång tillgång till det är etablerat. Starter hålls på plats med två skruvar och två uppsättningar av trådar och komponenter motor måste återinstalleras innan bilen kan startas upp.

Forskning

Forskning Cadillac Northstar och köpa en manual för att hjälpa till med installationen av komponenterna eftersom starter är i en högst osannolikt plats och kommer att ta ett par timmar att få tillgång till och utföra denna uppgift på rätt sätt.

Specifikationer för en 1999 Cadillac Northstar

February 6

1999 Northstar V8-motorn är tillverkad av Cadillac division av General Motors. Northstar var en av de mest tekniskt avancerade motorer av sin tid, med 16 USA: s regering patent.

Funktioner

1999 Northstar hade en aluminiumblock och topplock. Det presenterade ett nytt stycke grenrör design med friflytande rör intag för att öka dess effektivitet och andningsförmåga. Northstar använde OBD II självdiagnossystem för att upptäcka fel och övervaka försämring av utsättningen med utsläppsrätter. Motorn hade en vätskekyld generator och Helmholtz-resonatorer för att reducera motorljud.

"Limp home"

I händelse av motorkylmedel förlust, Northstar hade en "limp home" -läge. Det gjorde det möjligt för motorn att köra för 50 miles på 50 km / h utan kylvätska. Fyra cylindrar hölls igång med de övriga fyra inte skjuta, men att pumpa luft för att hålla motorn kall nog att fungera utan skador.

Teknisk information

1999 Cadillac Northstar LD8 motor förskjuten 278,6 cubic-inches. Det brukade 32 ventiler. Hålet och stroke var 3,66 inches med 3,31 inches med ett kompressionsförhållande på 10 till 1. Motorns maximala märkmomentet var 300 ft-lbs. vid 4000 rpm med 275 hästkrafter som produceras vid 5600 rpm.

Så här testar Cadillac Northstar Coil Pack

May 31

Så här testar Cadillac Northstar Coil Pack


Cadillac Northstar motor infördes ursprungligen 1992. Northstar motorn har använts i fordon som de Deville, Sevilla och Eldorado modeller. Tändspole modulen är monterad på den övre bakre delen av motorn på Northstar. Det finns fyra spolar på modulen, en för varje två cylindrar. Spolen Modulen styrs av tändningsdatorn, och styr den gnista i motorn. De nuvarande alternerar mellan coil-pack torn för att ge gnista till alla åtta cylindrar.

Instruktioner

1 Höj huven på Cadillac du diagnostisera. Visuellt inspektera och lokalisera spolen modulen på bakre kanten av motorn. Spolen Modulen innehåller fyra spiral-förpackningar på en stor kontrollpanel.

2 Ta bort de två tändstift bort av den första spolen pack; ta bort från vänster till höger. Ställ in sparkplug trådar borta från rörliga delar, och vidrör inte fordonet med någon del av kroppen.

3 Be en assistent eller andra person vrid tändningsnyckeln till startläge; starta motorn längre än tre sekunders intervall. Instruera din assistent att räkna till tre, och sedan slå omedelbart tändningsnyckeln till "off". Inspektera för en elektrisk gnista - mellan de två tänd torn som du exponerade - medan motorn är i gång. Spolen fungerar korrekt om spolen modulen har gnista mellan de två modulerna. Byt ut kablarna om spolen fungerande.

4 Upprepa samma procedur med den andra, tredje och fjärde spole pack. Testa spolarna en i taget. Rör inte fordonet alls under detta test, på grund av risken för elektriska stötar. Ytterligare diagnostiska tester krävs om en spole inte gnista mellan de två tornen.

5 Ta bort den misstänkte spolpaketet från toppen av modulen med en 1/4-inch-drive Ratchet och uttag, tillsammans med en 4-tums förlängning. Vrid spolen-pack monteringsbultarna moturs tills de är helt bort. Dra den misstänkte spolpaketet off av motorn. Ta en av de goda spiral förpackningar i samma sätt, och växla position två spiral förpackningar. Låt kablarna bort från den misstänkte förpackningen, och placera tändkablarna på god modul.

6 Be din assistent att vrida startnyckeln till "start" längre än tre sekunder. Stänga av nyckeln. Rör inte fordonet, men visuellt inspektera den misstänkte spolpaketet när motorn stängs. Spolen pack är dåligt om det inte gnista i den nya positionen. Tändstyrmodulen är dålig - och kommer att behöva en ersättare - om den misstänkte spolpaketet gnistor.

Cadillac Northstar Motor Basics

September 12

Cadillac Northstar Motor Basics


Cadillac Northstar V-8 tillhör Premium V motorfamilj som även används i Pontiac och Buick och såg kort service i Oldsmobile som Aurora L47. Det var ursprungligen tänkt som en högpresterande motor för att tävla mot tysktillverkade lyx sportbilar. Det hade utvecklats från Corvette LT5 helt i aluminium V-8 avsedd för Chevrolet från Lotus. Det har sedan dess blivit V-8 motor val för General Motors.

Origins

Cadillac Northstar Motor Basics


Northstar V-8 konstruerades för 1992 och 1993 års modell av den misslyckade Cadillac Allante, som infördes av General Motors 1987 som en lyx tvåsitsig sportbil att tävla mot BMW och Mercedes-Benz. Den Allante slutade produktion under 1993, men Northstar fortsatte i andra Cadillac-modeller.

Det grundläggande

Cadillac Northstar Motor Basics


Den första Northstar motor var L37, som genererade 295 hästkrafter och sedan ökat till 300 för 1996 till 2004 årsmodeller. Northstar-utrustade framhjulsdrivna Cadillacs var en av de mest kraftfulla personbilar på vägen och den näst mest kraftfulla i Cadillac bakom 400-hästkrafter 500-kubik-tums V-8 i 1970 Eldorado.

Komponenter

Cadillac Northstar Motor Basics


Northstar har blocket är pressgjuten aluminium, utan ramlageröverfallen, men en söm längs den nedre änden gördel för att minska oljeläckage är vanliga i början av Northstar-motorer. Kompressionsförhållandet fram till 2000 var en hög 10,3: 1, men minskade efter 2000 till 10,1: 1. Den innehåller också en "störning" för att förhindra kolv skador om kamkedjan misslyckas.

innovationer

Cadillac Northstar Motor Basics


General Motors utvecklade Nylon 66 termoplast insugningsrör för att kyla insugningsluften och en sekventiell bränsleinsprutningssystemet tillsammans med en bränsletrycksregulator och insugsluftens temperatursensor. Motorn har också felsäkra metoder som gör det möjligt för motorn att köras med reducerad prestanda även om tändningen är felaktig. Den har även ett kylsystem för att låta motorn gå en kort tid utan kylmedel.

problem

Vissa Northstar motorer har varit kända för att uppleva topplockspackning fel och bränna olja. De 2000 till 2001 modeller drabbats av kol insättning uppbyggd i förbränningskammaren. I L37s, för 1993 till 1994 modeller, skräp blåses in i oljeavlastningsventilen orsakade förlust av oljetrycket. Oljeläckage på baksidan huvud vevhuset tätning var också vanligt.

Supercharged

Cadillac Northstar Motor Basics


En överladdad 4,4-liters version utvecklades exklusivt för 2006 till 2008 Cadillac XLR-V och STS-V-modeller. Den överladdade XLR-V genererar 443 hästkrafter medan STS-V version producerade 469 hästkrafter. XLR-V: s hästkrafter minskade något på grund av begränsat utrymme i motorrummet på grund av design.

V-12

GM har lekt med en Northstar V-12, inklusive den lätta 7,2-litersversion, för Escalade i flera år, men aldrig sätta en i produktionen. En tidig plan var att gå med två 3,6-liters V-6-motorer på vevaxeln. Men i 2007, förnekade GM planerare Bob Lutz att GM haft några sådana planer.

Hur man reparerar Botten Ände oljeläckage Cadillac Northstar Engine

January 28

Hur man reparerar Botten Ände oljeläckage Cadillac Northstar Engine


Hallå där det är dags för, Varför är min lyxbil Mina Cadillac STS läcker olja! WOW! Det är $ 2800,00 att fixa! Vad gjorde jag för fel? eller som jag säger "OH NO MR. BILL" sin "Sluggo".

Cadillac from 1994 and 2000 + even some newer one leak oil from bottom end. I wrote as a Service Adviser for 20 years with Cadillac, and GM along with Mercedes-Benz. Yes I have seen a lot of factory problems with Cadillac through the years, and yes all the manufactures have some kind of problem, but nothing made me more angry than the Northstars lower end oil leak and the fact that they had head gasket problems on top of it, but that's another e-How, How to article. I also recommend you "DO NOT" try to fix this oil leak problem yourself go to a trusted GM Cadillac dealership and or if you have a non GM/Cadillac repair shop you know of that is good and can trust, but be careful my friends, a lot say they can and really can not correctly fix this problem.
This is just a guide what you might go through to fix this leak if you were brave enough to fix it yourself.

Instruktioner

1 Hur man reparerar Botten Ände oljeläckage Cadillac Northstar Engine


Som sagt ta Cadillac Northstar till din lokala reparer och bita ihop och om inte här ya gå.

First read your repair manual you bought from Cadillac, oh ya first BEER, pop it and enjoy you'll need it.

För att ta bort din Cadillac motor men toppen du behöver för att driva dig huva till full kran som hjälper dig att öppna din huva till max läge för enkel åtkomst och dra motorn inte alla år hade detta och du måste dra huva.

Du måste haka batteriets pluskabel, en del är under huven på äldre modeller och en del på senare är under bakre baksätet. Då alla ledningar under motorhuven som är anslutna till motorn, det finns tråd vävstolar som är lättare att koppla bort när du gör detta, men som behöver koppla måste vara, och först innan du börjar detta ta en bild det kan hjälpa dig, och pop en öl.

Du måste vara på topp motorutrymmet och under bilen för att koppla olika komponenter. Liksom avgaser och diverse andra bultar, minns reparationsmanual läsa det kommer att hjälpa dig.

Övre änden koppling. Ta loss och eller ta bort kylsystem slangar, dränera kylvätskan i återställnings blek, inte och jag upprepar mig inte! dränera kylvätskan i uppfart av gatan, eller avlopp i mark jord, skydda habitat hela tiden, dra radiator som då kontrollen sida kyltank fenor om de spruckna ta till radiator butik och antingen ersätta tankar och eller ersätta radiator, även dränera motorolja ut i behållaren och inte vara billig och sätta gammal olja och eller kylvätska tillbaka till motorn, byta ut och det finns ett antal återvinna plats som tar din gamla olja och kylvätska gilla del butiker där du fick din olja och kylvätska från en hel del att erbjuda denna tjänst. Oh och pop en annan öl!

Återigen kontrollera din Cadillac reparationshandbok leta efter alla skruvar som behövs för att tas bort på väg bort motorn. Har din skylift redo och hitta motorns dragbanden ovansidan motor höger och vänster sida gå ett huvud och fästa din kedja i beredskap stora drag. Se till att du har tagit bort moment omvandlare bultar och alla bell bostäder bultar, och gör dig redo att dra motorn ut. Som jag sade i början få hjälp av en vän. En för att skaka motorn Koppla loss och den andra för att dra cherry picker till höger för att hjälpa Koppla loss motorn från trans och lyft ut ur motorutrymmet. Åh du och din vän förtjänar att pop flera öl, kontakten of the Gods. 2 Hur man reparerar Botten Ände oljeläckage Cadillac Northstar Engine

Nu har du motor ut behöver tranny bultar du drog ut ur klockhuset och om kort måste du få minst fyra och montera och bult motor till motor stå och se till att den är rätt ansluten genom att placera ut fästen så jämn som möjligt för balans och se till att motorstativ är en kraftig en. Om motorn faller till marken och bryter dess skräp och New Cadillac motorer för Northstars är runt $ 6500,00 eller så och jag använder skulle inte gå dit du inte vet vad du får. Pop en öl !!!

You will need to flip your engine over so back side is exposed for easy access. I would suggest cleaning up before you start by buying Engine Gunk and spraying down and washing off, this is a very or can be a dirty job, Hens forth the name GREESE MONKEY, for your knowledge base.

Återigen titta på Cadillac reparationsmanual se byte av packningar och jag rekommenderar återförslutning fullständig nedre änden av motorn så att du inte kommer att behöva dra ut motor för lång tid, vara smart inte billigt !!

Installera nya packningar och tätningar även några GM tätningsmedel hjälper. När du gör oljetråget använda speciella GM fogmassa du fick på din Cadillac återförsäljare och var inte riktigt billigt sina dyra men mycket bra när det gäller att ansluta en läcka som i oljetråget, se bakre huvudpackningen bytas och främre transmissionskåpan tätning och avsluta under motor och vända tillbaka över på ovansidan igen. Ok tid att smälla en öl, OK 2 då och kallar det en dag. 3 Hur man reparerar Botten Ände oljeläckage Cadillac Northstar Engine

Nästa dag och en annan öl efter frukost, saft och kaffe du är redo att starta motorn tillbaka i installation och återigen få din vän att hjälpa installera motorn tillbaka till motorrummet, på samma sätt men omvänt av vad du hade gjort igår att dra motorn i första plats.

Make sure you put all bolts back in engine you pulled out, remember pictures you took, good idea to look at them, POP a Beer. after all bolts reinstalled time to hook wires back up and into position just as they came out from yesterday, remember Cadillac repair manual.

Installera kylaren, alla slangar och klämmor, glömde sätta nya motorfästen i, Cadillac motorfästen bryta som en galning, en anledning överföringar sitter motorn är hårt på dem så ersätta dem.

Anslut avgaser och något du har tagit bort och eller lossas under bilen.

Installera ny olja, även bytt ut oljefiltret och installera ny kylvätska, not 96 och ny begagnade Dexcool och 95 ner använde gröna motorkylmedel inte blanda ihop dem inte bra.

Med alla vätskor i, ansluta batteri, en sista inspektion och brandbil upp. om du gjorde jobbet rätt och jag hoppas att du har din motor kommer att starta och driva och kommer att ha några läckor, luta sig tillbaka och du vet vad öppna en öl !!! Du förtjänar det.

Tips

  • Cadillac återförsäljare många gånger Tech vara med en motor lyftanordning kommer att dra trans och lämna motorn i bilen och ladda fullt pop för att avlägsna motor och kommer att ta extra betalt för motorfäste borttagning när du redan har betalat för det, titta på dubbla arbetskostnader de kommer att försöka att dra på dig.
  • Som sagt jag inte skulle försöka göra detta reparera själv, och tack och lov var jag i service slutet inte själva hårt rycks loss sidan.
  • Kom ihåg att ta din tid när du gör något liknande, och om du inte är säker läsa reparationsmanual och när du börjar dealern är ingen hjälp och om du måste bogsera till butiken eftersom du inte kunde svara på klockan fastställande detta monster, kommer de att debitera dig mer pengar, kan man klandra dem, nej, du tog Detta lägenhets!
  • OH och om öl inte över på grund av det säkert jag bara genom att om öl att lätta upp saker, lycka till alla som försöker detta behöver det !!! Kanske bör du avskeda öl och gå rakt mot JACK, bara skojar, LOL, ingen dricka !!!!

Cadillac Northstar oljeläckage problem

January 13

Cadillac Northstar oljeläckage problem


Oljeläckage har varit ett problem med Northstars över åren, i synnerhet från 1996-1999 längs den bakre olje vevhuset. Reparationer kan bli mycket dyrt, som sträcker sig från $ 4500 till $ 10.000. Dessa reparationer kräver i allmänhet specialverktyg, så självläkande är inte alltid ett alternativ.

typer

Oljeläckage i Cadillac Northstars är inte begränsade till bara ackumulerade pooler av olja under fordonet. Om blå / grå rök kommer från avgas, har du ett oljeläckage, och oljan bränns ut avgaserna. Det är också möjligt för den olja som skall bränna direkt av motorn.

Förebyggande / Lösning

För att avgöra om du har en oljeläckage, är det ofta fördelaktigt att hålla en olje logg. dokumentet noggrant någon olja som du eller din mekaniker lägga till bilen. Fastställande av problemet, en gång upptäcks är ett personligt val. Du kan besluta att det är mer ekonomiskt att helt enkelt fortsätta att lägga olja, snarare än att välja en dyr reparation.

Historia

Cadillac Northstar infördes 1993, och dess motor bedömdes en av de tio bästa i världen vid den tiden av Wards Auto World.

Cadillac Northstar Engine Problem

May 2

Cadillac Northstar Engine Problem


Northstar V-8 motor som produceras av General Motors initialt för Cadillac är en pålitlig, tekniskt avancerade motor som har varit i drift sedan 1992. Northstar, som GM anses undertecknandet motor drabbades tidiga problem. Oljeläckage och blåst huvudet packningar plågat tidiga modeller, men andra diverse skov irriterade ägare också. Ändå Northstar utvecklats till en av de mest respekterade motorerna för att driva en lyx fordonet.

Historia

Northstar debuterade på olycksaliga Cadillac Allante, en tvåsitsig roadster som Cadillac hoppades skulle konkurrera head to head med sportbil line-up som kommer från Tyskland och Japan. Den Allante var en episk misslyckande, men Northstar levde nästan 20 år tills GM meddelade att det skulle gå i pension den ärevördiga motor 2010. Mest Northstar versioner fördrivna 4,6 liter och kan generera upp till 300 hästkrafter. En 4,4-litersversion producerades 2006-2009 genererade upp till 469 hästkrafter i Cadillac XLR-V och STS-V. En fyra-litersversion drivs vissa Oldsmobiles, enligt Autotropolis.com och Allanteatlanta.com.

temperaments

Just på grund av Northstar var en högpresterande motor, på många sätt det betedde sig som en delikat blomma. Det var en motor likt högpresterande Mercedes-Benz S-klass och italienska tillverkade roadster motorer. Det kan vara temperamentsfull med särskilda behov. Northstar presenterade en gjuten aluminiumblock. Bottenänden gördel bisected botten av motorn längs mitten av de vevstakslager. Det fanns inga ramlageröverfallen finns på andra motorer. Men motorn var benägna att oljeläckage eftersom aluminium var porös. GM 2000 utvecklat en ny process att "pressas" nedre vevhuset gjutning för att minska läckage.

Normal är relativ

Under 1990-talet, Northstar V-8 hade fyra primära problem: topplockspackning fel, oljeläckage, hög användningsolja och bränning. Cadillac entusiaster avfärdas generellt höga olje användning som ett problem, konstaterar att det är inte ovanligt för högpresterande motorer att använda en stor mängd olja. GM noterade att en liter olja per 1.000 miles var inte ovanligt eftersom 32-ventilrören måste vara tillräckligt smörjas. Vad är inte normalt var uppbyggnaden av kol i ringarna som också lett till höga olje användning. En GM-made rengöringssats löst vanligtvis problemet.

A Fine Mess

Vanligt bland 1996 till 1999 Northstar V-8s var oljeläckage med ursprung på baksidan huvud vev tätning. En del av problemet berodde på aluminiumblock, utan även placeringen av oljetätningen i blocket. GM löste problemet genom att utveckla en bakre huvudoljetätning som pressas in i blocket. Den kunde endast avlägsnas och ersättas med en speciell GM serviceverktyget.

Hot Button Frågor

Topplockspackning problem plågas även Northstar. Brinnande olja och den resulterande uppbyggnaden av skräp i motorn orsakade det att överhettas och blåsa en packning. I andra fall kan huvudena har servas eller bytas ut och sedan återinstalleras med en ny topplockspackning med de ursprungliga skruvar. Trådarna av den ursprungliga skruvar försvagades efter avlägsnande och inte längre säkerställt huvud och packningen på rätt sätt. Nya skruvar krävdes. Byte av bultarna ur sekvens och vid fel vridmomentvärden kan också leda till en trasig topplockspackning.

Om Cadillac Northstar Motorer

July 11

Om Cadillac Northstar Motorer


Northstar motorn var en 90-graders V-8 motor som produceras av General Motors för - bland andra - sin Cadillac marque. Produktionen av Northstar motor upphörde 2010; inom en överskådlig framtid, kommer Cadillacs utrustas antingen med V-6 motorer eller en Chevrolet V-8.

Inspiration

Före 1980-talet hade Cadillacs lyxbil tävling varit effektivt begränsas till Ford Motor Co: s våningar Lincoln Continental och Town Car linjer. Konkurrenter från bilismen guldålder, såsom Duesenberg och Packard, hade länge sedan lämnade planen. Olyckliga försök till tekniska framsteg slog Cadillac hårt genom det sena 1970-talet, och sedan - med tillkomsten av en mer robust världsmarknaden - både inhemska lyx-märkestillverkare utmanades av importen från Audi, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz och liknande. Eftersom dessa nya konkurrenter expanderat till USA, gjorde de det med V-8 alternativ som Cadillac som behövs för att trumf. Så föddes Northstar.

Utveckling

Massivt kraftfull sedan och Grand Tourer motorer var inte de enda nya problem USA: s lyxbils Marques möter på 1980-talet. Deras konkurrens kom över gränserna med uppgraderad styrning, antispinnsystem, låsningsfria bromssystem och adaptiv fjädring. Avancerad teknik och rymdålders elektronik - inklusive omborddatorer - tillåts för självdiagnostik felsökning och rapportering teknik. Alla dessa framsteg måste tävlade med, och vad som blev känt som "Northstar paket" förfinades. I paketet ingår svar på alla av ovanstående, plus en fyrväxlad automatlåda, skivbromsar på alla fyra hjulen och hastighetsberoende servostyrning.

Motorn, fast, förblev den viktigaste faktorn. Northstar släpptes i mitten av 1992 för 1993 års modell i Allante, med en stämpaket som syftar till att leverera lyhörd makt; senare detuned paket riktade mindre passionerade förare. Northstar var en dubbla överliggande-cam tvärställd motor, som syftar till att driva framhjulsdrivna bilar, och vägde in som en 278-kubik-tums - 4565-kubik-centimeter - helt i aluminium enhet med gjutjärnscylinderfoder och gjuten aluminium kolvar. Den aluminiumkonstruktion gav motorn en enorm effekt-viktförhållande fördel gentemot de flesta av sina konkurrenter. Trettiotvå ventiler, hydrauliska lyftare med magnesium cam omslag och sekventiell bränsleinsprutning var alla standard. Motorn gick på att tjäna i alla Cadillac marknadsledare: Eldorado, Sevilla och DeVille.

limp home

Cadillac erbjuds en funktion som var unik på marknaden. Med utnyttjande av Northstar: s enorma smörjoljekapacitet, designers skapat en elektroniskt styrd system som skulle byta funktion från en bank av cylindrar till den andra i händelse av en katastrofal förlust av kylvätska. Brinnande bränsle i endast en bank får den andra luft-cool, då sidorna var omvänd; bilen skulle säkert köras cirka 100 miles utan kylvätska alls i motorn. Den felsäkra funktionen kallades "Limp Home" i fabrikens pressmaterial.

Evolution

Anpassningar och utvecklingar ingår en 245-kubik-tums V-8-varianten driver Oldsmobile Aurora och en V-6 - som blev inofficiellt men allmänt känd som kort Star - utvecklas i första hand för att märkets Intrigue. En V-12 version planerades för Escalade i slutet av 2000-talet, men företagens genomsnittliga bränsleekonomin uppdragen dödade den på ritbordet.

År 1998 var hydrauliska motorfästen installeras för att minimera buller och vibrationer överföring. Nästan ett decennium efter introduktion, tändningskomponenter och ventilstyrningen uppgraderades för att förbättra bränsleekonomin. År 2004, en överladdad 268-kubik-tum, 469 hästkrafter alternativ för STS-V infördes. Med en eftermarknad kompressor, ersättnings kammar och avgaser, arbete på huvudet och installation av smidda kolvar samt andra interna förbättringar, som skulle kunna motorn producerar cirka 525 hästkrafter. Årsmodell 2004 såg också en betydande ombyggnad av motorn - som, som nämnts, hade varit en tvärställd motor avsedd för framhjulsdrift - att driva bak-och all-wheel drive design av nya STS, SRX och XLR modeller.

1997 Cadillac Northstar Motorspecifikationer

November 7

1997 Cadillac Northstar Motorspecifikationer


Under hela 1990-talet och 2000-talet, amerikanska biltillverkaren General Motors erbjuds en V8-motor som kallas Northstar i flera av sina lyxiga och prestanda fordon. Northstar visades som bästa erbjudandet i bilar i Cadliiac division, inklusive några av de mest up-market modeller. År 1997 Northstar drivna bilar som Cadliiac s DeVille Sedan Concours, El Dorado Touring och Sevilla STS. Efter år av förändringar slutade GM producerar Northstar 2010.

Layout

1997 Northstar Motorn var en V8 med en förskjutning av 4,6 liter, eller 280 cubic inches. Medan en av de största motorerna i indelningar som Cadillac, var det inte den största GM produceras vid den tiden, med en större 5,7-litersmotor som driver sport varianter av Chevy Camaro, Pontiac Firebird och Corvette. Northstar syntes endast i framhjulsdrivna fordon, i en tvärgående läge vinkelrätt mot längden av fordonet. Detta gjorde det olämpligt för bakhjulsdrivna sportbilar och förklarar dess användning i lyxbilar.

Kraft

Maximal effekt för 1997 Northstar var 300 vid 6000 motorns varvtal. Motorn producerade också vridmoment på 295 fot pounds vid 4400 rpm. Denna makt var nödvändig för att driva tunga fordon som 1997 Cadillac DeVille Concours, som vägde uppemot 4.000 pounds.

interna specifikation

1997 Northstar motor som används en dubbla överliggande kamaxlar valvetrain. Den hade också en borrning 3.66 inches och en stroke 3.31 inches.

Bränsleekonomi

Bränsleekonomin för 1997 Northstar varie baserat på alternativ överföring och vilket fordon det körde. I en typisk konfiguration, GM parade Northstar med en fyra-växlad automatlåda. Denna kombination resulterade i en EPA bränsleekonomi uppskattning av 17 miles per gallon i stadstrafik och 26 mpg på motorvägen. Cadillac anges att förare vars fordon ingår en Northstar bruk premium bensin med ett oktantal på minst 91.

Hur Spola kylsystemet på en Northstar Engine

October 29

Om du inte riktigt hålla bilens kylsystem genom årliga vallningar, kommer det att utveckla problem. Utan årlig spolning startar kylsystemet att korrodera inre delar och kan orsaka huvudet packningen att misslyckas så tidigt som 60.000 miles. Cadillac Northstar-motorn är särskilt benägna att sådana frågor. Men hindrar dem är lätt.

Instruktioner

1 Vänta tills fordonet vara helt kallt innan flush. Du bör kunna placera din platta palm på kylarlocket utan att bli bränd.

2 Placera hinken under kylaren och öppna draincock. Det är en liten, vit ratten på undersidan av kylaren, och det kommer att helt dränera all kylvätska i kylaren. När det avrunna, stänger draincock.

3 Öppna kylarlocket och häll i kylaren flush. Fyll sedan resten av kylaren med vatten från en slang, och byt ut kylarlocket.

4 Kör motorn i 20 minuter med aggregatet på hög och den varmaste inställningen. Det bör ta ca 10 minuter för bilen för att nå driftstemperatur, därefter 10 minuter efter det att cirkulera flush.

5 Låt motorn helt cool, låt rinna radiatorn igen i hinken med samma förfaranden.

6 Fyll kylaren med vatten, stäng kylarlocket och låt den gå igen, genom att följa samma procedur som i steg 4.

7 Låt motorn svalna, töm kylaren en sista gång och sedan fylla den med en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten. Stäng sedan kylarlocket hela vägen.

8 Kör motorn under 20 minuter för att tillåta kylmediet att blandas med vattnet på rätt sätt.