chrysler crossfire startar inte

Min Chrysler LeBaron startar inte

February 21

Min Chrysler LeBaron startar inte


Chrysler LeBaron, populär på 1980-talet, är känd för sin sportiga stil. LeBarons kan hittas i coupe, sedan eller konvertibla stilar. Det finns många möjliga orsaker till att en Chrysler LeBaron inte kan börja. Problemet kan vara ett slitet batteri, en felaktig motor, en tom gas tank eller något annat. Det finns några saker att kontrollera om bilen inte startar. Du kanske kan spara dig en resa till mekaniker om du kan räkna ut problemet och fixa det själv.

Instruktioner

1 Lägg gas till tanken om din gas mätare är bruten. En tom bensintank innebär en motor som inte startar, och fylla det är en enkel fix.

2 Se om inchecknings motor tänds när du vrider nyckeln i tändningslåset. Om så är fallet, då datorn som styr LeBaron motor fungerar. Om lampan inte tänds, kan det betyda att datorn är trasig eller att en tråd är frånkopplad.

3 Slå på tändningen och slå sedan på vindrutetorkarna. Om de är långsamma, kan det tyda på ett problem med batteriet. Om batteriet är urladdat, hoppa starta bilen och låt den gå några timmar så att batteriet laddas.

4 Lyssna på ljudet din LeBaron är gör. Enligt Cars.com, kan en banging ljud tyder på att det är något allvarligt fel med din motor. Ett visslande ljud kan innebära att ett bälte är lös. Få bilen kontrolleras av en mekaniker för att se vad problemet kan vara.

5 Se om oljelampan lyser. Om det är, inte köra din LeBaron. Få det att en mekaniker direkt. Olje problem kan vara farlig.

Min 1997 Chrysler Concorde startar inte när motorn är varm

January 5

Min 1997 Chrysler Concorde startar inte när motorn är varm


Chrysler Concorde startade produktionen 1993 och pågick fram till 2004. Concorde är en fyradörrars sedanmodell som kommer med en automatisk växellåda. Om 1997 Chrysler Concorde inte startar efter att motorn blir varm, kanske du har problem med ditt kylsystem. Du behöver inte vara en bilmekaniker för att räkna ut vad som är fel med din Concorde. Du kan räkna ut det själv.

Instruktioner

1 Stäng av Concorde och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Göra det möjligt för bilen att sitta i ca tre till fyra timmar så att motorn svalnar. Öppna huven till Concorde att låta motorn svalna snabbare.

2 Lokalisera kylvätskebehållaren på vänster sida av motorn. Titta på sidan av kylvätsketanken för maxstrecken (märkt "kylvätska"). De kommer att vara genomskinlig så att du kan se hur mycket kylvätska är inne i tanken.

3 Använd en tratt för att fylla tanken med mer kylvätska. Du kan hitta kylmedel på en lokal varuhus eller en bilverkstad. Fyll tanken till markeringen med 50/50 kylvätska.

4 Titta under din Concorde för att leta efter eventuella läckor, som kan vara från vattenpumpen. Få en mekaniker att se över vattenpumpen och se till att det inte behöver bytas ut.

Chrysler Pacifica startar inte

June 3

2004 Chrysler Pacifica var den första modellen år för detta fordon. Pacifica anses vara en crossover, mellan en sedan och en sport-utility vehicle. År 2004 var det bara en trim nivå av Pacifica produceras. Om du stöter på ett problem med Pacifica startar ordentligt, det finns ett par saker som du kan felsöka hemma innan undersöker möjligheten att mer kostsamma reparationer.

Instruktioner

1 Kontrollera batteriet. Om batteriet är mer än tre eller fyra år gammal, kan det behöva bytas ut. Om det är en nyare batteri, kan det ha blivit dränerad och behöver laddas. För att kontrollera ditt batteri, vrid nyckeln i tändningslåset till "On" läge, men försök inte att starta Pacifica. Försök att slå på belysningen eller vindrutetorkarna. Om de inte kommer på, är batteriet dött eller dräneras. Öppna huven på din Pacifica och titta på batterianslutningarna. I många fall, korrosion, kommer rost eller smuts orsaka en dålig anslutning till batteriet. Rensa bort batteriet med en trasa om möjligt. Om korrosion är dåligt, kan du behöva mejsla en del av det innan du försöker rengöra den.

2 Kolla din streck. Med nyckeln fortfarande i "On" läge, titta på instrumentbrädan på din Pacifica för att se om det är uppmärksamma dig på en specifik fråga. Det kan ha en gas ljus, olja ljus eller checka motorn ljus som är så att du vet att det har upptäckt ett problem. Kör aldrig en bil som inte har någon gas eller olja, eftersom du kan orsaka allvarliga skador.

3 Vrid nyckeln i tändningslåset. Om du hör ett klickande ljud, indikerar detta att start har gått dåligt och behöver bytas ut. Om start fungerar och bilen startar för en kort stund, lyssna efter en knackar buller eller undersöka om du känner en ryck rörelse. Ryck anger att du har ont om bränsle och kan inte ha en gas mätare som fungerar på rätt sätt för att göra dig uppmärksam på detta. En knackar buller kan indikera ett större problem inuti motorn på din Pacifica och kommer att behöva att diagnostiseras ytterligare.

Min Chrysler 300 startar inte

September 7

Min Chrysler 300 startar inte


Om du har problem med att få din Chrysler 300 igång, inte panik. Det finns en fast chans att du kan diagnostisera problemet själv snabbt utan att behöva ta itu med de kostnader och tidsplan för en mekaniker. I många fall kan ett utgångs problem på ett fordon orsakas av en enkel elektrisk problem. Detta är något som du även kan ha möjlighet att snabbt fixa själv när du diagnostisera problemet.

Instruktioner

1 Sätt transmissions byte av din Chrysler 300 i parkeringsläget och tillämpa nödbromsen innan du försöker att diagnostisera bilen. Vrid tändningslåset för att försöka starta bilen. Om vården försöker starta men kommer inte att vända, är det möjligt att batteriet är dött. Testa detta ytterligare genom att vrida på strålkastarna. Om de är svag eller släckt hoppa starta bilen. Byt ut bilbatteriet om en skjuts misslyckas.

2 Testa batterikablarna av bilen genom att flytta dem fram och tillbaka. Om din Chrysler 300 kommer att börja ibland, men inte varje gång du försöker starta det, kan du ha en elektrisk kortslutning. Dra kablarna till batteriet med en batteriterminal nyckel om de är lösa. Titta noga på inläggen på batteriet. Häll en kolsyrad dryck över dem för att lossa korrosion och rengör dem med en batteripol renare. Du vill ha den mest direkta anslutningen till batteriet som du eventuellt kan ha.

3 Vrid nyckeln i tändningslåset och lyssna noga för en virvlande ljud följt av ett klickande ljud. Om dessa ljud finns, finns det en chans att du kan ha en starter problem. Öppna huven på bilen och leta reda på luftrenaren. Ta bort luftrenaren med en skruvmejsel för att exponera starter. Tryck på start med en hammare för att försöka engagera svänghjulet. Om det inte startar bilen, ring en mekaniker om att ersätta starter på bilen.

4 Vrid nyckeln i tändningslåset och känner för reaktionen av tändningslåset. Om strömställaren har fastnat och stängs inte, kan den brytas och den kommer att behöva bytas ut. Sluta vrida nyckeln om det fastnar att undvika risken för att bryta upp den i tändningslåset.

Min 1999 Chrysler 300M startar inte

September 14

Min 1999 Chrysler 300M startar inte


Chrysler introducerade 300M 1999 och upphörde produktionen på fordonet efter årsmodell 2004. Den 300M har en 3,5 liters sexcylindrig motor som fungerar på vanliga tänd principer. Beroende på om motorn vevar eller inte vev, det finns standardartiklar för att kontrollera när det inte startar. Dessa poster är relaterade till fordonets tändning och bränsleleveranssystem och bör kontrolleras innan mer engagerade steg.

Instruktioner

Den 300M är motorn inte Crank

1 Anslut 300M batteri till en fungerande bilens batteri med hjälp av startkablar och försöker hoppa starta bilen.

2 Idle den 300M motor under 15 minuter om skjuts är framgångsrik.

3 Ta bort startkablarna och stäng av 300M motor. Om motorn inte startar upp igen, kan batteriet inte längre hålla laddningen och behöver bytas ut.

4 Konsultera en kvalificerad mekaniker att inspektera starter och tändningslåset om starthjälp 300M misslyckas.

Den 300M motor Vevar

5 Ta bort och inspektera varje tändstift med en gnista testare, ersätta någon som befinns vara defekta.

6 Se till att det finns tillräckligt med bränsle i bränsletanken för att starta fordonet.

7 Vrid nyckeln hela vägen till höger utan veva motorn. Lyssna efter bränslepumpen för att tryck när bilens elektronik strömmen. Om du hör något ljud, kan bränslepumpen måste bytas ut.

8 Demontera kamremmen locket och inspektera kamremmen så att den är tillräckligt sitter och är strukturellt intakt. Konsultera en kvalificerad mekaniker att ersätta kamremmen om det visar sig vara felaktig.

Vilka är oljebyte Specifikationer för en 2005 Daimler Chrysler Crossfire?

March 14

Medan motorolja är utan tvekan en av de viktigaste aspekterna av bil underhåll, bär det bara tre specifikationer - olja vikt, avtappningspluggen vridmoment och filterstorlek. 2005 Daimler Chrysler Crossfire kom med två varianter av en 3.2L sexcylindrig motor, var och en med separata motoroljespecifikationer. Den åttonde siffran i Vehicle Identification Number ligger på lägre förarsidan hörnet av vindrutan är motorn kod som kan identifiera vilka specifikationer som ska användas.

Mikrokod L

Crossfire mikrokod L använder WIX 51.226 oljefilter eller motsvarande med rekommenderade 8,5 liter SAE 5w40 motorolja. Bottenpluggen vridmoment till 22 fot pounds av vridmoment.

Mikrokod N

Den enda skillnaden i de koder motor är det filter som används i motorer. Mikrokod N kräver en WIX 57078 oljefilter eller motsvarande. De vridmomentspecifikationer av avtappningspluggen, oljekapacitet, och vikt är densamma.

alternativ

motorolja vikt rekommendationer Arbetet med alla väderförhållanden, men bör du utvärdera din användning av fordonet innan du väljer en olja. Långvarig körning eller högre körsträcka på fordonet innebär att du bör använda en tyngre vikt olja eller en hög körsträcka olja. När en momentnyckel är inte tillgänglig för att ersätta avtappningspluggen, dra åt avtappningspluggen för att med handkraft och sedan ungefär en halv till tre fjärdedelar vända mer av spärr.

Plymouth Neon startar inte

September 11

Plymouth Neon, byggd med en 2,0-liters eller en 2,2-litersmotor, visade sig vara populära hos konsumenterna för sin bränsleekonomi och snygg design. Motorn, som byggdes av Mitsubishi, var i allmänhet mycket slitstark, med de flesta av de icke-start problem på grund av brutna kuggremmar eller motorsensorproblem. Vid ett tillfälle var det en teknisk bulletin utfärdas av Chrysler med detaljerade instruktioner om kamerasensor fel som kan leda till en icke-startvillkor. Med några kontroller kan lokalisera problemet vara lätt att göra.

Instruktioner

1 Ta bort bränslepumpen relä ligger i den elektriska servicepanelen bredvid batteriet. Ta bort lufttillförselslangen på spjällhuset. Öppna spjällhuset och spray aerosol starta vätska i öppningen. Starta motorn över. Om det börjar, är problemet i bränslepumpkretsen. Kontrollera bränslepumpens säkring, relä och bränslefilter. Vanligtvis problemet är en defekt bränslepump. Ta bort pumpen från tanken och ersätta den.

2 Kontrollera tänd. Ta en tändstiftskabeln och sätt ett tändstift. Lägga kontakten på motor metall så det kommer marken. Låt en medhjälpare starta motorn och observera pluggen. Det bör gnista som motorn vevas över. Om inte, är problemet sannolikt en kam sensor eller vevaxelgivaren. Bilens dator måste veta rätt timing att skicka till gnista. Om sensorerna inte kommunicerar med datorn, kan motorn inte skicka insprutningssignaler eller gnista signaler. Kontrollera kamerasensorn försiktigt och inspektera ledningar. Installera en uppdaterad cam sensor vid behov och reparera ledningar kontakten.

3 Inspektera kamremmen genom att ta bort den övre kamremskåpan. En strippad kamrem är oftast uppenbart att upptäcka de saknade band kuggar eller sliten bandmaterialet. Ibland bandet kan tyckas intakt, men rotera motorn kommer att avslöja att några kuggar av bandet har klippt av. Motorn kan inte köras på grund av att ventilerna inte fungerar i synk med kolvarna. Byt ut remmen att få motorn igång igen.

4 Kontrollera avgas för en begränsad katalysator. Om allt testar bra och bilen startar inte, kan det vara ett selektivt eller blockerad avgassystemet. Lossa huvudavgasröret som ansluter till utblåsningsgrenröret. Detta kommer att frigöra avgasflödet. Veva bilen och se om det börjar. Om det startar, kommer motorn vara högt som avgaserna förbi omvandlaren och ljuddämparen. Byt ut omvandlaren för att avsluta reparationen.

Tips

  • Före provning Neon, ta bort bränslepumpen relä ligger i den elektriska servicepanelen under huven nära batteriet. Det kommer att förhindra skador på motorn genom att hålla ut överskottsbränsle inuti cylindrarna som kommer skura olja utanför cylinderväggarna.
  • Var mycket försiktig när du använder startvätska. Det är mycket brandfarligt, och endast en snabb spray behövs för testning.

Chrysler Crossfire Historia

September 21

Chrysler Crossfire Historia


Chrysler Crossfire är ett resultat av den nu nedlagda partnerskap DaimlerChrysler för att producera en tvåsitsig sportbil att konkurrera Mercedes-Benz SLK-serien och andra tyska högpresterande roadster den. Faktum är att Crossfire har många Daimler-Benz (Mercedes) komponenter, inklusive en SLK ram. Men dess hybrid stamtavla gjort det svårt att sälja i Europa där Chrysler namnet inte värderas, och i Nordamerika där Chrysler lojalister snubbed sin tyska bygg.

Början

Chrysler Crossfire Historia


Crossfire designades av Eric Stoddard 2001 och förfinats av Andrew Dyson innan debuterar 2003.

Namnet

Chrysler Crossfire Historia


Namnet Crossfire representerar samarbetet mellan Chrysler och Daimler-Benz, med 60 procent av dess komponenter Chrysler delar, och 40 procent Mercedes.

Produktion

Chrysler Crossfire Historia


Sportbil infördes 2003 för årsmodell 2004 och slutade produktion under 2007, med superladdade SRT-6 och roadster versioner Debuterade 2005.

modeller

Chrysler Crossfire Historia


Coupe och Roadster erbjöds i tre utföranden paket: Bas, Limited och superladdade SRT-6 versioner.

SRT-6

Chrysler Crossfire Historia


Top-of-the-line SRT-6 var utrustad med en överladdad 3,2-liters V-6 motor genererar 330 hästkrafter och en 0-60 mph hastighet på 4,8 sekunder.

försäljning

Chrysler Crossfire Historia


Försäljningen under 2003 var 35.700 enheter, men föll till 28.000 i 2004, och slutligen till endast 2000 2007.

Min 1999 Town & Country startar inte

November 21

Vid något tillfälle, även en välskött 1999 Chrysler Town and Country kommer fungera. Det finns en mängd olika skäl för ett fordon för att uppleva en no-start. Att veta om fordonsmekanik kommer att bidra till att felsöka orsaken till no-start.

Batteri

Om batteriet är dött, då fordonet startar inte. Slå på din strålkastare och innerbelysning för att kontrollera om de är svagt eller aktiverar inte alls. Om någon är fallet, då du upplever ett batteri problem. Få ett hopp från en närliggande vän eller bilist för att få bilen igång och kör till en auto-delar butik för att köpa ett nytt batteri.

Förrätt

Startmotorn är belägen vid slutet av den positiva batterikabeln och är ansvarig för att vrida fordonets kemisk-elektrisk energi till mekanisk energi genom att vrida svänghjulet. Knacka på änden av starter med ett trubbigt objekt såsom en hammare eller brytjärnet för att locka den i ingrepp med svänghjulet för en eller två gånger till. Ersätter den starter är en relativt enkel fix som kan göras på ett par timmar.

Tändningslås

Om ratten är låst kommer stad och land inte starta eftersom nyckeln inte blir. Försök ryck ratten åt höger för att låsa upp den och vrida om nyckeln. Om ratten är olåst men det viktigaste kommer fortfarande inte att slå, sedan ditt låscylinder-tändningen aggregatet skadats och måste bytas ut. Detta är en känslig reparationsarbete men kan göras av en nybörjare gör-det-självaren.

Min 2000 Dodge Caravan startar inte i Park

February 7

Min 2000 Dodge Caravan startar inte i Park


Chrysler Group LLC tillverkade den första Dodge Caravan minibuss 1983. Caravan har varit stor framgång, med konsumenter föredrar full storlek och bil-liknande funktioner. När 2000 Dodge Caravan släpptes, minibussar för nästan åtta procent av alla nya bilar som säljs i Kanada och USA. 2000 modell lekte en mer kraftfull förbättringar motor och design. Allt detta erkännande innebär lite när du hoppa i minibuss bara för att upptäcka bilen startar inte.

Instruktioner

1 Kontrollera anslutningarna batteripolen. Öppna huven och leta efter batteriet. Titt för att se om kablarna är fastklämda till terminalerna på varje sida av den övre delen av batteriet. Om terminalerna är kraftigt korroderade, jab punkten av en isolerad skruvmejsel mellan kabelanslutningen och terminal; fast skiftnyckel skruvmejseln i gapet. Försök att starta minibuss. Om det börjar, är kabelanslutning lös. Stäng av van, ta bort skruvmejseln och byt kablarna.

2 Sätt in nyckeln i tändnings och vrida om nyckeln. Om motorn inte startar och du hör ingen klick eller vevning, är det möjligen ett dött batteri. Öppna huven och anslut ena änden av startkablar till batteripolerna. Anslut den andra änden av kablarna till en annan bilens batteripolerna. Vänta en stund och slå sedan på knappen för att starta bilen. Ta bort startkablar. Låt minibuss för att köra i flera minuter för att fylla på batteriet.

3 Vicka trådarna från batteriet till startmotorn. Startmotorn är en grå, cylindriskt metallanordning med ledningar som leder till batteriet. Det ligger på förarsidan av motorn, stoppade under vindrutan. Försök att starta minibuss. Om motorn startar, ta minibuss till en bilverkstad för att ersätta ledningarna. Om du hör att klicka och motorn inte vända, är start dåligt. Ta minibuss till en bilverkstad för att ersätta startmotorn.

4 Kontrollera tändstift för smuts, fukt eller korrosion. Välj rätt mutter från spärr inställd för att ta bort varje tändstift. Leta efter smuts eller korrosion på varje propp. Rengöra änden av tändstiften med en trasa, eller ersätta tändstiften helt.

5 Kontrollera att se om locket gastanken är ordentligt stängd. Om locket saknas eller löst, kan fukt har kommit in i bränsletillförseln. Lägg en burk isopropylalkohol bränsletillsats från alla bildelar butik.

Tips

  • Rör aldrig batteripolerna med bara händerna, och rör aldrig båda terminalerna samtidigt, eller elektriska stötar kan uppstå. Batteri korrosion kan bränna huden.
  • Stick aldrig in en motor som är igång om du inte är bekant med arbetet motor.