däckstorlek och utväxling

1999 Dodge 2500 Diesel bakänden Utväxling specifikation

February 16

1999 Dodge 2500 Diesel bakänden Utväxling specifikation


1999 Dodge Diesel 2500 Ram pickup är en 3/4-ton fordon, avsedd för dragande och bogsering av tunga laster. 1999 kom med många alternativ, inklusive flera bakre änden redskap och axel alternativ. Utväxlingen och axel alternativ väljs bestämma mängden vridmoment läsa slut får liksom lastbilens dragkapacitet.

dana 80

Designad för Dodge 2500 HD diesellastbilar, har Dana 80 en dragkapacitet på 7500 pounds. Den har ett fullt flytande typ redskap montering och en utväxling betyget antingen 3,54 eller 4,10.

dana 70

En annan axel alternativ för 1999 Dodge 2500 är Dana 70, som skiljer sig från Dana 80 endast i sin beräknade kapacitet. Dana 70 kan hantera en 6500 pund nyttolast.

dana 60

Även om det inte vanligt i diesellastbilar, Dana 60 var också ett alternativ för 1999 2500. Det har en lastkapacitet på 6.200 pounds och utväxling av antingen 3,54 eller 4,09.

Utväxling Vs. Vridmoment

October 1

Utväxling Vs. Vridmoment


Vridmoment definieras som vridning eller roterande kraft på ett objekt. Vridmomentet som en motor producerar och utväxling av axeln både påverkar kraften och hastigheten hos ett fordon. Den optimala kombinationen av de två beror på vad fordonet används för.

utväxling

Utväxlingsförhållandet bestäms av förhållandet mellan den ingående växeln till utgående kugghjul. Till exempel, om det ingående kugghjulet har 10 kuggar och utgångsdrevet hade 40 tänder, är utväxlingsförhållandet 4: 1. Det tar fyra rotationer av den mindre ingångskugghjul för att rotera större utgångskugghjulet ett varv.

Vridmoment

I USA, är vridmomentet som beskrivs i foot-pounds. Vridmomentet är en produkt av kraft gånger avstånd. Till exempel, om du sätter 20 pounds av kraft på en fot nyckel, du genererar 20 foot-pounds av vridmoment. Om du använder en två fot nyckel det skulle bara ta 10 pounds av tryck för att producera 20 foot-pounds av vridmoment.

fordon

I fordon, vridmomentet hos motorn multiplicerat med utväxlingsförhållandet alstrar vridmomentet vid hjulen. Kombinationen av motorns vridmoment och utväxlingsförhållanden kan justeras för att maximera prestanda för ett fordon enligt de behov som ägaren.

Däckstorlek Effekt på Utväxling

February 16

Däckstorlek Effekt på Utväxling


Däckstorlek har ingen effekt på utväxling; utväxlingsförhållandet i sig är en fast mekanisk konstant bestäms av antalet kuggar på axlarna ingång (drevet) redskap och utgång (ring) växel. Emellertid däckstorleken kan, och gör, påverka fordonets "effektiva" utväxlingsförhållande, vilket är en något mer komplicerad fråga.

Tire cirkelns omkrets

Effektiv förhållande handlar om hur mycket mark däcket täcker per varv (aka "omkrets"), som har allt att göra med dess diameter. Däckets omkrets är lätt att räkna ut att använda den gamla klass-school formel "2 x Pi (3,14) x R (radie)." Vi kommer att använda en 30-tums-tall (30-tums diameter) däck som ett exempel. Två multiplicerat med 3,14 är lika med 6,28; eftersom radie är lika med halva diametern, kommer vi nästa multiplicera 15 (30 dividerat med 2) med 6,28 för att få 94,2 inches i omkrets. Du kan faktiskt bara använda genvägen "Diameter x 3,14" i detta speciella fall, eftersom du multiplicera med två och sedan dividera med den.

storlek Skillnad

Som i exemplet ovan, säga att du byter från en 30-tums-tall däck till en 40-tums däck. 40-tums däck omfattar 125,5 inches per varv, vilket är 31,4 mer än 30 tum. Dividera 31,4 av den ursprungliga däckets omkrets och du kommer till 0,333, vilket omräknat till procent, kommer ut till 33,3 procent. Det är en effektiv minskning av utväxlingen du kommer att uppleva när du byter till större däck. Ekvationen ser ut så här: "N" (omkrets nytt däck) minus "O" (omkrets gamla däck) är lika med "D" (skillnad). "D" dividerat med "O" är lika med förändringen i procent.

Nya effektiva förhållandet

Effektivt förhållande är oerhört viktigt eftersom det är direkt i förhållande till bilens utgående vridmoment och acceleration. För att få effektiv förhållandet, multiplicera procentsatsen i förändring av den ursprungliga utväxlingen och sedan subtrahera från axeln förhållandet. Vi ska säga 0,333 gånger lager axelförhållande på 4: 1 (1,333), vilket nät du en ny förhållande av 2,7: 1.

Återställande Stock Ratio

Om du kör större däck och vill återvända ditt fordon till dess lager effektiv utväxling och acceleration, måste du byta ut kugghjulssatsen i differentialen. Att ta reda på vad din nya ideal utväxling kommer att vara, helt enkelt lägga procentsatsen i förändring från det gamla förhållandet (1,333 i vårt exempel) till din befintliga förhållande. I det här exemplet, lämnar det du letar efter en ny växeln med en 5,333: 1-förhållande.

dynamiska förändringar

Inte alla ändringar i prestanda på grund av däckens diameter är nödvändigtvis dåligt. byta däck är ett bra sätt att göra smärre ändringar i bilens acceleration och toppfart utan att behöva tillgripa en utväxling förändring i differentialen. Till exempel, om du är dragracing och din motor når sin röda linjen innan du slog i slutet av drag-strip, kan du installera större däck för att sänka den effektiva utväxling. Motsatsen gäller också. Om det vid slutet av dragremsan, läser din takometer 1000 RPM under motorns toppeffekt RPM kan du se några allvarliga vinster i acceleration genom att helt enkelt byta till en mindre däck.

Hur man kan räkna Utväxling till Däckstorlek

November 14

Hur man kan räkna Utväxling till Däckstorlek


Utväxlingsförhållandet för ett fordon ställs in av tillverkaren baserad på däcket, motorn och transmissionen storlek. Byte mindre däck med större däck har en direkt inverkan på resultatet av fordonet, vilket resulterar i en reducerad utväxling. Minskad utväxling tvingar motorn att arbeta under sin makt tröskel, med en negativ effekt på prestanda och bränsleeffektivitet.

Instruktioner

1 Erhålla däckets diameter av dina nya däck. Om du har köpt 27-tums däck, är diametern 27.

2 Beräkna RPM (varv per minut) med användning av följande formel:

RPM = MPH x utväxling x 336 / Tire Diameter

Exempel:

RPM = 65 x 4,10 x 336/27

RPM = 3316

3 Beräkna utväxlingsförhållandet med hjälp av varvtalsvärdet och det följande formel:

Utväxling = (RPM x Tire diameter) / (MPH x 336)

Exempel:

Utväxlingsförhållande = (3316 x 27) / (65 x 336)

Utväxling = 89.532 / 21.840

Gear Ratio = 4,09: 1

Hur man beräknar utväxling och vridmoment

March 2

Hur man beräknar utväxling och vridmoment


I teorin för mekanik, är vridmomentet en vridande kraft som anbringas på ett föremål. Kraften appliceras genom en spak som kan vara verkliga eller inbillade; ju längre spaken eller större kraft, desto större vridmoment. Du uttrycker enheterna av vridmoment som längden av hävarmen gånger kraft, med exempel som är foot-pounds eller Newtonmeter. Kugghjulen är användbara för att multiplicera eller dividera vridmomentet, oavsett om kugghjulen mesh direkt eller via en rem eller kedja; förhållandet mellan storleken av växlarna avgör om de ökar eller minskar vridmomentet. För att beräkna utväxlingar och vilken effekt de har på vridmoment, behöver du storleken på varje växel och vridmoment som verkar på första växeln, som mekaniker kallar "förare".

Instruktioner

1 Multiplicera den kraft som verkar på den första växeln genom det första kugghjulet radie. Om till exempel, verkar en kraft på 4000 newton på redskap, och det mäter 0,15 meter i radie, 4000 x 0,15 = 600. Växeln vänder med 600 Newtonmeter vridmoment.

2 Dela upp det andra kugghjulet radie av det första kugghjulet s. Om det andra kugghjulet, till exempel, mäter 0,3 meter i radie: 0,3 / 0,15 = 2. Systemets utväxling är två-till-ett.

3 Multiplicera utväxlingen av den ingående moment som du beräknas i steg 1: 2 x 600 = 1200 Newtonmeter. Detta är växellådans utgående vridmoment.

Specifikationer och slutlig utväxling för en 1990 Mitsubishi GTO

August 31

1990 Mitsubishi GTO var en sportbil från Mitsubishi Motors som såldes i den japanska inhemska bilmarknaden. På de flesta marknader utanför Japan, var GTO säljs som Mitsubishi 3000GT, och även som en något omarbetad fångenskap import under Dodge Stealth namn. GTO var tekniskt avancerad för sin tid och tävlade direkt med kraftfulla sportbilar som Nissan Skyline GT-R, Nissan 300ZX, Mazda RX-7 och Toyota Supra.

motorer

Mitsubishis stora touring bil var utrustad med en 3,0-liters V-6 motor i antingen naturligt aspirerade eller turboladdade form. Den dubbla överliggande kamaxlar, 24-ventilsmotor hade en borrning och slaglängd av 3,59-by-2,99 inches. Kompressionsförhållande mätt 10,0-till-1 för insug bilar; 8,0-till-en för de som är utrustade med dubbla turboaggregat. Även om det genom stor vikt, GTO var en snabb bil. Basmodell motorer som tillverkas 220 hästkrafter vid 6000 rpm och 201 pund-fot av vridmoment vid 4500 rpm. Den turboladdade GTO Twin Turbo och GTO Twin Turbo MR motor gjort 276 hästkrafter vid 6000 rpm och 315 pund-fot av vridmoment vid 2500 rpm.

Drivlina och Chassi

Vid utformningen av GTO, anställd Mitsubishi en front-motor, all-wheel-drive arkitektur. År 1990 hade GTO köpare valet av antingen en femväxlad manuell eller en fyrväxlad automatlåda. En sex-växlad manuell växellåda erbjöds under senare årsmodeller. Den slutliga utväxling för manuell växellåda bilar kom in på en extremt hög 4,93-till-1, och 4,42 till 1 för de med automatlåda. Bilens oberoende fjädringssystem som används MacPherson fjäderben fram hörn och dubbla tvärlänkar bak. GTO Twin Turbo modeller kom med en elektroniskt styrd adaptiv fjädring. Dessutom visade en fyrhjulsdriven aktivt styrsystem bakhjulen i samma riktning som fronterna vid kurvtagning, vilket leder till utmärkt manövrerbarhet och stabilitet vid måttliga och höga hastigheter. En ljusare GTO MR upplaga hade dubbla turboladdade motorn men saknade de elektroniskt styrda fjädring och fyra-wheel-styrsystem. Fyrhjuliga ventilerade skivbromsar tillhandahålls bromskraft för alla modeller.

Interiör och exteriör

Mitsubishis GTO var en stor, två dörrar, fyra platser sportbil. Sittplatser bestod av en inställning "2 + 2" med skålade säten och trepunkts säkerhetsbälten för alla fyra passagerare. Base drivna bilar var utrustade med en trasa interiör, medan fick turboladdade modeller läder sittplatser och interiör accenter. Bilen var 179,3 inches lång, 72,4 inches bred och 50,6 inches tall, och red på en 97,2-tums hjulbas. Tjänstevikt var relativt rejäl, beror till stor del på bilens all-wheel-drive och fyra-wheel-styrsystem. Basmodellen vägde omkring 3600 pund. beroende på överförings val och alternativ. Turboladdade modeller tippade skalorna hos 3750 pund.

United States Versioner

Mitsubishis GTO kom ut i USA som en 1991 modell under 3000GT namnet. En uppvärmd-over version av bilen var också utsläppt som Dodge Stealth i ett försök att fylla Dodge produkt lucka i premium sportbil segment. Base Stealth modeller tillverkade göra med en lägre spec motor än den japanska standarden GTO - en enda överliggande kamaxlar V-6 - liksom framhjulsdrift istället för fyrhjulsdrift. Framhjulsdrift drivs också bas 3000GT modeller. Top-of-the-line 3000GT VR-4 och Dodge Stealth R / T bilar var nästan identisk med den japanska-spec GTO Twin Turbo.

Hur man beräknar Utväxling till Däckstorlek

August 25

Hur man beräknar Utväxling till Däckstorlek


Utväxlingsförhållande hänför sig en motors hastighet med sina axlar 'hastighet, mätt i varv per minut. Förare enkelt bestämma deras motorvarvtal genom att kontrollera deras instrumentbrädans relevant ratten. Ingen koppling avslöjar axelns hastighet, men du kan räkna ut det från fordonets linjära hastighet och däckens storlek. Om du känner till utväxlingen men inte däckstorlek, använda motorns varvtal, fordonets hastighet och utväxlingsförhållande för att beräkna storleken på däcken.

Instruktioner

1 Multiplicera utväxlingen av motorns hastighet i varv per minut. Om utväxlingen är 5,35 och bilen körs på 4000 RPM: 5,35 x 4000 rpm = 746,97. Detta är axelhastighet i varv per minut.

2 Multiplicera svaret med två.

746,97 x 2 = 1,493.94

3 Multiplicera svaret med pi.

1,493.94 x 3,14 = 4691

4 Dividera med fordonets hastighet i miles per timme. Om bilen färdas på 40 miles per timme: 4691/40 = 117,3.

5 Dividera 1056 med ditt svar: 1056 /117.3 = 9. Detta är däckets radie i inches.

Däckstorlek och Miles per timme

July 24

Däckstorlek och Miles per timme


Hastighetsmätare är inställda på att beräkna körsträcka baserad på aktie däck som följer med fordonet. Om aktie däck ersätts med större modeller, kommer detta att ändra miles per timme (mph) och hastighetsmätare läsning kommer inte längre att vara korrekt.

Beräkning Faktisk Hastighet

För att beräkna faktiska hastigheten med större däck, använd följande ekvation: nya däck diameter gånger hastighetsmätare angivna hastigheten dividerad med gamla däck diameter lika aktuell hastighet i miles per timme. Som ett exempel, 36 inches gånger 55 mph dividerat med 28 inches motsvarar 70,7 mph.

Beräkning Miles per timme från Hastighetsmätare Läsning

Om du vill veta vad hastighetsmätaren angivna hastigheten i mph skulle vara när du är ute och reser med en given hastighet med större däck, använder denna ekvation: gånger gamla däck diameter ärvarvtal dividerat med nya däck diameter lika mph anges på hastighetsmätaren. Till exempel, 28 inches gånger 60 mph dividerat med 36 är lika med 46,6 mph verkliga hastighetsmätare läsning.

Beräkning Miles per timme Använda Utväxling och RPM

Däckstorlek, utväxling, mph och varv per minut (rpm) alla är kopplade till varandra. Om man ändrar, alla andra också gör det. För att beräkna mph använda dessa värden, är ekvationen rpm gånger däckets diameter dividerat med påkörning utväxling gånger 336 för att ge mph. Om en bil med en 4,11: 1 utväxling som roterar med 4500 rpm har en 28-tums däck, skulle dess mph vara 91. Med 32-tums däck, skulle mph vara 104.

Hur man bestämmer Slutlig utväxling

November 4

Hur man bestämmer Slutlig utväxling


Kom ihåg den dagen du äntligen nöjd senaste matematik krav, i high school eller college, och du jublade, vissa i vetskapen om att de värdelösa års studier var slutligen bakom dig. I ett anfall av ungdomar nivå glädje, svor dig av matematik för evigt, övertygade om att din valda yrke som en bilmekaniker och högpresterande specialist skulle aldrig, aldrig uppmana de dammiga färdigheter. Med ett ord, var du har fel. Math är överallt, lärarna var rätt, och om du vill veta hur man bäst att flytta din muskel bil ner fjärdedel mil, måste du veta hur man beräknar - ja, beräkna - den slutliga utväxling.

Instruktioner

1 Bestäm din drivaxel eller bakre änden förhållande först genom att dividera antalet kuggar i krondrevet med antalet tänder i pinjongdrevet. Du hittar den här informationen i en servicemanual (det kan inte vara i bruksanvisningen) för din bil om du har en, eller så kan du kontakta din auto återförsäljare serviceavdelning. Vanliga driv bakaxelutväxlingar i prestanda bilar är 3,73 och 4,10.

2 Räkna ut vad som händer i din sändning. Varje kugghjul är dimensionerad på olika sätt för att maximera arbete på olika hastighetsnivåer. Lägre växlar har till uppgift att få bilen igång, så vanliga förhållanden är i 2.5: 1 rad. Historiskt, förhållanden sjönk med varje växel tills en jämn utbyte förelåg vid högsta växeln - 1: 1. I dagens mer bränsleeffektiva bilar, en överväxel hanterar vanligtvis cruising arbetsuppgifter och ofta kommer in på 0,65-0,75: 1. Detta sänker antalet varv motorn måste fylla för att uppnå samma antal varv i drivaxeln.

3 Multiplicera bilens bakre förhållande av dess transmissionsutväxlingsförhållande ger slutlig utväxling. Det förändrar naturligtvis som bilen fungerar genom växlarna, så ett förhållande av ungefär 10: 1 i första växeln erbjuder off linjen prestanda och en slutlig utväxling på 2,4: 1 eller så i överväxeln bevarar bränsleeffektivitet och maximerar motorns livslängd.

Tips

  • Om du försöker beräkna varv på bakhjulet och inte den faktiska slutlig utväxling, måste du räkna i däckstorlek.
  • Street racers är likgiltiga med bränsleekonomi, så att de har högre slut utväxlingar. Som översätter till minskad livslängd och lägre bränsleeffektivitet i vardagliga bilar, så välja mods noggrant.

Hur avgör jag Utväxling på Ford Rear End?

June 7

Hur avgör jag Utväxling på Ford Rear End?


Det finns ett par olika sätt att bestämma utväxlingsförhållandet för en Ford bakre ände, eller någon bil eller lastbil för den delen, och vi kommer att diskutera båda. För det första kan det vara bra att se över vad utväxlingsförhållandet är och effekterna av det på resultatet för din bil eller lastbil. Utväxlingen, tillsammans med totala hastigheten, varv per minut (rpm) och däckdiametern alla faktor i en bil är accelerationsförmåga. Ju högre förhållandet (revolution), desto bättre acceleration. Men ju mer acceleration desto mer slitage på motorn, och värre din gas körsträcka.

Instruktioner

1 Att få en uppskattning kan ge dig en ganska bra känsla för din Fords utväxling, och är ganska lätt att göra. Först satte den bakre delen av bil eller lastbil på domkrafter. linda sedan en kabel eller starkt rep runt drivaxeln, och hålla kabeln / linan rakt upp i luften (i en 12:00 läge), vilket gör säker på att det finns gott om längd kvar, eftersom det kommer att avsluta runt drivaxeln.

2 Märk däcket, klart, med vit krita eller en lätt att se markör som inte är permanent. Placera märket direkt på botten av däcket. Efter att ha säker Ford bil eller lastbil är i neutralläge, rotera däcket exakt en gång, tills kritmärket är tillbaka i sitt ursprungliga läge, medan räkna antalet gånger drivaxeln roterar. Övervakning av kabel eller rep varv kommer att bidra till att räkna. Försöka vara så exakt som möjligt när man räknar drivaxeln rotationer.

3 Mätning av utväxlingen använder denna uppskattning teknik är följande: anta drivaxeln roteras 4 gånger, och kabeln eller linan är kvar, efter 4 rotationer, vid 01:00 positionen. Detta skulle motsvara det Fords utväxlingsförhållandet är ungefär 4: 1; fyra kompletta rotationer av drivaxeln, och sedan vänster vid 1:00 position efter att vrida däcket ett helt varv. Återigen, inte en exakt vetenskap, kommer men det ger dig en bra uppskattning.

4 Mätning av den exakta utväxlingen involverar räkning, och efterföljande uppdelning, av antalet ring kuggar med antalet drevets kuggar. Till exempel, om din Ford bil eller lastbil har ett krondrev med 38 kuggar och kugghjulet har 10 tänder, är utväxlingen 3,8: 1 (38/10).

Tips

  • Såsom nämnts ovan gäller att ju högre utväxlingsförhållande, desto högre accelerationen av din Ford bil eller lastbil. Och ju mer slitage på din motor. Ett snabbt och enkelt sätt att ändra utväxlingsförhållandet utan att behöva byta ut ringen eller kugghjul (vilket kan bli dyrt), är att helt enkelt byta däck storlek. Ju mindre diametern däck, desto fler varv och ju högre utväxlingsförhållande.