dodge m4s turbo

Hur man lägger en ny Heater i en Dodge Cummins Turbo Diesel

October 22

Värmaren i Dodge Cummins Turbo Diesel lastbil ligger i fordonets instrumentpanel. För att installera en ny värmare, måste du delvis isär Dodge lastbil instrumentbräda och ta bort den felaktiga värmaren. Det är en ganska svår och tidskrävande process, men nödvändigt om du bor i ett område som tar emot en hel del kallt väder. Du bör räkna med att spendera mer än en timme att ersätta aggregatet i Dodge Cummins lastbil.

Instruktioner

1 Använd en hylsnyckel för att koppla den negativa batterikabeln.

2 Placera en dräneringspanna under kylaren pluggen och lossa pluggen för att tömma lastbilens kylsystem. Efter fem minuter, dra ur kontakten.

3 Använd en spårskruvmejsel för att bända bort den högra sidan torped trim rutan. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller handskfacket till lastbilen. Dra handskfacket off av trucken.

4 Ta bort clipsen längs kanten av instrumentbrädan med en skruvmejsel och dra streck off av trucken. Koppla de styrande kablarna från värmaren huset på motorsidan.

5 Avinstallera fästskruven mellan paketet till kåpa sida plåt. Ta bort de fyra muttrarna som håller värmaren till lastbilen med en hylsnyckel och dra värmaren av lastbilen.

6 Installera det nya aggregatet och installera muttrarna. Sätt tillbaka fästskruven och montera instrumentbrädan.

7 Häll vätskan från dräneringstråget i kylaren och anslut batteriet. Stäng huven.

Dodge Stratus Turbo Information

January 1

Även om få amerikaner kan känna av det, gjorde Dodge producera en turboladdad version av sin populära Stratus ekonomi bil. Anledningen till denna okunnighet är ganska förståeligt, med tanke på att denna modell aldrig såldes norr om Rio Grande.

Introduktion

Från 1995 till 2006, Chrysler Mexiko version av Stratus RT fanns med samma 2.4L turboladdad fyrcylindrig som PT Cruiser Turbo och Neon SRT-4. Från och med 2010, dessa bilar är fortfarande mycket populärt med den mexikanska polisen och mexikanska Secret Service.

Prestanda

Den 2.4l Stratus Turbo hade 215 hästkrafter och 224 ft-lb av vridmoment från fabriken. Stratus turbo körde 0-62 mph i 8.13 sekunder, 15,89 sekunder i kvartalet mil och var begränsad till 135 km / h.

fabriks~~POS=TRUNC uppgraderingar

Mopar Performance, Dodge s interna tuning division erbjöd ett antal fabriksuppgraderingar för Stratus 'Neon SRT-4 kusin som lätt anpassar sig till Stratus motorn. Mopar nivå 3 uppgraderingspaket gav 2.4L 310 hästkrafter och 325 Nm i vridmoment på pump gas och över 350 hästkrafter på 110 oktan ras gas.

Felsökning en 1991 Dodge 250 Turbo

November 22

1991 Dodge Ram 250 lastbil kom med en extra 5,9-liters åttacylindrig turbomotor. Lastbilen ingår också många olika standardfunktioner, såsom 16-tums hjul, bromsar makt, färgat glas, en fyra-växlad manuell växellåda, fyra hjul låsningsfria bromsar, en främre trasa bänk och servostyrning. Alternativen för farthållare, elfönsterhissar, tvåfärgade färg och makt ytterbackspeglar. Ett sätt att fixa din Dodge Ram 250 är genom att lära allmänna felsökningsmetoder.

Instruktioner

1 Kontrollera kopplings skivan när du hör transmissionskopplingen slirar medan du kör lastbilen. Kopplingstryckplattan kan bäras eller skadad och måste bytas ut. Titta också på kopplingsenheten för att se om tryckplattan ytan har blivit kontaminerad med smuts, fett eller transmissionsolja. Kopplingen kabel eller bindning kan också vara felaktigt inställd. Du bör också kontrollera tryckplatta membran fingrar och se till att ingen av dem är trasiga, saknas eller slitna. Kopplingsfjädrarna kan också saknas, trasiga eller svaga och bör bytas ut.

2 Undersök PCV-ventilen på avgassystemet om du ser en överdriven mängd rök som kommer ut ur din Ram under körning. PCV-ventilen kan sättas eller skadas. Titta också på bränsleinjektorerna för att se om någon är torra eller brännas eller om insprutningssystemet är antingen alltför mager eller rik.

3 Inspektera bränsleledningen montering av din lastbil om motorn avger en stark gas lukt medan motorn är igång. Det kan finnas en läcka i bränsleledningen som orsakar lukten. Bränslefiltret kan ha en läcka eller bränslepumpen kan ha installerats felaktigt. Du bör också kontrollera bränsleinjektorerna inuti motorn för att se om de fungerar korrekt. Kontrollera även förgasaren för att säkerställa att det inte har blivit utsliten, felaktig eller skadad.

Tips

  • Kontrollera alltid resultaten av din felsökning ansträngningar med en mekaniker kunnig om din Dodge Ram lastbil. Han kanske kan hjälpa dig med vilka delar att köpa eller sätt att påskynda reparationer du behöver göra.

Dodge M4 specifikationer

October 27

Dodge M4 specifikationer


Den Dodge M4S - Turbo Interceptor - är en elegant, lågt hängande sport Coupe som är känd för att visas i 1986 filmen "The Wraith." Den M4S var en 1984 prototyp. Det finns enligt uppgift endast fyra i existens, med en i Walter P. Chrysler Museum i Auburn Hills, Missouri. Bilarna är också ryktas vara värt $ 1.000.000 en bit.

mätningar

Dodge M4S hade en 2,2-block och en femväxlad manuell växellåda, med en Cosworth 16-ventil, dubbel-cam huvudmotor, dubbla turbos och Bosch bränsleinsprutning. Bilen har en topphastighet på 194,8 miles per timme, och kunde gå 0-60 mph på 4,1 sekunder, som observerats på väg och spår Magazine. I mitten-motorer M4S / PPG Turbo Interceptor tävlade som en Indy bil 1981. Repliker är gjorda av kit, men med en annan motorns alla motor förvaltade 27 mpg, stadskörning, och 30 km / h vid motorvägshastigheter. Konsumtionen i genomsnitt 23 mpg förbi 150 mph.

Motor

Dodge M4S var utrustad med en Cosworth 16-ventilsmotor med 300 pounds av vridmoment. Det var ett "lager block" med en 2,2-liters rak används också i Dodge Aries och Daytona. Motorn producerade 400 hästkrafter, på grund av dubbla Garrett T25 turbos, en Twincam Cosworth 16 ventiler per cylinder och Bosch L-Jettronic bränsleinsprutning. Tekniken utvecklades senare till den 2,2-liters turbo fyra finns på Iroc Daytona och ande.

Fungera

Dodge M4S skapades som en takt bil som utvecklats av Chrysler och PPG. Mer än 30 av bilarna skapades för "Wraith" ensam, att förstöras i en samling av brinnande stunts och kraschar. Bilen ansågs för produktion, men Dodge blev avskräckta av höga tillverkningskostnader. Dodge sportbil skulle ha kostat cirka $ 50.000 i 1984, även om Dodge Viper fortsatte med att bli företagets high-end sportbil.

Kropp

Den Dodge M4S presenterade också måsvingedörrar och en clam-shell huva. Det layouten på en mittmotor Mopar var också unik. Den M4S står för Mid-motor 4 Cylinder Sport och erbjöd en 50/50 viktfördelningen mellan fram- och bakaxeln. Den ursprungliga versionen rullade av show-parti med 15-tums aluminiumfälgar, som blev dekorativa alternativ för Chrysler minibussar, Dodge Acclaim och Daytona.

De typer av 1989 Dodge Autos

June 13

Dodge startades 1914 av Horace och John Dodge. Företaget började tillverka bilar, men utvidgas till lastbilar med 1917. Dodge såldes till Chrysler Corporation 1928. År 1984 Dodge rullade ut den första minibuss: Dodge Caravan. Fortfarande en populär tillverkare av bilar och lastbilar, Dodge erbjuds en mängd olika bilmodeller 1989.

Dodge Colt Turbo

1989 Dodge Colt Turbo bedömdes en av de tio bästa bilarna 1989 av Car and Driver. Colt Turbo är en tre-dörrars sedan och har plats för fem passagerare. Bilen kom med en fem-växlad växellåda och en 1,6-liters turboladdad motor med 135 hk, och fick 23 mpg i staden.

Dodge Aries

1989 Dodge Aries kom i en tvådörrars coupe eller fyradörrars sedan. Det innehöll en 2,2-liters motor med 93 hk och en femväxlad manuell växellåda eller en valfri tre-växlad automatlåda. Den hade en bränsleekonomi 25 mpg i staden.

Dodge Daytona

1989 Dodge Daytona var en två-dörrars halvkombi. Det kom i fyra modeller: ES, ES Turbo, Shelby och Base. Shelby kom med en 2,2-liters I4 motor, medan de andra modellerna innehöll en 2,5-liters I4 motor. ES Turbo och Shelby hade en bränsleekonomi 20 mpg, jämfört med ES och basmodeller, som hade 24 mpg. Alla modeller kom standard med en fem-växlad manuell växellåda.

Dodge Spirit

1989 Dodge Spirit var en fyradörrars sedan med en fem-växlad manuell växellåda. En tre-växlad automatlåda var ett tillgängligt alternativ. Det innehöll en 2,5-liters I4 motor med 100 hk och 135 pund. av vridmoment. Det fick 24 mpg i staden och 34 mpg på motorvägen.

Dodge Lancer

1989 Dodge Lancer erbjuds 21 mpg i staden och 31 mpg på motorvägen. Det var en fyrdörrars, medelstor sedan med en fem-växlad manuell växellåda och innehöll en 2,5-litersmotor.

Hur man installerar oljeledningarna på en Turbo Neon

November 6

Det finns två olje svalare linjer på Dodge Neon Turbo. Dessa linjer körs olja mellan överföring och kylaren. Oljan rinner genom transmissionen att smörja kugghjulen, och det värms upp när den närmar sig slutet av sin cykel. För att kunna köra genom transmissionen igen utan att skada den, måste fluiden färdas genom oljeledningarna till kylaren, där kylmediet sänker temperaturen. Installation av nya oljeledningarna kräver ett verktyg som kallas en flänsmuttern nyckel och ca 30 minuters arbete.

Instruktioner

1 Parkera Neon på en nivå, asfalterad yta och vänta minst 30 minuter för motorn att svalna. Lyft den främre delen av bilen med en domkraft och fäst den på ett par pallbockar.

2 Glida under bilen för att lokalisera oljelinjeportar på sidan av transmissionen och botten av radiatorn. Använd en ficklampa för att enkelt hitta dessa cirkulära portar.

3 Fäst en halv-tums mutter till slutet av varje oljeledningen. Köra linjerna mellan transmissionen och kylaren, plugg varje ände i den runda porten.

4 Dra åt muttern genom kläm den med en flänsmuttern skiftnyckel och vrida den medurs.

5 Lyft den främre delen av bilen precis tillräckligt för att dra ut pallbockar sedan sänka den till marken med domkraften.

Hur man identifierar Cummins 600 Motorer

September 3

Hur man identifierar Cummins 600 Motorer


Cummins ISB 600, en 5,9 liters turbo-diesel som används främst i Dodge Ram lastbilar börjar 2004, när den tidigare versionen av denna stora inline-sex cylinder omskapas. Enligt Cummins södra Plains, LTD., Fick motorn en hästkrafter utgångs uppsving från 245hp till 325hp och vridmoment höjs till 600 foot-pounds, alltså 600-seriens namne. Även kallad Dodge Ram Turbo Diesel, 600-serien fortsätter, även om vridmoment specs har höjts och en 6,7 liters ISX motor infördes. Identifiering sker med hjälp av fordonets chassinummer (VIN) och visuella metoder.

Instruktioner

1 Lokalisera VIN taggen på den bortre hörnet av förarsidan streck, om motorn fortfarande är i fordonet. Taggen är synlig genom vindrutan. 17-positionen VIN är en universell fordon identifieringskod och nyckelpositioner för Cummins 600-serien identifiering är sex, åtta och tio.

2 Avkoda identifiera VIN positionerna. Enligt DodgeRam.org RAM VIN avkodare, kommer läget sex av VIN vara en 1,2 eller 3, utse Dodge Ram 1500, 2500 och 3500 respektive. Position åtta betecknar fordonets motor och bör vara en "7" representerar 5,9 liter, inline-sex HO diesel. Position 10 är fordonets år, som börjar med "4" för 2004, upp till "9" för 2009; 2010 betecknas med bokstaven "A"

3 Leta efter tillverkarens taggar och Cummins identifiering. Cummins 600-serien används främst i Ram 2500 och 3500 och som det är en stor dieselmotor finns det inga tändstift. Cummins logotypen är framträdande på ventilkåpan och alla fordon med hög effekt, har turbo-diesel 600s markerade på framskärmarna med Cummins turbodiesel logotyp bredvid Ram logotyp. Full illustrationer av logotyper och själva motorn finns på Allpar Cummins Diesel sida (se Resurser).

Vad orsakar Turbo Overboost på en Dodge lastbil?

March 21

Dodge lastbilar kan ibland stöter overboost problem. Överladdning är när turboaggregatet producerar mer boost än avsett. Orsakerna till overboost varierar från wastegate problem, lösa kopplingar eller väder. De flesta av de problem som kan lösas enkelt.

wastegate

Wastegate är ansvarig för att släppa någon ytterligare luft turbo producerar. En wastegate är inställd att öppna när en presecribed pounds per square inch inställning (psi) överskrids; wastegate öppnar och frigör den extra luften. Ibland kan wastegate på Dodge lastbilar fungera felaktigt på grund av en skadad eller wastegate ställdon. Wastegate ställdon är ansvarig för avkänning av mängden psi en turboladdare ger.

Väder

Eftersom Dodge turboladdaren komprimerar luften den får från dess omgivning, kan vädret ha en effekt på den. Ju kallare luften, den tätare blir den. Om temperaturen sjunker tillräckligt lågt, kan den orsaka turboladdaren att producera mer boost eftersom det är att komprimera luft som redan är tät; resultatet är overboost.

lös Piping

Lös rörledningar i Dodges turbosystemet kan orsaka en felaktig tolkning i wastegate ställdon. Som ett resultat kommer den wastegate inte frisätta den komprimerade luften även när turboladdaren producerar mer än nog av det. En tryckprovning kan göras för att se om ett av rören är lös eller läcker luft. Under ett trycktest är en luftkompressor ansluten till den turboladdade systemet och sedan kontrolleras för läckor.

Hur tar jag bort Turbo Ljuddämpare ring på en 1998 Diesel Dodge 3500?

January 18

Hur tar jag bort Turbo Ljuddämpare ring på en 1998 Diesel Dodge 3500?


1998 Dodge 3500 diesel pick-up är fabriksutrustad med en Cummins turbo diesel motor. För att minska bullret från turboladdaren, som kallas en metallring en ljuddämpare ring eller inlopps baffel placeras inuti hos turbo. Borttagning av ljuddämparen ringen inte har någon effekt på fordonets prestanda, men förare kommer att märka en ökad högfrekventa, whistle-liknande ljud utan ringen. Vissa Dodge Ram 3500 ägare hitta starkare turbo buller vara en önskvärd egenskap.

Instruktioner

1 Lyfta huven för att lokalisera turboladdaren i lastbilen. Det är i det bakre vänstra hörnet i motorrummet. Avlägsna flexslang som förbinder turbo till luftfiltret genom att lossa klämskruven och glider slangen ut från turbon.

2 Identifiera ljuddämparen ringen, en silver- eller kol-färgade tunna, runda bit metall direkt inuti turboinloppet. Skjut skruvmejsel försiktigt under låsringen som håller ljuddämparen ringen på plats. Flytta skruvmejsel långsamt och se till att inte skada knivarna i turbon. Som snäppringen börjar att lossna, att fortsätta att tvinga skruvmejseln under den, förflyttning av verktyget i en cirkel runt snäppringen tills den är fullständigt avlägsnad.

3 Ta bort ljuddämparen ringen genom att försiktigt ta tag den med två fingrar och dra utåt. Ersätta den flexslang som är ansluten till luftfiltret genom att skjuta tillbaka slangen på plats och åtdragning av klämman.

4 Lagra ljuddämparen ringen och snäppring på en säker plats så att delen kan bytas ut om den ökade bullret blir ett problem.

Information om en 2005 Dodge 2500 Med en Cummins Turbo Diesel

June 7

Hårdare, starkare och mer kapabelt: det är vad Ram 2500 handlade om. Med Cummins turbodieselmotor under huven, kan den stora Dodge dra laster som även de stoutest halv-tons lastbilar inte kunde vika. Tidigare endast tillgänglig på dedikerade kommersiella fordon, var Cummins motor hölls i hög aktning för både dess enorma vridmoment och skott hållbarhet.

Motorn var inte den enda upp stora delen av Ram 2500, men. I förhållande till den lättare vikt 1500 modell, dess fjädring var styvare och tjockare, dess ram fastare och sina sändningar bättre kunna hantera dieselmotorns massiv produktion vridmoment. Medan vem som helst kan köpa en Ram 2500, var det betydligt mer lastbil än den genomsnittliga personen behövs.

utföranden

Beroende på hur det var utrustad kunde Ram 2500 vara en maskin utilitaristisk arbete eller en lyxig kryssare. Dess tre utföranden var bas ST, mid-level SLT och kvalitets Laramie.

ST har utformats med no-nonsense funktionalitet i åtanke. Det presenterade lätt att tvätta vinyl klädsel, gummibelagda golv, luftkonditionering, och en fyra-högtalare CD-stereo. Flytta upp till SLT, ombordvarande hade tygklädsel, heltäckningsmattor, makt lås, fönster och speglar, farthållare, färddator, en rymlig främre konsolen, och en tilt-justerbar ratt. Lyxiga Laramie modeller erbjuds mjukt läder sittplatser ytor, en premie stereo, och valfri röstaktiverad navigationssystem.

drivlina

The Ram Cummins Turbo Diesel var den föredragna motorn allvarliga användare lastbils. Medan de flesta husägare och fritids förare med rätta valt tillgängliga 5,9-liters bensin V-8, dieselmotorn var perfekt för arbetsapplikationer och dragande extra tunga laster. En 5,9-liters inline-sex, producerade 325 hästkrafter och en monumental 600 foot-pounds av vridmoment. En översyn halvårsskiftet stötte maximalt vridmoment upp ytterligare till 610 foot-pounds.

Motorn ansluten till antingen en sex-växlad manuell eller fyrväxlad automatlåda. Som man kan förvänta sig, ramma 2500 skröt enastående kapacitet bogsering och nyttolast. Det kan dra upp till 13.600 pounds och bära upp till 2.750 pounds i sin robusta säng.

Mått

Ram 2500 var en stor bil med nästan någon standard. Det fanns i korrekthet och quad-hyttversioner. Regelbunden-cab lastbilar hade 8,2 fot sängar, medan quad-hyttmodeller hade antingen en 6,3-fots eller 8,2-fot säng.

Den regelbundna hytten lastbil mätt 229,7 inches i längd, 73,8 inches i höjd och 79,9 inches i bredd, med en hjulbas på 140,5 inches. Quad-hytten modell med kortare sängen var 227.7 inches lång, 79,9 inches bred och 74,4 inches hög. Det red på en 140,5 tums hjulbas. Med lång säng, sträckte lastbilen en jättestor 249,7 inches i längd, 78,4 inches i höjd och 79,9 inches i bredd. Det är hjulbas var 160,5 inches.

konsumentdata

På grund av Cummins Turbo Diesel klassificering som en kommersiell motor, finns inte tillgängligt för lastbilen EPA bränsleekonomi data. De flesta förare, men rapporterade att komma runt 15 till 20 mpg.

När nya, dieseldrivna Ram 2500 började på $ 24.940. Beror till stor del på motorns rykte för lång livslängd och tillförlitlighet, gör trucken en smart används köp. Enligt Kelley Blue Book, som av 2014, priser för en 2005 Ram 2500 diesel varierar från $ 14.200 för en hake, regelbunden hytten modell upp till $ 20.785 för en laddad quad hytten Laramie.