cheva blazer 2000 värme

Hur man byter en blottare i 2000 Blazer

February 27

För Chevy Blazer, 2000 års modell var en del av den andra generationen av denna SUV som inleddes 1983, känd sedan som S-10 Blazer. Denna sport utility vehicle med sin aerodynamiska och modern design var mindre kusin till full storlek K5 Blazer infördes 1969 och döptes Tahoe 1994. Chevy därmed tappade Blazer S-10 beteckningen 1995.

Instruktioner

1 Öppna handskfacket och ta bort innehållet. Tryck upp på handskfacket dörren spärr längst upp till vänster i handskfacket hålet, tills den lossnar och släpper dörren. Medge att dörren att svänga öppen och ur vägen.

2 Lokalisera blottare enheten. Det är en kub-formad enhet, möjligen med en grön spännband som håller den på plats, till höger om säkringsblocket. Ta bort bygeln och dra blottare rakt ut ur sockeln.

3 Installera den nya blottare i sockeln och installera bandet. Testa systemet. Tryck handskfacket dörren på plats tills spärren griper in i handskfacket. Ersätt innehåll och stäng handskfacket.

2000 Blazer Val

October 20

Chevy tappade en av trim för Blazer 2000, men de andra var i stort sett oförändrad jämfört med föregående år. Den enda tillgängliga motor var en 4,3 liters V6 med 190 hästkrafter och 250 pund-fot av vridmoment. Det skulle kunna bogsera ca 5600 pounds. Alla hade en oberoende fram- och bak-fjädring med gas tryck chocker och främre och bakre krängningshämmare. A / C, ett takräcke, mattor, låsningsfria bromsar, främre krockkuddar och sidokollision barer var också standard.

Trim Val

Tre trim alternativ finns: LS, som har minst antal standardfunktioner; top-of-the-line Trailblazer, som levereras som standard med de flesta av de totala tillgängliga funktioner; och LS, som levereras som standard med många av de Trailbazer funktioner, eller kan uppgradera till dem. LS trim finns med två eller fyra dörrar, vilka båda kan ha två eller fyrhjulsdrift, medan LX och Trailblazers var bara tillgängliga med fyra dörrar och två- eller fyrhjulsdrift.

Två eller fyra hjul Alternativ

Finns på alla modeller är bak, två-hjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Med LS trimma en tryckknapp, Insta-Trac, deltid, är fyrhjulsdriven tillgängliga, som du kan växla från två till fyra-hjulsdrift on-the-fly. Standard fyrhjulsdrift på LX och Trailblazer trim, och tillval på LS, är tryckknappen, Auto-Trac, heltid fyrhjulsdrift. När inkopplad, kommer sensorer känner hjulspinn och automatiskt aktivera fyrhjulsdrift. När ingen slip upptäcks, kommer fordonet arbetar i tvåhjulsdrift läge.

axel~~POS=TRUNC

Två olika bakaxelutväxlingar finns på 2000 Blazers. Alla LS modeller levereras som standard med en 3.42: 1 förhållande och tvåhjuliga enheter har alternativet för en 3,08: 1, medan fyrhjulsdrift har möjlighet att en 3,73: 1-förhållande. Tvåhjulsdrift LX och Trailblazers komma med 3,08: 1-förhållande, med en valfri 3,42: 1-förhållande. Fyrhjulsdrift LX och Trailblazers komma med 3,42: 1-förhållande, med 3,08: 1 och 3,73: 1 som tillval. Detta förhållande anger hur många gånger det drivaxeln kommer att vända för att snurra axeln en gång. A 3,08: 1 förhållande innebär axeln kommer att rotera en gång för varje tre rotationer av drivaxeln, vilket innebär mindre vridmoment, men bättre bränsleekonomi. Den 3,73: 1-förhållande är bättre för terrängkörning och bogsering.

upphängnings Val

Standardchassiavstämning är Z85, med styvare stötdämpare för bättre terrängegenskaper. Det finns även Comfort tuning, med en mjukare fjädring, mer anpassad för stadskörning. Den ZR2 paket finns tillgänglig på vissa modeller, vilket höjer fjädring, breddar hjulbasen och lägger Blisten chocker och glidplattor. Finns på alla modeller är en differentialbroms, vilket ökar dragkraft under svåra förhållanden.

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Chevy Blazer

June 7

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Chevy Blazer


Den 2000 Chevrolet Blazer värmaren kärna är en allmänt ersatt en del av värme- och kylsystem, på grund av problem med dess placering och utformning. När bilen sitter nivå, är skräp dras till kärnan, eftersom det är den lägsta punkten i motorns kylsystem. Efter upprepade skräp insättningar samlas där kommer det plug and antingen läcka eller sluta fungera. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta värmeelementet i 2000 Blazer i cirka fyra timmar.

Instruktioner

1 Koppla bort batteriet genom att vrida den positiva polen bult moturs. Stuva terminaltråden bort från batteriet.

2 Leta reda på värmeelementet slangar på passagerarsidan brandvägg i motorrummet och ta bort dem. De hålls på plats med slangklämmor, som har små skruvar som kan vridas motsols för att lossa spänningen. Vanligtvis har de slangar fastnar till värmaren kärna bröstvårtor på grund av värmen, och de kan vridas bort med tång eller skurna. De är dimensionerade endast för nippeln de är konstruerade för, och den övre slangen är på värmeelementets rens ingång. Den nedre slangen är avkastningen. Koppla dessa slangar på värmeelementet kommer att sprida kylvätska ned brandväggen; sikta de öppna slangarna vid avtappningskärl under och låta kylvätskan rinna ut. 4,3 liters V-6 i 2000 Blazer har tillräckligt med utrymme för att tillåta dränering från denna punkt, men det bör ske med en kall motor. Linda öppna slangar med en handduk och lägg dem åt sidan, uppåt.

3 Avlägsna instrumentpanelen för att få tillgång till värmaren kärnan från det inre. Detta måste göras i bitar. Först vrid bultarna på undersidan av kickpanelen moturs, ta bort enda skruv på undersidan av mätaren klustret. Dra den främre instrumentpanelen försiktigt från det övre högra hörnet för att frigöra klämmorna, sedan dra jämnt på resten av panelen för att frigöra resten av dem. Skjut locket över rattstången och förvara den på en säker plats.

4 Ta bort alla "dra ut" växlar och fack, som inkluderar bakre torkar switch, 4x4 brytarenheten, handskfack, och aska fack (dra sladden isär där så krävs).

5 Ta radion genom att vrida fästet skruvar moturs och dra radion direkt ut. Koppla den bildar ledningsnätet genom att dra ur sladden ur baksidan av radio kroppen.

6 Ta bort mätaren klustret och strålkastare switch enheten genom att vrida bultarna moturs och dra dem direkt ur instrumentbrädan. Kontrollerna luftkonditionerings kan förbli på plats.

7 Ta bort de stora bultarna mellan vindrutan och instrumentbrädan genom att vrida dem moturs. Instrumentbrädan kommer att bli lösare med varje bult som tas ut. När bultarna är ute, dra streck försiktigt tills den har om en fot lucka på passagerarsidan. Ratten kan placeras i den lägsta lutning läge för att tillåta det maximala avståndet på passagerarsidan.

8 Ta bort värmeelementet bakom instrumentbrädan genom att vrida fästet bultarna moturs och dra enheten uppåt in i passagerarutrymmet. Nipplarna kommer att sticka ut genom brandväggen och borttagning kan vara svårt. Den lägsta mount bolt kan kräva en kardanknut uttag förare och en lång extender, men det är löstagbar. Manövrera värmaren kärna ur lastbilen och ersätta den med en ny enhet.

9 Installationen är återföring av avlägsnande, börjar med själva kärnan. Placera den genom instrumentbrädan lucka, sätta det bröstvårtor genom brandväggen. Fäst monteringsbultarna. Sätt ihop instrumentpanelen, som börjar med de stora montera bultarna mellan vindrutan. Anslut slangarna och dra åt slangklämmorna medurs. Splash en liten mängd vatten på slangar och området för att ta bort någon kylvätska lukt, och låt den torka. Anslut batteriet och kör Blazer med aggregatet på sin högsta inställningen, att lägga kylmedel till systemet vid behov.

Tips

  • Använd rätt typ av kylvätska (vissa Blazer modeller varierar i år på grund av omställningar), antingen Dexcool (röd) eller universell (grön / guld).
  • Förfoga över kylvätskan en återvinningscenter eller Biltema. Lämna inte ut för djur - de hittar kylvätska lukt tilltalande, men det kommer att döda dem om de dricker det.

Felsökning en 2000 GM Alero värme- och kylsystem

March 20

Felsökning en 2000 GM Alero värme- och kylsystem


Om 2000 Alero är att ha värme och kyla svårigheter då du kan ha flera problem som härrör från olika platser. Din luftkonditionering systemet kommer inte att fungera korrekt om det är ur köldmedium. Dessutom kan din värmeslinga inte får tillräckligt kylvätska för att värma luft som skickas genom ventilerna. Det finns många olika komponenter för både värme- och kylsystem, varav en del kan du enkelt felsöka och åtgärda, medan en professionell mekaniker ska reparera mer svåra frågor.

Instruktioner

Värmesystem

1 Kontrollera om kylvätskeläckor genom att slå på motorn och letar efter kylmedel kommer ut ur slangar eller en sprucken kylarlocket. Titta under Alero för kylmedel som kan droppa från en sviktande vattenpump. Wrap slangläckor med gubbe tejp tills slangen kan bytas ut. Använd kylvätska stop-läcka - en kemisk tillsats du häller in i kylaren - att hjälpa plug läckage runt beslag och vattenpumpen. Ta bort den gamla kylarlocket och placera en ny i dess ställe.

2 Kontrollera kylvätskenivån i Alero. Kylmediet reservoartank är till vänster om motorn och intill kylaren. Om vätskenivån ligger under strecket på behållaren märkt "Min", då kan det inte vara tillräckligt tryck i värme- och kylsystem. Låg kylvätska nivåer kan orsaka överhettning av motorn och permanent skada motorn. Använd en tratt att hälla i en halv-och-hal blandning av vatten och kylvätska tills nivån ligger mellan "Min" och "Max" linjer på behållaren.

3 Öppna kylarlocket när motorn är sval vid beröring. Prov och testa kylvätskan genom att använda ett antifrystestare. Töm och ersätta gammal kylvätska med ny kylvätska.

4 Kontrollera termostaten genom att känna den övre kylarslangen när motorn är varm. Om slangen är sval vid beröring, då din termostat kan ha fastnat i stängt läge, vilket också kan förhindra kylvätska från att resa till värmeslingan.

Felsöka Luftkonditionering

5 Slå på motorn och lämna dina dörrar öppna när du inspektera Alero luftkonditioneringssystem. Kontrollera kompressorn, som är placerad nära mitten av din motor. Om kompressorn bälte och remskiva systemet inte aktiverar, då kompressorn kan ha misslyckats eller din köldmedienivån är för låg för att slå på.

6 Känn slangarna placerade mellan brandväggen och förångaren, som absorberar värme från motorn och överför den till kylmediet. Förångaren ser ut som en rektangulär komponent som liknar kylargrillen. Om de två slangarna är inte cool vid beröring, då är troligen låg och behöver laddas din köldmedium.

7 Fäst slangen från ladda satsen till den låga sidan trycket passande för luftkonditioneringen, som är märkt med ett versalt "L" och ligger mellan kompressorn och ackumulatorn. Kompressorn är luftkonditionerings komponent med en remskiva och bandsystem fäst vid den och sitter nära mitten av motorn mellan kylaren och förångaren. Slå på Alero och veva luftkonditioneringen till full blast. Slå på avlastningsventilen från laddningssatsen. Stäng ventilen så fort som luftkonditioneringen blåser ut kall luft.

8 Använd en elektronisk läckdetektor luftkonditionering för att skanna din luftkonditioneringssystem för läckor. Med luftkonditioneringen slås på, håll givarens sond under rören och rördelar för luftkonditioneringssystemet börjar med kondensor galler på framsidan av fordonet, kontrollera slangar och kopplingar av kompressorn och förångaren. Eventuella skadade eller dela slangar kan tillfälligt lindas med gaffer tejp. Systemspecifika stop-läcka kan också tillämpas på din luftkonditioneringssystem för att koppla upp alla små läckor på lågtryckssidan av systemet.

Tips

  • Den Alero innehar 28 uns av R-134A köldmedium.

Hur man ändrar bromsbelägg på en 2000 Blazer

May 18

Hur man ändrar bromsbelägg på en 2000 Blazer


Bromsbeläggen på 2000 Chevrolet Blazer är de viktigaste komponenterna som hindrar lastbilen. Bromssystemet innefattar den bromsvätska, bromsok, bromsbelägg och bromsrotorerna. Bromsbeläggen är inrymda inuti de bromsok. När bromspedalen, bromsoken driva bromsbeläggen mot broms rotorer. När cylindern insidan av bromsoket har helt komprimerad mot bromsbeläggen kommer 2000 Chevrolet Blazer komma till en säker stopp. Bromsbeläggen måste bytas innan dynorna slits ner till slitagevarnare, som avger en hörbar skrika när dynorna har slitits tillräckligt långt.

Instruktioner

1 Parkera 2000 Chevrolet Blazer och engagera nödbromsen.

2 Lossa muttrarna på framhjulen med däck verktyget.

3 Skjut domkraften under 2000 Chevrolet Blazer och placera domkraften under korset ram under motorn. Jack Blazer upp och sätta en pallbock under lämplig främre stöttningspunkt på båda sidor om Blazer. Släpp långsamt domkraften så att Blazer kommer till en säker stopp på toppen av domkraften. Låt domkraften under Blazer och i upprätt läge.

4 Ta bort muttrarna från framförarsidan hjul och dra bort från hjulnavet. Placera hjulsidan nedåt.

5 Lokalisera tjocklek som är monterad på sidan av rotorn. Leta upp och ta bort de två 10 mm Allen skruvar från baksidan av bromsok med 10 mm insexnyckel. Vrid skruvarna moturs för att lossa och ta bort dem.

6 Skjut platt skruvmejsel mellan bromsbeläggen och bromsrotorn. Bända fram och tillbaka tills bromsoket är löst nog för att ta bort från rotorn.

7 Dra bromsok utanför rotorn och hänga den till styrspindeln bakom ratten navenheten med bungee rep.

8 Dra den inre bromsbelägget från bromsoket. Placera C-clamp insidan av bromsoket som vetter mot yttre bromsklossen. Vrid C-clamp medurs så att den komprimerar det yttre bromsbelägget i riktning mot bromsoket cylindern. Komprimera cylindern tills den har helt indragen inne i bromsoket. Skruva av C-klämman och ta bort den från bromsoket.

9 Dra den yttre bromsklossen ur tjocklek tillsammans med eventuella bromsbelägg tillbehör. Sätt nya bromsbelägg i bromsoket tillsammans med eventuella bromsbelägg tillbehör såsom eventuella shims och klipp. Avlägsna bungee rep och säkra bromsoket tillbaka på sidan av rotorn. Sedan satte hjulet igen.

10 Omvänd samma steg som beskrivs ovan för att ersätta bromsbelägg på passagerarsidan av 2000 Chevrolet Blazer. När du är klar med att ändra bromsbelägg, vev Blazer och komprimera bromspedalen in och ut sex gånger. Detta kommer sits de nya kuddar till bromsrotorn. Stäng av motorn och stäng huven. Jack Blazer tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk Blazer till marken och ta bort domkraften.

Tips

  • Installera installera nya bromsbelägg utan broms rotorer antingen maskin vändas eller bytas ut kan vara farliga. När nya bromsbelägg appliceras på slitna broms rotorer, kan den orsaka osäkra och ojämn bromsning.
  • Var försiktig när du arbetar runt Blazer när det är på pallbockar.

Hur du ändrar en 2000 Chevy Blazer 4,3 oljefilter

June 24

Hur du ändrar en 2000 Chevy Blazer 4,3 oljefilter


Oljefiltret på 2000 Chevy Blazer 4,3-litersmotor är placerad framåt (mot fordonets främre del) i oljetråget. En liten falldörr döljer filtret. General Motors rekommenderar byte av olja och filter (och lubing chassit) var 3000 till 5000 miles (beroende på användning svårighetsgrad). Det rekommenderas att alltid byta ut oljefiltret vid oljebyte.

Instruktioner

1 Kör Blazer långsamt på bil ramper tills framhjulen sitter i topp gropar av ramperna.

2 Dra åt parkeringsbromsen och släpp inre huven spärren.

3 Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket.

4 Sätt på skyddsglasögon och latexhandskar, sedan krypa under Blazer med den återstående utrustningen.

5 Placera dränerings hink under oljetråget och ta bort oljeavtappningspluggen med en handnyckel. Låt flera minuter för oljan att rinna innan du byter och dra åt oljepluggen. Torka av kontakten för att säkerställa all grus avlägsnas så det kommer att försegla ordentligt.

6 Leta upp luckan på stänkpanelen framför oljetråg (mot framsidan av Blazer) och vrid den integrerade fästskruven moturs ett halvt varv för att avsätta den. Dörren kommer att falla ner från fronten. Haka av luckan och ta bort den från stänkpanelen.

7 Använd en oljefilternyckel att vrida oljefiltret moturs för att lossa den (se tråget är i linje med filtret nu), ta bort filtret för hand. Olja kommer att rinna från det vertikala filtret när det lossnar, så var uppmärksam att inte droppa olja på dig själv.

8 Torka av oljefiltret flänsen ren med en butik trasa och se till att det gamla filtret packningen inte kvar på flänsen. Om så är fallet, dra bort det för hand.

9 Applicera ett tunt lager ren olja på gummipackningen av det nya filtret. Trä filtret för hand och dra åt med bara handen. Använd inte oljefilternyckel för att dra åt den. När filtret känns "för hand", vrida den en annan halvt varv till två tredjedelar av en sväng.

10 Byt luckan och anslut fästskruven. Fyll motorns vevhus med rätt mängd olja

11 Ta bort alla verktyg från under Blazer och tillbaka Blazer av ramperna. Låt motorn gå i några minuter, sedan stänga av motorn. Låt Blazer sitta i 10 minuter eller så. Kontrollera oljenivån med mätstickan. Fyll på olja vid behov.

Tips

  • Se till att lägga till fyra och en halv liter motorolja till motorn innan du flyttar Blazer bort av bilen ramper.

Hur man byter Strålkastare på en 2000 Blazer

August 6

Uppgiften att ersätta de strålkastarnas lampor i 2000 Chevy Blazer börjar med att identifiera om du behöver ändra en halvljuslampa eller en helljuslampa. Proceduren är densamma i båda fallen; bara lamporna är olika. Helljuset använder en 9005 halogenlampa och halvljus använder en 9006 halogenlampa - både sitta i en sammansatt strålkastare montering. Byte av strålkastarna parvis rekommenderas för att säkerställa en balanserad ljusflöde och livslängd.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Blazer och lokalisera de två strålkastare behålla flikarna på radiatorn stöd, precis ovanför strålkastare församling. Dra flikarna rakt upp skjut strålkastaren framåt tills du kan komma åt de elektriska kontakterna på baksidan av strålkastare montering.

2 Koppla den elektriska kontakten från lampan du ändrar genom att lyfta på låsfliken, sedan dra ur kontakten från glödlampan. Ställ in kablage och kontakt åt sidan, vrid glödlampan moturs för att låsa upp den, ta bort glödlampan från huset. Kasta den gamla lampan.

3 Installera den nya lampan i baksidan av strålkastare montering och vrid den medurs för att låsa den på plats. Driva det elektriska kontaktdonet på den bakre delen av glödlampan, låser den på plats.

4 Tryck strålkastare montering på plats, skjut sedan låsflikarna ner, säkra monteringen på plats. Om lampan eller glödlampor i andra strålkastare behöver förändras, upprepa processen på andra strålkastare församling. Stäng huven och aktivera belysningen för att testa reparationen.

Hur man tar bort en 2000 Blazer styrservopump

August 20

Hur man tar bort en 2000 Blazer styrservopump


Styrservopump ligger på höger sida av motorn på 200 Chevy Blazer. Styrservopump monterad på motorn med fyra bultar. styrservobehållaren hålls på plats på motorn genom två monteringsklämmor. Servopumpen bultar kan tas bort med en spärr och uttag. Styrservobehållaren och avlägsnas genom att bända monteringsspännena med en platt skruvmejsel.

Instruktioner

1 Öppna huven på 2000 Chevy Blazer och lokalisera styrservopumpen. Placera drain pan under vätskebehållaren. Ta bort fästmuttern förbinder slangen på reservoaren till servopumpen. Låt vätskan rinna in i tråget.

2 Lossa drivremmen på servostyrningspumpens remskiva genom att lossa muttern i mitten av remskivan tills remmen är lös. Ta bort remmen från remskivan.

3 Bänd bort fästena på sidan av vätskebehållaren med skruvmejsel. Dra vätskebehållaren bort av motorn och ut ur motorutrymmet.

4 Ta bort fästbultarna från sidan av styrservopumpen med spärr set. Dra ström steer off av motorn och ut ur motorutrymmet.

Inte tillräckligt bränsletrycket i min 2000 Blazer

October 7

Inte tillräckligt bränsletrycket i min 2000 Blazer


Den 2000 Chevy Blazer kräver ett bränsletryck på mellan 58 och 64 pounds per kvadrattum. En trycknivå under detta intervall kan tyda på ett problem med bränslepumpen, bränslefilter eller bränsletrycksregulator.

Bensinpump

Bränslepumpen och bränsle sändande enheten finns i bränsletanken. Dessa komponenter är ansvarig för att skicka bränsle till motorn och producera den nödvändiga bränsletrycket i systemet. Om någon av dessa enheter är felaktig, kommer trycknivån i bränslesystemet sannolikt sjunka under rekommenderade nivåer.

Bränslefilter

Bränslefiltret är belägen under fordonet, är monterad på insidan av ramen järnväg. Om detta filter blir igensatt, kan det förhindra bränslepumpen från att leverera en tillräckligt flöde av bränsle till motorn och minska bränsletrycket.

Bränsletrycksregulator

Bränsletryckregleringsventil är en cylindrisk, metallbehållaren belägen på bränslefördelningsröret, nära insugningsröret. Den innehåller en fjäderpåverkad ventil som blöder överskottsbränsle och tryck. Om ventilen blir igensatt, kan den hålla sig i öppet läge, vilket gör att för mycket bränsle för att återvända till tanken och att reducera bränsletrycket.

Hur du ändrar Främre stötdämpare på en 2000 Blazer

November 9

Delar och förfarandet ändras något mellan de två hjul och fyrhjulsdrift versioner av 2000 Chevy Blazer. Ändra stötar generellt rekommenderas av stötdämpartillverkare och biltillverkare runt varje 35.000 till 50.000 miles. Detta kommer att öka ridning och stabilitet prestanda fordon. Till skillnad från framhjulsdrivna fordon, som använder stöttor i fronten (och ibland bak), 2000 Blazer har både främre och bakre stötdämparna. Skillnaden mellan de två är att stötdämpare är en separat komponent från spolen eller bladfjäder, medan stöttorna är komprimerade inuti spiralfjädern som en enhet.

Instruktioner

Tvåhjulsdrift Blazer

1 Spricka hjulmuttrarna löst på ett framdäck med lug nut hylsnyckel precis tillräckligt för att backa bort dem från fälgen (högst ett halvt varv).

2 Lyft Blazer med en domkraft och sedan stödja den på ett jack stativ. Ta bort hjulmuttrarna och däck.

3 Spraya övre fästmuttern och chock stam samt lägre två fästbultar på lägre styrarmen med en riklig mängd penetrerande spray. Låt fem till tio minuter för spray för att dra.

4 Placera en låda fast nyckel (spärr eller inte) på den övre stötfästmuttern. Placera en mindre box-nyckel på stammen ovanför fästmuttern. Håll stammen med mindre skruvnyckel samtidigt vrida fästmuttern moturs för att ta bort den. En icke-spärrnyckel kräver att du lyfta nyckeln från muttern för att flytta den för att helt ta bort muttern.

5 Ta bort de två nedre fästskruvar på botten av den nedre styrarmen med spärr och ingångar.

6 Låt chock att falla ner genom gaffeln av styrarmen. Du kan behöva komprimera chock (för hand) för att ta bort den.

7 Placera den nedre brickan och bussningen, som skall levereras med den nya chock, på stammen av chocken och sedan placera den genom gaffeln på den nedre styrarmen och upp i chock montera. Placera den övre bussningen och brickan på stammen och sedan trä ersättning övre låsmuttern på skaftet, men dra inte åt den ännu.

8 Tryck upp på botten av chocken och passa in bult flikar snäpp bulthål i den nedre styrarmen. Trä bultarna tillbaka till den nedre styrarmen och dra åt dem med spärr och uttag sedan.

9 Dra åt övre fästmuttern genom att vända borttagningsproceduren.

10 Byt ut hjulet och tätt hjulmuttrarna tätt till navet. Sänk Blazer långsamt och sedan dra åt hjulmuttrarna i en korsvis sätt med momentnyckel inställd på 100 ft-lbs. och ett uttag. Upprepa proceduren för det motsatta främre stötdämparen.

Fyrhjulsdrift Blazer

11 Utför steg 1 och 2 som beskrivs i avsnitt 1.

12 Spraya övre och nedre fästmuttrar och bultar med en riklig mängd penetrerande spray och låt sprayen i blöt i fem till tio minuter.

13 Ta bort den nedre stötfästmuttern med en spärr och uttag medan du håller bulthuvudet med en box-nyckel och sedan använda en hammare för att slå bulten ut genom den nedre chock montera. Upprepa för den övre stötfäst skruv och mutter. Ta chocken.

14 Byt chocken genom omvänd ordning.

15 Byt ut hjulet och tätt hjulmuttrarna tätt till navet. Sänk Blazer långsamt och sedan dra åt hjulmuttrarna i en korsvis sätt med momentnyckel inställd på 100 ft-lbs. och ett uttag. Upprepa proceduren för det motsatta främre stötdämparen.

Tips

  • Stöttillverkare och biltillverkare rekommenderar att ersätta både stötdämpare på en axel samtidigt.