demontering av sits honda shadow

Hur man tar bort Seat Från 1999 Honda Shadow Spirit 1100

September 18

1999 Honda Shadow Sprit 1100 motorcykel har en läderklädd sits som passar en ryttare och en passagerare. Sitsen ansluter till motorcykeln på tre olika platser. Du måste ta bort skruvarna från alla tre platser för att ta bort sätet. Ta bort sätet ger dig tillgång till Shadow batterifacket.

Instruktioner

1 Ta bort insexskruven som håller fast den bakre delen av sätet till bakskärmen med en insexnyckel.

2 Ta bort bulten som håller fast den högra sidan av sätet till den högra sidan av motorcykeln ramen med användning av ett hex-huvud nyckel eller uttag. Bulten är beläget strax under mitten av sätet.

3 Demontera skruven som håller fast den vänstra sidan av sätet till den vänstra sidan av motorcykeln ramen med hjälp av en hex-head skiftnyckel eller uttag. Bulten är beläget strax under mitten av sätet.

4 Lyft sitsen från Honda Shadow.

Hur man byta olja på en 2002 Honda Shadow Ace

May 24

2002 Honda Shadow Ace har en V-Twin luftkyld motor som kan producera stora mängder av vridmoment och värme. Motorsmörjning är mycket viktigt i V-Twin motorer. Byte av olja var 2000 miles är avgörande för en sund motor. Ta motorcykeln tillbaka till återförsäljare varje gång du vill byta olja blir dyrt efter ett tag. Fylla i oljebyte på egen hand hjälper dig att spara pengar och det hjälper dig att förstå hur din motorcykel fungerar.

Instruktioner

1 Börja Honda Shadow under en period av två till tre minuter. Detta värmer olja upp och blandar sediment i botten av oljetråget med oljan. Stäng av motorn.

2 Ta ur oljestickan / oljepåfyllningslocket för att minska trycket inuti motorn. Detta gör det möjligt för oljan att rinna snabbare genom att låta luft inuti oljetråget medan olje avlopp.

3 Leta reda på oljetråget avtappningsplugg bakom vänster rambalk av cykeln på oljetråget och placera ett uppsamlingskärl under den.

4 Demontera oljetråget bulten med en skiftnyckel och låta all olja rinna in i en dropplådan. Dra åt oljetråget bulten när alla olje avlopp från pannan.

5 Lokalisera oljefiltret på höger sida av cykeln på baksidan av motorn. Placera drain pan under den.

6 Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel och låt oljan flykt från oljefiltret upptagningsröret.

7 Gnida en liten mängd av färsk olja på försegling anordnad på botten av oljefiltret. Placera ett nytt oljefilter på motorn. Trä den på motorn med händerna. Dra åt filtret ett kvarts varv med oljefilternyckel.

8 Tappa två liter motorcykel olja i hålet utryms av mätstickan / påfyllningslocket. Sätt mätstickan gång fylld.

9 Starta motorn i tre minuter till cykel oljan genom motorn och filtret. Kontrollera oljestickan och tillsätt tillräckligt med olja för att vara oljenivå inom de två linjerna tryckta på oljestickan.

Hur du anpassar Honda Shadow Spirit 750

July 8

Honda Shadow 750 Spirit är en klassisk cykel med en V-twin motor, låg 25,7-tums sits och 21-tums framhjul. Cykeln levereras med ett antal standardtillbehör. Du kan få den specialgjorda lägga till funktioner och specifikationer som inte kommer i standardutförande. Ett antal Honda tillbehör kan läggas att passa dina behov.

Instruktioner

1 Gå till Honda Power sida och välj 2009 Shadow Spirit 750 att skräddarsy.

2 Välj färg bubblan att välja en färg för din Honda cykel. De tillgängliga alternativen för Honda Shadow Spirit 750 innefattar svart, godis mörkröd, pärla svart / röd kritstreck och pärlvit / silver pinstripe.

3 Klicka på "Nästa".

4 Klicka på "ryggstöd, säten och bärare". Detta kommer att öppna en lista över tillbehör som du kan lägga till cykeln, såsom saddlebag liner set, krom grab järnväg eller krom ryggstöd med dyna. Priset för varje tillbehör kommer att anges bredvid den. För att lägga till den i din cykel, markera rutan bredvid den.

5 Klicka på "Leather" -fliken och ange alla läder tillbehör som du vill lägga till cykeln, till exempel, läder främre påse, läder tank bälte eller läder touring väska.

6 Klicka på "Billet och Chrome" -fliken och lägga till tillbehör som billet klämelement, krom ljus bar eller krom huvudcylinder GJP.

7 Klicka på fliken "Diverse" tillbehör för att lägga till tillbehör såsom cykel täcka, digitalt ljudsystem, ljus bar ersättningslampa eller digital ljudmonteringssats.

8 Klicka på "Nästa" för att se den totala kostnaden för cykeln och sammanfattning av de tillsatta specifikationer. För att kontakta en lokal Honda återförsäljare för specifik prissättning, klicka på "Begär en offert".

Tips

 • De priser som visas på Hondas webbplats är tillverkarens rekommenderade priser bara. Dessa inkluderar inte lönekostnader, installationskostnader och skatter. Den faktiska kostnaden för din anpassade cykel varierar.

Hur man tar bort förgasare på en Honda Shadow 1100

September 13

Hur man tar bort förgasare på en Honda Shadow 1100


Gör din egen reparationsarbeten på motorcykeln kan spara en hel del pengar. Emellertid förgasare är ombytliga bestar. De är svåra att ta bort, installera och melodi. Du måste riva ner en hel del din motorcykel för att få bort dem. Även om detta är en uppgift som någon erfarenhet av motorcykel underhåll kan lätt göra, är det inte en uppgift för en nybörjare. Du ska bara försöka detta om du har tagit bort förgasare från någon annan typ av motorcykel förutom en Honda Shadow, och bara behöver en guide på den lilla, lätt att missa bitar.

Instruktioner

Ta bort sätet och bränsletanken

1 Demontera skruven som fäster passagerarsätet från den bakre stänkskärmen med hjälp av (vanligtvis) en 8mm uttag. Ställ passagerarsätet åt sidan. Om dina ryttare och passagerarsäten är ett enda stycke, hoppa över nästa steg.

2 Skruva loss de två bultarna som håller fast ryttaren sätet till ramen. Aktie bultar använda en platt-skruvmejsel. Ställ ryttaren sätet åt sidan.

3 Se till att petcock är i "Off". Lossa skruvfästorgan som håller bränsleledningen på petcock på bensintanken. Skjut bränsleledningen tillbaka tills det klarnar flänsen på petcock. Även med petcock bort, kommer en del bränsle läcker ut.

4 Unbolt de bakre och främre fästbultar från ramen och bränsletanken. Dessa bör kräva en 12mm uttag för baksidan, och antingen en 8 eller 10 mm uttag för fram. Se till att inte tappa brickorna när du tar bort skruvarna.

5 Lyft gastank upp något. Nå under tanken, och känsla för en linje som kommer från botten av bensintanken. Detta är en luftningsledning. Ta tag i toppen och dra försiktigt tills det lossnar av tanken.

6 Lyft tanken helt utanför ramen och ställ den åt sidan.

Ta bort Bifogade Komponenter

7 Ta bort vevhusventilationen separatorn genom att koppla bort slangen som går till luftrenaren, och sedan skruva fästskruv. Lyft upp separatorn och koppla den nedre ventilationsslangen.

8 Ta bort luftrenarhuset. Ta bort de båda sidoskydden, ta ur batteriet, säkringsdosan och tändstyrmodulen. Koppla bort strömkablarna från batterihållaren, och ta bort den från cykeln. Ta bort bakskärmen. Unbolt kontakten rutan elektriska och flytta den ur vägen. Unbolt kylvätska påfyllningsröret från luftrenaren. Lossa luftrenaren avloppsslangen från ramen, loss bränsleslangarna från bränslefilter och bränslepumpen. Un-klämma luftintaget från luftrenaren. Ta bort skruvarna som håller fast luftrenaren och lyfta hela enheten ut.

9 Lossa alla kablar och slangar från huvudena, inkluderande kopplingsvajern, tändstift kablar och andra slangar.

Demontering av förgasare

10 Koppla bort bränsleslangar.

11 Unbolt gasvajern fästet och ta bort kablarna från remskivan.

12 Unbolt choke kablar och de små ventiler som ansluter till varje carb.

13 Lossa klämmorna på gummihölje som förbinder de kolhydrater till motorn. Använd en skruvmejsel för att bända upp gummihölje bort av kolhydrater.

14 Rotera kolhydrater till 90 grader förbi deras normala position. Lyfta dem ur ramen.

Tips

 • Överväga att sätta cykeln på en hiss, om du har en. Detta kommer att göra det hela går mycket smidigare.
 • Placera något över hålen i motorn som de kolhydrater upptar normalt att hålla smuts borta från motorn.
 • Försök inte detta om du inte är bekväm med tanken på att riva din cykel ner, och bara om du har en hel dag att spendera på projektet. Starkt överväga att ha en erfaren mekaniker arbete på din cykel.
 • Håll alla brännbara föremål borta från cykeln. En hel del gas kommer troligen att spillas under denna process.

Hur man tar bort Seat Från Honda Shadow

October 16

Hur man tar bort Seat Från Honda Shadow


Även om du kanske inte vass för att avlägsna sätet ofta, många av din Honda Shadow vitala elektriska komponenter är bosatta under sätet. Objekt som kan behöva uppmärksamhet då och då, såsom batteriet eller säkringar, kräver att du känner till grunderna i sätes bort. Så småningom kommer sadelväskor, prestanda avgassystem och comfier sittplatser absolut kräva att du vet hur man tar säte utanför. Så gå upp och ta några verktyg med dig. Det kommer att ta endast ett fåtal minuter.

Instruktioner

1 Ta bort Allen huvudet bult som håller fast baktill (passagerare) plats till bakskärmen med hjälp av lämplig storlek Allen head socket. Lyft bakpå uppåt och på baksidan av motorcykeln för att ta bort den.

2 Leta reda på skruvarna som håller fast ryttarens sits till ramen; dessa bultar är fäst på baksidan av sätet. Ta bort skruvarna med hjälp av lämplig storlek Allen head socket och lyft sitsen uppåt och på baksidan av motorcykeln.

3 Sätt tillbaka framsätet genom att skjuta stolens tunga framåt i spåret under bränsletanken eller i ramen. Tryck ner och säkra stolen med de två bultar.

4 Sätt tillbaka bakpå stolen genom att skjuta den framåt i ramen och tryck nedåt och säkra med monteringsbulten.

Tips

 • Bolt platser och mängder kan variera mellan de olika modellerna av Honda Shadow (dvs ess, Spirit, Sabre). Dock kommer de grundläggande monteringsplatser vara liknande.
 • Var noga med att framsätet sitter ordentligt i ramen innan bultning på plats.
 • För exakta detaljer angående din modell finns i bruksanvisningen.
 • Om du inte känner att du kan slutföra det här projektet, har det arbete som utförs av en kvalificerad tekniker.
 • Kontrollera att stolen är låst i läge. En löst monterad sits kan skifta medan ridning och orsaka en förlust av kontroll.

Hur man installerar en baksätet på en 1984 Honda Shadow

December 6

Den 1984 Honda Shadow VT700C drog mycket av sin styling från det växande intresset för cruiser-typ motorcyklar, och innehöll högre styret och en mer "chopper-liknande" utseende. Baktill en passagerare ryggstöd och en tvådelad sits knuten allt tillsammans för att skapa ett medelvärde, bad-boy image. För att undvika att lämna några bultar utsatta beslutade Honda att dölja den bakre stolens bultar inom ett litet fack på utsidan av passageraren ryggstöd. Även detta fungerade visuellt, kan det snabbt vända en mindre reparationsarbete i en fullt utvecklad huvudvärk om du inte vet var du ska leta.

Instruktioner

Ta bort baksätet

1 Lås facket på baksidan av passagerar ryggstöd med motorcykelns tändningsnyckeln. Dra bort kåpan från ryggfacket, ta bort motorcykelns bruksanvisning, om något.

2 Skruva av par bultar från tvärbalken på toppen av ryggstödet med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.

3 Ta tag i baksidan av passagerarsätet med båda händerna, lyft sedan upp och på baksidan av motorcykeln tills plastfliken på framsidan av sätet är befriad från spåret vid basen av ryttarens sits. Ställa in stolen åt sidan.

Installera baksätet

4 Håll sitsen i en vinkel mot motorcykeln, pekar på fliken på framsidan av sitsen på spåret i ryttarens sits.

5 Tryck ner och något framåt sätet tills stolen fliken är helt införd i spåret, sedan sänka den bakre delen av sätet till motorcykelns bakskärm.

6 Rikta in gängade monteringshålen på baksidan av passagerarsätet med hålen i ryggstödet på tvärbalk, sedan skruva stolens bultar på plats med en 10 mm socket och en hylsnyckel.

7 Sätt motorcykeln bruksanvisning i ryggstöds facket, om tidigare avlägsnats. Placera locket över facket och lås den på plats med tändningsnyckeln.

Specifikationer för en 2002 Honda Shadow 750S

September 24

Specifikationer för en 2002 Honda Shadow 750S


År 1983 Honda in i V-twin anpassade cruiser marknaden med införandet av dess skuggar raden av cyklar. 1983 modellserie ingår en 750 cc deplacement Shadow, som under 2002 fortsatte att idrotten signaturen styling av kryssaren klass, såsom brett grepp styret, låg-ridning sits och en droppformade tank. Presumtiva köpare i 2002 kunde köpa tre modeller av Honda Shadow 750, den VT750 C2 Shadow, Shadow Spirit eller Shadow ACE Deluxe.

motorer

Alla tre modeller av Honda Shadow idrotten en 745 cc deplacement V-twin motor. Denna motor består av två cylindrar som fastställts på en 54-graders vinkel mot varandra. Hålet i denna motor mäter 3,11 inches, och dess slag mäter 2,99 inches. Honda utrustat denna motor med en enda överliggande kamaxel och tre ventiler per cylinder, för sex ventiler totalt. Varje motor har ett par förgasare. Shadow Spirit har två 34 mm kolhydrater, och andra två modellerna har två 36 mm förgasare. Båda motorerna utnyttjar ett elektroniskt tändningssystem och två tändstift per cylinder.

Prestanda

Shadow Andens motorn producerar 44,7 hästkrafter vid 5500 varv per minut och 46,5 ft.-lbs. av vridmoment vid 3000 varv per minut. V-twin i Shadow ACE och C2 Shadow genererar 43 hästkrafter vid 5500 varv per minut och 44,6 ft.-lbs. av vridmoment vid 3000 varv per minut. Motorn i alla tre 2002 Honda Shadow 750s uppnår ett kompressionsförhållande på 9,0: 1. Enligt "Moto Profi" hemsida, kan C2 Shadow accelerera från 0 till 60 mph på 7,2 sekunder.

Överföring

Alla tre modeller av 2002 750 Shadow använder en fem-växlad manuell växellåda som överför kraften till bakhjulet via en kedjedrift.

Bromsar och hjul

Honda utrustat alla tre modeller av Shadow 750 med en enda 296 mm skivbroms på framhjulet och en 180 mm trumbroms på bakhjulet. Den främre skivbroms använder två-kolvsok. Shadow Spirit använder storlek 110 / 80-19 framdäck och storlek 160 / 80-15 bak däck. Honda utrustad Shadow ACE och C2 Shadow modeller med storlek 120 / 90-17 framdäck och storlek 170 / 80-15 bakdäck.

Skjuts

Suspensionen, hjulbas och sitthöjd varierar för varje modell av 2002 Shadow 750. Enligt "Bikez" hemsida, är sitthöjden av 2002 Shadow ACE 27,6 inches, och detta cykelns hjulbas spänner 63,6 inches. Den främre hjulupphängningen har en resa på 5,1 inches, och bakfjädringen har en resa på 3,5 inches. Shadow Spirit har en sitthöjd på 26,8 inches och en hjulbas på 64,8 inches. Denna modell är främre hjulupphängningen har en resa på 5,1 inches, och dess bakre hjulupphängningen har en resa på 3,2 inches. Sitthöjden på 2002 Shadow 750 C2 är 27,6 inches, och cykelns hjulbas spänner 63,6 inches. Denna modell är främre hjulupphängningen har en resa på 4,6 inches, och dess bakre hjulupphängningen har en resa på 3,5 inches.

Hur man tråd 2 Wire blinkers på en 2005 Honda Shadow Aero

November 1

2005 Honda Shadow Aero är en cruiser stil motorcykel med en mängd olika motoralternativ. Trådarna som effekt vardera blinkers leder till vippströmbrytare där marken, positiva och negativa ledningar är. De två ledningarna inuti blinkers är positiva och negativa. Den positiva ledningen är det svarta med en vit linje som löper längs mitten och den negativa kabeln är vit eller helt svart.

Instruktioner

1 Demontera bulten på baksidan av sätet som håller fast sitsen på bakskärmen med hjälp av uttaget och spärr. Dra sitsen från ramen och ställ den åt sidan.

2 Lossa klämmuttern på den negativa batterikabeln med hjälp av motsvarande nyckel. Dra kabeln från batteriet.

3 Lossa blinkersfästet med en skruvmejsel. Dra blinkers utanför ramen. Vrid båda plasttrådlock moturs tills de kommer ut trådarna. Dra tråden isär och sätta aktieblinkers undan.

4 Anslut de positiva och negativa ledningar på nya blinkers till motsvarande ledningar. Placera nya tråd lock på ledningarna och vrid locken medurs tills locken är tätt. Placera blinkers på ramen och dra fästet.

5 Byt ut batterikabeln till batteriet på motsatt sätt som du tog bort det. Vänd blinkers omkopplare för att säkerställa att blinkers fungerar. Byt plats på ramen och dra åt stolens låsmutter tills det är tätt.

Hur man Justera ventiler på en 2007 Honda Shadow 750

November 21

Regelbundna justeringar ventil är en viktig del av att behålla din 2007 Honda Shadow 750. Med tiden är motorns insugs- och avgasventilerna tvingas djupare in i motorn, vilket skapar en större klyfta mellan ventilerna och raketarmar som styr dem. Då ökar gap, ventilerna börjar öppna i allt mindre mängder, vilket minskar motorns förmåga att skapa makt. På samma sätt kan onormalt slitage eller inre skador uppstå, om gapet ventilen är för liten. Att mäta och justera Shadow ventiler är en tidskrävande uppgift som kräver en grundlig förtrogenhet med din motorcykel komponenter.

Instruktioner

1 Ta bort passagerarsätet bulten, som ligger mellan sätet och bakskärmen, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm-uttag. Lyft passagerarsätet bort av stänkskärm för att avslöja ryttarens säteskonsolen. Skruva skruvarna från fästet, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm-uttag. Lyft ryttarens sits bort från motorcykelns ram.

2 Skruva skruvarna från framsidan av hastighetsmätaren monteringsramen, som ligger på bränsletanken med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lyft hastighetsmätare enheten från bränsletanken, anslut sedan kabelkontakten från botten av hastighetsmätaren.

3 Vrid bränsleventilen spaken, placerad under den vänstra sidan av bränsletanken, till läget. Avlägsna bulten från basen av bränsletanken med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Lyfta bränsletanken off av motorcykeln. Dra bränsleslangen bort av utloppsbränsleventilen, med en tång.

4 Koppla bort tändkablarna från den vänstra sidan av de båda motorcylindrar. Ta bort den övre cylindern täcker från båda motorcylindrar, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm-uttag.

5 Ta bort den runda generatorlocket från vänster motor vevhus täcka, följt av vevaxeln och tids pluggar, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Vrid vevaxeln moturs tills "FT" märket är i linje med skåran skuren i tids kontakten fönster med en hylsnyckel och en 17 mm-uttag. Tryck ned de främre cylinder vipparmar, som ligger på toppen av den främre motorcylindern. Vrid vevaxeln moturs ett helt varv, om vipparmar inte röra sig något när man trycker.

6 Mäta spalten mellan insugningsventilspindeln och justerskruven, med användning av en 0,006-tums bladmått. Ventilintaget är den en på baksidan av den främre cylindern, som vetter mot förgasaren. Mätaren bör glida mellan ventilen och skruven med en lätt dra.

7 Lossa justerskruven låsmutter, med hjälp av en 10 mm förskjutning hylsnyckeln, om du inte känner motstånd eller om bladmått inte kan införas mellan skruven och ventilen. Vrid justerskruven medurs för att minska gapet mellan ventilen och skruven, eller moturs för att öka gapet med hjälp av en skruvmejsel. Kontrollera igen gapet insugningsventilen, såsom beskrivits ovan. Dra åt låsmuttern till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, när 0,006 tum bladmått glider mellan skruven och ventilskaftet med bara lätt motstånd.

8 Mäta spalten mellan den främre cylinderavgasventilen och dess justerskruven, med användning av en 0,008-tums bladmått. Lossa låsmuttern och vrid justerskruven med en platt skruvmejsel för att justera avståndet, om du inte känner motstånd eller om bladmått inte kan införas mellan skruven och ventilen. Kontrollera igen gapet avgasventilen. Dra åt låsmuttern till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, när 0,008 tum bladmått glider mellan skruven och ventilskaftet med bara lätt motstånd.

9 Vrid vevaxeln moturs tills "RT" märket är i linje med skåran skuren i tidsfönstret med hjälp av en hylsnyckel och en 17 mm-uttag. Mäta och justera de bakre cylinder insugnings- och avgasventilluckor, enligt den metod som beskrivits ovan.

10 Sätt tillbaka den övre cylindern täcker, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm-uttag. Dra åt cylinderlockbultarna till 7 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Tändstiftets kablarna på de främre och bakre tändstift.

11 Sätt tillbaka timing och vevaxel pluggar, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra tidpunkten kontakten till 7 foot-pounds och vevaxeln kontakten till 11 foot-pounds. Sätt tillbaka generatorlocket, med en 4 mm insexnyckel.

12 Skjut bränsletanken på flikarna inbyggda i motorcykelns ram, nära styret. Skjut bränsleslangen på utloppet bränsleventilen. Skruva bränsletanken fästbulten i botten av tanken med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm-uttag. Dra åt bulten till 20 foot-pounds. Anslut ledningarna kontakten i botten av hastighetsmätaren, sedan skruva fast hastighetsmätare enheten på plats med hjälp av en 4 mm insexnyckel.

13 Bolt ryttarens sits på motorcykelns ram, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm-uttag. Dra åt sätet bultar till 20 foot-pounds. Slip främre passagerarsätet i ryttarens säteskonsolen, sedan skruva sätet på bakskärmen, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm-uttag. Dra åt bulten till 9 foot-pounds.

Hur man tar bort ett bakhjul på en Honda Shadow Sabre

May 1

Honda Shadow Sabre är en lurade ut gatan cykel med hot rod styling och verkliga funktion. Byggd för att vädja till din vildare sidan är Sabre en av Hondas mer bekväma långfärdsbåtar, med en dragster-stil sits och svepta styret. Sabre har också en direkt axel slutlig enhet som kan verka för att göra underhåll på bakhjulet svårt, men det är inte alltid fallet.

Instruktioner

1 Ställ motorn i cykeln på reparation stativ, eller skjut en cement block under det att ge stöd när du tar bort hjulet. Sätt cykelns i friläge.

2 Använd hylsnyckel för att lossa axelmuttrarna på båda sidor av den bakre svingarmen. Skruva en axelmutter helt. Pund axeln ur navet i motorcykeln med hammaren.

3 Skjut bakhjulet rakt bakåt bort från drivaxeln. Axeln kommer frikoppla automatiskt, och så länge som bromsarna är öppna, bör det inte finnas något annat att hålla hjulet på cykeln vid denna tidpunkt. Ta bort bakhjulet från svingarmen.

Tips

 • Om bromsoken håller skivan på plats, flytta bromsspakarna och tillbaka ett par gånger för att försöka frigöra dem.