edelbrock förgasare inställning

Hur man justerar tomgångsvarvtalet på en Edelbrock förgasare

April 27

Vic Edelbrock Sr. började tillverka egna komponenter för bilar med sin design av Slingshot insugningsrör för en 1932 Roadster någon gång efter att köpa byggsatsbil 1938. Hans anpassade delar, inklusive förgasare, är legendariska. Tuning en Edelbrock förgasare innebär att inte behöva ställa den igen. När inställd, de behåller sin inställning och behöver inte ständig anpassning. De finns i två stilar, Thunder Series och Performer serien, som båda är kompatibla med alla bränsleblandningar som säljs idag.

Instruktioner

1 Vrid de två tomgångsblandningsskruvar (försiktigt) ända tills de bottnar. Tillbaka skruvarna ut så att båda skruvarna är inställda på samma position, ungefär två visar sig. Nya förgasare bör fastställas om en halv till två visar sig. börjar alltid både tomgång blandning skruvar på samma position. Denna förinställning förfarandet sker med motorn avstängd.

2 Kör motorn varm tills choken är helt avstängd och stänger av motorn. Anslut vakuummätaren för att läsa grenrörstrycket och anslut varvräknare. Starta motorn och vrid tomgångshastighetsskruven för att justera tomgångsvarvtalet till ca 850 varv per minut eller högre om motorn kräver det.

3 Starta motorn och låt den gå på tomgång. Vänd en ledig blandning skruv 1/2 varv och observera vakuummätaren som du gör det. Om vakuum ökar, vända andra tomgång blandning skruven 1/2 varv. Om snubblar motorn eller vakuum tryckfall, vrid skruven ut 1/2 varv utan att frångå vakuummätaren. Justera tomgångsskruven så att tomgångs hålls vid den ursprungliga inställningen av 850 varv per minut.

4 Fortsätt att justera grenrörsvakuumtryck genom att justera tomgångsblandningsskruvarna. Justera en skruv och justera den andra lika mycket. Efter varje justering av båda skruvarna, justera tomgångsskruven så att tomgångsvarvtalet hålls vid 850 varv per minut. Målet är att få högsta vakuumtrycket vid en viss tomgångsvarvtal.

5 Balansera tomgång inställningar blandning justerings. När man visade sig 1/2 varv, bör den andra slås ut ett halvt varv. I slutändan kommer båda justerskruvarna vara på samma position. Vänd en inaktiv blandning skruv tillbaka i exakt samma belopp som den vändes ut om att göra så på grund vakuumtrycket att sjunka.

Tips

  • Underhålla tomgångsvarvtalet är avgörande för korrekt justering av tomgångsblandningsskruvarna, och båda inaktiv blandning skruvar måste alltid vridas samma belopp i samma riktning. Efter inställning av de två lediga blandning skruvar, justera tomgångsskruven för att ställa in RPM till 850 (eller önskad RPM för denna motor).
  • Att arbeta på en motor som är igång är farligt, speciellt med den snurrande fan bara ett fåtal inches bort. Var alltid uppmärksam på vad du gör och minimera distraktioner.

Hur man finjustera Edelbrock förgasare

September 6

Hur man finjustera Edelbrock förgasare


Edelbrock förgasare kan hittas på tusentals klassiska och restaurerade motorer runt om i världen. Känd som en familj av hängivna prestanda knarkare, de Edelbrock Performer förgasare är den mest populära versionen. Att leverera den rätta mängden av bränsle och luft i motorn är nödvändig för mjuk körning, så tuning förgasaren till motorn är viktigt för bästa prestanda. När det börjar bli dags att ställa en Edelbrock familj förgasare, behöver du några enkla verktyg och trial and error för att få den perfekta blandningen av bränsle och luft in i förbränningskamrarna i en utrustad Edelbrock Performer förgasare.

Instruktioner

1 Kör motorn tills den genomsnittliga drifttemperaturen har uppnåtts.

2 Placera överföring i parken på en nivå, plan yta som är väl upplyst och ventilerad under avstämningen av förgasaren.

3 Öppna huven för att komma åt motorn och ta bort luftfiltret och locket genom att lossa vingmuttern som håller fast luftfiltret och bostäder till toppen av förgasaren.

4 Inspektera förgasaren för att kontrollera att choken är helt öppen. Det är när förgasaren är spjällventiler är öppna. Dessa ventiler kan begränsa den mängd luft in i förgasaren under uppstartning, vilket orsakar en bränslerik blandning som är lättare att antända. Stängda ventiler betyder choken är stängd.

5 Anslut en varvräknare spårvidd till den negativa sidan av tändspolen och till en god jord att visa varvtal motorn är byggnaden till innan man övergår eller under acceleration.

6 Ansluta en vakuummätare till vakuumledningarna som går in i insugningsröret med en T-adapter.

7 Starta motorn och lokalisera två skruvar på framsidan av förgasaren som kan justeras in eller ut. Justeringen förändrar mängden bränsle som går in i motorn på tomgång, och kan ställas in för ett rikare eller smalare bränna tillstånd.

8 Ställa in tomgång för att bränna på en mest mager blandning utan att orsaka att motorn för förstoftning, vilket möjliggör det högsta beloppet av vakuumtryck som ska byggas upp innan aktiveringen av acceleratorpump.

9 Ställ in skruvarna för att producera den högsta beloppet av vakuum vid tomgång. En motor bör vända 900 rpm; ställa in tomgång så att den gör mest vakuumtryck och går på tomgång smidigt inom 100 RPM av 900 RPM standarden.

10 Justera doseringsstrålar med en skruvmejsel så förgasaren injicerar tillräckligt med bränsle för att skapa lika vakuumtryck under användning.

11 Tryck på gaspedalen tillräckligt hårt för att rev motorn upp till 6000 varv per minut, och titta på trycket av vakuumet som varvräknare nålen går upp genom RPM nivåer. Om en ändring i trycket märkt, behövs en justering i bränsleinsprutningen för att neutraliseras. Förgasaren bör ge tillräckligt med bränsle utan att orsaka en fördröjning i svar eller en sputtring av brist på bränsle.

12 Ta varvräknaren och vakuummätaren från motorrummet och anslut sugslangen till insugningsröret. Byt luftfiltret och bostäder till toppen av förgasaren inloppet, och säkra med vingmuttern fäst.

13 Stäng huven och gå för en provkörning. Motorn bör reagera skarpt när gaspedalen trycks ned och aldrig släpa efter påtryckningar från föraren efter att ha tagit de rätta stegen för att ställa förgasaren till motorn ordentligt.

Tips

  • Använd förgasarrengöring att ta bort eventuellt skräp från förgasaren koppling eller kropp.
  • Placera en trasa eller plugg in i toppen av förgasaren för att förhindra skräp från att falla in i insugningsröret.
  • Att ha rätt bränsleblandning vid varje steg av bränsletillförseln kommer att förbättra svaret motorn ger under drift. Alla tre stadier av förgasaren måste vara inställda för att få bästa prestanda.
  • Bensin och förgasarrengöring kan antända lätt. Arbeta aldrig runt öppen eld eller rök inte under inställning av en Edelbrock förgasare.

Edelbrock Förgasare Vs. Holley

September 10

Edelbrock Förgasare Vs. Holley


Många bilentusiaster köpa eftermarknaden delar för att förbättra prestanda för sina fordon. Flera företag är tillgängliga för att möta detta behov, såsom Edelbrock och Holley, som är stora namnen på eftermarknaden prestanda auto delar tillverkning.

offer

Edelbrock erbjuder dess prestanda och Thunder Series. Båda linjerna är lämpliga för street-legal bilismen. Holley erbjuder ett bredare utbud av förgasare för gatu juridisk bilismen och racing. Multi-förgasare, såsom Chrysler Six Pack är program endast erbjuds av Holley.

Edelbrock Performance och åska Series

Edelbrock förgasare påverkas inte av motorbackfires, vilket innebär att ingen servoventiler kommer att blåsa ut. Doseringsstavarna att övergången mellan kretsarna. Stavarna kan ändras utan att ta bort förgasaren. Float nivåerna är inställda på fabriken. Den lätta kropp är kompatibel för gasohol och blandade bränslen. Den tvådelade kroppen motstår skevhet. Badkaret stil bränsle skålar och bakre sväng flyter bidrar till tillförlitligheten, enkel inställning, problemfri drift. De bult på motorn direkt ur lådan.

Holley traditionella förgasare

Holley traditionella Förgasare linjer kalibrerad för användning på lager eller milt modifierade motorer. Vakuum sekundär fat kompensera för olika vikter och utväxling för att möjliggöra smidig öppning av sekundära fat. 390-600 cfm (kubikfot / minut) insprutningshastighet Holleys använda en enda bränsleinlopps skål. 600-850 cfm Holleys använder en dubbel inlopps centrum hängde bränsle skålar.

ytkvalitet

Holley förgasare finns med en polerad yta för estetik eller dikromat yta för att motstå korrosion. Edenbrock förgasare är bollen slipas för en ljus glans. Edelbrock exklusiva Endurashine ger briljans av en kromfinish utan underhåll eller det höga priset på traditionella förgasare från andra tillverkare.

Slutsats

Både Holley och Edelbrock erbjuder jämn prestanda för fyra fat applikationer. Det finns ingen konsensus bland entusiaster i den mån som överlägsenhet ett visst märke. Holley erbjuder ett bredare utbud av special förgasare, som är tillgängliga på de flesta tillverkare.

Felsökning en Edelbrock förgasare

June 20

Den Edelbrock förgasare är en fyrkantig borrning design med en enda accelerator pump, två doseringsstavar, vakuumsekundär, elektrisk eller manuell choke, snabb tomgång cam, singular float skål och två inaktiv blandning skruvar. På många sätt är det motiv som liknar en Carter AFB. Flera huvudstrålar är tillgängliga för att re-jet förgasaren för att rymma olika kompressionsförhållanden och motor förskjutningar. Dessa förgasare bör alltid ha en värmeavledande termo kloss under förgasaren inklämt mellan två packningar. Blocket håller värmen borta från förgasaren och håller bränslekylaren.

Instruktioner

1 Testa choken när motorn är kall. Ta bort luftrenaren. Använd ett finger för att öppna gasreglaget genom att trycka gasreglaget ungefär halvvägs öppen och släpp sedan spaken. Kontrollera choken för att se om det är helt stängd. Om inte, är choke inte korrekt justerad orsakar en hård start.

2 Starta motorn utan ytterligare röra gaspedalen. Motorn ska vara på snabb tomgång kammen och varvtal ska vara nära till 1500. Om varvtalet är för hög eller låg, kammen är trasig och behöver repareras eller justeras.

3 Kontrollera att chokerullgardins fungerar. Nu när motorn just har börjat, bör choken vara något öppet från sitt helt stängda läge. Om motorn är igång för rika och choken är helt stängd vid denna tidpunkt, är chokerullgardins defekt och har en läcka i membranet. Om choke misslyckades att stänga när gasreglaget öppnades, är choken antingen av justering eller fjädern är defekt i chokehuset. Lossa de tre skruvarna på huset och vrid huset för att stänga choken. Om choke misslyckas med att röra sig, är fjädern dåligt.

4 Kontrollera för översvämning på grund av en alltför hög bränslenivån i flottören skål. Låt motorn gå tills choken öppnas hela vägen och sedan titta på insidan förgasaren primärkammaren. Leta efter bränsle droppar från huvuddoseringshålen, vilket tyder på en alltför hög bränslenivå. Förgasaren övre luckan måste tas bort, och flottören justeras och nål och säte bör bytas ut.

5 Kontrollera funktionen av acceleratorpump genom att observera de två utskjutande munstyckena i den primära sidan av förgasaren. Gasa hand snabbt ungefär en tredjedel av vägen och släpp. Varje gång gaspådrag bör det finnas en stadig ström av bränsle från båda munstyckena. Om inget bränsle eller mycket lite bränsle observeras, är acceleratorn pumpmembranet dåligt och behöver bytas ut.

6 Kontrollera den sekundära operationen genom att observera de bästa gasinmatningsskivorna för att se om de öppnar när gasreglaget snäpps öppen och släpps. En Edelbrock förgasaren har två uppsättningar av plattor på sekundär. Botten ställa öppna mekaniskt medan den övre uppsättningen öppna genom ett vakuum. Om de översta plattorna misslyckas att öppna när gasspjället snäpps öppen och stängd, det finns ett vakuum läcka eller en dålig membran i förgasaren. En sådan situation skulle medföra en brist på makt under acceleration och en död plats när gasspjället är plötsligt öppet.

7 Kontrollera tomgångsblandningen för korrekt inställning. Vrid skruvarna en i taget i medsols tills varvtalet börjar sjunka. Vrida skruven ut moturs tills den högsta varvtal nås och ytterligare rörelse av skruven gör ingen skillnad i varv per minut. Vrid sedan skruven tillbaka i medurs tills varvtalet börjar bara släppa och då öppna den ett kvarts varv. Gör samma sak för den andra skruven och sedan upprepa processen för båda sidor.

8 Kontrollera ett par av de enklaste att få-på tändstift för färgen som indikerar bränsleblandningen på de viktigaste jets. Låt motorn svalna och dra pluggarna. En plugg med en något grå, rent utseende till det visar bra blandning. Om det är svart blandningen är alltför rika och ett steg mindre huvudmunstycke behövs så länge som allt annat var bra. Om kontakten är vit och blåsor blandningen är för mager. Detta kräver ett steg större huvudmätningsstråle. Kom ihåg när du kontrollerar blandning av plug färg, måste allt annat vara perfekt.

Hur man justerar & Tune Edelbrock förgasare

September 23

Hur man justerar & Tune Edelbrock förgasare


Den Edelbrock förgasaren är ett av de enklaste förgasare att justera. Med två justerskruvar på framsidan av förgasaren, kan du justera och ställa förgasaren på bara några minuter och har motorn i trim. Den optimala inställningen för Edelbrock förgasaren är att köra mellan 550 och 650 rpm. Detta kommer att ge dig mer kraft samt bättre bränsle körsträcka. Du kan justera och ställa in förgasaren själv med en skruvmejsel och en vakuummätare.

Instruktioner

1 Placera fordonets transmission i "Park" och öppna huven. Avlägsna vingmuttern som håller luftrenaren på toppen av förgasaren och ställa luftrenaren ur vägen.

2 Lokalisera de två justerskruvarna på framsidan av Edelbrock förgasare, strax under namnskylten. Starta motorn och låt den värmas upp för ett par minuter.

3 Hitta en utgångspunkt för att justera förgasaren genom att vrida skruven på vänster sida av förgasaren som du ser från fordonets front, moturs med en skruvmejsel tills det är helt öppet. Vrid justerskruven på höger sida med en skruvmejsel, medsols, tills den är helt stängd.

4 Vrid skruven på höger sida moturs två och ett halvt varv och vrid skruven på vänster sida, medsols, tills den är helt stängd. Tillbaka skruven på vänster sida genom att vrida det moturs två och ett halvt varv.

5 Ta bort gummivakuumslangen från vakuumporten på framsidan av förgasaren mellan de två justeringsskruvarna och bifoga en vakuummätare till hamnen. Vrida skruvarna växelvis fram och tillbaka med hälften varv, justera skruvarna tills båda läser mellan 550 och 650 rpm på vakuummätaren.

6 Ta vakuummätaren av vakuumöppningen och sätt tillbaka gummivakuumslang. Säkra luftrenaren till toppen av förgasaren med vingmuttern och stänga av motorn.

Tips

  • Alltid vara försiktig med rörliga motordelar samtidigt som man försöker att justera och ställa in Edelbrock förgasaren när motorn är igång.

Hur man justerar blandning Skruvar på en Edelbrock förgasare

March 15

Den Edelbrock förgasare har varit bland de mest populära förgasare i årtionden. Till skillnad från Holley eller Carter förgasare har Edelbrock endast varit tillgänglig som en eftermarknadsprodukt. Bortsett från sin silverfinish är Edelbrock känt för sina lättillgängliga inställningspunkter. Förgasaren har två blandningsskruvar, vilka båda är belägna vid basen på framsidan av förgasaren. Justera dessa skruvar ordentligt kommer att se till att motorn inte får för lite eller två mycket bränsle, vilket i båda fallen kan skada motorn.

Instruktioner

1 Kör motorn tills den har nått sin normala temperatur för att säkerställa att förgasaren är choke öppnas.

2 Vrid tomgångsskruven till önskad tomgång, som noterats av fordonets varvräknare. Tomgångsskruven är belägen vid den främre delen av förarsidan av förgasaren och pekar mot den gaslänken. Vrid skruven i medurs riktning med en vanlig skruvmejsel för att öka tomgångsvarvtalet, och i en moturs riktning för att minska tomgångsvarvtalet.

3 Vrid något av de två blandningsskruvar i vardera riktningen med en vanlig skruvmejsel för att nå högsta möjliga varvtal som noterats av fordonets varvräknare.

4 Justera tomgångsskruven till önskad tomgång.

5 Vrid återstående inaktiv blandning skruven i endera riktningen för att nå högsta möjliga varvtal.

6 Vrid varje tomgångsblandningen skruven i små steg tills motorns högsta möjliga hastighet har uppnåtts.

7 Rotera varje ledig blandning skruven medurs tills motorns varvtal minskas med 20 rpm.

8 Vrid tomgångsskruven till önskad tomgång.

Tuning Tips för Edelbrock förgasare

March 16

En felaktigt inställd förgasare kan orsaka allvarliga problem med hur din motor körs och bilens bränsleförbrukning. Eftersom förgasare kan avsevärt påverka typer av utsläpp tas ut av ett fordon och kräver ofta återkommande justeringar, de flesta stora biltillverkare bytt till bränsleinsprutningen under mitten till slutet av 1980-talet. Men förgasare fortfarande ofta används i högpresterande bilar och klassiska bilar.

Det finns flera sätt att göra justera Edelbrock förgasare lättare.

Var exakt

Du vill inte att ställa bilens förgasaren genom trial and error eller använda din guesstimating färdigheter. Du bör använda en mätanordning eller mätare för att få en exakt korrekt avläsning på bilens bränsle-luftblandningen innan du någonsin röra förgasaren. Du måste veta exakt var problemet ligger i för att korrekt justera Edelbrock förgasare.

Problem som påverkar bränsleblandning Avläsning

Det finns flera problem som kan påverka din bränsleblandning läsning och leda till att du felaktigt trimma din förgasare. Enligt yrkesverksamma på Car Craft tidningen kommer en misständning cylinder orsaka bränsle-luftförhållandet för att visa så magert, även om det inte är. Luft och bränsle kommer inte att förbränna och kommer att orsaka syresensorn för att läsa felaktigt. En felaktig syresensor kommer också att leda bränsleblandningen att läsa felaktigt. Se till att utesluta och korrigera externa problem som dessa innan du försöker att ställa din förgasare.

Förbättra bränsle körsträcka

Du kan göra justeringar och ändringar i fjädrar och stänger på förgasare och förbättra bränsle körsträcka i processen. Fetare stavar kommer att göra din motor kör smidigare och kan bidra till att bevara bränsle. Du kan ändra stavarna och fjädrarna på din Edelbrock förgasare ganska enkelt genom att lossa skruvarna som håller den övre delen av förgasaren på och ta bort det för att exponera stavarna och fjädrarna, som du sedan försiktigt kan extrahera och ersätta.

Hur man justerar Flyter på ett Edelbrock förgasare

February 18

Edelbrock tillverkar lätta aluminium tvådelade förgasare som presenterar grundläggande tub stil skålar och svängbara flyter. Flottörerna på din Edelbrock förgasare reglera mängden gas som cirkulerar genom förgasaren. Om de inte är korrekt inställda, kommer luft / bränsleblandningen kommer in i motorn vara antingen alltför rika eller alltför mager. Processen för att justera flottörerna inte extremt komplicerat för personer som är bekanta med de interna arbetet i en förgasare och dess komponenter.

Instruktioner

1 Leta upp airhorn lock som håller fast airhorn packningen. Vänd airhorn täcka över.

2 Böj flytspaken och justera flottören nivå så att en 7/16 in. gapet sitter mellan airhorn packningen och den övre yttre kanten av flottören. Verifiera denna mätning med måttband.

3 Kontrollera flottören droppe gapet genom att hålla airhorn upp och låta flottar att hänga.

4 Böj fliken på baksidan av flyt droppe manuellt tills gapet mellan packningen och den övre yttre kanten av flottören åtgärder mellan 15-16 i. 1. Kontrollera denna mätning med måttband.

Edelbrock förgasare Felsökning

August 28

Edelbrock förgasare noggrant inställda på fabriken för att arbeta med de allra flesta applikationer. Däremot kan förgasaren utveckla problem med tiden, oftast på grund av en defekt packning eller en komponent som har fallit ur justering. Den svåraste delen av rätta till ett problem med en Edelbrock förgasare brukar bestämma vad problemet är, även om det finns några vanliga som identifieras av vad förgasaren eller motorn gör.

förgasare Översvämningar

När förgasaren innehåller för mycket bensin, är det sägs vara "översvämmade." Översvämningar är ofta åtföljs med bensin rinner ut i förgasaren, och ibland orsakas av en smutsig bränslefilter eller en felaktig float nivå. Edelbrock förgasare använder två flottar, som båda är belägna på undersidan av airhorn. Det måste finnas ett avstånd av 7/16 tum mellan toppen på den yttre kanten av varje flottör vid lufthornet packningen. För att justera flottören, böja fliken på baksidan av flottören. Ibland, smuts eller metall kan täpper till nålar och säten. Att rensa täppa, knacka på bränsleinloppet montering på passagerarsidan av förgasaren med handtaget på en skruvmejsel eller skiftnyckel. Förgasaren kommer också att översvämma om bränsletrycket är för högt. Detta är ett vanligt problem om beståndet bränslepump har ersatts med en bränslepump hög prestanda. En bränsletrycksregulator ska lösa problemet.

Motorn går på tomgång Ungefär

En tomgångs problem orsakas vanligen av en luftläcka vid förgasaren bas packning. Basen packningen är belägen mellan basen på förgasaren och insugningsröret. För att kontrollera för läckor, stäng av motorn på och spreja vatten runt basen av förgasaren med en sprayflaska. Vattnet kommer att täta läckan för en andra eller två och hastigheten hos motorn kommer att öka. Om packningen läckor måste den bytas ut. Problemet kan också bero på en luft / bränsleblandning som är antingen för mager, vilket betyder inte tillräckligt med bränsle, eller för rik, vilket betyder inte tillräckligt med luft. Kom ihåg att justera luft / bränsleblandningen först efter det att motorn har nått normal arbetstemperatur. Innan någon justering görs till förgasaren, i tändsystemet, speciellt motorns timing, bör kontrolleras, eftersom tändsystemet är mer ofta än inte ansvarig för en dålig tomgång.

Dålig bränsleekonomi

Dålig bränsleekonomi, som en ojämn tomgång, är vanligen orsakas av en defekt förgasare bas packning eller ett problem med tändsystemet. Dålig bränsleekonomi kan också uppstå om någon av de två flottörerna inte justeras på rätt sätt, eller om luft / bränsleblandningen är för mager eller för fet. Som med en översvämning problem kan nålen och sätena vara tilltäppt med smuts eller metall, eller bränsletrycket kan vara för hög. Luft horn packning bör också kontrolleras för defekter, som gör det möjligt luft att läcka ut från förgasaren.

Inställnings Anvisningar för Cuddeback Capture IR digitala spel kamera

March 3

Den Cuddeback Capture IR är en digitalkamera avsedd för användning i fotografera djur i en utomhusmiljö. Du monterar kameran på ett träd, lämnar enheten att knäppa en bild när dess IR-detektor utlöses. Capture IR är kapabel att ta 5 megapixel färgbilder under dagen eller 1,3 megapixel IR bilder på kvällen. Kameran lagrar sina bilder på ett SD-minneskort; Du kan visa sparade bilder på en hemdator eller på en separat visning enhet som erbjuds av Cuddeback.

Instruktioner

1 Montera kamerans fäste på baksidan av kameran. Använd den förpackade skruven som håller fästet till kameran. Hitta gångjärnsstången installerad på överdelen av locket. Skjut stången till vänster och öppna kamerans locket. Undersök framför kameran och hitta den styrströmställare placerad nära den nedre kanten. Vrid strömbrytaren till inställningen märkt "Off". Sätt i D-batterier i de två batterifack, som ligger nära den vänstra och högra kanten på frontpanelen.

2 Undersök LCD-display, placerad ovanför strömbrytaren. Vänta tills LCD-skärmen för att gå tom innan du fortsätter. Hitta SD-kortplatsen, som ligger till höger om omkopplaren. Sätt in SD-minneskortet i SD-kortplats.

3 Hitta de två knapparna märkta "A" och "B", som ligger mellan LCD-skärmen och strömbrytaren. Vrid strömbrytaren till inställningen märkt "Time." Tryck på knappen "A" för att mata in den aktuella timmen. Tryck på knappen "B" för att mata in aktuell minut. Vrid strömbrytaren till inställningen "Date". Tryck på knappen "A" för att mata in den aktuella månaden. Tryck på knappen "B" för att mata in den aktuella dagen. Vrid strömbrytaren för att mata in inställningen "Year". Tryck på "A" eller "B" -knappen för att mata in det aktuella året.

4 Välj det träd som du vill använda för att hålla kameran; välja ett träd ungefär 10 till 15 meters avstånd från det område du vill fotografera. Använd kamerans rem för att montera enheten till trädet. Rikta kameran mot målområdet. Rensa bort alla hinder som kan blockera kamerans synfält.

5 Vrid strömbrytaren till inställningen märkt "Test". Skjut gångjärnsstången åt höger och stänger kameran omslag. Åt vingskruven är installerad på den nedre kanten av locket. Gå in och ut ur kamerans synfält. Kontrollera att kamerans röda LED, som ligger nära centrum av enhetens framsida är tänd, vilket anger att kameran har upptäckt dig.

6 Lossa skruven installerad i den nedre kanten av locket. Skjut gångjärnsstången till vänster och öppna luckan. Vrid strömbrytaren till önskad inställning tidsfördröjning. Skjut gångjärnsstången till höger och stäng locket. Dra åt tumskruven.

Tips

  • Fäst kameran ungefär tre fot över marken om du vill ta bilder av hjortar eller liknande stora djur.
  • Kameran är inte kompatibel med SDHC-minneskort.