cheva 292 motor

Hur man identifierar en Cheva 292

September 20

Hur man identifierar en Cheva 292


Chevy 292 är en sexcylindrig motor vanligast i Chevrolet lastbilar och producerades från 1963 till 1990. Motorn har en brutto hästkrafter av 165 och en grov vridmoment på 280. Det är liknande i design och utseende till både Chevy 230 och Chevy 250 motorer. För att identifiera en Cheva 292 från sina motsvarigheter, måste du veta vilka attribut för att leta efter och vilka attribut gör det annorlunda.

Instruktioner

1 Öppna förardörren hos fordonet och dra huven release. Öppna huven och fäst den på plats med hjälp av huven prop. Om du har en löstagbar lampa, fast den till huven för bästa möjliga belysning.

2 Lokalisera motorn fäste och bränslepumpen på passagerarsidan av motorn. På en Chevy 292, motorfästet är närmare på framsidan än bränslepumpen. Detta är raka motsatsen till den Chevy 250.

3 Ta bort tändstiftet från fordonet. Torka tändstiftet ren så att du kan läsa modellnummer. Chevy 292 krävs en unik tändstift jämfört med Chevy 250 och Chevy 230. Chevy 292 använder en AC C42N modell tändstift.

Motor Timing Mark Plats på en Cheva 292

June 19

1963, Chevrolet uppdelningen av General Motors utvecklade 292-kubiktum inline sexcylindrig motor. Chevrolet 292 sexcylindriga presenterade många tekniska förändringar, över äldre och mindre förskjutning GM-märkta "raka sex" motorer. Skillnader mellan de två mönster inkluderar en högre motorblock däckshöjd, en längre slaglängd och olika motorfäste positionering i 292. hitta inställningsmärkena för Chevrolet 292 är nödvändig för att korrekt när motorn. Timing motorn till de rekommenderade specifikationerna kommer att öka prestanda, bränsleekonomi och bidra till att minska förtida motorslitage.

Instruktioner

1 Ställ in fordonets parkeringsbroms och öppna huven. Låt motorn svalna ordentligt innan du arbetar på fordonet.

2 Undersök den nedre främre delen av motorn för att hitta den harmoniska Balansblock. Den harmoniska balansaxel har en stor rund remskiva som driver tillbehörsremmar, och ansluter till motorns vevaxel.

3 Leta reda på små kvadratiska timing fliken monterad på den nedre framsidan av motorn, ovanför det övre högra sidan av den harmoniska Balancer. Beroende på modell, kan fliken timing har en sågtandad kant som betecknar tidpunkten i steg två grader. "O" på fliken timing representerar "Top Dead Center", medan "A" står för "Advanced" timing.

4 Rengör inställningsmärkena noggrant med motor avfettningsmedel och en trasa, om smuts eller skräp hämmar din förmåga att läsa inställningsmärkena.

Hur du ändrar en Head packningen på en Cheva 292

February 20

En bils topplockspackning åstadkommer en tätning mellan huvudet (där alla ventiler och rullarna är placerade) och blocket ( "main del av motorn" som rymmer kamaxeln och en del av kolvarna). Om motorn blir för varm när den körs, ibland topplockspackning kommer att misslyckas och orsaka läckage. Detta är mycket skadligt för motorns prestanda och kan leda till mycket värre problem. Här är hur man ändrar topplockspackning på Chevrolet 292.

Instruktioner

1 Pop huven på Chevy, och koppla bort batteripolerna med hylsnycklar.

2 Koppla bort alla ledningar och eventuella slangar anslutna till toppen av huvudet. Använd små klisterlappar och en penna för att märka platsen för varje tråd som du kopplar bort den, och ställa dem åt sidan i motorn för att hålla dem ur vägen.

3 Använd hylsnycklar att skruva isär huvudenheten; skjut sedan kamremmen av remskivan.

4 Skjut huvudet av blocket, och använda avfettningsmedel för att rengöra alla de mötande ytorna noggrant.

5 Skjut ny topplockspackning på plats på blocket, och skjut sedan huvudet bakåt på toppen av det. Dra ner skruvar. Skjut kamremmen tillbaka på transmissions.

6 Sätt tillbaka alla kablar och rör enligt dina anteckningar. Anslut batterikablarna.

Tips

  • Har bilens ägare manual till hands så att du kan läsa mönstret och vridmoment specifikationer för bultarna som du dra åt dem. Detta kommer att hindra dig från att bryta dem eller inte få huvudet ordentligt åtdragna, vilket ytterligare blåst topplockspackning.

Hur man identifierar en Cheva 350 Motor

March 24

Chevrolet 350-kubik-tums V8 är en av de mest populära motorer som någonsin producerats. Det är så vanligt att du kan hitta avledningar av den ursprungliga designen även i de nyaste gm fordon. Men på grund av att populariteten, det finns dussintals varianter av motorn där ute, vilket ger custom byggare massor av olika alternativ för motorer. Problemet är att på grund av dessa variationer, att hitta exakt motor som du letar efter i projektet blir lite svårare. Lyckligtvis har Chevrolet stämplat eller gjutna identifieringsnummer i blocken av motorerna, vilket gör dem lätta att identifiera.

Instruktioner

1 Titta på baksidan av motorblocket för gjutning av siffror, genom att där överföringen är monterad på motorn. Det kommer att finnas åtminstone en uppsättning av nummer på blocket. Om du behöver rensa upp i blocket för att läsa numret, använder stålborste i kombination med avfettningsmedel.

2 Skriv ner det numret, och gå till MorTec.com. MorTec har en lista över alla gjutning antal tillgängliga, vilket gör forskningen lätt.

3 Leta efter ett andra gjutningsnummer på baksidan av blocket. Detta antal är inte på varje block, men om det är, kommer det att representera förskjutningen av motorn. En 5.7L koden, till exempel, innebär att det är ett 350-kubik-tums motor.

4 Titta på framsidan av blocket, bara framåt av ventilkåpor. Det finns en metalldyna på passagerarsidan av blocket som har en serie tal etsade i den. Om det behövs, städa upp kudden med avfettningsmedel och en stålborste.

5 Skriv ner koden på papperet, och leta upp det på MorTec webbplats. MorTec har också referenskoder för de främre blocknummer, som indikerar på vilken anläggning blocket tillverkades och inwhat typ av bil det var tidigare installerad

Felsökning en Cheva 350 Motor

May 24

Chevrolets 350 små block motorn använder en ganska enkel motorkonstruktion, vilket gör denna motor en av de enklaste att felsöka. Nyckeln till ett effektivt identifiera specifika problem eller problem ligger inom de inre komponenterna i motorn, snarare än med motorns externa tillbehör. Lyckligtvis inspektera ett tändstift och testa motorn med en kompressionsmätare är både effektiva metoder och tar bara några minuter.

Instruktioner

1 Ta bort någon av motorns åtta tändstift med en skiftnyckel och en tändstift uttag.

2 Inspektera porslins spetsen av tändstiftet och observera färgen på spetsen. Om spetsen är svart med en våt, oljig beläggning har motorn en oljestyrproblem.

3 Bifoga en kompressionsmätare till motorn. Notera den enda slang som kommer ut från botten av mätaren. Observera också att spetsen på mätaren har en metallbeslag med gängor. För att fästa mätaren, ta bort ett tändstift från motorn, sedan skruva den gängade spets mätaren i tändstiftshålet på topplocket.

4 Dra spolen tråden bort av toppen av fördelarlocket. Spolen tråd är tråden i mitten av locket.

5 Starta motorn och observera rörelsen av nålen på mätklockan. Om nålen fluktuerar är ventilerna inom cylinderhuvudet klibbar. Om nålen driver sakta fram och tillbaka, är problemet sannolikt ett insugningsrör läcka eller förgasaren behöver justeras. Om nålen håller ganska jämn, men med jämna mellanrum sjunker plötsligt, har cylinderhuvudet sannolikt en bränd ventil. Om nålen vibrerar oregelbundet, men stabiliserar om hastigheten hos motorn ökas, problemet är slitna ventilstyrningar.

Tips

  • Höga körsträcka motorer lider vanligtvis från slitna kolvringar, som är avsedda att förhindra att motorns olje kommer in i förbränningskammaren. En inkopplad PCV-ventilen, ligger på toppen av ventilkåpan, kommer också orsaka missfärgning. Om spetsen är täckt med svart sot, kan förgasaren vara alltför rik, kan luftfiltret vara smutsig eller tändinställningen kan behöva justeras.

Hur man ställer in Timing på en Cheva 350 Motor

April 25

Hur man ställer in Timing på en Cheva 350 Motor


Initial distributör timing på Chevrolet 350ci motor ställs enkelt in genom gör-det-själv-bil underhåll entusiaster med bara några verktyg och en induktiv stroboskop och tar bara några minuter. Mängden tändförställning beror på motorversion och modell av auto, men i allmänhet ligger mellan 8 och 12 grader före övre dödläget (BTDC). Kontakta en lokal Chevy återförsäljaravtal delar avdelning eller en delar butik för rätt inställning.

Instruktioner

1 Säkra bilen så att den inte kan röra sig under körning. I parkeringsbromsen eller placera chock block framför och bakom ett hjul för att förhindra att bilen oavsiktligt rör sig. Ta bilen till driftstemperatur. Med bilen i parken (eller neutral), ta bort luftintaget filterenheten. Koppla bort alla vakuumledningar aggregatet kan fästas på och koppla dem vid behov. Koppla loss vakuumslangen ansluten till fördelarvakuum förväg och koppla in den. Vända bilen av.

2 Anslut ström- kablar till tändinställningslampan till batteriet. Den röda kabeln är fastklämd till den positiva polen på batteriet och den svarta klämman är fäst till den negativa polen. Den tredje kabel tidpunkten ljus - induktiv pickup - fästs runt tändkabeln (kabel) av antalet-en cylinder (front, förarsidan tändstift). Se till att tidsljus kablarna går fria från rörliga delar och starta om motorn.

3 Rikta timing ljus vid markören (timing pekare) på transmissionskåpan intill harmoniska balansaxel, och aktivera strobe (vanligtvis med en trigger). Den harmoniska balansaxel är en skiva med en diameter 6- till 8-tums ansluten till den främre änden av vevaxeln. Den blinkande strobe av ljuset tänds inställningsmärkena på balans att peka på förskottet distributören är inställd på. Om indikationen är felaktig, lossa fördelarklämbulten med 9/16-tums fast nyckel eller distributör nyckel bara tillräckligt så att distributören kan vridas utan kraft. Med en hand som håller lampan på tidsindikatorn och andra tillgängliga för att rotera distributören, hitta rätt timing position distributören. Koppla och ställa in tidtagningen ljus säkert undan och dra distributören nedhållande bult så att distributören är säker. Om tomgångsvarvtalet för motorn ändrats på grund av justeringen timing, använd skruvmejsel för att justera trottoaren tomgångsjusteringsskruven så korrekt tomgång uppnås. Sätt tillbaka alla slangar till luftfilterenheten och installera.

Tips

  • Provkör fordonet genom normala körsituationer. Notera eventuella ovanliga prestandaproblem som pinga eller trög drift. För lite framsteg gör att motorn vara mindre känsliga och verkar powered. Pinga är från början "detonation" av luft / bränsle i cylindern och är en indikation på för mycket totala timing förväg. Allvarliga motorskador kan uppstå.

Chevy 292 Specifikation

April 26

Chevy 292 Specifikation


Chevy och General Motors använde Chevy 292 motor i sina pickuper 1963-1990, med produktion flyttas från USA till Mexiko efter 1984. 292 var en sexcylindrig, radmotor som inte var utbytbara med mindre block motorer. Chevy 292 var känd för att vara kraftfull, hållbar och tillförlitlig.

Historia

Chevy började tillverka sexcylindriga motorer i 1929, med den första raden som producerar högst 50 hästkrafter. Chevy fortsätter att revidera och förbättra sin sexcylindriga motorer under åren och började använda 292, den mest kraftfulla av de sex-cylindriga motorer, i pickup lastbilar 1963. Medan konfigurationen av 292 var liknar på många sätt till mindre Chevy sexcylindriga motorer som gick innan det fanns signifikanta skillnader som gjorde det oförenligt med mindre motorer. Till exempel, den 292 bränslepump var på den motsatta sidan av motorn från där det konstaterades på de andra sex-cylindriga Chevy motorer.

Konfiguration

Cylindrarna av Chevy 292 motorer numrerade från framsidan av motorn på baksidan, med den första cylindern alltid är framåt en. Tändningsordningsföljden var 1-5-3-6-2-4. Motorn kom med sju huvudlager, och konfigurationen ingår hydrauliska ventillyftare och ihåliga stötstänger för att flytta individuellt monterade vipparmar som svängs på bollen platser. Fördelaraxeln körde en växel-typ oljepump som gav full trycksmörjning för motorn. Huvudoljegalleriet reste längs lyftaren området, passeras genom passager till kammarna och huvudlager och sedan gick igenom lyftar och skjutstänger till vipparmarna.

Prestanda

Chevy 292 var en inline sex-cylindrig motor med en cylinderdiameter och slaglängd av 3,875 inches med 4,125 inches och ett kompressionsförhållande på 8,0 till 1. Det uppnådde en maximal 165 brutto-hästkrafter vid 3800 rpm och kvittas 147 hästkrafter vid 3600 rpm. Den nådde sin högsta brutto vridmoment på 280 pund-fot vid 1600 rpm och samlat in 262 pund-fot av vridmoment vid 2000 rpm.

Motorn Specifikationer för en 1971 GM 292 CI

June 3

General Motors 292 kubiktum rak sex motor var den största sexcylindriga motorn tillverkas av företaget under många år. Förblir väsentligen oförändrade med undantag för smärre förbättringar och justeringar från åren 1963 till 1988, var denna motor används uteslutande för full-size pickup lastbilar under mitten och slutet av 60-talet. Smeknamnet "Hot Six" av entusiaster, var det ett populärt alternativ till större och dyrare V8 motorer i många år. 1971-versionen av denna motor var nästan identisk med tidigare år, och delade många specifikationer och egenskaper.

Hästkrafter och vridmoment

Den 1971 292 kubiktum rak sex producerade 175 hästkrafter och 275 fot pounds av vridmoment. Detta gjorde denna motor lämpar sig för bogsering små campare, släpvagnar och husvagnar. Denna motor var ett alternativ på lastbilar under åren 1963 till och 1973.

kolv Specifikationer

Den 1971 292 motor används kolvar med samma hål som de mindre 230 och 250 motorer; alla hade en håldiameter på 3,875 inches. Ju större förskjutningen uppnåddes genom att öka det maximala slaget hos kolvarna; det var satt till 4,125 inches. Kolven tändföljd sattes till 1-5-3-6-2-4.

bränsle Krav

Den 1971 292 raka sex var utformad för att använda blyad bränsle; 2010, måste den som vill driva en av dessa motorer köpa en ledande tillsats för att lägga till blyfri bensin eller risk att skada motorn.

Annan information

Motorer från årets hade avgasgrenrör med runda portar; senare versioner hade avgasgrenrör med rektangulära eller kvadratiska hamnar.

Hur öka hästkrafter på en 1979 Corvette motor

July 25

Hur öka hästkrafter på en 1979 Corvette motor


1979 Chevrolet Corvette var en senare modell version av den tredje generationen av Corvettes, som började 1968. Till skillnad från tidigare versioner, var bara en motorstorlek med två olika koder som erbjuds, vilket begränsar hästkrafter för standarder ekonomi och utsläpp. Chevrolet 350 kubiktum V-8 motor är en mycket vanlig och lätt förbättrad motor, med ett antal bolt-on delar erbjuds som kan höja hästkrafter. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan öka kraften i en 1979 Corvette i cirka fyra timmar.

Instruktioner

Att öka hästkrafter av en 1979 Chevrolet Corvette

1 Byt ut tändstiften med varmare, typer högpresterande genom att vrida kontakten moturs och ersätta den. Tändstift betygssätts av deras värmetal, vilket är den lägsta drifttemperaturen. Varmare eller kallare pluggar kommer att öka prestanda eller ekonomi, och många flera nod pluggar behöver inte vara gapped som vanliga stilar.

2 Byt ut tändkablar med tjockare kärntrådar, som kommer att öka hästkrafter genom att sända mer energi till kontakten. Aktie ledningar är 6 eller 7 mm tjock, och med tiden de kan spricka eller split, vilket minskar den effektiva energi som når kontakten. Dra kabeln fri från distributören och tändstift, och tryck sedan på den nya kabeln ordentligt. Vissa typer av prestanda ledningar kommer att kräva någon montering, så kontrollera instruktionerna som medföljer apparaten.

3 Byt motorolja, transmissionsolja och differentierad olja med en all-syntetisk varumärke. Standard Oil 1979 var organisk, och så länge som läcker tätningar inte kan byta till syntetisk få så mycket som 20 hästkrafter på en Cheva 350 motor. Motor och transmission kräver filterbyte, men skillnaden kommer inte.

4 Rengöra förgasare och trottel platta med en spray renare genom att öppna luftintaget, därefter mätt det inre av förgasaren med motorn avstängd. Vissa typer av rengöringsmedel kan användas medan motorn är igång och sprutas i sprutar så att motorn inte mosse ner. Många år av skräp och kol kan bygga upp på alla fyra fat ett 1979 förgasare system så ta bort den från motorn och spraya det helt är ett alternativ.

5 Byt ut luftintaget med en öppen element stil filter. Detta görs vanligen genom att skruva loss den övre intaget plattan, skruva loss snorkel kontakten sedan montera en öppen del filterplattan direkt över förgasaren med befintlig skruv. Utsläpp utrustning kommer inte att ansluta till det öppna elementet filter, men hästkrafter vinster kan vara enorm.

Tips

  • Ombyggnad av förgasaren med större jetplan kan öka hästkrafter.
  • Använd lämplig säkerhetsutrustning vid arbete på ett fordon.

292 Chevrolet Distributör specifikation

March 8

Chevrolet 292 motor tillverkades från början av 1960-talet fram till 1990. Ursprungligen uppträder med en Delco distributör, med början i 1975 använde elektronisk tändning. Motorn var anställd på lätta lastbilar.

Allmänt Motorspecifikationer

Uppkallad efter antalet cubic inches förskjutnings det ingår, 292 är en inline, overhead-ventil sexcylindrig motor. Den producerar cirka 120 hästkrafter och 215 foot-pounds av vridmoment.

distributör Specifikationer

Distributören punkt gap bör sättas till 0,019 tum på en ny distributör; ställa in den på 0,016 tum på en begagnad enhet. Kammen vinkeln bör sättas till mellan 31 och 34 grader. Den 292 cylindrar brand i ordningen 1-5-3-6-2-4.

tändnings Timing

De exakta tidsjusteringsspecifikationer beror på året för motorn. För 1965 genom 1973, bör de flesta motorer sättas till fyra grader före övre dödläget (BTDC). Undantagen är 1969 och 1970 fordon med en manuell växellåda, som bör sättas till noll grader, det vill säga det övre dödläget. Detsamma gäller för 1968 fordon utrustade med en manuell växellåda och Air Injection reaktorn (AIR) -systemet; 1967 fordon så utrustade bör sättas till två grader BTDC. 1973 California motorer ska ha sin timing satt till åtta grader BTDC. För 1974 motorer, är åtta grader BTDC rätt inställning. 1975 och senare motorer har elektronisk tändning, så timingen är inte justerbar.

Tändstift

1965 motorer använder AC typ C42N tändstift. För 1966 genom 1968 motorer, var typ 44n pluggar används; medan det för 1969 var CR44N pluggar användes. Från 1970 till 1974, var typ R44T tändstift användas. 1975 såg en omkopplare för att skriva R44TX pluggar; 1976-1980, var typ R44Ts användes igen.