dengula baja

2006 Subaru Baja Bränsletank

February 23

2006 Subaru Baja Bränsletank


Subaru crossover fordonet, Baja, är en elegant bil som kombinerar egenskaperna hos en fyradörrars personbil med en kort pickup säng. Dessutom kan Baja bränsleekonomi gör att rida varar länge.

Bränsletank

En 2006 Baja är utrustad med en huvud bränsletank som rymmer upp till 16,9 liter blyfri bensin, samma som en Subaru Legacy och en gallon mer än den berömda Outback.

Bränsleekonomi

I staden, kan du förvänta dig 2006 Baja att få 21 miles per gallon och 28 på motorvägen. Baja bränsletank ska hålla tillräckligt potentiell energi för ett teoretiskt 350 miles körning i staden innan behöva fylla och några 475 motorväg miles innan tanken går torr.

Bränslesystem

2006 Baja kräver 87 oktan blyfri bensin. Baja har en flerpunktsbränsleinsprutningssystem och en 2,5-liters motor med en överliggande kamaxel och fyra ventiler per cylinder.

Baja båtens prestanda

February 27

Baja har gjort en mängd olika båtar sedan 1974. Bolagets nuvarande sortiment består av Performance, öbo och Outlaw. Performance modellen erbjuder tre olika versioner: Hammer X Performance, 245 Prestanda och 278 Performance.

Hammare X Prestanda

Hammer X Performance rymmer upp till sex personer. Båten är 22 fot 7 inches lång med en 8-fot 4-tums stråle, väger 3600 pund. och rymmer 50 liter bränsle. Funktioner inkluderar en 25-liter förvaringsenhet, vadderad soldäck och vinylklädsel. Båten utgångar 350 hästkrafter med MerCruiser motor.

245 Prestanda

245 Performance sport båt har plats för upp till 6 personer och erbjuder tre olika MerCruiser motoralternativ som genererar antingen 320 hästkrafter, 375 hästkrafter eller 425 hästkrafter. Båten är 24 fot 5 inches med en stråle av 8 fot 6 inches, väger 4000 pund och rymmer 80 liter bränsle. Kabinen är utrustad med mattan, en kolmonoxid monitor och en automatisk länspump.

278 Prestanda

Baja 278 Performance båt har plats för upp till sex personer. Den 5100-lb. Båten är 27 fot 5 inches lång och 29 fot 2 inches lång inklusive badbryggan och dess MerCruiser motor producerar 320 hästkrafter. Balken är 8 fot och 6 inches och bränsletanken rymmer 101 liter gas. Funktioner inkluderar två sido lagringsenheter, en matta löpare, röd bakgrundsbelysta instrumentella kontroller och 12-volts belysning. De

Hur man kan förbättra körsträcka på en Subaru Baja

June 19

Subaru tillverkade Baja från 2003 till 2006. De fordons på hyrbil liknande egenskaper i kombination med en öppen flaket för last. Vid körning Baja, kan du ta flera åtgärder för att förbättra bilens körsträcka, minska dina bränslekostnader och minimera luftföroreningar.

Instruktioner

1 Kör på motorvägar när det är möjligt och undvika stadskörning, eller stop-and-go-körning. Körning aggressivt och snabbare och bromsning plötsligt påverkar gas körsträcka negativt. Baja får från 18 till 21 miles per gallon i staden och 24-26 mpg på motorvägen. Din gas körsträcka kan förbättras med 5 procent genom att inte köra aggressivt.

2 Kör på hastighetsgränsen. Körsträcka minskar vid körning över 60 miles per timme.

3 Töm bagageutrymmet. Baja har en öppen stammen området liknar en lastbil. Inte fylla den med föremål i onödan. Övervikt kan minska gas körsträcka på upp till 2 procent. Om du behöver bära föremål, ta bort dem så fort som möjligt.

4 Byta olja i bilen som rekommenderas. Subaru rekommenderar byte av olja åtminstone varje 3000 till 5000 miles eller var tredje månad. Det amerikanska Department of Energy och Environmental Protection Agency har uppgett att använda graden av motorolja som rekommenderas av tillverkaren kan också hjälpa till med bränsle körsträcka. Subaru föreslår 10W-30 som det bästa valet.

5 Håll däck uppblåsta ordentligt. För lågt lufttryck kan minska körsträcka med upp till 3 procent.

6 Använd rätt gas oktan. Subaru rekommenderar blyfri för bästa prestanda. Ju högre oktantal erbjuder inte några ytterligare fördelar.

Baja Scooter Sc50-2 Felsökning

August 15

Baja Scooter Sc50-2 Felsökning


Beläget i Tempe, Arizona, producerar Baja Motorsports ett brett utbud av fordon, inklusive motorcyklar, dirtbikes, ATV, UTVs och skotrar. Rida din Baja scooter hjälper dig slå de stigande kostnaderna för bränsle och undvika trafik. Din Baja SC50-2 scooter levereras med en begränsad 90-dagars garanti, som täcker större motor och ram relaterade frågor på grund av defekter från tillverkaren. Felsöka Baja scooter hjälper dig att spara pengar i serviceavgifter, samt tid.

Instruktioner

Kontrollera bränsletillförseln när motorn inte startar

1 Kontrollera att du har tillräckligt med bränsle i bränsletanken och att bränslet når förgasaren från bränsletanken.

2 Se till att du har tändningen på din scooter i "Kör" -läge.

3 Stäng av motorn, lossa förgasarens avtappningsskruven under förgasaren, sedan dränera bränslet i en behållare. Dra förgasaren avtappningsskruven, slå på motorn, och sedan låta det gå några sekunder. Stäng av motorn, lossa förgasarens avtappningsskruven igen och se om förgasaren innehåller en full leverans av bränsle. Om förgasaren har bränsle, kan du ha ett problem med tändsystemet. Förfoga över den avrunna bränslet ordentligt, enligt oljeåtervinningsstation i ditt område, göra vissa du inte har några gnistor eller flammor runt.

Kolla Tändsystem När motorn inte startar

4 Ta bort tändstiftet med en tändstiftsnyckel. Leta reda på tändstiftet i spetsen för motorn, under sätet facket. Sätt tillbaka tändstiftet till tändstiftet, som skyddar tändstiftet från elektriska kortslutningar.

5 Vrid tändningsnyckeln till "Kör" -läge, och sedan flytta stoppknappen till "Kör" -läge.

6 Tryck gråfärgade, "Start" elektrisk knappen. Du bör se en blå gnista hopp över gapet av tändstiftet; annars måste du ta din skoter i servicecentret. Utför aldrig denna tändstifts test om du bär en pacemaker eller har ett hjärta sjukdom.

avstannade Engine

7 Kontrollera att göra vissa du har tillräckligt med bränsle i bränsletanken.

8 Ta bort tändstiftet och torka av den vid behov med luddfria trasor och beläggning av tändstiftsgängorna lätt med motorolja. Byt ut tändstiftet om du behöver med en CR7HSA (NGK), A7RTC (TORCH) tändstift med ett mellanrum på .7mm att .8mm eller 028 inches till .032 inches.

9 Kontrollera tomgångsvarvtalet på din Baja skoter. Du bör se ett tomgångsvarvtal av 1400 till 1600 varv per minut (RPM). Justera tomgångsvarvtalet vid behov genom att värma upp motorn, sedan stänga av motorn. Ta ut batteriet ur under stolen, och sedan ta bort fyra muttrar och bultar med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort sätet lagringsutrymmet. Hitta tomgångsskruven på förgasaren, och sedan vrida medurs för att öka tomgångs eller moturs för att minska tomgång. Justera tomgångs alltför hög kan orsaka en olycka som din skoter lanserar framåt efter att motorn startats.

Tips

  • Ring Baja Motorsports på 888-863-2252 om du har frågor om tjänsten eller delar till din skoter. Baja Motorsports föreslår du hittar på nätet ATV eller smuts cykelaffärer för kompatibla delar sedan Baja bär endast en begränsad lager.
  • Använd aldrig bensin i Baja skoter med över 10 procent etanol eller 5 procent metanol - denna bensin typ kan skada motorn och delar av din skoter. Använd endast blyfri bensin, företrädesvis med oktantal 89 eller över.

Baja MC125 Street Motorcykel Specifikationer

September 4

Den Derbi Senda Baja MC125 gatan motorcykel är en annan i Barcelona-baserade Derbi linje av små motorcyklar i 300cc och under kategori. Den "MC" står för Mulhacén Café. 125 är en högvarvig urban cykel med en europeisk utseende och känsla. Derbi är en division av Piaggio Group, Europas största tillverkare av tvåhjuliga fordon.

Motor och transmission specifikation

Den 125cc MC125 drivs av en encylindrig fyrtakts Euro 3 motor, utveckla 14,75 hästkrafter vid 9250 rpm. Den har en elektrisk startmotor och körs på vanlig blyfri bensin från en 13-liters bränsletank. En lamellkoppling styr sexväxlad växellåda.

Suspension

Den MC125 rider på en stålram med en hydraulisk gaffel framvagn och en mono-chock bakhjulsupphängning. Skivbromsar är standard (fram och bak). Den främre däcket 100/80 av 17 inches och den bakre 130/70 med 17 inches.

Storlek och vikt

Den 79-tums totala längd ger en 52,5-tums hjulbas. En mager, urban street-scrapper, väger MC125 in på endast 265 pund.

Felsökning en Subaru Baja

September 20

Felsökning en Subaru Baja


Subaru Baja är en all-terrain fordon som gör det möjligt för människor att komma till avlägsna campingplatser och andra tuffa miljöer. Om du har problem med din Subaru Baja, finns det några saker du kan göra innan du tar den till en Subaru verkstad. Vanliga problem uppstår med batteriet, bränsle eller start. Du behöver inte vara en Subaru tekniker för att få din Baja tillbaka på vägen.

Instruktioner

1 Sätt in nyckeln i Baja tändning. Vrid nyckeln halvvägs för att aktivera instrumentpanelen. Vänta på instrumentpanelen för att lysa upp. Om instrumentpanelen inte tänds, har du problem med batteriet. Om instrumentpanelen tänds, kontrollera gas mätaren. Fyll bensintanken om det behövs och sedan försöka starta bilen.

2 Dra på motorhuven-frigöringsspaken till vänster om fötterna i förarsidan av bilen. Ut ur Baja och öppna huven. Leta efter batteriet till höger om motorblocket.

3 Använd ett par kanal lås eller isolerade tång för att dra åt anslutningarna av terminalerna på batteri stift. Försök att vrida om nyckeln över att engagera instrumentpanelen. Om instrumentpanelen inte kommer att engagera, fart Baja.

4 Anslut de röda och svarta ledningarna från din startkablar till de röda och svarta terminaler på batteriet. Anslut den andra änden av startkablar till de röda och svarta terminaler på en väns bil. Starta din väns bil och sedan starta Baja. Låt Baja att köra i 10 till 15 minuter innan du stänger av bilen. Försök att starta bilen. Om bilen inte startar, byta ut batteriet med ett nytt.

5 Jack framsidan av Baja upp och krypa under bilen. Leta reda på startmotorn. Detta är en liten svart låda bredvid motorn. Har din vän slå på tändningen och lyssna till startmotorn. Om du hör en "klickande" eller "surrande" ljud som kommer från starter, måste du ha en servicetekniker byta ut starter.

Hur man installerar en radio i en Subaru Baja

November 2

Hur man installerar en radio i en Subaru Baja


Med ett stort utbud av eftermarknadsstereo tillgängliga på marknaden, vars funktioner ständigt uppdateras, vissa ägare vill uppgradera stereo i sitt fordon. En ny stereo kan installeras i en Subaru Baja genom att först avlägsna sektioner av streck och anpassa ledningsdragning för installation.

Instruktioner

1 Koppla bilbatteriet. Lossa och ta bort den negativa kabeln med en skiftnyckel.

2 Ta bort plast trim som omger växelspaken med händerna. Ta bort de två skruvarna som håller fast ficka under tändaren. Dra ut askkoppen och tryck på spaken i att ta bort den. Ta bort de två dolda ovan skruvar. Lossna plastradiopanelen. Haka cigarettändaren ledningar. Ta bort de fyra skruvarna på sidorna av mitt torn konsolen. Ta bort skruvarna som håller radion. Dra radion ut ur höljet. Koppla ledningarna och dra ut radioantennkabeln.

3 Förbered radioanläggningen huset. Skjut radioanläggningen bur försedd med den nya radio genom portalen av radioanläggningen satsen. Skjut igenom fram till slutet är i nivå med frontplattan. Böj flikarna på sidan. för att säkra den på plats. Mata enheten i instrumentbrädan huset. Fäst den på plats. Se till att ledningarna kommer genom installationen buren. Montera instrumentpanelen konsolen.

4 Anslut radion ledningar av lastbilen till en kabelanslutning adapter. Anslut den andra änden av anslutningsadaptern till kabelstammen på baksidan av den nya radio. Fäst den svarta radioantennkabeln till porten på baksidan av den nya radio.

5 Sätt den anslutna radio i radioanläggningen bur. Tryck in den tills den snäpper på plats. Anslut bilens batteri terminalen.

Specifikationerna för en Baja Mini Bike

February 26

Baja Motorsports tillverkar utomhusfritidsfordon. Vissa produkter omfattar alla terrängfordon (ATV), skotrar, go-kart, dirt bikes, motorcyklar och cyklar mini. Baja mini cyklar inkluderar Carb, Doodle Bug 30 och Dirt Bug. Cyklarna kommer i en mängd olika färgscheman. Företaget rekommenderar att endast personer 16 år eller äldre ska köra fordonet.

Carb

Baja Carb mini cykel har en fyrtakts 196 cc motor som avger 6,5 hästkrafter. Cykeln levereras med en automatisk växellåda. Den mäter 66,14 inches lång, 31,5 inches bred och 38,58 inches hög med en hjulbas på 45,28 inches. Sitthöjden är 23.23 inches. Den 150-lb.mini cykel har en vikt kapacitet på 220,5 pund. Cykeln innefattar en främre teleskopgaffel suspension med en 4-tums resor. Cykeln sport 19-tum med 7-tums däck med en 8-tums fälg.

Klotter Bug 30

Klotter Bug 30 inkluderar en fyrtakts 97 cc-motor och en automatisk växellåda. Mini cykel når 2,8 hästkrafter. Den levereras med en 5-tums markfrigång. Den 74-lb. Doodle Bug 30 är 51 inches lång, 23,5 inches bred och 34 inches hög med en 36,5-tums hjulbas. Fordonet har en vikt kapacitet på 150 lbs. Mini cykel har 14,5-tums med 7-tums däck med 6-tums däck.

smuts Bug

Dirt Bug mini cykel levereras med en 97 cc fyrtaktsmotor som genererar 2,8 hästkrafter. Det finns en automatisk växellåda. Cykeln mäter 51 inches lång, 23,5 inches bred och 34 inches hög med en 36,5-tums hjulbas. Den har en 5-tums markfrigång. Sitthöjden 24 inches. Cykeln väger 74 pund. och erbjuder en vikt kapacitet på 150 lbs. Båda däcken inkluderar 14,5 tum med 7-tums däck med 6-tums fälgar.

Hur man påskynda en Baja klotter Motor Mini Bike

March 2

Hur man påskynda en Baja klotter Motor Mini Bike


Baja Doodle minimoto är en 6,5 hk, 97 cc, fyrtakts, ensitsiga. Cykeln kan nå hastigheter på upp till 50 km / h med en liten ryttare, ännu snabbare neråt. Minibikes kan enkelt avstämmas, på grund av deras exponerade mekaniska komponenter. Bränsletillsatser, ökat luftflöde och en motor swap kommer alla att hjälpa Baja Doodle minimoto slå högre hastigheter. Varnas, är Baja Doodle minimoto inte avsedd för mycket högre hastigheter och kan bli svåra att hantera.

Instruktioner

1 Lägga till en prestanda bränsletillsats till blandningen. En bränsletillsats kan öka hästkrafter med så mycket som två. Detta kanske inte verkar så mycket, men på en minimoto, kan det vara en hel del. Tillsatsen hjälper bränslet brinner snabbare och renare. Detta resulterar i ökad effekt och hastighet. Din lokala minimoto eller motorcykel prestanda butiken ska bära ett urval av bränsletillsatser.

2 Byt ut luftintaget och luftfiltret med ett prestationssystem. Luftflödet är en integrerad del av motorprestanda. Med tiden kan luftfiltret blir igensatt och råna en motor prestanda. Ta bort luftintaget och luftfiltret. Byt ut luftfiltret med en prestanda en och ersätter inte intaget locket eftersom det begränsar luftflödet.

3 Ta bort utblåsfilter. Utblåsfiltret är en mini ljuddämpare utformad för att hålla minimoto tystare och avgasrenare. Skruva klämmorna som fäster ljuddämparen och ta bort den. Detta kommer att öka luftflödet och hästkrafter.

4 Gör en motor swap. Detta är en ganska komplicerad uppgift att utföra, men det mest sannolikt att öka effekten avsevärt. De flesta 9 hk motor ska passa Baja Doodle chassi. Den exakta installationsmetod varierar beroende på motor, men det bör göras av en erfaren mekaniker.

Historien om Mercedes Benz Baja 500 SL Race

May 22

Historien om Mercedes Benz Baja 500 SL Race


Mercedes Benz 500 SL är en tvådörrars, tvåhjulsdrift Grand Tourer sportbil. Baja 500 är en öken-baserade off-road race hålls årligen i Mexiko. 500 SL är en låg profil sportbil, är det dåligt utrustade för denna form av konkurrens. Fordonet kan föras in, dock, även om andra Mercedes Benz produkter är mer lämpade.

Baja 500

Baja 500 är en årlig tävling som, tillsammans med San Felipe 250 och San Felipe Challenge of Champions, innefattar en SCORE - Short Course Off-Road Företag - Internationell Off-Road Racing-serien kallas Baja 1000. SCORE är ett påföljds kropp som tillåter och övervakar off-road racing i USA och Mexiko. Alla delar av Baja 1000 äger rum på Baja California i nordöstra Mexiko. Tävlingen är öppen för motorcyklar, produktionsbilar, sanddyner och lera barnvagnar och specialtillverkade fordon som tillverkas speciellt för tävlingen. Per definition, då en Mercedes Benz 500 SL kunde införas.

Mercedes 500 SL

Den första erkända bil uppfanns av Karl Benz i 1885, som nio år senare var också ansvarig för världens första serietillverkade bil. Efter att ha samarbetat med Gottlieb Daimler, de två män som heter deras företag efter sin grundare och Daimler dotter, Mercedes. Företaget har bevarat ett rykte för teknisk utveckling, prestanda och kvalitet i möte sedan, som alla exemplifieras av 500 SL.

SL klassen infördes för 1954 års modell, med 500 SL uppträder 1980. "500" referenser bilens 5-liters - 305 kubiktum - V-8 motor. I det olika karosskonfigurationer, har bilen alltid varit en två-dörr, Grand Tourer sport Coupe. Den femte generationen av SL infördes 2005, med en ansiktslyftning under 2008.

Mercedes Deltagarna i Baja 500

Tysklands främsta konkurrent i Baja 500 är Team stämman; All-tyska Motorsports. Team AGM driver en BMW-drivna Jimco buggy. Privata aktörer har varit kända för att ta på kursen i Mercedes Unimog, och om rykten om en Daimler pick-up materialiseras skulle detta också vara från Mercedes stabil. Mercedes ML och GL serier av SUV finns med fyra-wheel-drive, och antingen skulle göra en livskraftig bas för en öken racer.

2012 Datum

2012 SCORE Baja 500, vilket är den 44: e gång och sponsras av Cerveza Tecate Group, är att köras mellan den 1: a och 3: e juni 2012. Tävlingen börjar och slutar i Ensenada, Baja California.

inträdes~~POS=TRUNC

Avgifterna för att ange Baja 500 är på uppdrag av SCORE. Separata avgiftsstrukturer används för fyrhjuliga fordon, motorcyklar och terränghjulingar, lastbilar och barnvagnar. Ingen specifik klass föreligger för två-hjulsdrivna väg bilar. Bortsett från anmälningsavgiften, ras avgifter inkluderar element för försäkring, markanvändning, en prissumman och SCORE medlemskap. Eftersom ingen specifik klass existerar för två-hjulsdrivna sportbilar, skulle Mercedes Benz 500 SL falla i fyrhjuliga fordon kategori; 2012 avgift för denna kategori är $ 900.