eclipse spyder sufflett 2001

Hur man byter en sufflett på en Mitsubishi Eclipse Spyder Cabriolet

July 8

Hur man byter en sufflett på en Mitsubishi Eclipse Spyder Cabriolet


Liksom de flesta konvertibler använder Mitsubishi Eclipse Spyder en duk sufflett. Även om arbetsytan är ett starkt material, kan det också vara nödvändigt att ersätta den åsamkats någon skada. Även toppen ersättning är relativt enkel, är det bäst att lämna till människor med viss förståelse för bilar. En felaktigt installerad topp kan leda till läckage eller inre skador. Vissa delar säljare erbjuder även vinyl toppar förutom arbetsytan toppar. Det är värt att notera, dock kan att vinyl toppar vara billigare men de kräver ersättning oftare.

Instruktioner

1 Tejp tidningen på din Spyder fönster s och vindrutan med maskeringstejp. Detta kommer att skydda dina fönster från skador under ersättare.

2 Ta bort clipsen från akterdäck med en stjärnmejsel. Ta Phillips skruven med skruvmejseln. Ställ in skruven och klipp åt sidan.

3 Ta bort clipsen på regnet kenan med hjälp av en hylsnyckel. Ta bort muttrarna på regnet kenan med hjälp av en hylsnyckel. Dra de bakre barer från Spyder.

4 Ta tag i framsidan av konvertibla Spyder topp och dra den mot den främre delen av bilen. Ta bort skruvarna på Spyder inställda pate med hjälp av en spårskruvmejsel. Dra listen bort från spyder, dra det utåt. Ta bort tyget nitar som förbinder suffletten till resten av bilen med hjälp av en nit pistol.

5 Avlägsna Spyder är suffletten genom att försiktigt dra ut den ur bilen. Rensa fastnat delar av det konvertibla.

6 Placera den nya suffletten över regnet järnväg. Reattach nitarna med hjälp av en nit pistol. Sätt ihop regnskyddet med en skruvmejsel. Åter de återstående delarna av suffletten, i omvänd ordning som du tog bort dem.

2001 Mitsubishi Eclipse Spyder GS Specifikationer

June 5

Japan-baserade Mitsubishi Motors omgjorda kroppen av sin Eclipse tvådörrars sportbil för 2000 års modell. År 2001, Mitsubishi presenterade en cabriolet baserad på denna nya design och kallade det Eclipse Spyder. Presumtiva köpare kan köpa 2001 Eclipse Spyder med en "GS" trim nivå, som tjänade som bas modell av bilen. Köpare kan uppgradera till en "GT" trim nivå, som installerade en större motor och större hjul, bland andra funktioner.

Motor

År 2001, Mitsubishi utrustade basmodellen Eclipse Spyder GS med en 2,4-liters inline fyrcylindrig motor. Denna motor bestod av en järnblock med aluminium huvuden med en enda överliggande kamaxel och multiport bränsleinsprutning. Motorns borrningen uppmättes 3,41 inches och dess slag mätte 3,94 inches. Mitsubishi installerat fyra ventiler för varje cylinder, för sammanlagt 16 ventiler.

Överföring

2001 Eclipse Spyder används framhjulsdriven. Mitsubishi installerat en femväxlad manuell som standard överföringen. Köpare kan köpa en valfri fyra-växlad automat som används Mitsubishis "Sportronic Sequential Shift" teknik. Den här funktionen gör det möjligt drivrutiner manuellt skifta automatiskt att reagera på förändrade vägförhållanden.

Prestanda

Mitsubishis 2,4-liters I4 motor som produceras 140 hästkrafter vid 5500 rpm och 155 foot-pounds vridmoment vid 4000 rpm. Motorn uppnått ett kompressionsförhållande på 9,0 till 1.

MSN Autos rapporterar att 2001 Spyder Eclipse GS uppnått 22 mpg när den körs i staden och 30 mpg under landsvägskörning.

Mått

2001 Eclipse Spyder GS konvertibel sträckte en längd av 175,4 inches med en 100,8 tums hjulbas. Dessa konvertibler stod 52,8 inches tall med en markfrigång på 6,4 inches och en total bredd av 68,9 inches. En manuellt utrustade GS Spyder vägde 3.042 pounds; tillval automatisk växellåda drivit denna vikt upp till 3.108 pounds.

Dessa 2 + 2 konvertibler hade plats för fyra personer. Inne i hytten, den åtsittande GS gav förare och framsätespassagerare i 39,4 inches av utrymme och 42,3 inches av benutrymme. Baksätespassagerarna kan sitta upp i 34,5 inches av utrymme och sträcka ut med 29,4 inches av benutrymme.

Hur man byter blinkers Bulb på en 1999 Eclipse Spyder

November 11

Hur man byter blinkers Bulb på en 1999 Eclipse Spyder


De främre och bakre blinkersheter på en 1999 Mitsubishi Eclipse Spyder är liknar många sena modell japanska bilar. Byte av blinkerslampa är en enkel uppgift som inte kräver några verktyg eller speciella kunskaper.

Instruktioner

Byt ut din Mitsubishi Eclipse Främre blinkers Bulb

1 Öppna huven på bilen. Titta till bortre hörnet av motorrummet mot den främre delen av bilen och leta reda på baksidan av strålkastare montering. Strålkastare montering i en Mitsubishi Eclipse Spyder sveper runt det främre hörnet av bilen och in i sido fender. Denna sidopanelen är vad du letar efter.

2 Hitta de svarta trådarna och plast enhet som leder till baksidan av sidopanel strålkastare montering. Ta tag i plasthylsa och vrid den moturs kring ett halvt varv tills kontakten och lampan frigörs från strålkastare församling. Du har nu den gamla lampan i dina händer.

3 Ta bort den gamla glödlampan från sockeln genom att trycka in mot sockeln försiktigt och vrida den moturs runt ett halvt varv tills lampan är löst. Ta den nya lampan och sätt in den i sockeln och se till att rikta de utskjutande knoppar vid basen av lampan i motsvarande skåror i sockeln. Tryck sedan på lampan i sockeln och vrid den medurs till det låsta läget.

4 Sätt den nya lampan och socket huvudet i öppningen på baksidan av strålkastare montering och vrid den medurs tills den låses på plats. Testa den nya lampan genom att vrida på bilen och använder blinkers, parkeringsljus och varningsblinkers.

Byt ut din Mitsubishi Eclipse Bakre Turn Signal Bulb

5 Öppna bakluckan på bilen. Varje hörn av stammen kommer att ha stoppning och mattor som täcker bakljusenheten. Ta bort denna beläggning genom att vika tillbaka mattan, och koppla flikarna som håller stoppning tillsammans. Bakljusenhet ska nu vara synliga.

6 Lokalisera positionen av blinkerslampa genom att titta på bakljusenheten utifrån. Notera vilket läge lampan är i jämförelse med de andra glödlampor. På insidan, ta bort motsvarande blinkerslampa genom att vrida den svarta uttaget och tråd moturs kring ett halvt varv. Uttaget är nu löst från större montering och kan tas bort ger tillgång till blinkerslampa.

7 Ta bort den gamla blinkerslampa genom att trycka den till uttaget försiktigt och vrida den moturs om ett halvt varv. Kasta den gamla lampan och sätt i den nya lampan genom att rikta in flikarna längst ner på lampan med skårorna på toppen av sockeln. Tryck sedan på lampan i sockeln försiktigt och vrid den medurs tills den är inställd.

8 Sätt sockeln i bakljusenheten och vrid den medurs tills låses på plats. Testa den nya lampan genom att starta bilen och försöker blinkers, varningsblinkers och parkeringsljus. Upprepa på andra sidan om det behövs.

Tips

  • Se till att täta strålkastare och blinkers enheten efter byte av lampa, eller riskerar du att fukt att komma in och orsakar den nya lampan att bränna ut snabbt.
  • Auto lampor är tillverkade av tunt glas, och för mycket tryck under införandet eller avlägsnandet kan resultera i brott och en svår klippa till hand installatören. Var noga med att inte trycka för hårt eller pressa lampan i processen.

1998 Eclipse Spyder Specifikation

August 2

1998 Eclipse Spyder Specifikation


Eclipse är Mitsubishis sport kompakt modell. Ursprungligen infördes som en 1990 års modell fordon, Eclipse in sin andra generation av produktionen under modellåret 1995 med en cabriolet version, döpt till Spyder, även erbjuds. Den andra generationens Eclipse baserades på Chryslers PJ Platform. 1999 års modell var det sista året av PJ-baserade Eclipse, den tredje generationen av denna sport coupe flyttade till större Chrysler ST-22 plattform för 2000 års modell.

GS Spyder Standard Engine

Standardmotor erbjuds i GS Spyder variant av Eclipse var en naturligt aspirerade 2,4-liters inline fyra-cylindrig motor. Denna 16-ventil SOHC hade en 3,41-tums borrning, 3,94-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 9,5 till 1. Detta kraftverk genererade 141 hästkrafter vid 5500 rpm och 148 fot-pounds vridmoment vid 3000 rpm.

GS-T Spyder Standard Engine

Den turboladdade Eclipse Spyder kom utrustade med 210 hästkrafter 2-liters inline fyra-cylindrig motor. Denna 16-ventil DOHC motor hade en 3,35-tums borrning, 3,46-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 8,5 till 1. GS-T Spyder standardmotor producerade 210 hästkrafter vid 6000 rpm och 214 fot-pounds vridmoment vid 3000 rpm.

GS-T Spyder tillval Engine

En turboladdade 205 hästkrafter 2-liters inline fyra-cylindrig motor erbjöds som en valfri motor i GS-T Spyder. Denna 16-ventil DOHC motor hade en 3,5-tums borrning, 3,07-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 9,2 till 1. Denna motor producerade 205 hästkrafter vid 5750 rpm och 209 fot-pounds vridmoment vid 2200 rpm.

extern Dimensioner

Eclipse Spyder satt på en 98,8-tums hjulbas med en 59,4-tums främre spår och en 59,3-tums bakre spår. Fordonets kropp mätt 172,4 inches i längd, 68,3 inches i bredd och 52,8 inches i höjd. Turbo GS-T Spyder modell delade samma dimensioner som sugmotor GS-modellen, men med blygsamma vinster i bredd och spår. GS-T Spyder kropp var 68,7 inches bred, medan det satt på en 59,6-tums främre spår och en 59,4-tums bakre spår.

Bränsleekonomi

Den sugmotor Spyder gav 21 miles per gallon (mpg) stad och 28 mpg highway när den är utrustad med fyra-växlad automatlåda, medan fem-växlad manuell modell bedömdes vid 22 mpg stad och 30 mpg highway. GS-T Spyder med standard 210 hästkrafter gav 20 mpg stad och 27 mpg highway med dess enda transmissionserbjudande, en fyra-växlad automatlåda. GS-T Spyder utrustad med 205 hästkrafter var endast erbjuds med fem-växlad manuell växellåda och genererade bränsleekonomi 23 mpg stad och 31 mpg highway.

Hur du ändrar en slavcylinder i en 1997 Eclipse Spyder

July 22

Din 1997 Mitsubishi Eclipse Spyder är utrustad med en 2,4-liters fyrcylindrig motor och en fem-växlad manuell växellåda. När du trycker på kopplingspedalen för att växla transmissionen ett tryck överförs från kopplingshuvudcylindern till kopplingens slavcylinder. Slavcylinderns kolv för kopplingen frigör gaffel, som tillfälligt separerar koppling skiva från transmissionen så att du kan växla utan slipning. En bra indikator på en felaktig slavcylinder är kopplingen inte är helt släppt när pedalen trycks ned, vilket även kan förväxlas för en sliten koppling. Din slavcylinder är belägen på botten av transmissionen och är tillgängligt från under bilen.

Instruktioner

avlägsnande

1 Parkera bilen på ett plant underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft fordonet huva och stödja den med huven prop staven.

2 Lyfta fordonets front i luften med ordet jack och placera stödfoten under den främre delramen. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Ta bort ordet jack. Leta slavcylindern, är det fäst vid förarsidan av överföringen, precis ovanför motorvagga tvärbalk. Placera drain pan under slavcylindern.

3 Lossa passande för hydraulledningen på toppen av slavcylindern från den övre sidan av fordonet med raden skiftnyckel. Avlägsna hydraulledningen och låta vätskan rinna in i tråget. När vätskan runnit bort dräneringstråget och förvara den på en säker plats.

4 Ta bort fästbultar som håller slavcylindern till transmissionen med sockeln och spärr. Ta bort slavcylindern från transmissionshuset. Rengöra parningspunkt på kopplingsfrigöringsbygel med en stålborste tills slät.

Installation

5 Jämför den nya slavcylinder till den ursprungliga att se till att det inte finns några tillverkning defekter. Placera en liten mängd av lagerfett på kontaktpunkten för den kopplingsurtrampningsgaffeln. Ställa slavcylindern på plats på transmissionshöljet och kopplingsfrigör gaffel. Installera fästbultarna och dra åt till 14 foot-pounds med momentnyckel.

6 Installera hydraulledningen till slavcylindern och dra åt beslaget för hand. Dra den hydrauliska kopplingen till mellan 10 till 12 fot-pounds med momentnyckel och Hanfotens fäste. Montera klart bricka slang till avluftningsskruven och rikta in den lilla klara behållare. Fyll den klara behållaren kring halv full av ny bromsvätska.

7 Ta bort kopplingen huvudcylinder lock och fyll på den heldragna linjen med färsk DOT 3 bromsvätska. Instruera en hjälpare att sitta i fordonet och tryck på kopplingspedalen till golvet. Lossa luftningsskruven med linjeskiftnyckel, vätska och luft kommer att börja färdas genom röret. Dra åt avluftningsskruven och instruera hjälpare för att frigöra kopplingspedalen. Det kan vara nödvändigt att fysiskt dra kopplingspedalen från golvet första gången blödning. Upprepa denna process tills vätskan färdas genom den klara röret har inga luftbubblor. Dra åt avluftningsskruven till 8 foot-pounds med Hanfotens infästning och momentnyckel.

8 Ta bort den genomskinliga slangen från luftningsskruven och häll ny vätska från den klara behållare i bromsvätskebehållaren. Topp av kopplingshuvudcylindern och installera behållarens lock.

9 Lyft fordonets front bort från pallbockar med ordet jack och ta bort jack står från under fordonet. Sänk fordonet till marken. Provkör fordonet för att säkerställa korrekt drift av den nya slavcylindern. Om kopplingspedalen känns svampig - mycket mjuk med lite motstånd - eller om det finns någon form av slipning under växling, finns det fortfarande luft i slavcylindern och det måste blöda igen.

Tips

  • Körning med en felaktigt blöda slavcylinder kan leda till skador på transmissionen eller koppling skiva.

Specifikationer för en Mitsubishi Eclipse Spider

May 8

Specifikationer för en Mitsubishi Eclipse Spider


Mitsubishi Eclipse är en sport Coupe som kommer i flera versioner, inklusive två Spyder upplagor som presenterar suffletter. 2011 Eclipse Spyder är tillgänglig under basen GS Sport och uppgraderade GT trim. Beroende på trim nivå, säljs 2011 Mitsubishi Eclipse Spyder ny för $ 27.000 till $ 33.000.

mätningar

Både Eclipse Spyder GS Sport och GT-versioner är 180.4 inches lång, 72,2 inches bred och 53,2 inches tall. Hjulbasen är 101,4 inches och markfrigången är 5,6 inches. Vänddiametern är 40 fot. De främre och bakre spår mäter 61,8 inches. GS Sport väger 3,527 pounds, medan GT väger 3.763 pounds.

Utrymme

Båda Spyder versionerna plats för upp till fyra passagerare. Höjd är 39,6 inches i framsätet och 35,7 inches i baksätet. Benutrymme är 42,8 inches i framsätet och 27,7 inches i baksätet. Axel rum mäter 54,2 inches i fronten och 40 inches i ryggen. Hip rum är 53,7 inches i fronten och 40,3 inches i ryggen.

Kraft

GS Sport Spyder har en 2,4 liters I4 motor med 162 hästkrafter, medan GT kommer med en 3,8 liters V6-motor med 265 hästkrafter. GS Sport levereras med en fyrväxlad automatväxel växellåda, medan GT kommer med en fem växlad automatväxel. GS Sport har ett vridmoment på 162 pund-fot vid 4000 rpm, medan GT har vridmoment på 262 pund-fot. vid 4000 rpm. Kompressionsförhållandet är 9,5: 1 för GS Sport och 10,5: 1 för GT.

Bränsle

Båda versionerna av 2011 Spyder har en 17,7 liters bränsletank. GS Sport får uppskattningsvis 19 mpg i staden och 26 mpg på motorvägen. GT-versionen får uppskattningsvis 16 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen.

Hur man lägger Top Down i en Mitsubishi Spyder

April 22

Mitsubishi Spyder (formellt känd som Eclipse Spyder) är en mjuk-top cabriolet version av Eclipse sport-coupé. Liksom många andra konvertibler är Spyder utrustad med en fjärrstyrd suffletten. Kraften toppen gör att sätta ned den övre enkel och snabb. Enligt Mitsubishi, gå "topless" tar cirka 20 sekunder.

Instruktioner

1 Sätt din växelväljaren i "Park" och aktivera e-bromshandtaget. Tändningen måste vara påslagen eller motorn igång.

2 Släpp suffletten handtagen. Det finns ett handtag på vardera sidan, bredvid solskydden. Dra handtagen mot dig för att frigöra suffletten spärrarna.

3 Se till fönsterlåset funktionen är avstängd. Fönstren rulla automatiskt ner under toppen sänker initiering. Fönsterlåset kan störa. Tryck på "X" -knappen på din dörr kontrollpanelen om funktionen är aktiverad.

4 Tryck och håll "top down" knappen som du hittar till höger om växelväljaren. Håll knappen tills den bakre insynsskyddet stänger ovanpå fällbara suffletten. Processen tar ca 20 sekunder.

Tips

  • Att sätta fyll upprepa hela proceduren. Efter att sätta toppen upp, stänger overhead suffletten handtag för att säkra toppen.
  • Eclipse Spyder har fått sitt namn inte från arachnid, men från en term som används runt om i världen. "Spyder" används ofta utanför of America att hänvisa till cabrioleter, flera andra tillverkare, inklusive Lamborghini och Toyota, har använt moniker i det förflutna.

Är en Eclipse en japansk bil?

September 17

Är en Eclipse en japansk bil?


Vistas lojala mot amerikanska bilar kan vara ett uttryck för patriotism för många amerikaner och visar stöd för den nationella ekonomin. Det är dock inte alla bilar som tillverkas i USA som ägs av traditionellt amerikanska företag. Mitsubishis Eclipse, till exempel, är tillverkad i Illinois.

Mitsubishi Corporation

Mitsubishi Motors Corporation bildades i Tokyo 1970, även om dess moderbolag så får du 1917. Sedan 1980-talet Mitsubishi har haft ett partnerskap med Chrysler Corporation, en del av de tre stora amerikanska biltillverkarna. Även om varje företag är självständig, har båda inhemska tillverkning baser och använda delar från den andra i sina egna fordon.

Mitsubishi Eclipse

Är en Eclipse en japansk bil?

Mitsubishi Eclipse monteras i delstaten Illinois

Mitsubishi har fungerat en monteringsfabrik i Normal, Illinois sedan 1988. Idag är Eclipse sport Coupe och Eclipse Spyder konvertibla monteras på den här platsen. Andra Mitsubishi modeller monterade vid denna anläggning är Endeavor (en SUV) och Galant sedan. Fram till 1995 dessa gjordes i en jämn partnerskap med Chrysler.

Andra USA-tillverkade Mitsubishi bilar

Oavsett var de är monterade, alla amerikanska bilar införliva ett visst antal komponenter som tillverkats utomlands. På grund av marknadsfluktuationer och förändringar i företagssamarbeten, antalet utländska byggda komponenter varierar från år till år i de flesta bilar. Enligt Cars.com är Mitsubishi Eclipse monteras med mindre än 75% av USA-tillverkade komponenter.

2002 Mitsubishi Eclipse Spider Information

February 19

Som en av USA: s mest populära sport kupéer, 2002 modell år inmatning av Mitsubishi Eclipse Spyder-utsläppt under den tredje generationen av sin produktionscykel-är det konvertibla version av bilen, den andra kroppstyp vara coupe. Konvertibeln har två trim: GS och GT.

motorer

2002 Eclipse GS Spyder har en 2,4-liters, 147 hästkrafter fyrcylindrig motor med 158 foot-pounds av vridmoment. Det finns några GSS dock som kan hittas med en motor med 7 mindre hästar och 3 mindre fötter-pounds av vridmoment. GT Spyder är mer kraftfulla av de två trim, med en 3,0-liters, 200-hästkrafter V6-motor och 205 foot-pounds av vridmoment.

Transmissioner

De fem-växlad manuell växellåda med överväxel är standard automatlåda på 2002 Mitsubishi Eclipse Spyder, även om det finns några Spyders som kan hittas med fyrväxlad automatväxel. GSS med 140-hästkrafter motorer kommer med en vanlig automatlåda.

Bränsleekonomi

Med en bränsletank på 16,40 liter, GS Spyders med manuell växellåda får den bästa bränsleekonomin, med 22 miles per gallon (mpg) under staden körning och 29 mpg för motorvägen. GTS med automatisk växellåda får värsta gas körsträcka, med 19/28 mpg. GS Spyders har en bränsleekonomi på cirka 20/26 till 27 mpg.

Säkerhetsanordningar

Makt dörrlås, fordon stöldskydd system, bål anti-fälla enhet, keyless inresa och förare och passagerare krockkuddar är standard på 2002 Mitsubishi Eclipse Spyder. Helt frånvarande är funktioner som ABS och antispinn.

Interiör

Designad för att plats för upp till fyra personer, har 2002 Mitsubishi Spyder standard luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, farthållare, lutning styrning med läderklädd ratt och monterade kontroller och AM / FM / CD-stereo. Interiören klädsel är antingen i beige eller svart tyg.

exteriör

Som en två-dörrars cabriolet, yttre standardfunktioner i 2002 Mitsubishi Eclipse Spyder inkluderar automatiska strålkastare, dimljus, bakre spoilers och kraft justerbara sidospeglar. GS trim har 16-tums lättmetallfälgar, medan GT trim har 17-tums sådana. 2002 Eclipse Spyder finns i åtta färger: Dover White Pearl, Flash Blue Pearl, Kalapana Black, Patriot Red Pearl, Saronno röd, Sherwood grön Pearl, Sterling Silver Metallic och Titanium Pearl.

Pris

Vid tidpunkten för dess release, tillverkarens föreslagna priset eller MSRP av 2002 Mitsubishi Eclipse GS var runt $ 23.617, med det av GT trim är $ 25.597. Från och med 2010, kan en 2002 Eclipse GS köpas inom 6600 $ till 7100 $ intervall, medan GT trim kan köpas i $ 8100 till $ 8500 utbud.

1999 Mitsubishi Eclipse Specifikationer

August 12

1999 Mitsubishi Eclipse Specifikationer


1999 Eclipse var det sista året av andra generationen Eclipse, som inleddes under modellåret 1995. En 1999 Eclipse var tillgänglig som en coupé eller cabriolet, i fyra trim, som bestod av RS, GS, GS-T och GSX. Det konvertibla version av Eclipse var kallad Eclipse Spyder. Enligt MSN Autos, en 1999 Mitsubishi Eclipse RS coupe hade en ursprunglig Tillverkarens rekommenderade priset (msrp) på $ 15.750.

Drivlina och prestanda

Basen motor i en 1999 Eclipse Coupe är en 2,0-liters rak fyrcylindrig, som producerar 140 hästkrafter och 133 foot-pounds av vridmoment, enligt MSN Autos. En mer kraftfull version av den 2,0 liter fanns på GS-T och GSX trim, som ökade hästkrafter till 210 och vridmomentet till 214 foot-pounds. En fyra-växlad automatlåda och en fem-växlad manuell var de två val sändnings för 1999 Eclipse. Enligt Edmunds, kan en 1999 Mitsubishi Eclipse RS gå från 0 till 60 i 9,3 sekunder. 1999 Eclipse fanns i både framhjuls eller fyrhjulsdrift.

Mått

Enligt Edmunds, har en 1999 Eclipse RS coupe en längd av 172,4 inches, en bredd av 68,3 inches, en höjd av 49,8 inches, en hjulbas på 98,8 inches, en markfrigång på fem inches och en tjänstevikt på 2753 pounds. Främre inre utrymmet i 1999 Eclipse coupe möjliggör 37,9 inches av takhöjd, 53,1 tum skuldra utrymme, 55,1 tum av hip rum och 43,3 tum av benutrymme. Bakre innerutrymmen i en 1999 Eclipse coupe möjliggör 34,3 inches av takhöjd, 51,2 tum skuldra utrymme, 47,2 tum av hip rum och 28,4 tum av benutrymme. 1999 Eclipse Coupe har en lastkapacitet på 16,6 kubikfot och har en högst fyra personer.

Bränsleekonomi

Enligt Edmunds, kan en 1999 Mitsubishi Eclipse RS med en manuell växellåda uppnå en Environmental Protection Agency (EPA) uppskattningsvis 20 miles per gallon i stadskörning och 30 mpg i landsvägskörning, vilket ger en sammanlagd genomsnitt 23 mpg. En 1999 Eclipse har en 15,9-liters bränsletank och kan gå upp till 477 miles på motorvägen mellan påfyllningar, enligt Edmunds.