fastnat oljefilter

Hur man tar bort en fastnat oljefilter

May 18

Hur man tar bort en fastnat oljefilter


Byte du äger olja och oljefilter hjälper till att spara pengar från att gå till en mekaniker eller olja och glidmedel butik. Det ger dig också tillfredsställelsen av att arbeta på din egen bil. Emellertid kan problem uppstå. Ibland kan den oljefiltret fastna och vägrar att lossna. Detta irriterande situation ofta bidrar till frustration av att arbeta med ett filter i en alldeles för ofta trång plats i många bilar. Försöker några enkla metoder med rätt verktyg kan avhjälpa situationen.

Instruktioner

1 Inse att filtrets lock vilar troligen mellan packningen och motorblocket. Kör en matta cutter mellan filterpackningen och blocket hela vägen runt. En liten tunn skruvmejsel kan nå lättare. Var noga med att inte skrapa upp blocket ytan.

2 Rengöra hela filtret med tvättsprit, speciellt nära basen. Torka av och torr med hushållspapper.

3 Placera dubbel-stick matta tejp runt filtret från basen ner.

4 Sätt ett band nyckel oljefilter så nära basen som möjligt över mattan bandet. Vrid moturs och se om filtret lossnar.

5 Ta en stor platt skruvmejsel som en sista utväg och störa den genom sidorna av filtret så nära basen som möjligt. Vrid skruvmejseln med händerna på båda ändar moturs. Om filtret börjar riva bort skruvmejseln och sätt på en annan punkt.

Tips

 • Att förhindra att oljefiltret fastnar sätta en beläggning av olja på hela packningsområdet och dra åt filtret precis tillräckligt för att skapa en tätning.
 • Använd en K & N oljefilter som har en 1-tums skruv vid basen för enkel borttagning.
 • Se upp för vassa kanter om oljefiltret tårar under borttagning. Konsultera en mekaniker om detta inträffar.

Fryst oljefilter Removal

November 15

Fryst oljefilter Removal


Byte av oljefilter är en rutinmässig del av fordonsunderhåll. Även om processen av att ta bort ett oljefilter är vanligen okomplicerad, kan de frysa eller fastna. Ta bort en frusen eller fastnat oljefilter kan vara en svår uppgift. Beroende på vilka verktyg du har till ditt förfogande, finns det några sätt att ta bort filtret utan att skada sig själv eller fordonet.

bandnyckel

Innan du försöker att ta bort filtret annat sätt ge en stark vändning i moturs riktning. Sätta en bandnyckel på det så nära till basen på filtret som möjligt för att förhindra krossning av filtret. Försök att ansluta två nycklar. Det är bäst att ha en annan person hjälpa till. För ett bättre grepp, placera en bit rör över handtagen på skiftnyckel och vridning. Du kan också bifoga kanal lås tång över skiftnyckel för att förbättra greppet.

Hammare och mejsel

Med denna metod, vara noga med att inte skada någon produkt eller andra utsatta delar av fordonet. Använd en stor skruvmejsel för att tränga igenom filtret för extra hävstång. Om du har tillräckligt med utrymme, sätta en mejsel vid den rullade kanten av filtret, och använda en hammare för att knacka lätt på. Detta bör lossa basen något. Placera en pry bar mellan monteringsytan och basen av filtret för att lossa filtret eller riva burk filtret från basen och arbeta på att ta bort basen med mejseln.

Bälten och tänger

Fäst bältet från byxorna runt basen av filtret i samma sätt som du skulle fästa oljefilternyckel. Denna särskilda nyckel är en utformad med ett handtag med en ögla som blir hårdare när du justerar. Samma händer med bandet som du drar.

En annan metod använder en bit av serpentin bälte och en låstång. Linda bit bältet runt basen av filtret för ett test passform, och låsa dem med tången. Installations måste vara rätt passform innan den placeras på filtret, och det måste passa tätt men inte för hårt eller det kommer att slita. Placera den på basen, och vrida motsols.

Oljefilter Removal Tips

December 5

Oljefilter Removal Tips


En enkel oljebyte kan förvandlas till många bortkastade timmar när du konfronteras med en fast oljefiltret och kan inte räkna ut hur du tar bort det. Inte alla biltillverkare har enkel ägarens underhåll i åtanke när de utformar bilmotorer, och som ett resultat av oljefiltren i vissa modeller är praktiskt taget oåtkomlig, vilket gör processen att avlägsna och ersätta dem allt svårare.

band Nyckel

Det enklaste sättet att ta bort ett oljefilter är att fästa ett band nyckel runt kroppen av filtret och vrider den. Om oljefiltret inte har varit för länge, och om det är tillgängligt och har tillräckligt med utrymme runt den för att slå bandet skiftnyckel, har du tur och denna metod kommer troligen att fungera.

Spider Wrench

En spindel nyckel är en specialitet verktyg för att ta bort oljefilter. Den består av ett handtag och tre eller fyra förlängningar som griper sidorna av oljefiltret när nyckeln är inpassad över dess ände. En spindel nyckel kan komma åt oljefilter som ett band nyckel kan inte bara som ett band nyckel kan komma in i utrymmen som en spindel nyckel kan inte. Om du utför oljebyte på en mängd olika bilar, skulle du dra nytta av att äga en av varje.

Skruvmejsel och hammare

Hem mekanik med fastnat oljefilter Ofta tillgriper en hammare och skruvmejsel, en barbarisk men oftast mycket effektiv lösning. Innan du gör detta genom att placera dräneringstråget under filtret eftersom oljan kommer att gå överallt när du börjar. Metoden är enkel: hammare skruvmejsel genom oljefiltret för att ge dig med ett handtag som du kan använda för att skruva av filtret. Detta fungerar bäst om du kan få skruvmejseln hela vägen genom båda sidor av oljefiltret, eftersom det gör det möjligt för skruvmejsel för att driva på två punkter på filtret och ger dig ett visst inflytande.

Hur man tar bort en strimlad oljefilter

May 2

Hur man tar bort en strimlad oljefilter


Vad skulle vara en enkel oljebyte har just gått från dåligt till värre. När oljefiltret på bilen var fast och skulle inte vika, försökte du det gamla tricket att köra en skruvmejsel genom filtret för att få hävstång och lossa filtret. Skruvmejseln bara slet filter fallet, dock, och nu har du en strimlad eller manglas oljefilter och en oljig röra på dina händer. Misströsta inte. Efter en ganska enkel procedur med hjälp av en lättillgänglig verktyg och några objekt som du har förmodligen på handen kommer att ha det strimlad oljefilter bort och bilen tillbaka på vägen.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av oljefilternyckel kommer att fungera på din bil. Det beror på hur mycket clearance är runt basen - den del av oljefiltret närmast monteringsytan när den skruvas på. Om spelet är tillräcklig, kommer en band- eller rem-typ nyckel med en bifogad handtag vara bra. Om inte mycket clearance är runt basen av filtret, kräver projektet en skiftnyckel med en svängande handtag eller en med en kvadratisk driv hål som gjorts för ett spärrhandtag. Om du planerar att använda en kvadratisk drivnyckel med ett spärrhandtag, till en förlängning tillräckligt länge ge spärrskaft klartecken att rotera också är nödvändigt.

2 Böj ner alla delar av rivna filter fall som sticker utåt. Det kommer att minska risken för skador och ge utrymme för bandet av oljefilternyckel. Använd tång för att minska risken för skärskador från vassa kanter.

3 Torka överskott av olja från filter fallet, särskilt runt basen. Fördubbla din trasa och försiktig runt skarpa kanter där ärendet rivna.

4 Skjut bandet eller bandet av filternyckeln på oljefiltret tills det omger basen, precis intill monteringsadaptern på motorn. Basen är den starkaste delen av filtret, tillverkat av ett enda metallstycke tjockare än resten av filtret. Det kommer att stå emot trycket från bandet eller remmen när du drar åt nyckeln.

5 Dra nyckeln i den riktning som kommer att vända oljefilter moturs. Du kanske måste hålla bandet eller remmen på plats med en hand tills du har tillräckligt med spänning på nyckeln för att gripa tag i filterbasen. Fortsätt moturs tryck tills filtret lossnar, försiktigt så att inte träffa din arm eller hand på vassa delar samtidigt vrida nyckeln.

Om bandet eller bandet glider på basen av filter istället för att ta tag och lossa den, ta bort nyckeln från filtret. Linda en dubbelvikta remsor av sandpapper, den ungefärliga bredden av filternyckeln bandet och tillräckligt lång lindas runt oljefiltret basen, runt basen av filtret med en grov sida mot filtret och en grov sida vänd utåt. Du kan använda en liten bit tejp för att hålla remsan av sandpapper på plats. Placera sedan filternyckel band eller rem runt remsa sandpapper. Sandpapper kommer att ge ytterligare dragkraft för ditt filter skiftnyckel och gör att du kan ta bort envisa filtret.

Tips

 • När du har bort fastnat oljefilter, tillämpa vissa ren motorolja på gummipackningen på det nya filtret innan du installerar och dra det nya filtret endast 3/4 varv efter packningen kommer i kontakt med parning yta. Dessa tips och byte av olja vid rekommenderade intervall, kommer att bidra till att förhindra en repris av detta frustrerande episod i framtiden.
 • Försök inte att ändra bilens olja och filter snart efter körning. Ge tillräcklig tid för motorn att svalna för att förhindra brännskador från het olja eller motordelar.

Hur man tar bort en oljefilter som har fastnat eller Läckande

December 5

Hur man tar bort en oljefilter som har fastnat eller Läckande


Ibland ett oljefilter kan ha fastnat till oljefilterhuset eller det kan vara läcker, och därför behöver bytas ut. Du bör byta ut oljefiltret varje gång du byter olja och därmed minska chanserna för att det kommer att hålla eller läcka. Om det sticker och läcker, innebär detta att oljan har byggts upp i filtret och har "limmade" till blocket. Det bebyggda olja tvingar också oljefiltrets tätning bort från blocket, vilket gör att läcka.

Instruktioner

1 Jack upp den främre delen av fordonet med hjälp av domkraft. Stödja den med jack står. Skjut drain pan under oljefiltret.

2 Ta oljefiltret med en oljefilternyckel. Vrid filtret moturs (kom ihåg: lefty loosey, RightyTighty). Arbetet filtret försiktigt, eftersom trådarna är lätt att tömma. Se till att hålla ett jämnt tryck på filtret, hålla den rakt. Dra inte ner på ena sidan.

3 Demontera oljefiltret. Kontrollera att packningen är på filtret. Om inte, ta bort packningen från blocket. Rengör området med trasor och förgasare renare. Kasta filter på ett lämpligt sätt.

Hur Lossa en oljefilter fastnat i en bil

January 20

Hur Lossa en oljefilter fastnat i en bil


En motorolja filter är avsedda att filtrera och fånga partiklar suspenderade i oljan. Partiklar produceras som en biprodukt av oljeförbränning och kan komma in i oljesystemet genom genomblåsning under förbränning eller kan skapas under slitage ner av motorns delar. Oljefilter skruvas på ett inlägg och har en gummipackning som tätar oljefiltret till motorn metall. Om filtret dras åt efter specifikation och ytterligare tätad på grund av motorvärmen kan normala metoder för att lossa och ta bort oljefiltret inte vara tillräckligt.

Instruktioner

1 Låt motorn helt cool. Hot motorer resulterar i sträckmetall och tätningar, vilket kan resultera i en tätare tätning på oljefiltret. Att låta motorn helt kall kan vara allt som behövs för att minska trycket och tillåta oljefiltret att bryta sig loss från tätningen och i rotation.

2 Använd sandpapper eller tejp för att öka dragkraften på på filtret med handen. Den extra material gör att du kan få bättre grepp och kan resultera i att frigöra oljefiltrets tätning.

3 Använd ett filter skiftnyckel för att lossa filtret. Filternycklar är vanligtvis tillgängliga som spak, rem och mössa stilar. Skiftnycklar som använder en spak eller rem kommer att ge några ytterligare vridmoment på oljefiltret, men kan bli oanvändbart i trånga utrymmen om någon olja på filtret (kommer att orsaka halka). Filterskiftnycklar som passar som ett lock över toppen av oljefiltret kommer att ge bättre grepp på filtret under vändprocessen. Använda en hylsnyckel för att stänga av oljefiltrets lock nyckel (vanligen 3/8-tums drivanslutning). För åtsittande utrymmen, tillägg och kardanknutar kan användas i samband med hylsnyckel.

4 Kör fyra skruvar genom locket filternyckel i oljefilterhuset. Skruvarna kommer att säkerställa oljefiltret nyckel upprätthåller kontakt med oljefiltret.

5 Hamra en skruvmejsel genom huset av oljefiltret. Fatta varje sida av skruvmejsel och vrid för att lossa.

Tips

 • Lägga tejp för att bända och rem stil filter skiftnycklar kan tillåta dig att få ytterligare köp på oljefiltret (minskar risken för halka).
 • Pre-borra hål i locket stil oljefilternyckel kommer att minska sannolikheten av locket bryta vid körning skruvar genom locket.
 • Skruvar införd i huset för oljefiltret, eller köra en skiftnyckel genom oljefilterhuset kan resultera i oljeutsläpp. Har en droppskål och dukar på plats för att fånga några droppar.

Hur man tar bort en kärvande oljefilter

April 7

Hur man tar bort en kärvande oljefilter


Oljefilter fastnar från tid till annan. Vanligtvis är det från antingen inte sprida ett lager olja på filtertätningen innan du installerar den eller över dra åt filtret. Om du använder en rem eller band filter nyckel kan du krossa eller riva filtret om du behöver använda överdrivet våld för att ta bort den. Cup typ filter nycklar som fäster till en spärr är bäst att använda för att ta bort ett oljefilter.

Instruktioner

1 Lyft och stöd bilen. Om du vet att din oljefilter beslagtas din bil är förmodligen redan kapade upp, men se till att du stödjer den med pallbockar under ramen. Du vill inte ha en snabb förändring olja att förvandlas till en skada eller värre.

2 Placera ett uppsamlingskärl under oljefiltret. Stansa en stor tjock skruvmejsel genom sidan i mitten av oljefiltret och ut på andra sidan, så att den kan användas som ett handtag för att bryta loss filtret. Var försiktig, eftersom olja kommer sannolikt att börja rinna ut när du gör.

3 Sätta press på skruvmejseln moturs tills filtret bryter lös. Du kommer antagligen att sätta en ansenlig mängd tryck på den. Drag skruvmejseln ut ur oljefiltret. Ta bort filtret från motorn. Se till att filterpackningen är inte fastnat på motorn.

4 Applicera ett lager ren olja på tätningen på ersättningsoljefiltret. Installera det nya filtret. Dra åt för hand. Du ska aldrig använda en skiftnyckel för att dra åt ett oljefilter, kan du crimp tätningen orsakar en läcka.

5 Ta bort domkraften och sänka fordonet till marken. Sätt den rekommenderade mängden olja i bilen. Kör motorn en minut och stänga av den. Låt oljan kvitta. Kontrollera oljestickan.

Tips

 • Se till att motorn är tillräckligt kall för att arbeta på innan du börjar.

Vad är platsen för den oljefilter på en 2005 Toyota Camry?

June 3

Vad är platsen för den oljefilter på en 2005 Toyota Camry?


För att komma åt en 2005 Toyota Camry oljefilter, hiss eller Palla upp fordonet. Oljefiltret är belägen mot framsidan av fordonet, bredvid oljetråget.

säkerhetsfrågor

Varje gång du kommer att ta bort eller byta ut ett oljefilter, skyddsglasögon och handskar. Även om du inte kommer att byta olja i sig, ta bort filtret innebär möjlig kontakt med motorolja. Försök aldrig att ta bort ett oljefilter medan 2005 Camry motor är igång. Beroende på märket på filtret, kan du behöva en borttagning olja skiftnyckel.

avlägsnande

Innan du tar bort filtret, placera en oljedropptråget direkt under den. Sakta skruva loss filtret för att låta oljan rinna ut. Skruva av filtret, men var försiktig av oljan i filtret. Dumpa denna olja i långpannan. Tittar på filtret och se till att packningen är inte fastnat på monteringsbasen. Med en ren butik handduk, torka sockeln ren.

Ersättning

Applicera en film av ren motorolja till den nya filtrets packning, som bidrar till att skapa en tätning mellan packningen och monteringsbas. Skruva det nya filtret på plats, men inte för hårt och potentiellt band sockeln.

Två olika storlekar

Innan du byter 2005 Camry oljefiltret, se till att du har köpt storlek filtret rätt. En 2005 Camry med en fyrcylindrig motor kräver en annan storlek filter än en sexcylindrig motor. Det finns inga universella storlekar för oljefilter, och tillverkare har olika artikelnummer.

Oljefilter Plats på en 4,3 liters V6

August 8

Oljefilter Plats på en 4,3 liters V6


4,3 liters V-6 motor har varit en del av Chevrolet och GM lineup sedan det infördes i Chevrolet S-10-serien lastbilar och GMC Jimmy 1988. 4,3 litersmotorn har sett förändringar under åren. Den Vortec V-6 som är ett varumärke som tillhör GM var en modifierad, spjällhus injiceras 4,3 liter, som producerade mer hästkrafter än standard TBI V-6. Den Vortec blev en helt bränslet sprutas V-6 i 1996, när Chevrolet gjorde sig av med spjällhuset.

Instruktioner

1 Höj huven på din bil för att ge ljus under fordonet. Inspektera förarsidan av fordonet, under huven. GM placerade oljefiltret direkt bakom förarsidan strålkastare i tidiga modeller av S-10 och S-10 Blazer. Om oljefiltret är inte under huven, gå vidare till steg 2 i denna artikel.

2 Lyft fordonets front med en 2-ton eller större kapacitet jack. Placera jack ställning under både lägre styrarmarna på ömse sidor om lastbilen.

3 Lägg under framför lastbilen och skjut kroppen på plats där du kan komma på framsidan av motorn. Det finns tre platser som olika generationer av 4,3 liter har ett oljefilter under lastbilen. Den första platsen var rätt framför oljetråget på passagerarsidan botten av motorn. Den andra var på den undre sidan av motorblocket, upp ovanför styr och upphängningsenheten (cirka 2-fötter upp från botten av motorn, passagerare fram). Den sista plats som GM placerat ett oljefilter på 4,3 liter är bakom en lucka i den främre skidplate (Se framför motorn för en dörr som säger "oljefilter" förarens front). Den tredje plats bakom släpplåten är tillgänglig med en stor platt skruvmejsel eller tång.

Tips

 • Vid byte av oljefiltret på ett fordon är det alltid en bra idé att fysiskt torka monteringsbasen på motorn med en trasa eller handduk. Torka sockeln där oljefiltret monteras upp kommer att se till att du inte har det gamla oljefiltret packning fastnat på botten av oljeenhet, och att du tar bort eventuellt skräp så att det nya filtret packningen kan montera upp ordentligt.
 • Lyft aldrig ett fordon på en sluttning eller ojämn yta. Lyfta ett fordon på ojämna ytor kan orsaka knektar eller jack står att kollapsa. Underlåtenhet att följa denna varning kan leda till skador på egendom, personskador eller till och med dödsfall om du är under fordonet när det kollapsar.

Hur man tar bort en Krossad oljefilter

July 12

Byt olja på någon bil nog gånger, och förr eller senare du kommer att stöta på ett filter som vägrar att flytta. Även om det finns ett antal special verktyg på marknaden för att ta itu med envisa filter, det är en beprövad (om något barbariskt) metod som tar bort 99 procent av fastnat filter. Den enda verkliga tricket med denna metod är att närma sig den noggrant och intellektuellt för att undvika fragmentering filtret oigenkännlighet.

Instruktioner

Höj Vehicle

1 Medan parkerad på en hård yta, rikta domkraft pad med fabriks främre centrumlyft punkten. Höj fordonet med 6 till 8 inches, utan att lyfta framhjulen.

2 Sätt jack står på vardera sidan av jack och lägre fordonet på dem.

3 Ta bort jack.

Bryta Seal

4 Lokalisera oljefiltret för att blockera passande ytan, och den tjocka gummipackningen mellan de två.

5 Stick den spetsiga kanten av spackel in gummipackning vid en 45 graders vinkel, bor så nära blocket som möjligt.

6 Knacka kitt knivblad halv tum i packningen med hammare.

7 Knacka spackel från baksidan för att börja skära gummitätningen, och arbeta kniven runt omkretsen av filtret så långt som möjligt. Det kanske inte är möjligt att skära hela packningen.

8 Ta bort spackel.

Spearing Filter

9 Knacka filtret ungefär halvvägs upp med klo slutet av hammare, bara tillräckligt hårt för att lämna en djup buckla.

10 Tryck pekade änden av skruvmejsel i divot, och ge det en skarp kran med hammaren.

11 Knacka på skruvmejseln med ständigt ökande tryck tills det punk oljefilter, och kommer ut på andra sidan.

12 Driva skruvmejseln genom filtret tills handtaget vilar mot filterhuset.

13 Peka på sidan av skruvmejseln handtag med hammaren för att rotera filter moturs.

14 Fortsätta att utnyttja skruvmejseln handtag för att rotera filtret, är mycket noga med att inte skära sönder den tunna filterkroppshuset.

15 Ta bort skruvmejseln från filtret när det har roterats 180 grader.

16 Om det behövs, sätt tillbaka filtret från slutet nu står inför dig, och upprepa den roterande förfarande.

Tips

 • Om den här metoden strimlar filtret, du kommer att behöva skära bort det. Om din motor har ett löstagbart oljefilter platta, sedan unbolting och ta bort hela enheten kommer att förenkla processen.
 • När du har klippt huset bort, kan du använda en mejsel för att övertyga filtret loss från insidan.
 • Ett filter på en varm motor kommer att lossna lättare än på en kall en.
 • Vara långsam och metodisk för att undvika att slita loss filtret i hälften.
 • Var mycket försiktig med varm motorolja. Smörjmedel i en motor som är igång kan vara hetare än kokande vatten.