digitalisera rullband

Hur Digitalisera rullband

May 1

Hur Digitalisera rullband


Rulle-till-rulle bandspelare gjorde sin debut på 1940-talet och har förblivit en standard för hem och professionell studioinspelning för mer än tre decennier. Även om de har sedan ersatts med digital inspelning maskiner och som inte längre tillverkas, många vintage maskiner är fortfarande i bruk i dag. Om du fortfarande har omhuldade inspelningar på rulle-till-rulle tejp, de är förmodligen nu mer än 20 år gammal och riskerar att försämras. Arkivera dem till ett digitalt format är ett sätt att se till att dina originalinspelningen kommer inte att gå förlorade till tidens tand.

Instruktioner

1 Använd den ursprungliga maskinen banden registrerades på om det alls är möjligt. Om detta inte är ett alternativ, hitta en liknande rulle-till-rulle däck som har rätt uppspelningshastigheter. Dina gamla band kan ha spelats in på 3, 7, 1 7/8, eller 15-IPS, men många nyare modell rulle-till-rulle-maskiner kan bara spela upp vid 7 och 15-IPS.

2 Ladda ner och installera en ljudinspelning programvara program på datorn. Många grundläggande ljudprogram finns gratis på nätet, såsom Audacity och Wave Pad - båda är Mac-kompatibla. Oavsett vilket program du väljer, kommer de grundläggande funktionerna hos alla ljudinspelningsprogram vara mycket lika (se "resurser").

3 Köpa en högkvalitativ analog-till-digital-omvandlaren. Detta ökar ljud insignalen och minskar buller från ljudkortet. Anslut ena änden av omvandlaren och in i USB-porten på datorn. Alternativt kan du använda en mixer eller stereoförstärkare för att öka och styra ljudnivån i stället för en omvandlare.

4 Anslut din rulle-till-rulle däck till omvandlare med hjälp av komposit RCA-kablar för stereo vänster och höger kanal utgångarna.

5 Placera en tom upptag rulle på den högra sidan av din rulle-till-rulle däck. Trä bandet på upptaget rullen centrum slinga. Rotera upptagningsrullen för hand i samma riktning kommer den att röra sig medan gäng bandet. Fäst locket täcker på båda hjulen så att hjulen inte kommer un-buffras eller flyga bort.

6 Öppna ljudinspelning programvara och tryck på den röda "Record" -knappen. En dialogruta visas där du uppmanas att ställa in inspelningsalternativ.

7 Välj ljudkälla ( "Line In") och en minsta samplingshastighet på minst 44,1 (eller 48) kHz, och en bit-djup 16.channel. Välj andra önskade inställningar, klicka sedan på "OK" för att stänga dialogrutan.

8 Gör en provinspelning för att ställa in ljudnivåer; helt enkelt spela upp en minut eller två av bandet och justera ingångsvolymen med hjälp av skjutreglaget på skärmen. Sikta den starkaste signalen möjligt utan förvrängning; du vill behålla dina nivåer från att gå "i rött."

9 Klicka på "Re-Record" eller "Re-Cue" -knappen på ljudprogram för att radera provinspelning. Du är nu i standby-läge. Programvaran kommer automatiskt att börja spela in igen när den upptäcker en ljudkälla.

10 Åter spola rulle-till-rulle tejp och börja uppspelningen. Ni nu spelar in i realtid.

11 Tryck på "Stop" när du är klar med inspelningen. Du kanske vill spela varje låt för sig, eller spela in hela rullen som ett enda spår.

12 Klicka på "Spara fil" och ge den nya inspelningen ett namn. Tilldela det en mapp på hårddisken som kommer att vara lätt att hitta senare. Välj önskat format (MP3, WAV, etc.) och klicka på "OK".

Tips

 • Kontrollera bandet noggrant för tecken på förfall (t.ex. mögel, klibbighet eller synliga skador på bandskikten) innan du försöker spela det. Om du ser tecken på försämring, ta bandet till en ljud bevarande specialist - han kanske kan rädda det. Försök aldrig att spela en skadad band på din dator; Det skulle vara helt förstörd. (Se "Resurser" för ljud bevarande specialist länkar.)
 • Släng inte din ursprungliga analoga band efter överföring till digital. Framsteg inom inspelningsteknik kan ge dig möjlighet att göra kopior ännu högre kvalitet under de kommande åren. Ta väl hand om dina masterband och alltid förvara dem på en sval, torr och mörk plats.

Hur Digitalisera grammofonskivor på en Mac

April 1

Hur Digitalisera grammofonskivor på en Mac


Bra musik är för evigt, men vinyl är inte. Oavsett om du har samlat poster för år, ärvt din skivsamling eller även om du bara älskar att surfa på vinyl sektionen för förlorade pärlor som aldrig gjort det till CD, bör du vara medveten om att poster försämra lite varje gång du spelar dem. För att bevara ditt musikbibliotek, eller helt enkelt att göra det lättare att bära med sig, konvertera din samling till digital. Om du äger en Mac, kan du använda Garage programvara som ingår i standard iLife.

Instruktioner

1 Anslut den ena änden av USB-kabeln till USB-skivspelare. Anslut den andra änden till en USB-port på datorn. Slå på skivspelare och din Mac.

2 Klicka på Apple-menyn högst upp på din Mac skärmen och klicka på "Systeminställningar", "Sound" och "Input" -fliken. Under "Välj en enhet för ljudingång," välj din USB-skivspelare.

3 Öppna Garage på din Mac och skapa ett nytt musikprojekt. För att maximera inspelningstiden, flytta "Tempo" reglaget åt vänster så långt det går. Oroa dig inte om det "Time" och "nyckel" fält.

4 Öppna "Inställningar" i Garageband och klicka på "Audio / MIDI" -fliken. "Input" fältet ska visa din USB-skivspelare. Om den inte gör det väljer du den i "Input" i rullgardinsmenyn.

5 Välj standard Grand Piano spår. Öppna menyn "Track" och klicka på "Ta bort spår." Öppna menyn "Track" igen och välj "Nytt grundspår."

6 Öppna menyn "Control" och avmarkera "Metronome."

7 Klicka på "Record" -knappen för att starta inspelningen. Placera vinylskivor som du vill digitalisera på din USB-skivspelare. När skivan snurrar, placera nålen i början av skivan och låt det spela igenom.

8 Klicka på "Stop" -knappen i Garage efter avstämnings spelats upp.

9 Flytta uppspelningshuvudet till den ungefärliga platsen där det första spåret på din post slutar och det andra spåret börjar. Du kan se var genom att titta på vågformen för spåret du just spelat in. Du kan använda zoomreglaget för att få en bättre bild av vågformen.

10 Öppna menyn "Redigera" och välj "Dela". Detta delar upp spåret i två vid spelhuvudet position. Gör detta för varje spår du vill separera.

11 Öppna menyn "Track" och välj "Nytt grundspår." Klicka på "Solo" -knappen. Klicka en gång på denna tomt spår.

12 Dra den första regionen i det inspelade spåret på det nya spåret du just har skapat. Tryck på "Option-z" på tangentbordet för att gå till slutet av det inspelade spåret, där du kommer att se en liten, lila "End Of Song" markör. Dra den åt vänster och placera det just i slutet av regionen du har placerat i det nya spåret.

13 Öppna menyn "Dela" och välj "Skicka låt till iTunes." När iTunes öppnas och spelar spåret automatiskt, klicka på "Paus". Hitta nya spår i iTunes-spellista och enkelklicka för att byta namn på den.

14 Upprepa steg 12 och 13 för var och en av de återstående regionerna i ditt inspelade spåret. Garage kommer att exportera dem som AIFF-filer, som är förlustfri och därmed lämplig för arkivering.

15 Välj alla dina nya spår i iTunes och tryck på "kommando-I" på tangentbordet. Ange artistnamn, albumtitel och annan nyttig information som du vill taggade.

Tips

 • Använd en tredje part program som Audacity eller Växla till konvertera AIFF-filer till andra format, såsom WAV eller FLAC.
 • Använd inte denna process att göra intrång i upphovsrätten.

Rullband Repair

September 30

Rulle till rulle bandspelare används fortfarande i många ställen att spela långa perioder av information. En av de vanligaste användningsområdena är backup äldre radiostationer som inte har uppdaterats till digitala backup-system. Dessa kassettdäck är också vanligt på museer för att hålla gamla intervjuer.

Lokalisera Bad avsnitt

Rullband kommer i ett fåtal storlekar med de vanligaste är den 3,75-tums och 7,5-tums storlek rullar. Bredden på hjul kan variera från en halv tum till två inches, med 1/2-tums sort vanligast för hemmabruk. Spela bandet och lyssna efter screeches eller leta efter sträckta partier av bandet. Om det är bruten, kan du hitta det skadade området på det sättet.

Prepping för reparation

Du behöver en plan yta och en vass sax eller ett rakblad. Du kan använda transparent tejp, men det finns ett band som utformats speciellt för dessa reparationer. När du har hittat dåligt område på videobandet, klippa ungefär 1/4 tum från det avsnitt som är dåligt på båda sidor. Om bandet var bruten, trimma 1/4 tum ovanför sträckan linjen. Du kommer att märka detta på grund av små linjer på ytan av bandet. Skär i 45 graders vinkel.

Reparera Tape

Rulla omkring tre fot på var och en av hjulen. Placera inspelningsbandet på en plan, slät, yta med den blanka sidan nedåt. Ta en en tum bit tejp och tillämpa den på utgången av en av sektionerna. Täck ca 1/2-tums så att du kommer ha en annan halv tum för den andra delen. Lägga tejpade avsnittet ner på ytan med den klibbiga delen av bandet upp. Noggrant fäst den andra sektionen av inspelningstejp vare tejp, hålla den i jämnhöjd med den andra sektionen. Trimma självhäftande tejp med en sax så nära som möjligt till inspelningsbandet.

Hur man digitalisera dina fotoarkiv

March 28

Hur man digitalisera dina fotoarkiv


Digital arkivering är en gemensam aktivitet bland fotografer som övergår i den digitala tidsåldern. Digitala fotoarkiv är i huvudsak databaser som tillåter fotografer att få tillgång till bilder med nyckelord, tidsperioder, kategorier, eller platser. Arkivering bilder är fördelaktigt eftersom det sparar tid att hitta vissa bilder i fall de behövs omgående. Digitalisering bilder som görs på film är en mödosam process, beroende på hur många bilder du har dock avslutat ett digitalt arkiv är mycket fördelaktigt i det långa loppet.

Instruktioner

1 Ta inventering av dina fotografiska arkiv. Om dina arkiv är organiserade kronologiskt, börja med den tidigaste år. Om de är organiserade efter kategori, gå i alfabetisk ordning. Notera om fotografierna du digitalisering är filmnegativ eller utskrifter. Om du digitalisera negativ måste du skanna dem för att få dem på datorn. Utskrifter kan antingen skannas eller fotograferas för att digitaliseras.

2 Rengör skannern med en strimma fritt glas renare och låt den torka innan skanningen. Börja skanna dina bilder som börjar med antingen den äldsta bilden eller den första kategorin. Scanna varje bild på minst 300 dpi (dots per inch). Placera bilden på skannerbädden, stäng skannern och tryck på knappen för att skanna. Använd TMA (transparent media adapter) för att skanna alla negativa. Om det finns några lediga utrymmen i TMA, täcka dem med de medföljande ljus sköldar för att undvika extra ljus från att läcka in i skannade bilder. Märk varje fil efter datum eller kategori när det är på din dator.

3 Fotografera dina arkiverade bilder med en digital SLR om du inte vill skanna dem. Använd ett stativ och rikta kameran nedåt mot marken. Se till att bilden läggs platt på toppen av en svart bit kraftigare papper. Titta genom kamerans sökare för att se till att ingen av bilden skärs ut ur ramen. Ta flera skott av bilden. Skjuta några exponeringar vid 0 EV och andra som är både lätt överexponerad och underexponerad. Anslut kameran till datorn och importera bilder till en fil som du enkelt kan hitta senare.

4 Öppna katalogisering program som Lightroom eller Aperture och importera de digitaliserade bilder. Byt namn på filer som du har skapat med en digital kamera så att de passar filnamn arkivet system. Använd katalogisering program för att gå igenom varje bild och lägga till anteckningar, nyckelord, och betyg som behövs.

5 Säkerhetskopiera bildfiler på DVD-skivor eller en extern hårddisk om datorn tappas bort, stjäls eller kraschar. Det är aldrig en trevlig upplevelse att förlora en hel arkiv bilder.

Hur Digitalisera gamla kassettband

June 9

Trots den digitala musikrevolutionen, vissa album förblir otillgängliga via dator eller MP3-spelare på grund av sin ålder. Audiofiler som har staplar av kassettband som inte längre är i omlopp kanske vill omvandla dem till ett mer mångsidigt digitalt format. Med fri programvara och några leveranser, kan lyssnarna få sina klassiska kassettband i modern tid på bara några minuter.

Instruktioner

Digitalisera gamla ljud kassettband

1 Öppna ett gratis ljudinspelning programvara program. Tillgång Microsofts Ljudinspelaren genom att klicka på "Start", "Program" och "Tillbehör" i Windows, eller ladda ner gratis Audacity inspelningsprogrammet.

2 Använd stereo kablaget för att ansluta kassettspelare och datorn, sätter ena änden till "Audio Out" eller hörlursuttaget på din stereo och en i "Audio In" uttaget på datorn.

3 Klicka på "Record" -knappen i Audacity eller ljudinspelare, tryck sedan på "Play" -knappen på ljudspelare.

4 När låten är klar, klicka på "Stop" knappen i Audacity eller Windows Sound Recorder. Spara filen genom att klicka på "Spara" -knappen i inspelningsprogrammet. Skriv filnamnet när du ombeds och tryck på knappen "Enter".

Tips

 • Att digitalisera en hel sida av ett kassettband på en gång, spola bandet till början av sidan i fråga.
 • Skadade eller skeva kassettband att spela med tomma fläckar eller förvrängning kommer att spela med dessa brister i digital form.

Hur Digitalisera 8mm videoband

June 24

Hur Digitalisera 8mm videoband


Medan digital video kan spelas tusentals gånger utan försämring i kvalitet, kan äldre 8 mm video filmer tjänat ut. Dessutom är det allt svårare att hitta delar till 8 mm projektorer, så att uppspelningen av gamla filmer kan bli omöjligt om du inte kan hitta delar. Tyvärr har 8 mm projektorer inte har en videoutgång, så att digitalisera dem kräver användning av en annan videokamera.

Instruktioner

1 Placera den vita kartong eller filmduk i ett mörkt rum, företrädesvis ett med antingen inga fönster eller tunga gardiner.

2 Placera projektorn på ett bord, och ordna avståndet mellan bordet och skärmen så att den projicerade bilden fyller bara den vita kartong eller filmduk.

3 Skruva den digitala videokameran på ett stativ, och placera den intill projektorn. Justera zoom videokameran så att endast projektorskärmen fyller objektivet när du tittar genom sökaren.

4 manuellt slutarhastighet digitala videokameran till 1/60 av en sekund. Ställ in uppspelningshastigheten på projektorn till 10 bildrutor per sekund eller 20 bildrutor per sekund, för att minimera flimmer.

5 Spela 8 mm video och tryck spela in på videokameran för att spela in den till ett digitalt medel.

Tips

 • När du har spelat in 8 mm video på en digital videokamera, kan du överföra den till en dator för att bränna den till DVD. Om din videokamera är en DV-band, behöver du en FireWire-kabel. Om videokameran använder minneskort, kan du använda en kortläsare.
 • Om du inte ställer in slutartiden till 1/60 av en sekund och justera uppspelningshastigheten på projektorn, kommer den resulterande inspelade videon måste mycket flimmer, som orsakas av olika bildrutor per sekund av de två medier.

Negativa effekter av Digitalisering

November 17

Negativa effekter av Digitalisering


Vi lever i en snabbt föränderlig, starkt digitala världen. En stor trend de flesta känner till är digital fotografering, men vilka är farorna och nackdelarna med denna rörelse? Skanning och indexering bilder är tidskrävande, dyrt, beroende på att förändra och felbara teknik och kan förringa upplevelsen av att se ett foto med egna ögon.

Bekostnad

Digitalisering dokument och foton, särskilt äldre bitar eller de med historisk betydelse, kräver stor omsorg. Många lagras i kontrollerade miljöer, så att saker som damm, fukt och även ljus inte skadar materialen. Föra dem ut ur dessa miljöer och digitalisering dem kräver utbildad personal för att hantera dem på rätt sätt. Vissa mindre institut kan då behöva välja vilka dokument som är mest värda att digitalisera; begränsade resurser tvinga dem att på ett effektivt sätt redigera sina val.

föränderlig Technology

Beroendet av teknik kan orsaka flera omedelbara och framtida komplikationer. Även i händelse av att det inte finns några omedelbara tekniska problem, medier och filtyper ändras ofta. Man skulle vara hårt pressade att hitta ett sätt att spela en 8-track kassett eller Betamax videoband idag, och likaså programvara som utformats för tidigare operativsystem är ofta obrukbar på bara några korta år. Skillnader i displayen hårdvara kommer också att bidra till förändrade uppfattningar om källbilden.

Äkthet

Enligt sångaren och kultur bloggare Ian Sidden "värdet av vissa böcker [är] inte bara inrymd i information, men även inom den fysiska formen av själva boken." En av fördelarna med att digital bildbehandling är den lätthet med vilken vi kan ändra dokument och foton. Men gör detta äktheten av bilder vi ser tveksamt. Även välmenande förändringar, som att rensa upp röda ögon eller göra texten mer läsbar, förringar den ursprungliga integritet källan.

Degradering

För närvarande, saker som datorn kraschar och attacker från skadliga källor är mer av en oro när digitaliseringen. Vissa filformat som komprimerar bilderna också orsaka dem att försämra deras upplösning, som är en av de främsta problemen mest försöker undvika genom att digitalisera i första hand. existerar förlustfria bildformat, men de är stora och kommer att kosta mer för hårdvara för att lagra dem. Vidare, även med redundanta säkerhetskopior, maktfrågor och hårddisk misslyckanden förekommer; med mer digitaliserade bilder packade på en enda skiva kan även en liten misslyckande bli katastrofala.

Hur Digitalisera Super 8 Film

December 25

Hur Digitalisera Super 8 Film


Om du har gamla filmer om Super 8 film, kan möjligheten att inrätta projektorn och skärmen varje gång du vill titta på dem vara skrämmande. Med filmen professionellt digitaliseras så att du kan redigera dem på en dator eller överföra dem till DVD eller MiniDV är generellt dyra, i närheten av $ 250 för en timmes film överförd men det är en relativt enkel, högkvalitativ metod för att digitalisera filma själv.

Instruktioner

1 Ställ upp ditt hem filmduk eller montera en bit vit affisch styrelse på väggen. Du vill ha en ren, jämn och blank yta att projicera film.

2 Ställ upp projektorn och ladda en rulle av film, enligt projektorns anvisningar. Kontrollera att projektorn är i fokus.

3 Sätt videokamera på stativ och placera den strax under projektorn, så nära som möjligt till projektorns lins.

4 Använda fönsterputs och en mjuk trasa, rengör linserna på både kameran och projektorn för att säkerställa den renaste möjliga överföringen.

5 Se till att rummet är helt mörkt.

6 Stoppa kameran när den första rullen är klar, startar den igen när du har nästa rulle buffras och redo att spela. Fortsätt tills alla Super 8 hjulen har fångats på video.

Tips

 • Om dina Super 8 rullar och projektor har ljud, anslut "ljud ut" uttaget på projektorn till "audio i" uttaget på videokameran för att få bästa möjliga ljud i överföringen. Om utgången på projektorn är i RCA-format, förmodligen behöver du en RCA-till-mini-plugg adapter för att ansluta till kameran.
 • Många videokameror kan mata direkt till en dator under inspelningen. Om du har videoredigeringsprogram och planerar att arbeta med filmen på datorn någon gång, kanske du kan spela in direkt till hårddisken.

Hur Digitalisera filmsamlingar

December 19

Hur Digitalisera filmsamlingar


Om du har hundratals DVD-skivor i din filmsamling, du tar upp en hel del utrymme i ditt hem. Det är också besvärligt att fysiskt sätta skivorna i spelaren och du kanske inte ens vet vilka filmer du redan äger i ditt bibliotek. Det är också omöjligt att undvika normalt slitage skador över tid. Lösa dessa problem och effektivisera din samling genom att digitalisera hela biblioteket på hårddisken.

Instruktioner

1 Ladda ner eller installera på datorn en DVD krusning program som Handbreak, Subler eller Winx. Leta efter program som kommer att avkoda kopieringsskydd som finns på de flesta DVD-skivor.

2 Sätt din DVD i datorn. I de flesta datorer kommer att utlösa skivan att spelas upp automatiskt. Stoppa uppspelningen och stäng alla fönster i samband med DVD-spelaren på din dator.

3 Öppna DVD-rippning programvara och välj alternativet för att överföra DVD. En finder skärm öppnas och från detta välja den fil som håller DVD. Välj videofilen och att programvaran för att slutföra ett svep av data.

4 Låt programmet körs utan avbrott.

5 Vänta programvaran för att ange på skärmen att kopian är klar. Kopian kommer att placeras på skrivbordet om du inte har utsett det att gå någon annanstans. Stäng programmet och öppna program som du använder för att visa filmer. Detta kan vara ett program som iTunes eller Windows Media Player.

6 Klicka på och dra filen i DVD-kopia från din dator till din mediaspelare. Inifrån mediaspelaren genom att klicka på rubriken och se till att den börjar spela. Detta bekräftar att kopian gjordes på rätt sätt och att filen sparas på hårddisken. Upprepa stegen med hela din filmsamling.

Tips

 • Titta på filmer på datorn eller strömma dem till din Apple TV, Wii, Xbox eller TiVo.
 • För att undvika att ta upp plats på din huvudsakliga hårddisk, köpa en extern hårddisk för din filmsamling.

Hur Digitalisera Hi8 kassetter

March 16

Hur Digitalisera Hi8 kassetter


Den snabba utvecklingen av tekniken innebär att kvaliteten på hemmet videoinspelningar konsekvent har gått upp under åren, och idag kan även konkurrera kvalitet broadcast video. Vad detta innebär är dock att du kan ha en låda med dyrbara hemvideofilmer som du inte längre kan spela och dela på nyare digital utrustning. Det finns proffs som erbjuder digitalisering tjänster, men om du fortfarande har din Hi8 videokamera eller spelare och en nyare digital videokamera, kan du konvertera analoga till digitala själv gratis.

Instruktioner

1 Kontrollera om dina kameror använder S-Video eller komposit anslutningar för överföring av video. Du kan avgöra detta genom att placera AV in / ut-portarna på båda videokamerorna. En kompositanslutning är av samma storlek som en hörlursuttaget och vanligen färgat gult. En S-Video-anslutning är större, runda, och har fem små hål i den.

2 Sätta Hi8 kassetten i den analoga videokamera eller Hi8 spelare.

3 Anslut S-Video eller kompositkabel till kameran eller Hi8 spelare. Det kommer att finnas en plats för denna markant AV in / ut eller AV ut på maskinen. Anslut den andra änden av kabeln till den digitala videokameran i spåret märkt AV in / ut eller AV i.

4 Tryck på inspelningsknappen på den digitala videokameran. Tryck på play-knappen på Hi8 spelare eller videokamera. Låt inspelnings spela tills den är klar; när det är tryck sluta först på Hi8 maskin, sedan på den digitala videokameran. Den analoga inspelningen har nu digitaliserats på den digitala videokameran. Allt som återstår är för dig att överföra den till datorn.

5 Anslut USB- eller FireWire-kabeln till motsvarande uttag på den digitala videokameran och anslut den andra änden till datorn. Vad som följer är exakt samma process som överföra ny digital video från videokameran till datorn.

6 Öppna överföringen video och redigeringsprogram som kom med din digitala videokamera. Detta kommer sannolikt att öppnas automatiskt när kabeln från videokameran har anslutits till datorn. Spara filen som spelades in från Hi8 kassett på datorn. Du har nu en digital fil som kan redigeras, laddas upp eller brännas på en DVD.