felaktig tändspole

Felaktiga Tändspole Symtom

March 17

Felaktiga Tändspole Symtom


En tändspole hanterar den spänning skickas till motorns tändstift under uppstartning. Komponenten är i själva verket en signal booster, förstärkning av en 12-volts startavgift till så mycket som 40.000 volt enligt AA1 bil. När denna komponent misslyckas kan det orsaka prestandaproblem för fordonets motor, inklusive minskad acceleration. En dålig tändspole bör bytas ut omedelbart för att undvika att bli strandsatta på sidan av vägen.

feltändningar

Felaktiga tändspolar påverkar varje motorcylinder orsakar det misstända dåligt, enligt bilreparationer webbplats AA1 bil. Detta inträffar oftast under acceleration när motorn är under belastning. Feltändningar kan hoppa från cylinder till cylinder orsakar stall outs och alla men krympling motordrift. I motorer med en distributör mindre tändsystem, kan en enda felaktig tändspole bara orsaka misständning av en eller två cylindrar. Dessa system är lättare att diagnostisera än distributör baserade tändsystem.

Kontroll av motorlampa och Rough Running

Din bil kan uppleva grov körförhållanden såsom trög motorns prestanda som orsakats av en felaktig tändspole. Detta är vanligtvis kallas en brist på "gå upp och gå." Motorn får inte misstända utan verkar som om det kräver mer gas för att få upp farten. Enligt AA1 Bil, fordon som använder motorer tillverkade efter 1996 har ombord datorsystem som detekterar felkoder som utlöses genom att inte tändspolar. Detta kan få datorn att belysa bilens gula "kontrollera motorn" ljus ligger på instrumentpanelen.

Ingen start skick och motorskador

En felaktig tändspole påverkar signifikant spänningen reser till motorn. Som ett resultat kan motorn inte har ett betydande inflytande för att slutföra tändningsprocessen vilket resulterar i en no-startvillkor. Upprepade startförsök kan skada fordonets tändstift som dessa komponenter får en avgift varje gång tändspolen försöker öka spänningssignalen från startmotorn.

Hur man diagnostiserar en felaktig tändspole

December 13

Hur man diagnostiserar en felaktig tändspole


Om din motor är baktändning, kört eller underlåta att starta och du har märkt en betydande minskning i bränsle körsträcka, kan dessa vara tecken på att din tändspole är misslyckas. Som med alla fordons problem, är det alltid bäst att bekräfta källan till problemet innan du byter några delar. Du kan använda en digital ohmmeter att testa bilens tändspole hemma. Köpa ett nytt band från en återförsäljare eller auto delar butik om du tycker att din är felaktig.

Instruktioner

1 Använd en socket och ratchet att koppla den negativa batterikabeln. Placera kabeln säkert bort från batteriet.

2 Drag matningstråden ut ur spolen. Matningstråden är en tjock tråd som typiskt ansluter till toppen av spolen. Använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna som håller kvar ledningar till spolen. Om det inte finns några muttrar som håller trådarna, lossa låsflikarna och dra kablarna rakt ut ur kopplingen.

3 Anslut den röda testledningen av en digital ohmmeter till primärsidan av spolen och den svarta test ledningen ohmmetern till sekundärsidan av spolen. Den visade behandlingen ohmmetern bör vara mellan 0,7 och 1,7 ohm. Du kan ha en felaktig tändspole om avläsningarna visas på din ohmmeter inte inom detta område.

4 Anslut den röda testledningen i ohmmeter till spolens högspänningsterminal och anslut den svarta testkabeln till spolen negativa anslutning. Avläsningen visas på ohmmeter skulle falla mellan 7.500 och 10.500 ohm. Din spole kan misslyckas om värdet är inte inom detta område.

5 Ompositionera matningstråden tillbaka på högspänningsterminal. Fäst de återstående anslutningstrådarna på spolen. Sätt tillbaka batterikabeln till minuspolen och dra åt ordentligt med en socket och ratchet.

Hur man testar en felaktig tändspole Wire

September 29

Hur man testar en felaktig tändspole Wire


Många elektriska problem kan spåras till lösa eller skadade ledningar. Ofta kan dock problemet inte hittas genom visuell inspektion, som de skador som hindrar ström från att resa genom tråden är placerad i trådens isolering. Detta kan vara särskilt problematiskt för ömtåliga auto tändkablar som omfattas av kraftig isolering. För likströmsapplikationer, testa integritet eller kontinuitet, av en tråd är en enkel procedur som kan åstadkommas med en vanlig DC testlampa.

Instruktioner

Test procedur

1 Ta ur tändnings spolkabeln från tändspolen och distributör cap terminaler.

2 Fäst en ledning från test ljuset på varje metall terminal av tråden. Om lampan inte tänds, vet du redan kabeln är felaktig.

3 Vicka viran, försiktigt, utmed dess längd och i båda ändar. Om lampan släcks, eller blinkar, betyder det att tråden har en kort och behöver bytas ut.

Tips

  • Kontrollera testlampa på batteriet vara säker på att det fungerar på rätt sätt och ger dig en riktig behandling.
  • Inte vicka kabeln alltför kraftigt, eller så kan du skada den under testet.

Hur man byter en tändspole

December 1

Tändspolarna i fordonets motor är integrerade delar av tändsystemet, eftersom de omvandlar batteriets spänning till tusentals volt som behövs för tändstift. Om alla spolarna inte fungerar, kommer motorn inte eld. När du är säker på en felaktig tändspole är orsaken till dina startsvårigheter, byt ut spolen. Använd alltid ytterst försiktig när du arbetar med dessa spolar på grund av den höga spänningen de producerar.

Instruktioner

1 Se till att motorn är helt cool. Koppla bort bilens negativa batterikabeln.

2 Ta bort alla komponenter som blockerar tillgång till tändspolarna i bilen. Detta kan variera beroende på modell, och det kan inte finnas några delar som du behöver ta bort. Dessa delar kan innehålla luftkanalen intaget, anslutningar till styrservopumpen bränsleinjektor, kabelnät, kamaxel sensor, och motorkabelstammen.

3 Koppla den elektriska kontakten till tändspolen. Koppla bort tändkablarna från spolen, gripa tråden på boot att koppla den. Använd en kabeln borttagningsverktyg, om möjligt, och markera ner varje tråd att komma ihåg vilket linda den ansluter till.

4 Ta bort monteringsbultarna till tändspolen; en flare-skiftnyckel kommer att förhindra strippning bultar "kanterna. Ta bort spolen från dess ventilkåpan.

5 Kontrollera skicket på tändkabeln boot. Byt ut kabeln om bagageutrymmet slits, spruckna eller försämrats på något sätt. Coat boot interiör med en silikon dielektrisk förening innan du ansluter den.

6 Sätt i det nya tändspolen i ventilkåpan. Dra åt monteringsbultarna till rätt moment för din bil. Det är vanligtvis tillräckligt liten för att mätas i inch pounds.

7 Anslut tändstiftskabeln och den elektriska kontakten till spolen. Byt ut alla delar som tagits bort eller unplugged att nå spolarna och anslut den negativa batterikabeln.

Tips

  • Kontrollera en bilreparationer guide för just din modell för att lära sig de specifika komponenter som du behöver för att ta bort för att få tillgång, och bultvridmomentspecifikationer, tillsammans med några andra variationer i ersättningsprocessen.

Hur kan man kontrollera motstånd av en motorcykel Tändspole

April 27

Hur kan man kontrollera motstånd av en motorcykel Tändspole


Motorcykel motorer lita på tre olika ingredienser för att skapa förbränning: luft, bränsle och gnista. Om någon av dessa faktorer saknas, kommer förbränningen inte inträffar, lämnar din motorcykel obrukbar. Saknas gnista är ett vanligt problem, förhindra tryckluft och bränsle i cylindern från att antändas. Medan orsaken till en no-gnista situation kan variera, från felaktig tändinställning till ett dött batteri, är en primär boven en felaktig tändspole, vars roll är att överföra en elektrisk ström till tändstiftet. Testa en spole är enkel nog att använda en ohmmeter; kommer dock denna process endast identifiera trasiga eller dåligt kortslutna lindningar i spolen.

Instruktioner

1 Koppla tändspolen från motorcykelns ledningsnätet och dra tändhattarna från tändstiftet. Om möjligt, ta bort hela spolen från motorcykeln.

2 Ställ din ohmmeter till inställningen Rx1 räckvidd och placera sin positiva ledning (röd) på tändspolen primära tråd. Den primära ledningen är kopplad till motorcykelns brytarkontakterna (punkter) eller CDI (CDI-tändning) rutan. Anslut minuskabeln (svart) till en god jord plats, till exempel motorhöljet eller ram. Motstånd bör vara mycket låg, mellan 0,5 till 1,5 ohm. Om resistansen är högre än detta intervall kan spolen vara defekt och kommer att behöva bytas ut.

3 Ställ din ohmmeter till räckvidd inställningen rX100 och placera sin positiva ledning (röd) på tändspolen sekundära tråd. Den sekundära tråd går direkt till tändstiftet lock. Anslut minuskabeln (svart) till en god jord plats, till exempel motorhöljet eller ram. Resistans skall vara mycket hög, i intervallet mellan 6.000 till 13.000 ohm. Om resistansen är lägre än detta intervall eller inte indikerar en läsning, kan spolen vara defekt och behöver bytas ut.

4 Montera tändspolen om det är inom de angivna ohm intervall. Byt ut spolen, om det inte passerar någon av de två testerna som anges ovan.

Tips

  • Specifika verktyg kan vara tillgängliga från tillverkaren att testa tändspolen, men kan vara kostsamt. Om du föredrar att ha testats med dessa verktyg spole, kontakta din lokala återförsäljare serviceavdelning att boka en tid.
  • Se servicemanualen som är specifik för din motorcykel för detaljerad tändspole borttagning instruktioner, testförfaranden och specifikationer.
  • Om du inte känner dig säker i din förmåga att fullgöra denna uppgift, har det arbete som utförts av en kvalificerad tekniker.
  • Var försiktig när du arbetar med din motorcykel elsystem för att förhindra skador orsakade av elektriska stötar.

Hur energi Test en tändspole

January 31

Hur energi Test en tändspole


Tändspolen, som ibland kallas tändpolen, är en anordning som omvandlar ström från batteriet och använder den för att avfyra tändstiften. Det är en cylindriskt formad enhet med två portar på sidorna och ett konliknande utsprång i mitten av enheten. Tändspolen förstärker mottagna energin från batteriet och är avgörande för att starta bilen. En felaktig tändspole kan vara kostsamt att ersätta. Om du misstänker att din tändspole kan vara dålig, bör du testa det innan du köper en ersättare.

Instruktioner

Sido Terminals Test

1 Anslut den positiva kabeln enligt ohmmeter till den positiva porten på sidan av den primära tändspolen. Den positiva porten ska märkas med ett "+" tecken.

2 Anslut den negativa kabeln från ohmmeter till den negativa porten på sidan av den primära tändspolen. Den negativa porten ska märkas med ett "-" tecken.

3 Läs ohmmetern displayen för att kontrollera motståndet. Motståndet ska vara mellan 0,75 och 0,81 ohm. Om det ligger inom detta område, måste det primära tändspolen bytas ut.

Center Terminal Test

4 Anslut den positiva kabeln till tändspolen terminal på sidan märkt "+".

5 Anslut den negativa kabeln till den stora konliknande port utskjutande från centrum av tändspolen.

6 Läs motståndet rapporteras av ohmmeter. Om resistansen är utanför intervallet 10.000 till 11.000 ohm, är tändspolen defekt och bör bytas ut.

Ford 5,4 kod P301

February 18

Ford 5,4-liters motor använder en hög energi tändspole över plug ansökan. Vad detta innebär är varje tändstift har sin egen tändspolen. Med denna inställning, det finns inga tändstift kablar, vilket innebär att det är en sak mindre att testa om det finns en feltändning problem. Kod P0301 innebär fordonsdatorn upptäckt att cylinder en har en upprepning misständning. Cylinder en ligger på passagerarsidan av fordonet som är närmast framsidan.

Felaktig Tändspole

Tändspole för varje tändstift är monterat direkt över tändstiftet och fäst till den övre delen av motorn. När tändspolen misslyckas, inte längre det gnistor eller kastar svag gnista, skapar en misständning situation och inställning av felkoder för feltändning. För att testa tändspolen för cylinder en, behöver du en HEI gnista testare och en hjälpare. Ta bort spolen paketet och anslut HEI gnista testare till spolen paketet. Instruera hjälpare att veva runt motorn snabbt. Om spolen gnistor, finns det inget fel. Om det inte finns någon gnista närvarande, då spolpaketet är felaktig och behöver ersättas.

Coil Pack Connector

Ett känt problem på Ford 5,4-liters motorn skadas lätt spole pack pigtail kontakter. När pigtail är bortkopplad från spolpaketet, är det mycket lätt att skada låsfliken, vilket förhindrar att kabelstammen från att skapa en fast förbindelse med spolen pack pluggen. För att testa om låsfliken är funktionell, försiktigt dra kablaget för spolen pack 'om kontakten glider rätt av, fläta är dåligt och behöver bytas ut.

Felaktig Spark Plug

Den 5,4-liters Ford motor har ett känt problem med kolavsättningar att bygga upp på och runt tändstiftet. Detta medför att tändstiftet misstända hela tiden, så det tändstift bör bytas ut. Ford släppt TSB nummer 06-15-2 avseende kol uppbyggnaden problemet samt tändstift borttagning. Försöker bara att skruva av tändstift kan leda till att tändstiftet att bryta inuti cylinderhuvudet. För att förhindra detta, lossa tändstiftet ett kvarts varv och stannar. Fyll tändstiftet väl upp till tändstifts låsmutter med förgasare renare, låt det sitta i minst 30 minuter så att renare kan suga ner tändstiftsgängorna och lossa kol bygga upp.

Felaktig Insprutare

Ford 5,4-litersmotorn har åtta bränsleinjektorer - en för varje cylinder. Om bränsleinsprutaren för cylinder ett är felaktig, kommer bränsle inte att levereras på rätt sätt, vilket leder till en misständning och fastställandet av felkoden P0301. För att testa bränsleinsprutaren, kopplar kablaget bränsleinsprutnings nummer ett. Placera en ohm meter över terminalerna för bränsleinsprutaren och dokumentera motståndsvärdet anges. Motståndsvärdet bör vara mellan 11 och 18 ohm. Utföra samma test på de övriga sju bränsleinjektorer och dokumentera motståndsvärdet anges. Motståndet bör vara ungefär samma för alla insprutningsventilerna. Om resistansen är dramatiskt annorlunda för cylindern en i jämförelse med de övriga, är bränsleinsprutaren defekt och bör bytas ut.

Vad gör "Check Engine" Ljus på Ford Taurus Mean?

May 3

Det är den fruktade ljus ingen förare någonsin vill se --- den "Check Engine" light på instrumentpanelen. Om lampan tänds i din Taurus, har det kontrolleras av en professionell så snart som möjligt. Underlåter att göra detta kan leda till mer skada än du räknat med.

Allvarliga interna problem

Den "Check Engine" light kan tyda på att din Taurus har ett internt problem du behöver professionell hjälp för att åtgärda. Den elektroniska styrmodulen i din Taurus kommunicerar många interna problem, såsom brist på överföringsfunktionen, genom att belysa instrumentbrädan ljuset.

Oljebyte

Med Tekniken kan fordon nu varna dig att det är dags för en tune-up. Din Taurus kan slå på "Check Engine" light för att varna dig att det behöver ett oljebyte. Många mekanik rekommenderar att du byter olja 3000 miles.

Minor Issue

Den "Check Engine" light i Taurus kunde komma på grund av hundratals mindre frågor, bland annat en felaktig tändspole, oktan justering utom räckhåll, eller låg eller hög spänning för luftinblandning. Några av dessa frågor kan relatera till varandra, och många av dem gör ingenting för att hindra din körning eller det grundläggande användandet av fordonet.

Vad ska man göra

Om din "Check Engine" tänds, har bilen kontrolleras av en professionell omedelbart. Du behöver inte att bogsera bilen till en butik om du inte har en ovanlig brist på kontroll eller annat allvarligt problem som inte fanns innan ljuset kom. Kontrollera om tillverkarens garanti täcker problemet.

Tändningsinställning Problem

September 29

Tändningsinställning Problem


Tändsystemet på en bil eller lastbil innehåller distributör, tändspole, tändstift och kablar. Dessutom, senare modell fordon använder datorstyrda tänd som inte kan ändras. Tändinställningen är när distributören är inställd så att varje tändstifts bränder när luftbränsleblandningen i cylindern är helt komprimerad. Om tändstiftet bränder för tidigt eller för sent, kommer motorn att förlora makt och inre skador kan uppstå.

Motorn missar på tomgång

Motor saknas innebär tändstiftet på en cylinder avfyras inte. Om motorn missar på tomgång, kan tändningen vara felaktigt inställd. Om distributören är sliten, kan det finnas alltför stora rörelser inne i fördelaraxeln, vilket gör det omöjligt att ställa in tändinställningen exakt.

Motorn missar Ovanför Idle

Om motorn missar vid hastigheter över tomgång, börja med att kontrollera motorns timing. Om detta inte är orsaken till problemet, undersöka distributören själv. Kontrollera om fördelarlocket är sprucken och byt ut den om så. Kontrollera även rotorn för skador. På äldre fordon som använder ett poängsystem tändsystem, kontrollera att de punkter är i gott skick och är korrekt inställda. En felaktig tändspole kan också vara problemet.

baktändning

Motor baktändning uppstår när oförbränt bränsle exploderar inuti avgaskanalen. De flesta baktändning orsakas av förgasaren problem, vakuumläckor eller felinställd ventilglappet, men det har varit vet att ske som en följd av felaktigt inställd tändinställningen. Om bilen är baktändning, kontrollera motorns timing och se till att distributören är ordentligt fastskruvad till motorn. Om monteringsbulten är lös, kan det leda till förflyttning av distributören, som kan förändra tändinställningen.

knackar

En knackar eller pinga ljud när motorn är under hård acceleration eller klättra en kulle orsakas av ett tillstånd som kallas detonation. Detonation är den spontana förbränningen av avgaser efter tändstiftet har skjutit. Detonation kan leda till allvarliga skador eller till och med motorhaveri. Om du upplever knackar eller pinga under acceleration, börja med att kontrollera fördelarlocket och rotorn. Byt ut komponenter som är slitna eller skadade. Kontrollera tändningsinställningen. Kontrollera också att tändstiften är av rätt typ för din motor.

Glödtändning

Glödtändning är när, efter att den har stängts av, en motor härmar den tunga loping ljudet av en dieselmotor. Du kan också höra en pop eller ström av luft som kommer från avgasröret strax efter det att motorn är avstängd. De två viktigaste orsakerna till Tändning är motorns tomgångsvarvtal sätts för högt, och överhettning, men felaktig tändinställning kan vara en försvårande faktor. Kontrollera tändningsinställningen, och se till att distributören är säkert monterad på motorn.

Hur vill kolla din 1988 Ford Escort Spolar

November 27

Packning maximalt 110 hästkrafter, kan 1,9-liters fyrcylindrig under huven på din 1988 Escort vara ganska skit om du råkar utveckla en gnista leveransproblem. Chanserna är du redan har gått igenom grunderna för att hitta orsaken till din brist på gnista leverans, och har arbetat väg tillbaka till tändspolen. Vid det här laget bör om du har kontrollerat allt annat den enda orsaken till bristande gnista vara en felaktig tändspole eller dålig ledningar går till spolen. Om du har inspekterats och chenger din tändstift, tändkablarna, distributören lock och rotor, du bör kontrollera dessa först eftersom de är alla delar som normalt slitage och kräver flera byten av fordonets livslängd. Vid en genomgång av och ersätta din tändstift, bör din plug gapet ställas in på.

Instruktioner

1 Lyft huven och stödja den på ett säkert herrgård. Det första du ska göra är inspektera spänning kommer till tändspolen. Probe längst till höger tråd i tändspolens kontakt med den positiva ledningen av din multimeter. Rikta minusledning till batteriet eller motor marken. Instruera en hjälpare att vrida tändningsnyckeln till "On" läge, men inte för att starta den. Spänningen bör läsa om 90 procent av batterierna spänning eller hög. På ett fulladdat batteri detta skulle vara ungefär 11 volt vid minimum. Om du inte uppnår detta resultat, finns det ett fel i tändningslåset eller ett fel i tråden mellan tändningslåset och tändspolen.

2 Se till att tändningsnyckeln är avstängd. Koppla ur tändspolens elektriska kontakten och inspektera den för smuts eller korrosion och rengör vid behov med elektrisk renare. Ställ din multimeter till inställningen och testa Ohm mellan vänster och höger tändspolen kontaktstift. Korrekt motstånd är 0,3 till 1,0 ohm; något utanför detta indikerar tändspolen är dålig och behöver bytas ut. Den här gången test för motstånd mellan vänster anslutningsstift och hög utgång. Om motståndet inte är mellan 6500 och 11,5000 Ohm, är igniton polen defekt och måste bytas ut. Applicera dielektriskt fett på tändspolens kontakt innan de ansluter.

3 Som ett slutprov, installera en gnista testare till tändspolen tråd, när du kopplar bort den från distributören. Anslut den negativa ledningen tänd testare till motorn marken. Instruera en hjälpare att hålla bromsen och vev över motorn. Om gnistan var närvarande alla problem du har är i förhållande till antingen fördelarlock, distributör rotor, tändstift eller ledningar. Om du redan har ersatt dessa poster existerar problemet som upplever utanför tändsystemet och kommer att kräva ytterligare diagnos. Placera dielektriskt fett i kontakterna för alla borttagna kablar och installera tändspolen tråd.

Tips

  • Rör inte batteriet eller någon annan park i tändsystemet med nyckel på eller medan du vevar eller skada kan uppstå från den extrema ström.