camvinkel golf

Hur du ändrar ditt automatiska transmissions- vätska i Volkswagen Golf GL 1998

February 23

Din 1998 Volkswagen Golf GL kom med 2,0-liters fyrcylindrig och den valfria fyra hastigheter 01M automatisk växellåda, som har en avtappningsplugg för enkel vätska dränering. Om transmissionsolja behöver ändras, är det också en bra idé att ta bort och ersätta sändningsfiltret liksom. Tömning och påfyllning sändningen kommer att ersätta cirka 70% av din totala vätska och kommer att kräva mellan tre till fyra liter transmissionsolja. Du kan identifiera vilken överföring du har genom att titta på tråget; om det finns en dräneringsplugg, har du 01M växellåda. Om det inte finns någon avtappningspluggen, har du 096 sändning.

Instruktioner

1 Parkera bilen på ett plant underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft fordonet huva och stödja den med huven prop staven. Ta bort den röda hanteras överföringsstickan från oljesticksröret.

2 Lyft fordonets front i luften med ordet jack och placera jack står under den främre delramen. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Ta bort ordet jack.

3 Placera drain pan under överföringen pannan. Lossa avtappningsskruven med Volkswagen bit set och spärr och ta bort den. Avlägsna spill rör med Volkswagen bit och låta vätskan rinna in i tråget. Ta bort den gamla dräneringspluggen packning och ersätta den. Installera överfyllnadsröret och oljepluggen och dra åt till 11 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, när vätskan saktar till en dropp.

4 Ta bort överförings pan bultar med sockeln och spärr. Sänk sändnings pan ner från transmissionen och häll ut all överbliven vätska. Ta tag i transmissionsfilter som är ansluten till ventilhuset och dra bort från ventilhuset. Ta bort transmissionsfiltret och O-ringen.

5 Installera den medföljande o-ring till den nya överföringsfiltret. Tryck filtret in i ventilkroppen, kommer det att vara korrekt när den sitter plant mot ventilkroppen.

6 Rengör passyta för överföring pan och växellådshuset med stålborste. Installera en ny pan packning över transmissionstråget och lyft transmissions pannan till transmissionshuset. Installera överförings pan bultar och dra åt till 9 foot-pounds med momentnyckel. Ta bort dräneringstråget och lagra på ett säkert ställe.

7 Ta bort plastlocket skyddet från påfyllningsröret. Lossa pluggen för hand och ta bort den från påfyllningsröret. Installera tratten i påfyllningsröret och tillsätt 3 quarts Dexron 2 transmissionsolja till transmissionen. Trä påfyllningslocket i påfyllningsröret, och knäpp plastskyddet över pluggen.

8 Lyfta fordonets front off av jack står med ordet jack och ta bort domkraften. Sänk fordonet till marken. Starta motorn och gå igenom alla växlar några gånger, sedan placera transmissionen i parken. Montera transmissionsoljestickan, och sedan ta bort den igen, tillsätt vätska som krävs för att höja vätskenivån till arbetsområdet.

Tips

  • Om du har 096 överföring, är processen densamma, men man måste lossa oljetråget bultar och låt vätskan rinna ut ur passytan på pannan, ta bort pannan. De 096 överföring pan bultar ska dras åt till 9 foot-pounds
  • Manövrera fordonet med låg transmissionsolja kan allvarligt skada din sändning.
  • Transmissionsolja är giftiga och kan orsaka allvarlig sjukdom, vid förtäring. Förvara gamla ATF vätska i en sluten behållare, utom räckhåll för barn och djur, till dess att den kan återvinnas eller kasseras på ett ansvarsfullt sätt.

2000 Golf GTI bromsrotor specifikation

April 24

Precis som med alla fordon, när de utför en broms jobb på en 2000 Volkswagen Golf GTI du måste kontrollera rotorer för bearbetning eller återanvändning. Varje tillverkare erbjuder riktlinjer - specifikationer - för dimensioner dess bilarnas rotorer. Det finns tre huvudsakliga specifikationer som Volkswagen ger när det gäller rotor dimensioner: kasse tjocklek, minimal bearbetning och nominell tjocklek.

Släng Tjocklek

"Släng tjocklek" är den minsta tjocklek som tillverkaren rekommenderar rotorn kan vara innan den måste bytas ut. Om rotorn faller under denna specifikation, måste du ersätta det för att undvika skador på bromssystemet. De främre rotorer 2000 Golf GTI har en kasse tjocklek av .394 inches med en solid rotor och .709 inches med en ventilerad rotor. De bakre rotorerna, för GTIs utrustade med bakre skivbromsar, har en kasse betyget .315 inches.

Minimal Machining Betyg

Den "minimal bearbetning" Betyget är mätningen som avgör om rotorn är berättigad till renovering eller maskinbearbetning. Om rotorn bredd understiger detta nummer är det inte rekommenderas av tillverkaren för att maskinen, eller dyka upp igen, rotorn. De främre rotorerna har en minimal bearbetning betyget .866 inches med en FN3 bromsok och .748 inches med en FS II caliper.The bakre rotorer "minimal bearbetning specifikation .276 inches.

nominell tjocklek

Den "nominella tjockleken" hos en rötor är tjockleken på skivan när den är ny. De främre rotorer nominella tjocklek på 2000 Golf GTI är .472 inches för en solid rotor och .788 inches för en ventilerad rotor. De bakre rotorerna har en nominell tjocklek av .394 inches.

Golf program för Garmin M5

July 5

Golf program för Garmin M5


IQue M5 från Garmin Ltd., ibland helt enkelt kallas M5, är en global positioning system samt en Pocket PC som kör Windows Mobile 2003. Till skillnad från vissa andra globala positioneringsanordningar på marknaden, Garmin M5 innehöll flera Que applikationer med möjligheten att ladda ner och installera mer från Internet. Detta inkluderade ett brett utbud av golf program, en del för att hjälpa dig att förbättra ditt befintliga golfspel medan andra hoppades att låta dig möjlighet att spela ett hål eller två från var som helst i världen.

Golden Tee Golf: Mobile Edge

"Golden Tee Golf: Mobile Edge" är en bärbar version av de mest populära myntautomater golf spel i världen, "Golden Tee." För att göra spelet tilltalande för dem som inte bara vill ha en hamn i ett arkadspel, "Golden Tee Golf: Mobile Edge" omfattar fyra olika kurser, med varje kurs är svårare än den förra. "Golden Tee Golf: Mobile Edge" även köra och sätta minispel, tillsammans med både daglig och All-Time på nätet topplistorna.

Par 72 Golf

Som "Golden Tee Golf: Mobile Edge", "Par 72 Golf" är en fullt ut återskapande av herre spel på din Pocket PC / GPS-enhet. "Par 72 Golf" har tre kurser, var och en med sin egen unika miljö av berg, hav och öknar som inkluderar sina egna väder egenskaper som vind, och varje kurs har ett fullt genomfört uppsättning av 18 hål. Till skillnad från vissa andra spel på enheten, "Par 72 Golf" kan du spara spelet i mitten av runda och utgång av tillämpningen, bara så att du kan återvända senare och avsluta hålet.

Pocket Mini Golf

"Pocket Minigolf" är något annorlunda från de flesta av golf spel för Garmin M5 i att det inte är en traditionell golfspel alls, utan snarare en minigolf spel. Spelet innehåller 54 unika hål som demonstrerar det stora utbudet av faror du kommer att stöta på en minigolfbana som vattenlås, transportband och den ständigt fruktade väderkvarn. "Pocket Minigolf" innehåller tre olika spellägen, fyra tecken och både en "lätt" och "hårda" inställningen, vilket ger dig lite variation på det sätt du vill spela.

Mobil Golf Scorer

"Mobile Golf målgörare" är ett verktyg som du kan ladda ner till din Garmin iQue M5 som gör att du kan lättare spåra din poäng när du är ute på länkarna. Förutom de grundläggande värdering bevarande kapacitet "Mobile Golf målgörare," har du också möjlighet att lagra en bild av varje hål på vad golfbana du ofta, liksom möjligheten att lagra anteckningar på varje hål, vilket gör att du i princip vända din GPS-enhet till en golffusklapp. Programmet gör det också möjligt att spåra hur långt du är till hålet från varje skott, samt spela in avståndet om alla dina slag.

Volkswagen Golf Specifikationer

July 17

Volkswagen Golf Specifikationer


Golf är en tvådörrars eller fyrdörrars kompakt sedan erbjuds av Volkswagen. Denna modell levereras med TDI-paketet, vilket är ren diesel brinnande bränsle modell. TDI drivna fordon realisera en ökning av körsträcka och enligt Volkswagen en 95 procent minskning av sotiga utsläpp.

Makt och bränsleeffektivitet

Standardmodellen 2,5-litersmotorn får upp till 23 miles per gallon i staden och 30 mpg på landsväg; TDI-modellen får 30 mpg i staden och upp till 42 mpg på motorvägen. Gasen Tanken rymmer 14,5 liter bensin och 5,8 liter motorolja. Enligt US Department of Energy bränsleekonomi rapport, att den genomsnittliga kostnaden för bensin köra Golf 25 miles är $ 2,71 i oktober 2010. Standard Golf rymmer en 2,5-liters, femcylindrig inline frontmonterad motor och TDI Golf har en 2,0-liters, fyrcylindrig radmotor. Förskjutningen Området för standardmodellen är 151 cubic inches och 120.1 cubic inches för TDI-modellen. Maximal hästkrafter på standard Golf mäter 170 hk och 140 hk på TDI. Maximalt vridmoment mäter 177 ft-lb och du kommer att få ett vridmoment på 236 ft-lb med TDI-modellen. Kuggstångsdrivna styrning elektroniskt servo och låsningsfria bromsar är standard på båda modellerna. Båda modellerna har en oberoende främre hjulupphängningen och multi-link bakhjulsupphängning.

Mått

Måtten är desamma för både standard Volkswagen Golf och TDI-modellen. Fordonet har plats för upp till fem personer inom 93 kubikfot av utrymme och har en lastvolym på 12,4 kubikfot. Benutrymme av 41,2 inches är standard i de främre och bakre rader och utrymme mäter 39,3 inches för båda raderna. Längden av bilen mäter 165.4 inches, bredd mäter 70,3 inches och höjden uppgår till 58,3 inches. Standarden och TDI-modellen har en markfrigång på 5,4 inches. Tjänstevikt standard Golf kommer in på upp till 3.023 pund och TDI väger upp till 3041 lb.

standard~~POS=TRUNC

Standard specifikationer för standard Golf och TDI Golf har korrosions helt galvaniserad plåt, anti-intrångssidans dörrbalkar, dubbla avgassystem tips, dual tone horn och en svart frontgrillen. Dual-reflektor halogenlampor med chip resistenta polykarbonat linser, varselljus och sidoblinkers införlivas i sidospeglar är standardspecifikationer. Båda modellerna har icke-metalliclack. Två hastigheter vindrutetorkare erbjuds. Luftkonditionering och elektriska bakre defroster är standard. Dörrar, bagageluckan, huva, radio och starter har en stöldskyddssystem med ett stöldskydd Stöldskydds funktionen. Belysta reglage och mätare, inklusive en bromskloss slitagevarnare är standard specs på Golf. Modellerna är utrustade med förar- och passagerarkrockkuddar och det finns barn Bilbarnstol tjuder ligger i baksätet. Både standard Golf och TDI Golf har en 12-års garanti och tre års vägkanten hjälp.

Hur man reparerar en Volkswagen Golf Sideview Mirror

July 20

Hur man reparerar en Volkswagen Golf Sideview Mirror


Du kan byta ut hela spegelenheten när spegelglaset blir skadade på din Volkswagen Golf eller du kan reparera spegeln genom att ersätta spegellins. Reparera linsen är faktiskt snabbare och mer kostnadseffektiv eftersom processen för att reparera spegeln inte kräver att du ta bort spegeln från fordonet. Detta innebär att du kan ersätta linsen med några verktyg och du kan göra det inom några minuters gånger.

Instruktioner

1 Tryck på den högra sidan av förarspegel i spegelhuset. Vid byte passagerarsidan spegel på din Golf, tryck på den vänstra sidan av spegeln i huset. Detta tvingar den motsatta änden av spegeln för att sitta utanför höljet så att du kan ta tag i den.

2 Ta tag i spegelglaset och dra utåt på den tills linsen poppar ut ur höljet.

3 Placera den nya spegel lins in i höljet. Den snäva toleransen av den spegelhuset till spegeln linsen tvingar linsen att rada upp med monteringskonsolerna inuti höljet.

4 Tryck på framsidan av spegeln tills du känner linsen snäpper på fästena inuti huset.

Hur man installerar GTI Golf stänkskydd

February 16

Om du bor i ett område som tar emot en hel del regn eller snö, installera stänkskydd på Volkswagen GTI Golf är en smart idé. Stänkskydd hjälper till att skydda undersidan av din Volkswagen fordon från smuts eller lera som kan orsaka rost eller andra skador. Installationen är snabb och smärtfri och bör inte ta dig mer än en timme att slutföra. Stänkskydd är också ganska billigt och kan köpas från din lokala Volkswagen återförsäljare eller via en online fordons butik.

Instruktioner

1 Lyft Golf med en domkraft. Placera pallbockar under framsidan av Golf för att stödja det.

2 Ta bort alla hjulen. Använd ett hjul skiftnyckel för att ta bort muttrarna från hjulen och dra hjulen från.

3 Ta bort skruvarna från var och en av hjulhusen med hjälp av en stjärnskruvmejsel.

4 Placera stänkskydd på hjulhuset och stadigt tryck mot Golf. Stänkskyddet bör helt enkelt snäpper på plats.

5 Åter alla skruvar till hjulhuset för att säkra Golfs stänkskydd.

6 Sätt tillbaka Golf hjul, ta bort domkraften och sänka Golf.

Hur man byter en bränsletank skicka enheten för en VW Golf 1997

February 20

Volkswagen, eller VW, är Golf en liten familj bil som har varit i produktion sedan 1974. 1997 modell hör till den tredje generationen av denna serie, som VW tillverkade från 1991 till 1999. bränslesystemet en VW Golf 1997 använder en liten överföringspump, eller sändande enheten, i bränsletanken för att flytta bränslet ut ur tanken. Förfarandet för att ta bort bränsle sändande enheten är i allmänhet densamma för de flesta VW bilar tillverkade 1993-1999.

Instruktioner

1 Lyft fordonet med en våning jack och stödja det säkert på pallbockar.

2 Ta bränslepumpen säkringen från säkringsdosan under instrumentpanelen, med hjälp av listan på säkringsdosan som en guide. Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den stannar av bränsle svält.

3 Stäng av tändningen och koppla bort batteriets negativa kabel med en hylsnyckel. Linda en ren butik trasa runt en anslutning på bränsleledningen för att suga upp utspillt bränsle. Lossa förbindelsen med en hylsnyckel för att lätta på trycket i bränslesystemet. Dra åt bränsleanslutningen och byt ut säkringen för bränslepumpen.

4 Ta bort baksätet från fordonet och koppla luckan under stolen med en hylsnyckel. Lossa den elektriska kontakten och bränsleledningar från bränslet sändande enheten.

5 Vrid låsringen för bränslet sändande enheten moturs med en hylsnyckel och ta bort den från bränslet sändande enheten. Dra bränsle sändande enheten från bränsletanken och töm bränslet i den sändande enheten i en behållare godkänd för bensin. Kasta packningarna för bränslet sändande enheten.

6 Montera nya packningar till det nya bränslet sändande enheten och installera den sändande enheten i bränsletanken. Fästa den kvarhållande ringen till den sändande enheten med en hylsnyckel. Anslut bränsleledningar och elektriska ledningar till bränsle sändande enheten. Fäst luckan för bränslet sändande enheten och byt baksätet.

7 Anslut batteriets negativa kabel med en hylsnyckel och sänka fordonet.

Hur du ändrar en generator på en VW Golf

March 10

Hur du ändrar en generator på en VW Golf


Generatorn på din VW Golf är en elektrisk generator som laddar batteriet när bilen är på att driva tändningen och elsystem. När generatorn misslyckas kommer Volkswagen stängas av på grund av att tändsystemet upphör att erhålla en tillräcklig mängd av elektrisk ström för att hålla motorn igång. När generatorn misslyckas, ersätta den med en ny eller renoverade generator. Skyddsglasögon för att skydda ögonen, och koppla bort batteriet för att förhindra elektriska stötar.

Instruktioner

1 Öppna huven på VW Golf, stötta huven.

2 Koppla bort den negativa batteripolen med en skiftnyckel.

3 Dra upp på bandet och ta bort den från växelströmsgeneratorn.

4 Ta bort de två elektriska kontakterna från generatorn. En hålls på med en mutter som du kan ta bort med en spärr; den andra är en elektrisk kontakt som kräver att du trycker ner på en flik och dra kontakten rakt ut.

5 Ta bort generatorn med en spärr. Generatorn hålls av två långa bultar som tråden i motorblocket. Ta bort generatorn från motorn.

6 Installera den nya generatorn på motorn och tråd i bultarna. Dra åt skruvarna med en spärr.

7 Anslut de två elektriska kontakterna på den nya generatorn.

8 Placera generatorremmen tillbaka på generatorn, och dra åt bältet spännaren med en skiftnyckel eller spärr. Dra åt generatorremmen till 1/2 tum av bandets avböjning. Om du vill vara exakt, placera en linjal mot bandet vinkelrätt och se hur långt ner du kan driva det. Om du kan driva bandet ner mer än 1/2 tum, dra åt bältet lite mer; sedan dra åt låsmuttern för att hålla remmen spänd.

Tips

  • Kontrollera tillståndet hos generatorremmen. Om det finns många sprickor i bältet, byt ut den så att den inte går sönder när du kör.

Instruktioner för byte av bränslefilter på en 2006 Volkswagen Golf TDI

March 20

En Volkswagen Golf TDI bränslefilter ligger mellan bränsletanken och motorn. Som bränsle färdas från tanken till motorn, första går den genom filtret, vilket säkerställer att det inte finns smuts och skräp i bränsletillförseln. Ändra TDI filter på fabriks rekommenderade intervall. Byte av filter är en relativt enkel procedur som kan göras av ägaren i en relativt kort tid.

Instruktioner

1 Parkera bilen i ett väl ventilerat utrymme (företrädesvis utanför) på en plan yta. Öppna huven. Iklädd gummihandskar och ögonskydd, rengör höljet med en trasa. Höljet är på framsidan av motorrummet bredvid behållaren som håller kylmediet.

2 Lossa luftningsskruven på huset med en Torx skruv för att lätta på trycket på bränslesystemet. Observera att inte alla modeller Golf TDI använder en luftningsskruven. Ta bort skruvarna som fäster locket huset på plats. Skruvarna kommer sannolikt att torxskruvarna om de tidigare ut. Lyft av locket från huset och städa upp utspillt bränsle.

3 Ta bort den blå försegling som är på toppen av filtret. Ta bort det gamla bränslefiltret från huset genom att placera en skruvmejsel på vardera sidan av filtret och bända upp att det hoppar ut. Se upp för någon stänker bränsle. Ta bort den gröna tätningen sitter på undersidan av locket huset. Jämför din gamla filtret med det nya filtret för att säkerställa att du använder rätt ersättning.

4 Ta bort skruvarna från fästet som håller filterhuset på plats i motorrummet. Häll ut någon gas som är kvar i huset. Om det finns en hel del bränsle och det finns inget skräp i det, kan du även hälla bränsle i bilens bensintank. Torka av insidan av huset ut med en trasa. Sätt tillbaka höljet och huset i motorrummet.

5 Skjut det nya filtret i huset tills det sitter fast på botten av huset. Häll färsk dieselbränsle in i huset tills det är fullt. Installera den blå tätning på toppen av filtret och den gröna tätningen på locket.

6 Sätt tillbaka höljet locket med skruvarna. Dra åt skruvarna för hand men inte åt dem. Vrid nyckeln till läge "ON" (men inte för att starta motorn position) så att bränslepumpen slås på och primtal bränslesystemet. Upprepa detta tre gånger och sedan starta motorn. Kontrollera filterhuset för bränsleläckage.

Hur man byter kamremmen under 1995 Volkswagen Golf 2.0 GTi

April 16

1995 Volkswagen Golf GTI med en 2,0 har identifierats som en störning motor. Detta innebär att motorn har producerats med så snäva toleranser att i händelse av att kuggremmen misslyckas, kommer sannolikt stora skador på motorn. Kolvarna kontakta ventilerna och böja dem eller sätta hål i kolvarna. Med detta i åtanke föreslår Volkswagen att kamremmen bytas ut 60.000 miles.

Instruktioner

1 Höj och stödja den främre delen av bilen på pallbockar. Ta bort däcket och hjulenheten på passagerarsidan, med hjälp av en 17 mm-uttag. Vrid vevaxeln medsols med en socket tills inställningsmärket på den harmoniska Balancer är klockan 12 och ställer upp med motsvarande markering på blocket.

2 Ta bort gummipluggen i Fläns och kontrollera märket på flexplate om det är en automatisk eller svänghjulet om det är en manuell växellåda. Det finns ett märke på Fläns hus och en motsvarande markeringen på hjulet.

3 Ta bort fördelarlocket och kontrollera platsen rotorn i förhållande till inställningsmärket på fallet. Det är en rak linje i ärendet och rotorn bör i linje med denna linje. Om rotorn är 180 grader från märket, stänga av motorn med ett uttag en gång och det kommer att radas upp.

4 Ta bort tillbehörsbanden, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa spännaren. Avlägsna tillbehöret remspännaren, med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort vevaxelns remskiva bultar med en socket, följt av stora centrumbult och lyft bort hjulet. Ta bort vatten remskiva, med hjälp av en socket. Demontera kamremmen omslag, med hjälp av en socket.

5 Rikta vevaxeldrevet inställningsmärket innan du tar bort bältet. Märket på drevet bör fortfarande vara klockan 12 och bör i linje med märket på blocket. Lossa spännmuttern med special spännare verktyget. Flytta spännaren bort från bandet och ta bort remmen.

6 Installera den nya kamremmen start från höger sida bort från remspännaren. Hålla alla spänningar på den högra sidan. Se till att den mellanliggande axeln, som vrider fördelaren, förblir i rätt läge när bandet är installerat. Titta bara på rotorn för att säkerställa inriktningen är korrekt. Kontrollera kamaxeldrevet inriktning. Den kamaxeldrevet har ett märke på 12:00 position och en motsvarande markering på cylinderhuvudet. Det är mycket viktigt i en störning motor för att se till att kamaxeln märkena anpassas med varandra, är rotorn korrekt och vevaxeln är uppradade innan spänna kamremmen.

7 Montera kamremmen nedre kåpan. Montera vatten remskiva och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Dra spänn hjälp av specialverktyget för att vrida spännaren mot bandet att tillämpa spänning. Spänningen är korrekt när remmen kan roteras 90 grader med fingrarna. Dra spännbulten ordentligt.

8 Vrid vevaxeln två hela varv. Kontrollera inriktningen av alla tre inställningsmärkena. Om de inte matchar upp, lossa spänn och upprepa processen. Installera den övre kamremskåpan och återstoden av delarna i omvänd ordningsföljd. Dra åt stora centrumbult i vevaxelremskivans till 18 ft-lbs. av vridmoment.