enhetshanteraren for blackberry

Hur man utvecklar Blackberry Smartphone Applications

May 13

I en värld av smartphones och handdatorer, har det blivit nödvändigt att ha enkel tillgång till aktuell information, aktiekurser, nyheter, spel, trafik och väderförhållanden. All denna information finns tillgänglig på fingertopparna på grund av populariteten av smartphones som Blackberry, iPhone och Droid. Utveckla applikationer för dessa telefoner är en mycket lönsam verksamhet idag.

Instruktioner

1 KOMMA IGÅNG -

För att få en överblick över Blackberry-enheter och mjukvaruarkitektur, är det viktigt att läsa Blackberry applikationsutveckling handledning från utvecklarna hemsida. Länk finns i avsnitt resurser.
Det kommer också att vara till hjälp att bläddra de olika Java-klasser och objekt som kan användas i björnbär applikationsutveckling. Dessa hänvisas till i API referensbiblioteket. Länk finns i avsnitt resurser.

2 Ladda ner och installera TOOLS -

Systemkraven för björnbär applikationsutveckling är:
Windows 2000 SPI eller senare, eller Windows XP
Windows Vista (Blackberry JDE v4.2.1 och högre)
Java SE JDK v6.0 (kan laddas ner från Sun Microsystems webbplats)
Ladda ner och installera Blackberry JDE Plug-in för Eclipse från Blackberry applikationsutveckling webbplats.
Hämta och installera Blackberry smartphone simulator från utvecklare webbplats. En av de bästa simulatorer är 9530 pekskärm simulator.

3 programmering -

Eclipse är en av de bästa integrerad utvecklingsmiljö för Java programmeringsspråk. Skapa en ny Blackberry projekt och lägga till nya klasser och Java-kod filer till projektet. Att bygga projektet kommer att generera en fil med .cod förlängning. Denna fil är en körbar fil som kan laddas direkt i Blackberry Simulator.

4 SIMULATOR Provning -

När koden kompileras och en .cod filen skapats, testa bearbetning av programmet i Blackberry Simulator. Öppna smartphone simulatorn och Ladda .cod filen. Bläddra till "Download" mappen i simulator och öppna nya laddade programmet. Testa ansökan om önskemål funktionalitet. Om allt fungerar som önskat då kan testas på en BlackBerry-enhet.

5 Test av enheten (tillval) -

Anslut BlackBerry-enheten till datorn med tillverkare tillhandahålls datakabel. Öppna Blackberry Device Manager. Ladda den skapade ansökan via Enhetshanteraren till BlackBerry-enheten. Om den här metoden inte fungerar, använd sedan "Javaloader" kommandoraden möjlighet att ladda .cod filen i Blackberry-enhet.

6 PUBLICERA ANSÖKAN -

Efter slutförandet av framgångsrika tester på simulatorn och Blackberry telefon och efter åtgärda eventuella fel, kan programmet publiceras på BlackBerry App World.

Tips

 • Eclipse är en bra JAVA utvecklingsmiljö för att skriva kod och kompilera. Däremot kan Blackberry JDE verktyget även användas för att skriva Java-kod och sammanställa.
 • Skriv ner alla idéer för program någonstans. Idégenerering är en viktig fas i utvecklings Blackberry Applications
 • Inte publicera kod som innehåller buggar. Blackberry App World kommer inte att acceptera en sådan kod.
 • Kontrollera den utvecklade koden fungerar för vissa enheter. Alla Blackberry API kanske inte fungerar för alla Blackberry-telefoner.

Hur man skickar Yahoo! e-post på min mobiltelefon

November 24

Hur man skickar Yahoo! e-post på min mobiltelefon


De dagar av väntan vid datorn för ett viktigt mail är över. Om du använder Yahoo! Mail, kan du skicka och ta emot e-post från din mobiltelefon med Yahoo! Mail for Mobile. Tjänsten är gratis och kan snabbt nås via telefonens webbläsare; allt du behöver är en dataplan som gör att du kan använda Internet på telefonen.

Instruktioner

1 Öppna telefonens webbläsare och gå till m.yahoo.com, som är Yahoo! Mobile hemsida.

2 Välj "Mail" och logga in på ditt Yahoo! Mail-konto.

3 Skriv meddelandet och klicka på "skicka".

Tips

 • Om du inte redan har ett Yahoo e-postkonto, registrera dig för ett på yahoo.com.
 • Om du har en BlackBerry, kan du helt enkelt välja BlackBerry set-up ikon på startskärmen, välj "Personlig E-postinställningar" och ange ditt Yahoo! ID och lösenord för att få tillgång till Yahoo! Mail for BlackBerry.
 • På en iPhone, är allt du behöver göra kranen "Mail" och välj "Y! Mail" och ange din kontoinformation för att ställa in Yahoo! Mail för iPhone.
 • Även Yahoo! Mail for Mobile är gratis, alltid se till att du förstår kostnader i samband med din mobiltelefon dataabonnemang innan tillgång webbtjänster på telefonen för att undvika oväntade kostnader.

Hur till Flash en BlackBerry Storm till MetroPCS Cricket

February 13

Hur till Flash en BlackBerry Storm till MetroPCS Cricket


Om du har en telefon som inte använder ett SIM-kort, det sätt överföras från ett mobilnät till ett annat är genom att blinka enheten. Om du har en BlackBerry-enhet som körs på Verizon och Sprint nätverk kan du flytta den till cricket eller Metro PCS med blinkande telefonen själv. Innan du börjar måste du ha BlackBerry Desktop Manager installerat på datorn.

Instruktioner

1 Inköps telefon blinkande programvara från ett företag som Super KC telefoner (superkcphones.com), UnlockToTalk (unlocktotalk.com) eller mobil (yourcellular.net). Följ instruktionerna företaget att installera den blinkande program på datorn.

2 Ansluta enheten till datorn med USB-kabeln som medföljde enheten.

3 Öppna BlackBerry Desktop Manager. När enheten visar en skärm som frågar om du vill masslagringsläget, klicka på "ja".

4 Minimera skrivbordet genom att klicka på minustecknet rutan längst upp i fönstret.

5 Klicka på Start från nedre vänstra hörnet av datorn, och sedan klicka på Inställningar och klicka sedan på Kontrollpanelen och klicka sedan på System, och klicka sedan på Maskinvara och välj sedan Enhetshanteraren.

6 Leta efter en rubrik som heter portar. Efter öppning kommer du att se flera "RIM serieportar" listade. Högerklicka på det första objektet som säger "COM-port", och sedan klicka på Egenskaper och sedan portinställningar från popup-fönster. Välj sedan Avancerade inställningar. Från fönstret Avancerade inställningar, leta efter COM-portnummer rullgardinsmenyn och välj COM-port 1. Klicka sedan på OK för att stänga varje meny.

7 Upprepa föregående steg för nästa "COM port" som finns med i Ports menyn, men den här gången väljer COM-port 2 från COM-portnumret rullgardinsmenyn.

8 Stäng Enhetshanteraren rutorna.

9 Klicka på Start-menyn och välj sedan Program, och välj sedan QPST, och sedan QPST konfiguration.

10 Klicka på Start-klienter från popupruta som visas och välj sedan serviceprogram. Klicka på telefonen titel - det kan kallas "Unknown" - från listan över telefoner på serviceprogrammet sida, och klicka på OK längst ned i Windows Phone Selection. Från Select Base Model popup-ruta som visas på skärmen, välj "BB" telefon och klicka på OK.

11 Klicka Roam i rutan som visas på skärmen, och sedan klicka på Bläddra. Leta reda på filen som innehåller Cricket PRL koden du fick när du har installerat blinkande filer. För Verizon telefoner, i Enter serviceprogrammet rutan som visas skriver sex nollor och klicka på OK. För Sprint telefoner, måste du få ESP koden från blinkande tjänst där du köpte programmet.

12 Klicka på Nej i båda popup-fönster som visas på skärmen, och klicka sedan på OK när "inte längre upptäcktes" ruta visas på skärmen. Telefonen ska nu starta.

13 Tryck på BlackBerry knappen när telefonen startas om, och klicka sedan på Hantera anslutningar. Rulla till mobilnätet och slå på den.

Skillnader mellan Blackberry Curve 8310 och 8330

March 24

BlackBerry Curve 8310, släpptes 2007 och BlackBerry Curve 8330, släpptes 2008, är en del av Research In Motion: s omfattande sortiment av smartphones som kommer med en mängd funktioner, inklusive inbyggd digitalkameror och mediespelare. Medan telefonerna har mycket gemensamt, de är olika inom flera områden, såsom batteritid, internt minne, kamerafunktioner och mobil e-post support.

Dimensioner, Display and Power

Medan både BlackBerry Curve 8310 och 8330 åtgärd 2,4 inches bred, 0,6 inches djup och 4,2 inches lång, 8310 väger knappt på 3,9 uns, jämfört med 8330: s 4 uns. Varje enhet har en 2,5-tums tunn film transistor LCD-skärm som visar mer än 65.000 färger på 240 x 320 pixlar i upplösning, vilket ger skarpa bilder och lätt att läsa text. En standard litiumjonbatteri ger 8310 med upp till 408 timmar i passningsläge och fyra timmars taltid, och 8330 med upp till 264 timmar i passningsläge och 4,5 timmars taltid.

Minne och GPS

Utrustad med 64 MB internt minne, BlackBerry Curve 8310 innehar mindre än 8330, som kommer med 96MB av inbyggda minnet. Båda enheterna har en inbyggd Secure-Digital-kortplats för upp till 4 GB utökat minne. Med den maximala mängden utökat minne installerat, båda telefonerna stödjer ett obegränsat antal kontakter med flera telefonnummer och foto och ringsignal-ID. BlackBerry Curve 8330 har en inbyggd GPS-systemet, men 8310 inte.

Kamera och Meddelanden

Medan både BlackBerry Curve 8310 och 8330 har ett 2MP digitalkamera som tar stillbilder på upp till 1200 av 1600 pixlar i upplösning, bara 8330 kommer med videoinspelning kapacitet. Text, foto, röst- och videomeddelanden stöds av båda enheterna, som är mobil e-post genom anslutning till ett postkontor protokoll (POP3) eller Internet Message Access Protocol (IMAP4) server. Endast 8330 stöder push email, som omedelbart levererar e-post direkt till telefonen utan att kräva att mottagaren att logga in och manuellt söka efter nya meddelanden.

Diverse

BlackBerry Curve 8310 åtkomst till trådlösa 2G-nät med hjälp av Global System for Mobile Communications (GSM) teknik på 850, 900, 1800 och 1900 frekvensband. Å andra sidan, den 8330 åtkomst till samma nätverk med Code Division Multiple Access teknik när det gäller 800 och 1.900 frekvenser. Dokument Redaktör, en förinstallerad programvara, levereras med 8310 och tillåter användare att visa och redigera Microsoft Word, Excel och PowerPoint och Adobe PDF-filer. Båda smartphones kommer med en inbyggd mediaspelare som stöder en mängd olika ljud och video filformat, inklusive MP3, MP4 och avancerad ljudkodning.

BlackBerry Pearl 8310 Plug Problem

April 27

BlackBerry Pearl 8310 Plug Problem


Av alla de problem som kan påverka en mobiltelefon, kan problem med kontakten vara ett av de mest besvärande. Om du har problem med en Blackberry Pearl plugg eller problem laddar enheten kan du snabbt felsöka situationen.

Sladd

Titta på stiften på båda ändarna av sladden för att kontrollera ingenting är brutet. Anslut sladden till ett annat uttag för att säkerställa att det inte är en fråga om makt. Använd en annan sladd eller USB-kabeln för att ladda BlackBerry Pearl via en dator.

dator~~POS=TRUNC

Om kontakten uppvisar endast problem när den är ansluten till datorn, kan det vara ett problem med datorn känner igen enheten. Öppna datorns Enhetshanteraren och klicka sedan på "Universal Serial Bus controllers." Leta efter "PCI" högerklicka och välj "Avinstallera". Gå till menyn Åtgärd och klicka "Sök efter maskinvaruförändringar" för att installera drivrutinen.

Blackberry Pearl USB-port

Kontrollera USB-porten på telefonen för att se någon av de fem stiften är böjda. Om man verkar böjas eller saknas, prova att sätta utsprånget på nätsladden bara halvvägs. Du kan också behöva hålla telefonen vertikalt och försök ladda den i upprätt läge.

Betala för en lösning

Om telefonen fortfarande inte kommer ut, överväga att ringa tjänsteleverantören för att utbyta det - om det är under garanti. Om inte, hitta en verkstad för att få den fasta, som bör kosta mindre än en ny telefon. Du kan också köpa ett nytt batteri eller en extern batteriladdare för telefonen.

Hur man använder en BlackBerry 9700 med Wi-Fi

June 2

Blackberry 9700 är en avancerad mobiltelefon som tillåter användare att utföra flera funktioner, bland annat kontrollera e-post, skicka mötesmeddelanden, spela spel och kontroll på sociala uppdateringar medier. Många av dessa funktioner kräver att du ansluta till ett Wi-Fi-nätverk för att slutföra dem. Liksom de flesta smarta telefoner, är Blackberry 9700 kunna användas med eller utan att vara ansluten till ett Wi-Fi-nätverk, men att ansluta telefonen till Internet ökar sin förmåga att utföra flera av dess funktioner.

Instruktioner

1 Klicka på "Hantera anslutningar" -ikonen på startskärmen.

2 Klicka på "Konfigurera Wi-Fi-nätverk."

3 Klicka på "Scan for Networks." Välj en Wi-Fi-nätverk som visas i listan och klicka på den.

4 Följ instruktionerna på skärmen.

5 Klicka på "Nästa" när du uppmanas att spara nätverket. Detta gör att din Blackberry att automatiskt ansluta till nätverket nästa gång du är inom räckhåll.

6 Klicka på "Finish."

Hur du kör Blackberry Messenger via Wi-Fi

June 24

Hur du kör Blackberry Messenger via Wi-Fi


Om du vill undvika uppgifter översatsad, kan du använda din Wi-Fi-nätverksanslutning för att köra BlackBerry Messenger. När en Wi-Fi-anslutning är etablerad och sparas på din BlackBerry, kommer telefonen automatiskt skjuta till det när man använder en databeroende program som BlackBerry Messenger. Wi-Fi-anslutning är snabbare än mobildataanslutning från din mobiloperatör och är idealisk för att chatta på BlackBerry Messenger.

Instruktioner

1 Tryck på "Meny" knappen på din BlackBerry Messenger och klicka på "Hantera anslutningar" -ikonen.

2 Klicka på "Konfigurera Wi-Fi-nätverk" och granska informationen för att ställa in en Wi-Fi-nätverk på din BlackBerry. Klicka på "Nästa".

3 Klicka på "Scan for Networks" och vänta på att telefonen ska söka efter tillgängliga nätverk.

4 Markera Wi-Fi-nätverk att använda och tryck på styrplattan. Ange nätverksinställningarna för anslutningen och klicka sedan på "Anslut". Klicka på "Spara" när en anslutning upprättas.

5 Tryck på "End" för att återgå till BlackBerry startskärm.

6 Klicka på "Instant Messaging" ikonen och välj "BlackBerry Messenger." En anslutning upprättas till tjänsten automatiskt med hjälp av Wi-Fi-anslutning.

7 Klicka på namnet på en kontakt i BlackBerry Messenger kontaktlista och skriv ditt meddelande i det tomma textfältet. Tryck på styrplattan för att skicka meddelandet.

Vad Är TTY-läge på BlackBerry?

July 11

Den teleprinter eller TTY, läge finns på många BlackBerry-enheter är avsedd att medge döva eller hörselskadade användare att njuta av telefonens röst fördelar. Samtal med hjälp av telefonens TTY-funktionen skrivs i stället talat, och kräver båda parternas telefoner utrustas med TTY-läge. Att dra nytta av en BlackBerry-enhet är TTY-funktionen, måste din leverantör av trådlösa tjänster också stödja tjänsten.

Teknologi

Med en BlackBerry telefon som är utrustad med TTY-funktionalitet, kan du ringa och ta emot samtal från en telefon som inte presenterar TTY genom att ansluta till en teleFörmedlingsTjänsten, som kräver förmedling av en TRS operatör. En ökande mängd företag och statliga myndigheter integrerar TTY teknik i sin verksamhet för att ge bättre kommunikation med anställda och kunder som är döva eller hörselskadade. Organisationer som erbjuder TTY kommunikationstjänster ger telefonnummer som omedelbart följs av TTY eller V / TTY.

Telekommunikation Förmedlingstjänsten

När du kommunicerar med någon som inte har TTY har på sin telefon, BlackBerry-användare har möjlighet att kommunicera via TRS. TRS reläoperatörer vara ansluten till uppmaningen att vidarebefordra antingen TTY eller verbala meddelanden mellan parterna. TRS tjänster erbjuds 24 timmar om dygnet och har ingen begränsning på antalet samtal placeras eller samtalets längd. TRS samtal tilldelas avgiftsfria nummer på en state-för-state basis och finns i alla 50 stater i USA.

Aktivera / avaktivera TTY

BlackBerry telefoner som innehåller TTY funktionalitet beskriva processen som behövs för att aktivera funktionen. Till exempel, för att slå på BlackBerry Storm 9500 och 9530 modeller "TTY-funktionen genom att trycka på Skicka-knappen från enhetens startskärmen och tryck sedan på menyknappen. Nästa väljer du Val och sedan TTY och ändra TTY till Ja. Tryck på menyknappen igen, och välj sedan Spara. En TTY-indikator visas på statusavsnittet på telefonens skärm. Att avaktivera TTY-läge, följer samma process och ändra TTY till Nej

Diverse

Med utvecklingen av tiden, är TTY kan anslutas till datorer med American Standard Code for Information Interchange teknik på datorns ände och baudotkoden teknik på telefonens slut. Datorer som innehåller ASCII kan ta emot samtal som rings från alla TTY-utrustad telefon, såsom en BlackBarry enhet. Om datorn inte har förmågan att läsa ASCII måste ett specialmodem som översätter baudotkoden installeras. Medan TTY är den föredragna akronym, är denna tjänst även känd som TDD och texttelefon.

Hur man ställer in WiFi trådlös anslutning på en BlackBerry

April 8

Hur man ställer in WiFi trådlös anslutning på en BlackBerry


Ställa in Wi-Fi-anslutningen på din BlackBerry-enhet kan ge en användbar dataanslutning för användning av Internet, e-post tillgång och andra mobila dataapplikationer. Om din BlackBerry är Wi-Fi kan, kommer du att kunna ansluta till Internet i både offentliga och privata "hotspot" områden.

Instruktioner

1 Välj din BlackBerry "Meny" -knappen och klicka på "Hantera anslutningar" -ikonen. Om du inte ser detta, medan i menyn väljer BlackBerry "Meny" igen och välj "Visa alla" alternativet.

2 Välj "Set Up Wi-Fi-nätverk" och klicka på "Nästa" -knappen.

3 Antingen välja "Scan for Networks" eller "manuellt lägga Network" för att fortsätta. Det bekvämaste sättet att ställa in din BlackBerry på en Wi-Fi-anslutning är att "söka efter nätverk."

4 Välj bland de tillgängliga Wi-Fi-nätverk och ange all nödvändig säkerhetsinformation när det efterfrågas.

5 Välj "Connect" och du nu har en trådlös anslutning. Du kommer att bli tillfrågad om du vill spara detta sammanhang som en profil; Om så är fallet, klicka på "Ja" och följ de återstående stegen. Detta ger lättare tillgång till nätverket i framtiden.

Tips

 • Snabba och pålitliga trådlösa internetanslutningar ger en bättre användarupplevelse på en Blackberry eller andra smartphone.
 • Lär dig att anpassa telefonen för att passa dina behov.
 • Hitta fler Blackberry tips i resursen nedan!
 • Dataanvändning kan bli dyrt. Se till att du förstår din mobiltelefon plan och priser.

Hur till låsa upp en BlackBerry Curve 8300 SIM

April 12

Om du använder en Global System for Mobile Communications, eller GSM, telefonbolag med din BlackBerry 8300, är ​​chansen att företaget har låst SIM-programmet i telefonen för att bara erkänna sina egna SIM-kort. Detta kan vara ett problem om du vill använda ett annat företags nätverk för din telefon. Om du vill använda ett annat SIM-kort, måste du ange den enskilde upplåsningskod till din telefon. De flesta mobila företag tillhandahålla denna upplåsningskoden gratis till kunder i god status.

Instruktioner

1 Tryck på den röda luren-knappen tills skärmen på din BlackBerry 8300 tänds. Slå * # 06 # och tryck på sändknappen. Ta del av den 15-siffriga International Mobile Equipment Identity eller IMEI, nummer som visas.

2 Kontakta din mobiloperatör kundservice. Förklara att du måste låsa upp din BlackBerry 8300 för användning på andra GSM-nät. Ge representant ditt IMEI-nummer och en e-postadress för att skicka upplåsningskoden till.

3 Stäng av BlackBerry 8300 när du får upplåsningskod. Skjut batteriluckan på baksidan av telefonen och lyft ut batteriet ur facket. Skjut SIM-kortshållaren till olåst läge. Lyft metallhållaren upp och dra den aktuella SIM-kortet. Placera SIM-kortet från din nya nätverk i SIM-korthållaren med guldkontakterna nedåt. Tryck metallhållaren nedåt och skjut in den i låst läge. Byt ut batteriet och batteriluckan på din BlackBerry 8300.

4 Slå på BlackBerry 8300. Tryck på Enter när du ser ett meddelande om att det aktuella SIM-kortet inte stöds. Skriv in koden du fått från din mobiloperatör i steg 2. Tryck på Enter för att slutföra upplåsningsprocessen.

Tips

 • Din mobiloperatör inte har din BlackBerry 8300 s upplåsningskod i sina filer. Det måste kontakta BlackBerry tillverkaren Research in Motion, att begära att låsa upp koden och sedan vidarebefordra det till dig. Detta innebär att det kan vara upp till två veckor mellan steg 2 och steg 3.
 • Du får bara 10 försök att ange rätt upplåsningskod till din BlackBerry 8300. Efter den 10: e försöket, BlackBerry 8300 låser permanent till sin nuvarande nätverk. Om du efter tre försök du fortfarande inte har kunnat låsa telefonen kontaktar du mobilleverantörens kundtjänst för ytterligare hjälp.