cvt växellåda honda

Honda CVT Växellåda Problem

December 25

Variator är ett fordon system växellåda som växlar mellan ett oändligt antal utväxlingsförhållanden, som erbjuder ett fordon förbättrad fordons bränsleekonomi. Vissa Honda modeller, såsom 2005 Honda Civic, har en CVT växellåda.

Drivrem Slip

CVT växellåda drivremmar slirning problem som nämns av webbplatsen Honda problem inträffar under acceleration. Problemet påverkar automatisk växellåda, vilket gör att bilen att rysa och tvekar vid acceleration. CVT växellådan kan också påverka acceleration, vilket hastighetsreduktion när motorn är på väg att göra maximal varv per minut.

Ljud

CVT växellåda buller i samband med koppling slip under acceleration nämns av TRNW.com. Bullret genereras via remskivan och bältessystem som stödjer utväxling övergången igenom. Justera bältet tillbaka till läge korrigerar problemet.

vätskeläckage

CVT växellåda automatisk växellåda ATF vätskeläckage som nämns av Honda Problem orsaka lågt oljenivån och kräver upp utanför. En återförsäljare bör kontrollera en CVT växellåda för att göra justeringar som rekommenderas i tillverkarens bil bruksanvisning.

Nackdelar med CVT-växellåda

September 22

Nackdelar med CVT-växellåda


En CVT eller kontinuerligt variabel transmission, använder en remskiva och bandsystem för att åstadkomma ett obegränsat intervall av utväxlingsförhållanden när man kör bil. Även om detta system ger teoretiskt bättre bränsleekonomi än en traditionell automatlåda, det finns vissa nackdelar.

trög svar

Även om en CVT-växellåda erbjuder ett obegränsat utbud av utväxlingsförhållanden kan transmissionen vara mycket långsam att svara på gaspådrag ingång. Eftersom remmarna i transmissionen anpassa sig till spjäll ingång, kan du märka fordonets varvtal ökar snabbare än bilen accelererar.

Inte servas av användaren

Vissa CVT transmissioner har inte ens möjligt för användaren att kontrollera vätskenivån. Det innebär att även regelbundna kontroller av transmissionen är en återförsäljare skyddad procedur.

långsammare acceleration

En CVT-växellåda stjäl mer effekt från en motor än en traditionell automatisk eller manuell växellåda. Medan en CVT är bränslesnål, kommer det att ta tid att anpassa sig till den långsammare acceleration.

högre kostnader

En CVT-växellåda medför en högre kostnad än en manuell eller traditionell automatlåda. Även ökade kostnader för en CVT är inte så betydande, långsiktiga tillförlitligheten hos CVT transmissioner har ännu inte fastställts.

expert Insight

CVT transmissioner erbjuder god bränsleekonomi, men det kan ta lite tid att vänja sig vid kördynamik. Om överväger ett fordon med en CVT, vara noga med att utföra en grundlig provkörning. Också vara noga med att kontrollera om tillverkaren har en traditionell automatlåda i önskad bil.

Vad är CVT-växellåda?

April 20

Tekniken förändras ständigt, och variator (CVT) är ett exempel på en sådan utveckling (ett avancemang som erbjuder en slående skillnad från fordonstekniken tidigare generationer). CVT är ett vanligt inslag i den växande hybrid marknaden.

Identifiering

Förkortningen CVT avser en kontinuerligt variabel transmission. De redskap med en CVT-växellåda är helt olika från de hos en traditionell automatisk eller standardväxellåda. I denna mening, innehåller inte samma form av "fast-växel" inställning som andra sändningar använder typiskt.

Funktioner

I stället för en permanent uppsättning av kugghjul (identifierad som en fyrväxlad eller fem-växlad transmission), härleder CVT dess funktion från remskivor och remmar som utökar antalet växel-förhållanden som möjligt. En CVT-växellåda ger motorn att producera mer makt och upprätthålla den under en längre tidsperiod. Detta är en anledning till varför en CVT är ofta i hybridfordon som försöker skapa kraft på nya sätt.

fördelar

Den främsta fördelen med en CVT, annat än maktfråga, är det sätt som det känns. För många fordonsförare kan växling med traditionella växellådor känner grov eller alltför avbryts. En CVT övergångar mellan växlarna så snabbt och effektivt att föraren känner sällan dessa effekter.

Vad är en CVT-växellåda i en 2006 Ford 500?

November 5

Vad är en CVT-växellåda i en 2006 Ford 500?


Ford 500 såldes 2005-2007 och kom med alternativ för två olika sändningar. Den ena var en sex-växlad automatlåda installeras i SEL och Limited framdrivna modeller, men den andra var en kontinuerligt variabel transmission, eller CVT, som används i SE front-drive modell och i alla allhjulsdrift Ford 500s , såväl som i alla de Ford Freestyle crossovers. Detta var ett ovanligt val för vidarebefordran av Fords stora flaggskepps sedaner för ett antal skäl.

CVT Definieras

En CVT använder ett system av remskivor och remmar eller kedjor i stället för kugghjulen att leda kraft från motorn till hjulen. Systemet har utformats för att möjliggöra linjära förändringar i input-till-output-ratio för kraftöverföring, i motsats till en konventionell automatisk, som erbjuder endast ett visst antal ratio "steg" från växel till växel. CVT kan hoppa från ett lågt förhållande direkt till ett högt förhållande, eller kan långsamt ändra förhållandet efter behov, baserat på förarens inmatning.

Fördelarna med en CVT

På grund av den linjära karaktären av CVT verksamhet, är det en ovanligt jämn och flexibel överföring. Det finns ingen känsla av att flytta eller motor topp och släppa, som du förväntar dig med en konventionell transmission. CVT fungerar även med motorns styrsystem, inklusive den elektroniska gasspjället, att hitta den bästa kompromissen i vridmoment, bränsleeffektivitet och utsläpp. CVT aldrig "jagar" mellan växlarna för att hitta det bästa förhållandet; det bara anpassar sig till det.

Nackdelar med CVT

Förare som används till konventionella automatik illa omtyckt ofta CVT. Till exempel, eftersom det inte finns några växlingspunkter, motorvarvtalet till ett visst varvtal och sedan stannar där medan transmissionen varierar remskivans förhållande så att accelerationen. Känslan liknar en konventionell automat misslyckas att flytta ordentligt. Ford 500 s Duratec motor kan vara bullrig vid acceleration, eftersom det underhålls varvtal snarare än stigande och fallande genom varvtals.

Driving visningar

Körning CVT-utrustade Ford 500 kvalificerar sig för en definition ett ord: slät. Från stillastående, Ford 500 kommer igång med en elastisk känsla eftersom det inte finns någon one-two skift. Full gas starter har ett ögonblick av tvekan som motorn varvtal till 4500 rpm innan bilen börjar rulla, håller dessa varvtal tills önskad hastighet uppnåtts. Medan kryssningar, möjliggör överföring motorn sjunka till låga varvtal när den kan, ökad bränsleeffektivitet, men det ofta justerar minimalt för att redogöra för kullar eller andra variationer som kan kräva lite mer kraft.

Hur att bogsera med en CVT-växellåda

January 17

Hur att bogsera med en CVT-växellåda


Den kontinuerligt variabel transmission (CVT) är en relativt ny företeelse i bilvärlden. Begreppet överföring av kraft via remmar istället för kugghjul för att åstadkomma ett oändligt antal utväxlingsförhållanden har funnits i århundraden, men CVT har bara varit i allmänt bruk i bilar sedan 1990-talet. Tack vare den ökande fokus på bränsleeffektivitet, dessa steglösa transmissioner blir allt vanligare. Vid användning i moderna stadsjeepar och crossover-fordon, konsumenter som dra släpvagnar kan vara oroliga korrekt underhåll och användning. Den goda nyheten är att bogsering med en CVT är inte annorlunda än bogsering med en konventionell transmission.

Instruktioner

1 Installera mottagaren eller kulan. Om du inte är bekväm bultdragkroken på dig själv, kommer de flesta trailer uthyrningar installera det åt dig. Draget kommer att permanent fäst för eventuell framtida användning.

2 Installera trailern kabelstammen, i enlighet med tillverkarens instruktioner.

3 Fäst släpvagn till dragfordonet genom att sänka tungan över kulan och låsa den på plats. Anslut fyra stift ledningsnätet i motsvarande uttaget på dragfordonet, och fäst säkerhetskedjor.

4 Kör med CVT i "D" -läget. Det finns inget behov för att låsa den till en specifik växel.

5 Kontrollera motortemperaturen med jämna mellanrum under körning för att se till att dragfordonet inte körs onormalt varm.

Tips

  • Fyra stift kablage finns som färdiga att installera kit för de flesta nya fordon.
  • Breda, släpvagnsdrag speglar kan göra navigering parkeringsplatser lättare om du har en lång eller bred släpvagn, men är inte nödvändigt för de flesta små laster.
  • Vissa moderna fordon har en släpvagn-gungning lindring program inbyggd i elektronisk stabilitetskontroll. Detta kommer att förbättra hanteringen på motorvägen och bidra till att hålla trailern från att tappa kontrollen på osäkra ytor. Kontrollera din instruktionsbok.
  • Kom ihåg att bromssträckan och vrid diametrar ökade något vid körning med släpvagn. Ju närmare en släpvagn är att fordonets viktgräns, desto större effekt det kommer att ha på bilens hantering och stoppa förmåga.
  • Inte överskrider din bogsera fordonets vikt rating. CVT-utrustade fordon är vanligen lätta lastbilar eller bilar. Den maximala släpvagnsvikten kan hittas i bruksanvisningen.

Hur en CVT-växellåda Works

August 2

Hur en CVT-växellåda Works


Den kontinuerligt variabla transmissionen är inte precis nytt. I själva verket föregick det bilen med cirka 400 år, för ingen annan än Leonardo DaVinci gång beskrev en funktionell CVT i en av sina tidskrifter. Det finns åtminstone ett halvt dussin olika typer av CVT som används idag, och oddsen är bra att du har åtminstone en av dem i din trädgård skjul rätt nu.

Syfte och funktion

De flesta sändningar använder någon form av flera växelanordning för att variera motorns varvtal i förhållande till fordonets hastighet. Eftersom transmissionen växlar upp, stiger rpm till en viss punkt, sedan plötsligt sjunker igen som nästa växel i ingrepp. Detta arrangemang är långt ifrån idealisk för de flesta bensinmotorer, som tenderar att antingen producera maximal effekt eller leverera maximal bränsleeffektivitet i ett ganska smalt varvtalsområde. En kontinuerligt variabel transmission använder inte fasta utväxlingar, så det finns ingen "steg" uppåt eller nedåt som fordonsbränsle körhastighet ökar eller minskar. Detta gör det möjligt för motorn att stanna på sin ideal kraft eller effektivitet rpm, oavsett hastighet.

Vanliga typer - VDP

Trädgårdstraktorer, snöskotrar, mopeder, golfbilar och andra applikationer med låg effekt motorer använder ofta ett bälte manövrerad, rörlig skivdiameter CVT. Ett VDP system använder ett par av remskivor tillverkade av två motsatta remskivor, vända mot varandra i en timglasform. En av remskivorna är mobil, kan förflytta närmare eller längre bort från den andra. Ett bälte sitter mitt emellan dessa två remskivor; som den mobila remskivan rör sig bältet antingen faller mot mitten av den trissa eller rider upp nära omkretsen. En VDP är enkel och tillförlitlig, men remslirning minskar dess förmåga att effektivt överföra kraft. Den "enda tand" variant av VDP design ger en ås till könen att minska glidning, vilket kraftigt ökar transmissionens effektivitet.

Vanliga typer - Hydrostatisk CVT

Den hydrostatiska eller hydraulisk CVT är förmodligen den näst vanligaste typen, ofta på någon större kommersiell, militär eller konstruktion fordon som använder ett hydrauliskt system. Den hydrostatiska CVT använder en pump med variabelt deplacement ansluten till motorn för att driva ett antal matchande hydrauliska pumpar i hjulen eller tillbehörs enheter. Kolvpumpen variabel integrerar en snedskiva som kan ändra vinkeln på efterfrågan, vilket gör att pumpen för att trycka mer eller mindre flytande per varv. Hydrostatiska CVT är ovanliga främst på grund tillhörande hydrauliska system är ganska tunga och eftersom de är något ineffektivt vid höga varvtal, men du kan ofta hitta dem under zero-turn gräsklippare.

automotive CVT

Ford började experimentera med massmarknad CVT i europeisk marknad Fiestas i mitten av 1980-talet, väljer en ganska konventionell remdriven konstruktion. Ford senare bytte till en starkare, kedjedriven CVT 2005. Nissan har använt CVT i årtionden, börjar med N-CVT infördes i 1992 Nissan mars. Nissan senare bytte till en Toroidal CVT, som bidragit till denna överföring i fordons mainstream. Nissan har sedan uppgraderat gamla remmen systemet, installera det i deras nyaste Murano och Altima. Spärr CVT erbjuder extremt hög verkningsgrad och vridmoment kapacitet, men de är komplicerade, dyra att bygga och tenderar att överföra mer mekanisk vibration och råhet genom drivlinan.

För-och nackdelar

CVT förmåga att hålla en motor vid varje given rpm ger det en hypotetisk ben upp över en traditionell växel-transmissionen i både bränsleeffektiviteten och acceleration. Men en stor del av CVT effektivitet kommer från det faktum att datorn är en bättre förare än du är, och eftersom CVT dator kan interagera med motorns styrdator för att kontinuerligt optimera drivlinan prestanda som helhet. Att köra en CVT är lite konstigt om du är van vid en vanlig växellåda - mer som att driva en båt än en bil, eftersom det inte finns något direkt samband mellan motorvarvtal och körhastighet. Körentusiasters tenderar att avsky dem och deras inneboende brist på förare inblandning, men soccer moms i allmänhet gillar CVT sömlösa acceleration och effektivitet.

Hur fungerar en CVT växellåda fungerar?

June 6

Hur fungerar en CVT växellåda fungerar?

Remskivan System

Den mest grundläggande kontinuerligt variabel transmission, eller CVT, använder ett system med två remskivor. Det finns ingen "växellåda" som i en traditionell manuell eller automatisk växellåda. I stället finns det en variabel ingångs remskiva, en så kallad drivskiva och en variabel utmatning remskiva, som kallas en driven remskiva.

Drivblocket eller ingångs remskiva kallas så eftersom det är där kraften från motorn kommer in i transmissionen genom vevaxeln. Den drivna skivan är så därför drivtrumman är vad drar det och överför energi till drivaxeln, och sedan till hjulen.

Varje remskiva består av två 20 graders koner som möter varandra. Detta skapar en lutning eller spår där bandet sitter. Konerna kan skjutas närmare varandra eller längre ifrån varandra via centrifugalkraft, ett hydrauliskt system eller genom fjäderspänning.

Bältet

Om bältet är gjord av gummi, är en "V-band" det självklara valet för att förbättra friktionsgrepp av bandet. Det är relativt billigt att producera denna typ av bälte, men egenskaperna av gummi gör det också benägna att halka och slitage.

Det andra alternativet är att ha bandet av metall. I detta fall kommer flera (så många som nio till 12) tunna band av stål hålla en serie av höghållfast fluga formade bitar av metall tillsammans. Dessa metallband inte halka och är mycket mer hållbara än sina gummi motsvarigheter.

CVT som behöver stödja en hög motoreffekt (en modern bil) kan behöva använda ett metallband och ett metallband är nästan en nödvändighet för tunga maskiner med hjälp av en CVT. För mindre motorer - som gasdrivna gräsklippare - en gummirem är oftast tillräckligt för att göra jobbet.

Hur systemet fungerar

I båda fallen förbinder remmen de två remskivorna tillsammans. När konerna som utgör en remskiva är långt ifrån varandra (diametern ökas) bältet sitter lågt i trissan. När konerna sitter nära varandra (minskande diameter), sitter bältet högt i remskivan.

När en remskiva diameter ökas, den andra är automatiskt minskas. Detta bestämmer den ekvivalenta "växel" att transmissionen är i och håller spänningen på remmen. Det är också det som ger CVT dess kontinuerligt variabel egendom.

Motorhastigheten hålls vid ett konstant varvtal eftersom hastigheten ökar och jerk normalt förknippas med byte av växlarna är helt elimineras.

Transmissionen är en mycket enklare konstruktion än mer traditionella automatiska eller manuella mönster och --- allt annat lika på bilen (eller annan motordriven komponent) - är mycket mer effektiv.

Andra typer av CVT: erna

Andra typer av CVT arbetar liknar den trissa system och uppnå liknande resultat. De andra två populära typer av CVT kallas toroid CVT och den hydrostatiska CVT. Den toroid CVT använder i huvudsak två "koner" eller "skivor" i stället för en trissa system, och inga band används. En kon är ansluten till motorn via vevaxeln. Detta liknar drivtrumman. Den andra kon är ansluten till drivaxeln, som är likadan som den drivna skivan. I stället för remmar, är två rullar eller skivor används för att överföra kraft från en kon eller skiva till den andra.

Den hydrostatiska CVT använder en vätska för att skapa en kontinuerligt variabel transmission. En variabel-kolvpump används för att pumpa fluid mellan två hydrostatiska motorer. En motor är ansluten till motorn, den andra till drivaxeln. Motorsidan inrymmer pumpen. Tekniskt sett, omvandlar pumpen rotationsenergi från motorn in i flytande form, vilken sedan pumpas till den drivna sidan och omvandlas tillbaka till rotationsenergi i drivaxeln.

Är en CVT-växellåda Bättre än en vanlig Transmission?

February 21

CVT (variator) är knappast en ny teknik, men moderna framsteg inom material vetenskap och teknik har gjort dem mer användbara för fordonstillämpningar. Ändå kan fördelarna vid denna punkt vara mer akademisk än praktisk.

Historia

CVT av en eller annan typ har använts i gräsklippare, golfbilar, ATV och andra fordon små motorer för mer än 80 år.

ström~~POS=TRUNC Band

CVT var ursprungligen avsedd att hjälpa mindre kraftfulla motorer stanna i sina "effektklass" (perfekt varvtalsområde) i alla hastigheter, men moderna motorer har större effektklasser än äldre. Detta förnekar en viss del av CVT fördel i modern tid.

Bränsleekonomi

CVT förmåga att hålla en motor på det mest effektiva RPM är en enorm teoretisk fördel, men interna förluster som skapats av CVT: s drivmekanismen ofta avräknas denna effekt.

Acceleration

En CVT tillåter en motor för att bo på sin toppeffekt produktionssynpunkt när kallas för, vilket ger en enorm fördel i acceleration. Däremot kan bristen på en momentomvandlare gör låg hastighet acceleration mindre än imponerande.

Styrka

De flesta CVT transmissioner är ganska svag i jämförelse med konventionella enheter, men vissa hydrostatisk och variabel tand CVT kan hantera enorma mängder energi utan att gå sönder. Vissa tillverkare som använder sådana konstruktioner är Porsche, Mercedes och Audi.

Nackdelar med Honda Insight CVT

January 14

Nackdelar med Honda Insight CVT


Honda Insights har tagits fram med en kontinuerligt variabel transmission (CVT) i stället för en konventionell automatlåda sedan starten. En CVT förbi behovet av en fast uppsättning av kugghjul och istället arbetar med nästan obegränsade kombinationer av motorns hastighet mot fordonshastighetsförhållanden. Även om detta förbättrar bränsleekonomin och prestanda, det finns några nackdelar med en CVT i jämförelse med manuella transmissioner och konventionella automatik.

Nackdelar jämfört med manuell växellåda

av CVT-växellåda Den något större storlek och tyngre vikt sänker Insights totala bränsleeffektiviteten. Insikter med manuell växellåda kan räkna med att få 61 mpg i stadstrafik och 68 mpg under landsvägskörning. Dessa siffror med en CVT dopp till 57 mpg i staden och 56 mpg på motorvägen.

Revving och buller

Eftersom CVT styr bilens motor annorlunda än en traditionell automatlåda, kommer förare att märka förändringar i det sätt på vilket motorn fungerar. Motorn kan rev vid varje hastighet, som kan larm förare som är ovan vid detta. Ljudet av motorns varierande hastighet kan likna den hos en motor i en bil med en slirkoppling eller en glidande överföring. Försiktiga förare som är ovan vid denna effekt kan tillbringa onödig tid och pengar på oplanerade servicekontroller på grund av vad de tror är symptom på ett problem.

Missuppfattningar Över Acceleration och Power

Ett fordon med en CVT accelererar smidigare än en jämförbar bil med en konventionell automatlåda. En bil med en manuell växellåda kommer rycka framåt en aning när den börjar att röra sig, men den CVT accelererar utan någon ryck sensation. CVT reglerar också motorvarvtal bilen accelererar och bromsar. En motor kopplad till en automatisk växellåda kommer rev hörbart som den accelererar, men CVT kan förhindra detta ljud. Dessa skillnader mellan CVT och automatisk växellåda kan presentera en illusion av att Insight saknar acceleration eller kraft vid högre hastigheter.

Tidiga Horsepower Begränsningar

Tidiga Honda Insights med CVT var begränsade till låga hästkrafter motorer. Vridmomentet-hanteringsförmåga av tidiga CVT begränsades av deras överföringsmedium. Detta var oftast ett bälte eller en kedja, som har haft stort slitage på grund av friktion från högre hästkrafter motorer. Mer avancerade och dyra CVT har utvecklats med hjälp av avancerade smörjmedel, och dessa kan arbeta med större fordon och motorstorlekar.

Lägre bränsleeffektivitet vid motorvägshastigheter

EPA priser Insights med CVT vid 57 mpg i staden körförhållanden och 56 mpg på landsväg. Det kan tyckas bakvända för ett fordon för att få bättre körsträcka medan kryssningar än under ständigt bryta och snabbare, men flera faktorer bidrar till denna ovanliga drag av Insight.

Alla motorer förbränner mindre bränsle under drift vid lägre hastigheter på grund av den mindre mängden arbete de måste göra. Mindre gasmotorer, såsom fyrcylindriga och tre-cylindriga bilmotorer, är idealiska för att uppnå god bränsleekonomi vid lägre hastigheter, men de kan börja anstränga när upprätthålla högre hastigheter i landsvägskörning. Denna stam kan motverka och även påverka en liten motor totala bränsleeffektivitet negativt medan kryssningar vid höga hastigheter.

En Insight med en CVT arbetar med totalt 65 hästkrafter eller 71 hästkrafter med elmotorn hjälpa, vilket är något mindre än hästkrafter som produceras av en femväxlad Insight med samma motor. Skillnaden i hästkrafter och den ytterligare vikten hos CVT bidra till motorns påfrestning, vilket minskar motorns verkningsgrad.

Elmotorn hjälper funktionen, som är till stor del ansvarig för Insights höga stad körsträcka, är oftast inte engagerad vid marschfart. Elmotorn engagerar främst till att minska motorns påfrestningar under acceleration, vilket avsevärt ökar bränsleeffektiviteten i stop-and-go körförhållanden. Det är inte aktiveras under normal landsvägskörning, så det ger mindre nytta vid högre hastigheter.

Utväxlingen av insikten femväxlad är också konstruerad för att maximera bränsleeffektiviteten vid alla hastigheter, så reser på motorvägen hastigheter på högsta växeln kommer fortfarande ge önskvärda resultat. CVT, men offrar några bränsleeffektivitet för att producera färre och renare utsläpp. Med sin betoning på utsläpp, förlorar CVT makt och detta är mest anmärkningsvärda vid högre hastigheter.

Hur man spola ut en Honda Civic CVT Transmission

July 31

Ändra vätskan i en Honda Civic kontinuerligt variabel växellåda (CVT) växellåda är viktigt i den övergripande planen underhåll för din bil. Du bör ändra vätskan var 30.000 miles eller 24 månader, beroende på vilket som kommer först. Regelbundet byte av transmissionsolja kommer att förlänga livslängden på din överföring och i slutändan din bil.

Instruktioner

Tömning av Transmission Fluid

1 Sätt jack står på plats och höja Honda med domkraften för att komma åt växellådan avtappningspluggen, som är längst ner till höger (passagerarsidan) av växellådan.

2 Placera avtappningskärl under växellådan och ta bort avtappningspluggen med en 3/8-tums enhet harskramla eller breaker bar. Vätskan kan komma ut med en viss kraft, så att tråget är på plats innan de tas bort. Låt vätskan att helt dränera från växellådan.

3 Rengör avtappningspluggen med en trasa, och ersätta den tätt på växellådan. Sänk bilen.

Byta Fluid

4 Med hjälp av en tratt, långsamt lägga till den nya transmissionsolja via bilens oljesticksröret. Kontrollera regelbundet nivån, enligt märkning på mätstickan med ett kryss streckade området, för att säkerställa en korrekt mängd vätska tillsätts. Motorn måste vara avstängd under vätskeersättning.

5 Starta motorn och flytta in var och en av de tillgängliga positionerna. Placera bilen tillbaka till parken, lägg i parkeringsbromsen och stäng av motorn.

6 Slutföra en uppföljningskontroll av transmissionsvätskenivån. Om det behövs, tillsätt vätska för att bringa den till lämplig nivå.

Tips

  • Dränera vätska omedelbart efter att ha kört bilen, eftersom het transmissionsolja mer effektivt avlägsnar uppbyggd och sediment.
  • Använd handskar när du byter transmissionsolja; detta är viktigt eftersom det kan nå 350 grader Fahrenheit när den är varm.