dragstång bogsering

Hur att montera en dragstång

June 7

Hur att montera en dragstång


En dragkrok fäster chassit av ett fordon med dess primära funktion är att dra en släpvagn eller andra fordon. En kula och sockel system tillåter både fordon att röra sig oberoende och samtidigt hålla ett fast avstånd mellan dem. Auto-center avgifter för montering av en dragstång är ofta dyra, men med lite tålamod och rätt utrustning självorganisering är ganska enkelt.

Instruktioner

1 Kontrollera drivrutiner manuellt. Olika modeller och fabrikat kräver olika dragstänger och kan bogsera olika vikter. Se till att du har rätt dragkrok för din bil. I vissa fall kan du även hitta enkla dragkrok monteringsanvisning.

2 Identifiera fästpunkter. Fordon som är registrerade efter September 1998 måste funktionen monteringshål i deras chassi. Att hitta monteringspunkter får inte vara så lätt på vissa äldre fordon, och kan kräva avlägsnandet av vissa start trim eller sidopaneler. Se din förarens handbok för att hjälpa dig att hitta dem.

3 Montera din dragkrok. Håll dragkroken parallellt med stötfångaren. Om dragkroken använder en kedja system trä kedjorna genom monteringshålen och sätt i dragkroken. Spänn kedjan ordentligt. Om dragstången har ett enkelt låssystem, trä skruvarna genom monteringshålen på chassit och dragkroken och fäst ordentligt, vilket gör att du använder brickorna för att förhindra lossning. Använd din nyckel till tätt fästa beslagen. I de flesta fall kommer du att finna att det finns två monteringshål, i vissa fall kan det finnas tre eller fyra. Om du har köpt rätt dragkrok för din bil, bör beslagen som medföljer kitet vara tillräckliga för att säkra en trygg och säker passform.

4 Tråd din dragkrok. Dagens dragkrokar har antingen en 12N eller 12S elsystem. 12S system tar hänsyn till AUX kraft som behövs för husbilar och husvagnar. Båda har 7-stiftsfärgkodade ledningssystem som ansluter till korrelera numrerade stift. Båda ska kopplas på följande sätt; gul tråd ansluter till stift 1, ansluter blå tråd till stift 2, ansluter vit tråd till stift 3 ansluter grön tråd till stift 4 ansluter bruna ledningen till stift 5 ansluter röd kabel till stift 6, ansluter svart tråd till stift 7. Några äldre fordon och dragkrokar kan har en 4-pin eller sex stift. De färgade trådarna fortfarande korrelerar till samma stift som ovan.

Tips

  • Kontrollera lokala förordningar innan bogsering. På vissa ställen är det olagligt att "själv bogsera".
  • Säkerhetskedjor skall alltid användas tillsammans med den primära anslutningspunkt.
  • Om du inte har rätt dragkrok och inredning för din bil, kan du vara att sätta sig själv och andra människor i riskzonen.

Hur använder jag en dragstång på en 1996 Chevy Lumina?

October 5

Hur använder jag en dragstång på en 1996 Chevy Lumina?


Många tillverkare erbjuder bogsera selar som lätt kan fästa vid en specifik fordonsmodell. Även om det inte finns en specifik dragstång fäste utformad för 1996 Chevy Lumina, är det lätt att installera en universell justerbar dragstång. Detta kan vara mycket användbar för ägare som vill att bogsera fordonet bakom en RV för transport till sin destination eller behöver säkert bogsera bilen en kort sträcka för reparationer.

Instruktioner

1 Mäta den maximala och minsta bredd av de justerbara armar på dragkroken. Du kan behöva lossa skruvarna justerings lätt med en skiftnyckel för att tillåta armarna att röra sig fritt. Monterings platser måste vara inom dessa mätningar på fordonet.

2 Ta bort fästena från slutet av dragkroken genom att ta ut låstapparna. Placera monteringsfästena på sina avsedda platser på bilens ram under den främre stötfångaren. Monterings platser måste vara centrerad på fordonet och ett lika stort avstånd från varandra för att stödja bilens vikt.

3 Markera mitten av varje hål i monteringskonsolen på bilens ram med en blyertspenna. Dessa kommer att vara din borrplatser för fästbultar.

4 Borra ett hål på varje markerad plats på ramen. Använda en borrkrona avsedd att skära metall.

5 Placera fästena mot ramen och använda nyckeln för att skruva varje monteringsbult på plats, säkra fästena mot ramen. Se till att varje bult är stram och håller fästena ordentligt.

6 Anslut dragkroken till konsolerna och för in låsstiften. För att ta bort dragkroken senare, helt enkelt ta bort stiften.

Tips

  • Vid bogsering fordonet, slå på sina varningsblinkers för att varna andra förare att fordonet bogseras.
  • Använd skyddsglasögon och följ alla säkerhetsföreskrifter om du använder elverktyg.

Tow Bar Vehicle Bogsering Information

November 27

Tow Bar Vehicle Bogsering Information


Det finns flera typer av dragkrokar finns på marknaden. Du bör överväga vilken typ av fordon som bogseras samt dragfordonet som används när man väljer en dragstång.

Tow Bar Typer

Dragkrokar finns i två grundtyper: hopfällbara och styva. Den stela dragstången är vanligtvis tillgänglig till ett billigare pris än en hopfällbar en, men kan tendera att vara svårare att installera än en hopfällbar en. En hopfällbar dragkrok kostar lite mer men är mer anpassningsbar än en stel dragkrok. En hopfällbar dragkroken hanterar även bättre medan bogsering än en stel ett.

vikt~~POS=TRUNC

En bilens dragkapacitet listas i tillverkarens handbok. Den rättsliga dragkapacitet hos ett fordon varierar mellan länder och stater. En generell regel är att ett fordon inte kan dra något större än sin egen vikt utan bromsar på föremålet som bogseras. Ett fordon kan tillåtas att bogsera en och en halv gånger sin egen vikt om det fordon som bogseras är utrustade med elektriska bromsar.

Tow Bar Design

Dragstången måste vara korrekt utformade för de fordon som används. Dragstången ska vara certifierade för att uppfylla viktkraven för fordon som bogseras.

Tips för att hyra en dragstång

November 28

Tips för att hyra en dragstång


Bogsering en liten släpvagn eller annat fordon är ofta ett sätt att spara pengar, eller för att undvika att göra två resor. Andra använder en dragstång för att fästa en liten fritids hem till det viktigaste verktyget för camping eller andra utomhusaktiviteter. Ett alternativ till att köpa en dyr dragsystem hyra en från en lokal lastbil hyra anläggningen. Deras utbildade experter kan arbeta med dig för att säkerställa din resa är säkert gjort.

säsonger

Tow-bar priser är säsongsbetonad, liknande pull-bakom trailer hyror. Hyra en under lågsäsongen kan kosta mindre än under högsäsong såsom back-to-school och semester tider.

Förmåga

Fråga biluthyraren om den primära dragfordonet är i stånd att den önskade bogsering. Dess personal kan förklara de specifika funktionerna i bilen jämfört med vad du vill göra. Drag Företaget kommer också att se till att dragkroken och annan utrustning är korrekt ansluten till båda fordonen.

Extra arbete

Även om det viktigaste verktyget är i huvudsak kan drag kan ytterligare arbete för att det är nödvändigt. Dragfordonet skall ha tunga bromsar installerad och vara noga med att kontrollera däcktrycket och hjulinställning.

planera noggrant

Planera din resa noggrant i förväg så att du vet den rutt du tar är fri från hinder som kan förhindra en släpfordon från väl fungerande. Smala eller skarpa svängar, platser där du måste backa upp, snö, is, tjock grus eller sand kan alla göra bogsering svårt, om inte omöjligt.

Hur att bogsera ett fordon med dragstång

December 9

Hur att bogsera ett fordon med dragstång


Om du är en motor-hem ägare eller någonsin befinner dig i den olyckliga situationen att bilen bryts ned, att veta hur man på ett säkert sätt dra ett fordon kommer att bli en ovärderlig kunskap. Du kommer att vara glad, till exempel, att du investerat i en dragstång och kunde fly vad är ofta orimliga bärgningsbil räddningsavgifter. Du kommer också att ha sparat själv någon förlägenhet genom bogsering det själv. Följa några enkla regler och säkerhetsrutiner och bogsering med hjälp av en dragstång skulle visa en enkel uppgift.

Instruktioner

1 Kontrollera dragkroken. Du måste se till att dragkroken är korrekt och säkert monterad. Läs förare anvisningen för dragfordonet för att säkerställa att den är i stånd att bogsera den erforderliga vikten. Om dragkroken ännu inte är monterad, kommer förarna manual ger grundläggande instruktioner om var att hitta monteringshålen.

2 Sätta fordonet i neutralläge. Med de redskap låst till det fordon som bogseras kommer att bli svårt och farligt att flytta - ta ur växeln kommer att hindra den från att skadas.

3 Låt inte passagerare i fordonet. Det är farligt och olagligt för någon att åka i bilen bogseras med hjälp av en dragkrok.

4 Informera andra resenärer. Använda en skylt på bakre delen av fordonet för att göra andra resenärer medveten om det bogseras.

5 Håll hastigheten till ett minimum. Köra fort eller oförutsägbart vid körning med fordon är farlig. Ju större hastighet, desto mer påfrestningar placeras på dragkroken och mindre kontroll du har över båda fordonen. Luften på sidan av försiktighet - bara dra en skadad bil det minsta avståndet som krävs.

6 Anpassa din körning därefter. Go Sail erkänner "två av de viktigaste sakerna att ha när du bogserar är grundläggande sunt förnuft och förmågan att anpassa din körning." Med ett fordon i släptåg, och extra vikt, kommer bilen reagerar olika. Turning bör göras på halvfart, bör accelerationen vara mjukare, ge mer stoppsträckan, och vid byte av körfält, kom ihåg att tillåta tillräckligt med utrymme för båda fordonen. Vid bogsering, allt du normalt gör när du kör behöver göras vid ungefär halva hastigheten jämfört med körning utan släpvagn. När du slår, gör det långsammare. När du accelererar, gör det mer försiktigt. När du bromsar, tillåter dig själv mer utrymme att sluta. Och när du byter körfält, kom ihåg att ge utrymme för både bilen och släpvagnen.

Tips

  • Kontrollera lokala förordningar innan bogsering. På vissa ställen är det olagligt att "själv bogsera".
  • Säkerhetskedjor skall alltid användas vid den primära anslutningspunkt.

Instruktioner för användning av en dragstång

January 27

En dragstång förbinder den bakre änden av ett dragfordon till den främre änden av en bil som behöver bogseras. Dessa stänger använda kedjor och remmar för att säkra andra fordon till den första för laglig bogsering. Drag barer är användbara vid körning med trasig bil till en ny plats, eller drar en andra fordon bakom en RV eller flyttlass. Barer kan köpas eller hyras från företag som hanterar hyra utrustning, lastbilar och släpvagnar. Försiktighet bör vidtas för att använda en dragstång korrekt, så att bogsering är säker.

Instruktioner

1 Fäst dragkroken till dragfordonet. Ställ in trailern tunga dragstång över stötfångaren kroken på dragfordonet. Snäpp spaken på tungan till stängt läge, och fästa släpets kedjor till stötfångaren på dragfordonet genom att skjuta kedjan krokar i hålen i stötfångaren på vardera sidan av bollen.

2 Tillbaka dragfordonet så att dragkroken är precis framför fordonet bogseras. Ställ nödbromsen i båda bilarna.

3 Kör bandet hakar på dragkroken genom transport ankare på framsidan av bilen för att bogseras. Frakt ankare är stålplattor som har hål i dem för att köra kedjor igenom. De svetsas vid de främre hörnen av en bilens ram.

4 Kör den andra änden av banden genom motsvarande spärr på dragkroken. Dra remmarna tight.

5 Placera bilen för bogsering. Lossa nödbromsen på bilen fäst vid dragkroken. Använd spärr att förkorta dragbanden. Bilen som ska bogseras långsamt rulla fram som banden dras tillbaka. Fortsätt spärr bilen tills stötfångaren av bilen vilar lätt mot dragkroken.

6 Tie långa ändar på banden till hån del av bandet, för att eliminera lösa svansar. Långa svansar som inte är säkra kan skada huven på bilen under bogsering.

7 Fäst ramen av bilen för att dras till ramen hos dragfordonet. Om det inte redan gjort, dra åt parkeringsbromsen i varje fordon. Krok en ände av säkerhets kablarna till de bakre frakt ankarna i dragfordonet. Haka fast den andra änden av säkerhetskabel till de främre frakt ankare av fordonet för att bogseras.

8 Släpp parkeringsbromsen i bilen för att kunna bogseras, och växla transmissionen ur växel och till neutralläge.

Monteringsanvisningen för en dragstång

March 11

Dragkrokar låt din bil eller lastbil pull trailers, båtar och även andra fordon. Dragkrokar är lätta att installera, ta bort och förvara. Varje märke och modell av bil kommer att ha olika dragkrok krav. Installera en dragstång kan fyllas på egen hand i ungefär en timme. Om du inte är bekant med processen kan det vara bäst att ha en professionell installera dragkrok för dig.

Instruktioner

1 Läs bruksanvisningen för både fordonet gör drag och fordonet bogseras att ta reda på eventuella viktbegränsningar eller bogsering krav.

2 Köp en dragstång kit som kommer att arbeta för märke och modell på fordonet. Om fordonet bogseras dragkroken kommer att installeras på framsidan av fordonet. Dragkrokar kommer i ett antal olika stilar, inklusive styva A-ram, monterad självinställande husbil och självinställande bil monterad. Om fordonet gör drag kommer dragstången monteras på bilens bak. Kontrollera att dragkroken kit uppfyller kraven för bogsering.

3 Montera dragkroken på fordonet. Installation kommer att variera beroende på satsen köpt och märke och modell av bilen. I vissa fall dragkroken kommer att klämmas på med bultar. Andra gånger hål kan behöva borras i fordonets ram för att ansluta dragkroken. Följ instruktionerna som medföljer satsen för att korrekt passa dragkroken på ditt fordon.

Hur man fäster en dragstång

March 26

Hur man fäster en dragstång


En dragstång är monterad på chassit hos ett fordon för att bogsera ett andra fordon eller släpvagn. Det finns ett brett utbud av dragstänger, men i allmänhet en boll-och-socket anslutning tillåter dragfordonet och släpvagnen för att säkert röra sig oberoende. Undvik garage avgifter genom att installera din egen dragstång - allt du behöver är rätt verktyg och rudimentära mekaniska färdigheter.

Instruktioner

1 Se din förarhandbok. Det kommer detalj vilken typ av dragkroken som krävs för din bil och vad den kan bogsering, och det kommer ofta ge grundläggande monteringsanvisning.

2 Identifiera fästpunkter. Beroende på märke och modell av bilen, kan denna uppgift vara enkel eller lite mer komplicerat. I vissa äldre bilar, kan du behöva ta bort en del av start trim eller möjligen till och med sidopanelerna. Återigen bör detalj placeringen av fästpunkter din förarhandbok. Fordon gjorda efter September 1998 ha dragkrok monteringshål på chassit - vilket gör denna process mycket enklare.

3 Montera dragkroken. Håll dragstången parallellt med den bakre stötfångaren, Du kan behöva en vän att hjälpa dig. Trä de medföljande bultarna genom fästpunkterna på dragkroken och fordonets chassi. Om dragkroken har en kedja fästsystem, trä kedjan genom monteringshålen och sätt i dragkroken. Använd din nyckel för att fästa så tätt som möjligt.

4 Tråd dragkroken. Ansluta en hona-end sele på dragfordonet till en manlig slut sele på släpvagnen eller fordonet i släptåg. Tyvärr kan det inte vara så här enkelt med vissa nyare fordon. Det finns två typer av elektriska system som används med moderna fordon. 12n system för alla vanliga fordon och 12S system för husvagnar och motorm hem. Båda har 7-stiftsfärgkodade system med samma kabel till stift korrelation;

Gul tråd - stift 1

Blå tråd - stift 2

Vit tråd - stift 3

Grön tråd - stift 4

Brun tråd - stift 5

Röd tråd - stift 6

Svart tråd - stift 7

Instruktioner för dessa kit ska medföljer Kit. Om du är osäker, be återförsäljaren när du köper din dragkrok.

Tips

  • Ledningar korrekt är absolut nödvändigt att göra släpvagnen eller fordonet bogseras väg-legal.
  • Säkerhetskedjor skall alltid användas tillsammans med den primära anslutningspunkt.
  • Om du inte har rätt dragkrok och inredning för din bil, kan du vara att sätta sig själv och andra människor i riskzonen.

Honda Pilot Bogsering Tips

April 25

Honda Pilot Bogsering Tips


Honda Pilot är en sport utility fordon som är i stånd att dra släpvagnar, båtar och andra fordon. Det finns många försiktighetsåtgärder förfaranden som rekommenderas vid bogsering med din Honda Pilot. Vissa eftermarknadsanordningar och verktyg kan behöva köpas för att använda din Honda Pilot för bogsering. Dessa produkter kan köpas eller special beställas från de flesta online eller lokala bil reservdelar.

Köpa ytterligare drag paket med din Honda Pilot. Drag paketet ingår en släpvagn sele och dragkrok boll. Denna drag paketet levereras som standard endast med pilot Touring modell.

Kontrollera din Honda Pilot dragkapacitet. 2011 Honda Pilot har en dragkapacitet på 3500 pounds för 2x4-modeller och en dragkapacitet på 4500 pounds för 4x4-modeller. Dragkapacitet är den maximala mängden vikt som kan bogseras med din Honda Pilot.

Installera en kraftig transmission och styrning vätska kylare till Honda Pilot. Dessa tunga kylare är nödvändiga för att förhindra skador på servostyrningsenheten och sändning på din Honda Pilot medan bogsering.

Installera en dragstång på baksidan av din Honda Pilot om du kommer att bogsera ett fordon. Eftermarknadsanordningar som är särskilt utformade för Pilot kan köpas eller special beställas från de flesta online och lokala bil reservdelar.

Säkerställa att varje släpvagn eller fordon som bogseras med Honda Pilot är ansluten till kabelnätet på Honda Pilot. Ledningsnätet ansluter släpvagn eller släpfordon till Pilot ljus systemet så att alla signaler och lampor på släpfordon är sömlöst kontrolleras av Pilot förare.

Inte bogsera din Honda Pilot bakom ett annat fordon såsom en RV. Enligt Honda Pilot ägare manuell är Honda Pilot inte konstruerad för att dras bakom en RV. Om du behöver att bogsera Pilot använder en plattform trailer eller annan draganordning som håller hjulen i Pilot av vägen.

Se till att din Honda Pilot och släpet som bogseras är i optimalt skick. Kontrollera alla däck, mekanik, ljus, kedjor och andra delar av din släpvagn och Honda Pilot innan bogsering. Se till att din Honda Pilot är regelbundet underhållas.

Kör mer långsamt och försiktigt än normalt vid bogsering med din Honda Pilot. Ta alla svängar och vägbulor, filbyten och andra manövrer med extra försiktighet.

Vilken storlek Kulan Anses klass 2 för bogsering?

April 1

Vilken storlek Kulan Anses klass 2 för bogsering?


Dragkrokar är grupperade i klasser. Dessa klasser sträcker sig från I till IV. När du flyttar till högre klasserna är skumt dimensionerad för en större brutto släpvagn och tunga vikt. Det är viktigt att ha både rätt storlek kroken och lås boll för lasten du bogserar.

Typer av Hitches

Det finns två typer av missöden i Nordamerika. En mottagare hitch använder en löstagbar kula fäste. Detta innebär att olika storlek hitch bollar kan installeras snabbt och enkelt på hitch. En fast dragstång hitch levereras med en integrerad hitch boll och kan inte ändras.

Hitch Ball Storlekar

Klass II missöden kan acceptera en boll storlek 1-7 / 8 tum eller två tum. Majoriteten av klass II fasta dragstången missöden komma med en 1-7 / 8 tum boll. Klass II missöden är utformade för lätta till medelhöga belastningar. Det finns också en 2-5 / 16 tum boll tillgängliga men de används främst på klass III och över missöden.

mottagare Hitch

När man arbetar med en mottagare skumt, bollen montera är en rektangulär bar med en boll på slutet. Detta passar in i mottagaren som är ansluten till fordonet. Många sport utility vehicles och mini-vans komma med en mottagare redan är monterad på fordonet.

nivå Dragan

Boll fästen som är löstagbar kan köpas med en ökning eller en droppe införlivas deras design. Detta hjälper rymma höjden variation som finns mellan fordonet och släpvagnen. Det är viktigt att bollen och dragkrok är nivån för säker bogsering.