felsöka ford f-150

Felsökning Ford F-150 bränslepump Problem

March 10

Bränslepumpen på en Ford F-150 skickar bränsle till motorn. Dock kommer bränslepumpen slits ut. För tidig fel orsakas ofta av bensintanken i F-150 inte är mer än 1/2 fullständig eller köra motorn på en mestadels tom tank. Om bränsle pickup inte är helt nedsänkt i bensin, kan det vara särskilt hårt på bränslepumpen, vilket gör att bränna ut medan den drar in luft och bensin, kämpar för att göra sitt jobb. Innan har bränslepumpen bytas ut, felsöka problemet.

Instruktioner

1 Kontrollera säkringen för bränslepumpen. Ta bort säkringslocket panelen genom att dra upp på spärren för luckan under ratten och dra ner på säkringspanelen. Ta bort säkringen för bränslepumpen. Använd diagrammet på undersidan av säkringspanelen för att lokalisera säkringen för bränslepumpen. Om säkringen blåses, ersätta den med en säkring med samma amperetal.

2 Vrid tändningen till läge "II".

3 Lyssna efter bränslepumpen att prima. Du bör höra ett svagt surrande ljud när detta händer. Det kommer bara att pågå under en sekund eller två och du måste lyssna mycket noga. Om bränslepumpen inte prime och bränslepumpen får ström (säkringen för pumpen inte blåst), då bränslepumpen är sannolikt fungerar eller har misslyckats. Har pumpen ersätts av en professionell mekaniker.

Felsökning av problem med en 2003 Ford F-150 Lariat

March 6

2003 Ford F-150 Lariat har en 4,6-liters åttacylindrig motor. Lastbilen ingår också standard funktioner såsom 17-tums krom stålfälgar, en eluppvärmd bakruta, makt speglar, läder sittplatser, en hopfällbar bakre ryggstöd, farthållare, främre dörrfickor, tonade rutor, servostyrning, 12-volts främre eluttag och ett lastutrymme ljus. Det kan vara svårt att felsöka problem med Lariat eftersom lastbilen har flera system och delar. En brinnande lukt eller ruttna ägg lukt är två frågor som kan elimineras genom felsökning.

Instruktioner

luktar bränt

1 Hitta hastighetskontroll avaktivering switch inne i lastbilens motor om det luktar bränt kommer från motorområdet under körning. En defekt i deaktivering omkopplaren kan orsaka att lastbilen överhettas. En brand kan också starta i motorn om avaktivering omkopplaren blir för varm. Kontakta en Ford återförsäljare att få dem att installera en smält ledningsnätet i varvtalsreglering för att hålla avaktivering byta från överhettning.

2 Inspektera bränslefiltret när bensin läcker nedanför lastbilens motor. Vissa efterbränslefilter gjorts för F-150 var inte korrekt tillverkade enligt Ford specifikationer. En design defekt i bränslefiltret kan hålla snabbkopplingarna från Fullständigt slutande med röret gränssnittet för bränsleledningarna inuti motorn. Bensin kan läcka hela motorn och potentiellt orsaka en brand när kontakten är felaktig. Byt bränslefiltret.

3 Kontrollera truckens syresensorn när avgas avger en stark svavel eller ruttna ägg lukt. Sensorn kan vara skadad. Titta också på katalysatorn för att se om det är igensatt eller inte fungerar. Lastbilens tidsspecifikationer också kunde vara avstängd och kräver justering. Titta på förgasaren för att se om det är smutsigt eller arbetar felaktigt, och inspektera PCV-ventilen och slangar för att säkerställa att ingen är kollapsat eller pluggas.

Tips

  • Gör inga reparationer om du inte är bekant med truckens konstruktion. Du kan göra felaktiga justeringar som en garanti eller upphäver gör trucken obrukbar.

Felsökning en Ford F-150

January 28

Ford F-150 är en av de mest populära lastbilar på vägarna. Med tiden bör du vänta på att bryta på lastbilen, och regelbundet underhåll är viktigt. Det finns dock några frågor som är specifika för F-150-serien som du bör felsöka innan ha dem fast, eftersom de inte är en del av en regelbunden underhållsprogram. Lyckligtvis alla frågor täcks av en fabrik återkallande.

Instruktioner

1 Kontrollera om din F-150 modifieras genom Roush att köra på flytande propan injektion. Roush återkallar F-150S med denna ändring eftersom kolvätet papper fäst på insidan av luftrenarrutan kan lossna under normal drift. För att åtgärda detta problem, kontakta Roush på (866) 307-6788.

2 Kontrollera bränslefiltret varumärke. Vissa bränslefilter tillverkade efter 2005 Purolator som gjordes för F-150 hade en felaktig snabbkopplingsmekanismen. På grund av detta kommer bränslefiltret inte plats ordentligt orsakar en bränsleläcka. Om en tändkälla är närvarande, kan bränslet antändas, vilket gör att F-150 att fatta eld. Eventuella felaktiga filter kan ersättas genom att ringa (800) 230-5876.

3 Kontrollera din F-150 för den extra dragpaketet. De Cequent 90-graders, sju-vägs rätvinkliga adaptrar som säljs efter 2005 hade en felaktig kabeldragning design. Lamporna på vad du bogserar tänds inte ordentligt. Denna komponent måste ersättas med en Ford återförsäljare.

Felsökning en Ford F-150 motor

July 24

Felsökning en Ford F-150 motor


Motorer är komplexa och vissa komponenter är svåra att nå. Felsöka problem kan vara svårt, särskilt om du arbetar med en äldre Ford F-150 pickup truck som har haft många år av slitage. En metod fokuserar och effektiviserar processen. Du kan använda F-150 omborddiagnossystem för ledningar och göra en lista över riktade motor platser.

Instruktioner

F-150s Före 1996

1 Starta F-150 motor och låt den gå tills den når sin normala arbetstemperatur. En kör luftkonditionering kommer att förändra detta något, så se till att A / C systemet är avstängt. När motorn värms, stänga av den och vänta

2 Öppna huven och leta reda på självtest Outlet och självtest ingång. De kommer att vara i riktning mot den bakre änden av motorrummet. Outlet är trapetsformad och har sex sidor; Input är en liten plast port på en fläta stil tråd.

3 Anslut inlopp och utlopp med en bygel. Outlet har två rader av slitsar. Den nedersta raden har bara två spår och bygel ska anslutas till en till vänster.

4 Vrid tändningsnyckeln till "On", men inte starta motorn.

5 Räkna blinkar och baljväxter. Ford koder finns i två siffror. Den första kommer att vara en lång blinksignal och den andra kommer att bli en kortare puls. Till exempel kommer kod 27 representeras av två blinkningar följt av sju pulser. En paus på några sekunder kommer att ske mellan de felkoder. Skriv ner de kodnummer och stänga av F-150 när du är klar. Ta bort bygeln tråd och stäng huven.

6 Slå upp kodnings beskrivningar på nätet. De kommer inte att vara i F-150: s handbok. Kopiera definitionerna bredvid kodnummer du har skrivit ner. Återgå till din F-150, öppna huven och genomföra en fokuserad undersökning.

F-150s efter 1996

7 Anslut din OBD-II skanner i den diagnostiska utlopp till höger om ratten, under instrumentbrädan. Stäng av skannern på om det inte självaktivera.

8 Sätt din nyckeln i tändningslåset och vrid till "On". Du kan behöva starta motorn men det beror på märket på din skanner. Skannrar har olika operativsystem och knappkonfigurationer. Alltid rådfråga din skannerns handbok för exakta processen skannern kräver.

9 Använd koden-hämtningsprocessen som beskrivs i skannerns handbok. Vissa bildläsare automatiskt dra koderna men vissa behöver vissa tangenter. När koderna visas på skannern, sammanställa en lista. Placera alla felkoder högst upp i listan. Dessa fel har inträffat ofta och bör undersökas först. Sätt alla väntande koder nedanför felkoder. De pågående koder kanske inte har hänt så ofta men de är fortfarande fel och är värt att undersöka.

10 Vrid F-150 och skannern. Ta bort skannerns kabeln från diagnosuttag. Rådgör med din skanner handbok för kodning definitioner. Skannern kommer att avslöja endast de allmänna OBD-II-koder som används i alla fordon tillverkade efter 1996. din F-150 handbok inte har Fords kompletterande koder. De kan dock slås upp på nätet. När du har hittat alla kodnings definitioner, lägga dem bredvid koder på din lista.

11 Öppna F-150 huva och börja en riktad undersökning. Börja högst upp på listan och stryka koder när du har eliminerat dem från övervägande.

Tips

  • En OBD-II skanner fungerar inte på F150 är från tiden före 1996.

Felsökning en 1998 Ford F-150

March 4

1998 F-150 är en fullstor pickup truck som gjorts av Ford Motor Company. F-150 lastbil är nu i sin tolfte generationen av omkonstruktion (från och med 2009). 1998, F-150 var i den 10: e generationen. 1998 såg en mängd olika alternativ kommer till F-150. Många av dem var valfria karossdelar, men det fanns också en uppgradering till motorn. Även med alla uppgraderingar och alternativ, F150 var inte utan problem. Du kommer att behöva felsöka dem, men vet 1998 års modell hade specifika frågor som omfattas av tillverkarens återkallelse.

Instruktioner

1 Kontrollera strålkastare enheten för Anzo ersättnings strålkastare. Anzo gjorde ersättnings strålkastare för F-150 i händelse av att fabriks strålkastare knäckt. Dessa ersättnings strålkastare, men misslyckades med att uppfylla om bärnsten sidomarkörer Federal Motor Vehicle Safety Standard. Strålkastarna inte innehåller sido markörer. De kan bytas ut genom att ringa Anzo på 909-468-3688.

2 Kontrollera för normal växling av transmissionen. 1998 års modell hade ett allvarligt problem med transmissions vajern fungerar. Ibland, skulle kabeln inte tillåta trucken som skall skiftas in parken. Om detta händer, kommer du inte att kunna koppla sändningen från motorn. Trucken kan inte starta igen, eftersom den neutrala säkerhetsbrytaren kommer att förhindra den F-150 från att startas (eftersom den inte kan skiftas in park). Detta problem omfattas av en fabrik återkallelse. Du behöver bara ta din lastbil till en Ford återförsäljare.

3 Kontrollera om högre än normalt tomgångsvarvtal. Ford F-150 kan inte tomgång normalt om du bor i kalla temperaturer (under frysning), som is kan bildas på spjällhuset orsakar det att hålla öppet. Det här problemet kan åtgärdas genom att ta din lastbil till en Ford återförsäljare och få den service under fabriks minns för denna post.

Felsökning en 1987 Ford F-150 4x4

October 14

1987 Ford F-150 var den första pickup truck att erbjuda vanliga låsningsfria bromsar och har en 5,0 Windsor V8 och en 4,9-litersmotor. Som med alla fordon, är oerhört viktig rutinunderhåll för att säkerställa lång livslängd. Tillhandahålla underhåll till F-150 gör att du kan felsöka mindre problem och hindra dem från att växa till mer hotfulla frågor. Om bilen har några frågor som indikatorlampor upplysta på instrumentpanelen är det bäst att du rådfråga en professionell mekaniker.

Instruktioner

1 Kontrollera däcktrycket med hjälp av lufttrycksmätare. Det tryck som krävs för dina däck kommer att variera beroende på vilken typ av däck du har på din bil. Däcktrycket för F-150 aktie däck är noterat på en etikett på insidan av förardörrpanelen. Skruva av locket från däck stammen och trycker den öppna delen av mätaren mot den öppna delen av stammen tills du hör en kort skur av luft. Mätaren kommer att läsa trycket och en pinne visas från insidan av mätaren visar att numeriskt tryck. Om däcktrycket är för lågt ska du fylla med luft så snart som möjligt för att säkerställa korrekt bromsning och kurvtagning.

2 Kontrollera din olja. För att kontrollera oljan bilen måste vara avstängd och kall. Ta ur oljestickan från olje stammen och torka rent med en servett, trasa eller pappershandduk. Placera oljestickan tillbaka till stammen i flera sekunder och ta bort igen. Om oljenivån på stickan är halvvägs under fyllnadslinjen eller lägre, då måste du fylla din lastbil med olja. Vilken typ av olja som krävs för din F-150 kommer att listas i bruksanvisningen. En hög körsträcka olja kan krävas för fordonet för att upprätthålla prestandanivåer.

3 Kontrollera spolarvätska. Låg spolarvätska skadar inte resultatet av din bil men det kan behövas för att rengöra dina fönster. Den spolarvätska ligger på framsidan av din F-150 på passagerarsidan. Du kan visuellt kontrollera vätske genom att titta in i kannan och se om nivån är för låg. Om vätskan är låg, kan du lägga till mer vätska upp till markeringen. Var noga med att inte överfylla rengöringsvätska eftersom det kommer att svämma över och spill på din motor.

4 Kontrollera transmissionsolja. För att kontrollera din transmissionsolja ska du förvandla din lastbil på och det måste värmas upp bortom den kalla linjen på temperaturmätaren sitter på instrumentpanelen. När temperaturen rör sig bortom "C" eller "kall raden" ta bort oljestickan från överförings stam och torka av den med en servett, trasa eller pappershandduk. Byt ut pinnen tillbaka till sändnings stammen och låt verka i några sekunder innan du tar bort den igen. Om nivån av vätskan är mindre än hälften av den nivå som krävs såsom dikteras på minnet måste du lägga transmissionsolja så snart som möjligt.

Felsökning tändnings i en 1988 Ford F-150

January 24

Felsökning tändnings i en 1988 Ford F-150


Tändningen i bilen är en viktig del av driften av bilen, även om det är en liten eller enkel. Detta är inte annorlunda på Ford F-150, även anor lastbilar från 1988. Om tändningen har slutat fungera, och vägrar att vända eller låta dig ta bort din nyckel, kan du felsöka problem med några enkla steg.

Instruktioner

1 Vrid ratten hårt på både vänster och höger för att försöka frigöra hjulen från alla besvärliga positioner de kan ha fastnat i. Om de sitter fast på en trottoarkant eller i fel riktning, kan din nyckel inte vända i cylindern.

2 Se till att din bil skiftas fast i "Park" läge med växelspaken. Om så inte är fallet kommer nyckeln låsas för säkerhet.

3 Spraya cylindern med ett smörjmedel, såsom WD-40 för att tillåta den att röra sig med mindre friktion.

4 Vrid nyckeln hela vägen till vänster och höger för att försöka ta bort den om det inte kommer ut i sitt normala läge.

5 Ta bort panelerna runt cylindern underifrån eller insidan av instrumentpanelen för att se om det finns några trådar eller hinder som hindrar cylindern från att arbeta normalt.

Felsökning torkarmotorn på en 1994 Ford F-150

March 2

Torkarmotorn på en 1994 Ford F-150 styr funktionen hos torkarbladet och armenheten. Som torkarmotorn åldrar, kommer normalt slitage från kontinuerlig användning orsaka att motorn misslyckas. Ersättnings motorer kan köpas från många Bildelsaffärer. Du kan också köpa en fabrik ersättningsmotor från en Ford återförsäljare. Men innan du byter ut motorn, bör du felsöka problemet för att säkerställa att motorn faktiskt bryts.

Instruktioner

1 Öppna säkringspanelen under rattstången genom att dra ner på omslaget.

2 Dra säkringen för torkarmotorn ur gruppcentralen med säkringen avdragare i gruppcentralen. Använd säkringsschema sitter på undersidan av säkringspanelen om du har problem med att hitta säkringen för torkarmotorn.

3 Kontrollera säkringen. Om säkringen blåses, byt ut säkringen med en annan säkring med samma amperetal.

4 Öppna huven och kontrollera ledningarna kör till säkringen. Om ledningarna är skadad, måste du ha ledningsnätet betjänas av en professionell mekaniker. Om ledningarna ser bra ut, då problemet kan vara kretskortet modul eller transmissionen. Hursomhelst, måste motorn bytas ut.

Felsökning en Starter för en Ford F-150

May 8

Felsökning en Starter för en Ford F-150


Starter i Ford F-150 mottar en elektrisk signal från tändningslåset och därefter startar motorn. Om motorn omsätter mycket långsamt, eller om du bara hör ett klickande ljud, bör du felsöka start att avgöra om det eller någon annan del av det elektriska systemet är frågan. Felsökning start låter dig identifiera och åtgärda problemet snabbt.

Instruktioner

1 Kontrollera kontakterna på batteripolen för korrosion. Rengöra någon korrosion bort av batterikontakterna med en borste och en blandning av vatten och bakpulver. Använd handskar när du gör detta eftersom batterisyra kan skada din hud.

2 Placera en voltmeter, eller en batteriladdare med en laddningsindikator, på batteriet. Om batteriet läser 12 volt eller mer, gå vidare till steg 3. Om inte, ladda batteriet tills det står 12 volt. Om F-150 fortfarande inte startar, gå vidare till nästa steg.

3 Koppla bort starttråden från baksidan av startmotorn. Om bilen sprutas bränslet, ta bort den större av de två kablarna som leder till startmotorn. Placera en voltmeter på tråden och har en andra person vrid tändningsnyckeln. Om voltmetem 12 volt, är tändningslåset skicka ström till startmotorn.

4 Lokalisera de två stora anslutnings inlägg på baksidan av solenoiden. Placera en skruvmejsel över båda inlägg för att skapa en direkt koppling mellan batteriet och startmotorn. Detta eliminerar behovet av startmagnet. Starter ska vända på men inte starta motorn. Om start inte startar, är start defekt. Om start slås på, är start inte problemet. Se till att F-150 är i neutralläge och parkerings paus ställs in när du gör detta steg.

Felsökning Electric Windows i en 1988 Ford F-150

June 26

Om de elektriska fönster på 1988 Ford F-150 inte fungerar korrekt, kan du ha ett problem med antingen elektriska fönstrets regulator eller regulatorns säkring. Reparera problemet är ganska enkelt i båda fallen, även om du byter ut en felaktig regulator är, inte överraskande, mer komplicerat och tidskrävande än att ersätta en utbränd säkring. Byta regulatorn kräver att du tar bort den inre dörrpanelen från F-150 dörr, men du bör kunna ersätta regulatorn i knappt en halvtimme.

Instruktioner

1 Lyft F-150 huva. Ta bort locket från säkringsblocket i F-150 motorrum. Lokalisera säkringen i tredje facket och ta bort den med en säkring avdragare. Installera en ersättare 15A säkring och sätt tillbaka locket till säkringsblocket. Om de elektriska fönstren är fortfarande fungerar, måste du byta ut regulatorn.

2 Koppla F-150 negativa batterikabeln med en hylsnyckel.

3 Ta bort metall behålla klipp från runt kanten av den inre dörrpanelen med hjälp av en spårskruvmejsel. Lossa dörrpanelens kabelnät och dra panelen utanför dörren.

4 Ta bort skruvarna som håller fast fönster regulator till dörren med en stjärnskruvmejsel. Koppla regulatorn från fönsterenheten med hjälp av en platt skruvmejsel för att ta bort fönstret koppling.

5 Ta regulatorn och installera en ersättningsregulator. Åter fönstret koppling och säkra regulatorn genom att installera skruvarna.

6 Sätta tillbaka den inre dörrpanelen och dess clips. Anslut batteriets negativa kabel. Stäng huven.