differentialväxel funktion

Hur fungerar en differentialväxel Arbete?

October 21

Differentialväxel Funktion

En fordonsdifferentialväxel, som vanligen kallas "bakre änden", fyller en viktig roll: den omvandlar roterande rörelse av motorns drivaxel i användbar bakåt eller framåt rörelse. Differentialväxeln är placerad under den bakre delen av ett fordon, dödpunkten mellan bakhjulen.

Differential Drevkuggarna

Differentialväxeln är i grunden bara en stor kugge eller hjul, med åsar och spår bearbetade i den. Dessa åsar och spår är det som radas upp med åsarna och spåren hos bakaxeln, som är i sin tur ansluten till bakhjulen. Som motorns vevaxel vänder, snurrar den drivaxeln, som är förbunden med differentialväxeln. Differentialväxeln omdirigeringar rörelsen hos spinn drivaxel och överför denna rörelse längs den bakre axeln och i slutändan till bakhjulen.

Differentialutväxlingsförhållanden

Differentialväxlar kommer i en mängd olika storlekar och utväxlingar. De olika utväxlingar är vad avgör hur lätt eller hur snabbt de bakre hjulen spinner. Precis som kugghjulen på en cykel påverkar hur lätt eller svårt det är att trampa, växlarna i en differentialväxel bestämma den lätthet med vilken de bakre hjulen spinner. Låga utväxlingsförhållanden tenderar att vara reserverad för tunga eller industriella fordon; högre utväxling tenderar att installeras i olika passagerarfordonstypen, samt högpresterande och fritids typ fordon.

Differential Gear Smörjning

Differentialväxlar kräver särskild differentialväxelolja för att fungera korrekt. Eftersom differentialväxlar mesh med kugghjulen i drivaxeln, är friktion skapas. Differentialväxelolja minskar denna friktion och förlänger livslängden på differentialväxeln. Differential växellådsolja normalt byts var 30.000 miles.

Hur man hittar en differentialväxel Ratio

September 29

Hur man hittar en differentialväxel Ratio


Du kan bestämma differential utväxlingen av själv några axeln. Axlar är utrustade med olika kugghjul av flera skäl. Om du vill uppgradera din differential med ett skåp, eller behöver någon tjänst gjort, måste du veta differential utväxlingen. De flesta axlar kommer med en liten metallbricka fäst vid differentialkåpan som visar utväxlingen. Emellertid är det ofta svårt att läsa och kugghjulen kan ha ändrats i det förflutna.

Instruktioner

1 Lossa och ta bort remmarna som håller fast drivaxeln U-fog för drevet oket på axeln. Kugghjulet ok är oket som ansluts till drivaxeln U-fog. Ta bort drivaxeln från axeln.

2 Placera jack under axeln och lyfta fordonet tillräckligt högt så att däcken kan snurra fritt.

3 Placera jack ställning vid varje ände av axeln för att stödja vikten.

4 Långsamt rotera ett däck exakt ett varv med handen medan du tittar på drevet oket på axeln. Räkna antalet gånger drevet oket gör en revolution. Mängden gånger drevet oket vänder representerar din utväxling.

5 Sätt tillbaka drivaxeln och dra åt skruvarna med en spärr och uttag.

6 Sänk fordonet till marken efter att ta bort domkraften.

Bakre differentialväxel Specifikationer i 1968-1969 Fords

June 20

Två typer av skillnader användes av Ford i 1968 och 1969 produktions år, de med integrerade bärare och de med avtagbara bärare. De mönster varierade något beroende på om skillnaden installerades i en full-size bil eller installeras i en kompakt eller medelstora modell. Alla skillnader presenterade ett krondrev och ett kuggdrev. Om att bygga en differential eller göra justeringar, bör man noga följer gällande specifikationer.

Full storlek Modeller med Integral Carriers

Krondrevet och pinjongdrevet dödgång var inom ett intervall på .008 och .012 inches. Den nominella drevet lokaliserings shim avslutande var .030 inches. Kugghjulet lagrets förspänning låg mellan 15 och 35 in-lb av vridmomentet, om en tätning användes. Om en tätning inte användes, pinjongen lagrets förspänning låg mellan 12,5 och 32,5 tum-pund vridmoment. Förspänningen för differentiallagret var mellan 0,008 och .012 inches med nya lager och mellan 0,005 och .012 inches begagnade lager. Vridmomentet specifikation för drevet muttern var 175 ft-lb av vridmoment.

Full storlek Modeller med avtagbara Carriers

Krondrevet och pinjongdrevet dödgång var inom ett intervall på .008 och .012 inches. Den nominella drevet lokaliserings shim avslutande var .020 inches. Kugghjulet lagrets förspänning låg mellan 15 och 35 in-lb av vridmomentet, om en tätning användes. Om en tätning inte användes, pinjongen lagrets förspänning låg mellan 12,5 och 32,5 tum-pund vridmoment. Förspänningen för differentiallagret var mellan 0,008 och .012 inches med nya lager och mellan 0,005 och .012 inches begagnade lager. Vridmomentet specifikation för drevet muttern var 200 ft-lb av vridmoment.

Kompakta och Mellan modeller med Integral Carriers

Krondrevet och pinjongdrevet dödgång var inom ett intervall på .008 och .012 inches. Den nominella drevet lokaliserings shim avslutande var .017 inches. Kugghjulet lagrets förspänning var mellan 17 och 27 in-lb vridmoment om nya lager användes, och mellan 6 och 12 in-lb vridmoment om begagnade lager användes. Förspänningen för differentiallagret var mellan 0,008 och .012 inches med nya lager och mellan 0,003 och .005 inches begagnade lager. Vridmomentet specifikation för drevet muttern var 140 ft-lb av vridmoment.

Kompakta och Mellan Modeller med avtagbar Carriers

Krondrevet och pinjongdrevet dödgång var inom ett intervall på .008 och .012 inches. Den nominella drevet lokaliserings shim avslutande var .022 inches om utrustad med en 7,75-tums kuggkrans eller med en 8-tums kuggkrans. Den nominella drevet lokaliserings shim avslutande var .015 inches om utrustad med en 8,75-tums kuggkrans eller med en 9-tums kuggkrans. Kugghjulet lagrets förspänning var mellan 17 och 32 in-lb vridmoment om nya lager installerades och fordonet var utrustad med antingen en 7,75-tums kuggkrans eller med en 8-tums kuggkrans. Om den används lager behölls, förspänningen var mellan 6 och 12 in-lb av vridmoment. Kugghjulet lagrets förspänning var mellan 22 och 32 in-lb vridmoment om nya lager användes och fordonet var utrustad med antingen en 8,75-tums kuggkrans eller med en 9-ich krondrev. Om den används växlar behölls, förspänningen var mellan åtta och 14 in-lb av vridmoment. Förspänningen för differentiallagret var mellan 0,008 och .012 inches med nya lager och mellan 0,005 och .008 inches begagnade lager. Vridmomentet specifikation för drevet muttern var 175 ft-lb av vridmoment.

Hur man använder fyrhjulsdrift på en 2003 Mercedes G55 AMG

December 8

Hur man använder fyrhjulsdrift på en 2003 Mercedes G55 AMG


Mercedes Benz G55 är en högpresterande sports utility vehicle som är producerade i linje med Mercedes prestanda bilar kallas AMG. Med en heltid fyra-wheel-drive system, kan G55 använda sin drivlina i ett antal olika sätt baserat på körförhållanden och miljö. Styra fyra-wheel-drive system är en liten funktion uppsättning elektroniskt styrda körlägen samt tre differentialspärrar, som kan hjälpa oerhört när du tar din G55 off-road.

Instruktioner

1 Slå på G55, och engagera "Drive" växel hos fordonets automatisk växellåda, se till att du har en tydlig väg framåt.

2 Engagera G55 egenutvecklade fyrhjuliga traction control system som kallas 4-ETS genom att helt enkelt börjar driva. 4-ETS är påslagen automatiskt när fordonet färdas mellan hastigheter 1 mph och 37 mph. Systemet gäller automatiskt bromskraft till hjul som snurrar, vilket gör att kraften överförs till de hjul som inte snurrar och har dragkraft.

3 Engagera växeln låga växel genom att trycka på "Low" switch ligger bakom överföringen på G55: s mittkonsolen. "High" växel är standardinställningen för användning på väg; men under terrängkörning, när fyra-wheel-drive är oftast krävs, "Low" inställning kan ge extra dragkraft. Det gör man genom att hindra överföringen från uppväxling automatiskt, så att du kan använda en viss mängd kraft till de fyra hjulen, som kan vara till hjälp om du kör off-road och hantera steggradienter.

4 Konfigurera de olika differential låsinställningar av G55: s fyra-wheel-drive system genom att manipulera uppsättning av tre knappar som finns på mittkonsolen nära transmissionen. Mittknappen aktiverar differentialväxellådans lock och på vänster hand ingriper med diffspärr fram. Knappen vänster aktiverar differential bakre låset.

Om Differential Gear Oil

January 7

Skillnaden i en bil är en växellåda som i huvudsak tillåter olika hjul att vända på olika priser. Eftersom differentialen innehåller en mängd rörliga delar i form av kugghjul, är det viktigt att korrekt smörja delar för att möjliggöra korrekt funktion och förhindra skador. Differential är speciellt utformad för detta ändamål.

Fungera

Differential olja eller växellådsolja, för alla avseenden är en typ av motorolja. Vad som skiljer differential olja bortsett från normal motorolja är att det är speciellt framtagen för att ge rätt smörjning för dreven i differentialen av en bil, lastbil eller sport utility vehicle. Differentialolja är främst skiljer sig från motorolja genom att den är tjockare eller mera viskös. En högre viskositet innebär att oljan inte bara kommer att penetrera det inre arbetet, eller växlar, av differential; det kommer att hålla sig till och päls växlarna.

typer

Differentialväxelolja bryts in i undergrupper av American Petroleum Institute. En viktig punkt är att motorolja och differentialoljevärden inte är jämförbara och bör inte bytas för varandra. Differential oljor är vanligtvis tyngre och mer trögflytande, och är inte lämpade för motorer. På samma sätt är motoroljor inte utformade för att smörja de tunga redskap med en differential.

Identifiering

Allt från en rating på GL-1 till GL-6, är varje bedömning knuten till en viss typ av driftstillstånd. Till exempel, är GL-1 en mer grundläggande olja avsedd för lätta driftsförhållanden och specifika typer av differentialväxel uppställningar. Vid den motsatta änden av spektrumet är API GL-6, som är utformad för mycket tunga förhållanden och extrema stötar och missförhållanden.

Förebyggande / Lösning

Som med alla fordon vätska, kommer det att vara nödvändigt att periodiskt ersätta differential fluiden vid rekommenderade intervall. Fordonstillverkare kommer att specificera rätt intervall och typ av olja som ska användas. Men detta är förmodligen den mest förbisedda tjänst med hänsyn till personliga och arbetsfordon. Särskilt i fråga om off-road och fyrhjulig, hel- och deltids fordon, är det mycket viktigt att hålla sig till en regelbunden rutin underhåll av fordonets differential.

överväganden

Dessutom är det viktigt att beakta de smörj kraven på bilens diffbroms. Ibland kallas dragning avkänning, är denna funktion utformad för att upptäcka när ett hjul förlorar dragkraft och överför mer kraft till det hjul som har dragkraft för att kompensera. Denna funktion ställer särskilda krav på differentialen och rätt olja är viktigt att säkerställa rätt arbetet i begränsad slip-funktionen.

Varning

Inte andra gissa ingenjörer som utformats din fordonets delar. Omfattande tid ägnades åt utformningen av differential för din bil, och den rekommenderade oljan är inte ett förslag. Använd endast olja som rekommenderas för fordonets differential. Underlåtenhet att göra detta kan leda till skador på de inre kugghjul, en tidskrävande och dyra reparationer. Strikt följa tillverkarens anvisningar i detta fall för att säkerställa fordonets differential utför ordentligt.

Vad är skillnaden mellan en Driveshaft & en drivaxel?

April 9

Modern motorfordonskonstruktion innebär tusentals delar, vilket gör det oundvikligt att vissa komponenter kommer att ha liknande namn ännu olika funktioner. Olika axlar, såsom drivaxlar och drivaxlar, är exempel på detta.

Fungera

Medan både axeln och drivaxlar överför mekanisk kraft från en plats till en annan, de tjänar olika funktioner i ett fordons drivlina. Drivaxeln överför kraft från överföringen till den bakre differentialväxel. Drivaxlarna överför kraft från differential bakre växellådan till hjulen.

Konstruktion

Drivaxlar likna fast stålstänger med tänderna skära i sina ändar. En drivaxel är ett ihåligt stålrör av större diameter än en axel axel och med kardanknutar i varje ände. Dessa fogar tillåter den bakre differentialen stiga och falla med bakvagnen utan att binda en roterande drivaxel.

Plats

Drivaxeln går ner i mitten av ett fordon från den bakre delen av överföring till differentialen bakre växellåda och är synlig under fordonet. Drivaxlar är dolda inuti stål påkörningar höljen som löper från differential till var och en av de bakre hjulen.

700R4 Transmission Specifikationer

May 12

700R4 Transmission Specifikationer


Den 700R4 växellåda har varit en favorit bland prestanda fordonsägare i flera år. Denna överföring kan byggas för att utföra enkla skift förändringar till vardags kör samt för att stödja prestanda bilar med 450 foot-pounds av vridmoment. Inte alltid en tillförlitlig överföring, har utvecklingen av 700R4 skapat en hel rad av pålitliga överföringar.

Typ av sändning

Den 700R4 är en fyra-växlad automatisk växellåda som skapats av General Motors att sätta i prestanda fordon. Denna transmission har en automatisk överväxel funktion som gör att bilar med hög påkörningar utväxlingar att drivas med motorvägshastigheter utan problem. Introducerades i 1982 Corvette, hade en 3,06-1 första utväxlingen och 1,63-1 andra utväxlingen. Den utväxling minskade med 30 procent jämfört med andra automatiska växellådor på grund av dess 0,7 växel. Denna överföring hade också en lock-up momentomvandlare och ingångsaxlar med 27 splines.

förbättringar

Även om 700R4 hade anständigt specifikationer, var det en svag transmission som gick igenom många förbättringar. Den första förbättringen var att sätta i 30-spline ingående axlar, med start 1984. ring redskap och oljepumphuset var bland de inre delarna som har uppgraderats mellan 1984 och 1987. År 1986 en hjälpventil kroppen började sätts i transmissionen . Interna tillsatser smörj ställdes i 700R4 i bilar som Corvette så att överföringen kunde motstå extrema förhållanden av hög växel och top-spjäll körs.

syster Transmissioner

1993 4L60E överföring infördes. Vid denna tidpunkt hade 700R4 slagits till 4l60. Den 4L60E är en elektroniskt styrd version av det tidigare 700R4s. Denna version behöver en bilens dator för att styra utförandet av transmissionens funktioner. Från och med 1994, var alla GM bakhjulsdrivna fordon som produceras med 4L60E överföring uppskattas till 360 foot-pounds av vridmoment. År 1996 4L60E tog emot en sändning fallet med en separat klocka hus som skruvas fast på huvudfrågan. Större och starkare sändningar byggdes av 700R4 plattform i form av 4L65E och 4L70Es. Den 4L65E är klassad för 380 foot-pounds av vridmoment. Dessa överföringar förutsatt starkare interna för större applikationer som i Hummer.

Hur identifiera Automobile Oljud

April 5

Ljud i bilen kan vara skrämmande och irriterande, men de kan också ge dig en uppfattning om vad problemet är. För att diagnostisera bil ljud, lyssna noga för att räkna ut när de inträffar och vad de låter som.

Instruktioner

1 Lokalisera av bullret. Ljud i hjulen kan vara broms, däck eller hjul problem. Låter under huven kan vara motor, växellåda eller differential problem. Om ljudet kommer från under bilen, är det förmodligen ett avgassystem problem.

2 Särskilja typ av buller i hjulen. Skrikande från ett hjul när du inte bromsa är en sensor så att du vet att dina bromsbelägg måste bytas ut. En skrika vid inbromsning signaler slitna bromsar. Att klicka från ett hjul kan orsakas av ett löst hjul lock eller något fastnat i hjulet eller däcket.

3 Fastställa vilken typ av brus i den främre delen av bilen. Differentialväxel ljud gör ett ringande ljud. Tjut indikerar slitna kugghjul. Knackar på motorn kan vara en sliten kamaxel, medan väsande är en kylvätska eller slang läcka. Klick kan orsakas av en skadad eller lös fläktblad eller låga oljenivå.

4 Ta reda på om bullret kommer från under bilen. Dunkande eller skramlande kan tyda på en lös avgasrör eller ljuddämpare.

5 Ta reda på om bullret inträffar under acceleration eller inbromsning. Buller under inbromsning kan vara en lös kugghjul bärande förspänning. Om det händer vid acceleration, kan det betyda att något i differential bärs. En skallra vid acceleration kan vara felaktig bränslekvalitet, en överhettning motor eller en tändningsproblem. En rasp samtidigt påskynda skulle kunna vara en blåst avgaser.

6 Se om buller uppstår vid vissa hastigheter. Vid höga hastigheter, kan en lugn muller bäras hållarlager, och ett surrande brus betyder slitna drevlager. Ylande vid en viss hastighet indikerar överbelastad redskap eller smörjproblem.

7 Tänk om de senaste kör- eller väderförhållanden. Skrikande eller skrikande är vanligtvis en lös eller sliten bälte, men de kan gnissla efter att ha gått igenom vatten eller när luftfuktigheten är hög. Skrikande under styrningen är en servostyrning bälte.

Hur man använder en MGB Overdrive

September 17

Även om de flesta moderna bilar är utrustade med en automatisk eller en 5-växlad eller 6-växlad manuell växellåda, kom många klassiska och äldre bilar med valfria overdrive manuella växellådor. Dessa var vanligtvis tre eller fyra hastigheter manualer med en överväxel funktion, eller högre växel, för motorväg körning. Snarare än skifta manuellt i högre växel skall överväxel aktiveras med en knapp som föraren trampar när överväxel önskas. MGB roadsters var en av de klassiska bilar som kom med en överfunktion.

Instruktioner

1 Starta bilen. Kör upp till en hastighet där överväxelenheten kan fungera. Detta kommer vanligtvis att vara en motorväg eller högre hastighet körstil där du vill lägre varvtal och en högre hastighet.

2 Tryck på knappen för överväxeln när bilen är i fjärde växeln och du vill använda overdrive, vilket kommer att sänka varvtal som motorn är på. Beroende på vilken modell av MGB och vilken typ av overdrive den använder, kommer knappen vara på en rattstång monterad omkopplare eller på växelspaken. Konsultera din instruktionsbok om du inte kan bestämma var växeln är för överväxel.

3 Inaktivera växeln genom att trycka på knappen igen om du vill att sakta ner. Växellådan bör nedväxling till nästa lägre växel (fjärde), och varvtal hos motorn kommer att gå upp med en liten mängd. Fortsätt nedväxling till nästa lägre växlar om du kommer till ett stopp. Om du vill använda växeln igen, aktivera den när du är tillbaka i högsta växel som överväxel funktioner.

Tips

  • Vissa MGB overdrives fungerar endast när bilen är i fjärde växeln. Om du nedväxling när bilen är i overdrive, kommer overdrive sluta fungera och växellådan kommer att vara i vilken växel du växla ned i. Andra MGB overdrive växellådor kan fungera i både tredje och fjärde växeln. När bilen är på tredje växeln med överväxeln inkopplad är fungerande redskap någonstans mellan tredje och fjärde. Om du nedväxling från tredje till andra, är det rekommenderat att du koppla överväxeln för att undvika att de varvtal att stiga överdrivet eftersom bilen nedväxlingar, även om detta inte kommer att resultera i motorskador. En annan anledning att stänga av överväxeln är att överväxeln förblir aktiverad när du accelererar igen, och växellådan kommer att flytta tidigare än det normalt gör.

GM överföringstyper

September 30

GM överföringstyper


General Motors har en lång historia av innovation bil överföring. Buick Hydromatic Drive, som infördes på 1940-talet, var den första automatlåda finns på den amerikanska bilmarknaden. Från robusta tre-växlad automatisk växellåda till högpresterande sexväxlad standard shifttransmissioner, GM: s sändningsräckvidd täcker spektrumet av ansökan, makt och ekonomi. Att känna de olika GM-transmissioner som finns och vad var och en är kapabel (och oförmögna) att leverera är en viktig del av att köpa och äga en bil.

Vad är överföringen?

Ett transmissions överför kraft från motorn till hjulen. Eftersom motorer kan arbeta i endast en effektklass (noll till maximalt varv per minut, eller rpm), växlar och behövs för att överföra kraft från en död stopp för att accelerera till cruising på 60 miles per timme eller snabbare. När en GM bilen börjar rulla, mycket stora växlar (eller låga växlar) ta makten från motorn och snurra mycket långsamt. Som hastighet plockar upp, växlar transmissionen till en mindre eller högre, redskap. Denna progression kan gå upp genom två, tre eller flera växlar. Typiska "utan krusiduller" sändningar idag har fyra växlar, men många har fem växlar. Ett växande antal bilar, särskilt sportiga bilar och lyx som har sändningar med sex eller fler växlar. En "överväxel" redskap är strikt för motorväg cruising och är den minsta (och "högsta") växel i transmissionen.

GM Automatic Transmission

GM erbjuder fyra, fem och sex-växlade (om du anser overdrive att vara något annat än en legitim växel, så du kanske överväga dessa överföringar att vara tre-, fyra- och fem-växlade med tillsatt växel funktion). Överväxeln är ett mycket ekonomiskt redskap för bränslebesparingar vid högre motorvägshastigheter. En växellåda med överväxel har en regulator som övervakar hur snabbt drivaxeln snurrar och ändrar växlar följaktligen att tillgodose den mest behagliga och tyst körning. Overdrive är konstruerad för att vrida drivaxeln fjärdedel revolution för varje tre varv av transmissionen.

GM Standard Transmission

En standard transmission utnyttjar en förarmanövrerad koppling (vanligen en pedal) för att frikoppla växlarna och en växelspak som föraren påverkar för att ändra från en växel till en annan. Fyra- och fem-växlade är standard på vissa genmodifierade produkter, medan GM: s Chevrolet Corvette och Camaro har tysk konstruerad Getrag sex-växlade. Så många växlar innebär snabb växling genom effektklass och möjliggör snabbare prestanda.

GM föraren välja Transmission

Nyare på marknaden är sändningar i vissa high-end Cadillac och Buick modeller där föraren kan välja mellan automatiska och standardlägen överförings. Det automatiska läget ger enkel körning i automatläge och tillåter högre prestanda körning utan kramade i semi-manuellt läge genom att ge föraren bättre kontroll över effektklass.

GM Transmission och Fuel Economy

GM är för närvarande teknik överföring för att arbeta på hög prestanda med bättre bränsleekonomi. Datorstyrd växelval är begränsad slip differentialer för förbättrad kraftöverföring till hjulen, och andra drivlinan hanteringsteknik minskar bränsleförbrukningen med bibehållen hög prestanda.