fel på kamaxelgivare symptom

Tecken och symptom på en defekt Crank position sensor

May 8

Tecken och symptom på en defekt Crank position sensor


Vevaxeln positionssensor är en komponent i moderna bilar som registrerar positionen hos motorns vevaxel. Sensorn läser också grundläggande tidssignaler för bränsleinjektorer och tändsystem. När denna komponent fel, kan dess symptom påverka allt från motordrift till bränsleledningen. Enligt AA1 Personvagnars webbplats kräver en vevaxel positionssensor ersättning när det krånglar och kan inte repareras.

Ingen gnista

En defekt vev lägessensor kan påverka tändinställningen på din bil. Detta kan resultera i ingen spänning sänds till tändstiften vilket skapar en no-startvillkor. Om problemet påverkar alla motorns cylindrar, är problemet mer sannolikt orsakas av en felaktig vev positionssensor. Om bara en eller två cylindrar påverkas, kan problemet vara en tändspole.

Bränsleinjektorerna inte fungerar

Veven lägesgivare hanterar också bränsleinsprutningsfunktion i fordon med fördelar tändsystem. En inte vev lägessensor kan skicka felaktig information till bränsleinjektorerna, vilket resulterar i magra eller rika bränsleblandningar som kan skapa alltför stora utsläpp, orsaka tvekan samtidigt påskynda och motorstopp vid tomgång. En misslyckad vev lägessensor kan inte utlösa bränsleinjektorer alls vilket resulterar i en icke-startvillkor för fordonet.

Motortidsproblem

Bränningen ordning cylindrarna styrs av information som skickas av veven positionssensorn. När denna komponent inte fungerar, den förvirring det orsakar i tändningsordningsföljden kan ge svåra startförhållanden och motormisständningar. En hård start är ett tillstånd där motorn kämpar för att vända. Högljudda smällar i samband med motormisständningar kan inträffa när som helst, även om de kan hända oftare när fordonet accelererar eller för påfrestningar, såsom vid bogsering.

Fönsterhiss Underlåtenhet

January 26

Många av dagens bilar har elfönsterhissar som standard. Ibland dessa fönster kan inte fungera på grund av ett mekaniskt eller elektriskt fel.

symptom

En fönster fel kan visa olika symptom beroende på den exakta orsaken till felet. Bilägare bör kontrollera att se om de hör motorljud när de försöker att aktivera fönstret om fönstret kommer att gå i en riktning, men inte den andra, eller om de andra fönstren uppvisar en liknande fel.

orsaker

En enda fönster fel kan bero på en sviktande fönster motor, ett problem med ledningarna som leder till motorn, ett krossat fönster koppling eller sneda fönsterspår. Om elledningar Förmedling ström till strömdörrsystem raster eller blåser en säkring, alla bilens elektriska fönsterhissar misslyckas samtidigt.

Reparera

De flesta felsökning och reparationer kräver att ta bort bilen dörrpanelen, även om det ibland felsökaren kan helt enkelt dra fönster växlar ur sina hus för att kontrollera de elektriska anslutningar med en voltmeter. Med dörrpanelen avlägsnas, kan en verkstad ersätta felaktiga motorer eller trasiga kopplingar.

Hur man veta när din Modulator ventilen är dåligt?

November 13

Hur man veta när din Modulator ventilen är dåligt?


Vakuummanövrerade modulator ventiler installeras i bilarnas automatiska transmissioner i syfte att styra växlingsmönster. Modulatorn är kopplad till motorn genom en kombination av stålrör och gummislangar. När större mängder av motor vakuum agera på modulatorn, börjar sändningen att flytta tidigare och mjukare. Såsom motorbelastning ökar, minskar vakuum, vilket orsakar transmissionen att växla senare och mer bestämt. Olika symptom uppstår när vakuum modulator membranbrott eller när vakuumläckor utvecklas. Du kan felsöka dessa symptom för att avgöra om bilens modulator är felaktig.

Instruktioner

1 Starta bilen och låt motorn värmas upp till sin normala arbetstemperatur. Om bilen är i ett garage, se till att garagedörren är öppen eller dra bilen till en yttre enhet. Placera överföring i "Park" och dra åt parkeringsbromsen.

2 Kontrollera avgassystem bilen blåfärgad rök. När membranet inuti modulator ventil brister, är transmissionsolja upprättas till motorn som vätska genom ett sugrör via stålvakuumslangen. Vid förbränning i motorn, ger detta transmissionsolja blå rök från avgasröret.

3 Kontrollera automatisk växellåda vätskenivån enligt anvisningarna i bruksanvisningen för din bil. Till skillnad från med motorolja, de flesta bilar kräver att motorn vara igång när du kontrollerar transmissionsvätskenivån. En brusten modulator membran orsakar en synlig förlust i vätska.

4 Köra bilen på en plan väg där hindrar trafiken är inte ett bekymmer. Börja från en punkt och påskynda lätt till 25 miles per timme medan du lyssnar på motorns varvtal. Om motorvarvtalet är för högt och transmissionen skiftar mycket senare och fastare än vanligt, är denna egenskap av en dålig modulator ventil.

5 Kontrollera motorn för en grov och varierande tomgångsvarvtal. Lyssna efter några visslande ljud. Visslande är ett tecken på en vakuumledning läcka som kan skapa modulator problem som resulterar i dålig växling.

Tips

  • Vakuumläckor från vilken källa som helst ha en effekt på vakuum modulatorn förmåga att fungera ordentligt.
  • Gummislangar används för att ansluta stålledning från motorn till inloppet av modulatorn. Läckor i slangarna är inte ovanliga, och symptomen skapas kan visas som allvarliga överföringsproblem. Var noga med att ta upp detta om du har en mekaniker titta över din bil.
  • Bär aldrig löst sittande kläder när du arbetar under huven på bilen med motorn.
  • Håll händerna borta från rörliga delar och heta avgasrör och grenrör.

Direct TV DVR Fel och symptom

May 25

DirecTV ger satellitmottagning och levande TV inspelning med hjälp av avancerade mottagare och digitala videobandspelare (DVR). Även de nyare DVR stil mottagare från DirecTV är mer avancerade än deras icke-inspelning motsvarigheter, kan de ändå uppleva tekniska problem och även ibland sönder. Lyckligtvis finns det lösningar för några av de vanligaste felen som upplevs av DirecTV DVR ägare.

Ingen välkomstskärmen

Under installationen eller ibland efter en strömstöt eller brytare återställning kan DirecTV DVR misslyckas att presentera "Välkommen" skärmen när initialt påslagen. Råda bot på denna brist genom att först kontrollera ingångsvalet. Använd "Input", "Val" eller "Source" -knappen på fjärrkontrollen för att se till att TV är inställd på samma ingång som din DVR är ansluten till. Därefter kontrollerar baksidan av DVR och TV för lösa, slitna eller felaktigt anslutna kablar och reparera eventuella skador eller fel. Om din DVR är ansluten via S-Video eller digitala komposit A ​​/ V-anslutningar, kan upplösningen för din DVR sättas högre än vad som är förenligt med TV. Ställ DVR videoutgång till 480i använder den främre kontrollpanelen på DVR. Om bilden inte återställs med hjälp av dessa metoder, kontakta en certifierad reparatör för stöd.

Satellit Info Screen

Ibland ofta under installationen, kommer DVR bli låst på "Setup". Detta kan snabbt repareras genom att trycka på "DirecTV" knappen och välja "Meddelanden och inställning". Härifrån, välj "Inställningar" och sedan aktivera "Satellit och Off Air Antenna" menyn. I denna meny väljer du "Återställ Satellit Information." Detta kommer att återställa informationen satellit och lösa eventuella problem som kan ha hänt under satellitinformation laddningsprocessen. När trycks in, kommer en varningsskärm dyker upp, att nämna att denna åtgärd inte bör tas om instrueras av en kundtjänst. Enligt DirecTV HD-DVR System manual "i detta fall, är det säkert att fortsätta förbi den här skärmen utan att rådfråga kundtjänst."

meddelanden

Ibland, medan du tittar på DirecTV DVR, kan ett meddelande på skärmen visas som "Ring kundtjänst X721." Vid denna punkt, kommer kanalen inte längre vara synlig. När upplever detta problem, se till att den kanal du försöker titta på är en del av bildpaket. Om så är fallet, gör en omstart på DVR genom att först stänga av den och sedan koppla ur enheten från väggen. Vänta minst 15 sekunder innan du kopplar in den igen och driver DVR på. Om kanalen är fortfarande tillgänglig, kontakta DirecTV kundsupport för att få hjälp.

Tecken och symptom på bränslepump Fel i en Chevrolet Silverado

May 5

Ingen vill ha ett problem med sin lastbil under körning på vägen. Olyckligtvis kan mekaniska delar misslyckas vid varje given tidpunkt, vilket orsakar oro och oro. Om bränslepump fungerar som det ska, du skulle aldrig ens vet att det finns där. Lära sig tell-tale tecken på en förestående bränslepump misslyckas kan rädda dig från att strandsatta på sidan av vägen.

Strömavbrott

Samtidigt som du trycker på gaspedalen från ett fullständigt stopp, kommer lastbilen att påskynda normalt då helt plötsligt börjar spotta, och lastbilen kommer att ha problem accelererar. Då accelerationen kommer att plocka upp igen, och lastbilen kommer att fortsätta som om ingenting hänt. Den omedelbara svar från en mekaniker kan vara att din syresensor är dålig; oftare än inte det är en föregångare till en bränslepump misslyckande. Intermittent under klättring en kulle eller på motorvägshastigheter, kan du uppleva en plötslig förlust av makt och kontroll för att accelerera fordonet. Detta kan leda till trafikolyckor om på en trafikerad motorväg eller när du reser upp eller ned bergig terräng.

motor~~POS=TRUNC Misses

Körning på motorvägen vid hastigheter på 45 till 65 km / h anses optimala för motorer. Om du upplever plötsliga feltändningar som orsakar lastbilen att hoppa eller ryck, kan detta vara ett symptom på bränslepumpens misslyckande.

andra tecken

Överdriven gnälla, när motorn är i bruk, är ett symptom på en sviktande bränslepump. Du kan också märka att lastbilen vägrar att starta på morgonen och bara gör så efter upprepade försök. Ett sätt att testa bränslepumpen är att vrida om nyckeln bara en gång till tillbehörsläget på tändningen. På de flesta nyare Chevy Silverados du kommer att kunna höra ett svagt svarvning ljud när bränslepumpen är engagerad i tillbehörsläget. (Du kan behöva någon att vända trucken och stå utanför att höra detta buller). Om trucken är helt tyst i motorrummet efter att engagera nyckeln i tillbehörsläget, har en mekaniker checka ut. Det kan finnas ett igensatt bränslefilter som begränsar flödet av bränsle till pumpen. När mekanikern avgör att filtret är bra, och det finns inga elektriska relä eller anslutningsfrågor, är nästa steg att testa och / eller byte av bränslepumpen. Byta en misslyckad bränslepump kan kosta uppemot $ 400 till $ 500 om du inte har en garanti på fordonet. Det är goda råd att alltid serva din Silverado regelbundet och har några problem kontrolleras ut proaktivt än att vänta tills något större händer. Försök aldrig att diagnostisera eller reparera en misslyckad bränslepump om du inte har de kunskaper, färdigheter och rätt verktyg.

Felsökning Problem och symptom på en RCA-TV

May 11

RCA gör att många olika typer av elektroniska enheter som du kan använda i ditt hem, inklusive tv. RCA-TV kan du titta på TV och ansluta dina favorit enheter, t.ex. en DVD-spelare eller spelkonsol. Precis som alla andra bit av elektronisk utrustning, kan du få problem när du använder den. Du kan felsöka problem med TV: n och försöka lösa dem på egen hand.

Instruktioner

1 Tryck på "Power" på framsidan av TV om du inte kan slå på den med fjärrkontrollen. Om du har möjlighet att slå på den, det finns ett problem med fjärrkontrollen. Öppna batteriluckan och sätt i nya batterier och försöka igen. Om du fortfarande inte kan styra TV: n, se till att det inte finns några föremål som blockerar den infraröda senor på framsidan av enheten.

2 Om du inte kan slå på den med frontpanelen eller fjärrkontrollen, kontrollera nätsladden på baksidan av TV för att se till att den inte är skadad. Om sladden inte är skadad, se om den är ansluten till ett fungerande uttag. Om det är, kanske du har ett internt problem med tv och du kommer att behöva kontakta kundtjänst eller en tekniker.

3 Tryck på "Input" på fjärrkontrollen för att byta till en annan ingång om TV slås på, men du inte ser en bild. Om du är på en ingång som har en enhet som är ansluten till det och du fortfarande inte ser en bild, tryck på "Meny". Välj "Ljusstyrka och Kontrast" och justera därefter. Om du fortfarande inte ser en bild, kanske du har ett internt problem med TV.

4 Tryck på "Mute" om du ser en bild, men inte hör något ljud. Om volymen inte är avstängd, tryck på "Vol +" öka volymen. Om det fortfarande inte fungerar, byta kanal eller ingång för att se om det är ett problem med den specifika stationen eller enhet. Om du inte kan höra ljud med alla enheter, kan högtalarna vara felaktig.

Proceduren för att Felsöka en Dodge Caravan Motor

February 24

Proceduren för att Felsöka en Dodge Caravan Motor


En Dodge Caravan motor är en komplicerad maskin, och för varje symptom på ett problem som uppstår, kan det finnas ett par förklaringar. Så medan felsökning en husvagn motor ibland bara tar en bra uppsättning ögonen när man läser en motor, det fortfarande kan vara tidskrävande. Vagnens On-Board Diagnostic System kan effektivisera processen och skär ut ett antal falska leder. Hur man använder OBD-systemet beror på året Caravan tillverkades. Den andra generationen av motordiagnostik blev standardiserade 1996. Husvagnar före det året använder en helt annan process.

Instruktioner

Husvagnar 1996 och senare

1 Anslut en OBD-II skanner i Caravan diagnostiska Data Link Connection. DLC utloppet kommer att vara belägen nedanför förarsidan streck och någonstans mellan gaspedalen och den vänstra sidan spark panel.

2 Rådgör med din skannerns manual för exakta processen. Knapp och frontpanelen riktlinjer skiljer sig med märket av scanner, och det gör kommandot in processen. Vissa bildläsare slås på en gång känna av en inkommande dataström från en OBD-II-systemet. Om du inte äger denna typ av scanner, måste du trycka på strömbrytaren och slå på enheten.

3 Vrid på Caravan motor eller elsystemet på. Skannern anordning kommer att kräva en eller den andra. Om din skanner inte förprogrammerad att hämta OBD-II-koder, måste du knappa lämplig knapp och ange en "Scan" eller "Hämta" kommandot.

4 Läs igenom koderna skannern enheten hämtas. Vissa kan betecknas som "problem" och en del kan betecknas som "pending". Gör en lista med felkoder i toppen och de pågående koder längst ner. Lämna gott om utrymme bredvid alfanumeriska koder för senare användning.

5 Vrid Caravan motor och / eller elektriska system och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Rådgör med din skannerns handbok för OBD-II generiska felkoder. Om koderna på din lista inte är definierade i manualen, då måste du leta upp Chrysler kompletterande OBD-II-koder på nätet. Caravan ägare manual kommer inte att innehålla denna information. När du har hittat alla relevanta nummer definitioner, kopiera dem till din lista bredvid de lämpliga koderna.

6 Gå tillbaka till husvagnen och öppna huven till motorrummet. Börja med felkoder först, eftersom de har hänt ofta och iväg din check motorn ljus. Stryka koder när du har eliminerat dem från övervägande. Gå därefter till de väntande koder. Om du fortfarande inte kan lokalisera problemet, överväga att ta bilen till en Chrysler-godkänd mekaniker.

Husvagnar 1995 och tidigare

7 Sätt din nyckel i Caravan tändning. Inom loppet av fem sekunder, vrid nyckeln fram och tillbaka i följande sekvens: ON-OFF-ON-OFF-ON.

8 Titta kontrollera motorn ljus. Det kommer att börja börja blinka kod på dig. Räkna blinkar. Chrysler OBD-I flash koder är uppsättningar av två siffror. Den första siffran blinkar, och en kort paus följer innan den andra siffran blinkar. Så kod 38 kommer att vara tre blinkningar, paus, och ytterligare åtta blinkar. Det kommer att finnas en längre paus mellan koduppsättningar. Skriv alla dessa siffror ned.

9 Vrid vagnens elsystem och ta ut nyckeln ur tändningslåset. Avsluta fordonet och sitter bakom en dator. Du kommer att behöva hitta Chrysler OBD-I koderna, och bruksanvisningen kommer inte att ha dem. När du har hittat kodbeskrivningar, krafsa ner dem bredvid kodnummer dina inspelade i steg två.

10 Gå tillbaka till husvagnen och pop huven. Undersök varje kod på din lista och passera ut dem när de har eliminerats från övervägande. Om listan inte ger ett svar och du är stumped, söka upp en professionell mekaniker.

1993 Honda Accord Motor Felsökning

March 22

1993 Honda Accord Motor Felsökning


Felsökning en 1993 Honda Accord motor kan vara frustrerande om du inte vet exakt var man ska leta. Ibland kommer kontrollera motorn ljuset tänds även om det inte blir några synliga eller hörbara symptom. Det är ett mycket allmänt sätt att felsöka motorn. Accord har ett On-Board Diagnostic system och du kan göra fordonet utföra en självdiagnostik. OBD-I-systemet registrerar fel när de uppstår, och självprovningsförfarande kommer att ge dig en lista med aktiva problem.

Instruktioner

1 Leta upp två trådkontakter under Accord instrumentbräda. De bör hänga lös i passagerar benutrymme och vara lätta att se. Du bör inte ta bort en panel för att komma åt dem. Gå med kontakterna tillsammans med bygel.

2 Sätt din nyckel i Accord tändning och slå till "On" läge, men inte starta motorn.

3 Titta på Accords kombiinstrumentet. Kontrollera motorn ljus blinkar felkoder på dig. Räkna blinkar och skriva siffrorna nere. Honda koder är tvåsiffriga tal. Det första numret kommer att bli lång blinkar och det andra numret kommer att bli kortare blinkar. Till exempel kommer Honda OBD-I kod 13 vara en enda lång blinkning följt av tre kortare. Det kommer att finnas en paus mellan felkoder.

4 Slå upp Hondas OBD-I blinkkoder. Hondas koder kan hittas på nätet eller i en reparationsmanual som är specifik för din 1993 Honda Accord. Handboken kommer inte bara ge dig blixt nummer definitioner, men kommer att berätta i detalj hur man reparera Accord.

1989 Integra bränslepump Felsökning

April 3

Acura Integra var en liten, sportig bil som främst såldes som en halvkombi. Det tillverkades från 1986 till 2001 och även kom i en fyradörrars konfiguration. Integra linjen var utrustad med en elektronisk bränslepump som satt inne bensintanken med toppen sticker ut. Bränslepumpen förbibensintanken till bränsleledningarna och drar bränsle från tanken in i motorn. Pumpen går misslyckas från tid till annan, och kan behöva slutligen att ersättas. Innan du tar tid att ta bort pumpen, är det viktigt att felsöka och se om det finns andra skäl till varför din Integra upplever problem bränsle.

Instruktioner

1 Testa bränsletrycket i Acura. Leta schraderventilen inuti motorn. Det ser ut precis som luftventilen du ansluter till när du blåsa däck på din bil eller cykel. Skruva på en bränsletrycksmätare till schraderventilen, vända bilen på och läsa mätaren för att se om bränsletrycket är för lågt. Den 1989 Integra bör ha mellan 36 och 41 pounds per kvadrattum av bränsletryck.

2 Inspektera bränsletrycksregulator i Integra om du har lågt bränsletryck. Många tror att bränslepumpen orsakar lågt bränsletryck när regulatorn kan vara problemet i stället. Bränsletryckregulator är ansluten till en svart bränsleledning i närheten av den övre delen av motorblocket. Försiktigt pressa den svarta bränsleledningen intill regulator med några tång medan motorn är igång. Titta på bränsletrycksmätare och se om bränsletrycket stiger när du pressa bränsleledningen. Om bränsletrycket stiger sedan regulatorn bör fastställas, inte bränslepumpen.

3 Se om det finns några symptom på en bränslepump misslyckande. De två viktigaste symptomen är bilen vägrar att starta och Acura inte att accelerera när gaspedalen trycks ned.

4 Lyssna för att se om bränslepumpen börjar skjuta bränsle i bränsleledningarna innan Acura startar. Vrid tändningsnyckeln en inställning till höger. Detta kommer att slå på bilens batteri men inte motorn. Bränslepumpen kommer att engagera med nyckeln i detta läge. Du bör lyssna efter pumpen i en lugn miljö, annars kan det vara svårt att genomföra denna felsökningstest. Det kan vara lättare att höra pumpen om du har någon annan vrida om nyckeln i bilen medan du står vid bränsletanken och lyssna efter det att slå på.

Felsökning en bränslepump i en Porche 944

April 8

Porsche 944 byggdes fram till 1991. Den producerades med en 3,0 liters rak fyrcylindrig motor och kom standard med många olika funktioner, bland annat servobromsar, en effekt taklucka, farthållare, luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, en fem-växlad manuell växellåda och fyra hjul låsningsfria bromsar. Den var också utrustad med en elektrisk bränslepump som sitter inne i bilens bränsletank och sänder bränsle från bränsletanken till motorn. Genom korrekt felsökning på bränslepumpen kan det hända att ett annat bränsle systemkomponent är felaktig och spara den tid det skulle ha tagit för att komma åt och byta ut pumpen.

Instruktioner

1 Se upp för din Porsche att uppvisa symptom på en misslyckad bränslepump. De två primära symptom på en dålig bränslepump är Porsche inte att starta när du vrider tändningsnyckeln och motorn stannar när du trycker ner på gaspedalen för att öka Porsche hastighet.

2 Se till att bränsletrycket är i det rätta området. Anslut en bränsletrycksmätare till Schrader ventilen i bilen. Schraderventilen ser mycket lik en luftmunstycke på en cykel eller bildäck och ligger på toppen av din motor. När du har anslutit bränsletrycksmätare till ventilen, förvandla din Porsche och låt motorn gå på tomgång. Läs mätaren för att se om bränsletrycket är inom ett godtagbart intervall. Den rätta bränsletryckområde för en 1991 Porsche 944 är 46 till 51 pounds per kvadrattum.

3 Kontrollera om bränsletrycksregulator orsakar bränslesystemet problem i stället för en felaktig bränslepumpen. Om din Porsche har låg bränsletryck bränsletrycksregulator kan vara fel i stället för bränslepumpen. Med bränsletryckmätaren fortfarande sitter schraderventilen, hitta bränsletrycksregulator, som ligger nära Schrader ventilen och försiktigt pressa bränsleledningen kör till regulatorn medan Porsches motorn går på tomgång. Om bränsletrycksmätaren visar bilens bränsletrycket ökar när du pressa bränsleledningen regulatorn är dåligt och bör repareras eller bytas ut.

4 Kontrollera att bränslepumpen börjar arbeta när batteriet börjar arbeta. Bränslepumpen ska börja dra gas från bränsletanken så snart batteriet i bilen börjar energigivande. Förvandla din tändningsnyckeln ett steg till höger så att batteriet är på men Porsche motor är inte. Sitta och lyssna till bränslepumpen. Du bör kunna höra det fungerar om det fortfarande fungerar. Du kommer att behöva utföra detta test på en lugn plats eller du kan behöva en andra individ att hjälpa dig lyssna efter pumpen.

Tips

  • Rådgör alltid med en kvalificerad mekaniker om du är osäker på om du har rätt troubleshooted problemet med din Porsche bränslesystem.