Dåliga motorfästen

Vilka är de tecken på dåliga motorfästen på en Chevy lastbil?

May 27

Vilka är de tecken på dåliga motorfästen på en Chevy lastbil?


Motorfästen stöder motorn och fäst den på ramen, samtidigt som begränsad rörelse och absorbera vibrationer. Motorfästen består typiskt av både metall och gummikomponenter. Med tiden blir gummit sprött och kan spricka, sag eller paus.

Överdriven driven~~POS=HEADCOMP Vibration

Kraftiga vibrationer från motorn igång, särskilt på tomgång, kan tyda på lösa eller trasiga motorfästen.

Drivlina "Clunk" vid växling

Lösa motorfästen kan bidra till en tråkig thump eller clunking ljud eller känsla vid växling en automatisk växellåda i växeln, eller vid växling mellan "Drive" och "Reverse".

skrapljud

Beroende på årsmodell och motoralternativ, slapp motorfästen kan orsaka vevaxelns remskiva / vibrationsdämpare för att gnugga på ramen tvärbalken. Detta kommer att orsaka ett högt skrapande buller. Detta problem kan vara intermittent eller förvärras när fordonet är kallt, vid kallt väder; eller vid körning över ojämn terräng.

Hur man upptäcker Bad motorfästen

September 24

Hur man upptäcker Bad motorfästen


Motorfästen är utformade för att hålla bilens motor på plats och medge mindre rörelse under hård vridmoment. En dålig motor mount är inte bara irriterande eftersom bilen nu gör alla typer av clunks och dunsar, men det kan också orsaka stora skador på andra komponenter som de inte ställer upp ordentligt. Diagnostisera en felaktig motor mount är en relativt enkel uppgift; du behöver bara veta stegen för att ta och vad du behöver för att leta efter.

Instruktioner

1 Öppna huven på bilen.

2 Starta bilen. Har en vän sätta bilen i enheten och tryck på bromsen och gas samtidigt.

3 Observera rörelsen av motorn. Om det rör sig mer än en tum eller så, finns det ett problem med en främre fäste. Använd ficklampan och upprepa steg 2 och observera själva montera för att se om det är trasigt eller om en bult är bara löst.

4 Placera bilen i omvänd och har din vän trycker gasen och bromsen samtidigt. Observera motorrörelsen. Om det rör sig mer än en tum eller så, finns det ett problem.

5 Upprepa steg 4 och använda en ficklampa för att observera den verkliga berget och se om det är trasigt eller om den har helt enkelt en lös skruv.

Tips

  • Fortsätt inte att köra på dåliga motorfästen som allvarliga problem kan uppstå, till exempel överföringsproblem, avgasläckor och, värst av allt, kan din gasvajern engagera gasspjället, vilket gör att gasen att hålla.

Tecken och symtom på Bad motorfästen

May 4

Motorfästen är extremt viktiga fordonsdelar som stabiliserar och anpassa en fordonsmotor i motorrummet. Trots det lilla formatet och relativt billigt i kostnad, kan motorfästen orsaka enorma mekaniska problem om de bryter eller går dåligt.

Överdriven motorvibrationer

En av de vanligaste symtomen på dåliga motorfästen är överdriven motorvibrationer, särskilt under kraftig acceleration och / eller motor revving, när motorrörelser är mest uttalad. Motorfästen tjäna till att stabilisera och förstärka en fordonsmotor; dåliga motorfästen tillåta överdriven motor rörelse inträffa, rörelse som uttalas när alltför motoreffekt skapas. Dåliga motorfästen så att alltför rörelser motor att orsaka fordonschassi vibrationer som kan resa in i kupén på ett fordon, där vibrationerna kan ofta gånger vara både känns och hörs.

Överdriven motor skrammel

Motor skramlande är ett annat vanligt symptom på dåliga motorfästen. Beroende på hur många motorfästen är dåliga, kan en motor skaka och shimmy i en udda sätt, ibland stöta mot grann mekaniska delar, som alla kan orsaka motor skrammel. Motor skrammel på grund av dåliga motorfästen är oftast mer uttalad under tider av motorn på tomgång. Motoreffekt vid denna punkt är låg, och en motor är tillåtet att gunga fram och tillbaka under normal kraft, när motorn skramlande lättare urskiljas än under tung motoreffekt eller kraftig acceleration.

Onormal Engine Position

En motor som verkar skev eller ur läge i förhållande till sitt normala läge, är normalt en motor med trasiga eller allvarligt skadade motorfästen. Förutom att säkerställa en motor inom fordonshuven utrymmet och stabilisera sina rörelser, motorfästen tjänar till att hålla en motor i linje och placerade på rätt sätt för att möjliggöra adekvat motordrift, och adekvat drift av samtliga styrkande mekaniska anordningar under en bil huva. Dåliga motorfästen kan tillåta en motor att bågna eller lutning, en situation som lätt fläckig av en flitig individ.

motor~~POS=TRUNC

I sällsynta fall kan trasiga motorfästen orsaka skador på olika motordelar, såsom till avgasgrenröret eller täck packningar ventil, som båda är belägna på den laterala sidan av en fordonsmotor. Svårt trasiga motorfästen kan tillåta en fordonets motor att flytta och vända våldsamt, särskilt under snabb acceleration motor, och / eller under körning i hög hastighet. Detta kan orsaka fysisk skada om motorn stängs tillräckligt långt åt sidan för att tillåta kontakt mellan motorn och fordonets sidor motorrummet. Motordelar kan bli spruckna, brutna eller buck till följd av trasiga motorfästen.

Brutna Motor Bälten och / eller slangar

Förutom att orsaka skador på vitala motorkomponenter, kan trasiga motorfästen också orsaka skador på olika motordrivremmar och slangar motor. Allvarligt skadad eller trasiga motorfästen kan orsaka motor bälten och slangar för att bryta och / eller snäpp om motorn tillåts rotera eller vända överdrivet. Remmar och slangar, särskilt vattenpumpar och servostyrning remmar och kylarslangar, kan sträckas onormalt och allvarligt skadad eller trasig. Precis som i fallet med skador på motordelar som orsakas av dåliga motorfästen, trasiga motor remmar och slangar är sällsynta fall som endast sker som en följd av kraftigt brutna eller skadade motormotorfästen.

När man byter Dodge Neon motorfästen

October 18

När man byter Dodge Neon motorfästen


Motorfästen är en viktig del av någon bil, och en Dodge Neon är inget undantag. De bidrar till att upprätthålla momentet när fordonets motor slår höga varvtal och hålla motorn från att röra sig alltför mycket under körning. Utbyte av dessa två motorfästen som normalt inte behövs, men det finns några tillfällen då de bör undersökas under bilens livslängd.

Bad Vibrations

En alltför dålig vibration som varvtal stiger på Neon är det första tecknet på en dålig motor mount. Motorfästen är utformade för att göra det möjligt för motorn att ha lätt spel när få vridmoment. När en motor mount börjar gå ut, det ger motorn mer fri lek och får den att röra sig mer än vanligt, vilket gör att kraftiga vibrationer. Detta orsakas av gångjärn av Neon motor fäste börjar få spela i det som motorfästen är utformade för att ha en kort sträcka till där de kan röra sig genom leden, men efter en lång livslängd och överdriven enhet, kan detta gångjärn lossa upp för att få mer fritt spelrum än specifikationerna medger.

Allvaret i tillståndet beror på hur illa vibrationer. bara många gånger en motor mount kommer att gå ut, men den vibrerande från en orsakar slitage på de andra när de försöker att kompensera för förlusten av strukturen. Om dålig inte repareras, kommer det så småningom leda till att andra att gå ut, vilket kommer att bli en ekonomisk mardröm. Så, om du börjar känna dig mer vibrationer än vanligt, ta bilen till en mekaniker eller kontrollera fästen själv genom att slita på dem och se om någon känsla lossas vid sina ledpunkter.

Åtdragning Down the Mounts

En annan fråga att kontrollera är vridmomentet hos Neon s bultar på motorfästen. Du har i huvudsak två motorfästen, ett på vardera sidan av motorn, tillsammans med en växellåda mount. Var 10.000 miles eller så, kontrollera bultarna som förbinder fästena till bilen för att se till att de är i sina fabriksspecifikationerna. Detta säkerställer att motorfästena är på sina rätta platser och ingen extra stress kommer att läggas på dem om de lossnar.

En lösgjorda motorfäste på Neon kan leda till att motorn sträcka fästet själv och skapa spel inuti motorfäste, förstör det till den punkt där den kommer att behöva bytas ut. Detta är ofta anledningen till att en motor mount går ut utan några olyckor eller större vägbulor vara orsaken.

Undvik vägbulor

Undvika att gå för fort på vägbulor eller slå potthål kan spara motorfästen. Allt som orsakar stress till Neon kan påverka dessa viktiga delar, särskilt när det sänder ett ryck till bilens infrastruktur. Detta är ett vanligt fall för många frågor som går fel med bilar och även en som lätt kan undvikas när man kör, även om vissa villkor är oundvikliga.

Chevy pickup motorfästen borttagning

February 13

Chevy pickup motorfästen borttagning


Ett fordons motorupphängning, typiskt benämnda "motorfästen," är ansvariga för att stadigt hålla motorn på plats inuti motorrummet och, i mindre utsträckning, vilket minimerar mängden av motorvibrationer kände i passagerarutrymmet. Chevrolet motorfästen är tvådelade mönster, varvid ett stycke fäster till motorn och den andra till ramen. Motorfästen är ganska tålig, men gamla fästen kan bryta när den utsätts för kraftig acceleration. Lyckligtvis inte motorn måste avlägsnas för att avlägsna de fästen.

Koppla överföringen från tvärbalken

Eftersom motorfästen är bortkopplad från under lastbilen, och eftersom överföringen måste också vara bortkopplad från sin tvärbalk under fordonet, måste fordonet höjas med en våning jack på lastbilens ram. Trucken bör höjas tillräckligt hög för att medge enkel åtkomst till lastbilens underrede. Använd alltid pallbockar för att stödja lastbilens vikt snarare än uttaget själv. Vikten av transmissionen är uppburen med ett stort metallstycke kallas ett tvärelement, som korsar centrum av transmissionen och bultar till ramen. Eftersom motorn endast behöver lyftas en tum eller två för att avlägsna de motorfästen, måste transmissionen kopplas bort från den tvärgående delen för att tillåta transmissionen att lyfta upp med motorn. Det är inte nödvändigt att koppla bort den tvärgående delen från ramen, endast sändningen från den tvärgående delen. Två bultar används för att ansluta sändningen till centrum av tvärbalken och kan avlägsnas med en skiftnyckel.

Unbolting de Motorupphängning

Chevrolet motorer använder två motorfästen, en på vardera sidan av motorn. Varje motor mount består av en övre och nedre fästet. De lägre fäste bultarna på lastbilens ram, inne i motorrummet. Det övre fästet bultar direkt till sidan av motorn. Det övre fästet är något bredare än den undre konsolen, som tillåter den undre konsolen att glida in i centrum av den övre hållaren. En enda lång bult glider genom centrum av varje konsol och är fäst på plats med en mutter. Ta bort muttern underifrån lastbilen, där motorn möter transmission, sedan på toppen av muttern genom fästena med en hammare. Ta bort de två skruvarna som håller fast den övre monteringskonsolen på sidan av motorn och de fyra skruvarna som håller fast den undre monteringsfästet på ramen. Kom ihåg att det är ett motorfäste på vardera sidan av motorn, så att båda fästen måste kopplas bort.

Borttagning av Motorupphängning

Även om motorfästena har kopplats från motorn och lastbilens ram, är vikten hos motorn fortfarande håller dem på plats. För att ta bort fästen, måste motorn lyftas en tum eller två. Motor hissar finns i olika utföranden, men alla mönster bult till motorn och använder en hydraulcylinder och ett handtag för att plocka upp motorn. Den övre delen av insugningsröret eller framsidan av ett cylinderhuvud och den bakre delen av den motsatta cylinderhuvudet är vanliga platser för att montera hissens kedjan (s). Manövrera hissmotorhandtaget bara tills motorn börjar stiga, sedan dra den långa bulten som håller fast varje övre och nedre motorfäste av fästena. Lyft motorn bara tills motorn fästena kopplar, skjut sedan fästena ur motorrummet.

Hur man byter motorfästen på 1995 Toyota Camry

March 12

Från det japanska ordet "kanmuri" - eller "krona" - Camry har verkligen varit juvelen i Toyotas försäljning krona under ganska lång tid nu. Vid tidpunkten för dess release, den fjärde generationens Camry var den mest populära bilen i Amerika; erbjuda tillförlitliga transporter i kostnad och utföranden från grundläggande till nästan lyxigt, Camry satt sin prägel genom att korsa demografi som en Eminem / Jimmy Buffet duett. Medan många sena 90s Camrys fortfarande kör stark mer än 15 år efter att ha visat showrooms, är saker som motorer fästen bundna till behöver bytas från tid till annan.

Instruktioner

1 Anslut lyftkedjan krokar till fabrikslyftkrokar ovanpå motorn; du kan hitta dem på båda sidor av ventilkåpan. Släpp motor hissa krok ner, lyft upp den i lyftkedjan, och sedan långsamt höja lyften tills den börjar bara att ta en bit av vikt från motorn. Kedjorna ska vara spänd, men du bör inte ta så mycket vikt att den främre delen av bilen lyfter upp - och med något - på suspensionen.

2 Ta bort alla motor- och chassimonterade bultar de från de dåliga motorfäste och motorfästet. För den bakre fästet bort hålpluggarna täcker mount-to-chassi muttrar och ta bort de tre muttrarna som håller fast fästet. Den främre fästet är liknande, men använder bultar åtkomliga uppifrån. Manuell transmission bilar har tre skruvarna på vänster montera, och automatiska bilar har fyra bultfästen. Den övre "länkarm" montera på höger använder två bultar på motorn, och ett chassi.

3 Installera den nya högra momentarm med alla skruvar dragna till 38 foot-pounds. För den vänstra montera, är det 47 foot-pounds för både manuella och automatiska växellådor. Vridmoment baksidan montera muttrarna till 49 foot-pounds, och glöm inte att installera pluggarna. Det finns tre olika front fästen; ett företags TMC (Toyota Motor Corporation) montera, och silvret och gröna fästen från TMM (Toyota Motor Manufacturing, som ligger i Georgetown, Kentucky). Vridmoment TMC front fästet 59 foot-pounds, silverfästet till 32 foot-pounds, och den gröna fästet till 49 foot-pounds.

Hur berätta om motorfästen är Bad

July 26

Hur berätta om motorfästen är Bad


En fordonets motorfästen fästa motorn på ramen. Utöver de metallfästen, motorfäste aggregatet innefattar ett skikt av gummi eller polypropen mellan fästpunkterna för att dämpa motorns vibrationer. Som ett fordon åldrar, kan motorfästen lossna. När en motorfäste pauser eller dämpande material sönderdelas, kommer bilen att uppvisa hårda vibrationer och kanske skadas. Kontrollera motorfästen med jämna mellanrum för att hålla din bil eller lastbil i funktionsdugligt skick.

Instruktioner

1 Symtom på en trasig motor mount kan visas när du kör fordonet med en normal belastning. I en bakhjulsdriven bil, enligt Aa1car.com, kan du höra klapprande eller dunkande ljud. I en framhjulsdriven bil, kanske du märker problem flytta eller accelererar.

2 Gör en visuell kontroll för överdriven motor rörelse. Du kommer att behöva en annan person att hjälpa eftersom huven blocken visuell åtkomst till motorn. Öppna huven och starta motorn. Håll fast tryck på bromsen medan flytta till enheten. Att hålla foten stadigt på bromsen, applicera en liten gas. Har din hjälpare notera någon överdriven motor rörelse eller vibration. Om motorn rör sig mer än en halv tum, har bilen sannolikt en dålig motor mount. Koppla ur transmissionen och sätta fordonet i parken. Stäng av motorn.

3 Motorns infästningar uppehålla sig på den undre halvan av motorn, mellan rambalkar. Med hjälp av en ficklampa, inspektera motorfästen för skador. Alla spruckna eller löst gummi mellan motorfästena visar en vibrationsproblem. Ersätta dem så fort som möjligt. Byt avbrutna bultar med originalprodukter eller de som tillverkaren rekommenderar. Var noga med att dra åt lösa bultar till fabriksspecifikationerna.

4 Med hjälp av en kofot, försöka att kila verktyget mellan metalldelarna av motorfäste och fordonsramen. Om luckor visas när du flyttar brytjärnet fram och tillbaka, kan du ha en bruten bult som du inte ser när du utfört visuell inspektion.

5 Gör en visuell kontroll av eventuella "hundben" motorfästen som håller den övre halvan av motorn på plats. Dessa fästen ger extra vibrationsdämpning på framhjulsdrivna fordon. Kontrollera gummibussningar inuti varje ände av "hundben" med avseende på sprickor och försämring.

Tips

  • Alltid hålla sig borta från den främre delen av ett fordon vars sändning i "drive" läge. Utföra visuella inspektioner från sidan av fordonet.

Hur man byter 1994 Geo Prizm motorfästen

May 25

1994 Geo Prizm har en fyrcylindrig motor med fyra motorfäste installeras hålla motorn fäst vid ramen på bilen. Två motorfästen är på framsidan ner till höger och nedre vänstra sida och två motorfästen är i de bakre nedre högra och nedre vänstra sidor av motorn. Du ersätta alla fyra motor monteras på samma sätt. Motorn är liten och motorfästen inte är gömda av någonting. Du kommer att behöva några hushåll verktyg för att slutföra detta arbete, vilket bör ta cirka två timmar.

Instruktioner

1 Parkera Prizm på plan mark och höja den främre änden med domkraften en sida i taget. Sänk den främre änden på två pallbockar för att stödja den främre änden från marken. Få under motorn och placera domkraften under oljetråget. Placera träblocket mellan hissplattan på domkraften och oljetråget. Höja domkraften upp till botten av oljetråget.

2 Leta reda på de fyra motorfästen på undersidan av motorn och lossa monteringsbultarna med hjälp av 17/32 tum uttaget och spärr. Lyft motorn lätt med domkraften och ta bort ett motorfäste bult. Dra fästet från beslaget och ställ fästet åt sidan.

3 Sätt den nya fästet i stället för den gamla. Ersätt bulten till mitten av fästet och dra åt bulten något. Ta bort och ersätta de andra tre motorfästen på samma sätt.

4 sänka motorn tillbaka med domkraften och ta bort domkraften och träblock under motorn. Dra motorfästet bultarna med momentnyckel och 17/32 tums uttag till 98,6 foot-pounds.

5 Ut från undersidan av Prizm och höja den främre delen av bilen med domkraften. Ta bort domkraften och sänka bilen till marken.

Tips

  • Ta bort en skruv i taget för att undvika risken för att motorn faller på dig.

Installation motorfästen på 1993 Honda Accord

May 26

Motorn på 1993 Honda Accord har två motorfästen är installerade på framsidan av motorn på höger och vänster sida. Motorfästen hålla motorn fäst ramen för överenskommelsen i motorrummet. Installera motorfästen är inte en grundläggande arbete och du behöver mekaniker verktyg och kunskap om detta fordon.

Instruktioner

1 Lyfta den främre delen av Honda Accord från marken med hjälp av domkraften. Sänk ram på pallbockar för att stödja bilen.

2 Få under motorn och placera domkraften under oljetråget. Lossa skruvarna i mitten av varje motorfästet med hjälp av Ratchet och uttag.

3 Lyft motorn lätt med domkraften. Demontera bulten från motorfästet och dra fästet från beslaget. Sätt den nya fästet och byt ut bulten. Upprepa för den andra fästet.

4 Sänk motorn och dra motorfästet bultar till 87,9 ft / lb använda momentnyckel. Lyft ramen av domkraften och sänka Accord till marken.

Hur du ändrar motorfästen på en 2005 Suzuki kung Quad 700

June 14

2005 Suzuki kung Quad har en stor stål skidplate på undersidan av motorn som kommer att behöva tas bort innan du kan komma åt de två motorfästen. En motor mount är beläget i centrum av botten på motorn bakom vevaxelns avtappningsplugg, och den andra motorfäste är beläget i mitten av metalltvärbalken vid främre botten av motorn. Båda motorfästen ändras på samma sätt och har samma specifikationer vridmoment.

Instruktioner

1 Lyft den bakre delen av kungen Quad med hjälp av en motorcykel hiss och låsa hissen så att det inte kommer att röra sig. Anslut 11/32 tums uttag till spärr. Ta bort de två bakre skruvarna som håller glidskon till ramen genom att placera spärr mellan motorn och den bakre delen av glidskon och ta bort bultarna från de metallskenor. Upprepa denna process för de främre bultarna sedan bort plattan.

2 Lossa den främre motorfäste bulten med den 19/32 tum socket och ratchet, sedan lossa den bakre fästet. Höja motor upp tillräckligt för att avlägsna motorns vikt från de två fästen med hjälp av domkraften. Ta bort frontmonteringsbulten helt och dra fästet från beslaget. Skjut nya fästet på plats och ersätta bulten.

3 Demontera bulten bakifrån motorfästet med hjälp av spärr och 19/32 tums uttag, sedan dra fästet från beslaget. Skjut nya fästet på plats och ersätta bulten. Sänk motorn tillbaka på ramen med hjälp av domkraft.

4 Anslut 19/32 tum uttaget till momentnyckel och dra åt båda motorfäste bultar till 102,6 foot-pounds med hjälp av momentnyckel. Placera släpplåten på botten av ramen och ersätta bultarna på stödhålen. Dra åt skruvarna med hjälp av momentnyckel och 11/32 tums uttag till 39,2 foot-pounds.

5 Kontakten ur under kung Quad. Sänk den bakre änden med hjälp av motorcykeln hissen och ta hissen från under den bakre änden.

Tips

  • En motor mount måste hålla kontakten med King Quad hela tiden för att se till att Quad motor inte kommer att falla på dig.